Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 777 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 12:08   #23281
pieterowa
Przyczajenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

k_asia9, na początek po prostu odstaw prostownicę a później zrób zmasowany atak pielęgnacyjny na swoje włoski

"Chodź, pokażę Tobie świat w moich barwach, tam gdzie wiatr unosi nas nad obłoki i te miasta"
pieterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:09   #23282
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez k_asia9 Pokaż wiadomość
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21424388]hej
uzywajac prostownicy tylko poglebiasz swoja szope... ale tego to mam nadzieje jestes swiadoma

Tak jestem swiadoma ale tak ciezko jest mi sie rozstac z ta prostownica to jest jak jakis nalog

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

dzieki za podpowiedz ale jestem tu nowa i nie za bardzo wiem jak tu sie jeszcze 'poruszac' zeby cos konkretnego znalezc
zajrzyj do 1wszego postu milego czytania

koniecznie zajrzyj tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373086

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-17 o 12:11
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:10   #23283
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
rozczesuje jak juz calkiem wyschną bo slyszalam gdzies ze nie wolno czesac wilgotnych wlosow poniewaz sa bardziej podatne na uszkodzenia i intensywniej wypadają
moze i tak ale tyczy sie to włosów prostych, nie kręconych.
My swoje rozczesujemy na mokro grzebieniem o szerokich zębach lub po prostu palcami, rozczesując loki na sucho niszczysz ich strukturę i siano jest wtedy nieuniknione ...

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pieterowa Pokaż wiadomość
no to ja jestem chyba jakaś dziwna bo je rozczesuje tylko na mokro a potem zostawiam żeby się pokręciły w spokoju i nie robi mi się sianko ;D a włosy i tak na pewno gorzej połamią cie się od prostowania niż od takiego czesania ;* spróbuj może raz je zostawić same sobie, nie rozczesuj ich później i zobaczysz czy coś Ci to da
nie jesteś dziwna, robisz to prawidłowo

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:13   #23284
pieterowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
moze i tak ale tyczy sie to włosów prostych, nie kręconych.
My swoje rozczesujemy na mokro grzebieniem o szerokich zębach lub po prostu palcami, rozczesując loki na sucho niszczysz ich strukturę i siano jest wtedy nieuniknione ...

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

nie jesteś dziwna, robisz to prawidłowo
no to chociaż tyle robię dobrze ;p teraz tylko muszę znaleźć odpowiednie kosmetyki dla siebie... i to będzie najtrudniejsze ;(

"Chodź, pokażę Tobie świat w moich barwach, tam gdzie wiatr unosi nas nad obłoki i te miasta"
Stary 2010-08-17, 12:14   #23285
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

kiedys juz odstawilam na pare miesiecy i szczerze mowiac nie zauwazylam roznicy stosowalam rozne olejki i nafte kosmetyczną do wlosow niestety bez skutku wiec dalam sobie z tym spokoj ale chyba niepotrzebnie...
k_asia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:16   #23286
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Do żelu Artiste nic nie mam, poza tym, że wybrałam za słaby, ale to już moja wina. Podoba mi się jego działanie to, że jest delikatny dla włosa - nie obciąża, nie skleja, nie robi mokrych efektów (bardzo nie przepadam za tym, chociaż oni mają chyba taki żel - efekt mokrych włosów).

Ja mam właśnie ten żel który ma dawać efekt mokrych włosów - zielony. Otóż absolutnie nic takiego nie ma, no chyba że się nawali pół opakowania ale wtedy każdy żel sklei włosy. Jak dla mnie za słabo utrwala, no ale już wiem co jest przyczyną. Mam jeszcze jedno pytanie, czy to jest możliwe żeby żel Artiste przesuszał włosy? Nie wiem, może to moja obsesja, ale mam takie wrażenie, że są bardziej sianowate po nim.

pieterowa i k_asia9
Trzeba odstawić prostownicę i intensywnie poodżywiać, nie ma innej rady. Jak na początku będzie wam przeszkadzała szopa zawsze możecie spinać włosy zanim nie wrócą do formy.
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:21   #23287
pieterowa
Przyczajenie

Cytat:
kiedys juz odstawilam na pare miesiecy i szczerze mowiac nie zauwazylam roznicy stosowalam rozne olejki i nafte kosmetyczną do wlosow niestety bez skutku wiec dalam sobie z tym spokoj ale chyba niepotrzebnie...
trzeba cierpliwości(której sama nie mam),ale pomyśl sobie jak długo katowałaś włosy prostownicą... długo je będzie trzeba regenerować po tym ;*

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

pieterowa i k_asia9
Trzeba odstawić prostownicę i intensywnie poodżywiać, nie ma innej rady. Jak na początku będzie wam przeszkadzała szopa zawsze możecie spinać włosy zanim nie wrócą do formy.[/QUOTE]

no spinam je właśnie prawie cały czas, aż moja sis się dziwi jak ja tak mogę ;D ale ona ma proste włosy to nie ma tego problemu

Stary 2010-08-17, 12:28   #23288
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

laski jak pomysle ile mi czasu zajmie ta regeneracja to az zla jestem sama na siebie ze doprowadzilam swoje wlosy do takiego stanu ;/ jeszcze kompletnie nie wiem od czego zaczac... pewnie odstawienie prostownicy bedzie najlepsze na poczatek a potem zainwestuje w jakies preparaty;]
Stary 2010-08-17, 12:31   #23289
pieterowa
Przyczajenie

Cytat:
laski jak pomysle ile mi czasu zajmie ta regeneracja to az zla jestem sama na siebie ze doprowadzilam swoje wlosy do takiego stanu ;/ jeszcze kompletnie nie wiem od czego zaczac... pewnie odstawienie prostownicy bedzie najlepsze na poczatek a potem zainwestuje w jakies preparaty;]
no właśnie, tylko żebym ja jeszcze piniążki na to miała ;p teraz się zbliża szkoła więc musze się narazie wstrzymać z fanaberiami ;D
życzę Ci ślicznych, zdrowych włosków, uda się ;*

Stary 2010-08-17, 12:42   #23290
i_lonka
Raczkowanie

kropcia007, dziękuję pocieszyłaś mnie. Jakoś nie mogłam wyobrazić sobie rozczesania suchych, nawet posuszonych włosów.Nie dałabym rady. Robię to zawsze na mokro i zauważyłam, że grzebieniem o szerokim rozstawieniu ząbków jest o wiele lepiej i łatwiej. Szczotka schowana głęboko w szafce.

Cytat:
Napisane przez [COLOR=Red
jaksy[/COLOR];21424891]Ja mam właśnie ten żel który ma dawać efekt mokrych włosów - zielony. Otóż absolutnie nic takiego nie ma, no chyba że się nawali pół opakowania ale wtedy każdy żel sklei włosy. Jak dla mnie za słabo utrwala, no ale już wiem co jest przyczyną. Mam jeszcze jedno pytanie, czy to jest możliwe żeby żel Artiste przesuszał włosy? Nie wiem, może to moja obsesja, ale mam takie wrażenie, że są bardziej sianowate po nim.

Jaksy, szczerze nie zauważyłam, żeby po tym żelu stawały się sianowate.Co do utrwalania zgadzam się, ale u mnie przyczyna jest wybór żelu o słabszym polimerze, trzeba spróbować mocniejszego. Mnie korci jeszcze ten różowy z Rossa. Eloe też nie pisała nic o tym, że żel Artiste przesusza, ale zaapelujemy do niej o pomoc w tej sprawie.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez [COLOR=Red
pieterowa[/COLOR];21425317]no właśnie, tylko żebym ja jeszcze piniążki na to miała ;p teraz się zbliża szkoła więc musze się narazie wstrzymać z fanaberiami ;D
życzę Ci ślicznych, zdrowych włosków, uda się ;*
Seria Artiste (o żelu piszemy z Jaksy): odżywka regenerująca z proteinami https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=122 (jest jeszcze jedna, ale nie mogę znaleźć linków do niej, może ktoś pomoże), żel są tanie i zgodne z metodą CG (bez silikonów). Jak dla mnie odżywka ładnie nawilża i wygładza. Do kupienia w Naturze, żel kiedyś w promocji kosztował 1,99zł. Odżywka coś w granicy 5 złotych. Maska Glorii, która stosują dziewczyny też jest raczej tania, podobnie odżywki Joanna b/s. O ile się nie mylę ich ceny nie przekraczają 10 złotych. Trzeba poczytać, poszukać.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:44   #23291
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

dziekuje Tobie tez zycze abys miala sliczne wlosy
tylko wlasnie masz racje szkola za niedlugo i trzeba kaski odlozyc troszke ale uda nam sie wierze w to
Stary 2010-08-17, 12:48   #23292
pieterowa
Przyczajenie

i_lonka dziękuję Ci bardzo za pomoc na pewno poszukam czegoś dla siebie ;D

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
dziekuje Tobie tez zycze abys miala sliczne wlosy
tylko wlasnie masz racje szkola za niedlugo i trzeba kaski odlozyc troszke ale uda nam sie wierze w to
dziękuję ;*

Stary 2010-08-17, 13:03   #23293
i_lonka
Raczkowanie

pieterowa, życzę powodzenia i wytrwałości w poszukiwaniach i pamiętaj, że WARTO. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia, które zamieszczają tutaj niektóre kręciołki.
Stary 2010-08-17, 13:08   #23294
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

aaa znacie moze jakies fajne szampony do zniszczonych wlosow, ktore naprawde pomagaja??
Stary 2010-08-17, 13:23   #23295
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Też jestem tu nowa, ale podczytuję to forum już od jakiegoś miesiąca.
Z punktu widzenia nowej żeby nie wprowadzać chaosu do swojej głowy i wątku proponuję przeczytać wszystkie wątki przypięte na 1szej stronie. Przez pielęgnacyjny mam trochę problemu żeby przebrnąć ale pigułka i cała reszta wątków skonstruowana dla nowych właśnie są świetne i po przeczytaniu ich wszystko jest jasne.
To jest w sumie odpowiedź na pytanie o szampon. Gwarantuję, że znajdziecie tam odpowiedź na większość swoich pytań
Pozdrawiam

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:29   #23296
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Też jestem tu nowa, ale podczytuję to forum już od jakiegoś miesiąca.
Z punktu widzenia nowej żeby nie wprowadzać chaosu do swojej głowy i wątku proponuję przeczytać wszystkie wątki przypięte na 1szej stronie. Przez pielęgnacyjny mam trochę problemu żeby przebrnąć ale pigułka i cała reszta wątków skonstruowana dla nowych właśnie są świetne i po przeczytaniu ich wszystko jest jasne.
To jest w sumie odpowiedź na pytanie o szampon. Gwarantuję, że znajdziecie tam odpowiedź na większość swoich pytań
Pozdrawiam

Cytat:
aaa znacie moze jakies fajne szampony do zniszczonych wlosow, ktore naprawde pomagaja??
Szampon oczyszcza włosy, a nie poprawia ich stanu, czyli nie może pomóc. Pomóc zniszczonym włosom może pielęgnacja, która jest tutaj opisywana Zajrzyj do pigułki i koniecznie pierwszego postu. Tam wszystkiego się dowiesz- bez tego się nie obejdzie

Idę myć głowę, potem kierunek fryzjer( będę prosiła o cięcie na sucho i bez rozczesywania...Loczki dodajcie mi siły ).
Edit:
Mnie na początku pielęgnacji, nakładany na suche włosy różowy żel z rossmana się nie podobał, teraz jest świetny, nakładany na mokro

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-08-17 o 13:45
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:36   #23297
jaksy
Zasiedzenie

i_lonka miałam kiedyś ten różowy z rossmanna ale u mnie się nie sprawdził. z tego co pamiętam, bo to dawno było, właśnie przesuszał i nieco rozwalał skręt. Jak dla mnie Artiste jest od niego delikatniejszy. No ale to pewnie kwestia indywidualna.
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:40   #23298
i_lonka
Raczkowanie

jaksy, dziękuję za informacje. Ja właśnie lubię Artistę za tę delikatność dla włosów .
Stary 2010-08-17, 13:46   #23299
satsu
Raczkowanie

Rybiorek, jak Twoje loczki reagują na masło shea? Właśnie zamówiłam z BU, początkowo miało być na moje suche nogi, ale czemu mam nie spróbować na włosy?

Uhh dzisiaj miałam zamiar spać z włosami za łóżko, ale wpadłam w taki mocny sen, że obudziłam się po przeciwnej stronie łóżka
satsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:48   #23300
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość

Idę myć głowę, potem kierunek fryzjer( będę prosiła o cięcie na sucho i bez rozczesywania...Loczki dodajcie mi siły ).
solaola, bedzie dobrze, pieknych lokow zycze
czekamy na pofryzjerowe fotki
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:08   #23301
Rybiorek
Zakorzenienie

zaraz sobie poczytam co naskrobalyscie ale najpierw musze sie pochwalic, dzisiaj chcialam zobaczyc czy faktycznie Curl Fix z Curl Junkie byl odpowiedzialny za moje loczki z soboty no i wychodzi ze tak, dzisiaj znow walnelam go na wlosy, 20m pod czepkiem i recznikiem, ma w skladzie pq-11 ale dla takich wlosow moge udawac ze jest CG

dla osob ktore dokonuja zakupow na BC - polecam ta odzywke

ogolnie mam tylko jedno 'ale' do moich wlosow dzisiaj - ze sa krotkie (cala pielengacja w codzienniku)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:15   #23302
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez satsu Pokaż wiadomość
Rybiorek, jak Twoje loczki reagują na masło shea? Właśnie zamówiłam z BU, początkowo miało być na moje suche nogi, ale czemu mam nie spróbować na włosy?
rewelacyjnie, lepiej niz na kokosa, po shea bardziej sie kreca i sa lepiej nawilzone, po kokosie nie widzialam tego

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
jako kreconowlose uzywamy szamponow tylko do oczyszczania, do odzywiania sa odzywki i maski, ja wiem ze my tu duzo plodzimy ale zajrzyj do linkow na poczatku watku, tam jest pigulka i FAQ

no i mam zla wiadomosc, jesli masz bardzo zniszczone wlosy to moze sie okazac ze nie da sie nic zrobic tylko obciac, powiesz ze latwo mi tak mowic hm.. jestem tutaj najlepszym przykladem ze zniszczen nie da sie naprawic, jak przeczytasz watek dokladnie to zobaczysz ze mialam dlugie wlosy jednak rozjasnialam i farbowalam do oporu i efekt taki ze musialam obciac bo nic nie pomagalo, teraz czekam az moje piekne loki odrosna, jak nie wierzysz zajrzyj do naszego dziennika gdzie sa fotki i pielegnacja opisane szerzej o tu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-08-17 o 14:20
Stary 2010-08-17, 14:18   #23303
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
rola szamponu to oczyszczanie a nie odbudowa zniszczonych włosów... Do tego jest odżywka/maska

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 16:55   #23304
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
rola szamponu to oczyszczanie a nie odbudowa zniszczonych włosów... Do tego jest odżywka/maska

Zgadzam się, ale to jak to w końcu jest? Totalną ściemą producenta okazuję się, że szampon jest przeznaczony do włosów np. zniszczonych? Czy on nie będzie inaczej wpływał na przetłuszczające się? I jeszcze pytanie dobrze jest używać szamponu, odżywki, a nawet maski z tej samej serii. Ma to jakieś znaczenie?
Stary 2010-08-17, 17:16   #23305
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się, ale to jak to w końcu jest? Totalną ściemą producenta okazuję się, że szampon jest przeznaczony do włosów np. zniszczonych? Czy on nie będzie inaczej wpływał na przetłuszczające się? I jeszcze pytanie dobrze jest używać szamponu, odżywki, a nawet maski z tej samej serii. Ma to jakieś znaczenie?
niezupelnie, standardowe szampony maja sls ktory jest bardzo szorstki i niemily, nalozenie szamponu bez dodatkow zmiekczajacych powoduje szorstkosc wlosow i skalpu (u mnie wlosow, skalpowi jest raczej obojetne), dlatego tez po niektorych szamponach wlosy sa miekkie pomimo sls wlasnie dzieki dodatkom, te dodatki sa jak najbardziej pomyslane na ulzenie wloskom, z tym ze czasami producenci ida na latwizne i dodaja silikony - czyli sciemniacze, ktore daja pozory naprawy

czy szampon bedzie wplywal na przetluszczenie? ja bym powiedziala tak - niektore szampony poprostu nie potrafia domyc wloskow i ma sie wrazenie ze mycia nie bylo (ale to moja opinia)

co do drugiej czesci posta to mysle ze to zalezy od osoby, ja praktycznie nigdy nie uzywam jednej serii bo moje wlosy lubia roznorodnosc, poza tym gdy naloze maske/odzywke bardzo bogata proteinowo to musze zaraz nalozyc maske mocno nawilzajaca (jakby to Eloe napisala - emolientowa) po to aby zamknac luski, moje wlosy lubia proteiny, ladnie sie po nich kreca (fotki wyzej jako dowod) ale sa po nich bez polysku, dlatego nalozenie zaraz odzywki mocno nawilzajacej rozwiazuje problem, obecnie uzywam szamponu bez sls oraz stylizatora z jednej serii ale to co w srodku - maska, odzywka d/s, odzywka b/s - wszystko inne

z tym ze ja sie malo znam, pisze to z punktu widzenia uzytkownika, lepiej wypowiedzialyby sie znawczynie, tylko ze jakos wszystkie wcielo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-17, 17:26   #23306
i_lonka
Raczkowanie

Rybiorek, dziękuję za solidne wytłumaczenie. Mądre podejście do produktów z tej samej serii, nie pomyślałam o tym.
Stary 2010-08-17, 17:43   #23307
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek, dziękuję za solidne wytłumaczenie. Mądre podejście do produktów z tej samej serii, nie pomyślałam o tym.
dziekuje ja moze nie mam wiedzy jak Eloe czy Syrenka czy Jumaatt ale jestem etatowy testowaczpare razy uzylam czegos z jednej linii i efekty nie byly oszalamiajace, wiec wyciagnelam wnioski ze wlasnie roznorodnosc daje rezultaty i jak popatrzysz w codzienniku to wale roznorodnie na calego, z reguly mam maske z proteinami ale juz odzywke d.s z mniejsza iloscia protein lub w ogole, odzywka b/s okazuje sie fajna z niewielka iloscia protein ale juz w stylizatorze lepiej zeby ich nie bylo, ja nie umiem wyjasnic naukowo czemu (wlasnie Eloe, Syrenka, Jumaatt by mogly gdyby byly tutaj), natomiast nauczylam sie czytac sklady i skoro trafilam wreszcie w gust moich wlosow to sie tego trzymam

edit: i jeszcze jakbys patrzyla do codziennika to moze mam produkty jednej firmy ale rzadko sa z tej samej serii
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-08-17 o 17:45
Stary 2010-08-17, 17:56   #23308
convallaria
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Potrzebuję Waszej niezawodnej eksperckiej porady.
Otóż miesiąc temu, będą w nadmorskiej miejscowości, zrobiłam nalot na Auchan i kupiłam glorię ) byłam zadwolona z efektu i tak sobie jej do teraz używam, nie dokupując od tamtego czasu mojego ukochanego seboradinu, który akurat się skończył.
Niestety spostrzegłam - właśnie po miesiącu, że gloria jest niewystarczająca i włosy są nieodżywione - bardziej szorstkie, mniej błyszczące Obwiniam o to rezygnację z seboradinu na rzecz glorii.
Zatem czas na zmianę i tu moje pytanie - bo rozważam parę wariantów:
1. Czy po prostu wrócić do seboradinu balsamu (glorię stosować od czasu do czasu), czyli sprawdzonego przeze mnie specyfiku
2. czy może kupić maskę seboradin dla silniejszego odżywienia?
3. A może garnier z karite da porządna dawkę odżywienia?
Będę bardzo wdzięczna za sugestie

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 18:00   #23309
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Potrzebuję Waszej niezawodnej eksperckiej porady.
Otóż miesiąc temu, będą w nadmorskiej miejscowości, zrobiłam nalot na Auchan i kupiłam glorię ) byłam zadwolona z efektu i tak sobie jej do teraz używam, nie dokupując od tamtego czasu mojego ukochanego seboradinu, który akurat się skończył.
Niestety spostrzegłam - właśnie po miesiącu, że gloria jest niewystarczająca i włosy są nieodżywione - bardziej szorstkie, mniej błyszczące Obwiniam o to rezygnację z seboradinu na rzecz glorii.
Zatem czas na zmianę i tu moje pytanie - bo rozważam parę wariantów:
1. Czy po prostu wrócić do seboradinu balsamu (glorię stosować od czasu do czasu), czyli sprawdzonego przeze mnie specyfiku
2. czy może kupić maskę seboradin dla silniejszego odżywienia?
3. A może garnier z karite da porządna dawkę odżywienia?
Będę bardzo wdzięczna za sugestie
ja chyba nie jestem odpowiednia osoba do odpowiedzi ale akurat tylko ja chwilowo tu jestem

ja bym kupila wszystko i uzywala zamiennie w sensie obie maski jak nabardziej a glorie od czasu do czasu jak nie nawilza dostatecznie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-17, 18:14   #23310
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
ja chyba nie jestem odpowiednia osoba do odpowiedzi ale akurat tylko ja chwilowo tu jestem

ja bym kupila wszystko i uzywala zamiennie w sensie obie maski jak nabardziej a glorie od czasu do czasu jak nie nawilza dostatecznie
zgadzam sie
Rybionek- ladniutko a co do dlugosci- wloski urosna pikne i pokrecone
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości