Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 776 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 20:48   #23251
Paulinka675
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez pieterowa Pokaż wiadomość
witam ;D ja tez jestem zakręconowłosą ;p
i wiecie co?? tak czytam i czytam jakie wy cuda stosujecie na swoje włosy, jak o nie dbacie i aż mi wstyd za siebie
ja katuje moje suszarka i prostownicą
ostro je zapuszczam więc moje końcówki pozostawiają wiele do życzenia, ale mam uraz do fryzjerów więc rzadko się tam pojawiam ;D a stosuje jedynie maseczkę do włosów suchych i jak sobie przypomnę jedwab
wstyd ale zazdroszczę wam
prostownicę schowaj do szafki i bierz się porządnie za loki

czy wam też tak dużo oleju schodzi na włosy?? nie jest tak łatwo naolejowac loki, dzisiaj dzieliłam je na kilka części i każdą dokładnie smarowałam

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:52   #23252
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość

czy wam też tak dużo oleju schodzi na włosy?? nie jest tak łatwo naolejowac loki, dzisiaj dzieliłam je na kilka części i każdą dokładnie smarowałam
Ja bardzo hojnie nakładam oleje na włosy i zawsze sporo mi schodzi.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:49   #23253
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na moment bo zalatana jestem strasznie

wczoraj użyłam pierwszy raz odżywki TBS rainforest do suchych włosów
wcześniej całą noc kokosik
włosy naprawdę mnie zaskoczyły
probowałam zrobić fotki, ale aparat nie łapał ostrości i nawet w połowie nie ujął piękności loczków

co do samej odżywki to jest fajna, po nałożenu na włosy zapach się zmienił i zrobił się bardzo wyraźny
za to po spłukaniu gdy schły bardzo mocno pachniały miodem, ale z tego co pamietam miód daleko w składzie

a wogóle włosy ciachniętę mocniej sie skręciły, a długość najkrótszych jest do ucha - te zlokowały się najmocniej
super
jasmin, bedzie jeszcze ladniej

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
trochę gimnastyki to wymaga, źle też zasypiam, zdecydowanie wolę spać na brzuchu i ogólnie robić co mi się podoba, a tutaj niestety, trzeba tak leżeć i się nie ruszać. O dziwo, jak już tak zasnę to się nie ruszam i nie burzę tej konstrukcji dlatego włosy po nocy też nie są tragiczne
troche gimanstyki
ja bym sie chyba musiala przykuc do lozka coby wytrzymac w jednej pozycji cala cnoc

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Ja bardzo hojnie nakładam oleje na włosy i zawsze sporo mi schodzi.
podobnie ja
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:51   #23254
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość

nie, ale czego się nie robi dla urody w mokrych włosach chyba łatwiej pokruszyć łuski, więc w jakiś sposób mechanicznie je uszkodzić
zgadzam się.

jaksy, witaj

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Opowiem Wam o tym, co wczoraj widziałam w programie "Mała piękność". Jeśli nigdy nie oglądałyście - to program o dzieciach (od takich co ledwo chodzą), ew. nastolatkach (12-13 lat) w USA, które startują w konkursach piękności. Co tam można zobaczyć (dziewczynki w wieku 5 lat mają makijaż, sztuczną opaleniznę, regulowane brwi, manicure, osobistych trenerów itp.; roczne koszty udziału w konkursach to 6.000 - 7.000 $).
W tym programie była 5-letnia dziewczynka, Afroamerykanka z pięknym afro (podnie jak jej mama). Najpierw się zachwyciłam matką, bo miała zdefiniowane, regularne loki. Entuzjazm mi minął jak matka przyniosła peruki i zaczęła córce przymierzać. Stwierdziła, że łatwiej jest założyć perukę niż zajmować się włosami, kręcić je na lokówkę (?). W ten sposób zaoszczędza się kilka godzin. Pewnie sama matka też miała perukę
(na koniec matka stwierdziła, że ona dopuszcza wszelkie sposoby, mogące poprawić wygląd)

Nie dziwię się, jak z takim podejściem matki, dziewczynka będzie miała później problem z zaakceptowaniem swoich włosów

Oglądałam ten program kiedyś, nie mogłam wyjść z szoku, na początku myślałam, że to żart. A potem zobaczyłam polską wersję, wcale nie odbiegał od tej - super zarozumiałe dziewczynki, niedojrzałe matki. Teraz słyszałam o koloniach "Małe kobietki" - średni wieku - 10 lat. Dziewczynki uczą się malować, kręcić pupą, kupować różowe ubranka itp. Najgorsza była pogarda w ustach tych małych kobietek w stosunku do innych koleżanek. Smutne...
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:56   #23255
Konto usunięte

Cytat:
Termin wizyty ustalałam w końcu czerwca
Tak wygląda u nas leczenie
(dlaczego tak jest? lekarz na NFZ przyjmuje 1 raz w tyg. przez 2 godz.; to chyba wiele tłumaczy)
.... NFZ .... w glowie mi sie nie miesci
malgosiu, trzymaj sie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Opowiem Wam o tym, co wczoraj widziałam w programie "Mała piękność". Jeśli nigdy nie oglądałyście - to program o dzieciach (od takich co ledwo chodzą), ew. nastolatkach (12-13 lat) w USA, które startują w konkursach piękności. Co tam można zobaczyć (dziewczynki w wieku 5 lat mają makijaż, sztuczną opaleniznę, regulowane brwi, manicure, osobistych trenerów itp.; roczne koszty udziału w konkursach to 6.000 - 7.000 $).
W tym programie była 5-letnia dziewczynka, Afroamerykanka z pięknym afro (podnie jak jej mama). Najpierw się zachwyciłam matką, bo miała zdefiniowane, regularne loki. Entuzjazm mi minął jak matka przyniosła peruki i zaczęła córce przymierzać. Stwierdziła, że łatwiej jest założyć perukę niż zajmować się włosami, kręcić je na lokówkę (?). W ten sposób zaoszczędza się kilka godzin. Pewnie sama matka też miała perukę
(na koniec matka stwierdziła, że ona dopuszcza wszelkie sposoby, mogące poprawić wygląd)

Nie dziwię się, jak z takim podejściem matki, dziewczynka będzie miała później problem z zaakceptowaniem swoich włosów
widzialam kiedys cos podobnego (nie pamietam tytulu...) nie moglam wysc z szoku, moge to tylko krotko ujac niedojrzale (czyt. glupie ) matki... a dziewczynek bylo mi po prostu zal
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:01   #23256
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
u mnie jak na razie widać poprawę w stanie włosów. Już od 1,5 miesiąca nie używam suszarki i intensywnie pielęgnuję loki.
to moje kłaczki na 1 zdjęciu wczoraj, na 2 dzisiaj, chyba po nocy lekko się rozprostowały ale i tak jest dobrze

tylko kolor mi jakoś dziwnie wyszedł na zdjęciach, w rzeczywistosci mam ciemniejszy
bardzo ładne kłaczki
widać, ze II dnia już nie ten skręt, ale to każdy się z tym boryka

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, muszę się wam pochwalić moją młodszą siostrą ;]
- z włosami kompletnie nic nie robiła, zero układania... pięknie jej sie skręciły wg mnie
dobiły mnie te jej włosy, bo miałam podobne dopóki nie poszłam do fryzjera. sobie też zrobiłam zdjęcia, ale wstyd je wrzucać....
zakupy już zrobiłam, zgodne z waszymi zaleceniami jeszcze tylko masło shea i olej kokosowy, balsam nivea
widać mają potencjał, ale można nad nimi jeszcze popracować namów siostrę na cg

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Można się przyłączyć?
witaj wśród kręconych
Stary 2010-08-16, 22:02   #23257
Konto usunięte

Cytat:
Mają potencjał, ale, moim zdaniem, trzeba by nad nimi trochę popracować
Włosy kręcą się w dolnej części, ale przy odpowiedniej pielęgnacji być może mogłyby na całej długości
i podobne do wlosow msk
jaksy
przylaczaj sie do zakreconego forum

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-16 o 22:03
Stary 2010-08-16, 22:53   #23258
Rybiorek
Zakorzenienie

Rockbunny
widzialam wpis w codzienniku, mam uwage, po pierwsze co do zelu lnianego - mnie zawsze daje polysk ale stosuje z naturia - miod & cytryna lub len & rumianek, powod dla ktorego nie stosuje maku&bawelny jako b/s jest taki ze ta odzywka jak i pozostale nie wymienione sa bardziej tresciwe niz cytryna i len, jak spojrzysz z tylu na porade od producenta to na maku, pokrzywie, wrzosie znajdziesz informacje ze na wlosy ktore sie przetluszczaja (w domysle ktore latwo obciazyc) nalezy stosowac jako do splukiwania lub jedynie na konce, na cytrynie i lnie nie ma tej uwagi, wg mnie polaczenie maku&bawelny i zelu dalo Ci matowosc (dawno temu zrobilam takie polaczenie i mialam to samo)

co do dzialania to moge sie wypowiedziec o naturii najczesciej przeze mnie uzywanej - miod&cytryna - wg mnie zamykaja luski i daja polysk ktory zel lniany zwieksza, obecnie poszukuje innych produktow ktore dadza podobny efekt gladkosci
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 23:00   #23259
Konto usunięte

Cytat:
witam ;D ja tez jestem zakręconowłosą ;p
i wiecie co?? tak czytam i czytam jakie wy cuda stosujecie na swoje włosy, jak o nie dbacie i aż mi wstyd za siebie
ja katuje moje suszarka i prostownicą
ostro je zapuszczam więc moje końcówki pozostawiają wiele do życzenia, ale mam uraz do fryzjerów więc rzadko się tam pojawiam ;D a stosuje jedynie maseczkę do włosów suchych i jak sobie przypomnę jedwab
wstyd ale zazdroszczę wam
hej pieterowa
to jak- prostownica i zniszczone wlosy czy ladne loczki
Stary 2010-08-16, 23:11   #23260
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Jaksy - skąd pomysł nakładania glorii jako odżywki bez spłukiwania? Może to stąd to obciążenie, bo tak mi się kojarzą "zlepione loczki".
Hmm... szczerze mówiąc (pisząc) nie wpadłam na to, że może to byc wina glorii zawsze biorę jej odrobinę, rozcieram w dłoniach z wodą i dopiero ugniatam. Na początku może wydają się być trochę obciążone, ale już po jakiś dwóch godzinach znowu sie puszą i robi się szopa, więc nie pomyslałam, że gloria może je obciążać. W sumie jak ich teraz dotykam to jest taka niemiła powłoczka od tej glorii...
Zmienię odżywkę na jakąś lżejszą bez spłukiwania (pierwsze co mi przyszło na myśl to joanna naturia; ona jest bez spłukiwania prawda?) i poobserwuję, bo być może rozwiązanie moich problemów jest tak blisko

P.S. Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 00:12   #23261
i_lonka
Raczkowanie

Poszukuję Waszych opinii na temat żelu Artiste i żelu z Rossmanna (bez silikonów to chyba ten różowy). Bardziej interersuje mnie ten rossmannowski. Żel Artiste mam i jestem tak średnio zadowolona, trochę tak jakbym rozprostowywał mi loki. Wielki plus, bo nie skleja, ale nie jestem zachwycona jego działaniem. A jak ten z Rossmanna? Czasami wspominacie o nim...
Stary 2010-08-17, 02:12   #23262
anka.d
Wtajemniczenie

ilonka - przeszukaj poprzednie czesci watku. "szał" na zel tzw różowy z rossmana (zwany takze 'zelem ewelki', która go dla nas odkryla ) byl chyba w czesci 2. artiste pozniej - strzelam ze w 4
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:18   #23263
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Poszukuję Waszych opinii na temat żelu Artiste i żelu z Rossmanna (bez silikonów to chyba ten różowy). Bardziej interersuje mnie ten rossmannowski. Żel Artiste mam i jestem tak średnio zadowolona, trochę tak jakbym rozprostowywał mi loki. Wielki plus, bo nie skleja, ale nie jestem zachwycona jego działaniem. A jak ten z Rossmanna? Czasami wspominacie o nim...
Mnie pasowały oba te żele, ale Artiste wyłącznie najmocniejsza wersja - z fioletowym wieczkiem. ta z niebieskim nie była już tak dobra (słabszy polimer).

Rożowy żel z Rossa był ok, szczególnie jako mix z balsamem Nivea. Nie kleił się do rąk i fajnie zachowywały się po nim włosy.

Myślę, że musisz wypróbować kilka jak nie więcej rodzajów żelów, by sprawdzić, który z zawartych w nim polimerów najbardziej pasuje Twoim lokom. Problem w tym, że producent dokładnie nie podaje jaki polimer zmieszał, więc - choćby na przykładzie Artiste - można mieć 5 różnej mocy żeli o tym samym składzie.
Pamiętaj też o tym, że żel jest kropką nad i, stanowi wykończenie, ale to oznacza również, że współpracuje z całym zestawem. Zanim kupisz nowy, sprawdź, w jakich układach spisuje się najlepiej, np. Kadus świetnie działa z emolientowymi odżywkami jak Kallos latte.

A ja sobie popstrykam, co tam słychać przez ostatnie dni

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:28   #23264
losek78
Zakorzenienie

dawno tu nie zaglądalam ,
obcielam ostatnio wlosy tzn. z dlugosci nic tylko pocieniowalam - fotka w temacie o cieniowaniu, obecnie uzywam tylko : mycie pottersem arnika (aloes powodowal łupież), odzywka garnier awokado, splukuje i odzywka joanna len i rumianek na mokre wlosy , ugniatam, plunking (chyba dorze napisalam) - ale jak bylo gorąco nie dalam rady chodzic w tym ręczniku , seboradin lotion jako wcierka , od czasu do czasu wax do włosów blond - chcialam nim rozjasnic bo mam ciemne ale raczej słońce troszku rozjasniło i zmyl sie troche szampon koloryzujący joanny , moze w koncu zmobilizuje sie i zrobie żel lniany no i zbieram na porządny ręcznik - polecany tu wczesniej z mikrofibry
Stary 2010-08-17, 11:13   #23265
pieterowa
Przyczajenie

Moja psycha normalnie klękła przy was ;p
i tu jest pies pogrzebany gdyż iz ja nie za bardzo lubię swoje loki bo sa aż za bardzo pokręcone a ja wolę jednak takie fale
moja prostownice do szafki? bożeee, nie.. to jest silniejsze ode mnie
jak mi pomożecie to się zajmę moimi kędziorami i nawet sobie strzelę fotkę wtede, teraz nie ma co pokazywać ;p

"Chodź, pokażę Tobie świat w moich barwach, tam gdzie wiatr unosi nas nad obłoki i te miasta"
pieterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 11:21   #23266
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

czesc dziewczyny mam problem z wlosami nie wiem juz kompletnie co robic są strasznie przesuszone przez prostownice z ktora nie moge sie rozstac iiii maskarycznie wypadają pliisss pomozcie
k_asia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 11:25   #23267
pieterowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez k_asia9 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny mam problem z wlosami nie wiem juz kompletnie co robic są strasznie przesuszone przez prostownice z ktora nie moge sie rozstac iiii maskarycznie wypadają pliisss pomozcie
no to witaj moim świecie prostowania włosów

wiecie co?? a dam jakieś prowizoryczne zdjęcie zrobione na szybko i byle jak ;D

"Chodź, pokażę Tobie świat w moich barwach, tam gdzie wiatr unosi nas nad obłoki i te miasta"
Stary 2010-08-17, 11:29   #23268
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Moja psycha normalnie klękła przy was ;p
i tu jest pies pogrzebany gdyż iz ja nie za bardzo lubię swoje loki bo sa aż za bardzo pokręcone a ja wolę jednak takie fale
moja prostownice do szafki? bożeee, nie.. to jest silniejsze ode mnie
jak mi pomożecie to się zajmę moimi kędziorami i nawet sobie strzelę fotkę wtede, teraz nie ma co pokazywać ;p
Dziewczyny kochane - bez odstawienia prostownicy nie da rady. Trzeba się zdecydować - albo zniszczone prostownicą sianko, albo śliczne fale/loczki. Sama kiedyś katowałam się prostownicą i wiem, że na dłuższą metę to nie ma sensu.

Mam pytanie do moich znawczyń kochanych - czy lepiej ugniatać włoski po odżywce b/s i potem tylko żel, czy lepiej ugniatać po żelu? Kiedy będzie lepszy skręt? Bo troszkę się pogubiłam
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 11:37   #23269
pieterowa
Przyczajenie

jestem tego świadoma aczkolwiek w przypływie emocji wywołanych moimi włosami prostownica sama wpada mi w ręcę ;D
ale już rzadziej je prostuje bo nie ma to sensu- włosy mi się odwijają strasznie więc efekt jest może na pół godziny
no to zaczynamy walkę o pikne włosy ;p

Stary 2010-08-17, 11:42   #23270
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

gdyby to bylo takie latwe to tez bym odstawila prostownice, ale poprostu po umyciu wlosow mam taką szope na głowie ze szok wiec bez niej sie nie obejdzie ... jednak bede musiala z czegos zrezygnowac

Edytowane przez k_asia9
Czas edycji: 2010-08-17 o 11:45
Stary 2010-08-17, 11:45   #23271
pieterowa
Przyczajenie

k_asia9 a powiedz mi, rozczesujesz włosy jak Ci troche już przeschną??

Stary 2010-08-17, 11:48   #23272
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
ilonka - przeszukaj poprzednie czesci watku. "szał" na zel tzw różowy z rossmana (zwany takze 'zelem ewelki', która go dla nas odkryla ) byl chyba w czesci 2. artiste pozniej - strzelam ze w 4
Dziękuję . Nota bene świetna nazwa wątku.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Mnie pasowały oba te żele, ale Artiste wyłącznie najmocniejsza wersja - z fioletowym wieczkiem. ta z niebieskim nie była już tak dobra (słabszy polimer).

Rożowy żel z Rossa był ok, szczególnie jako mix z balsamem Nivea. Nie kleił się do rąk i fajnie zachowywały się po nim włosy.

Myślę, że musisz wypróbować kilka jak nie więcej rodzajów żelów, by sprawdzić, który z zawartych w nim polimerów najbardziej pasuje Twoim lokom. Problem w tym, że producent dokładnie nie podaje jaki polimer zmieszał, więc - choćby na przykładzie Artiste - można mieć 5 różnej mocy żeli o tym samym składzie.
Pamiętaj też o tym, że żel jest kropką nad i, stanowi wykończenie, ale to oznacza również, że współpracuje z całym zestawem. Zanim kupisz nowy, sprawdź, w jakich układach spisuje się najlepiej, np. Kadus świetnie działa z emolientowymi odżywkami jak Kallos latte.

I tu chyba rozwiązałam swój problem. Ja mam wersję z niebieskim wieczkiem, najsłabszą. Nie wiem czemu, ale ubzdurałam sobie, że mocne żele negatywnie wpływają na włosy, bardziej chemicznie. I kolejny mój problem rozwiązany, jak czytałam składy tych żelów wydawały mi się identyczne, teraz wiem, że różnią się polimerem. Stokrotne dzięki.
Balsam Nivea miałam, ale przerzuciłam się na żele, one chyba najbardziej mi pasują, najmniej - pianki. Do żelu Artiste nic nie mam, poza tym, że wybrałam za słaby, ale to już moja wina. Podoba mi się jego działanie to, że jest delikatny dla włosa - nie obciąża, nie skleja, nie robi mokrych efektów (bardzo nie przepadam za tym, chociaż oni mają chyba taki żel - efekt mokrych włosów).

PS: Bardzo lubię czytać Twoje odpowiedzi.

Stary 2010-08-17, 11:51   #23273
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

rozczesuje jak juz calkiem wyschną bo slyszalam gdzies ze nie wolno czesac wilgotnych wlosow poniewaz sa bardziej podatne na uszkodzenia i intensywniej wypadają

Edytowane przez k_asia9
Czas edycji: 2010-08-17 o 11:52
Stary 2010-08-17, 11:55   #23274
pieterowa
Przyczajenie

no to ja jestem chyba jakaś dziwna bo je rozczesuje tylko na mokro a potem zostawiam żeby się pokręciły w spokoju i nie robi mi się sianko ;D a włosy i tak na pewno gorzej połamią cie się od prostowania niż od takiego czesania ;* spróbuj może raz je zostawić same sobie, nie rozczesuj ich później i zobaczysz czy coś Ci to da

Stary 2010-08-17, 11:56   #23275
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
gdyby to bylo takie latwe to tez bym odstawila prostownice, ale poprostu po umyciu wlosow mam taką szope na głowie ze szok wiec bez niej sie nie obejdzie ... jednak bede musiala z czegos zrezygnowac
Spróbuj zastosować coś a metoda pielęgnacji używanych przez kręcone, mam na myśli olejowanie, maski, mycie odżywką. Ja jeszcze nie mogę podsunąć żadnej metody, ponieważ na razie poszukuję i dobieram właściwą dla siebie. Ale wiem, co czujesz też tak miałam. Włosy były tylko ładne, kiedy były wyprostowane. Trafiłam na wątek i wystarczyło zastosować odpowiedni dla mnie szampon i odżywkę, potem żel (wszystko z zgodne z CG) i prostownica poszła w kąt. Już jest o wiele lepiej i wróciłam do kręconych. Teraz przymierzam się od olejowania i pogłębienie swojej lokowej pielęgnacji.

Wiem, że będzie bolało (chodzi o odstawienie prostownicy), ale warto!
Swoją drogą, teraz widzę, że ta prostownica to jak nałóg.
A jak już o niej mowa. Odkąd Was poczytuję zastanawiam się, dlaczego moje włosy były ładne właśnie tylko po wyprostowaniu - błyszczały się, układały, nie puszyły.
Stary 2010-08-17, 11:58   #23276
Konto usunięte

Cytat:
hej
uzywajac prostownicy tylko poglebiasz swoja szope... ale tego to mam nadzieje jestes swiadoma
Stary 2010-08-17, 12:01   #23277
pieterowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Spróbuj zastosować coś a metoda pielęgnacji używanych przez kręcone, mam na myśli olejowanie, maski, mycie odżywką. Ja jeszcze nie mogę podsunąć żadnej metody, ponieważ na razie poszukuję i dobieram właściwą dla siebie. Ale wiem, co czujesz też tak miałam. Włosy były tylko ładne, kiedy były wyprostowane. Trafiłam na wątek i wystarczyło zastosować odpowiedni dla mnie szampon i odżywkę, potem żel (wszystko z zgodne z CG) i prostownica poszła w kąt. Już jest o wiele lepiej i wróciłam do kręconych. Teraz przymierzam się od olejowania i pogłębienie swojej lokowej pielęgnacji.

Wiem, że będzie bolało (chodzi o odstawienie prostownicy), ale warto!
Swoją drogą, teraz widzę, że ta prostownica to jak nałóg.
A jak już o niej mowa. Odkąd Was poczytuję zastanawiam się, dlaczego moje włosy były ładne właśnie tylko po wyprostowaniu - błyszczały się, układały, nie puszyły.
u mnie też były ładne wyprostowane ale teraz nawet po wyprostowaniu nie są ;/

Stary 2010-08-17, 12:02   #23278
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

wiec prostownice trzeba odstawic na dluzszy czas niestety i zacząc dbac o wlosy nie wiem czy mi sie to uda ale postaram sie , a znacie moze jakies fajne domowe sposoby na odzywienie ich?
Stary 2010-08-17, 12:04   #23279
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
wiec prostownice trzeba odstawic na dluzszy czas niestety i zacząc dbac o wlosy nie wiem czy mi sie to uda ale postaram sie , a znacie moze jakies fajne domowe sposoby na odzywienie ich?
Całe forum jest na ten temat, wystarczy zajrzeć do przyklejonych wątków
Stary 2010-08-17, 12:06   #23280
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21424388]hej
uzywajac prostownicy tylko poglebiasz swoja szope... ale tego to mam nadzieje jestes swiadoma

Tak jestem swiadoma ale tak ciezko jest mi sie rozstac z ta prostownica to jest jak jakis nalog

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

dzieki za podpowiedz ale jestem tu nowa i nie za bardzo wiem jak tu sie jeszcze 'poruszac' zeby cos konkretnego znalezc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości