![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XVII
![]() ![]() zaraz spadam spać ![]()
#2402 |
Zakorzenienie
|
Agnes - przecież mnie znacie. A raczej mój stosunek do posiadania dzieci...
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
ale fajnie się Was czyta dzisiejszego wieczoru
![]()
![]() |
#2404 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Znam kilka mam, które też kiedyś tak mówiły ![]() Krzyż -Gate nie przestaje mnie zadziwiać. Fekaliami w tablicę upamiętniającą ofiary. Szok.Co to za pomysły? Jak bardzo obłąkanym trzeba być??
![]() |
#2405 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() ![]() Masaże szyjki też miałam,ale w końcu zabroniłam znajomej położnej przyspieszać mi w ten sposób poród,odmówiłam totalnie współpracy i chciałam iść do domu ![]() Dopiero na hasło,że użyją kleszczy( bo za długo już się to ciągnie) spięłam się i po 20 min było po wszystkim. To tak w skrócie ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
grozi wypollizowaniem
|
to ja juz sie zaczynam stresowac na zapas...
![]() ![]() ![]()
#2407 |
Zakorzenienie
|
Przez Polly zachciało mi się zmian w mieszkaniu. Cały wieczór siedzę w programach do projektowania wnętrz. Nawet nie zauważyłam jak się czas na prysznic i spanie zaczął robić
![]()
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę Cbr na horyzoncie - czekamy na nieobyczajne foty z Ciastela ![]()
![]() |
#2409 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Agnes - Nigdy nie mówię nigdy. Natomiast na dzień dzisiejszy nie mam najmniejszej ochoty, ani nie odczuwam "powinności" do posiadania dzieci. Jestem za bardzo zadowolona ze swojej wolności i z mojego trybu życia
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() a zdrowy egoizm jest ok, jak ja bym chciała choć tak z weekend taki egoistyczny.... tylko dla siebie...... ![]()
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |||||
BAN stały
|
To slangowe określenie balerinek, tak gdzieś wyczytałem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba, że się go pozbędziesz/-my? ![]() Cytat:
![]() Siostra mi o tym opowiadała - położna jej zaproponowała, bo to podobno poród przyspiesza/ułatwia (leżała wtedy na patologii, bo było już po terminie). Siostra myślała, że tam zejdzie z bólu, a jak usłyszałem szczegół o zakrwawionej rękawiczce położnej, to już w ogóle zrobiło mi się słabo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
"koszmar minionego lata" oglądam
![]() Gryx jadłeś gyrosa? ![]()
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2010-08-17 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
raczej o kebab z mięsa z centralnego
![]() bo chyba jestem nienormalna, ale naszło mnie na rollo, albo kebab w bułce ![]() ![]()
![]() |
#2417 | |
BAN stały
|
Nie chciało mi się iść
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko nie radziłabym Ci nosić ich zbyt długo w ciągu dnia - mi nikt nie powiedział że nie można soczewek nosić do oporu, nosiłam, ładnych parę lat, od końca podstawówki do początku studiów - i już nie mogę, zrobiło się niedotlenienie rogówki, naczynia krwionośne powrastały, na szczęście do groźnych uszkodzeń nie doszło. Trzymaj się, życzę Ci żeby wszystko dobrze się ułożyło.... Właśnie wróciłąm z Bad Religion - z wieeeeelkim wqrwem i równie wielką dziką satysfakcją ![]() Wqrw był bo ochrona mnie nie chciała wpuścić pól minuty po wyjściu jak chciałam wrócić po koszulkę - poszarpałam się z dwoma przy jednym wejściu to mnie wynieśli ![]() ![]() Koszulek moich już nie było ale satysfakcja pozostała ![]() Nosz kurde, co za ludzie......
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
W końcu zadzwoniłam po męża i on zaczął krzyczeć. Okazało się, że mi owodnia nie chciała pęknąć i mogłam się tak kisić do usranej śmierci. Potem poszło już ekspresowo. Godzinka i dzidziuś gotów. Cytat:
Cytat:
I wiecie co? Takiej góry szczęścia nikt mi nie dał. Nawet nie wiedziałam, że można tak pięknie kochać. ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak mam z mlekiem skondensowanym słodzonym ![]() Cytat:
![]() a propos jedzenia, Buba właśnie przyniosła kolejną mysz i złożyła u moich stóp, że już się do tego przyzwyczaiłam, to postanowiłam skończyc posta i dopiero posprzątac. I co, Buba obruszona brakiem zainteresowania zaczęła ją konsumowac, słyszeliście kiedyś TEN dzwięk ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2422 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Uwielbiam ossstrrre potrawy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Jakbym miał mało swoich kłopotów... obawiamy się z siostrą, że nasza znajoma może chcieć targnąć się na życie, dziwne tematy porusza, rozpytuje się o ceny i procedury kremacji itd. (4 mies. temu pochowała osiemnastoletnią córkę, a w 1993 zmarła jej pierwsza córka, w wieku 6 lat). Jest sama jak palec, wdowa, na rodzinę liczyć nie może... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kotka moich sąsiadów tez nam czasem składa dary na tarasie. Szczury, myszy, norniki, gołębie. Kocury nigdy tak nie robiły. Cytat:
![]() Moja mama miała podobno modelową sylwetkę do macierzyństwa a rodziła mnie 36 godzin. Tym bardziej nikt z personelu nie wierzył jej, że coś idzie nie tak. nie mówiąc już o tym, ze mało kto się przejmował rodzącymi bo ordynator Józef miał imieniny a w ogóle to był weekend ![]()
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Rozeznanie
|
Gryksiu.....Pani o której piszesz,.może planować samobójstwo...jesli zacznie się dzielić jeszcze jakimiś rzeczami.oddawać je ...(bo nie będą jej potem potrzebne...0 to o tym własnie mysli..., niestety bardzo możliwa sytuacja.....pani chce się prawdopodobnie .przygotować , tak by nie robić kłopotu inym ludziom.....
Porody.... Poszłam do szkoły rodzenia, fajnie jest wiedzieć co się dzieje....przygotować się...miałam 30 na karku, tzw. stara pierwiastka.W domu zaczęło się o 18 wieczorem, przygotowałąm się , ogoliłam, nie chciałąmw szpitalu... w nocy o 24 wylądowaąłm na izbie , zbadały mnie 3 połozne , powiedziały że szybko będzie bo bardzo duże rozwarcie ![]() ![]() Z drugim dzieckiem cesarka była od razu, 4 lata później. Za bardzo bałam się o dziecko. Konsekwencje cięższychporodow, pękniete szyjki macicy, obniżenie. posikiwanie potem przez całe życie( bratowa jest po plastyce..bo niemal wypadało jej wszystko...podpina się potem wszystko pod odbyt plastikowymy siatkami szwy wewnętrzene.dźwiganie do kilograma tylko Po doświadczeniach jej i swoich szukałabym prywatnego lekarza. aha, w bólach partych, musiałąm iść naga, korytarzem, na salę operacyjną.jeszcze mieli nadzieję ze urodzę chyba po drodze. Komentarz lekarza potem rano: i tak mogła urodzić Pani naturalnie.a tak spędzi pani z nami tydzień.wtedy po cesarce leżało się 7,8 dni, teraz wypisują ze szpitala po 3 dobach. jeden z tzw . lepszych szpitali w PL na pomorzu. aha ![]() ![]() Aha, kleszcze też były rozważane...nie zgodziłabym sie na nie ani na próznociąg. Im starsza kobieta, chyba rodzi się ciężej pierwszy raz.
#2426 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() już od kilku lat mam taką ochotę ![]() Ale teraz stanowczo przegięła! ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle cała wizyta na oddziale, to był dla mnie koszmar - ledwo ruszające się kobity, pokrwawione przescieradła, opowieści o krwotokach, nacinaniu, szwach... ![]() ![]() W zyciu! ![]() Cytat:
![]() druga połowa dla mnie ![]() Cytat:
![]() póki co nie mam zamiaru się przekonywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Spoko Polly, podobno kolejne porody już sa łatwiejsze ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-08-18 o 07:54 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Nindżopesz
|
Witam z rana.
A ja nadal w nastroju na straszne opowieści... Envy, dlaczego kazali Ci paradować nago, nie można mieć koszuli albo chociaż jakiegoś ręcznika? Tego też się cykam... Że mnie wygonią na korytarz do tych wszystkich czekających tatusiów. Co do bratowej, czy jest szansa zawczasu ustrzec się przed tym o czym piszesz? Np. zażyczyć sobie cc w którymś momencie? Co mnie jeszcze przeraża to właśnie imieniny ordynatora i czekanie samotnie kilkanaście godzin w jakiejś sali aż ktoś mnie zauważy. Koleżanka z pracy opowiadała, że właśnie tak ją olewali - leżała 20 h plackiem, co jakiś czas ktoś zaglądał i kazał się nie ruszać, wołała o wodę ale zabronili - ponoć słusznie bo się potem tą wodą wymiotuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Rozeznanie
|
Na stole operacyjnym i tak na golaska.
Korytarze są od tyłu, ja mijałam leżace kobiety odzielone parawanami...rodzące.co 2 kroki to skurcza.bardziej bałąm się o ziecko niz o swoja nagośc. w czasie porodu lepiej nie jeść i nie pic. To w razie gdyby cos poszło nie tak....Ale więcej jest ok niż nie ok.. Ja szukałam potem prywatnego lekarza i prywatnego porodu., od razu cc. w szpitalu wypełnia się mnóstwo ankiet o pobycie u fryzjera np. ostanim razem ......szpital chce się ustrzec przed podaniem do sądu o ewentualne zakażenie w czasie pobytu w szpitalu. Mimo że straciłam pierwszą ciążę( grypa w trakcie ciązy)i byłam po poronieniu..... to rodząc pierwsze dziecko.jakoś i tak nikt nie zwrócił na to uwagi. Mielismy poród rodzinny i dobrze jest gdy przy kobiecie jest jeszcze ktoś. ja szukałabym prywatnej drogi od początku ciązy do porodu. CC na życzenie.tylko prywatna droga. cC na życzenie państwowo nie robią.zależy może od szpitala.Państwowo tylko z tzw wskazań lekarskich, np . odklejenie siatkówki w oku-duża wada wzroku.
Pod słońce...... Edytowane przez envy07 Czas edycji: 2010-08-18 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
chyba zwykle rodzi sie ubranym...tzn w koszuli, no chyba ze cc to wiadomo ze nie. co do czekania...ja sobie chwaliłam ze mam święty spokój...leżałam pod KTG więc jakos nie miałam obaw...połozna siedziala w swojej kanciapce i chyba tam miala tez odczyt tego KTG, bo w pewnym momencie przyleciała i mówi ze to juz i przemy....no i faktycznie. Co mnie wlurzało-to to ze nikt ze mną nie gadał co mi robią..i tak np dopiero na drugi dzien dowiedzialam sie ze mialam nacinane krocze...nikt nie był łaskaw mnie poinformowac szczerze to sobie nie wyobrazam rodzenia grupowo..za parawanami ![]() generalnie nie było źle, ale komfortu szczególnego tez nie było ale Red nie martw sie-od kilku lat trwa akcja "rodzic po ludzku" i podobno przynosi efekty. W necie mozeszz znaleźc szpitale w których "rodzi sie po ludzku" A ja chcialam zapytac przy okazji-jak to sie załatwia ze sie ma swojego lekarza przy porodzie czy jakąs konkretną położną ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
o brak miejsc bym sie raczej nie obawiała... co do cc...to jak nie ma wskazan to bez sensu dawac sie operowac bez potrzeby... Przemysl sobie ewentualnie sprawe znieczulenia zewnątrzoponowego, bo to tez trzeba wcześniej załatwiac z tego co wiem...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.