Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 15:36   #4651
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiam nad moimi 2 kg w 21 tyg

Któraś z Was czytała może "Ciężarówką Przez 9 Miesięcy"? Kiedyś o niej chyba ktoś pisał?
Ja mam tą książkę i czytam ją

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:42   #4652
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,mamusie kochane Ja od poczatku ciazy przytylam 4 kg i jak tak was czytam to zastanawiam sie czy nie za malo jak na 22 tydz. Chcialam sie was zapytac czy jest szansa zeby lekarz sie pomylil z rozpoznaniem plci w 21 tyg.??Pytam tak z ciekawosci.A co do ubranek,sama jeszcze nic nie kupilam,ale za to nadrobila moja mama z siostra.Mam juz cala wyprawke jesli chodzi o ubranka.Zaszalaly,a jak sie okazalo ze bedzie dziewczynka to mam jeszcze sporo ciuszkow po swojej siostrzenicy.pozdrawiam
zawsze chyba może się pomylić, szczególnie przy dziewczynce. Ale mój utrzymuje, że nigdy mu się to nie zdarzyło i w razie czego zwraca kase za wszystkie USGzresztą widziałam jajeczka, cewkę na siusiaku więc nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć pomimo przeczuć jakie miałam, że to dziewczynka. Ale często się słyszy o pomyłkach, zwykle przy dziewczynce(wychodzi chłopak)
A te 4 kg to chyba jest ok. Moja koleżanka przez całą ciążę wrzuciła 8 a druga 21 także różnie to bywa.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja swojej wiązanki nie paliłam, bo jej nie miałam Po ślubie, pod urzędem, rzucałam nią, żeby zobaczyć, która koleżanka pierwsza za mąż wyjdzie No i ta wiązanka została u niej - podobno jeszcze miesiąc stała! A były to piękne białe frezje...
Nawet jakbym ją zresztą miała, to ja w takie przesądy nie wierzę, a tego chyba nawet nie znałam

Edzia, w ciąży wszystko przystoi A tak serio - uważam, że jak kobieta nie ma w ciąży żadnych obaw, wątpliwości i tylko ciągle lata na różowym obłoczku, to jest to bardzo dziwne.

Zenia, jeśli lekarz uważa, że wszystko z Twoją ciążą OK i dziecko rozwija się prawidłowo, to się ciesz, że tak mało przytyłaś, a nie martw! Co do płci - można się pomylić na każdym etapie, chyba że widać siusiaka jak w psyk strzelił. Zdaje się, że łatwiej wziąć dziewczynkę za chłopca, niż odwrotnie, ale nie tak dawno w M jak Mama czytałam historię kobiety, której przez całą ciążę mówili, że będzie dziewczynka (na 3 USG tak lekarze stwierdzili), ale ona czuła, że chłopak. I to ona się nie pomyliła! Na ostatnim USG już tuż przed porodem okazało się, że są jajka
A no właśnie moja koleżanka mówiła że na porodówce czuła się jak czubek bo wszystkie kobiety rozpływały się nad swoimi dziećmi a ona po cc płakała, wszystko ją bolało, nie umiała zająć się dzieckiem i prosiła żeby je zabrali na noc, miała po prostu totalny dołek i nie mogła sie przystosować. I patrzyli na nia jak na UFOA mnie się wydaje, że każdy ma prawo zareagować nerwami i łzami w naszym stanie tylko że często właśnie "wypada" tylko się cieszyć. A przecież się cieszymy ale kobiecie w ciąży też może być ciężko.
Ja nie wiem co znaczy palenie wiązanki, ale tak u mnie robiły koleżanki i spodobało mi się. Chociaż nie wiem czy ostatecznie nie zwątpię bo ładnie się zasuszyła.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:23   #4653
sylwia01485
Zadomowienie

Witajcie,
ja też trochę martwię się swoją wagą - 29 tc , a u mnie z 12 kg na plusie, a jem naprawdę mało i nie mam apetytu, bo męczą mnie zgagi i jeszcze często mdłości. Startowałam z 62 kg przy 170cm, a teraz już boję się wchodzić na wagę,. Pocieszam się, że dużo z tyg kg to woda. I biust- każda moja pierś waży pewnie teraz ze 2 kg- powiększyły mi się o 3 rozmiary

w poprzedniej ciąży przytyłam 17 kg- tylko że byłam szczuplejsza na starcie- , a 4 dni po porodzie na wypisie ze szpitala miałam mniej o 11, więc do zrzucenia tylko 6 i poszło błyskawicznie, nawet nie wiem kiedy wrócilam do stanu przed.

Ważne jest, żeby zrzucić w to , co przybyło w ciągu roku od porodu- potem jest dużo ciężej.

Karmienie piersią jest cudowne w kwestii odchudzania, a dla mnie osobiście dostarczało jeszcze przyjemności cielesnych- było mi tak przyjemnie, gdy mała ssała pierś, że miałam prawie odloty Nigdy w życiu nie byłam tak spokojna- a jestem nerwus z natury. Dlatego karmiłam rok i 2 mies.

Wszystkie moje koleżanki wróciły do wagi sprzed ciąży bardzo szybko- myślę, że te przykłady , które znacie z trudnością powrotu do wagi wynikają albo z osobniczych predyspozycji do tycia, albo z niepohamowanego apetytu w czasie karmienia .

Myślę, że nam wszystkim to nie grozi
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:23   #4654
MILA25*
Wtajemniczenie

Hejka
Ja właśnie wróciłam z wizyty kontrolnej. Dziewczynom nadal nic nie urosło
między nogami Jedna ma 397 gram a druga 390 . Idą prawie równo.
Dostałam na mój twardniejący brzuch Fenoterol i Isoptin .
Moje szkrabki kopią już na maksa. Tylko całe szczęście że mniej więcej
w tym samym czasie. Dziś przypada nam 21 tc + 3 dni i przytyło mi się 8,2 kg.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:38   #4655
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

ruda - ale miałaś przygodę a tak na serio to dobrze, że to tylko tak się skończyło
ja swoją wiązanką spaliłam w piecu po ok 2 tygodniach, wtedy kiedy "zdechła", nie suszyłam jej

kilogramy - u mnie także nadmiar, no ale taki już nasz stan moja siostra wróciła do swojej wagi po 1,5 roku ja coś czuje, że u mnie będzie ciężko zgubić nadmiar kilogramów

siemie lnane - piję szklankę dziennie od 2 tygodni i czasami pomaga, czasami nie, np dzis w łazience na czymś więcej niż siku nie byłam i wczoraj chyba też nie u mnie to w ogóle z trawieniem to kiepsko przed ciążą pomagałam sobie czerwoną herbatą pu-erh i dla mnie była zbawienna, ale w ciąży niby pić jej nie można

praca - ja pracuje cały czas (w przedszkolu), nie mamy wakacji to tak dla jasności, no ale teraz dzieci mało, więc i praca nie ciężka na zwonienie nie wiem kiedy iść z jednej strony już bym poszła, a z drugiej co ja będę robić sama w domu (mąż częśto wyjeżdża w tygodniu) ale myślę, że jeszcze maks wrzesień, bo październik to wiadomo czas gryp i przeziębień, więc nie mam zamiaru ryzykować jakąś infekcją a do pracy po macierzyńskim nie wracam, po pierwsze za małe zarobki (pracuję na 0,5 etatu gdzie trzeba dojechać 20 km, a wiadomo jakie ceny mają bilety bądź paliwo), a po drugie nie będę miała z kim dzieciątka zostawić

ubranka 56 - wg mnie można mieć parę sztuk tego rozmiaru, ale nie ma co szaleć

Patrycja_1708 - kiedyś czytałam o tym etiaxilu, polecasz?? używasz cały rok czy tylko latem??

pocenie się - czy Wy też się tak pocicie?? i nie chodzi mi o pachy, wiadomo, że tam można użyć antyperspirantu, ale plecy, brzuch, włosy, czoło, u mnie pod tym względem masakra

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-16 o 16:40
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:53   #4656
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja niestety czasem zrobię sobie słabej kawy(wiem że fatalnie)ale jestem mega niskociśnieniowcem i czasem już mi głowę chce rozwalić(tak się właśnie usprawiedliwiam).
Obrobiłam już czekoladę gorzką z kardamonem z rana(terravity-polecam)i mruga do mnie nadziewana z migdałamiteraz własnie po płatkach i sokach pomarańczowych mam faze na czekoladea co mi tam
EdziaO to zabrzmiało jakbyś sie czuła winna że pijesz kawę Nie ma powodu, kawa dziecku nie szkodzi, a jak masz niskie ciśnienie to tym bardziej. Mój lekarz nie zakazał mi picia kawy, piję jedną dziennie i dość słabą bo mocnych nie lubie, więc luzik
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:00   #4657
anankee
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
U mnie dzisiaj dzień prania kupilam w końcu proszek do ubranek niemowlęcych Bobas i właśnie piorę mam tyle ciuszków, że będę musiała nastawić 4 prania
ale z ciuszków mam już wszystko oprócz zimowego kombinezonu.
Skręciłam też już łóżeczko, przyszedł mi też materacyk z allegro (gryka pianka kokos). Powoli kompletuję
No i trzeba będzie za niedługo pomyśleć o zakupach dla siebie do szpitala....

Co do kilogramów - u mnie waga wciąż stoi w miejscu, nie mam ani jednego kg na plusie
a Emilka szaleje coraz bardziej, największe harce urządza sobie rano i wieczorem, jak spokojnie leżę. Tż już czuje jej ruchy przez brzuszek
świetne uczucie

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:14   #4658
kretencja
Zakorzenienie

Anankee, niesamowite, nie wiem jak można nic nie przytyć w 24 tygodniu Jak to zrobiłaś?

Dzasta, ja się pocę masakrycznie... pod cyckami Nie wiem, co z tym zrobić... A Ty nie boisz się pracować w przedszkolu? Mój gin mnie wysłał od razu na zwolnienie, jak się dowiedział, że pracuję z małymi dziećmi. Tym bardziej, że jak pracowałam to miałam co drugi miesiąc jakąś infekcję... No i chyba to zwolnienie to był strzał w dziesiątkę, bo od kiedy dzieci na mnie nie smarkają to tak naprawdę nie byłam ani razu chora...

MILA, świetne wieści Piękną masz wagę, minimalnie więcej przytyłaś niż ja w tym samym tygodniu... tylko że ja z jednym dzieckiem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:24   #4659
Aliszcze
Zakorzenienie

wróciliśmy z usg, wszystko pięknie, parametry, serduszko, mózg dobrze Asi siusiak nie wyrósł, także wciąż mamy córkę Mała była w świetnej pozycji, nóżki skrzyżowane w pozycji lotosu (ale odsłoniła dostatecznie na tyle, że było widać, że ona to ona ), jedna dłoń zaciśnięta w piąstkę, drugą ręką trzymała stopę i ziewała w trakcie badania

Łożysko mam ścianie przedniej, Pełnia, Ty chyba też tak masz? szyjka ok, 44 mm, mogę ze spokojem chodzić, spacerować

Ruda, to miałaś wybuchową pierwszą rocznicę

Mallinka, ja też czasem łapie dołka na FB, jak widzę, ze np jedna koleżanka skonczyła studia w Londynie i załapała fajną pracę, jak to pozostałe zawodowo sie rozwijają. No ale pomyśl, że Ty już bedziesz mieć odchowanego malucha, a one wtedy zajdą w ciazę i pewnie będą mieć identyczne myśli i obawy co my no i mówi się, że dziecko uczy dobrej organizacji, takze mama może być bardzo dobrą pracownicą

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:25   #4660
NUCHISIA
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki

EdziaO ja mojego synusia też będę ubierać na żółto, bo podobnie jak i Tobie niebieski nie bardzo mi odpowiada

Mnie właśnie ostatnio łapią meeega doły nie najlepiej się czuję, w nocy myślałam,że na izbę przyjęć pojadę, bo bolał mnie okropnie krzyż i ten brzuń mi się ciągle stawia. Trochę już wysiadam psychicznie, za dużo stresu, boję się żeby małemu nie zaszkodziło W czwartek mam wizytę u ginki, której też się bardzo boję najbardziej obawiam się badania szyjki,żeby wszystko było z nią dobrze.

Wycieki siary też mam, zawsze po nocy na koszulce plamiska

Co do pracy to planuję posiedzieć z małym w domu aż skończy roczek.
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:25   #4661
kretencja
Zakorzenienie

A mnie ani razu długości szyjki nie mierzyli

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-16, 17:29   #4662
NUCHISIA
Raczkowanie

Mnie ginka palcami bada szyjkę, nie podaje długości
Stary 2010-08-16, 17:31   #4663
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie ani razu długości szyjki nie mierzyli
ja mam mierzoną szyjkę od 18 tc, następnym razem spytaj się o to, bo powinni mierzyć, moja znajoma jest w 24 tc i niestety musi leżeć, bo szyjka jej się skrócila i prawdopodobnie do porodu będzie leżeć, może tylko do wc i na posiłki wstawać.
jasne, że można palcami mierzyć, grunt to mierzyć.

Stary 2010-08-16, 17:31   #4664
kretencja
Zakorzenienie

No, mój też bada placami i tylko mówi zawsze, że jest prawidłowa i zamknięta.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-16, 17:32   #4665
anankee
Rozeznanie

Kretencja nie przytyłam nic pewnie przez to, że mam nadwagę, ważę 80 kg więc ja się cieszę, że na razie nie tyję. Za to obwód brzuszka powiększył mi się o jakieś 25 cm także bębenek mam spory i przez to robią mi się rozstępy niestety w dole brzucha..... walczę z nimi, masuję szorstką rękawicą i smaruję oliwką codziennie, ale jak widać genetyka jest silniejsza....

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:32   #4666
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, ale mój gin i tak nie ma USG w gabinecie, więc nie ma jak zmierzyć. Może tylko w normalnym badaniu sprawdzić, czy jest prawidłowa i to robi.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-16, 17:33   #4667
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
No, mój też bada placami i tylko mówi zawsze, że jest prawidłowa i zamknięta.
no to bada, czyli ok moja po prostu ma takie jakby usg dowcipne i dzieki temu wie dokładnie jaka długość, ale palcami też można badać, kiedys tylko tak można było badać.

Stary 2010-08-16, 17:36   #4668
Patrycja_1708
Zadomowienie

Etiaxilu używam cały czas, wypróbowałam juz chyba wszystkie cudownie reklamowane antyperspiranty i wszystkie lądowały w koszu. Odkąd pierwszy raz zakupiłam etaxil juz przy nim pozostałam. Naprawde nie chce juz nic innego, a w ciąży pocenie u mnie zostało jeszcze wzmożone wiec etiaxil na pierwszym miejscu i po problemie
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:37   #4669
kretencja
Zakorzenienie

No to dobrze
Kurde, a ja znowu jakiegoś dołka podłapuję, bez wyraźnego powodu.
Dzisiaj nagle przestraszyłam się porodu, choć normalnie się nie boję. Przestraszyłam się, że moja nerwica lękowa da się we znaki i jak przyjdzie co do czego, to spanikuję i zamiast skoncentrować się na rodzeniu to będę z napadem lęku walczyć...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-16, 17:41   #4670
olajka
Zadomowienie

hej hej
ruda ja też mam zamiar spalić swoją wiązankę, ale to dopiero w październiku

Mnie dziś ból straszny złapał z tyłu w plecach, po boku. Masakra normalnie. Był taki silny, ale na szczęście po 10 min przeszło. Jeszcze trochę odczuwam, że pobolewa. Wszystko chyba przez to, że jak depilowałam nóżki depilatorkiem to się trochę wierciłam dzisiaj
Nie mam siły kompletnie dzisiaj. Ja też nie tyję, a to już 25 t.c. Brzuch mam jakby cały czas taki sam. Ruchy dzieciaczka intensywne Jutro idę do dentysty,a w czwartek do ginekologa.
Słyszałam, że na porodówce nie można mieć umalowanych paznokci, bo obserwują stan pacjentki. Jeśli by się coś działo, to widzieli by po zasinieniu. Ja zrobie sobie manicure i pedicure przed porodem, bez nakładania lakieru

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

A mój robi mi usg i bada też na fotelu. Badanie mnie w środku i też dotyka ręką brzuszka na zewnątrz i lekko uciska.
Zmykam bo idziemy z małżem na żarełko chińskie

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-08-16 o 17:43
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:45   #4671
NUCHISIA
Raczkowanie

Kretencja wiem co czujesz,musimy dać radę, mnie właśnie też takie różne lęki zaczynają dopadać, chyba powiem lekarce żeby na uspokojenie mi coś przepisała.
Stary 2010-08-16, 18:03   #4672
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzasta, ja się pocę masakrycznie... pod cyckami Nie wiem, co z tym zrobić... A Ty nie boisz się pracować w przedszkolu? Mój gin mnie wysłał od razu na zwolnienie, jak się dowiedział, że pracuję z małymi dziećmi. Tym bardziej, że jak pracowałam to miałam co drugi miesiąc jakąś infekcję... No i chyba to zwolnienie to był strzał w dziesiątkę, bo od kiedy dzieci na mnie nie smarkają to tak naprawdę nie byłam ani razu chora...
u mnie pod cyckami też powódź
pracy się nie boję, najgorzej było na początku, kiedy wiosną był czas przeziębień, ale wtedy dziewczyny mnie wyręczały, a ja uciekałam do kuchni, oby jak najdalej zarazków odporność miałam kiepską w tamtym roku, ale sobie ją wzmocniłam serią szczepionek, więc oby żadne choróbsko teraz się nie przypałętało

Patrycja - to może i ja zainwestuje w ten etiaxil kupowałaś w aptece czy na allegro??

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:10   #4673
kliwia
Zakorzenienie

ja stosowalam etiaxil i jego tanszy odpowiednik antidral przed slubem
chyba troche zmiejszyl potliwosc. ale trzeba uwazac bo czasami niezle podraznia skore. lepiej robic sesje kilkugodzinne niz calonocne.

maz przyniosl mi loda magnum i krowki
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:16   #4674
79 Marta
Wtajemniczenie

mnie tez na każdej wizycie lekarz bada palcami czy się szyjka nie skraca ( odpukać, nie )
Kliwia, uwieeeelbiam białe Magnum
Stary 2010-08-16, 18:19   #4675
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,mamusie kochane Ja od poczatku ciazy przytylam 4 kg i jak tak was czytam to zastanawiam sie czy nie za malo jak na 22 tydz. Chcialam sie was zapytac czy jest szansa zeby lekarz sie pomylil z rozpoznaniem plci w 21 tyg.??Pytam tak z ciekawosci.A co do ubranek,sama jeszcze nic nie kupilam,ale za to nadrobila moja mama z siostra.Mam juz cala wyprawke jesli chodzi o ubranka.Zaszalaly,a jak sie okazalo ze bedzie dziewczynka to mam jeszcze sporo ciuszkow po swojej siostrzenicy.pozdrawiam
Zenia, ja zaczynam w czwartek 23 tydzień i przytyłam niecałe 3,5 kg- lekarz nawet mówił, że za dużo biorąc pod uwagę moją drobną budowę (ale jakoś nie bardzo mu wierzę, że to za duzo). Na pewno wszystko jest w porządku. U mnie idzie ewidentnie w sam brzuch. Mam wręcz wrazenie, ze w ramionach, na twarzy, w udach nieco wysmuklałam.

A co twój lekarz powiedział na Twoją wagę?
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:21   #4676
Patrycja_1708
Zadomowienie

W aptece u mnie bardzo drogo kosztuje i caly czas zamawiam na allegro. A kulka piecze jak na podrazniona skóre nalozymy np zaraz po goleniu. No i najwazniejsze zeby pachy byly suche, i posmarowac na noc przed pojsciem spac, odczekac z 10 min z pachami do gory i isc spac. Mi jedna apilkacja starcza gdzies na 5 dni i dopiero powtarzam. POLECAM DZIEWCZYNY NAPRAWDE.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:23   #4677
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Zenia, ja zaczynam w czwartek 23 tydzień i przytyłam niecałe 3,5 kg- lekarz nawet mówił, że za dużo biorąc pod uwagę moją drobną budowę (ale jakoś nie bardzo mu wierzę, że to za duzo). Na pewno wszystko jest w porządku. U mnie idzie ewidentnie w sam brzuch. Mam wręcz wrazenie, ze w ramionach, na twarzy, w udach nieco wysmuklałam.

A co twój lekarz powiedział na Twoją wagę?
chciałabym przytyć tylko 3,5 kg poza tym słyszałam, że szczupłe dziewczyny mogą wiecej przytyć, wiec trochę nie rozumiem Twojego lekarza, no ale każdy ma jakiegoś bzika

a nie wiem, czy sie chwaliłam, ale dziś po usg mąż kupił mi stoliczek na balkon i teraz mogę pić na balkonie kakao wśród wrzosów

Stary 2010-08-16, 18:28   #4678
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Witajcie,
ja też trochę martwię się swoją wagą - 29 tc , a u mnie z 12 kg na plusie, a jem naprawdę mało i nie mam apetytu, bo męczą mnie zgagi i jeszcze często mdłości. Startowałam z 62 kg przy 170cm, a teraz już boję się wchodzić na wagę,. Pocieszam się, że dużo z tyg kg to woda. I biust- każda moja pierś waży pewnie teraz ze 2 kg- powiększyły mi się o 3 rozmiary

w poprzedniej ciąży przytyłam 17 kg- tylko że byłam szczuplejsza na starcie- , a 4 dni po porodzie na wypisie ze szpitala miałam mniej o 11, więc do zrzucenia tylko 6 i poszło błyskawicznie, nawet nie wiem kiedy wrócilam do stanu przed.

Ważne jest, żeby zrzucić w to , co przybyło w ciągu roku od porodu- potem jest dużo ciężej.

Karmienie piersią jest cudowne w kwestii odchudzania, a dla mnie osobiście dostarczało jeszcze przyjemności cielesnych- było mi tak przyjemnie, gdy mała ssała pierś, że miałam prawie odloty Nigdy w życiu nie byłam tak spokojna- a jestem nerwus z natury. Dlatego karmiłam rok i 2 mies.

Wszystkie moje koleżanki wróciły do wagi sprzed ciąży bardzo szybko- myślę, że te przykłady , które znacie z trudnością powrotu do wagi wynikają albo z osobniczych predyspozycji do tycia, albo z niepohamowanego apetytu w czasie karmienia .

Myślę, że nam wszystkim to nie grozi
Sylwia nie martw się Ja w 28tc mam już 10-11kg na plusie ;-) a startowałam od 57kg. A tu jeszcze 3 miesiące przedemną i co najmniej z 6 kg :/
Stary 2010-08-16, 18:32   #4679
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
chciałabym przytyć tylko 3,5 kg poza tym słyszałam, że szczupłe dziewczyny mogą wiecej przytyć, wiec trochę nie rozumiem Twojego lekarza, no ale każdy ma jakiegoś bzika

a nie wiem, czy sie chwaliłam, ale dziś po usg mąż kupił mi stoliczek na balkon i teraz mogę pić na balkonie kakao wśród wrzosów
Z tym, że szczupłe mogą więcej przytyć jest różnie. Ja jestem szczupła a nie tyję. Poszło troszkę w sam brzuszek, a tak dalej wyglądam tak samo. Talie nawet mam jeszcze Tak więc jak tyłem stoje to wogóle nie widać, że jestem w ciąży, a przodem troszkę. Ja bym raczej nie generalizowała z tym tyciem odnośnie figury, bo grubsze dziewczyny też nie zawsze tyją dużo w ciąży, także jest różnie.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:38   #4680
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!!!
Wczoraj miałam 1 rocznice ślubu i z tej okazji wymyśliłam coś durnego. Ale od początku. Wczoraj oczywiści po mega duszym ranku i południu zaczeło wreszcie padac. Więc czytając o przesądach ślubnych, natknęłam się na temat palenia bukietow ślubnych w 1 rocznicę. Więc gdy tylko się ściemniło wziełam zapałki, mój cudny bukiet, wiaderko (zeby sie nie rozprzestrzenił ogień) no i oczywiście parasol (bo lalo) i zadowolona poszłam go spalić. Jednakże nie okazalo sie to takie latwe na co wygladało. Ale stwiertdziłam, że jak nie chce sie samo zając to dopomogę i wruciłam do domu po ROZPUSZCZALNIK :admi n:
Niewiele myśląc wrzucilam bukiet do wiadra polalam rozpuszczalnikiem i wrzucilam zapalke, a tam łup. Buchło jak cholera. W koncu spaliłasie nie tylko bukiet, ale wiaderko (bylo plastikowe). Dobrze, że lało to ugasiło, a ja zeby sie upewnić ze zgaslo na dobrze pomogłam parasolka, ktora zniszczyłam. :diab elek:
No wiec ostrzegam jak ktos kiedys wpadnie na taki walniety pomysl niech pomysli bo ja chwilowo chyba zamieniłam glowe z ::atyaty :
Echh jak wrocilam do mieszkania moj sie pyta co tak smierdze. A ja mu opowiadam. Najpierw mnie opieprzyla, potem zapytal czy mi nie zal bukietu, a na koniec zaczol sie smiac bo stwierdzil, ze nie wiedzial, ze wziol ślub z piromanka
ale mnie rozbawiłaś. Na szczęście mój bukiet zginął śmiercią naturalną... hihihi..

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Gustawek to właśnie z tego powodu może nie chcieć mnie zatrudnić... dotąd pracowałam w bankowości a tam właśnie są częste szkolenia i wyjazdy
no nic, pozostaje mi wiara że nadejdą tłuste lata no i w totka nie przestaję grać
kiedyś zawsze potrafiłam znaleźć plusy różnych sytuacji, to ostatnio dopada mnie czarnowidztwo
trochę szalona jestem bo teraz kiedy jestem w ciąży marzy mi się wyjazd do paryża (nasza niedoszła podróż poślubna-TZ dziś powiedział że może na 10 rocznice pojedziemy <mdleje> ) wyjazd na narty i tego typu atrakcje, a wszystko wydaje się byc tak odległe... może mi przejdzie tylko na naszą klase i facebook nie moge wchodzić bo nie mam siły patrzec na zdjęcia znajomych...
malinka, my też chcieliśmy na podróż poślubną do Paryża też nie wyszło, ale może kiedyś ;-)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości