|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#23222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#23224 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jak na razie widać poprawę w stanie włosów. Już od 1,5 miesiąca nie używam suszarki i intensywnie pielęgnuję loki.
to moje kłaczki na 1 zdjęciu wczoraj, na 2 dzisiaj, chyba po nocy lekko się rozprostowały ale i tak jest dobrze ![]() tylko kolor mi jakoś dziwnie wyszedł na zdjęciach, w rzeczywistosci mam ciemniejszy
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-08-16 o 12:17 |
|
|
|
#23225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#23226 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co się dokładnie dzieje? Cytat:
|
|||
|
|
|
#23227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zdradzisz początkującym, czego używasz?
|
|
|
|
|
#23228 |
|
Zakorzenienie
|
wejdź w mój blog tam napisałam wszystko czego używałam do pielęgnacji w ciągu ostatnich kilku miesięcy
a konkretna wczorajsza pielęgnacja w dzienniku kręconych
|
#23229 |
|
Wtajemniczenie
|
może jakieś dziewczyny z okolic Gdyni będą zainteresowane bonem
http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto
|
#23230 |
|
Zakorzenienie
|
i jak były romantic w makro??
|
#23231 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nie
![]() Był tylko jak mówisz 5 litrowy szampon. ![]() Gdybyś była zainteresowana to znalazłam maskę z tej serii w internetowej drogerii dominique cosmetics za 8.39zł/500ml(odbiór osobisty mają w Warszawie na ul. Kłopotowskiego) Ach i Anka.d pisała, że widziała Romantici ostatnio w sklepach społem i kauflandzie
|
|
|
|
#23232 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#23233 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, muszę się wam pochwalić moją młodszą siostrą ;]
- z włosami kompletnie nic nie robiła, zero układania... pięknie jej sie skręciły wg mnie dobiły mnie te jej włosy, bo miałam podobne dopóki nie poszłam do fryzjera. sobie też zrobiłam zdjęcia, ale wstyd je wrzucać.... zakupy już zrobiłam, zgodne z waszymi zaleceniami jeszcze tylko masło shea i olej kokosowy, balsam nivea
|
#23234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zamówiłam romantica z tej drogerii
|
|
#23235 | ||||
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21390673]danusia,
gdzie widzialas takiego fryzjera? w 99% fryzjer= nie potrafia ciac ani nie maja doswiadczenia z kreconymi wlosami[/QUOTE]mnie to mów Cytat:
myślę, że chcą prostować bo wcześniej nakładą tyyyle silikonów i tych innych dziwnych mazideł że... na loki marne szanse są Cytat:
Cytat:
nie ma co rozpamiętywać Cytat:
ale ogólnie staram się spać z takim wałkiem z poduszki pod karkiem, na plecach obowiązkowo, włosy z tyłu ułożone starannie na materacu, tak jak przy harmonijkowaniu trudno tak zasnąć ale inaczej bym tak się w nocy potargała że ojej... na szczęście sama śpię (albo nie na szczęście |
||||
|
|
|
#23236 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21393259]
malgosiu trzymam kciuki zebys trafila na dobrego lekarza Nie mam skierowania na żadne badania, pozostaje czekać do końca września na wizytę u laryngologa![]() Dzisiaj się dowiedziałam, że odchodzi się od robienia wymazów, bo to nie są pewne badania (mamy dużo różnych bakterii w gardle i w nosie) A wydawało mi się, że nie tak dawno w mediach mówiło się, że przed przepisaniem antybiotyków, wskazane jest zrobienie wymazu ![]() Cytat:
Pójdę w tygodniu, to, mam nadzieję, nie będę długo czekać ![]() Cytat:
I pokaż nam swoje zdjęcia jak najszybciej
|
||
|
|
|
#23237 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chcę niedługo zrobić eksperyment, moja ciocia w młodości miała takie sprężyny że szok, teraz cały czas prostuje
|
||||
|
|
|
#23238 |
|
Zakorzenienie
|
wrily - ogólnie dba, a jak jej się uda ułożyć, to kompletny odlot, zakochać się można :P
|
#23239 |
|
Zakorzenienie
|
no według składu jest ok, ale jeszcze nie używałam
|
#23240 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Paulinka- ladniutkie loczki ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
dokladnie, zgadzam sie z jumatt ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
jaka pielegnacje stosuje Twoja siostra? ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
wrily jak Ci sie to udaje???---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
jak to??? dlaczego musisz czekac na wizyte az tak dlugo co do spania z mokrymi wlosami, to poczatkowo probowalam zawijac je w koszulke, scierke, bluzke, pieluche- rano nadal mokre i w dodatku odksztalcone pozniej- spanie w siateczkowym czepku- wlosy mniej mokre (ale wciaz nie suche ) mniej odksztalone- generalnie lepiej niz po koszulce, pielusze, itdostatnie pare razy- nalozenie na mokre duzej ilosci zelu lnianego-rano brak odksztalcenia (nie sypiam spokojnie, strasznie sie wierce ) , nawet 2 lub 3 razy wlosy rano byly suche, no i nie ma puchu, Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-16 o 18:32 |
|||||
|
|
|
#23241 | |
|
Rozeznanie
|
tak, skład czytałam, ale czekam na opis efektów
Cytat:
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21409505] wrily jak Ci sie to udaje???[/QUOTE]trochę gimnastyki to wymaga, źle też zasypiam, zdecydowanie wolę spać na brzuchu i ogólnie robić co mi się podoba, a tutaj niestety, trzeba tak leżeć i się nie ruszać. O dziwo, jak już tak zasnę to się nie ruszam i nie burzę tej konstrukcji dlatego włosy po nocy też nie są tragiczne |
|
|
|
|
#23242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mogę iść spać z mokrymi. Ba nawet z lekko poduszonymi nie mogę iść, bo zaraz pojawiają się mega odkształcenia i loki stają się takie płaskie. ? Nie występuje wtedy większe ryzyko uszkodzeń mechanicznych włosa? Dobrze myślę, czy kombinuję ?
|
|
|
|
|
#23243 |
|
Rozeznanie
|
ja raz spałam w koszulce na mokrych włosach - część loków była normalna a część odkształcona, zwłaszcza przy skórze pozagniatało się no i oczywiście nie wyschły, więcej tak nie kombinuję
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- nie, ale czego się nie robi dla urody |
|
|
|
#23244 |
|
Zasiedzenie
|
Można się przyłączyć?
Choć to mój pierwszy post to przyznam się, że podczytuję to forum (nieregularnie) już od...hmm...jakiegoś roku. Teraz jestem bardziej świadoma i bardzo wam za to dziękuję. Co prawda moja wiedza o składach opierała się jak dotąd na unikaniu silikonów i SLS/SLES, a o proteinach, humektantach itd nie mam już pojęcia, obiecuje poczytać co by nie zadawać głupich pytań (właśnie robię notatki z polyquaterniums ). Włosy nie kręcą mi się od zawsze. W dzieciństwie były całkiem proste, potem zaczęły się wywijać na końcach, aż do pewnej wizyty u fryzjera, kiedy to po cieniowaniu zaczęły się skręcać jak szalone. Niestety każda kolejna wizyta (w innych salonach) kończyła się już tragicznie. Poza tym, nie kręcą mi się też tak jak kiedyś. Kiedyś ten skręt był większy, grubszy, choć właściwie o niego nie dbałam. Teraz męczę i dręczę te włosy, a i tak kręcą się słabiej i drobniej. Domyślam się, że powodów może być wiele: 2-letnie rozjaśnianie (niemal do bieli), tabletki anty, przeprowadzka do dużego miasta na studia (nie ja jedna narzekam tam na wodę) etc. A właśnie, co do tej przeprowadzki. W ubiegłe wakacje myłam włosy odżywką. Po przeprowadzce ta metoda kompletnie się nie sprawdziła. Wypróbowałam kilka odżywek i nic, wlosy były po prostu brudne. Wrzucam zdjęcia moich włosów. Pielęgnacja ta sama: mycie OMO, potem ugniatanie emulsją Glorii i żelem Artiste. Różni je to, że raz rozczesałam na mokro po myciu, a raz podczas mycia głową w dół + plopping (jeszcze trochę wilgotne, ale po wyschnięciu skręt się nie zmienił; a włosy tak błyszczą od lampy, nie same z siebie, niestety ). Niby fajnie, ale nie jestem zadowolona. Raz, po ploppingu mam na głowie mały kontun. Dwa (to już niezależnie od metody), włosy z każdą godziną się stopniowo puszą (nie wspomnę co się dzieje podczas deszczowych dni). Trzy, następnego dnia, budzę się z jedną wielką szopą - ni to loki ni to proste, a po ugniataniu (Gloria + żel) są wręcz obleśnie drobne i posklejane. Czuje, że zbliża się kolejny włosowy kryzys, więc zgłaszam się na terapię (mam nadzieję, że Was nie zanudziłam )
|
|
|
|
#23245 |
|
Zadomowienie
|
Mają potencjał, ale, moim zdaniem, trzeba by nad nimi trochę popracować
![]() Włosy kręcą się w dolnej części, ale przy odpowiedniej pielęgnacji być może mogłyby na całej długości [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21409505] jak to??? dlaczego musisz czekac na wizyte az tak dlugo Termin wizyty ustalałam w końcu czerwca ![]() Tak wygląda u nas leczenie ![]() (dlaczego tak jest? lekarz na NFZ przyjmuje 1 raz w tyg. przez 2 godz.; to chyba wiele tłumaczy )Opowiem Wam o tym, co wczoraj widziałam w programie "Mała piękność". Jeśli nigdy nie oglądałyście - to program o dzieciach (od takich co ledwo chodzą), ew. nastolatkach (12-13 lat) w USA, które startują w konkursach piękności. Co tam można zobaczyć (dziewczynki w wieku 5 lat mają makijaż, sztuczną opaleniznę, regulowane brwi, manicure, osobistych trenerów itp.; roczne koszty udziału w konkursach to 6.000 - 7.000 $).W tym programie była 5-letnia dziewczynka, Afroamerykanka z pięknym afro (podnie jak jej mama). Najpierw się zachwyciłam matką, bo miała zdefiniowane, regularne loki. Entuzjazm mi minął jak matka przyniosła peruki i zaczęła córce przymierzać. Stwierdziła, że łatwiej jest założyć perukę niż zajmować się włosami, kręcić je na lokówkę (?). W ten sposób zaoszczędza się kilka godzin. Pewnie sama matka też miała perukę ![]() (na koniec matka stwierdziła, że ona dopuszcza wszelkie sposoby, mogące poprawić wygląd ) Nie dziwię się, jak z takim podejściem matki, dziewczynka będzie miała później problem z zaakceptowaniem swoich włosów |
|
|
|
#23246 |
|
Przyczajenie
|
witam ;D ja tez jestem zakręconowłosą ;p
i wiecie co?? tak czytam i czytam jakie wy cuda stosujecie na swoje włosy, jak o nie dbacie i aż mi wstyd za siebie ja katuje moje suszarka i prostownicą ostro je zapuszczam więc moje końcówki pozostawiają wiele do życzenia, ale mam uraz do fryzjerów więc rzadko się tam pojawiam ;D a stosuje jedynie maseczkę do włosów suchych i jak sobie przypomnę jedwab wstyd ale zazdroszczę wam
|
#23247 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja tylko na moment bo zalatana jestem strasznie
![]() wczoraj użyłam pierwszy raz odżywki TBS rainforest do suchych włosów wcześniej całą noc kokosik włosy naprawdę mnie zaskoczyły ![]() probowałam zrobić fotki, ale aparat nie łapał ostrości i nawet w połowie nie ujął piękności loczków co do samej odżywki to jest fajna, po nałożenu na włosy zapach się zmienił i zrobił się bardzo wyraźny za to po spłukaniu gdy schły bardzo mocno pachniały miodem, ale z tego co pamietam miód daleko w składzie a wogóle włosy ciachniętę mocniej sie skręciły, a długość najkrótszych jest do ucha - te zlokowały się najmocniej
|
|
|
|
#23248 |
|
Konto usunięte
|
Kobietki
co lepsze z kokosa Parachute czy Vatika? |
|
|
|
#23249 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Komu włosy jaksy na 3 ostatnich zdjęciach przypominają obcięte włosy msk ręka do góry
![]() Jaksy - skąd pomysł nakładania glorii jako odżywki bez spłukiwania? Może to stąd to obciążenie, bo tak mi się kojarzą "zlepione loczki". Cytat:
![]() Cytat:
Obawiam się, że dziewczynka będzie miała ogólne problemy z osobowością, nie tylko z włosami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak będzie okazja, zrób zdjęcia ![]() Danusia, ja nie pomogę, nie miałam żadnego z nich. |
||||||
|
|
|
#23250 |
|
Wtajemniczenie
|
mam parachute i vatikę tą z cytryną i czymś tam i nie widzę między nimi różnicy ale może spróbuj parachute bo to kokos bez dodatków
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

ale o ile się nie myle było tylko 1 dimethicone
mycie naturią b/s mak i bawełna, później był avocado oil treatment wax i jako odżywka b/s potters aloes (to on niedobry miał ten silikon) i jest bardzo ładnie obstawiam że to dzięki avocado bo on zawsze mi ładnie włoski nawilży ale również pozbawi objętości
ale za to są ładne nawilżone, rozdzielone mięsiste loczki 

gdzie widzialas takiego fryzjera? w 99% fryzjer=
nie potrafia ciac ani nie maja doswiadczenia z kreconymi wlosami[/QUOTE]
Widziałam takie w Rossmannie 

wrily jak Ci sie to udaje???
? Nie występuje wtedy większe ryzyko uszkodzeń mechanicznych włosa? Dobrze myślę, czy kombinuję