|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
Cytat:
o tej porze...to może coś maja
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
czoło - na jednym zdj ma dluzsze wlosy i one optycznie moga skracac czolo bo na nie nachodza
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- cyt"Mieszkam na Zabiance i pojechalem sobie teraz rowerem do Jelitkowa zobaczyc co sie dzieje, czy w ogole cos sie dzieje i nie ma zadnych pletwonurkow! Ani przy stawku obok petli tramwajowej, ani przy tym obok bylego wydzialu psychologii, ani przy tym obok tego nowo budowanego bloku, ani przy tym na Pomorskiej nie ma ZADNYCH pletwonurkow. Specjalnie przejechalem wzdluz calego potoku, zeby zobaczyc co sie dzieje i nic. Glupi ludzie chyba z nudow wymyslaja te historie, a to ze znalezli cialo, a to ze szukaja pletwonurkowie... Szkoda slow.. wejdzcie sobie na czat jak wam sie nudzi, a nie wypisujecie coraz to kolejne brednie" |
|
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
wiele z Was bulwersuje się (?), że Rutkowski mówi, że Iwona nie żyje... ale niestety to jest najbardziej prawdopodobne. kiedyś czytałam, że w przypadku zaginięcia, jeżeli osoba nie zostanie odnaleziona w ciągu 3 dni to najczęściej nie żyje... minął miesiąc... wcale źle nie życzę Iwonie, wręcz przeciwnie, ciągle mam nadzieję na cud... a Rutkowski nie jest od tego żeby dawać rodzinie nadzieję, on ma rozwiązać sprawę, a przecież zawsze lepiej jest pozytywnie się rozczarować...
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja bym już chciała,żeby Rutkowski się wypowiedział... To czekanie...
|
#515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No własnie o to mi chodziło wszyscy uważają,że świadek widział cos okropnego a może widział tylko cos co pomoże ustalić kto za tym stoi
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Komentarz pod filmikiem na YT
http://www.youtube.com/watch?v=EKE-w2daUCg " Iwona nie mogła iść obok KOLIBY. Czy ktoś sprawdzał nagranie z monitoringu z kamery zainstalowanej przy Parku Marii i Lecha Kaczyńskich w Sopocie? Tamtędy mogła iść Iwona idą z Dream Clubu do Jelitkowa."
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie sie wydaje, ze ten caly "krystek" moze miec cos wspolnego z zaginieciem Iwony, bo dziwnym zbiegiem okolicznosci jest to, ze przed jej zaginieciem widac go bylo czesto w Sopocie, a mniej wiecej nagle od jej zaginiecia nagle zniknal, i nie widac go nigdzie.. Hmm..
---------- Dopisano o 03:18 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wynika, co nie zmienia faktu, że w związku z jego zeznaniami, jeśli się potwierdzą, ona "nie może już żyć", a chyba nie mówiliby tak, gdyby świadek dał im informację, iż widział ją, przykładowo, "tylko" rozmawiającą z jakimś człowiekiem, więc musiał widzieć coś więcej, skoro Rutkowski miał podstawy, by tak powiedzieć ![]() z 2 strony - jeśli widział coś więcej i dało to podstawy do takiego stwierdzenia, to czemu tak późno to zgłosił? i po 3 -w sumie nie ma co mówić o tym, póki się nic nie potwierdzi, już tyle tropów było i nic z tego nie wyniknęło
Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-08-18 o 06:09 |
|
|
|
|
#519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
np. jest obcokrajowcem i akurat wtedy jechał/-a na lotnisko, bo miał/-a wracać do domu; bo nie przyszło tej osobie do głowy, że mogło to się tak skończyć; bo ogólnie panuje wszędzie znieczulica itp.
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
"Trop" związany z Mariuszem O. okazał się nieprawdziwy:
http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=675 Co kieruje ludźmi, którzy wymyślają takie rzeczy, umieszczają w sieci, i myślą, że są bezkarni?
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ważne, że Krzysiek tą "życzliwą" odnalazł i mam nadzieję, że przemówił jej do rozumu.
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Widzę,że nasza Lidia była na innych forach Meduzą...
Mam nadzieje,że Mariusz O wygra sprawę i dostanie dużo tysięcy
|
|
|
|
#523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I CO?? W tramwaju było kilku innych rosłych mężczyzn i zareagowałam TYLKO JA!!! W biały dzień!! Dziewczyna podziękowała mi i wysiadła przestraszona, a te gnoje jechały za mną aż do Jelitkowa tym tramwajem i zaczęli iść za mną do mojego bloku. Ja posrana ze strachu, skręciłam na siłownię, skąd do domu odprowadził mnie trener siłowni. W naszym społeczeństwie panuje znieczulica! I to jest najgroźniejsze, przyzwolenie na różne takie zachowania :/ Edytowane przez sylwia.gda Czas edycji: 2010-08-18 o 09:04 |
|
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe akurat kasa to pewnie jest ostatnia rzecza, ktorej chce bo ma jej duzo, najwazniejsze, zeby ludzie szybko zapomnieli o tej sprawie, nie wiem, zeby sie moze jakies oficjalne przeprosiny pojawily...nawet nie trzeba bylo byc jego znajomym, zeby sie domyslec o kogo chodzi, to straszne, ze w tej chwili tak łatwo mozna rzucic w eter oskarzenie na kogos i go najzwyczajniej w swiecie oczernic, najbardziej zawsze cierpi rodzina, zona, dzieci...masakra
|
#525 |
|
kobieta za ladą
|
ta cała meduza powinna beknąć strasznie,zobaczcie lotem błyskawicy Polske obiegła wieść ze Iwona była luksusową na telefon a czy sprostowanie ,ze to bzura też tak szybko obiegnie? wątpie
![]() tego gościa żona w ciązy może to jej taka "zemsta"???
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od razu wiedziałam że to jest wpis w stylu "zemsty" na kimś. Mam nadzieję że pan Mariusz tak jej dowali w sadzie że innym żartownisiom tez się odechce...
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-08-18 o 09:38 |
||
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
a w wizji jasnowidzów i tarocistki była mowa o tym, że matka lub kobieta w ciąży uratuje Iwonkę... może chodziło o uratowanie od opinii call girl...
|
|
|
|
#528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, zastanawia mnie fakt co mógł widzieć świadek, że jeśli to, co widział się potwierdzi to Iwona nie żyje. Nawet jak się potwierdzi, a nie będą mieli ciała [Rutkowski sam mówi, że jeśli odnajdą ciało to będzie to sukces] to możliwość, że Iwona żyje jest, więc nie rozumiem tego, że bez dowodów, odnalezienia ciała można mówić o kimś, że nie żyje... ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Już się zakręciłam - kto to jest Mariusz O. ?
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
to nie policjant, to ten z historii o "call girl" niby na imprezach w jego willi bywala Iwonka, chyba, ze pytasz kto to dokladnie...to wolalabym nie pisac, juz i tak on i jego rodzina nieźle dostali w kosc tymi oskarzeniami
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- nie, nie, werbowal to niby "Krystek" swoja droga ciekawe czy on tez wystapi o odszkodowanie
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Ale swoją drogą, ona musiała dobrze znać tych ludzi, skoro znała ich pseudonimy, różne szczegóły po których rozpoznali ich znajomo itp., tylko ciekawe co nią kierowało, pewnie zazdrość lub zemsta.
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Oj w sumie to mniejsza z tym, sprawa się wyjaśniła i nie ma sensu dalej o tym pisać.
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta lidia90 to nieźle na bani musi mieć, a swoją drogą i też niezły talent, żeby ułożyć taką pełną historyjkę z detalami, która rzeczywiście kupy się mocno trzymała.
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
skoro pojawila sie taka teoria ze pan recznik moze byc kierowca tira ktory sie tam tylko zatrzymal i postanowil np przejsc to moze jego "portret " powinno sie porozwieszac w miejscach gdzie zatrzymuja sie tiry... wtedy np pan Mietek powie do pana staszka : patrz to Zdzichu i dalej sie rozniesie i moze go znajda... (bo skoro np bylby kierowca to duzo czasu przebywalby w pracy i nie mogl zglosic na policje ani wiedziec o tym ze go poszukuja niby..) <-- taka moja luzna refleksja
ten Mariusz O to policjant ?
|
#536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
policjant to MARCIN
|
|
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#539 |
|
Przyczajenie
|
Weszłam na to forum , myślałam że coś wiadomo. A tu dalej nic
Ciągle nowe tropy, poszlaki i wszystko pełznie na niczym. Jak to możliwe, żeby coś takiego mogło zdarzyć się w cywilizowanym świecie? Jak oto możliwe żeby człowiek mógł wyrządzić taką krzywdą drugiemu człowiekowi? Tak sobie pomyślałam, że jeśli Iwona gdzieś jest .. Jeśli jest siłą przetrzymywana to jak strasznie musi być przerażona, może głodna, obolała, zbita, wykorzystywana Dowiedziałam się od znajomej, że Rodzina Iwony sceptycznie podchodzi do rewelacji Rutkowskiego. On tą sprawą chce się wybielić za poprzednie swoje niepowodzenia. Dlatego rzuca w mediach (jak przynętę) hasło, że np. znalazł świadka i nie mówi dokładnie o co chodzi. Po prostu zależy mu na zainteresowaniu. Chce wzbudzić ciekawość, pokazać że nadal coś robi. Policja prowadzi śledztwo niejawne, nie rzuca rewelacji do mediów. Jej należy ufać i zgodzić się z tym, że nie podawane są do mediów postępy w śledztwie. Akurat leci mi piosenka Bartosiewicz , bardzo pasująca do tej sytuacji: "Siedem mórz, siedem lądów" Deszczem zacina wiatr To obraz minionych lat Który to już mija dzień Bezkresnej wędrówki mej? Siedem mórz, siedem lądów W najdłuższą z wszystkich dróg Wysłał mnie zmęczony światem Bóg Nieś mnie Na nieznanych fiordów brzeg Bym mogła może tam Odnaleźć się Siedem mórz, siedem lądów W najdłuższą z wszystkich dróg Wysłał mnie zmęczony światem Bóg Tu niebo wydało cichy jęk Wciąż za wcześnie By ocalić mnie Za wcześnie... Siedem mórz, siedem lądów W najdłuższą z wszystkich dróg Wysłał mnie zmęczony światem Bóg A jeśli długo mnie nie będzie Zaginie o mnie słuch Znajdziesz mnie na jednej Z mlecznych dróg... http://justyna887.wrzuta.pl/audio/0E...z_siedem_ladow Iwono ... znajdź już się. Nakieruj Nas na jakiś ślad. Wszyscy modlimy się za Ciebie. Edytowane przez cathleena Czas edycji: 2010-08-18 o 10:03 Powód: . |
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
ok sorki dzieki
chociaz to wszystko jest juz tak zamotane..jest tyle tematow na roznych forach... jak probowalam znalesc cos o tej adrii wczoraj too powiem ciezko bylo
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

?