|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Mój Dawidek je z hippa, rzadko daję bobovitę. Daję mu chrupki kukurydziane,nie ma zęba.bardzo lubi te chrupki.
Kaszle też i myślę,że symuluję. Mnie też często bolą nogi po nocy, może to jest związane z krążeniem krwi?!! ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
U nas nie śmierdzi... Paulina zazwyczaj robi bobki, które tak nie cuchną...
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
różnie to jest jak była na samym cycu to nie były złe ....ale teraz jak wzbogacamy dietę to czasem masakra ![]() ---------------------------------------------- Wstawiam fotkę 6 miesiecznej Julci z mamusia ![]() dla porównania druga fota (robiona 2,5 roku temu) z 6 miesiecznym Kubusiem
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-17 o 10:27 |
|
|
|
|
#1594 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam szybciutko bo mój mały pełzak zasnął
![]() Normalnie ie mogę za nią nadążyć, na jakiś czas porzuciła raczkowanie od wczoraj znów wróciła do treningów i tak jak wcześniej koordynacja ręka noga jeszcze nie do końca opanowana i gleba, jakby leżała na swoich puzzlach byłoby ok ale ona najbardziej lubi teraz panele i szorowanie po nich zabawkami ![]() ( swoja drogą to dobry test dla klasy ścieralności paneli ) muszę cały czas ja asekurować, do tego robi jakieś dziwne szpagaty przy tym podnosi jedną rączkę do góry, akrobatka mała.Jak czworakowanie się znudzi wraca do pełzania ja za nią krzyczę "łapać bobasa" to jest taki pisk i śmiech i ucieka (zdziwiłam się, że jest taka szybka), wczoraj wlazła pod swoje łóżeczko i nieźle sie zdziwiła nagle tak jakoś ciemniej się zrobiło, jej mina była bezcenna Także mam ciekawie, bawi się nadal sama jak wcześniej ale już ją interesują np. kontakty ![]() skończyły się dobre czasy, leżenia na łóżku z lapkiem na kolanach ![]() Wczoraj podałam pierwszy raz gluten i zrobiła luźną kupkę , teraz nie wiem od czego bo wcześniej takie miała czasami jak na nowe mleko przeszła, dzisiaj zobaczę jak znów to samo będzie to chyba muszę odstawić Tak na szybko z tego co pamiętam Aldii u nas nie śmierdzą, tylka ta wczorajsza po glutenie jakoś tak fiołkami nie pachniała youyou my mamy gondolę przystosowaną do jazdy w samochodzie, ale nigdy z tego nie korzystaliśmy ![]() Kancia może to zęby a może co innego, dla świętego spokoju możesz zawsze zrobić badania Sensuelwidzę, że odchudzanie na całego ![]() Pysiu Ja mam kojec Horn ( taki jak Gosbaj i Kamyk) widziała te pozostałe ale one są mniejsze i moim zdaniem ie ma sensu takiego małego kupować, moja też je chrupki
... Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2010-08-17 o 10:29 |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii u nas wszystkie praktycznie mega śmierdzą i nie warzne czy je gotowane, słoikowe...
Sensuel mały jada chrupki odkąd skończył 5 msc i nie miał wtedy do niedawna ani grama zęba! Bardotka gratuluje akrobatce
|
|
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
PYSIU no no na prawde Julcia i Kubus jak dwie krople wody
![]() ALDII nasze kupki tez smierdza od kad wprowadzilismy pokarmy stale bardziej BARDOTKO no no to teraz jak masz brudna podloge to daj sciereczke zamiast zabawki Patrycji i bedzie ci sprzatac ja nie moge sie doczekac kiedy Szymek bedzie raczkowal ![]() SENSUELA ja tak jak ZEBRA dalam Szymkowi chrupki a nie ma zabka ale tak sie slini ze sie szybko rozpuszczaja ale jak mu daje to zawsze siedze przy nim i pilnuje na wszelki wypadek, |
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aldii, dzięki
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia faktycznie bardzo duże podobieństwo!
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać że rodzeństwo ![]() Kancia współczuję nocki
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia na poczatku byli identyczni.Teraz sa bardzo podobni,ale juz na polroczkowych zdjeciach wyraznie widac,ze tu chlopiec,a tu dziewczynka
![]() Mamuski dzieki za odp. w sprawie kupowej
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
po poludniu wyslę małza z moczem do badania bo mi sie to nie podoba, temp i brak apetytu to juz może byc jakas bakterioza
laski laborantki czy mogę dac nie poranny mocz? zalezy mi na czasie niz czekac do jutra ![]() a moze któras z mamus dawała mocz po południu do badania ? Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-17 o 12:39 |
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
może być mocz popołudniowy żeby sprawdzic bakterie
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
a
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:19 |
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki
U nas znajomi i rodzinka twierdzą że Julka najbardziej podobna jest do ....Kubusia A Kuba niby do mnie ![]() Kancia na pewno mozna zaniesc do analizy moczy popołudniowy. Mocz nie musi być naczczo jak analiza krwi ![]() shamanaika za postepy kaski:
|
#1607 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, mielismy isc na spacer, a tu sie rozpadalo....
pysiu ubieglas mnie z pytaniem o kojec, bo ja tez sie na niego czaje i chyba musze go jak najszybciej kupic, bo nie jestem w stanie byc w pieciu miejscach na raz Zdjecia piekne i zgadzam sie, ze widac roznice plci Ale i Kubis i Julcia podobni do mamusi ![]() Sensuel trzymam kciuki, zeby zapal Cie nie opuscil ![]() castilia i wzajemnie ![]() zebra za wizyte u okulistyyouyou my wozimy Szymka w foteliku, mialam tez napisac o tych gondolach, ale widze, ze dziewczyny ubiegly. Jednak mysle, ze fotelik bezpieczniejszy za raczkowanie A czy Ty przypadkiem nie bedziesz jakos teraz,w niedlugim czasie w Wiedniu??![]() aldii masz racje, jakby Szymek byl alergikiem to pewnie tez bym bardziej uwazala. Na razie uczulenie ma na banany w postaci takich malych drobniutkich krostek na czolku i policzkach. Ale na inne rzeczy odpukac nie. karola nooo, ja jestem pewna, ze to byla tesknota za mamusia brzoskwinia pojde, pojde Patka fajnie, ze urlop sie udal ![]() Kancia zeby wszystko bylo dobrzebardotka hehe, dokladnie Kiedy te czasy, ze zostawilysmy nasze maluchy na macie i za 5 sekund byly w tym samym miejscu Mina Patrycji musiala byc boska Szymek jeszcze na to nie wpadl, zeby wlazic pod lozeczko ![]() shamanaika za postepy
|
#1608 | |
|
Rozeznanie
|
skoro gondole maja atesty to chyba nie jest z nimi az tak niebezpiecznie. mnie sie wydaje ze w przypadku kilkunanastogodzinnej podrozy kompromis jest jednak wskazany. zaloze sie ze w foteliku dziecko bola plecy
moja uwielbia rybke z warzywami, z gerbera chyba Cytat:
no poza owocami. tych nie znosi dziewczyny, ktorych dzieci juz siadaja. macie jeszcze w lozeczkach ochraniacze na szczebelki? ja mojej dopiero kupilam, bo sie zaczela sie obijac glowa, ale na nich pisze, ze jak dziecko umie siadac to trzeba je wyjac. no i juz wczoraj sie zaczela po nich wspinac. no i 70 funtow w plecy
|
|
#1609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie do odróżnienia ************************* ********************** Kamyk ....kupy Dennisa też cuchną.A przecież daję mu do jedzenia same dobre rzeczy ![]() Bardotka...no musiałam w końcu ruszyć z wagą,bo chyba od 2 tygodni ani gram mi nie spadł .
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia ja zawsze daje poranny
Shamanaika a zeby wyszly ? Fleur a dlaczego trzeba niby wyjac jak dziecko siedzi ? U nas sie wlasnie dopiero teraz tak na prawde przydaja.Mala sie mocno kreci i przynajmniej nie obija o szczebelki,no i nie moze wlozyc nozki miedzy szczeble i sie zaklinowac (np w nocy ).Poza tym po sczebelkach dziecko szybcie bedzie sie wspinac,niz po ochraniaczu....Widze,ze ty starsznie serio traktujesz wszystko co przeczytasz.Zaufaj troche swojej intuicji
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Fleur u nas się przydają ochraniacze w nocy jak śpi i się obkręca :P wcześniej jak się tak nie wiercił to były zbędne.
|
|
|
|
#1612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę Wyjeżdzamy na Słowenię z przystaniem na dzień-dwa u brata TŻ-ta w Wiedniu Jeszcze nie wiem dokładnie kiedy wyjedziemy, bo TŻ poszedł dziś ostatni dzień do pracy i pewnie wróci w srodku nocy. Wszystko więc zależy od tego czy jutro ze wszystkim się wyrobimy, bo jeszcze zakupy itd... Ale planujemy wyjechać w środę w nocy, tak a by w Wiedniu być w czwartek ok.południa ![]() Może jakieś spotkanko byśmy zrobili?? My jesteśmy otwarci na zmianę trasy na Słowenię więc moglibyśmy gdzieś podjechać ![]() Cytat:
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
Czołem Mamuśki!
Wieczorem z Wami posiedzę. Teraz tylko zapodam jeden fakt: kupiłam w czasie ogólnej fali zakupów puzzle piankowe, kolorowe z rybkami. Rozkładam je Adasiowi jako matę. Byłam bardzo zadowolona: czysto, w miarę miękko i bezpiecznie do zabawy. Już nie . Adaś nauczył się demontować elementy puzzli: te rybki. Teraz siedzi i majstruje. A ja się boję, że co mniejsze elementy wylądują w buzi No to do wieczora
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=FFKOK...layer_embedded
tatus najlepszy....
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-08-17 o 17:22 |
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
PATINKA az ciarki mnie przeszly masakra biedne dziecko
YOUYOU zazdraszczam wyjazdu |
|
|
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo reakcja nieadekwatna ...i aż niedowiary ![]() Cytat:
Ale ja widziałam że dziewczyny nasze zamawiały fajne puzle piankowe bez tych elementów tylko ze były kolorowe czy z motywami jak malowanymi ![]() o coś takiego https://ssl.allegro.pl/item118100657...sney_k_ow.html
|
|
#1618 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Filipka moja to tylko do tyłu chodzi i w około ![]() Cytat:
![]() pysia Kubuś i Jula podobni do siebie no i oczywiście do mamusi ![]() dzisiaj moja koleżanka urodziła synka (miała cc ze względu na cholestazę i coraz gorsze wyniki.. a ogólnie i tak miala miec cc)no i wrzucam kilka fotek ze ślubu, dzisiaj pierwszą płytke odebraliśmy od fotografa - ktory robił nam zdjęcia na ślubie i trochę na weselu w prezencie od kierownictwa sali weselnej jak będziecie chciały to jeszcze kiedyś pokażę wiecej
|
||
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
olivia jak ślicznie
chcemy wiecej zdjec a jak impreza sie udała?
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
Olivioo....fajne fotki
![]() Fleur....no ja tak jak dziewczyny uważam,że dopiero teraz ochraniacz spełnia swoją rolę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

różnie to jest jak była na samym cycu to nie były złe ....ale teraz jak wzbogacamy dietę to czasem masakra 

kaski:

zeby wszystko bylo dobrze