|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
Dziewczyny mam dobreee niuusy
![]() prawie 3h mecze sie z tym mailem do hostki K666, prawie skonczylam jutro z kolezanka z rana ogarniemy jakies poprawki i wysle. mam nadzieje , że nie wszystko jeszcze stracone ![]() ![]()
|
#992 |
|
Konto usunięte
|
no wresxzcie sie zabrala dopisania wogole
lol
|
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
marty, a matme zaczelas ogarniac ?
Trzymam kciuki żeby było ok i z matmą i z wyjazdem !
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
orenda- to dlatego,ze mamy wybuchowe charaktery (momentami tylko).
i teraz zla byla na muszelki 2h temu i juz zapomniala. nawet sprzatnela mi pokoj, bo wiedziala,ze sie nie zabiore za to nigdy. (zeby nie bylo-bylam na dole i nie wiedzialam, a teraz tak czysciutko mam. szok. ) ale.. no wlasnie. przyszla do mnie i mowi: na jakiej ulicy jest dentysta? powiem ci, jak dojechac. dam ci 100 zl tylko, bo wiecej nie mam. - na nic mi nei starczy - to ty masz ubezpieczenie i idziesz prywatnie? - na nfz kanalowo nie mozna leczyc - to trudno, bo ja wiecej nie mam. - a niedawno chcialas na tydzien do innego kraju jechac z babcia, siostra i synem- czyli kasy duzo - ale nie pojechalam - tylko dlatego,ze nie wyrobilas paszportow im - musisz te zeby jutro leczyc? -tak -to odwolaj ( )ona nie rozumie, ze mam malutko czasu, a z moimi zebami to powazna sprawa. moja dentystka powiedziala,ze tragedia (chirurgiczny zabieg skomplikowany bedzie) i moge miec spuchnieta twarz 3 tygodnie i zwijac sie z bolu. smutno mi.to po co ja mam tam w ogole isc? przeciez wiadomo,ze nowemu pacjentowi sie nie ufa, gdy powie,ze nie ma calej sumy ![]() a to mi na nic nie starczy. tyle czasu trabie o dentyscie, to ciezko bylo do bankomatu isc? albo pojechac ze mna- wiedza dobrze,ze sie zgubie, bo nie mam pojecia, jak tam dojechac, ale co z tego. ('mowie emocjami' , moja rodzinka nie jest zla, tylko chyba nikt nie rozumie, jak to dla mnie wazne)
|
|
#995 |
|
Konto usunięte
|
rucia a babcia kasa cie nie poratuje
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
babcia nie ma.
jakby miala, to dalaby na pewno. jak babcia mi czasem mowi, ile musi zaplacic za rachunki itp. to za glowe sie lapie, skad my mamy pieniadze. serio. jak faktycznie da mi 100 zl jutro, to bedzie mi tak cholernie smutno. wiecie same, ile musi to dla mnie znaczyc, skoro nawet wyszlam z domu. po mojej przygodzie z zebem w stuttgarcie, nigdzie nie wyjade, jesli nie bede miala pewnosci,ze sa zdrowe
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
hihi
malutkie maleństwo: otóż wlasnie zmierzam ku podręcznikowi zwanemu vademecuum z matematyki ^^ to bedzie mój drugi raz ![]()
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
juz przestaje gadac. przepraszam.
nie ma potrzeby odpisywac.
|
|
#999 |
|
Konto usunięte
|
ooo a może babcia (jak nie babcia to ja )Rucik a wiesz, czy to na pewno kanałowe? bo czasem zdaje się coś strasznego a wychodzi, że luz... niech Ci ta dentystka przegląd Ci zrobi i jakąś "wycenę" co najbardziej pilne jest... Zęby to nie jest fajny temat, a na NFZ szczególnie zabawny - znajoma mi kiedyś opowiadała, że np. za darmo plombowany to faktycznie jest jakiś określony malutki przedział zębów przednich bodajże, acz plomby li i wyłącznie czarne... nie wiem jak jest teraz, ale wtedy mnie to zszokowało ![]() Marty - pięknie że się wziełaś - na pewno od razu lepiej się poczułaś ja tak mam zawsze, jak zrobię coś co odwlekałam - ulga i radocha (w robocie mam teraz taki odkładany temat - wezmę z Ciebie wzór i jutro zamknę..... tiaaaaa )
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
marty- nie ma zartow z tym.
matma to matma. siedz nocami. do wszystkiego da sie dojsc samemu, ale trzeba poswiecic na to duzo czasu. bo na maturze niestety nikt tego czasu nie da.
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
rucia masz racje - dzisiaj zarwe nocke musze ogarnąć.
ale nawet sobie nie wyobrażacie jak ciezko mi znowu wejsc w swiat matematyki. tak sie zwolnilam obowiazku myslenia nad obliczeniami rzeczy które nie sa mi potrzebne na codzień , że teraz too ughhhh ciarki mi przechodza jak o tym mysle. skonczylam ten długaśny mejll... intencja na jutro : aby boska A, zrozumiala mojego maila i powiedziala sakramentalne "TAK" ![]() orenda - alee sie zawstydzilam jak powiedzialas o tym wzorze (bynajmniej nie matematycznym ^^) ![]() ale masz racje - niesamowita ulga, bo zrobilam cos co chodzilo za mna tyleeee czasu
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
juz ci mowie.
na nfz plomba kosztuje 50 zl. albo to sie wypelnienie nazywa. kazda, wszedzie. nie ma juz darmowych, bo nikt nie robi tych czarnych/ciemnych plomb. jak bylam pierwszy raz, to sie spytala, jaka chce. ja mowie: jak to jaka? jedna jest platna- taka,ze nie widac,ze jest jakas plomba w ogole. jak to ma wypasc nawet nie wiem. wyglada jak nowiutki piekny zab bez zadnej ingerencji- no slicznie. jak mi pokazala, to sie zastanawialam, ktory robila takze teraz wszystko jest platne 50 zl, ale efekt niesamowity. tak, przed niemcami bylam u niej. powiedziala,ze nie bedzie nic robila. i w tym zebie bedzie trzeba kanalowe. i w neimczech faktycznie kanalowe mi zaczela tylko,ze zaczal bolec, to pewnie opatrunek raz jeszcze, a potem wypelnienie i wszystko- chyba,ze sie okaze, ze zwlekalam za dlugo i strace zab. a wtedy sie zastrzele. a w drugim to nie ma szans na odratowanie tak powiedziala. a wiecie, co jest najgorsze? w 1 lo bolal mnie bardzo zab. poszlam prywatnie. mowilam wam,ze naruszyla mi nerw i zostawila z takim bolem,ze balam sie kolo dentysty przechodzic. i przez te kobiete stracilam zab. 6dolna. i w dodatku jest go polowa- wiec chirurgicznie, bo nie ma za co zlapac nawet. a reszta zebow na dole - w siodemkach mam male ubytki , ktorych nie widac, musialam sie przygladac- wiec to szybko sie zrobi. a na gorze nie widze, ale chyba nie jest zle, bo dentystka powiedziala na dol : tragedia ( a wcale tak zle nie wygladalo, ale widocznie bylo ) a na gore: niebo a ziemia masz racje! jutro pojde i powiem, ze niech mi zrobi wycene tego wszystkiego, bo musze znac koszty. a jesli uda jej sie cos za te 100 zl zrobic ( mam nadzieje) to niech robi swietny pomysl z tym!
|
|
#1003 |
|
Konto usunięte
|
rucia mitez mowili ze chirurgicznie mam miec wyrwany cos nla bla a poszlami miwyrwali
![]() ejmarty masz sie uczyc a nie na fejsBOGU siedziec
|
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
martynoszka- no w końcu!
ja byłam pewna,że już po.. ![]() ruciaku- głowa do góry.. ;* zrób tak jak mówisz.. idź na 'wycenę' hihi i będziesz spokojniejsza ![]() a ja te święta pracowałam do 21.. i spędziłam sama w Holandii .. ale dałam radę
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
nie chce spedzac tu swiat. nie ma mowy.
myslicie ze bilet autokarowy bedzie tanszy? teraz tak mysle, ze jeszcze drozej mi wyjdzie bo na sylwestra lece do Rotterdamy, kolejny bilet, ktory tani nie bedzie;/ Marty, kiedy egzamin? Ruciaku, mnie boli na sama mysl o Twojej wizycie. na szczescie nie mam problemow z zebami (poza tym ze przez 2 lata musialam nosic staly aparat), ale zwykly przeglad przyprawia mnie o strach powiazany z mdlosciami i nienawiscia do dentystow. ale ostatnio wyrwalam 8! jestem z siebie dumna. ale bylo okropnie, bolalo jak cholera. sam zabieg nie, ale pozniej ...;/ napisalam,ze nie amowy z tymi swietami tak jakby mi tu zle bylo. a nie ejst, jest cudownie,a le dla mnie swieta to wazny rodzinny czas.
'jest mnostwo ludzi na swiecie, ktorzy powiedza ci ze nie mozesz a ty musisz po prostu odwrocic sie i powiedziec: no to patrz. <3 my name is trouble. Edytowane przez indygowa Czas edycji: 2010-08-16 o 22:30 |
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wielkanocne tez tu spedzilam, troche po polsku u polskich sasiadow a potem z grypa, sama w lozku z "Seksem w wielkim miescie" Juz na sama mysl ze mam tu byc sama w Sylwestra mam dreszcze... a swieta, co by sie nie działo to jade i mam wszystko gdzieś...
|
|
#1007 |
|
Konto usunięte
|
indy 8
matkoandzia sylwka chce tu byc z TZ czy nie i zobaczyc te fajerwerki co filmik wrzucalam tu kiedys pod london eye ibig benkiem szalenstwo ponoc co sie tam wyprawia
|
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
''witam!
|
#1009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem co powiedziec. szczerosc tego pana mnie porazila. ale nich sobie znajdzie pania do towarzystwa jesli ma ichote a nie au pair. a w ogole to dzieci starsze od Lenki potrzebuja au pair. ladna oferta ;/
'jest mnostwo ludzi na swiecie, ktorzy powiedza ci ze nie mozesz a ty musisz po prostu odwrocic sie i powiedziec: no to patrz. <3 my name is trouble. Edytowane przez indygowa Czas edycji: 2010-08-16 o 22:38 |
|
|
|
|
#1010 |
|
Konto usunięte
|
lolzenada co sie z ludzmi dzieje
|
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
noo haha;/ ... w ogóle ma żonę angielkę mieszkają w Londynie.. mówię może akurat ,a tu takie coś..
|
#1012 |
|
Konto usunięte
|
i 'jestesmy ulozona rodzina'
smiac sie cyz plakac :\ |
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jak coś to wal śmiało ![]() Cytat:
bo to był by niezły deal I moja macica nienaruszona ![]() Kurdeee ![]() Skąd się biorą tacy ludzie ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Jeszcze bardziej od tego skąd biorą się tacy ludzie interesuje mnie, czy w ogóle znajdują chętne na takie układy
|
|
#1014 |
|
Konto usunięte
|
to przerazajace jak pomysle o tym;/
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- ja jestem dzis dirty minded lol slucham nirvany RAPE ME |
|
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
noo heh.;/ gdyby już miał jedną 'taką' i szukał nast. to ok.. mogę się zgodzić,że ma takie wymagania i szukać sobie kolejnej takiej.. skoro są dziewczyny które się godzą.. ale On pierwszy raz, jak napisał;/
|
#1016 |
|
Konto usunięte
|
moze klamal;/
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka
![]() indy o wlasnie to to. cos jak 8. babka powiedziala,ze to skomplikowane takie boje sie.najbardziej tego,ze sie rusze i rozwala mi twarz narzedziami. ![]() moze facet chce z toba poogladac filmy ? pobyc razem ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Lenka, popisz z kolesiem (dla jaj oczywiscie) ciekawe, jak on to sobie wyobraza. chyba wszystkie ciekawe jestesmy ![]() chyba,ze ma twoje dane, to wtedy nie mozna zartow porobic.
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
odpisze mu.. jak sobie to wyobraża
|
#1019 |
|
Konto usunięte
|
a ciekawe jak spanky daddy lol a skad on byl wgl?
Ch. od kiedy mu o nim powiedzialam leje za kazdym razem hahaha |
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
B ze mnie lal wszedzie przez spanky daddy
Lenka- pisz, pisz ![]() i od razu informuj, bo z ciekawosci padne.Kacha- napisalam do niego jakis miesiac temu" co slychac" on napisal,ze w porzadku i co u mnie. ale juz nie odpisalam. napisalam, bo szuka nowej au pair- przeprowadza sie dalej od londka. ale nic nie wspomnial, tylko napisal,ze w porzadku, to juz nie chcialam wypytywac ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- lepiej czasem nie wiedziec mam traume na cale zycie
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

)
smutno mi.

(jak nie babcia to ja
- znajoma mi kiedyś opowiadała, że np. za darmo plombowany to faktycznie jest jakiś określony malutki przedział zębów przednich bodajże, acz plomby li i wyłącznie czarne... nie wiem jak jest teraz, ale wtedy mnie to zszokowało 

ja byłam pewna,że już po.. 
matko