|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Dziewczyny, spaliłam ciasto.
Kliwia, moja komoda jest z jakiejś sklejki. W sumie zupełnie nieużywana, stoi w domu od jakiś 8 lat, ale musiałam ją przemalować, bo nie będzie pasowała do łóżeczka. Dziś poszła pierwsza brązowa warstwa, jutro druga i uchwyty (na zielono). To może pojutrze wstawię zdjęcie, jak wszystko ładnie podeschnie. Kretencja, ![]() Jadę na yogę. Do jutra. Edytowane przez Joanna131 Czas edycji: 2010-08-16 o 18:46 |
|
|
|
#4682 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
|
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
my podanie o żłobek zlozymy zaraz po urodzeniu, mam nadzieję, że się uda. Chcę wrócić do pracy od września przyszłego roku, w sumie to konieczność- zupełnie nie mamy z kim dziecka zostawić ( nie mamy rodziny pod nosem, tylko 50 km stąd) , a poza tym nie ukrywam, że ciężko by było z jedną wypłatą. No i oprócz tego strasznie ciągnie mnie do ludzi, nie bardzo widzę siebie w domu
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
Aliszcze cieszę się że Asienka zdrowo rośnie
no i możesz chodzić na spacerki do sklepów dziecięcych więc zakupy czas zacząć a stolika kawowego na balkonie zazdroszczę ![]() Joanna a chodzisz na zwykłe zajęcia jogi czy specjalne dla ciężarnych ? bo się zastanawiam nad jogą ale nie ma u mnie specjalnych zajęć a moja instruktorka wyjechała i tych nowych nie znam i trochę się obawiam czy będą umieli mi doradzić jakie ćwiczenia mogę wykonywać... czy może na wyczucie ćwiczyć, tylko tak głupio jak grupa będzie cos robić a ja będę siedzieć sama jak palec ![]() też nic jeszcze nie przytyłam ale mam swoje zapasy i codziennie z trwogą staję na wadze ![]() ale gorąco zasnęłam na 2 godziny i obudziłam się cała zlana potem w ogóle w nocy od ok 2 spac nie mogłam z tego gorąca, ale na szczęście tz tez nie spał ![]() dziś sie przenosimy do salonu spać bo w sypialni za małe okna i wentylacji nie ma a w salonie może jakiś przeciąg wytworzymy
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które nic albo prawie nic nie przytyły
Przestańcie mnie dołować, no Bo ja jestem podłamana dziś i czuję się jak tłuste krówsko
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo co innego jak się startuję np z pułapu 90 kg i przytyję się 20 kg, a co innego, jak się startuje od 60 kg i sie przytyję 20 kg. Mam nadzieję, że już trochę jaśniej napisałam a samo tycie to zgadzam się, że to sprawa indywidualna, zalezna od trybu życia, hormonów, zatrzymania wody w organizmie itp. Grunt, to by kobieta i dziecko było zdrowe
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cichutko...
Może u dziewczyn burze szaleją i kompy powyłączane ![]() Ja miałam taką burzę juz raz dzisiaj, a teraz znowu się zbliża, więc będę uciekać. Dobrej nocki!
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie drugi dzien głowa boli
myślę, że to może przez ta pogodę
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czytam co piszecie ale nie chce mi sie nic pisac, nie mam dzisiaj dnia do dyskutowania
caly dzien leze i NIC nie robie w sumie mam lezec ale wiecie bez przesady ![]() ide spac, moze jutro bedzie lepszy dzien dobranoc
|
|
|
|
#4691 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale mężuś słodką niespodziankę zrobił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój TŻ właśnie godzinę temu pojechał na wyjazd, na drugi koniec Polski... biedny ten mój Mężulek
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Hehehe no właśnie Ja też się tak czuję ;-)
|
#4693 |
|
Rozeznanie
|
Lekarz nic mi nie powiedzial na temat wagi,widocznie wszystko jest ok.Nie martwie sie tym tylko tak napisalam.Dzisiaj popralam sobie druga ture ubranek
pozdrawiam
|
|
|
|
#4694 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mialam od polowy i tylko pokazali mi Toska jajka i buzke i wyniesli, tyle mojego... dopiero po dobie daja - to zalezy od szpitala poloznych etc... jestem ciekawa jak ta kolezanka przewijala dziecie lub karmila skoro wstawac nie mozna! a na dodatek przynajmniej 4-5 godz czasemi 8-10h dochodzi sie do czucia ? ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() mysle ze to zalezy od dziecka i przebiegu jak nie placze od razu to szybko oczyszcza buzke z blon etc... i ryk bedzie jak to nie pomoze to klepna w tylek przechylajac odblokowujac etc... na pewno uslyszysz placz jak nie kolo siebie to z sasiedniej sali tez na to czekalam i nie moglam sie doczekac bo pod zebrami sie skrywal przed wycagnieciem heehno to lece dobrej nocy - mam nadzieje ze juz koniec wizyt w wc ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
to spokojnie 62 fajnie miec od razu z lapkami niedrapkami bodziakii pajace czy chociaz kaftaniki ![]() ile? pisalam w liscie na str 5/6 jak chcesz mozesz sie cofnac buzka
|
|||
|
|
|
#4695 |
|
Dragonfly
|
nie bylo mnie raptem pare godzin a wy macie tyle naskrobane...na szczescie udalo mi sie nadrobic:P miejcie w
A tak w ogole to kupilam dzis z tztem wozek-nie czerwony, nie w groszki i nie implast bolder...kobieta zmienna jest
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Kretencja i M25 ja i tak więcej od Was ważę mimo iż nic nie przytyłam to proszu mi tu nic o krowach nie pisać Artsytka fajny wozek bardzo mi się kolor podoba a jaki to model? i ile dałas ?Kootek mam nadziję że dziś będziesz bardziej rozmowna bo to nie Ty gdy tak się nie odzywasz... lecę z TZ do lekarza (w jego sprawi )!buziaki!
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Znowu dziś będę się bujać z komodą. ![]() Mallinka, ja chodzę na zwykłe zajęcia, ale czasami wykonuję inne pozycje lub w inny sposób. Wkurza mnie to bo nie lubię iść na łatwiznę, a w ciąży ćwiczenia są jednak lżejsze. A co do zajęć to musisz porozmawiać z instruktorem, dowiedzieć się jakie ma uprawnienia. Moja instruktorka (i teściówka Ja się w ogóle nie przejmuję swoją wagą. Nie wiem nawet dokładnie ile przytyłam. Trzy tygodnie temu było +1,5 kg i wydawało mi się to mało. A startowałam od 57 kg. |
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
dzasta110 wydaje i sie mocnijeszy od etiaxilu, wg mnie troche pomogl nie pocilam sie tak bardzo. a teraz uzywam normlanych antyperspirantow w kulce lub w sprayu.
moj maz sobie od czasu do czasu profilaktycznie posmaruje. ale mowie na cala noc niepolecam. lepiej przyjsc z pracy po obiedzie sie wykapac, posmarowac i przed pojsciem spac wykapac sie znowu. |
|
|
|
#4699 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Vcelka jak podoba Ci się książka, chcę właśnie ją kupić.
Cytat:
Mam nadzieję że nie będę mieć problemów podczas asan gdy brzuch będzie rósł
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam przed ciążą 49kg (163cm wzrostu), więc byłam chudzinką. Wyobraźcie sobie jak się źle czuję, ważąc już 59 i wiedząc, że będzie jeszcze sporo więcej
![]() W Łodzi od rana piękna pogoda, słoneczko świeci, ale nie ma upału (przynajmniej na razie), jest tak rześko. Niedługo pewnie pójdziemy z mężem na spacer połączony z zakupami, podrzucę też do pracy zwolnienie. A potem mężul będzie znów cały dzień na drabinie stał Znowu mam dziś doła
|
#4701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WITAJCIE głowa boli, hemoroidy dokuczają, noc przespana, ranek przytulankowy, ale potem jak leżałam do ucha wpadł mi komar - KOSZMAR JAKIŚ :/ nie wiem czy go zgniotłam czy wyleciał za drugim razem - szok jakiś... ARTYSTKA baaaardzo mi sie podoba wózeczek myślę, że trafny wybór... niech służy z zadowolneniem
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, od rana myślę tylko o jedzeniu
nie wiedziałam, że moje myśli staną się takie monotematyczne. Normalnie się uwsteczniam ![]() ![]()
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tymczasem od wczoraj nie chce mi sie na nowo jesc - ciekawe... (ale z tego akurat sie ciesze )
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja co do wozka to po baaardzo dlugich przemysleniach doszlam do wniosku, ze kupie wozek max do 500 zl, raz ze wole zainwestowac potem w nowa i porzadna spacerowke bo to w niej dziecko jezdzi najdluzej, dwa :czytam inne fora i matki zmieniaja te wszystkie kupione dla majowych dzieci x landery, jumpery i inne drogie wozki na lzejsze spacerowki bo szlag je trafia z takim ciezkim wozkiem trzy: jak sobie przeliczylam ile kupie dla dzieci za zaoszczedzone na wozku ponad 1000 zl to mi sie odechcialo super modnego i niejednokrotnie malo funkcjonalnego wozka ![]()
|
|
|
|
|
#4705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Czy Wam się mieści w głowie że dziś zjadłam już:dużą bułkę z serem i salami, pomidora, 3/4 czekolady,mleko malinowe 400ml, pomidora i banana mistrzostwo świata i wcale nie pękam tylko się rozglądam po kuchni![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- pewnie mierzyli ale zwykle mówią jak coś jest źle ile ona ma. A jak w normie to tylko że ok.
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama po obu ciążach ładnie schudła
i to bez jakiś specjalnych wysiłków, po prostu w okresie karmienia zgubiła kg. A ja jak na razie tyję jak moja mama, to może będę chudnąć jak moja mama![]() melabn, chyba przyjrzę się tej koncepcji z wózkiem do 500 zł. Mi zależałoby również, by wózek nie był ciężki, bo ja w bloku bez windy mieszkam. W prawdzie tylko 1 piętro, no ale zawsze
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio siedzę i podczytuję posty rodziców, których pociechy były w żłobku i powiem szczerze że nic złego w nich nie znalazłam. Lęk jest w naszej głowie przede wszystkim(w mojej też). moja koleżanka posłałam 9 miesięcznego synka do żłobka gdzie były kamery i mozna go było podglądać. I przez pierwsze dni był taką gapcią bo nie wiedział o co chodzi i dzieci zabierały mu zabawki. Ale szybko się przestawił i jest teraz małym już kilkuletnim cwaniaczkiem Także myślę, że jakoś to będzie-takie czasy i trzeba sobie radzić. Ja się obawiam że nie dostanę sie do publicznego żłobka. Prywatny to u nas koszt ok 800-900 zł(czyli nadal taniej niż opiekunka). Będę robiła co będę mogła. I też troszkę mnie irytuje że żłobek publiczny jest do 16 a większość ludzi normalnie tak kończy pracęA jeśli chodzi o drugą ciążę to bezpiecznie jest odczekać rok a optymalnie 2 lata. Zdaję sobie z tego sprawę ale kombinuję żeby pobyć z dziećmi jak najdłużej i jestem skłonna chyba przemyśleć zaryzykowanie swojego zdrowia. Pewnie anemia gwarantowana. Zobaczymy jak to będzie. Im więcej o tym myślę tym większe mam napady paniki.
|
|
#4708 |
|
Dragonfly
|
mallinka,to jest espiro atlantic tegoroczny,kosztowal 950,no i z tym wozkiem to w ogole byla smieszna historia,bo sie tztowi spodobal,a macal akurat taki zielony(taki sraczkowaty jakis),ja stwierdzilam ze wozka zrobionego z plastiku nie wezme (a on jest aluminiowy,choc ta rama udaje plastik
).Ja w tym sklepie widzialam wlasnie ladny turkusowy,ale byl spiety lancuchem z innymi wozkami to mu sie dobrze nie moglam przyjrzec.I co ja przez telefon mu opowiadalam o jedo bartatinie ktory ogladalam,to on tylko o tym lekkim zielonym.No i wieczorem pojechalismy obejrzec jednak go jeszcze raz(dalam mu szanse),mial fajne funkcje,tylko krecilam nosem na kolor.Jak mi ten sprzedawca przyprowadzil ten turkusowy to oczy mi sie tylko zaswiecily i bralam
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
witam
mallinko dzisiaj mam lepszy dzień ![]() edzia to ja zjadłam dzisiaj prawie tyle co ty i tez tak patrze i mysle co by tu jeszcze wszamać ![]() wczoraj wieczorem tz zabrał sie za czytanie opinii o łozeczkach a miałam nadzieje ze mnie to ominie ale oczywiscie wyczytał o klupsiu ze jest takie, siakie i owakie i mam misje szukania innego łozeczka bo on tego nie chce znalazłam fajne łozeczko, tz sie na niego napalił jak bylismy na targach ale oczywiscie 200zl drozsze ![]() http://muzpony.pl/Meble/Lozeczka/120...-cm-BIALE.html w sumie musze do konca miesiaca kupic juz jakies koszule do szpitala i reszte wyprawki bo nie znamy dnia ani godziny, jakbym tak miała predzel w szpitalu wyladowac (a u mnie to bardzo prawdopodobne niestety) to musze wyprawke juz skompletowac bo tz nie bedzie sam za tyl biegał
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
powrocilam
![]() podroz straszna, jak zwykle. Pociagi na trasie Wroclaw - Krakow to jakas masakre, nie wiem dlaczego nie ma ani intercity ani expresow- tam przynajmniej sa miejsca numerowane ![]() Mala wczoraj byla nadzwyczaj grzeczna, nie ruszala sie prawie wcale - moze podroz ja zmeczyla ![]() moja miednica boli troche mniej, wizyte mam dopiero za tydzien - chyba,ze bedzie cos sie dzialo tfu tfu to pojade na izbe przyjec, zeby sie uspokoic. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

Mały po roczku pewnie przywita się z żłobkiem a mama z atrakcjami bycia pełnoetatową pracownicą z maluchem
. Nie martw się, na pewno znajdziesz coś fajnego, wielu pracodawców ceni sobie wlasnie młode matki jako super zorganizowane osoby. A po "chudych" latach muszą wkońcu przyjść "tłuste"
no i możesz chodzić na spacerki do sklepów dziecięcych więc zakupy czas zacząć
? bo się zastanawiam nad jogą ale nie ma u mnie specjalnych zajęć a moja instruktorka wyjechała i tych nowych nie znam i trochę się obawiam czy będą umieli mi doradzić jakie ćwiczenia mogę wykonywać... czy może na wyczucie ćwiczyć, tylko tak głupio jak grupa będzie cos robić a ja będę siedzieć sama jak palec
zasnęłam na 2 godziny i obudziłam się cała zlana potem
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm
Przestańcie mnie dołować, no 

i krowki