Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 18:44   #4681
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Dziewczyny, spaliłam ciasto.

Kliwia, moja komoda jest z jakiejś sklejki. W sumie zupełnie nieużywana, stoi w domu od jakiś 8 lat, ale musiałam ją przemalować, bo nie będzie pasowała do łóżeczka. Dziś poszła pierwsza brązowa warstwa, jutro druga i uchwyty (na zielono). To może pojutrze wstawię zdjęcie, jak wszystko ładnie podeschnie.

Kretencja, . Zobaczysz jak się zmobilizujesz kiedy nadejdzie godzina zero. Ja się porodu nadal nie boję, za to zaczynam mieć tremę, jeśli chodzi o pierwsze spotkanie z maluszkiem.

Jadę na yogę. Do jutra.

Edytowane przez Joanna131
Czas edycji: 2010-08-16 o 18:46
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:53   #4682
M25
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
mnie też to przeraża ale problem czy został z dzieckiem i poświęcić się rodzinie czy wracać do pracy mam z głowy-rozwiązał nam go pan kredyt hipotecznyMały po roczku pewnie przywita się z żłobkiem a mama z atrakcjami bycia pełnoetatową pracownicą z maluchemBabcie pracują na pełne etaty, z czego moja do 18. Ale prawda jest taka, że takie czasy i nie my jedni.
Ja też chciałam zmienić pracę na nawet zawód. Ale rzeczywistość minęła się z moimi planami (ofert nie było wiele a jak już to kilkuletnie doświadczenie-mój staż to niecałe 2 lata)i pewnie jak będę wracać to wezmę co będzie bo jaka młoda mama nie będę zbyt atrakcyjna na rynku pracy.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

30 tc to już poważna sprawaale będzie dobrze dasz sobie radę. Moja koleżanka miała cc i nie płakało od razu. Chyba było mocno zaskoczone
Edzia u mnie jest podobnie, babcie pracują, więc na pewno nie zajmą się małą. A podanie o żłobek złożyliśmy już w kwietniu 2010r, aby dzidziuś w kwietniu 2011 mógł zacząć chodzić. Takie są u mnie w mieście realia. Nie wiem jak sobie psychicznie poradzę z zostawianiem w żłobku takiego małego bobaska, ale wiem, że muszę wrócić jak najszybciej do pracy. Trochę się pocieszam, że mój chrześniak zostawał w żłobku od połowy 3 miesiąca i nic mu się tam złego nie działo a i wiele rzeczy się tam nauczył i siostra nie musiała już go do wielu rzeczy przyzwyczajać. Chyba każda mama chciałaby być z dzieckiem jak najdłużej, ale z psychologicznego punktu widzenia nie liczy się ilość czasu spędzona z dzieckiem a jego jakość.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja też jestem jedynaczką i nikomu nie polecam. Smutno jest być jedynakiem a i do tej pory brakuje mi jakiegoś fajnego brata czy siostry. Dlatego sama zdecydowanie chcę mieć drugie. nawet pomyślałam czy by nie było fajnie zakończyć jeden macierzyński, wybrać urlop i znów wskoczyć na L4 ciążowe i znów macierzyński. Finansowo chyba najkorzystniej. W pracy już bym mogła się nie pokazywać bo byłabym skończona, ale co tam znalazłaby się druga, może nawet lepsza kto wie. Ale, że z pierwszą ciążą nie szło lekko i "zgodnie z planem" to pewnie nad tą drugą też się napocimy
Mam nadzieję, że jeszcze znajdę swoje miejsce zawodowo. A może małe mnie natchnie?jakoś to będzie bo musi
Zaraz po porodzie najszybciej można zajść w drugą ciążę. Teoretycznie powinno się poczekać rok, aby organizm się zregenerował, ale często kolejna ciąża przychodzi szybciej niż się planowało ;-)

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Mallinka sprawdź w kodeksie pracy bo nie jestem pewna ale chyba dopóki dziecko nie skonczy 3 lat pracodawca nie może wysylać matki w delegację a więc i od takich wyjazdow musialby Cie zwolnić.Coś takiego slyszalam na szkoleniu bhp. Inna sprawa że niestety u nas często różne firmy są na bakier z przestrzeganiem praw pracowniczych. Nie martw się, na pewno znajdziesz coś fajnego, wielu pracodawców ceni sobie wlasnie młode matki jako super zorganizowane osoby. A po "chudych" latach muszą wkońcu przyjść "tłuste"
Kobiet, które maja dzieci do lat czterech nie można wysyłać na szkolenia poza miejsce zamieszkania, ale tylko bez ich zgody. A wiadomo jak z tą zgoda czesto bywa ;-)
Stary 2010-08-16, 19:25   #4683
79 Marta
Wtajemniczenie

my podanie o żłobek zlozymy zaraz po urodzeniu, mam nadzieję, że się uda. Chcę wrócić do pracy od września przyszłego roku, w sumie to konieczność- zupełnie nie mamy z kim dziecka zostawić ( nie mamy rodziny pod nosem, tylko 50 km stąd) , a poza tym nie ukrywam, że ciężko by było z jedną wypłatą. No i oprócz tego strasznie ciągnie mnie do ludzi, nie bardzo widzę siebie w domu
Stary 2010-08-16, 19:41   #4684
mallinka
Zadomowienie

Aliszcze cieszę się że Asienka zdrowo rośnie no i możesz chodzić na spacerki do sklepów dziecięcych więc zakupy czas zacząć a stolika kawowego na balkonie zazdroszczę

Joanna
a chodzisz na zwykłe zajęcia jogi czy specjalne dla ciężarnych ? bo się zastanawiam nad jogą ale nie ma u mnie specjalnych zajęć a moja instruktorka wyjechała i tych nowych nie znam i trochę się obawiam czy będą umieli mi doradzić jakie ćwiczenia mogę wykonywać... czy może na wyczucie ćwiczyć, tylko tak głupio jak grupa będzie cos robić a ja będę siedzieć sama jak palec

też nic jeszcze nie przytyłam ale mam swoje zapasy i codziennie z trwogą staję na wadze
ale gorąco zasnęłam na 2 godziny i obudziłam się cała zlana potem
w ogóle w nocy od ok 2 spac nie mogłam z tego gorąca, ale na szczęście tz tez nie spał
dziś sie przenosimy do salonu spać bo w sypialni za małe okna i wentylacji nie ma a w salonie może jakiś przeciąg wytworzymy

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:04   #4685
kretencja
Zakorzenienie

Dziewczyny, które nic albo prawie nic nie przytyły Przestańcie mnie dołować, no Bo ja jestem podłamana dziś i czuję się jak tłuste krówsko

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:08   #4686
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Z tym, że szczupłe mogą więcej przytyć jest różnie. Ja jestem szczupła a nie tyję. Poszło troszkę w sam brzuszek, a tak dalej wyglądam tak samo. Talie nawet mam jeszcze Tak więc jak tyłem stoje to wogóle nie widać, że jestem w ciąży, a przodem troszkę. Ja bym raczej nie generalizowała z tym tyciem odnośnie figury, bo grubsze dziewczyny też nie zawsze tyją dużo w ciąży, także jest różnie.
nie miałam na myśli, że szczupłe dziewczyny z reguły więcej tyją w ciąży, bo to sprawa indywidualna. Chodziło mi o to, że szczupłe dziewczyny mogą sobie pozwolić na większe przytycie no bo co innego jak się startuję np z pułapu 90 kg i przytyję się 20 kg, a co innego, jak się startuje od 60 kg i sie przytyję 20 kg. Mam nadzieję, że już trochę jaśniej napisałam a samo tycie to zgadzam się, że to sprawa indywidualna, zalezna od trybu życia, hormonów, zatrzymania wody w organizmie itp. Grunt, to by kobieta i dziecko było zdrowe

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:46   #4687
kretencja
Zakorzenienie

Ale cichutko...
Może u dziewczyn burze szaleją i kompy powyłączane
Ja miałam taką burzę juz raz dzisiaj, a teraz znowu się zbliża, więc będę uciekać.
Dobrej nocki!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-16, 20:52   #4688
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ale cichutko...
Ja miałam taką burzę juz raz dzisiaj, a teraz znowu się zbliża, więc będę uciekać.
Dobrej nocki!
u mnie leje, burza też była i mi wizaż szwankował

Stary 2010-08-16, 20:58   #4689
79 Marta
Wtajemniczenie

a mnie drugi dzien głowa boli myślę, że to może przez ta pogodę
Stary 2010-08-16, 21:26   #4690
kootekk
Zakorzenienie

a ja czytam co piszecie ale nie chce mi sie nic pisac, nie mam dzisiaj dnia do dyskutowania caly dzien leze i NIC nie robie w sumie mam lezec ale wiecie bez przesady

ide spac, moze jutro bedzie lepszy dzien dobranoc

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:33   #4691
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
W aptece u mnie bardzo drogo kosztuje i caly czas zamawiam na allegro. A kulka piecze jak na podrazniona skóre nalozymy np zaraz po goleniu. No i najwazniejsze zeby pachy byly suche, i posmarowac na noc przed pojsciem spac, odczekac z 10 min z pachami do gory i isc spac. Mi jedna apilkacja starcza gdzies na 5 dni i dopiero powtarzam. POLECAM DZIEWCZYNY NAPRAWDE.
no właśnie u mnie w aptece także zawrotna cena

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja stosowalam etiaxil i jego tanszy odpowiednik antidral przed slubem
chyba troche zmiejszyl potliwosc. ale trzeba uwazac bo czasami niezle podraznia skore. lepiej robic sesje kilkugodzinne niz calonocne.

maz przyniosl mi loda magnum i krowki
a jak ten antidral się sprawował??
ale mężuś słodką niespodziankę zrobił

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
mnie tez na każdej wizycie lekarz bada palcami czy się szyjka nie skraca ( odpukać, nie )
u mnie także bada palcami długość i czy jest zamknięta

Cytat:
Ale cichutko...
Dobrej nocki!
u mnie burzy nie ma, ale pewnie będzie, tak jak od kilku nocy

mój TŻ właśnie godzinę temu pojechał na wyjazd, na drugi koniec Polski... biedny ten mój Mężulek

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:33   #4692
M25
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, które nic albo prawie nic nie przytyły Przestańcie mnie dołować, no Bo ja jestem podłamana dziś i czuję się jak tłuste krówsko
Hehehe no właśnie Ja też się tak czuję ;-)
Stary 2010-08-16, 22:39   #4693
zenia2211
Rozeznanie

Lekarz nic mi nie powiedzial na temat wagi,widocznie wszystko jest ok.Nie martwie sie tym tylko tak napisalam.Dzisiaj popralam sobie druga ture ubranek pozdrawiam
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 23:07   #4694
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Hey laseczki

Nie było mnie dwa tyg i mam sporo do nadrobienia .W Polsce pogoda rewelacyjna , ale sie wygrzałam i powiem wam ze mnie wcale te temp nie meczyły Opaliłam sie i jestem bardzo zadowolona.

Moje malenstwo fika 12 godz na dobre starszna wiercipieta ! Wazy sobie ponad 700 g . Jak narazie przytyłam 8 kg a jestem w 25 tyg . Jak wrzuce zdjecia na kompa to cos wam podesle.

Pozatym kupiłam wózek i kilka drobiazgów.

Kotek moja siostra miała cc ale była znieczulona w kregosłpu czyli od polowy tak wiec była swiadoma tego co sie dzieje na sali - malenstwo dostała od razu i płakało tzn zachowywało sie tak jak by ur normalnie.

Jesli bedziesz znieczulona calkowcie to dzidzie dostaniesz dopiero jak cie wybudza .
hej, wypilam mleko i wymioty ;(

ja mialam od polowy i tylko pokazali mi Toska jajka i buzke i wyniesli, tyle mojego... dopiero po dobie daja - to zalezy od szpitala poloznych etc...
jestem ciekawa jak ta kolezanka przewijala dziecie lub karmila skoro wstawac nie mozna! a na dodatek przynajmniej 4-5 godz czasemi 8-10h dochodzi sie do czucia ?

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja dopiero przed chwilą wstałam, pierwszy raz od poczatku ciąży tak długo spałam

mam takiego lenia ze nie chciało mi sie łozek robić przerzuciłam pościel i tyle

moj dzidź jezy głową do gory, głowke ma pod prawym cycem a nozki w okolicach lewego jajnika, jak przywali nogą to masakra

dzisiaj na suwaczku mam 30tydzien
powoli zaczynam myslec o porodzie, przeraza mnie ta wizja tej sali operacyjnej i tych przygotowan do cc, ale wole nie myslec jak to bedzie wszystko wygladac

pytanie do dziewcząt co miały cc, czy jak wyciagną dziecko to dziecko płacze od razu czy jakąs chwile pozniej? jak to jest? bo co pozniej nie bede tam lezec, oni mnie beda zaszywac a ja dostane ataku paniki
eee to wyspana chociaz
mysle ze to zalezy od dziecka i przebiegu jak nie placze od razu to szybko oczyszcza buzke z blon etc... i ryk bedzie jak to nie pomoze to klepna w tylek przechylajac odblokowujac etc...
na pewno uslyszysz placz jak nie kolo siebie to z sasiedniej sali tez na to czekalam i nie moglam sie doczekac bo pod zebrami sie skrywal przed wycagnieciem heeh

no to lece dobrej nocy - mam nadzieje ze juz koniec wizyt w wc

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Witam was. Nie było mnie wczoraj bo mieliśmy 1 rocznice ślubu
A powiedzcie mi czy pierwsze ciuszki kupujecie 56 czy 62 rozmiar??? Bo moja dzidzia nie bedzie należała do najmniejszych wiec wydaje mi sie lepiej zacząc kupować od rozm.62. I ile tego na początek kupowałyscie?
zapomnialam odpisac Pati

to spokojnie 62 fajnie miec od razu z lapkami niedrapkami bodziakii pajace czy chociaz kaftaniki

ile? pisalam w liscie na str 5/6 jak chcesz mozesz sie cofnac buzka
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 23:31   #4695
Artystka23
Dragonfly

nie bylo mnie raptem pare godzin a wy macie tyle naskrobane...na szczescie udalo mi sie nadrobic:P miejcie w wage,teraz sa przeciez upaly to i woda sie w organizmie tez zbiera ja zaczynam 27 tydzien i mam 10-11 kg na plusie,stopki jak dwie kielbaski i na twarzy jestem pyzatek,ale przeciez ten stan nie bedzie trwal wiecznie no nie?
A tak w ogole to kupilam dzis z tztem wozek-nie czerwony, nie w groszki i nie implast bolder...kobieta zmienna jest
Stary 2010-08-17, 07:26   #4696
mallinka
Zadomowienie

dzień dobry

Kretencja i M25 ja i tak więcej od Was ważę mimo iż nic nie przytyłam to proszu mi tu nic o krowach nie pisać

Artsytka fajny wozek bardzo mi się kolor podoba a jaki to model? i ile dałas ?

Kootek mam nadziję że dziś będziesz bardziej rozmowna bo to nie Ty gdy tak się nie odzywasz...

lecę z TZ do lekarza (w jego sprawi )!

buziaki!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 07:31   #4697
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Dzień dobry!

Znowu dziś będę się bujać z komodą.

Mallinka, ja chodzę na zwykłe zajęcia, ale czasami wykonuję inne pozycje lub w inny sposób. Wkurza mnie to bo nie lubię iść na łatwiznę, a w ciąży ćwiczenia są jednak lżejsze. A co do zajęć to musisz porozmawiać z instruktorem, dowiedzieć się jakie ma uprawnienia. Moja instruktorka (i teściówka ) jest wysoko wyspecjalizowanym nauczycielem, więc mimo, że ogólnie zajmuje się yogą w czasie menopauzy potrafi mnie też poprowadzić przez okres ciąży. Zresztą sama ćwiczę już od wielu wielu lat, więc wiem mniej więcej co i jak powinnam robić.

Ja się w ogóle nie przejmuję swoją wagą. Nie wiem nawet dokładnie ile przytyłam. Trzy tygodnie temu było +1,5 kg i wydawało mi się to mało. A startowałam od 57 kg.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 07:43   #4698
kliwia
Zakorzenienie

dzasta110 wydaje i sie mocnijeszy od etiaxilu, wg mnie troche pomogl nie pocilam sie tak bardzo. a teraz uzywam normlanych antyperspirantow w kulce lub w sprayu.
moj maz sobie od czasu do czasu profilaktycznie posmaruje. ale mowie na cala noc niepolecam. lepiej przyjsc z pracy po obiedzie sie wykapac, posmarowac i przed pojsciem spac wykapac sie znowu.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:16   #4699
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja mam tą książkę i czytam ją
Dzień dobry. Vcelka jak podoba Ci się książka, chcę właśnie ją kupić.

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Mallinka, ja chodzę na zwykłe zajęcia, ale czasami wykonuję inne pozycje lub w inny sposób. Wkurza mnie to bo nie lubię iść na łatwiznę, a w ciąży ćwiczenia są jednak lżejsze. A co do zajęć to musisz porozmawiać z instruktorem, dowiedzieć się jakie ma uprawnienia. Moja instruktorka (i teściówka ) jest wysoko wyspecjalizowanym nauczycielem, więc mimo, że ogólnie zajmuje się yogą w czasie menopauzy potrafi mnie też poprowadzić przez okres ciąży. Zresztą sama ćwiczę już od wielu wielu lat, więc wiem mniej więcej co i jak powinnam robić.
Joanna ja chcę zapisać się na jogę dla ciężarnych. W jodze miałam jakiś rok przerwy, dlatego nie zapisywałam się od I trymestru. Masz dobrze, że masz prawie osobistego instruktora Mam nadzieję że nie będę mieć problemów podczas asan gdy brzuch będzie rósł
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:37   #4700
kretencja
Zakorzenienie

Ja miałam przed ciążą 49kg (163cm wzrostu), więc byłam chudzinką. Wyobraźcie sobie jak się źle czuję, ważąc już 59 i wiedząc, że będzie jeszcze sporo więcej Wcale nie wiem, czy to od wody zbierającej się w organizmie, bo mnie się wydaje, że ja wcale nie jestem spuchnięta. Po prostu mi zadek strasznie urósł i uda obrosły tłuszczem. Chyba mam też na nich cellulit - ktoś się kiedyś pytał - ale to akurat mniej mnie martwi... Ech... Nie myślałam, że będę się tym dołować. A jednak

W Łodzi od rana piękna pogoda, słoneczko świeci, ale nie ma upału (przynajmniej na razie), jest tak rześko. Niedługo pewnie pójdziemy z mężem na spacer połączony z zakupami, podrzucę też do pracy zwolnienie. A potem mężul będzie znów cały dzień na drabinie stał Całe wakacje tak było i już do końca tak będzie, nie wyjechaliśmy nigdzie, nawet mamy kłopot ze znalezieniem czasu, żeby do teściów do Sieradza pojechać... Do dupy te wakacje. Oczywiście cieszy, że na ich końcu (no, może troszkę później) czeka wyremontowane mieszkanie, ale jednak trochę żal, tym bardziej, że to nasze ostatnie wakacje we dwoje...

Znowu mam dziś doła

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-17, 08:41   #4701
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
nie bylo mnie raptem pare godzin a wy macie tyle naskrobane...na szczescie udalo mi sie nadrobic:P miejcie w wage,teraz sa przeciez upaly to i woda sie w organizmie tez zbiera ja zaczynam 27 tydzien i mam 10-11 kg na plusie,stopki jak dwie kielbaski i na twarzy jestem pyzatek,ale przeciez ten stan nie bedzie trwal wiecznie no nie?
A tak w ogole to kupilam dzis z tztem wozek-nie czerwony, nie w groszki i nie implast bolder...kobieta zmienna jest

WITAJCIE

głowa boli, hemoroidy dokuczają, noc przespana, ranek przytulankowy, ale potem jak leżałam do ucha wpadł mi komar - KOSZMAR JAKIŚ :/ nie wiem czy go zgniotłam czy wyleciał za drugim razem - szok jakiś...

ARTYSTKA baaaardzo mi sie podoba wózeczek myślę, że trafny wybór... niech służy z zadowolneniem
Stary 2010-08-17, 08:41   #4702
79 Marta
Wtajemniczenie

kurcze, od rana myślę tylko o jedzeniu nie wiedziałam, że moje myśli staną się takie monotematyczne. Normalnie się uwsteczniam
Stary 2010-08-17, 09:07   #4703
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
kurcze, od rana myślę tylko o jedzeniu nie wiedziałam, że moje myśli staną się takie monotematyczne. Normalnie się uwsteczniam
przechodzilam to hehe... zaspakajalam sie czekoladamiz orzechami ehhh
tymczasem od wczoraj nie chce mi sie na nowo jesc - ciekawe... (ale z tego akurat sie ciesze)
Stary 2010-08-17, 09:10   #4704
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
bardzo ladny i wozek i jego kolorystyka
a ja co do wozka to po baaardzo dlugich przemysleniach doszlam do wniosku, ze kupie wozek max do 500 zl, raz ze wole zainwestowac potem w nowa i porzadna spacerowke bo to w niej dziecko jezdzi najdluzej, dwa :czytam inne fora i matki zmieniaja te wszystkie kupione dla majowych dzieci x landery, jumpery i inne drogie wozki na lzejsze spacerowki bo szlag je trafia z takim ciezkim wozkiem trzy: jak sobie przeliczylam ile kupie dla dzieci za zaoszczedzone na wozku ponad 1000 zl to mi sie odechcialo super modnego i niejednokrotnie malo funkcjonalnego wozka
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:35   #4705
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Czy Wam się mieści w głowie że dziś zjadłam już:dużą bułkę z serem i salami, pomidora, 3/4 czekolady,mleko malinowe 400ml, pomidora i bananamistrzostwo świata i wcale nie pękam tylko się rozglądam po kuchni

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Witajcie,
ja też trochę martwię się swoją wagą - 29 tc , a u mnie z 12 kg na plusie, a jem naprawdę mało i nie mam apetytu, bo męczą mnie zgagi i jeszcze często mdłości. Startowałam z 62 kg przy 170cm, a teraz już boję się wchodzić na wagę,. Pocieszam się, że dużo z tyg kg to woda. I biust- każda moja pierś waży pewnie teraz ze 2 kg- powiększyły mi się o 3 rozmiary

w poprzedniej ciąży przytyłam 17 kg- tylko że byłam szczuplejsza na starcie- , a 4 dni po porodzie na wypisie ze szpitala miałam mniej o 11, więc do zrzucenia tylko 6 i poszło błyskawicznie, nawet nie wiem kiedy wrócilam do stanu przed.

Ważne jest, żeby zrzucić w to , co przybyło w ciągu roku od porodu- potem jest dużo ciężej.

Karmienie piersią jest cudowne w kwestii odchudzania, a dla mnie osobiście dostarczało jeszcze przyjemności cielesnych- było mi tak przyjemnie, gdy mała ssała pierś, że miałam prawie odloty Nigdy w życiu nie byłam tak spokojna- a jestem nerwus z natury. Dlatego karmiłam rok i 2 mies.

Wszystkie moje koleżanki wróciły do wagi sprzed ciąży bardzo szybko- myślę, że te przykłady , które znacie z trudnością powrotu do wagi wynikają albo z osobniczych predyspozycji do tycia, albo z niepohamowanego apetytu w czasie karmienia .

Myślę, że nam wszystkim to nie grozi
A no właśnie trzeba zapytać mamy czy zeszły jej kilogramy. Moja wszystkie 21 zgubiła więc jest dobrze. Fakt, że niektóre dziewczyny ich nie gubią może czasem wynikać też z tego, że siedząc w domu z dzieciaczkiem zabija się chandrę batonikiem. Ja osobiście dużo pochłaniam od tak z nudów. W pracy potrafiłąm wypić tylko kawę jak był ciężki dzień. A w tym samym czasie na L4 pochłaniam i pochłaniam

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
EdziaO to zabrzmiało jakbyś sie czuła winna że pijesz kawę Nie ma powodu, kawa dziecku nie szkodzi, a jak masz niskie ciśnienie to tym bardziej. Mój lekarz nie zakazał mi picia kawy, piję jedną dziennie i dość słabą bo mocnych nie lubie, więc luzik
No bo trochę się czuję bo lekarz mi powiedział jasno-proszę odstawić kawę i herbatę...no ale jak już mam mroczki przed oczami io ból głowy to kawa mnie ratuje. herbatę musiałam odstawić i jakoś sobie radze a piłam hektolitry czerwonej.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

EdziaO ja mojego synusia też będę ubierać na żółto, bo podobnie jak i Tobie niebieski nie bardzo mi odpowiada

Mnie właśnie ostatnio łapią meeega doły nie najlepiej się czuję, w nocy myślałam,że na izbę przyjęć pojadę, bo bolał mnie okropnie krzyż i ten brzuń mi się ciągle stawia. Trochę już wysiadam psychicznie, za dużo stresu, boję się żeby małemu nie zaszkodziło W czwartek mam wizytę u ginki, której też się bardzo boję najbardziej obawiam się badania szyjki,żeby wszystko było z nią dobrze.

Wycieki siary też mam, zawsze po nocy na koszulce plamiska

Co do pracy to planuję posiedzieć z małym w domu aż skończy roczek.
ja też boję się każdorazowo o szyjkę. I w jednym tygodniu miałam dylemat bo mój gin stwierdził że szyjka krótka(w badaniu na samolocie) a lekarz od USG stwierdził, że szyjka bardzo ładna, długa i mocna

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
A mnie ani razu długości szyjki nie mierzyli
pewnie mierzyli ale zwykle mówią jak coś jest źle ile ona ma. A jak w normie to tylko że ok.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:36   #4706
Aliszcze
Zakorzenienie

moja mama po obu ciążach ładnie schudła i to bez jakiś specjalnych wysiłków, po prostu w okresie karmienia zgubiła kg. A ja jak na razie tyję jak moja mama, to może będę chudnąć jak moja mama

melabn, chyba przyjrzę się tej koncepcji z wózkiem do 500 zł. Mi zależałoby również, by wózek nie był ciężki, bo ja w bloku bez windy mieszkam. W prawdzie tylko 1 piętro, no ale zawsze

Stary 2010-08-17, 09:42   #4707
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Edzia u mnie jest podobnie, babcie pracują, więc na pewno nie zajmą się małą. A podanie o żłobek złożyliśmy już w kwietniu 2010r, aby dzidziuś w kwietniu 2011 mógł zacząć chodzić. Takie są u mnie w mieście realia. Nie wiem jak sobie psychicznie poradzę z zostawianiem w żłobku takiego małego bobaska, ale wiem, że muszę wrócić jak najszybciej do pracy. Trochę się pocieszam, że mój chrześniak zostawał w żłobku od połowy 3 miesiąca i nic mu się tam złego nie działo a i wiele rzeczy się tam nauczył i siostra nie musiała już go do wielu rzeczy przyzwyczajać. Chyba każda mama chciałaby być z dzieckiem jak najdłużej, ale z psychologicznego punktu widzenia nie liczy się ilość czasu spędzona z dzieckiem a jego jakość.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Zaraz po porodzie najszybciej można zajść w drugą ciążę. Teoretycznie powinno się poczekać rok, aby organizm się zregenerował, ale często kolejna ciąża przychodzi szybciej niż się planowało ;-)

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Kobiet, które maja dzieci do lat czterech nie można wysyłać na szkolenia poza miejsce zamieszkania, ale tylko bez ich zgody. A wiadomo jak z tą zgoda czesto bywa ;-)
u mnie w mieście też tak jestOstatnio siedzę i podczytuję posty rodziców, których pociechy były w żłobku i powiem szczerze że nic złego w nich nie znalazłam. Lęk jest w naszej głowie przede wszystkim(w mojej też). moja koleżanka posłałam 9 miesięcznego synka do żłobka gdzie były kamery i mozna go było podglądać. I przez pierwsze dni był taką gapcią bo nie wiedział o co chodzi i dzieci zabierały mu zabawki. Ale szybko się przestawił i jest teraz małym już kilkuletnim cwaniaczkiemTakże myślę, że jakoś to będzie-takie czasy i trzeba sobie radzić. Ja się obawiam że nie dostanę sie do publicznego żłobka. Prywatny to u nas koszt ok 800-900 zł(czyli nadal taniej niż opiekunka). Będę robiła co będę mogła. I też troszkę mnie irytuje że żłobek publiczny jest do 16 a większość ludzi normalnie tak kończy pracęPrywatny jest do 18 z możliwością zostawienia na dłużej. Mnie zadowala 16:30 ale cóż jakoś będę się musiała dogadać. I jeszcze przerażają mnie choroby malucha. Tob będzie duży problem. Ale w sumie bardzo wiele osób ma takie problemy o czym świadczą pełne żłobki. Jakoś damy radę.

A jeśli chodzi o drugą ciążę to bezpiecznie jest odczekać rok a optymalnie 2 lata. Zdaję sobie z tego sprawę ale kombinuję żeby pobyć z dziećmi jak najdłużej i jestem skłonna chyba przemyśleć zaryzykowanie swojego zdrowia. Pewnie anemia gwarantowana. Zobaczymy jak to będzie.
Im więcej o tym myślę tym większe mam napady paniki.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:43   #4708
Artystka23
Dragonfly

mallinka,to jest espiro atlantic tegoroczny,kosztowal 950,no i z tym wozkiem to w ogole byla smieszna historia,bo sie tztowi spodobal,a macal akurat taki zielony(taki sraczkowaty jakis),ja stwierdzilam ze wozka zrobionego z plastiku nie wezme (a on jest aluminiowy,choc ta rama udaje plastik).Ja w tym sklepie widzialam wlasnie ladny turkusowy,ale byl spiety lancuchem z innymi wozkami to mu sie dobrze nie moglam przyjrzec.I co ja przez telefon mu opowiadalam o jedo bartatinie ktory ogladalam,to on tylko o tym lekkim zielonym.No i wieczorem pojechalismy obejrzec jednak go jeszcze raz(dalam mu szanse),mial fajne funkcje,tylko krecilam nosem na kolor.Jak mi ten sprzedawca przyprowadzil ten turkusowy to oczy mi sie tylko zaswiecily i bralamwlasnie spacerowka wyglada tu bardzo dobrze i nawet dosc lekki jak na wielofunkcyjny i rewelacyjnie sie ten wozek prowadzi.Kolor uniwersalny,to jak ten mi wytrzyma to zostawie go dla drugiego dziecka
Stary 2010-08-17, 09:52   #4709
kootekk
Zakorzenienie

witam

mallinko dzisiaj mam lepszy dzień

edzia to ja zjadłam dzisiaj prawie tyle co ty i tez tak patrze i mysle co by tu jeszcze wszamać

wczoraj wieczorem tz zabrał sie za czytanie opinii o łozeczkach a miałam nadzieje ze mnie to ominie ale oczywiscie wyczytał o klupsiu ze jest takie, siakie i owakie i mam misje szukania innego łozeczka bo on tego nie chce znalazłam fajne łozeczko, tz sie na niego napalił jak bylismy na targach ale oczywiscie 200zl drozsze

http://muzpony.pl/Meble/Lozeczka/120...-cm-BIALE.html

w sumie musze do konca miesiaca kupic juz jakies koszule do szpitala i reszte wyprawki bo nie znamy dnia ani godziny, jakbym tak miała predzel w szpitalu wyladowac (a u mnie to bardzo prawdopodobne niestety) to musze wyprawke juz skompletowac bo tz nie bedzie sam za tyl biegał

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:54   #4710
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

powrocilam

podroz straszna, jak zwykle. Pociagi na trasie Wroclaw - Krakow to jakas masakre, nie wiem dlaczego nie ma ani intercity ani expresow- tam przynajmniej sa miejsca numerowane

Mala wczoraj byla nadzwyczaj grzeczna, nie ruszala sie prawie wcale - moze podroz ja zmeczyla

moja miednica boli troche mniej, wizyte mam dopiero za tydzien - chyba,ze bedzie cos sie dzialo tfu tfu to pojade na izbe przyjec, zeby sie uspokoic.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości