Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 17:02   #2971
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie napisałam, że jestem wielorybem, tylko, że mam szansę zostać
No,a ja mogę do siebie śmiało mówić PŁETWAL...nogi wyglądają tak,że jakby teraz był śnieg i zaspy to na bank bym się w nich nie zapadała...

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
W ogóle się ostatnio boję, bo rano budzę się ze spuchniętymi stopami i dłońmi. Nie jest to tak tragiczne jak po całym dniu, ale rano nie powinno być opuchlizny.
Niestety może tak być.Ja mam rano tak samo spuchnięte jak wieczorem...Woda zatrzymuje się w organizmie i już.Trzeba to przetrwać i tyle...

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Tak bym się chciała cieszyć dzieckiem....
Mój mąż nie zdradził mnie fizycznie, on zrobił coś znacznie gorszego i boleśniejszego- on się zakochał...
Może sie jeszcze jakoś ułoży.Może postaw ultimatum,albo idźcie do jakiejś poradni...Szkoda by było,bo może mężowi tylko się wydaje,że się zakochał,może to tylko zauroczenie,z którego mógłby się wyleczyć,tylko trzeba mu pomóc...

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Nosz kurna...
dzwoniłam właśnie do Tako w sprawie mojego zamówienia złożonego jakiś czas temu. Babka mówi, że nie ma przy tym zamówieniu informacji, że dostali przelew- no a przelew robiłam 2 sierpnia- będą do mnie oddzwaniać czy to u nich ktoś nawalił w księgowości i zapomniał tego odhaczyć czy może problem jest ze strony mojego banku
Kurde to nie daj sie tam,żeby cię nie oszukali...

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
posiada z was ktoras te poduszke rogala do spania??? dobre to czy strata kasy?
Ja mam takiego rogala i ogólnie super mi się z nim śpi,ale teraz np jak jest upał i mam w sypialni 32 stopnie,to już się nie mogę z nią zawinąć bo za bardzo się pocę,więc tylko pod głowę,brzuch i między nogi podkładam,a pod plecy już nie bo bym się uparowała...Moja kosztowała coś około 40 zł

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Pytanie już było ale powtarzam napiszcie tydzień ciązy i ile macie na plusie???
Ja jest 36 tc i mam 9,5kg na plusie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja mam taka poduchę http://www.mamanazakupach.pl/akcesor...a-Big-Flopsy-/
i wg mnie jest rewelacyjna,
To fakt,ta poducha jest rewelacyjna.Miałam okazję ją przetestować,ale niestety cena jest zabójcza....

Cytat:
Oto sypialnia mojej Natalki:
Ślicznie wyszło

Zaraz się ugotuję....mam już dość tych upałów...Cała spuchnięta,rwa kulszowa napie...la Spakowałam większość rzeczy do szpitala i już nie ma na nic siły.Stać źle,siedzieć źle,leżeć teź źle,bo się cała lepię.Chyba sie podwieszę na jakimś haku i tak będę wisieć do porodu....

Lenka
, ale by były jaja jakby Cię przeczucie nie zmyliło co do jutra...

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-08-16 o 17:04
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:06   #2972
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

ycnan- no zabilas mnie My juz chyba wszystkie na tym etapie mamy taki akcje No i lepiej nie miec wczesniaka, nie? Juz prawie koniec
Stary 2010-08-16, 17:11   #2973
NIKaP-n
BAN stały

No to nieźle dziewczyny wywijacie dzisiaj
ja jakoś daję radę, ale noce są dla mnie koszmarne (nie mogę spać i też wciąż myślę o ktg

Byliśmy na obiadku, pycha zupka jarzynowa, gyros z ryżem, sosem czosnkowym i surówka z białej kapusty z porem mniami.
Dwa dwudaniowe obiadki i całe 17z jak dobrze, że mi mężuś odpuścił gotowanie

Zuza
tak sobie myślę, że jak moje dziecię się urodzi duże to Tobie trochę tych ciuszków małych odstąpię jeśli reflektujesz
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:14   #2974
Marcia2507
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Wiecie, babeczki, co ja dziś zrobiłam? Normalnie mąż to się prawie posikał ze śmiechu...
TŻ przyniósł zakupy i skoczył jeszcze do piekarni. Ja w międzyczasie miałam mu ugotować paróweczki na śniadanie. Nalałam wody do garnka, wrzuciłam parówki i podpaliłam (gaz ). Mąż wrócił, więc już sobie sam przypilnował. Po jakimś czasie wyciąga parówki... Stoi, patrzy, patrzy i nagle pyta: "A folię z tych parówek to zdjęłaś?" Bąknęłam tylko, że nie i się popłakałam... Tak mi się te komórki mózgowe skurczyły... Normalnie masakra.
Parówki w folii wiem o czym mówisz ja sama ostatnim czasem gafę niezłą palnęłam... wstawiłam ziemniaki bez wody dobrze że chwileczkę później cofnęłam się do kuchni po szklankę moje usprawiedliwienie jest takie że zostałam wytrącona z równowagi po telefonie tz-a
Aż wstyd mi się przyznać... gospodyni

Edytowane przez Marcia2507
Czas edycji: 2010-08-16 o 17:16
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:17   #2975
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Spalilam garnek...
to juz drugi od kiedy wrocilam ze szpitala czyli raptem 3 dni
no smierdzi okrutnie...
nie zdarze wywietrzyc przed powrotem TZ, ojoj.

Ja miałam taki dzień w zeszłym tygodniu, że wszystko mi leciało z rąk. Rozbiłam sobie flakon, spaliłam właśnie garnek (wraz z obiadem rzecz jasna), włączyłam piekarnik a w środku były blachy do pieczenia, których nie wyjęłam - blachy były nowe, zafoliowane, do dzisiaj jeszcze nie umyłam tej stopionej folii... Nie martw się, myślę, że końcówka ciąży to właśnie taki okres kiedy potrzebujemy odpoczynku bo codzienność zaczyna męczyć...

A na pocieszenie dodam, że w weekend 2 razy nabiłam sobie guza na głowie w tym samym miejscu, a na następny dzień poślizgnęłam się nad strumieniem na działce i wywróciłam się - cały tyłek mam dosłownie siny i w krwiakach bo się wywaliłam na kamieniach

Cytat:
Klari- fajny pokoik Wcale nie wyglada za zolto
Zdjęcia trochę kłamią z kolorem, ale powiem, że w rzeczywistości też nie jest źle.

Cytat:
Moze to dziwnie zabrzmi, ale brakuje mi KTG. Tak przynajmniej slyszalam jak Mlody dudni i wiedzialam ile razy sie rusza (klikalam takim przyciskiem), a teraz mam wrazenie, ze on jakis mniej ruchliwy jest ..
Ja jeszcze nie byłam ani razu na KTG - podobno to dopiero od 37 tc?

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
No,a ja mogę do siebie śmiało mówić PŁETWAL...nogi wyglądają tak,że jakby teraz był śnieg i zaspy to na bank bym się w nich nie zapadała...
Myślę, że przez upały puchną i trochę też już jednak ważymy. Moje też bywają opuchnięte a z kostkami to się już jakiś czas temu pożegnałam Ponownie przywitamy się chyba dopiero po porodzie

Cytat:
Ja jest 36 tc i mam 9,5kg na plusie
Ja mam 35 tc i jestem 10 kg na plusie (zważyłam się przed chwilą).
Stary 2010-08-16, 17:22   #2976
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Zuza tak sobie myślę, że jak moje dziecię się urodzi duże to Tobie trochę tych ciuszków małych odstąpię jeśli reflektujesz
Jak sie urodzi to pogadamy.
Poza tym ja licze, ze moj Mezczyzna-Mniejszy nadrobi i tak dociagnie do tych 3 kg, co myslisz? Radek sie smieje, ze on bedzie dlugi i chudy jak tata.
Ja sie chyba podwiesze na zyrandolu co by mu jeszcze przeplywy poprawic. Juz sama nie wiem co robic.

Ale wam dobrze z tymi obiadkami
u nas tez otworzyli taki tani bar, ale az tak tani to on nie jest.
Stary 2010-08-16, 17:26   #2977
bordowa
Wtajemniczenie

NIKaP-n Mi w lewatywie bardziej przeszkadza, że pakują mi coś do tyłka

Klarissa Bardzo łądny kącik, kolorki też jak najbardziej

ycnan Ale ja zamówiłam tylko powłoczki, bez ochraniacza Ochraniacz mam zielony od innej pościeli
Stary 2010-08-16, 17:30   #2978
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:

Ja miałam taki dzień w zeszłym tygodniu, że wszystko mi leciało z rąk. Rozbiłam sobie flakon, spaliłam właśnie garnek (wraz z obiadem rzecz jasna), włączyłam piekarnik a w środku były blachy do pieczenia, których nie wyjęłam - blachy były nowe, zafoliowane, do dzisiaj jeszcze nie umyłam tej stopionej folii... Nie martw się, myślę, że końcówka ciąży to właśnie taki okres kiedy potrzebujemy odpoczynku bo codzienność zaczyna męczyć...

A na pocieszenie dodam, że w weekend 2 razy nabiłam sobie guza na głowie w tym samym miejscu, a na następny dzień poślizgnęłam się nad strumieniem na działce i wywróciłam się - cały tyłek mam dosłownie siny i w krwiakach bo się wywaliłam na kamieniach
Klarisa- zastrzelilas mnie tym tylkiem. oj biedny on. Ja pale garnki nagminnie W sumie, gdyby nie smrodek to jest to calkiem smieszne. No bo ile mozna powtarzac ten sam blad? Czuje sie jak glupek. Jest dobrze

Na pocieszenie powiem jeszcze, ze ja wywalilam sie tylko dwa razy w ciazy i to teraz w szpitalu. Probowalam upakowac swoj tylek troche odwrotnie na lozku i sie zrąbałam z tego wyrka (oj wysokie ono, wysokie). Bardziej sie zestresowalam tym ze ktos mi wejdzie i wszcznie larum, niz tym, ze sie poobijalam (glownie tylek). Pokoje jednosobowe w szpitalach sa niebezpieczne
Smialam sie z siebie pozniej jak glupia. Do czasu az znowu zlecialam z lozka.
Stary 2010-08-16, 17:35   #2979
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Jak sie urodzi to pogadamy.
Poza tym ja licze, ze moj Mezczyzna-Mniejszy nadrobi i tak dociagnie do tych 3 kg, co myslisz? Radek sie smieje, ze on bedzie dlugi i chudy jak tata.
Ja sie chyba podwiesze na zyrandolu co by mu jeszcze przeplywy poprawic. Juz sama nie wiem co robic.

Ale wam dobrze z tymi obiadkami
u nas tez otworzyli taki tani bar, ale az tak tani to on nie jest.

Nie dość, że tanio- to jeszcze pycha A jak policzysz zakupy (trza dojechać), robota, prąd i zmywanie, to wychodzi na to samo, ale lżej

Myślę, że dobije do 3kg ale nasz raczej w 50 i 56 się nie wciśnie
Więc sobie zostawię coś tam dla Jagody, a resztę oddam
Ja najchętniej bym spała i leżała na plecach ale też wciąż się martwię, ech...

Pomidorko
sądzę, że coś w tym jest z naszą zbyt dużą wiedzą. Tyle, że ja się nie przejmuję tym wszystkim, co czytam. Zawsze pytam gina jak mam jakieś wątpliwości. Moja znajoma, która należy do tych: kiedyś kobiety w polu rodzily etc i było ok mawia, że kiedyś nie było ktg i usg i też było ok.
Ja jej na to odpowiedziałam, że kiedyś sie pralo we Franiach, a jeszcze wcześniej na tarkach, ale skoro wszystko idzie do przodu, to chyba nie czas, aby wracać i pranie robić nad jeziorami
Jeżeli jest szansa, żeby sie przed czymś ustrzec, to dlaczego nie? Gdyby nie fakt, iz trafilam do szpitala, to nie znałabym polowy zagrożeń, na które trza zwrócić uwagę. Może byłoby wszystko ok, ale może w przypadku Pawcia - to dla mnie zbyt mało precyzyjny termin

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
NIKaP-n Mi w lewatywie bardziej przeszkadza, że pakują mi coś do tyłka

bordowa hahaha ja byłam tak zestresowana całością, że tej cieniusiej końcóweczki, to ani nie poczułam ;D
Z resztą ówczesna lewatywa uratowała mi życie, bo miałam kilkudniowe zatwardzenie, antybiotyki jhuz nawet brałam, bo gorączka była itd. Po lewci przeszło wszycho
Stary 2010-08-16, 17:41   #2980
fem
Raczkowanie

ja tez się ostatnio obijam się o wszystkie meblemąż się ze mnie ciągle śmieje... mylę słowa... i tak się na mnie patrzy o co mi chodzi... ale po chwili załapuje chyba o co tak naprawdę mi chodzi...

zamiast przypalać garnki, czy wkładać parówki z folią (ycnan, normalnie się posikałąm ze śmiechu ) to ja za to tłukę wszystko co tylko się da... niedługo nie będziemy mieli chyba na czym jeść...

a obiadów nie gotowałam chyba ze 2 tygodnie... dzisiaj mnie naszło na pomidorówkę chyba zjem cały gar... tak mi ślinka leci...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:46   #2981
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Dziewczyny!!! ufff dobrze wiedziec, ze nie tylko ja sie czuje jakbym miala dwie rece i nogi...

Ja, juz dwa razy tak ugryzlam się w jezyk, ze myslalam ze sie z bolu posikam ..., dwa razy przydzwonilam noga w fotel, za drugim razem złamałam dwa pazokcie, w tym jeden do krwi! , jak jem to prawie nie ma razu, zeby mi cos nie spadadło na bluzke, albo spodnie... no czuje sie po prostu jak lobektomii mozgu bueee! a i jeszcze ostatnio reke poparzylam...

klarissa
... super to wyglada... jednak ten baldachim to bajer... u mnie jest bardzo skromnie, troche nawet chyba malo dziecięco... bede musiala pomyslec o tej jakies karuzeli...

bordowa: widze, czyzbyś nie lubiła różu?

Ray, fajnie Ci te fotki wyszly i fajnie ze masz takie twórcze towarzystwo... :

Nika Ty i gyros to jakis gyros z soi??;> czy moze wcinasz czasem jednak miecho?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-16 o 17:54
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:53   #2982
ycnan
Zadomowienie

Lenka*, nawet jeśli to już jutro, to nie masz się czym martwić, kochana

Klarissa, bardzo ładny ten kącik dla córki przyszykowałaś
Ja kołdry, poduszki (pościeli też) jeszcze nie kupowałam, bo najzwyczajniej w świecie nie jest potrzebna przez długi czas. a my teraz oszczędzamy bo jeszcze 1 miesiąc ciężki finansowo przed nami.
A poobijanym tyłkiem mnie rozwaliłaś
Cytat:
Spalilam garnek...
to juz drugi od kiedy wrocilam ze szpitala czyli raptem 3 dni

Cytat:
Zaraz się ugotuję....mam już dość tych upałów...Cała spuchnięta,rwa kulszowa napie...la Spakowałam większość rzeczy do szpitala i już nie ma na nic siły.Stać źle,siedzieć źle,leżeć teź źle,bo się cała lepię.Chyba sie podwieszę na jakimś haku i tak będę wisieć do porodu....

Cytat:
ycnan- no zabilas mnie My juz chyba wszystkie na tym etapie mamy taki akcje No i lepiej nie miec wczesniaka, nie? Juz prawie koniec
Ano, lepiej
A takich wpadek mam już dość, bo się kompletnie nieporadna czuję.

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Parówki w folii wiem o czym mówisz ja sama ostatnim czasem gafę niezłą palnęłam... wstawiłam ziemniaki bez wody dobrze że chwileczkę później cofnęłam się do kuchni po szklankę moje usprawiedliwienie jest takie że zostałam wytrącona z równowagi po telefonie tz-a
Aż wstyd mi się przyznać... gospodyni
Hehe Moja mama jakiś czas temu chciała odgrzać zupę. Podpaliła gaz i zadowolona wyszła do pokoju. Ja patrzę, a tu się palnik pod talerzami pali (mam stawia na kuchence jak jej sie wycierać nie chce), a pod zupą - nie Złe pokrętełko złapała. A w ciąży nie jest
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:54   #2983
alicia4
Raczkowanie

Mnie ostatnio wszystko z rąk leci. Jak idę ze szklanką to uważam na nią tak jakbym bombę niosła

Pożarłam talerz frytek z keczupikiem, pychota

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:55   #2984
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Ja mam taka poduchę http://www.mamanazakupach.pl/akcesor...a-Big-Flopsy-/
i wg mnie jest rewelacyjna, bo ma takie sypkie wypełnienie i jej kształt można dopasować do siebie np. niżej pod brzuszkiem, a więcej wypełnienia między kolanami. Jak jest tak gorąco to ciężko się w nią wtulać, ale bez niej juz nie umiem spać. Myślę, że gdyby miała ona zwykłe wypełnienie z waty nie spełniałaby swojej funkcji.
Zdjęcia super!
Ja mam podobną i bardzo z niej zadowolona jestem i nie wiem jak mogłam spać bez niej wcześniej

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
ja tez się ostatnio obijam się o wszystkie meblemąż się ze mnie ciągle śmieje... mylę słowa... i tak się na mnie patrzy o co mi chodzi... ale po chwili załapuje chyba o co tak naprawdę mi chodzi...
Hehe ja mam to samo z rąk mi wszytko leci gadam jakieś głupoty a TZ tylko oczy stawia i się śmieje heheh

Wróciliśmy właśnie z basenu i jest to dla mnie wielkie ukojenie Popływać sobie pół godzinki POLECAM

Co do WAGI zaczęłam dziś 32 tc i mam 7 na +

Klarisa bardzo mi się podoba twoje łóżeczko i kolor pościeli

Ja czekam na pieniążki z ZUSu a dostane 2 wypłaty na raz i robię resztę zakupów i potem tylko czekanie

za tydzień pierwsza SR zobaczymy co i jak. Ja myślałam że szkoła rodzenia Ujastek jest w szpitalu i że od razu szpital zobaczę. A oni mi kazali jechać na inna ulicę bo tam się zajęcia ponoć odbywają i muszę się jeszcze wybrać i obejrzeć szpital. i pytałam dziewuszek z Krakowa Ale ani Klarisa ani Czarnaelzabeth nie chodziły na Ujastek Została mi tylko Czekooladowaa i Waniliania i Tulumka może wy chodziłyście na Ujastek ?

A jutro o 15-stej mam lekarza więc wyniki pokaże oczywiśćie. Troszke się martwie o ten mocz bo czuje że to kamienie

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-08-16 o 17:57
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:02   #2985
gabisun
Zakorzenienie

Alicia osz ty teraz będę musiała sobie fryty usmażyć
Ycnan no na pewno tż nigdy takiego śniadanka nie jadł
Zuzi dobrze, że ciąża juz powoli dobiega końca, bo do wyprawki byś musiała dopisać zestaw garnków
Bordowa super te żółwiki
Klarissa bardzo fajny kącik, pasuje do wnętrza

Ja to ostatnio też taka niezdarna jestem...idę sobie po schodach tż za mną, mówi ,że musi mnie asekurować i właśnie w tym momencie jak na końcu języka miałam już odpowiednią wiązankę dla tż to się potknełam i jakby tż mnie nie złapał to bym się wyłożyła jak długa

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:06   #2986
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

bordowa: widze, czyzbyś nie lubiła różu?
Ano jakoś tak Różowe ciuszki mam, ale to prezenty od mamy i siostry

Uciekam zaraz do domku, więc znowu nie będzie mnie przez kilka dni. Jakbym w razie zaczęła rodzić to dam którejś znać
Stary 2010-08-16, 18:12   #2987
1985ewa
Rozeznanie

Cześć mamuśki Ja już jestem po kolejnej wizycie. Dziś 36 tc i 4 dni. Mały ma 37,5 cm. No i okazało się że mam cukier w moczu Za tydzień powtórka i jak znowu będzie to pobiorą mi krew no i muszę iść za tydzień na wizytę do szpitala bo mały już drugi raz jest większy niż powinien,może będę miała usg. A w piątek przylatuje do mnie mama Buziaki
P.S. Wszystkie zdjecia śliczne
Ja w 36 tc mam 12 kg na plusie
Szokoladka współczuję bardzo, jeszcze wszystko może się ułożyć

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:14   #2988
NIKaP-n
BAN stały

mszu ja biorę zawsze danie dnia i mięsko oddaje mężowi a On mi z reguły część surówy, taki wiesz- układ partnerski
Nie, nie jadam mięska, chociaż przyznam szczerze, że bardzo za mną momentami chodzi w ciąży
Stary 2010-08-16, 18:20   #2989
Ray
Zakorzenienie

czytam wasze wagi to ja poki co widze najwieksza jestem :/
no coz trudno...

kurcze jak goraco juz mam dosc doslownie....
marze o jesieni wrecz... o deszczu, i by ubrac sie cieplej i nie lazic spocona non stop.... mam dosc tego cholernego lata...
Stary 2010-08-16, 18:57   #2990
Ewcia811211
Raczkowanie

hej
co do pytanka o przyrost wagi..- u mnie zaczyna sie 35tc i jakies 14kg na plusie, choc czlek spuchniety wiec cos w tym tej wody zatrzymanej w czlwoieku siedzi,nieiwem.....
Lenka-ciekawe czy cie przeczucie nie zmyli.....
a dzis braciszek przyniosl korbola i zrobilam z mama pycha placki, mniaaam....a teraz maly w brzuchu buszuje na calego takie tylko pukanie, stukanie-fajneee uczucie

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

szokoladko-moze jak juz pojawi sie malenstwo na swiecie to zmieni sie na lepsze i bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki.
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 19:12   #2991
Ray
Zakorzenienie

a ja jem pomidora ze smietana
Stary 2010-08-16, 19:19   #2992
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Klarissa Bardzo łądny kącik, kolorki też jak najbardziej
Dziękuję

Cytat:
Klarisa- zastrzelilas mnie tym tylkiem. oj biedny on. Ja pale garnki nagminnie W sumie, gdyby nie smrodek to jest to calkiem smieszne. No bo ile mozna powtarzac ten sam blad? Czuje sie jak glupek. Jest dobrze

Na pocieszenie powiem jeszcze, ze ja wywalilam sie tylko dwa razy w ciazy i to teraz w szpitalu. Probowalam upakowac swoj tylek troche odwrotnie na lozku i sie zrąbałam z tego wyrka (oj wysokie ono, wysokie). Bardziej sie zestresowalam tym ze ktos mi wejdzie i wszcznie larum, niz tym, ze sie poobijalam (glownie tylek). Pokoje jednosobowe w szpitalach sa niebezpieczne
Smialam sie z siebie pozniej jak glupia. Do czasu az znowu zlecialam z lozka.
Jejku, to znaczy, że nie jestem największą sierotą

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!! ufff dobrze wiedziec, ze nie tylko ja sie czuje jakbym miala dwie rece i nogi...

Ja, juz dwa razy tak ugryzlam się w jezyk, ze myslalam ze sie z bolu posikam ..., dwa razy przydzwonilam noga w fotel, za drugim razem złamałam dwa pazokcie, w tym jeden do krwi! , jak jem to prawie nie ma razu, zeby mi cos nie spadadło na bluzke, albo spodnie... no czuje sie po prostu jak lobektomii mozgu bueee! a i jeszcze ostatnio reke poparzylam...
Jesteś mistrzem A co do jedzenia to ja też nie zawsze trafiam w otwór gębowy
Cytat:
klarissa... super to wyglada... jednak ten baldachim to bajer... u mnie jest bardzo skromnie, troche nawet chyba malo dziecięco... bede musiala pomyslec o tej jakies karuzeli...
No ładnie wygląda, tż-towi też się spodobało i można jej będzie jakieś zabawki powiesić na tym stelażu od baldachimu.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Klarissa, bardzo ładny ten kącik dla córki przyszykowałaś
Ja kołdry, poduszki (pościeli też) jeszcze nie kupowałam, bo najzwyczajniej w świecie nie jest potrzebna przez długi czas. a my teraz oszczędzamy bo jeszcze 1 miesiąc ciężki finansowo przed nami.
A poobijanym tyłkiem mnie rozwaliłaś
No ja kupowałam cały zestaw, bo tak specjalnie to bym pościeli nie kupiła Też mam wrażenie, że to taki po prostu bajer.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja mam podobną i bardzo z niej zadowolona jestem i nie wiem jak mogłam spać bez niej wcześniej

Hehe ja mam to samo z rąk mi wszytko leci gadam jakieś głupoty a TZ tylko oczy stawia i się śmieje heheh

Wróciliśmy właśnie z basenu i jest to dla mnie wielkie ukojenie Popływać sobie pół godzinki POLECAM

Ja czekam na pieniążki z ZUSu a dostane 2 wypłaty na raz i robię resztę zakupów i potem tylko czekanie

za tydzień pierwsza SR zobaczymy co i jak. Ja myślałam że szkoła rodzenia Ujastek jest w szpitalu i że od razu szpital zobaczę. A oni mi kazali jechać na inna ulicę bo tam się zajęcia ponoć odbywają i muszę się jeszcze wybrać i obejrzeć szpital. i pytałam dziewuszek z Krakowa Ale ani Klarisa ani Czarnaelzabeth nie chodziły na Ujastek Została mi tylko Czekooladowaa i Waniliania i Tulumka może wy chodziłyście na Ujastek ?

A jutro o 15-stej mam lekarza więc wyniki pokaże oczywiśćie. Troszke się martwie o ten mocz bo czuje że to kamienie
Z wynikami będzie dobrze, co do SR to nie wiedziałam, że nie prowadzą w szpitalu... zaskoczyłaś mnie. Niestety żadna moja znajoma nie chodziła tam na SR więc w sumie nic o niej nie wiem.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa bardzo fajny kącik, pasuje do wnętrza
No tak się starałam żeby nie zepsuć całego wystroju sypialni.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
(...)
Teraz spojrzałam w twój suwaczek - ty już powinnaś się wypakowywać lada chwila, kurde, normalnie na prawdę jestem w szoku, że tak szybko nam te ciąże zleciały...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-08-16 o 19:21
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 19:29   #2993
Majka232
Zakorzenienie

Jejku, jak mnie dziś boli głowa, właściwie to od wczoraj i wydaje mi się, że "zawdzięczam" to temperaturze za oknem..
Dziś znów się chłodzę prysznicami, okładami żelowymi, zimną wodą i Nestea, no i rzecz jasna - lodami (zjadłam dwa ) Jutro podobno ma być trochę chłodniej ok.26 stopni, ale jakoś nie wierzę i ajk jest tak goracąco to nie mogę uwierzyć, że juz za m-c jesień

ycnan
- ja prawie zawsze gotuję parówki w folii, bo tak można i parówy tak nie pękają, a folia zazwyczaj pęka i wyjmuję je już bez niej
Stary 2010-08-16, 19:36   #2994
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o szpital to jak to szpital. Tyle, że wnętrza nowe i schludne. Pokoje 2 os. z łazienką, ale to wiesz. Sale przedporodowe ciężko mi powiedzieć, bo tylko rzeczy zostawiliśmy i tż mi spodnie ściągnął, ubrałam t-shirta i poszliśmy do sali na przciwko i miałam przeć...

Ja też tłuczę naczynia, wysłowić się nie mogę
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 19:44   #2995
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
A ja obiecałam, że jak skończę z łóżeczkiem to się pochwalę.
Fajnie
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Hej

Bardzo się boję, co będzie jutro, od rana czuję taki niepokój, może to naprawdę jutro
Będzie dobrze malutka już gotowa na przyjście, tylko czekać. Ale może nie tak od razu się zacznie?

Cytat:
A właśnie mam pytanko do mamuś które już rozpakowały "łoża" dla swoich pociech, czy w razie co przed samym porodem pościele pierzecie czy zmieniacie na "świeższe" by uniknąć ewentualnego kurzu itp?
U mnie stoi i wietrzy się samo łóżeczko, pościel wypiorę i wyprasuje i będzie czekała, ubierze mąż kiedy będę w szpitalu.
To prosta czynność, da radę

Cytat:
Moze to dziwnie zabrzmi, ale brakuje mi KTG. Tak przynajmniej slyszalam jak Mlody dudni i wiedzialam ile razy sie rusza (klikalam takim przyciskiem), a teraz mam wrazenie, ze on jakis mniej ruchliwy jest ..
Poprostu nie czujesz tych wszystkich ruchów, które widziałaś na ktg i dlatego takie wrażenie. Olek napewno fika tak jak wcześniej.

Cytat:
Dobrze napisane stopy moje to też tragedia, a w sobotę wesele, dzisiaj próbowałam rozchodzić nuty które kupiłam w sobotę i tragedia, zdrętwiały mi paluchy i musiałam zdjąć- za duży ucisk

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
a ja jem pomidora ze smietana
A ja zjadłam bułkę smażoną z serem i keczupem

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 19:53   #2996
dra
Zakorzenienie

hej
ja na moment pózniej nadrobie idzie wielka burza,a lepiej wyłacze neta,bo kjiedys była mała burza i gdzies blisko walo i neta mi spaliło wiec teraz wole wyłączyć za wczasu

chciałam tylko napisać,ze byłam u lekarza innego aby moze tego paciorkowca zrobic,ale nie wykonuje,ale nie bede żałowacc,ze nie spytałam a nic tez nie zapłaciłam,a się dowiedziałam,że szyjki prawie nie mam,ale rozwarcia nie ma i powinnam dociągnąć jeszcze troche a leci mi 36tc to nie jest źle a i ze tak sie zamartwiam dostałam zaproszenie do szpitala mam jeszcze dzwonic i mi zrobi dokłądne usg
lekarz troche fochował,bo nie zadowolony,ze na poczatku zmieniłam lekarza.teraz do niego przychodze i swoje tam pod nosem plutł,ale ja sie martwie moze i za duzo,ale martwie sie i dlatego,ale chociaz sie dowiedziałam,ze te bóle w kroczu to,ze maly uciska i szyjki prawie nie ma,a moj mowil,ze ok
jutro bede dzwonic do poloznej i na spotkanko sie umowi i jej powiem,ze na paciorkowca nikt nie robi może ona cos wymyśli,ale jak nie to trudno będę tylko prosic,zeby tego dziadostwa nie było i,żeby wszytsko ok było przy porodzie,bo wiecej niz wiara mi już nie pozostało
Stary 2010-08-16, 19:54   #2997
_borowka_
Raczkowanie

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chyba przyszła pora się przywitać
Termin mam na 8 października, dziewuszka w brzuszku mi siedzi
A obecne tu Poznanianki gdzie planują rodzić? Bo ja wciąż się waham...
_borowka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:03   #2998
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczynki ja już po wizycie. Mała waży już prawie 2,5kg pod koniec 33tc. Wszystko ok. szujka długa, zamknięta i twarda i...mam już odstawiać fenoterol i nospe bo już powinno się podobno coś zacząć powoli dziać w sensie skurcze itp a u mnie cicho i głucho bo te ciągnęcia brzucha na tym etapie ciąży to podobno norma i nic szczególnego Ale jestem szczęśliwa. A i nie muszę leżeć polegiwać w ciągu dnia to tak,ale nie leżeć plackiem. N nic to lece was nadrabiać
Stary 2010-08-16, 20:13   #2999
Majka232
Zakorzenienie

borowka - witaj mamy podobny tp.

dra - trochę to dziwne, że jeden gin mówi, że z szyjką ok, a drugi zupełnie co innego, bo kwestia szyjki czy jest krótka czy długa itd. to tak jak coś jest albo czarne albo białe... Kurdę tylu jest pseudo-lekarzy, że aż strach i takich to tylko

cellaris -świetne wieści a Twoja córcia jest całkiem spora i to jak na dziewczynkę. Mój synek w 32 t.c. ważył 1811.

Co do szacowania wagi na podst wymiarów z usg to moja koleżanka urodziła wczoraj córeczkę waga 3,5 kg, a miało być ponad 4 kg... i zazwyczaj są wahania o ok.300-500g w jedną lub drugą stronę.
Stary 2010-08-16, 20:29   #3000
Astorianka
Raczkowanie

YEAH!!!! łóżeczko już stoi. Jak tylko ogarnę resztę, popiorę pościel i otulacz (właśnie, otulacz też się pierze?) to zrobię zdjątka Fajnie generalnie wygląda, słodko... Mężul okazał się słowny i kochany Najpierw poszliśmy na długi spacer z psicą (bo się wyrwał z pracy, tata został na polu boju), a potem składanie i przesuwanie części mebli. Cieszę się jak diabli Bo kolejny krok został zrobiony.

Cytat:
Powiem wam, że ten baldachim to jakieś "dzieło szatana" i już myślałam, że wyląduje w pudle... udało mi się zmontować dopiero gdzieś za 5-6 razem... No ale prezentuję wam efekt.
Klarissa, no właśnie, ten cholerny baldachim, a raczej moskitiera, bo stelaż to był pikuś Jak się Wam udało to zrobić? Ja się poddałam po 3 próbie... ale jutro będę próbować znowu. Też mam taki komplet, ale ten, co wyskakiwał pierwszy na stronie od góry. Fajne są..

Cytat:
A właśnie mam pytanko do mamuś które już rozpakowały "łoża" dla swoich pociech, czy w razie co przed samym porodem pościele pierzecie czy zmieniacie na "świeższe" by uniknąć ewentualnego kurzu itp?
Zaczynam powoli prać (chociaż termin mam pod koniec września). Ciuszki wyprane i wyprasowane, teraz czas na poościel. Myślę sobie, że w zależności od tego co mi ginka powie w czwartek na kontroli to albo przyspieszę, albo poczekam z tym do początku września. Zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
A ja non stop plączę słowa, często tak miałam i bez ciąży, ale teraz to po prostu przegięcie... Mój mąż ma ubaw jak diabli Nie mówiąc o tym, że czasami zamiast kierunkowskazów włączam.... wycieraczki....
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości