Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 13:57   #4621
gimikis
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Witajcie ciężaróweczki (lubię jak tak TŻ na mnie mówi - ale tylko czasem)...

Coś mi od 2 dni oko "lata". Takie dziwne uczucie.
No i dzidzia strasznie kopie. Ale kocham te kopniaki
Pot się ze mnie strugami leje.... Pogoda straszna , duchota ze aż strach... Może chłodna kapiel albo prysznic

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 13:58   #4622
margaryt
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
dziendobry widzę że macie ciekawy temat. Ja planuję wrócić do pracy jak dziecko skończy rok.Trochę przeraża mnie perspektywa zostawienia małego dziecka pod opieką obcej osoby.
Może skorzystam z mozliwości pracy na niepełny etat, nie wiem czy wiecie że przez okres kiedy przysługuje nam prawo do urlopu wychowawczego (czyli chyba 3 lata) jest taka mozliwość, tzn.pracodawca musi się zgodzić na taki nasz wniosek.
Gustawek bardzo dobry pomysł z niepełnym etatem Muszę też nad tym się zastanowić. Tak kombinuję, że mogłabym z dzidzią zostać tylko 7 miesięcy, a potem....coś trzeba wymyśleć.
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:00   #4623
kularek
Zadomowienie

hej
ja dziś też mam sampoczucie do jest mi źle nie czuje się dobrze w ciąży mam tyle roboty a nawet nie mam siły się podnieść :/ nikt mi nie wierzy (opr.ócz domowników) , że czuję się tak źle no bo przecież jak to ?? i dobrze wyglądam -tylko dobrze, że moich myśli nie widać

wystraszyłyście mnie z tą siarą -nie wiedziałam o tym, że może być wcześniejszy poród przez to -a mi jej tyle wycieka

mallinka też mam taką sytuację, że szukałam pracy przed ciążą (dobrze chociaż, że zdążyłam się obronić w marcu-już wtedy dzidzia była w brzuszku ale jeszcze o tym nie wiedziałam) mi to strasznie przeszkadza, że nie pracuję :/ a i nie wiem jak będzie -nasi rodzice wszyscy pracują (zresztą nawet gdyby teście nie pracowali to też bym im dziecka nie dała -tż też by nie pozwolił ) a moja babcia na 2-4godz tak ale nie na 8 codziennie sama bałaby się zostać z takim maleństwem bo ma swoje lata
smutno mi jest mi niedobrze i bolą mnie plecy bardzo
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:01   #4624
mallinka
Zadomowienie

Gustawek to właśnie z tego powodu może nie chcieć mnie zatrudnić... dotąd pracowałam w bankowości a tam właśnie są częste szkolenia i wyjazdy
no nic, pozostaje mi wiara że nadejdą tłuste lata no i w totka nie przestaję grać
kiedyś zawsze potrafiłam znaleźć plusy różnych sytuacji, to ostatnio dopada mnie czarnowidztwo
trochę szalona jestem bo teraz kiedy jestem w ciąży marzy mi się wyjazd do paryża (nasza niedoszła podróż poślubna-TZ dziś powiedział że może na 10 rocznice pojedziemy <mdleje> ) wyjazd na narty i tego typu atrakcje, a wszystko wydaje się byc tak odległe... może mi przejdzie tylko na naszą klase i facebook nie moge wchodzić bo nie mam siły patrzec na zdjęcia znajomych...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:03   #4625
kliwia
Zakorzenienie

gimikis magnezu za malo masz. uzupelnij tabletkami.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:05   #4626
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość

Pot się ze mnie strugami leje.... Pogoda straszna , duchota ze aż strach... Może chłodna kapiel albo prysznic
Też miałam to dziwne skaczące oko a raczej drgającą powieke Ale jakos samo przeszło. A co do pocenia to tez to przechodziła, ale odkąd stosuje etiaxil jest po prostu bajka. Zero potu i nieprzyjemnego zapachu. U nas znowu pogoda okropna, w nocy burza i straszna ulewa. Wstaje o 10 a tu znowu zaczyna sie burza i leje tak jak wczoraj no i zimno. Ale wole jak jest chłodniej.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:05   #4627
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
vikki a mi sie wydaje ze latwo zgubic ciazowe kilogramy, polowa zostaje na porodowce. a potem przy karmieniu piersia - jeszcze jak sie moze jesc rosol i marchewke to w ogole bajka. a pozniej codzienne spacery z wozkiem, ruch z maluchem na podlodze i mozna worcic do formy. wystarczy sie nei objadac, ruszac sie i nie dojadac po dzieciach swoich.
moje kolezanki wszytskie worcily do swojje wagi sprzed ciazy, poczatkowo nawet mniej niz przed ciaza, przez karmienie wlasnie.
No co do zrzucenia tej wagi to nie u wszystkich skutkuje. moja kumpela karmi już 9 miesiąc swoja mała i zamiast gubić to tyje. Ale to chyba taki wyjątkowy przypadek. Miała skłonności do "poszerzania się".

Stary 2010-08-16, 14:06   #4628
kularek
Zadomowienie

Cytat:
..Coś mi od 2 dni oko "lata". Takie dziwne uczucie.
gimikis kup sobie magnez też mi kiedyś tak latało
Stary 2010-08-16, 14:08   #4629
Gustawek
Rozeznanie

Margaryt ja się tylko jednego w tym pomyslę boję, tzn. że będę teoretycznie na 3/4 albo 7/8 i za tyle będę dostawać pensji a pracować przyjdzie i tak po 8 godzin, bo coś nagle wypadnie pilnego pod koniec dnia itp.itd. Cóż pewnie będę musiała popracować nad asertywnością żeby o właściwej godzinie mówić dowidzenia.
Czasem zazdroszę pokoleniu naszych mam że nie miały tego typu problemów, dylematów, mogły spokojnie 3 lata pobyć w domu z dzieckiem, naturalne było że o 15 czy 16 konczy się pracę i wraca do rodziny ...

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-08-16 o 14:24
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:12   #4630
kretencja
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale nie straszcie się tak z tą siarą
Jej wydzielanie, połączone ze skurczami macicy może (ale nie musi) być złym znakiem. Jednak w większości przypadków jest całkowicie prawidłowym objawem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:30   #4631
ruda3000
Raczkowanie

Cześć Mamuśki!!!
Wczoraj miałam 1 rocznice ślubu i z tej okazji wymyśliłam coś durnego. Ale od początku. Wczoraj oczywiści po mega duszym ranku i południu zaczeło wreszcie padac. Więc czytając o przesądach ślubnych, natknęłam się na temat palenia bukietow ślubnych w 1 rocznicę. Więc gdy tylko się ściemniło wziełam zapałki, mój cudny bukiet, wiaderko (zeby sie nie rozprzestrzenił ogień) no i oczywiście parasol (bo lalo) i zadowolona poszłam go spalić. Jednakże nie okazalo sie to takie latwe na co wygladało. Ale stwiertdziłam, że jak nie chce sie samo zając to dopomogę i wruciłam do domu po ROZPUSZCZALNIK :admi n:
Niewiele myśląc wrzucilam bukiet do wiadra polalam rozpuszczalnikiem i wrzucilam zapalke, a tam łup. Buchło jak cholera. W koncu spaliłasie nie tylko bukiet, ale wiaderko (bylo plastikowe). Dobrze, że lało to ugasiło, a ja zeby sie upewnić ze zgaslo na dobrze pomogłam parasolka, ktora zniszczyłam. :diab elek:
No wiec ostrzegam jak ktos kiedys wpadnie na taki walniety pomysl niech pomysli bo ja chwilowo chyba zamieniłam glowe z ::atyaty :
Echh jak wrocilam do mieszkania moj sie pyta co tak smierdze. A ja mu opowiadam. Najpierw mnie opieprzyla, potem zapytal czy mi nie zal bukietu, a na koniec zaczol sie smiac bo stwierdzil, ze nie wiedzial, ze wziol ślub z piromanka
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:33   #4632
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
gimikis kup sobie magnez też mi kiedyś tak latało
tylko w tym sek że ja biorę magnez z b6 raz dziennie...

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!!!
Wczoraj miałam 1 rocznice ślubu i z tej okazji wymyśliłam coś durnego. Ale od początku. Wczoraj oczywiści po mega duszym ranku i południu zaczeło wreszcie padac. Więc czytając o przesądach ślubnych, natknęłam się na temat palenia bukietow ślubnych w 1 rocznicę. Więc gdy tylko się ściemniło wziełam zapałki, mój cudny bukiet, wiaderko (zeby sie nie rozprzestrzenił ogień) no i oczywiście parasol (bo lalo) i zadowolona poszłam go spalić. Jednakże nie okazalo sie to takie latwe na co wygladało. Ale stwiertdziłam, że jak nie chce sie samo zając to dopomogę i wruciłam do domu po ROZPUSZCZALNIK :admi n:
Niewiele myśląc wrzucilam bukiet do wiadra polalam rozpuszczalnikiem i wrzucilam zapalke, a tam łup. Buchło jak cholera. W koncu spaliłasie nie tylko bukiet, ale wiaderko (bylo plastikowe). Dobrze, że lało to ugasiło, a ja zeby sie upewnić ze zgaslo na dobrze pomogłam parasolka, ktora zniszczyłam. :diab elek:
No wiec ostrzegam jak ktos kiedys wpadnie na taki walniety pomysl niech pomysli bo ja chwilowo chyba zamieniłam glowe z ::atyaty :
Echh jak wrocilam do mieszkania moj sie pyta co tak smierdze. A ja mu opowiadam. Najpierw mnie opieprzyla, potem zapytal czy mi nie zal bukietu, a na koniec zaczol sie smiac bo stwierdzil, ze nie wiedzial, ze wziol ślub z piromanka
to już wiemy czego nie robić agentka z Ciebie niezła...

Stary 2010-08-16, 14:35   #4633
kotek81
Zakorzenienie

Ja się przespałam prawi9e 3 godziny i jestem teraz nieprzytomna... Zrobiłam sobie kawkę to może postawi mnie na nogi bo zaraz trzeba jechać po młodą do przedszkola.

Z tą siarą to nie panikujecie - ze mnie w 1 c od szóstego miesiaca dosłownie się lało a młoda urodziła się 4 dni po terminie.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Cześć Mamuśki!!!
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - nigdy nie zapomnisz 1 rocznicy ślubu
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:36   #4634
ruda3000
Raczkowanie

Acha i przede wszystkiem chcialam sie pochwalic pierwszsym odczuwalnym i 100% kopniakiem mojego kochanego/nej dzidziola!!!!!:love :
Stary 2010-08-16, 14:37   #4635
kularek
Zadomowienie

Cytat:
tylko w tym sek że ja biorę magnez z b6 raz dziennie...
a jak dokładnie nazywa się ten magnez co teraz zbierzesz ? ja do tej pory brałam magne B6 -wcześniej kardiolog mi go zaleciła i mi pasował a na ostatniej wizycie u ginekologa jak mówiłam mu tych strasznych skurczach jakie mam to powiedział żebym zmieniła na aspargin i brała go 2 razy dziennie - to zmieniłam ale jeszcze za krótko go biorę żeby coś powiedzieć więcej
Stary 2010-08-16, 14:38   #4636
ruda3000
Raczkowanie

Kotek, Gimikis na 100000% nie zapomne tej rocznicy
Stary 2010-08-16, 14:43   #4637
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Acha i przede wszystkiem chcialam sie pochwalic pierwszsym odczuwalnym i 100% kopniakiem mojego kochanego/nej dzidziola!!!!!:love :
Gratuluje!!!

Stary 2010-08-16, 14:44   #4638
mallinka
Zadomowienie

Ruda normalnie padłam ze śmiechu...:hahaha : zdecydowanie niezapomniana rocznica będzie

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:45   #4639
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
a jak dokładnie nazywa się ten magnez co teraz zbierzesz ? ja do tej pory brałam magne B6 -wcześniej kardiolog mi go zaleciła i mi pasował a na ostatniej wizycie u ginekologa jak mówiłam mu tych strasznych skurczach jakie mam to powiedział żebym zmieniła na aspargin i brała go 2 razy dziennie - to zmieniłam ale jeszcze za krótko go biorę żeby coś powiedzieć więcej
właśnie biorę magne z B6 po 1 x dziennie. a biorę już może z 1,5 miesiąca.

Stary 2010-08-16, 14:54   #4640
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
U mnie jeszcze nie wiadomo jak będzie z pracą- mam umowę na czas określony i mogą mi nie dać drugiej przez ciążę... Mąż ma własną firmę i spokojnie byśmy sobie poradzili ale właśnie- różnie to może być. chciałabym wrócić po macierzyńskim (akurat mniej więcej w tym samym czasie kończy mi się umowa) ale też mnie to przeraża- czy teściówka będzie chciała zająć się dzieckiem? Jak sobie poradzę z dzieckiem i pracą- głównie mnie przeraża to wstawanie w nocy i czy nie będę w pracy nad biurkiem przysypiać. bo ja lubię sobie pospać- o 20 -21 to już chrapię...

vikicullen - ja juz 12 kg na plusie albo i lepiej- strach na wagę wchodzić, ważę już 85 kg (rano na czczo) a przed ciążą 73 kg, też rzuciłam palenie.
ja 22 tc i zbliżam się do magicznych 10 kgtakże nic się nie przejmuj-zejdzie później

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
dziendobry widzę że macie ciekawy temat. Ja planuję wrócić do pracy jak dziecko skończy rok.Trochę przeraża mnie perspektywa zostawienia małego dziecka pod opieką obcej osoby (babcie u nas odpadają,za daleko mieszkają,poza tym obie wychowały już po 2-3 dzieci plus dwoje wnuków i wydaje mi się że codzienna 8godzinna opieka nad roczniakiem to za duże obciążenie).Chyba jednak na dłuższą metę nie umiałabym nie pracować, widzę to już teraz kiedy jestem 3 miesiące na L4 że to nie dla mnie. Samopoczucie nie to. Może skorzystam z mozliwości pracy na niepełny etat, nie wiem czy wiecie że przez okres kiedy przysługuje nam prawo do urlopu wychowawczego (czyli chyba 3 lata) jest taka mozliwość, tzn.pracodawca musi się zgodzić na taki nasz wniosek.
QUOTE=Patrycja_1708;21400 930]Witam was. Nie było mnie wczoraj bo mieliśmy 1 rocznice ślubu
A powiedzcie mi czy pierwsze ciuszki kupujecie 56 czy 62 rozmiar??? Bo moja dzidzia nie bedzie należała do najmniejszych wiec wydaje mi sie lepiej zacząc kupować od rozm.62. I ile tego na początek kupowałyscie?
Patrycja gratulacje z okazji rocznicy co do ubranek to ja kupiłam po 2-3 sztuki rozm. 56, moja córcia na razie zapowiada się na średniaczka, ale tak czy owak myslę że te 2-3 sztuki kaftaników i śpiochów warto miec na 56.[/QUOTE]
chyba przysługuje nam albo 45minut albo godzina(nie pamiętam)jeśli karmimy piersią i możemy to wykorzystać dowolnie-czyli wyjść w ciągu pracy albo na koniec dnia. Dlatego nigdy ale to nigdy nie można się przyznać w pracy że się piersią nie karmi. Tylko prawda jest taka że w dużych firmach łatwo to wyegzekwować ale u prywaciarza już gorzej...

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:58   #4641
gimikis
Rozeznanie

Ja lecę robić obiadek dla TŻta. Dzisiaj mam kotlet devolay z pieczarkami i dotego sałatka gyros.

Stary 2010-08-16, 15:05   #4642
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
wróciłam od fryzjera-ledwo wysiedziałam ale mam ciemny brąz i delikatne pasemka-podoba mi się

a co do pracy to ja martwię się tym że jej nie mam i nie wiem jak tu szukać z takim maleństwem w domu, bo to zaraz jakieś szkolenie wyjazdowe itp... Bardzo chciałabym być niezależna finansowa, ale wiem że to potrwa zanim osiągnę taki poziom zarobków-jeśli w ogóle sie uda
teraz od roku szukałam pracy i tylko na staż udało mi sie wbić i tu ciąża go przerwała
stąd tyle rozterek mam w sobie i często dołki mnie łapią mój TZ ma własną firme ale czasami ma ochotę rzucić to wszytsko i mówi że jemu 1tys wystarczy, dlatego nie czuję się bezpiecznie...
poza tym odkryłam że moje marzenia są coraz odleglejsze i mam coraz mniejsze szanse na ich realizację w obecnej sytuacji... dodam tylko że jako pierwsza pośród moich koleżanek będę miała dziecko
i chyba nie zawsze umiem się z tego cieszyć, ale staram się
i oczywiście nikomu nie można powiedzieć o takich rozterkach bo to nie przystoi w ciąży

wiem że pewnie jeszcze wszystko przede mną ale ostatnio czarno to widzę
Chyba większość aktywnych zawodowo młodych mam ma takie dylematy jak Ty i to na całym świecie. Jakoś sobie poradzimy. Podobno dziecko pomaga odkryć kobiecie pokłady energii, pomysłowości i organizacji. Się zobaczy
I wiem że to nie przystoi w ciąży narzekać, ale ja też często poza różowymi myślami mam te szaro-bure.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
no niewiaodmo, masa moich koleżanek nie moze schudnąc po ciązy a dzieci ich maja po 2 ,3lata

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

a który ty tydzien? bo to chyba nie ma związku z wczesniejszym porodem, czytalam ze duzo dziewczyn ma siare dosc szybko.
moim się raczej udało zlecieć z wagi w większości także z otymizmem patrzę w przyszłośćszczególnie że w sierpniu mam 2 wesela i bardzo obcisłą kieckę w planachja tam jestem dobrej myśli mimo moich zaokrąglonych poważnie ud i bioder. A przede mną 2 czekolady

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
vikki a mi sie wydaje ze latwo zgubic ciazowe kilogramy, polowa zostaje na porodowce. a potem przy karmieniu piersia - jeszcze jak sie moze jesc rosol i marchewke to w ogole bajka. a pozniej codzienne spacery z wozkiem, ruch z maluchem na podlodze i mozna worcic do formy. wystarczy sie nei objadac, ruszac sie i nie dojadac po dzieciach swoich.
moje kolezanki wszytskie worcily do swojje wagi sprzed ciazy, poczatkowo nawet mniej niz przed ciaza, przez karmienie wlasnie.
a o co chodzi z tym rosołem i marchewką???

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:

weź sobie przez tydzień podwójny magnez powinno przejść. ja uzupełniam dawkę magnezu czekoladką

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Margaryt ja się tylko jednego w tym pomyslę boję, tzn. że będę teoretycznie na 3/4 albo 7/8 i za tyle będę dostawać pensji a pracować przyjdzie i tak po 8 godzin, bo coś nagle wypadnie pilnego pod koniec dnia itp.itd. Cóż pewnie będę musiała popracować nad asertywnością żeby o właściwej godzinie mówić dowidzenia.
Czasem zazdroszę pokoleniu naszych mam że nie miały tego typu problemów, dylematów, mogły spokojnie 3 lata pobyć w domu z dzieckiem, naturalne było że o 15 czy 16 konczy się pracę i wraca do rodziny ...
u mnie tak by to wyglądało. 3/4 etetu byłoby widoczne tylko na moim koncie a prace miałabym normalną. oczywiście mogę wyjść wcześniej, ale że się nie wyrobiłam np w 6 godzinach to moja i wina i sprawa. Taka rzeczywistość pracy w małej firmie gdzie hulaj dusza piekła nie ma. Także się nie łudzę nawet. Co innego w dużej firmie gdzie każda godzina jest rozliczna np. w banku

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Cześć Mamuśki!!!
b rawo!za 3 tygodnie moja rocznica i też mam zamiar spalić swój

Stary 2010-08-16, 15:07   #4643
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

Stary 2010-08-16, 15:13   #4644
kliwia
Zakorzenienie

edzia no jak dziecie ma alergie pokarmowa np i mamuska moze sir zywic jalowym jedzeniem, dla przykladu rosol i marchewka
moja znajoma tak miala maly ma azs - i nawet chleba jesc nie mogla. mecyla sie, a zsie w koncu wkurzyla po kilku miesiacach i zaczela jesc normlanie bo ilez mozna a ze dzieciak lekko wysypany i w'strupkach' to trudno lagodzila to kremamy i masciami. ale jesc musiala przeciez. potem odstawila, i byly cyrki jak wprowadzala malemu stale pokarmy, mogl jesc dynie chyba tylko yhy
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:14   #4645
zenia2211
Rozeznanie

Hej dziewczyny,mamusie kochane Ja od poczatku ciazy przytylam 4 kg i jak tak was czytam to zastanawiam sie czy nie za malo jak na 22 tydz. Chcialam sie was zapytac czy jest szansa zeby lekarz sie pomylil z rozpoznaniem plci w 21 tyg.??Pytam tak z ciekawosci.A co do ubranek,sama jeszcze nic nie kupilam,ale za to nadrobila moja mama z siostra.Mam juz cala wyprawke jesli chodzi o ubranka.Zaszalaly,a jak sie okazalo ze bedzie dziewczynka to mam jeszcze sporo ciuszkow po swojej siostrzenicy.pozdrawiam
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:14   #4646
kretencja
Zakorzenienie

A ja swojej wiązanki nie paliłam, bo jej nie miałam Po ślubie, pod urzędem, rzucałam nią, żeby zobaczyć, która koleżanka pierwsza za mąż wyjdzie No i ta wiązanka została u niej - podobno jeszcze miesiąc stała! A były to piękne białe frezje...
Nawet jakbym ją zresztą miała, to ja w takie przesądy nie wierzę, a tego chyba nawet nie znałam

Edzia, w ciąży wszystko przystoi A tak serio - uważam, że jak kobieta nie ma w ciąży żadnych obaw, wątpliwości i tylko ciągle lata na różowym obłoczku, to jest to bardzo dziwne.

Zenia, jeśli lekarz uważa, że wszystko z Twoją ciążą OK i dziecko rozwija się prawidłowo, to się ciesz, że tak mało przytyłaś, a nie martw! Co do płci - można się pomylić na każdym etapie, chyba że widać siusiaka jak w psyk strzelił. Zdaje się, że łatwiej wziąć dziewczynkę za chłopca, niż odwrotnie, ale nie tak dawno w M jak Mama czytałam historię kobiety, której przez całą ciążę mówili, że będzie dziewczynka (na 3 USG tak lekarze stwierdzili), ale ona czuła, że chłopak. I to ona się nie pomyliła! Na ostatnim USG już tuż przed porodem okazało się, że są jajka

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-16 o 15:17
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:16   #4647
79 Marta
Wtajemniczenie

ależ u mnie była piękna burza krótko, ale przynajmniej jest czym oddychać- więc się zaciągam na całego
Stary 2010-08-16, 15:32   #4648
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,mamusie kochane Ja od poczatku ciazy przytylam 4 kg i jak tak was czytam to zastanawiam sie czy nie za malo jak na 22 tydz. Chcialam sie was zapytac czy jest szansa zeby lekarz sie pomylil z rozpoznaniem plci w 21 tyg.??Pytam tak z ciekawosci.A co do ubranek,sama jeszcze nic nie kupilam,ale za to nadrobila moja mama z siostra.Mam juz cala wyprawke jesli chodzi o ubranka.Zaszalaly,a jak sie okazalo ze bedzie dziewczynka to mam jeszcze sporo ciuszkow po swojej siostrzenicy.pozdrawiam

nie martw się, ja do 21 tygodnia przytyłam 3 kg... za to teraz nadrobiłam kolejnymi 5 kg
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:35   #4649
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
edzia no jak dziecie ma alergie pokarmowa np i mamuska moze sir zywic jalowym jedzeniem, dla przykladu rosol i marchewka
moja znajoma tak miala maly ma azs - i nawet chleba jesc nie mogla. mecyla sie, a zsie w koncu wkurzyla po kilku miesiacach i zaczela jesc normlanie bo ilez mozna a ze dzieciak lekko wysypany i w'strupkach' to trudno lagodzila to kremamy i masciami. ale jesc musiala przeciez. potem odstawila, i byly cyrki jak wprowadzala malemu stale pokarmy, mogl jesc dynie chyba tylko yhy
aaaaaaaaaa bo pomyślałam że to dieta cud jakaś nowano i w sumie to trochę tak jest

Stary 2010-08-16, 15:36   #4650
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,mamusie kochane Ja od poczatku ciazy przytylam 4 kg i jak tak was czytam to zastanawiam sie czy nie za malo jak na 22 tydz.
Ja też się zastanawiam nad moimi 2 kg w 21 tyg

Któraś z Was czytała może "Ciężarówką Przez 9 Miesięcy"? Kiedyś o niej chyba ktoś pisał?
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości