Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 19:45   #1621
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
poza tym ma tez wysypke po pascie do zebow, i nie wiem teraz czym jej myc zabki.
A co teraz używałaś? My mamy Ziajkę "Od pierwszego ząbka" i jest wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
No to popełniłam zygzaka Właśnie skończyłam Co prawda jest trochę jakby wyblakły bo barwnik za cholerę nie chciał mocniej wyjść Mam nadzieję, że się spodoba mojemu 4 latkowi. Olafek stawia po soczku i kawałku tortu
A i dziękuję za pamięć o moich urodzinach
Wszystkiego najlepsiejszego!
Wow! Niezły torcik!!!

A ja narazie kończę nadrabianie na stronie 43 (piszę to aby mieć dla siebie ściągę )

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 20:50   #1622
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Olivia pięknie wyglądałaś

miałam dzisiaj wene na umycie lodówki i teraz dumna jak paw siedze a w domu burdel

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 21:12   #1623
youyou
Zakorzenienie

olivia bardzo ładnie wyglądałaśi kto by pomyślał że Ty mamuśka jesteś??

Ja zaczęłam pakowanie na wyjazd, tzn odkładam w jednym miejscu wszystko co mi się przypomni że nam się przyda... Nie wiem jak my się zapakujemy Filip najmniejszy pasażer a zajmie 3/4 samochodu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 21:16   #1624
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
olivia jak śliczniejaka Ty młodziutkachcemy wiecej zdjec a jak impreza sie udała?
dziekuje
ano młodziutka w dniu ślubu 20 lat i 7 i pół miesiąca a TŻ za 10 dni kończy 22 a impreza super mimo, że niecałe 50 osób to liczy się jakość nie ilość no i dobra zabawa to też wielka zasługa świetnej orkiestry jaką mieliśmy

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Olivioo....fajne fotki
dziękuję

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Olivia pięknie wyglądałaś

miałam dzisiaj wene na umycie lodówki i teraz dumna jak paw siedze a w domu burdel
dziękuję
ja też mam po tym weselu w domu bałagan bo nocowało u nas kilka osób a moja mama przez 3 tyg sprzątała razem ze mną wszędzie tak jakbyt jej kamera miała w szafki i do piekarnika zajrzeć trochę przesadzała ale to chyba ze stresu

youyou dziękuję no tak kto by pomyślał niedość, że młoda to jeszcze ten gorset mnie tak ścisnął, że pozostałości po ciąży nie widać

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

Edytowane przez oliviaoO
Czas edycji: 2010-08-17 o 21:19
oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 21:25   #1625
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ya ja tylko Gerbera daje bo najlepiej smakuje, więc jak mówisz że wodniste to nie będę na razie próbować
youyou to teraz będziesz naprawdę musiała mieć oczy dookoła głowy; u nas też najwięcej rzeczy zawsze dla Borysa - gdziekolwiek byśmy nie jechali
Patka fajnie że wypoczęliście
Kancia może to ząbki? mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie lepsza.
wyderka - Borysowi też bardzo smakowała rybka z warzywami z gerbera
aldii u nas też śmierdzi
pysia - śliczne foteczki - dzieciaczki bardzo podobne do siebie
shamanaika - ale już dobrze z Olkiem? ja też dawałam czasem te viburcol
Olivia - ślicznie wyglądałaś - jak księżniczka
zebra - a ja ostatnio chciałam zrobić sobie domową klimatyzację o której pisała któraś mama niedawno (nie pamiętam kto ) wlałam wodę do reklamówki, wsadziłam do drugiej dla pewności i do zamrażalnika, za chwilę wchodzę do kuchni a tam pływa woda się wylała z tych worków i troszkę mi panele wybuliło w jednym miejscu

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 21:30   #1626
karola_sz
Rozeznanie

Jestem! Właśnie zauważyłam, że jak człowiek ma mniej czasu to jest bardziej zorganizowany i jakiś taki spójny. Już wypucowana jestem, nakarmiona, przygotowana na juro i sę wypoczywam na łożu.

Pysia - dzieciaczki podobne a jak, aczkolwiek widać, że jedno to dziewczę, a drugie to chłopczę; z pewnością udane egzemplarze

Kurczę, te puzzle z linka rzeczywiście lepsze; ja kupiłam moje spontanicznie, starsza weszła do sklepu po książeczkę, zauważyłam puzzle - kupiłam; wcale nie jest tak łatwo wyjąć te elementy jak puzzle leżą ułożone, bo próbowałam, ale te malutkie łapki tak długo grzebią i grzebią, aż wygrzebią - zacięte to moje dziecię jak smok. Trudno się kupi drugie. (znaczy puzzle, nie dziecko!!)

Odnośnie podobieństwa to ja jestem tylko inkubatorem, moje pociechy nie noszą znamion podobieństwa do matki rodzonej. Są natomiast zdecydowanie podobne do ojca, którego cieszy ten fakt, bo ma pewność, że to jego . Trudno, może trzecie będzie coś ze mnie miało ... (żartuję, linia produkcyjna zamknięta)

Uwaga nowość: mój łysy, bezzębny, nie raczkujący Adaś zaczyna stawać w łóżku, podciągając się za barierkę. Czyli jakieś umiejętności nabywa jednak

Olivia - congratulations; ślicznie wyglądałaś; życzę szczęścia i pomyślności i fajnie, że impreza się udała

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 21:59   #1627
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wyderka80 Pokaż wiadomość
Blanka ostatnio chce tylko siedzieć i na brzuchu przestało jej się podobać...więc nie ma za bardzo jak ćwiczyć...leniuch jeden ;P
moj tak samo, teraz woli siedziec ja go obstawie zabawkami i sie bawi

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
W sumie to nic wlekiego obrać kilka jarzyn wrzucić do mięsa... zmiksować... Wszystko się robi samo jak zupa na obiad...
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kamyk u nas wszystkie kupy sa mega smierdzace (nawet te malutkie)
Mamuski, a jak to jest u was?
dokladnie samo sie robi. ja rano wrzucam warzywka i do gotowania i po poludniu jest obiadek

Cytat:
Fleur a dlaczego trzeba niby wyjac jak dziecko siedzi ? U nas sie wlasnie dopiero teraz tak na prawde przydaja.Mala sie mocno kreci i przynajmniej nie obija o szczebelki,no i nie moze wlozyc nozki miedzy szczeble i sie zaklinowac (np w nocy ).Poza tym po sczebelkach dziecko szybcie bedzie sie wspinac,niz po ochraniaczu....
Widze,ze ty starsznie serio traktujesz wszystko co przeczytasz.Zaufaj troche swojej intuicji
ja tez mysle ze dopiero teraz sie przydaja. moj jak nie mial na calym lozeczku to w nocy jak spal to wkladal nogi miedzy szczebelki i zaczynal strasznie plakac przez sen. no a poza tym jak cuduje w lozeczku na czworaka to nieraz zdaza sie walnac glowa o szczebelki.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Ja zaczęłam pakowanie na wyjazd, tzn odkładam w jednym miejscu wszystko co mi się przypomni że nam się przyda... Nie wiem jak my się zapakujemy Filip najmniejszy pasażer a zajmie 3/4 samochodu
skad ja to znam, my jak jechalismy nad morze to tez wiekszosc byla Krzysia.

Olivia slicznie wygladalas, widac ze szczesliwi jestescie
Pysia cudne fotki i faktycznie identyczni sa. widac ze rodzenstwo
Zebra mnie tak ostatnio wzielo na mycie podlog i wycieranie kurzu

a ja ostatnio nie mam zbyt duzo czasu na wizaz bo moje dziecie zaczelo wymagac ode mnie duzo wiecej uwagi niz wczesniej. juz nie chce sie tak bawic sam jak kiedys. musze siedziec kolo niego na podlodze i sie z nim bawic albo go podrzucac, tanczyc i inne dziwactwa wydziwiac wtedy jest szczesliwy i zadowolony. no ale wszystkie inne obowiazki udaje mi sie zrobic, tylko na wizaz brak czasu. ale staram sie was podczytywac a teraz wieczorem jak maly spi mam czas zeby spokojnie odpisac.

oki zmykam do lozeczka
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 22:23   #1628
addicted to wizaz
Zadomowienie

hejka

jakoś wczoraj nie miałam natchnienia na wizaz, a dziś jestem nieco padnięta po zakupach, ale postaram się nadrobić

Póki co dla Olivii

no i pochwalę się jak Maciek wstaje
http://tomfid.w.interia.pl/MOV009.avi
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 22:38   #1629
aldii
Zakorzenienie

Olivia fotki
20 lat kiedy to bylo... zazdroszcze
Karola,Addicted
Stary 2010-08-17, 22:40   #1630
karola_sz
Rozeznanie

Addicted - Maciuś jest the best . Rewelacja! Adam też tak coś już kombinuje.

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 23:16   #1631
addicted to wizaz
Zadomowienie

Aldii dobrze, że z Lu wszystko OK.
U nas kupy są bardziej i mniej śmierdzące
Gosbaj no to niezłego masz wielkoludka
Youyou dla Filipa, że był aniołkiem na swojej imprezce.
Ciesz się, że na razie masz tylko 1dziecko, bo inaczej będziesz musiała kombinować, gdzie upchnąć swoje rzeczy na wyjazd
Zebra kolejna dobra wiadomość, dobrze, że z oczkami OK
Karola jeszcze trochę i będzie z górki, przyzwyczaisz się
Co do puzzli, to podobnie jak u Bardotki szybko z nich zmykał, chyba trzeba by było całą podłogę nimi wyłożyć na szczęście te mniejsze elementy nie bardzo go intersują
za wstawania
Co do podobieństwa to u nas sprawiedliwie - starszy podobny do tż, a młodszy do mnie
Ya Maciek już parę razy jadł rybkę z Gerbera i chyba mu smakowała (jemu akurat mało rzeczy nie smakuje)
Filka
całkiem nieźle, choć jak go wzięłam na kolana to co raz mi się przyglądał i tak jakby wstydził, albo upewniał co to za pani
Bydgoszczanka to wcześniej w ogóle nie jadłaś pszennego???
Patka fajnie, że wczasy udane, ciekawe czy dałaś jakies fotki
Kancia a może taki niejadek przez zęby
Oby to nie było nic poważnego
Pysia fajne zdjątka i widać, że dzieciaczki podobne, ale nie są jednakowe (jak już pisała Aldii)
Bardotka Maćkowi też się ponudziły jego zabawki i woli np. kabelki czy sznurki
Shamanaika oby połozna miała rację
Fleur my mamy łóżeczko turystyczne, wiec oczywiście bez ochraniaczy. Mamy uchwyty do nauki wstawania, ale na razie za bardzo się przy nich chwieje - myślę, że w normalnym łóżeczku łatwiej dzieciom wstawać, no ale też łatwiej poobijać główkę
Olivia pięknie wyglądaliście, suknia i pewnie, że będziemy chcieli więcej zdjęć no i 50 osób to całkiem sporo, bo my mieliśmy połowę tego
Brzoskwinia my wczoraj też robiliśmy klimę, tyle że z wkładów do lodówki turystycznej dało to tylko tyle, że mimo iz prasowałam to temp. utrzymała się na niezmiennym poziomie 27 stopni

Aldii, Karola

Obiadki małemu robię z warzyw z bazarku, mięsko (zazwyczaj indyk) normalnie ze sklepu i póki co jest OK.
Chrupki kukurydziane też sobie pojadał jak jeszcze nie miał ząbków, ale ostatnio jakoś nie ma szału
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 07:17   #1632
kalka
Zadomowienie

Znów mam zaległości w czytaniu!

Ale opiszę co u nas.

Skończyły się czasy, gdy córcia spała ładnie do 6 teraz budzi się przed 5, a w nocy kilka razy wydaje jęczące odgłosy . Ona śpi oczywiście a ja z drugiego pokoju zrywam się na równe nogi

Zębów mamy wielkie O.

Wczoraj spotkałam koleżankę z bliźniakami, miesiąc starszymi i co one wyprawiają już to szok moja to połowy z tego nie umie.

Jak mi tu niektóre z was piszą, że wasze pociechy też się nie spieszą, to się uspakajam, ale jak widze ze siedzą, siadają, pełzają, raczkują i nawet stoją .

Ciekawa jestem kiedy ja tu wejdę na wizaz i powiem: moja żabcia wstała w łóżeczku...

Jedyne co ostatnio się nauczyła to sama trzyma butelki jak je albo pije, a ja wtedy sprzątam porozrzucane przez nią zabawki i szukam smoka, bo rozrzuca wszystko dookoła. I tyle

Oliviaa gratuluję

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 07:32   #1633
azzis
Zakorzenienie

Witam po dłuższej nieobecności

Ja już trzeci dzień jestem w pracy Jakoś mi idzie, choć mam bałagan w papierach i będę musiała poukładać je po swojemu, bo moja zastępcvzyni robiła wszystko "na kupę".
Poza tym w niedzielę mieliśmy chrzciny.
Adaś skonczył już 6 mies. (jejku kiedy to zleciało). Wczoraj mieliśmy ostatnie szczepienie, które zniósł dzielnie
Waży już 8 800

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 08:19   #1634
bardotka_a
Wtajemniczenie

Azzis a jak mały w żłobku?
Stary 2010-08-18, 08:25   #1635
Kancia
Zakorzenienie

addicted nie otwiera mi się
Stary 2010-08-18, 08:38   #1636
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
addicted nie otwiera mi się
mi też nie

Kancia oddaliście mocz do badania?
Stary 2010-08-18, 08:40   #1637
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Chrupki kukurydziane też sobie pojadał jak jeszcze nie miał ząbków, ale ostatnio jakoś nie ma szału
no wlasnie u nas tez. kiedys to zawsze mial ochote na chrupka, po jedzeniu, przed jedzeniem - zawsze. a teraz coraz czesciej nimi gardzi. Ale za to lubi biszkopty

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Jedyne co ostatnio się nauczyła to sama trzyma butelki jak je albo pije, a ja wtedy sprzątam porozrzucane przez nią zabawki i szukam smoka, bo rozrzuca wszystko dookoła. I tyle
to bardzo duzo umie dla niej. moj tego jeszcze opanowal.

Addicted swietny filmik. jaki Strong Man z Macka
Krzys narazie jest na etapie stania na czworaka ipodnoszenia tylka tak jakby pompki robil
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 08:46   #1638
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Azzis a jak mały w żłobku?
Adaś idzie od września do żłobka. Teraz Tata jest z nim w domu, a potem tydzień będzie babcia Tak więc jeszcze się nie martwię, ale jak pójdzie do żłobka to na pewno będę...

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 08:55   #1639
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

karola - już miałam ci to wczesniej napisać: bardzo podoba mi się Twój styl pisania, fajnie się Ciebie czyta, może pomyśl nad jakąś książką czy coś?

no i brawa dla łysego, bezzębnego i nieraczkującego Adasia za stawanie

addicted wow ale Maciek genialnie wstaje!!! Filip to się cały chwieje jak wstaje a Maciek to hop! i już proste nóżki!! nono

Kancia byłaś w labku z moczem?? jak wyniki??

A mi się wczoraj wieczorem przypomniało że miałam wczoraj odebrać paszport Filipa... Musze dziś odebrać i dobrze że mi się to w ogóle przypomniało..

Kurcze słyszałyście o tym chłopczyku 6-letnim co zatruł się muchomorem i wczoraj mu wątrobę przeszczepiali? Masakra, biedne dziecko.....
Stary 2010-08-18, 09:03   #1640
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dzien dobry

Ja tak na szybciutko, bo zaraz idziemy do lekarza skontrolowac, czy Szymus ma jeszcze anemie. Trzymajcie kciuki.

Dzis w nocy tak dal nam popalic, ze szok. Wygladam dzis tak Obudzil sie o 2.30, chociaz zasnal dopiero o 22. Maz dal mu papu, a jemu wcale nie do spania, probowalam lulac, usypac, chwile lezal i pozniej znowu marudzenie i tak az do 5.15!!! I wcale tak dlugo nie pospal, bo júz o 7 sie obudzil. W takich chwilach to normalnie wychodze z siebie....

youyou my bardzo chetnie na spotkanko Do Wiednia moglibysmy dopiero w sobote podjechac, bo w piatek jeszcze maz w pracy. No chyba, ze wy moglibyscie podjechac gdzies, jakbyscie juz na Slowenie jechali. My mieszkamy w Sankt Pölten, to jest 60 km na wschod od Wiednia, w strone Salzburga.

olivia pieknie wygladalas

Na razie tyle, bo musimy leciec.....
Stary 2010-08-18, 09:04   #1641
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Odnośnie podobieństwa to ja jestem tylko inkubatorem, moje pociechy nie noszą znamion podobieństwa do matki rodzonej. Są natomiast zdecydowanie podobne do ojca, którego cieszy ten fakt, bo ma pewność, że to jego . Trudno, może trzecie będzie coś ze mnie miało ... (żartuję, linia produkcyjna zamknięta)

Uwaga nowość: mój łysy, bezzębny, nie raczkujący Adaś zaczyna stawać w łóżku, podciągając się za barierkę. Czyli jakieś umiejętności nabywa jednak
Dzieci masz śliczne, to z tatusia niezłe ciacho musi być
dla Adasia.

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

Bydgoszczanka to wcześniej w ogóle nie jadłaś pszennego???
Razowy albo Wasę.

Dzień dobry

U nas druga noc z kolei z godzinna aktywnością od 2 do 3 Gadanie, chichy śmichy. Dopiero jak przystawię drugi raz do piersi to zasypia
Ale i tak nie narzekam, zasypia ok 20-20.30, śpi do 2-3 i potem do 7-8.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 09:17   #1642
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

youyou my bardzo chetnie na spotkanko Do Wiednia moglibysmy dopiero w sobote podjechac, bo w piatek jeszcze maz w pracy. No chyba, ze wy moglibyscie podjechac gdzies, jakbyscie juz na Slowenie jechali. My mieszkamy w Sankt Pölten, to jest 60 km na wschod od Wiednia, w strone Salzburga.
Madziulka to jak TŻ wstanie (bo wrócił dopiero nad ranem z pracy) to z nim pogadam i ustalimy kiedy ruszamy, co i jak.
Mi to jest obojętne, możemy sie spotkac w Wiedniu albo podjechać do Was, 60km to niedużo a i tak będziemy tam jechać. Tylko czy w Waszym mieście moglibyśmy sobie znaleźć jakiś nocleg?
Wyślę Ci priva z moim tel i potem ustalimy.
Stary 2010-08-18, 09:23   #1643
bardotka_a
Wtajemniczenie

youyou słyszałam, ale nie wiem jak to się stało, ze go mały zjadł

I tak sobie właśnie wczoraj z tż rozmawialiśmy, że takie dziecko to idzie na podwórko i bawia się np. w gotowanie, a takich grzybów to wszędzie pełno na trawnikach w parku itp. no i chcą spróbować czy to co "ugotowały" jest dobre i tragedia gotowa....

Azzis ja nie pomyślałam, ze żłobki tak jak szkoła otwarte
pewnie będzie wszystko ok
Stary 2010-08-18, 09:28   #1644
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość

to bardzo duzo umie dla niej. moj tego jeszcze opanowal.
Dzięki za pocieszenie

Addicted
wow!

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Adaś idzie od września do żłobka. Tak więc jeszcze się nie martwię, ale jak pójdzie do żłobka to na pewno będę...
Musisz być dobrej myśli będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

karola - już miałam ci to wczesniej napisać: bardzo podoba mi się Twój styl pisania, fajnie się Ciebie czyta, może pomyśl nad jakąś książką czy coś?

no i brawa dla łysego, bezzębnego i nieraczkującego Adasia za stawanie

Kurcze słyszałyście o tym chłopczyku 6-letnim co zatruł się muchomorem i wczoraj mu wątrobę przeszczepiali? Masakra, biedne dziecko.....
No ja też jak widzę posty Karoli to się usmiecham. Masz talent kobieto! i chyba jesteś duszą towarzystwa hehehe. Poza tym widzę światełko w tunelu. Możę mój leniuszek będzie wcześniej chodzić niż siedzieć i raczkować

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Ja tak na szybciutko, bo zaraz idziemy do lekarza skontrolowac, czy Szymus ma jeszcze anemie. Trzymajcie kciuki.

Dzis w nocy tak dal nam popalic, ze szok. Wygladam dzis tak Obudzil sie o 2.30, chociaz zasnal dopiero o 22. Maz dal mu papu, a jemu wcale nie do spania, probowalam lulac, usypac, chwile lezal i pozniej znowu marudzenie i tak az do 5.15!!! I wcale tak dlugo nie pospal, bo júz o 7 sie obudzil. W takich chwilach to normalnie wychodze z siebie....

A takie noce są za***iaszcze

EDIT: napisałam Z*A*J*E*B*I*A*S*Z*C*Z*E to też wulgaryzm??????????

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Razowy albo Wasę.
A wasą to się najadasz ????
Ja też tak mkiedyś jadłam, zero chleba białęgo i ziemniaków, trochę ćwiczyłam i schudłam 6 kg w 1,5 miesiąca

Acha chciałam się pochwalić, że dostałam okres. Drugi już więc w ciąży nie jestem, a stracha miałam, bo niedawno jeszcze tak mi isę chciałoo spać strasznie, że zaczęłam schizować!!!! O ile owulacja była baaaaaardzo bolesna, to samego faktu nic a nic nie zwiastowało. Wstałam do małej i nagle chlust, tak jakby mi wody zaczęły odchodzić

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-08-18 o 09:30
Stary 2010-08-18, 09:33   #1645
aldii
Zakorzenienie

Kancia macie juz wyniki ?
Addicted
Azzis za chrzest,6m-cy,szczepienie i wage
Madziulka
Karola Youyou ma racje,napisz ksiazke !

Od poniedzialku zrobilysmy rozstanie ze smokiem w dzien ( Lu uzywala go tylko do zasypiania).W nocy przez to,ze jest taka marudna,tomusze jej go czasami niestety podac,ale mysle,ze za tydzien i z tym skonczymy
No i dzis mamy 7 urodzinki Lu z tej okazji powiedzisla TATA
Stary 2010-08-18, 09:37   #1646
bardotka_a
Wtajemniczenie

Aldii dla Lu, za odsmoczkowanie, ja nie ma tego problemu bo Patka nigdy nie chciała smoczka

Mamusie dziewczynek zobaczcie jakie fajne

http://allegro.pl/item1179021710_agm...zka_68_74.html
Stary 2010-08-18, 09:40   #1647
aldii
Zakorzenienie

Bardotka
Cale szczescie,ze smok byl tylko do zasypiania (i to nie zawsze),wiec praktycznie nie mamy problemu z odstawieniem

Fajne te zestwy,tylko ciekawe jak te kolorki beda sie prezentowac live,czy nie beda takie hmm wyblakle
Stary 2010-08-18, 09:45   #1648
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hallo...
Jak wczoraj z pracy wróciłam, to Paulina nie chciała cyca, w ogóle godna nie była...
Zjadła dopiero przed spaniem...
I wiecie co się okazało? Ona na obiad zjadła 180 g obiadku, 130 g deserku i popiła wodą z soczkiem
No to się nie dziwię, że nie zgłodniała...

Dzisiaj za to dostanie obiadek z grudkami małymi... Z marchewki, kukurydzy, indyka, wody, kaszki jaglanej, z oliwą z oliwek i odrobiną słoiczkowego jabłoszka... Ciekawe jak jej posmakuje i czy będzie chciała jeść, bo jest trochę inaczej niż zwykle...

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ja już trzeci dzień jestem w pracy Jakoś mi idzie, choć mam bałagan w papierach i będę musiała poukładać je po swojemu, bo moja zastępcvzyni robiła wszystko "na kupę".
Poza tym w niedzielę mieliśmy chrzciny.
Adaś skonczył już 6 mies. (jejku kiedy to zleciało). Wczoraj mieliśmy ostatnie szczepienie, które zniósł dzielnie
Waży już 8 800
za pół roczku...
A papiery w końcu poukładasz...
Ja nadal walczę, ale robię to powoli...

Cytat:
Od poniedzialku zrobilysmy rozstanie ze smokiem w dzien ( Lu uzywala go tylko do zasypiania).W nocy przez to,ze jest taka marudna,tomusze jej go czasami niestety podac,ale mysle,ze za tydzien i z tym skonczymy
za 7 miesięcy...
U nas smok na szczęście to zabawka, a nie uspokajacz...
Stary 2010-08-18, 09:51   #1649
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardotka
Cale szczescie,ze smok byl tylko do zasypiania (i to nie zawsze),wiec praktycznie nie mamy problemu z odstawieniem

Fajne te zestwy,tylko ciekawe jak te kolorki beda sie prezentowac live,czy nie beda takie hmm wyblakle

No ja tez się cieszę, że nasza nie chciała, bo ni podobają mi się te prawie już roczne dzieci ze smokiem w buzi

A o tych komplecikach to Ci napiszę bo nałóg się odezwał i będę zamawiać
Stary 2010-08-18, 09:51   #1650
kalka
Zadomowienie

Cytat:

U nas to będzie kiedyś problem ze smokiem.
A mówią, że jak dziecko pierwsze powie tata, to drugi będzie syn

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Mamusie dziewczynek zobaczcie jakie fajne

http://allegro.pl/item1179021710_agm...zka_68_74.html
Bardzo praktyczne. Biorąc pod uwagę, że spódniczki z brzuszka mojej perełki spadają pod pachy

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Hallo...
Jak wczoraj z pracy wróciłam, to Paulina nie chciała cyca, w ogóle godna nie była...
Zjadła dopiero przed spaniem...
I wiecie co się okazało? Ona na obiad zjadła 180 g obiadku, 130 g deserku i popiła wodą z soczkiem
No i Paulinka robi postępy w jedzeniu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości