|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23281 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
k_asia9, na początek po prostu odstaw prostownicę a później zrób zmasowany atak pielęgnacyjny na swoje włoski
|
#23282 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() koniecznie zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373086 Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-17 o 12:11 |
|
|
|
|
#23283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My swoje rozczesujemy na mokro grzebieniem o szerokich zębach lub po prostu palcami, rozczesując loki na sucho niszczysz ich strukturę i siano jest wtedy nieuniknione ... ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
#23284 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#23285 |
|
Raczkowanie
|
kiedys juz odstawilam na pare miesiecy i szczerze mowiac nie zauwazylam roznicy
stosowalam rozne olejki i nafte kosmetyczną do wlosow niestety bez skutku wiec dalam sobie z tym spokoj ale chyba niepotrzebnie...
|
|
|
|
#23286 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
ale wtedy każdy żel sklei włosy. Jak dla mnie za słabo utrwala, no ale już wiem co jest przyczyną. Mam jeszcze jedno pytanie, czy to jest możliwe żeby żel Artiste przesuszał włosy? Nie wiem, może to moja obsesja, ale mam takie wrażenie, że są bardziej sianowate po nim.pieterowa i k_asia9 Trzeba odstawić prostownicę i intensywnie poodżywiać, nie ma innej rady. Jak na początku będzie wam przeszkadzała szopa zawsze możecie spinać włosy zanim nie wrócą do formy. |
|
|
|
|
#23287 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- pieterowa i k_asia9 Trzeba odstawić prostownicę i intensywnie poodżywiać, nie ma innej rady. Jak na początku będzie wam przeszkadzała szopa zawsze możecie spinać włosy zanim nie wrócą do formy.[/QUOTE] no spinam je właśnie prawie cały czas, aż moja sis się dziwi jak ja tak mogę ;D ale ona ma proste włosy to nie ma tego problemu
|
|
#23288 |
|
Raczkowanie
|
laski jak pomysle ile mi czasu zajmie ta regeneracja to az zla jestem sama na siebie ze doprowadzilam swoje wlosy do takiego stanu ;/ jeszcze kompletnie nie wiem od czego zaczac... pewnie odstawienie prostownicy bedzie najlepsze na poczatek a potem zainwestuje w jakies preparaty;]
|
|
|
|
#23289 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
życzę Ci ślicznych, zdrowych włosków, uda się ;*
|
|
#23290 | ||
|
Raczkowanie
|
kropcia007, dziękuję pocieszyłaś mnie. Jakoś nie mogłam wyobrazić sobie rozczesania suchych, nawet posuszonych włosów
.Nie dałabym rady. Robię to zawsze na mokro i zauważyłam, że grzebieniem o szerokim rozstawieniu ząbków jest o wiele lepiej i łatwiej. Szczotka schowana głęboko w szafce. Cytat:
Jaksy, szczerze nie zauważyłam, żeby po tym żelu stawały się sianowate.Co do utrwalania zgadzam się, ale u mnie przyczyna jest wybór żelu o słabszym polimerze, trzeba spróbować mocniejszego. Mnie korci jeszcze ten różowy z Rossa. Eloe też nie pisała nic o tym, że żel Artiste przesusza, ale zaapelujemy do niej o pomoc w tej sprawie ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#23291 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje
Tobie tez zycze abys miala sliczne wlosy![]() tylko wlasnie masz racje szkola za niedlugo i trzeba kaski odlozyc troszke ale uda nam sie wierze w to![]()
|
|
|
|
#23292 |
|
Przyczajenie
|
i_lonka dziękuję Ci bardzo za pomoc
na pewno poszukam czegoś dla siebie ;D---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- dziękuję ;*
|
#23293 |
|
Raczkowanie
|
pieterowa, życzę powodzenia i wytrwałości w poszukiwaniach i pamiętaj, że WARTO.
Wystarczy popatrzeć na zdjęcia, które zamieszczają tutaj niektóre kręciołki.
|
|
|
|
#23294 |
|
Raczkowanie
|
aaa znacie moze jakies fajne szampony do zniszczonych wlosow, ktore naprawde pomagaja??
|
|
|
|
#23295 |
|
Wtajemniczenie
|
Też jestem tu nowa, ale podczytuję to forum już od jakiegoś miesiąca.
Z punktu widzenia nowej żeby nie wprowadzać chaosu do swojej głowy i wątku proponuję przeczytać wszystkie wątki przypięte na 1szej stronie. Przez pielęgnacyjny mam trochę problemu żeby przebrnąć ale pigułka i cała reszta wątków skonstruowana dla nowych właśnie są świetne i po przeczytaniu ich wszystko jest jasne. To jest w sumie odpowiedź na pytanie o szampon. Gwarantuję, że znajdziecie tam odpowiedź na większość swoich pytań Pozdrawiam
|
|
|
|
#23296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę myć głowę, potem kierunek fryzjer( będę prosiła o cięcie na sucho i bez rozczesywania...Loczki dodajcie mi siły ![]() ).Edit: Mnie na początku pielęgnacji, nakładany na suche włosy różowy żel z rossmana się nie podobał, teraz jest świetny, nakładany na mokro
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-08-17 o 13:45 |
||
|
|
|
#23297 |
|
Zasiedzenie
|
i_lonka miałam kiedyś ten różowy z rossmanna ale u mnie się nie sprawdził. z tego co pamiętam, bo to dawno było, właśnie przesuszał i nieco rozwalał skręt. Jak dla mnie Artiste jest od niego delikatniejszy. No ale to pewnie kwestia indywidualna.
|
|
|
|
#23298 |
|
Raczkowanie
|
jaksy, dziękuję za informacje. Ja właśnie lubię Artistę za tę delikatność dla włosów
.
|
|
|
|
#23299 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek, jak Twoje loczki reagują na masło shea?
Właśnie zamówiłam z BU, początkowo miało być na moje suche nogi, ale czemu mam nie spróbować na włosy? ![]() Uhh dzisiaj miałam zamiar spać z włosami za łóżko, ale wpadłam w taki mocny sen, że obudziłam się po przeciwnej stronie łóżka
|
|
|
|
#23300 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23301 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz sobie poczytam co naskrobalyscie ale najpierw musze sie pochwalic, dzisiaj chcialam zobaczyc czy faktycznie Curl Fix z Curl Junkie byl odpowiedzialny za moje loczki z soboty no i wychodzi ze tak, dzisiaj znow walnelam go na wlosy, 20m pod czepkiem i recznikiem, ma w skladzie pq-11 ale dla takich wlosow moge udawac ze jest CG
![]() dla osob ktore dokonuja zakupow na BC - polecam ta odzywke ogolnie mam tylko jedno 'ale' do moich wlosow dzisiaj - ze sa krotkie (cala pielengacja w codzienniku)
|
#23302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
no i mam zla wiadomosc, jesli masz bardzo zniszczone wlosy to moze sie okazac ze nie da sie nic zrobic tylko obciac, powiesz ze latwo mi tak mowic hm.. jestem tutaj najlepszym przykladem ze zniszczen nie da sie naprawic, jak przeczytasz watek dokladnie to zobaczysz ze mialam dlugie wlosy jednak rozjasnialam i farbowalam do oporu i efekt taki ze musialam obciac bo nic nie pomagalo, teraz czekam az moje piekne loki odrosna, jak nie wierzysz zajrzyj do naszego dziennika gdzie sa fotki i pielegnacja opisane szerzej o tu
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-08-17 o 14:20 |
||
|
|
|
#23303 |
|
Wtajemniczenie
|
rola szamponu to oczyszczanie a nie odbudowa zniszczonych włosów... Do tego jest odżywka/maska
|
#23304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się, ale to jak to w końcu jest? Totalną ściemą producenta okazuję się, że szampon jest przeznaczony do włosów np. zniszczonych? Czy on nie będzie inaczej wpływał na przetłuszczające się? I jeszcze pytanie dobrze jest używać szamponu, odżywki, a nawet maski z tej samej serii. Ma to jakieś znaczenie?
|
|
|
|
|
#23305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy szampon bedzie wplywal na przetluszczenie? ja bym powiedziala tak - niektore szampony poprostu nie potrafia domyc wloskow i ma sie wrazenie ze mycia nie bylo (ale to moja opinia) co do drugiej czesci posta to mysle ze to zalezy od osoby, ja praktycznie nigdy nie uzywam jednej serii bo moje wlosy lubia roznorodnosc, poza tym gdy naloze maske/odzywke bardzo bogata proteinowo to musze zaraz nalozyc maske mocno nawilzajaca (jakby to Eloe napisala - emolientowa) po to aby zamknac luski, moje wlosy lubia proteiny, ladnie sie po nich kreca (fotki wyzej jako dowod) ale sa po nich bez polysku, dlatego nalozenie zaraz odzywki mocno nawilzajacej rozwiazuje problem, obecnie uzywam szamponu bez sls oraz stylizatora z jednej serii ale to co w srodku - maska, odzywka d/s, odzywka b/s - wszystko inne z tym ze ja sie malo znam, pisze to z punktu widzenia uzytkownika, lepiej wypowiedzialyby sie znawczynie, tylko ze jakos wszystkie wcielo
|
|
#23306 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek, dziękuję za solidne wytłumaczenie
|
|
|
|
#23307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: i jeszcze jakbys patrzyla do codziennika to moze mam produkty jednej firmy ale rzadko sa z tej samej serii
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-08-17 o 17:45 |
|
|
|
|
#23308 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Potrzebuję Waszej niezawodnej eksperckiej porady. Otóż miesiąc temu, będą w nadmorskiej miejscowości, zrobiłam nalot na Auchan i kupiłam glorię ) byłam zadwolona z efektu i tak sobie jej do teraz używam, nie dokupując od tamtego czasu mojego ukochanego seboradinu, który akurat się skończył.Niestety spostrzegłam - właśnie po miesiącu, że gloria jest niewystarczająca i włosy są nieodżywione - bardziej szorstkie, mniej błyszczące Obwiniam o to rezygnację z seboradinu na rzecz glorii.Zatem czas na zmianę i tu moje pytanie - bo rozważam parę wariantów: 1. Czy po prostu wrócić do seboradinu balsamu (glorię stosować od czasu do czasu), czyli sprawdzonego przeze mnie specyfiku 2. czy może kupić maskę seboradin dla silniejszego odżywienia? 3. A może garnier z karite da porządna dawkę odżywienia? Będę bardzo wdzięczna za sugestie
|
|
|
|
#23309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym kupila wszystko i uzywala zamiennie
|
|
#23310 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rybionek- ![]() ladniutko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

wiec dalam sobie z tym spokoj ale chyba niepotrzebnie...

wierze w to

na pewno poszukam czegoś dla siebie ;D

).