|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
Cytat:
Wow! Niezły torcik!!! A ja narazie kończę nadrabianie na stronie 43 (piszę to aby mieć dla siebie ściągę )
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Olivia pięknie wyglądałaś
miałam dzisiaj wene na umycie lodówki i teraz dumna jak paw siedze a w domu burdel
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
olivia bardzo ładnie wyglądałaś
i kto by pomyślał że Ty mamuśka jesteś?? ![]() Ja zaczęłam pakowanie na wyjazd, tzn odkładam w jednym miejscu wszystko co mi się przypomni że nam się przyda... Nie wiem jak my się zapakujemy Filip najmniejszy pasażer a zajmie 3/4 samochodu
|
#1624 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ano młodziutka w dniu ślubu 20 lat i 7 i pół miesiąca a TŻ za 10 dni kończy 22 a impreza super mimo, że niecałe 50 osób to liczy się jakość nie ilość no i dobra zabawa to też wielka zasługa świetnej orkiestry jaką mieliśmy ![]() dziękuję Cytat:
ja też mam po tym weselu w domu bałagan bo nocowało u nas kilka osób a moja mama przez 3 tyg sprzątała razem ze mną wszędzie tak jakbyt jej kamera miała w szafki i do piekarnika zajrzeć ![]() youyou dziękuję no tak kto by pomyślał niedość, że młoda to jeszcze ten gorset mnie tak ścisnął, że pozostałości po ciąży nie widać ![]() ![]()
Edytowane przez oliviaoO Czas edycji: 2010-08-17 o 21:19 |
||
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Ya ja tylko Gerbera daje bo najlepiej smakuje, więc jak mówisz że wodniste to nie będę na razie próbować
youyou to teraz będziesz naprawdę musiała mieć oczy dookoła głowy; u nas też najwięcej rzeczy zawsze dla Borysa - gdziekolwiek byśmy nie jechali Patka fajnie że wypoczęliście Kancia wyderka - Borysowi też bardzo smakowała rybka z warzywami z gerbera aldii u nas też śmierdzi pysia - śliczne foteczki - dzieciaczki bardzo podobne do siebie shamanaika - ale już dobrze z Olkiem? ja też dawałam czasem te viburcol Olivia - ślicznie wyglądałaś - jak księżniczka zebra - a ja ostatnio chciałam zrobić sobie domową klimatyzację o której pisała któraś mama niedawno (nie pamiętam kto ) wlałam wodę do reklamówki, wsadziłam do drugiej dla pewności i do zamrażalnika, za chwilę wchodzę do kuchni a tam pływa |
|
|
|
#1626 |
|
Rozeznanie
|
Jestem! Właśnie zauważyłam, że jak człowiek ma mniej czasu to jest bardziej zorganizowany i jakiś taki spójny. Już wypucowana jestem, nakarmiona, przygotowana na juro i sę wypoczywam na łożu.
Pysia - dzieciaczki podobne a jak, aczkolwiek widać, że jedno to dziewczę, a drugie to chłopczę; z pewnością udane egzemplarze ![]() Kurczę, te puzzle z linka rzeczywiście lepsze; ja kupiłam moje spontanicznie, starsza weszła do sklepu po książeczkę, zauważyłam puzzle - kupiłam; wcale nie jest tak łatwo wyjąć te elementy jak puzzle leżą ułożone, bo próbowałam, ale te malutkie łapki tak długo grzebią i grzebią, aż wygrzebią - zacięte to moje dziecię jak smok. Trudno się kupi drugie. (znaczy puzzle, nie dziecko!!) Odnośnie podobieństwa to ja jestem tylko inkubatorem, moje pociechy nie noszą znamion podobieństwa do matki rodzonej. Są natomiast zdecydowanie podobne do ojca, którego cieszy ten fakt, bo ma pewność, że to jego . Trudno, może trzecie będzie coś ze mnie miało ... (żartuję, linia produkcyjna zamknięta)Uwaga nowość: mój łysy, bezzębny, nie raczkujący Adaś zaczyna stawać w łóżku, podciągając się za barierkę. Czyli jakieś umiejętności nabywa jednak ![]() Olivia - congratulations; ślicznie wyglądałaś; życzę szczęścia i pomyślności i fajnie, że impreza się udała
|
|
#1627 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Olivia slicznie wygladalas, widac ze szczesliwi jestescie Pysia cudne fotki i faktycznie identyczni sa. widac ze rodzenstwo ![]() Zebra mnie tak ostatnio wzielo na mycie podlog i wycieranie kurzu ![]() a ja ostatnio nie mam zbyt duzo czasu na wizaz bo moje dziecie zaczelo wymagac ode mnie duzo wiecej uwagi niz wczesniej. juz nie chce sie tak bawic sam jak kiedys. musze siedziec kolo niego na podlodze i sie z nim bawic albo go podrzucac, tanczyc i inne dziwactwa wydziwiac wtedy jest szczesliwy i zadowolony. no ale wszystkie inne obowiazki udaje mi sie zrobic, tylko na wizaz brak czasu. ale staram sie was podczytywac a teraz wieczorem jak maly spi mam czas zeby spokojnie odpisac.oki zmykam do lozeczka
|
|||||
|
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
hejka
jakoś wczoraj nie miałam natchnienia na wizaz, a dziś jestem nieco padnięta po zakupach, ale postaram się nadrobić Póki co no i pochwalę się jak Maciek wstaje http://tomfid.w.interia.pl/MOV009.avi |
|
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
Addicted - Maciuś jest the best
. Rewelacja! Adam też tak coś już kombinuje.
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Aldii dobrze, że z Lu wszystko OK.
U nas kupy są bardziej i mniej śmierdzące ![]() Gosbaj no to niezłego masz wielkoludka Youyou dla Filipa, że był aniołkiem na swojej imprezce. Ciesz się, że na razie masz tylko 1dziecko, bo inaczej będziesz musiała kombinować, gdzie upchnąć swoje rzeczy na wyjazd ![]() Zebra kolejna dobra wiadomość, dobrze, że z oczkami OK Karola jeszcze trochę i będzie z górki, przyzwyczaisz się Co do puzzli, to podobnie jak u Bardotki szybko z nich zmykał, chyba trzeba by było całą podłogę nimi wyłożyć na szczęście te mniejsze elementy nie bardzo go intersują za wstawaniaCo do podobieństwa to u nas sprawiedliwie - starszy podobny do tż, a młodszy do mnie Ya Maciek już parę razy jadł rybkę z Gerbera i chyba mu smakowała (jemu akurat mało rzeczy nie smakuje) Filka całkiem nieźle, choć jak go wzięłam na kolana to co raz mi się przyglądał i tak jakby wstydził, albo upewniał co to za pani ![]() Bydgoszczanka to wcześniej w ogóle nie jadłaś pszennego??? Patka fajnie, że wczasy udane, ciekawe czy dałaś jakies fotki ![]() Kancia a może taki niejadek przez zęby Oby to nie było nic poważnego Pysia fajne zdjątka i widać, że dzieciaczki podobne, ale nie są jednakowe (jak już pisała Aldii )Bardotka Maćkowi też się ponudziły jego zabawki i woli np. kabelki czy sznurki Shamanaika oby połozna miała rację Fleur my mamy łóżeczko turystyczne, wiec oczywiście bez ochraniaczy. Mamy uchwyty do nauki wstawania, ale na razie za bardzo się przy nich chwieje - myślę, że w normalnym łóżeczku łatwiej dzieciom wstawać, no ale też łatwiej poobijać główkę ![]() Olivia pięknie wyglądaliście, suknia ![]() Brzoskwinia my wczoraj też robiliśmy klimę, tyle że z wkładów do lodówki turystycznej dało to tylko tyle, że mimo iz prasowałam to temp. utrzymała się na niezmiennym poziomie 27 stopni![]() Aldii, Karola Obiadki małemu robię z warzyw z bazarku, mięsko (zazwyczaj indyk) normalnie ze sklepu i póki co jest OK. Chrupki kukurydziane też sobie pojadał jak jeszcze nie miał ząbków, ale ostatnio jakoś nie ma szału |
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Znów mam zaległości w czytaniu!
Ale opiszę co u nas. Skończyły się czasy, gdy córcia spała ładnie do 6 . Ona śpi oczywiście a ja z drugiego pokoju zrywam się na równe nogi Zębów mamy wielkie O. Wczoraj spotkałam koleżankę z bliźniakami, miesiąc starszymi i co one wyprawiają już to szok moja to połowy z tego nie umie. Jak mi tu niektóre z was piszą, że wasze pociechy też się nie spieszą, to się uspakajam, ale jak widze ze siedzą, siadają, pełzają, raczkują i nawet stoją . Ciekawa jestem kiedy ja tu wejdę na wizaz i powiem: moja żabcia wstała w łóżeczku... Jedyne co ostatnio się nauczyła to sama trzyma butelki jak je albo pije, a ja wtedy sprzątam porozrzucane przez nią zabawki i szukam smoka, bo rozrzuca wszystko dookoła. I tyle ![]() Oliviaa gratuluję |
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po dłuższej nieobecności
![]() Ja już trzeci dzień jestem w pracy Jakoś mi idzie, choć mam bałagan w papierach Poza tym w niedzielę mieliśmy chrzciny. Adaś skonczył już 6 mies. (jejku kiedy to zleciało). Wczoraj mieliśmy ostatnie szczepienie, które zniósł dzielnie Waży już 8 800
|
#1634 |
|
Wtajemniczenie
|
Azzis a jak mały w żłobku?
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
addicted nie otwiera mi się
|
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
mi też nie
Kancia oddaliście mocz do badania?
|
#1637 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla niej. moj tego jeszcze opanowal.Addicted swietny filmik. jaki Strong Man z Macka Krzys narazie jest na etapie stania na czworaka ipodnoszenia tylka tak jakby pompki robil |
||
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Adaś idzie od września do żłobka. Teraz Tata jest z nim w domu, a potem tydzień będzie babcia
Tak więc jeszcze się nie martwię, ale jak pójdzie do żłobka to na pewno będę...
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() karola - już miałam ci to wczesniej napisać: bardzo podoba mi się Twój styl pisania, fajnie się Ciebie czyta, może pomyśl nad jakąś książką czy coś? ![]() no i brawa dla łysego, bezzębnego i nieraczkującego Adasia za stawanie ![]() addicted wow ale Maciek genialnie wstaje!!! Filip to się cały chwieje jak wstaje a Maciek to hop! i już proste nóżki!! nono![]() Kancia byłaś w labku z moczem?? jak wyniki?? A mi się wczoraj wieczorem przypomniało że miałam wczoraj odebrać paszport Filipa... Musze dziś odebrać i dobrze że mi się to w ogóle przypomniało.. ![]() Kurcze słyszałyście o tym chłopczyku 6-letnim co zatruł się muchomorem i wczoraj mu wątrobę przeszczepiali? Masakra, biedne dziecko.....
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja tak na szybciutko, bo zaraz idziemy do lekarza skontrolowac, czy Szymus ma jeszcze anemie. Trzymajcie kciuki. Dzis w nocy tak dal nam popalic, ze szok. Wygladam dzis tak Obudzil sie o 2.30, chociaz zasnal dopiero o 22. Maz dal mu papu, a jemu wcale nie do spania, probowalam lulac, usypac, chwile lezal i pozniej znowu marudzenie i tak az do 5.15!!! I wcale tak dlugo nie pospal, bo júz o 7 sie obudzil. W takich chwilach to normalnie wychodze z siebie....youyou my bardzo chetnie na spotkanko Do Wiednia moglibysmy dopiero w sobote podjechac, bo w piatek jeszcze maz w pracy. No chyba, ze wy moglibyscie podjechac gdzies, jakbyscie juz na Slowenie jechali. My mieszkamy w Sankt Pölten, to jest 60 km na wschod od Wiednia, w strone Salzburga.olivia pieknie wygladalas ![]() Na razie tyle, bo musimy leciec.....
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Adasia.Razowy albo Wasę. Dzień dobry U nas druga noc z kolei z godzinna aktywnością od 2 do 3 Gadanie, chichy śmichy. Dopiero jak przystawię drugi raz do piersi to zasypia ![]() Ale i tak nie narzekam, zasypia ok 20-20.30, śpi do 2-3 i potem do 7-8.
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to z nim pogadam i ustalimy kiedy ruszamy, co i jak.Mi to jest obojętne, możemy sie spotkac w Wiedniu albo podjechać do Was, 60km to niedużo a i tak będziemy tam jechać. Tylko czy w Waszym mieście moglibyśmy sobie znaleźć jakiś nocleg? Wyślę Ci priva z moim tel i potem ustalimy.
|
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
youyou słyszałam, ale nie wiem jak to się stało, ze go mały zjadł
I tak sobie właśnie wczoraj z tż rozmawialiśmy, że takie dziecko to idzie na podwórko i bawia się np. w gotowanie, a takich grzybów to wszędzie pełno na trawnikach w parku itp. no i chcą spróbować czy to co "ugotowały" jest dobre i tragedia gotowa.... Azzis ja nie pomyślałam, ze żłobki tak jak szkoła otwarte ![]() pewnie będzie wszystko ok
|
#1644 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za pocieszenie
Addicted wow! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A takie noce są za***iaszcze ![]() EDIT: napisałam Z*A*J*E*B*I*A*S*Z*C*Z*E to też wulgaryzm?????????? A wasą to się najadasz ????Ja też tak mkiedyś jadłam, zero chleba białęgo i ziemniaków, trochę ćwiczyłam i schudłam 6 kg w 1,5 miesiąca ![]() Acha chciałam się pochwalić, że dostałam okres. Drugi już , że zaczęłam schizować!!!! O ile owulacja była baaaaaardzo bolesna, to samego faktu nic a nic nie zwiastowało. Wstałam do małej i nagle chlust, tak jakby mi wody zaczęły odchodzić
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-18 o 09:30 |
|||
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia macie juz wyniki ?
Addicted Azzis za chrzest,6m-cy,szczepienie i wageMadziulka ![]() Karola Youyou ma racje,napisz ksiazke ! Od poniedzialku zrobilysmy rozstanie ze smokiem w dzien ( Lu uzywala go tylko do zasypiania).W nocy przez to,ze jest taka marudna,tomusze jej go czasami niestety podac,ale mysle,ze za tydzien i z tym skonczymy ![]() No i dzis mamy 7 urodzinki Lu z tej okazji powiedzisla TATA
|
|
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
Aldii
za odsmoczkowanie, ja nie ma tego problemu bo Patka nigdy nie chciała smoczkaMamusie dziewczynek zobaczcie jakie fajne http://allegro.pl/item1179021710_agm...zka_68_74.html
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka
Cale szczescie,ze smok byl tylko do zasypiania (i to nie zawsze),wiec praktycznie nie mamy problemu z odstawieniem Fajne te zestwy,tylko ciekawe jak te kolorki beda sie prezentowac live,czy nie beda takie hmm wyblakle |
|
|
|
#1648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hallo...
Jak wczoraj z pracy wróciłam, to Paulina nie chciała cyca, w ogóle godna nie była... Zjadła dopiero przed spaniem... I wiecie co się okazało? Ona na obiad zjadła 180 g obiadku, 130 g deserku i popiła wodą z soczkiem ![]() No to się nie dziwię, że nie zgłodniała... Dzisiaj za to dostanie obiadek z grudkami małymi... Z marchewki, kukurydzy, indyka, wody, kaszki jaglanej, z oliwą z oliwek i odrobiną słoiczkowego jabłoszka... Ciekawe jak jej posmakuje i czy będzie chciała jeść, bo jest trochę inaczej niż zwykle... Cytat:
za pół roczku...A papiery w końcu poukładasz... Ja nadal walczę, ale robię to powoli... Cytat:
za 7 miesięcy...U nas smok na szczęście to zabawka, a nie uspokajacz...
|
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja tez się cieszę, że nasza nie chciała, bo ni podobają mi się te prawie już roczne dzieci ze smokiem w buzi A o tych komplecikach to Ci napiszę bo nałóg się odezwał i będę zamawiać
|
|
#1650 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mówią, że jak dziecko pierwsze powie tata, to drugi będzie syn ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Właśnie skończyłam
Co prawda jest trochę jakby wyblakły bo barwnik za cholerę nie chciał mocniej wyjść
Mam nadzieję, że się spodoba mojemu 4 latkowi. Olafek stawia po soczku i kawałku tortu 

i kto by pomyślał że Ty mamuśka jesteś??
Filip najmniejszy pasażer a zajmie 3/4 samochodu 
a TŻ za 10 dni kończy 22
no tak kto by pomyślał niedość, że młoda to jeszcze ten gorset mnie tak ścisnął, że pozostałości po ciąży nie widać
) wlałam wodę do reklamówki, wsadziłam do drugiej dla pewności i do zamrażalnika, za chwilę wchodzę do kuchni a tam pływa
).Poza tym po sczebelkach dziecko szybcie bedzie sie wspinac,niz po ochraniaczu....

moja to połowy z tego nie umie.

????
Drugi już
, że zaczęłam schizować!!!! O ile owulacja była baaaaaardzo bolesna, to samego faktu nic a nic nie zwiastowało. Wstałam do małej i nagle chlust, tak jakby mi wody zaczęły odchodzić