|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Matura 2011 - ostatnie chwile luzu ;) część II.
Cytat:
![]() ![]() reszty [tzn. szwedzkiego, włoskiego, hiszpańskiego i angielskiego] chcę się nauczyć na takim poziomie żeby dogadać się w najprostszych życiowych sytuacjach- w sklepie, na ulicy, na lotnisku. W szwajcarskim niemieckim zauważyłam dużo słówek ściągniętych z francuskiego, te 4 języki jednak mają tam na siebie wpływ i ludzie je mieszają ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Gosh,nie miałąm neta od rana i wariowałam
![]()
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" Edytowane przez cherry l Czas edycji: 2010-08-17 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Rozeznanie
|
nigdy. w podstawówce i gimnazjum tylko niemiecki, a w technikum doszedł mi francuski. angielskiego uczyłam się prywatnie kilka miesięcy, ale nie dawałam wtedy rady pogodzić nauki angielskiego i francuskiego od początku + nauki szkolnej i musiałam odłożyć angielski na bliżej nieokreśloną przyszłość. teraz żałuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zakorzenienie
|
ja bym chciala sie kiedys nauczyc wloskiego i hiszpanskiego,ale to kiedys,bo wiadomo-w tym roku odpada,moze na studiach jakos sie uda
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
Raczkowanie
|
ja muszę popracować nad moim angielskim i chcę się nauczyć francuskiego. Jest tak pięknym językiem. No i chciałabym mieszkać kiedyś we Francji. Może być tylko przez jakiś czas, ale język wypada znać
![]() Jak sobie pomyśle, jakie to ja mam plany to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
ja uczyłam sie francuskiego pól roku i nigdy więcej! odrzuca mnie podobnie jak niemiecki (jednak niemiecki o wiele bardziej xD)
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- ja ang ucze sie jakos od 1 klasy podstawówki chyba,w przedszkolu nie pamietam czy sie uczyłam xD
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" Edytowane przez cherry l Czas edycji: 2010-08-17 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej, nie mam siły Was nadrobić ![]() dzisiaj oficjalnie zakończyłam wszelkie szkolne zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czemu,ale nie podoba mi sie,zwłaszcza z gramatyki xD a język pewnie nie podoba mi sie przez babke,która nas uczyła,ale to dłuższa historia ;P
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
3 lata gimnazjum i 2 liceum ![]() Oni uczyli się w tym roku szkolnym naprawdę podstaw, my strona bierna a oni ' kot pies' itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
a co do języków - do tej pory uczyłam się tylko angielskiego, hiszpańskiego i esperanto, w przyszłości chciałabym dorzucić do tego rosyjski, jakiś skandynawski, może włoski, czeski, portugalski... duuużo tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |
Zakorzenienie
|
ja angielskiego niby uczę się od 4 podst niby bo nigdy nie było porzadnej nauczycielki i tak jakoś szło, teraz w szk.średniej coś nie coś nas poduczyli a tak konkretnie od roku, ten właśnie rok dał mi wiele, mogę jako tako porozmawiać i zrozumieć np seriale po ang
![]() I teraz żałuję, że nie uczyłam się sama.. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() mnie wystarczy tylko ang i niem (czy tak o wiele proszę) a komunikatywnie chciałabym franc i włoski, ale dwa pierwsze są najważniejsze dla mnie. Jakoś nie ciągnie mnie do innych języków a zwłaszcza tych 'ruskich'-są takie śmieszne i nie umiałabym wypowiedzieć tych słów
![]() |
#2087 |
Zadomowienie
|
Ja się chcę w tym roku do francuskiego przyłożyć.. w ogóle mieliśmy dziwną sytuację, bo w 1 klasie mieliśmy luzy straszne, z babką o modzie na sukces rozmawialiśmy na lekcjach
![]() ![]() ![]() Angielskiego się uczę chyba od... przedszkola? ![]() ![]() A w przyszłości chciałabym znać dobrze: francuski, rosyjski, japoński, podstawowo hiszpański i może szwedzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam ambicję zostać hiperpoliglotką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Kloe dokładnie! w szkołach język to masakra, przynajmniej w tych do których ja chodziłam. Nikogo nie obchodzi że nie umiesz i że chcesz się nauczyć, uczą dosłownie niczego. Jeszcze 'za moich czasów' to np w 4 klasie coś tam mówiliśmy o najprostszych czasach i jakieś dialogi były nawet
![]()
#2090 |
Rozeznanie
|
ja tak samo i nauka i używanie obcych języków nie sprawia mi problemów.
za to moja przyjaciółka chociaż chce to bardzo ciężko idzie jej nauka angielskiego. słówka musi ciągle powtarzać bo wylatują jej z głowy. ciekawe od czego to zależy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
rosiek zazdroszczę, a jak masz takie wielkie chęci to korzystaj z nich, sama zorientowałam się za późno co tak na prawdę chcę robić i jak widzę moje dalsze życie, zawsze uczono mnie żeby iść jak najłatwiejszą drogą i byle tylko mieć na podstawowe potrzeby, ale moje potrzeby niestety to nie tylko te podstawowe. U jakieś dodatkowe umiejętności to zupełny balast tak było w najbliższym otoczeniu i w szkole- tak tak w szkole też!
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Nutka mówią że albo ktoś jest do tego stworzony albo nie, ale ja uważam że wiele zalezy od chęci, sama jak czegoś nie chcę/nie interesuje mnie to za nic się nie nauczę, a jak mnie zaciekawi to raz przeczytam i zapamiętam najdrobniejsze szczegóły.
#2092 |
Zadomowienie
|
U mnie w podstawówce nauczycielka nie miała żadnej siły przebicia, wyglądała jakby się bała uczniów, z resztą moja klasa lubiła robić zamieszanie. Miła kobieta, ale nie nadająca się do uczenia. Myślę, że to nie jest regułą, bo w miastach też są kiepscy nauczyciele, gimnazjum do którego chodziłam chwaliło się 'najlepszym poziomem w województwie' a anglistka nie była w stanie nam zrozumiale wytłumaczyć podstaw. Jak ktoś chodził na dodatkowy to miała spokój i te osoby lubiła, a jak ktoś nie umiał to od razu uważała go za gorszą osobę...
Tez lubię języki i nie sprawiają mi dużych trudności (chociaż ostatnio zauważyłam, że niektórych słówek za nic nie mogę zapamiętać...), ale tak to jest, że nie wszyscy są do tego stworzeni, albo mają jakieś braki i nie znając podstaw nie mogą iść dalej. W mojej klasie jest mało osób znających w miarę angielski, nie raz widziałam jak się męczyli nad tym i dostawali ledwo 2. Edytowane przez Kloe Czas edycji: 2010-08-17 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zadomowienie
|
Ja lubię uczyć się języków obcych, ale i tak dalej boję się mówienia
![]() Bziu- chodź ze mną na Coke ![]() Byłam z TŻ pograć w kosza a on mnie w krzaki zaciągnął, zbereźnik jeden ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Rozeznanie
|
Rosiek, to ja jak Ty, też chciałabym być poliglotą,
![]() ![]() A w przyszłości planuję j. hiszpański i może jap0ński. ![]() ![]()
![]() |
#2095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam taka blizsza kol w klasie,która za przeproszeniem jest nogą z języków,widze że sie uczy a i tak ledwo jej to idzie,jak czyta cos po ang czy niemiecku to az mnie skręca ;P z angola sie bałą czy nie bedzie miała zagrozenia,ale dal jej gosci 2,bo widział,że sie starala
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
Katalonka oj poszłabym poszła nawet już sama ale no cóż chyba bedę mieć inne plany a Coke następnym razem na bank.
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha widze wszystkie mamy podobne marzenia ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nauczyciele często idą na łatwiznę, bo korki są na tyle popularne, że wiedzą, że jak ktoś będzie chciał się nauczyć to znajdzie sobie prywatnego nauczyciela |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę teraz że zawsze miałam takie luzy i cały rok takie spokojny a tu zbliża się ta matura i aż strach pomyśleć ile to trzeba się jeszcze nauczyć-przynajmniej ja.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.