"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 07:54   #4171
muron
Zakorzenienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Aha to miło .

Ja się zastanawiam jak to będzie jak będzie maluch i ja będę Pani/Pan mówić przy nim do jego dziadków...

Właśnie miałam mówić, że ja tu czuję się jakbym ledwo zaczynała przeboje ciążowe...a tu już maj/czerwiec

Wera pewnie i będą konflikty.
Ja np jestem taka, że mimo że już prawie rok mieszkamy razem to nigdy nie pokłóciłam się z nimi ani nie wyraziłam jakiejś takiej opinii na ich temat.
Głównie to ich broniłam by TŻ nie naskakiwał na nich ani nie miał pretensji o nic, ale jednak z czasem stwierdziłam, ze czasami trzeba ich otrzeźwić właśnie czymś typu "UWAGA W KWESTII..." ale ja tak nie umiem, nie jestem u siebie, więc rządzić się nie będę ani mówić co i jak.
Chociaż do TŻ się pożalę czasem to on im wtedy coś powie delikatnie.

To tak jak kiedyś mamie kupiliśmy czajnik - bo narzekała że nie ma w domu porządnego. To poszłam z tatą i kupiłam, na początku była wściekła - że dostała coś co każdy będzie używał ale potem uznała..że już woli go mieć niż nie mieć .

Moja sąsiadka ma syna który zakochał się w kobiecie która ma 5letniego synka i 3letnią córcię... no i w sumie potem ona zaszła z nim w ciążę i mają znów maluszka w rodzinie.
Jego mama nie mogła na początku przeboleć tego, tak...nie pasowało jej to. Ale w końcu wszystkie dzieci mówią do niej "babciu" i żyją razem, a te wszystkie dzieci są CUDOWNE .
Wystarczy znaleźć kogoś dojrzałego i normalnego .

Ja spadam do rodziców na kilka dni, TŻ musi potęsknić
dokładnie tak samo,
mamy obie nas nauczyły, ze o swoich rodzicach nawzajem żle się nie mówi. Nawet jak teściowa wkurzy to wygadac się gdzie indziej. To są rodzice i każdemu jest przykro coś o nich usłyszeć. A to rodzi konflikty.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 08:15   #4172
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Nawet jak sie w zwiazku ludzie dogaduja to wg mnie trzeba czasem odpoczac od siebie zeby wlasnie zatesknic i wzmocnic to uczucie jeszcze bardziej
ja tam nie lubie sie rozstawać z moim TŻ bo ja to ciągle zakochana się czuję (jesteśmy już 7 lat razem) ale przyznam że jak zimą musiał wyjechać na 4 dni na szkolenie to przyjechał jakby nie mój TŻ - taki słodziutki był i tulił się ciągle i mi słodził i mimo że zawsze mam do niego pretensje że on taki chłodny jest to wtedy dziwnie się czułąm ale było bardzo miło ale nie długo trwała ta sielanka - po tygodniu wróciło wszystko do normalności

a do teściów też mam problem mówić mamo, tato... raz (po już roku po ślubie) powiedziałam pani ale szybko się poprawiłam

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 08:29   #4173
e_rosa
Raczkowanie

A ja też dziś na wizytę idę, troszkę się denerwuję ale mniej bo maluszek kopie to wiem że sedruszko puka, mam nadzieję że dziś się coś dowimy co do płci dzidzi. Plecy mnie bolą od wczoraj
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 08:51   #4174
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
To tak jak kiedyś mamie kupiliśmy czajnik - bo narzekała że nie ma w domu porządnego. To poszłam z tatą i kupiłam, na początku była wściekła - że dostała coś co każdy będzie używał ale potem uznała..że już woli go mieć niż nie mieć .
ja z bratem kiedyś kupiliśmy mamie na gwiazdkę garnki - długo się do nas nie odzywała potem wytłumaczyła nam, że w urodziny, na gwiazdkę chciałaby dostawac coś, co będzie używac sama a nie cała rodzina...

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
u nie byl ten sam problem mowic mamo/tato do tesciow... ale odkad jest Kamilek używam bardzo wygodnej formy zwracam sie przez dziecko mowiac babciu/dziadek
mi ta forma odpowiada oni nic nie mowia ze cos nie tak wiec chyba ok
ja zwracam się raczej bezosobowo, może ze dwa razy powiedziałam 'mamo', jakoś ciężko mi przez gardło przechodzi...natomiast mój Tż ciągle mowi do moich rodziców 'mamo', 'tato'...

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ja tam nie lubie sie rozstawać z moim TŻ bo ja to ciągle zakochana się czuję (jesteśmy już 7 lat razem) ale przyznam że jak zimą musiał wyjechać na 4 dni na szkolenie to przyjechał jakby nie mój TŻ - taki słodziutki był i tulił się ciągle i mi słodził i mimo że zawsze mam do niego pretensje że on taki chłodny jest to wtedy dziwnie się czułąm ale było bardzo miło ale nie długo trwała ta sielanka - po tygodniu wróciło wszystko do normalności
mój Tż jak ostatnio wyjechał na 2 dni na szkolenie, to ja myślałam, że umrę z tęsknoty i spac nie mogła, bo jakoś tak dziwnie bez niego....najgorzej było, jak w zeszłym roku był ponad tydzień w szpitalu, tylko, że tam go akurat codziennie odwiedzałam, ale samej spało mi się średnio...
Stary 2010-08-18, 09:01   #4175
vilya
Zadomowienie

ja tez mam problem z mówieniem mamo i tato do teściów - staram się tak mówić żeby nie używać tego słowa. Jeszcze ani razu się do nich nie odezwałam mamo i tato a ostatnio nawet niechcący pani powiedziałam do teściowej. Mąż do moich rodziców mówi normalnie mamo i tato ale może jemu jest łatwiej bo razem mieszkamy a ja do teściów to rzadko jeżdżę.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 09:08   #4176
MARIKA.S
Zadomowienie

e_rosa ja tez mam dzisiaj wizytę i bardzo chciałabym się dowiedzieć co też w moim brzuszku siedzi

My jesteśmy z TŻ już 8 lat razem, z czego dwa lata po ślubie. Na początku tez miałam problem mówić do teściów "mamo, tato". Jakoś tak dziwnie mi było....ale się przemogłam w końcu, myślę że dużo dało mi to, że do moich rodziców zawsze zwracałam się "mamusiu, tatusiu". Tak byłam nauczona, więc forma "mama, tata" wydaje mi sie po prostu bardziej oficjalna i pasuje do teściów

A odnośnie mieszkania z teściami i kupowania swoich sprzętów. Ja niestety się stąd nie wyprowadzę bo mój TŻ odziedziczy ten dom w przyszłości......Więc jesteśmy na siebie skazani.

Ja nakupowałam sobie ubrań ciążowych, moim zdaniem są wygodniejsze i bezpieczniejsze dla Dzieciątka. Nie mam też wielkiej obsesji, że nagle będę musiała zrezygnować z moich spodni w rozmiarze "M". Jestem w ciąży, pod sercem nosze Nasze Kochane Maleństwo i normalne jest to, że przytyje. Oczywiście nie obżeram sie plackami i tortami jem dużo witamin, ale zawsze lubiłam owoce i jogurty.

Także chociaż na ten czas zrezygnujmy z biodrówek, dla naszych Maleństw
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 09:44   #4177
magdaka13
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za wszystkie, ktore ida dzisiaj do lekarza! Byle fasolki ladnie rosly i ladnie prezentowaly co maja miedzy nozkami

Ja do gina ide dopiero we wrzesniu-ciekawa jestem czy potwierdzi sie to co widzial moj maz na pocz. sierpnia
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 09:47   #4178
olbka
Zadomowienie

cześć Laski, melduję się
wczoraj byliśmy u lekarza, na 98% dziewczynka. Lekarz 3 razy sprawdzał zdrowa
Oczywiście od razu zaliczyłam różowego bodziaka
Buziaki!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:04   #4179
magdaka13
Wtajemniczenie

olbka-super wiadomosc!!
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:05   #4180
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Ja nakupowałam sobie ubrań ciążowych, moim zdaniem są wygodniejsze i bezpieczniejsze dla Dzieciątka. Nie mam też wielkiej obsesji, że nagle będę musiała zrezygnować z moich spodni w rozmiarze "M". Jestem w ciąży, pod sercem nosze Nasze Kochane Maleństwo i normalne jest to, że przytyje. Oczywiście nie obżeram sie plackami i tortami jem dużo witamin, ale zawsze lubiłam owoce i jogurty.
ja mam sporo ciuchów ciążowych od znajomej, sama wczoraj kupiłam w lumpku golf ciążowy, grzybek atki a'la bluza (do noszenia nie tylko w ciąży) i sukienkę, która będzie pasowac na jesień/zimę, zamierzam jeszcze kupic ze dwie pary legginsów z pasem i może jakieś jeansy...nie przejmuję się za bardzo tym, że się powiększam, zwracam natomiast uwage na to by skóra była jędrna i bez rozstępów - będzie łatwiej po porodzie się z nią uporac A ciuchów ciążowych jeszcze nie noszę, bo są ciut za duże, natomiast uważam, że są o niebo wygodniejsze od nie-ciążowych...

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
cześć Laski, melduję się
Buziaki!!!
Gratulacje!! zazdroszczę...widze, że córek też tu będzie sporo Fajnie
Stary 2010-08-18, 10:20   #4181
gabishing
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny,
chwilka wolna w pracy to czytam

mysiopez ja mam tak samo jakbym miała pół mózgu śmieje się ze to pół to dziecko sobie zabrało chwilowo, zapominam więc muszę wszystko zapisywać a jak mam coś do zabrania np. do pracy albo do lekarza to muszę to szykować wcześniej żebym nie zapomniała, ale nie martwmy się to jest normalne w ciąży

pytanie do MARIKI.S - słyszałam już od kilku osób w tym ginekologów że w ciąży nie wolno masować brzucha żeby nie pobudzić skurczy ale o jaki to dokładnie masaż chodzi bo jak wetrzeć preparat przeciw rozstępom czy choćby zwykły balsam nie masując brzucha? może wiesz cos na ten temat jako położna?
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 10:21   #4182
Vaniii
Raczkowanie

Cytat:
cześć Laski, melduję się
Buziaki!!!
Gratuluje
Vaniii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:26   #4183
weraa11
Zadomowienie

No to mi dalyscie teraz do myslenia z tymi ciazowymi ubraniami...nie wiem...musze jeszcze przemyslec to wszystko...najechetniej to bym sobie teraz 'przymierzyla' jakis 'brzuch' zebym wiedziala jak sie czuje w takim stanie w biodrowkach i w takich ciazowych. Ja niestety jak juz to moge tylko kupic nowe, bo zadna z moich kolezanke, nawet z tych co urodzily juz nie maja ciazowych ubran, bo chodzily w normalnych tylko zazwyczaj o rozmiar wiekszych. A w lumpie to jak zwracalam uwage na takie ubrania to nic nie znalzlam... Moze allegro przeszukam dzis jak znajde chwile i cos sobie zamowie... Zastanawiam sie nad legginsami...tylko co ja do nich zaloze jak wy planujecie sie ubrac do legginsow? Jakas tunika na to i kozaki? Moje kozaki sa takie brzydkie na zime na plaskim...bo zawsze latalam w kozakach na szpilce a teraz nie moge...raz ze ciaza i szpilki to tak srednio...a dwa ze latwo jest sie przewrocic, szczegolnie z brzuchem gdzie pewnie rownowage tez bedzie ciezko zlapac...
A mysliscie ze oplaca sie kupic w ciazy kozaki? Nie jest tak ze te nogi sa duzo wieksze niz przed ciaza?

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

olbka gratulacje tez bym chciala coreczke...niby najpierw wole miec chlopca ale jednak corka tez musi byc wiec gdyby byla pierwsza to bym byla spokojna ze ja juz mam ta plec co chcialam
No i fajnie jest wiedziec jaka plec zeby wlasnie zaczac juz kupowac troche wiecej tych ciuszkow dla malenstwa

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:52   #4184
agape
Zadomowienie

Cytat:
cześć Laski, melduję się
Buziaki!!!
gratulacje

ja też chce zobaczyć maleństwo a to dopiero za miesiac

TŻ wczoraj zaproponował PAulinkę i się spytałam jak myśli co będzie to powiedział że chłopak więc skąd ta Paulinka?? ja to bym chciała chłopaka

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-18, 11:20   #4185
MARIKA.S
Zadomowienie

gabishing to prawda, że częste masowanie brzuszka może pobudzić skurcze, lub bardziej napięcia macicy. Ale nie można też przesadzać. Zabiegi pielęgnacyjne, takie jak wtarcie balsamu czy olejku to nawet konieczność Pogłaskać Maleństwo też przecież trzeba, bo jak można nie pogładzić się po brzuszku
Wszystko z umiarem. Nie powinno się głaskać tego Brzucholka non stop, nie drapać i nie szczypać.
I będzie Ok

Za chwilkę lecę na autobus. O 15 mam wizytę.
Widzę, że tutaj same córunie się szykują
Ja też bym chciała Dziewuszkę Trzymajcie zatem kciuki
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 11:27   #4186
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
cześć Laski, melduję się
Buziaki!!!
olbka gratulujeeee rośnie nam też liczba dziewczynek, ciekawa jestem, jaki będzie końcowy wynik

Cytat:
gratulacje

ja też chce zobaczyć maleństwo a to dopiero za miesiac

TŻ wczoraj zaproponował PAulinkę i się spytałam jak myśli co będzie to powiedział że chłopak więc skąd ta Paulinka?? ja to bym chciała chłopaka

my z małżem na dniach na spokojnie sobie usiądziemy z kalendarzem i poszukamy czegoś, pomimo, że już po badaniu jakos bardziej idziemy w kierunku tego, co widziala pani doktor ( czyli chlopak) to dla dziewczynki ewentualnie tez cos wygrzebiemy, zwłaszcza, że ja od początku jakos tak dziewczynke obstawiałam ( może dlatego, że amelka mówiła, że chciałaby siostrzyczke i tak się jakoś wkreciłam w ten temat), wiec juz była Hania, Linda i Odetta zobaczymy na czym stanie w najbliższym czasie

muron buty zmieniłas btw a propos butów, strzeliłam sobie przed ciążą szpilki, 12 cm wysokości, booooskie, byłam w nich aż dwa razy bo chwile potem już się bałam zakładać coby nie wyrżnąć gdzieś poczekaja na swoje lata świetności mam nadzieję, są w moim ulubionym turkusie

marika trzymamy wszystkie 4 łapki

ps. jak wasze brzuszki? ja dzisiaj do dresowych spodni założyłam moją starą, ale ukochaną bluzke bawełnianą w łodke, dość długą i dość obcisłą ( ale nie ściskającą) i ... widać już

Edytowane przez Supernovaja
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:29
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:22   #4187
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
olbka gratulujeeee rośnie nam też liczba dziewczynek, ciekawa jestem, jaki będzie końcowy wynik

my z małżem na dniach na spokojnie sobie usiądziemy z kalendarzem i poszukamy czegoś, pomimo, że już po badaniu jakos bardziej idziemy w kierunku tego, co widziala pani doktor ( czyli chlopak) to dla dziewczynki ewentualnie tez cos wygrzebiemy, zwłaszcza, że ja od początku jakos tak dziewczynke obstawiałam ( może dlatego, że amelka mówiła, że chciałaby siostrzyczke i tak się jakoś wkreciłam w ten temat), wiec juz była Hania, Linda i Odetta zobaczymy na czym stanie w najbliższym czasie

muron buty zmieniłas btw a propos butów, strzeliłam sobie przed ciążą szpilki, 12 cm wysokości, booooskie, byłam w nich aż dwa razy bo chwile potem już się bałam zakładać coby nie wyrżnąć gdzieś poczekaja na swoje lata świetności mam nadzieję, są w moim ulubionym turkusie

marika trzymamy wszystkie 4 łapki

ps. jak wasze brzuszki? ja dzisiaj do dresowych spodni założyłam moją starą, ale ukochaną bluzke bawełnianą w łodke, dość długą i dość obcisłą ( ale nie ściskającą) i ... widać już

u mnie widać nawet bardzo, muszę zdjęcia porobić i powstawiać tu
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:23   #4188
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
u nie byl ten sam problem mowic mamo/tato do tesciow... ale odkad jest Kamilek używam bardzo wygodnej formy zwracam sie przez dziecko mowiac babciu/dziadek
mi ta forma odpowiada oni nic nie mowia ze cos nie tak wiec chyba ok
W sumie całkiem wygodna forma

Wera mój tż to lepiej jak się chyba nie bierze za gotowanie, chociaż jak coś wyznaczę co i jak trzeba zrobić to to zrobi i kuchnia jest cała
- w przciwieństwie do jego siostry która zawsze coś zbroi.

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a jak chcesz ołówkowe są na alle z golfem ciążowym, muszę na jesień sobie sprawić Chyba 45 zł

Ja do teściów mam problem ze zwracaniem się, z teściem łatwiej, do teściowej generalnie umówiłyśmy się na Ty, co ona woli, ale powiedziała, że mamy mówić jak chcemy. Ja mówię raczej per ty, a druga synowa mamo;-)
widziałam widziałam całkiem fajne są

U mnie to nikt nic nie zaproponował - im pasuje wersja Pan/Pani ale mi tak czasem dziwnie jak wszyscy są tak razem, każdy na luzie wszystko i ja tu "Czy zrobić Państwu herbaty" ... czasem chętnie bym walnęła "Wam" ale ... nie.

---------

przyznam ze jak to TŻ wyjeżdża to ja wścieku dostaję i umieram, ale jak ja mam wyjechać to mi jakoś inaczej inaczej to odbieram. Za to on wtedy taki chodzi jak mała sówka.
Ostatnio mówi do mnie "no i znów koledzy będą się śmiać że wyjechałaś, bo od razu widać że nie przynoszę do pracy obiadów i koszulki mam źle uprasowane"

u mnie jak na zlosc nie ma ciuchow ciazowych w lumpie, tzn bluzki jakies sie znajda - ale bluzek to ja mam od ciut ciut i jeszcze troche...i tuniki więc bez sensu kupować namioty - skoro moje bluzki będą dobre.
Chociaż kupiłam w poniedziałek bluzkę do karmienia...stwierdziłam że fajna okazja za kilka złotych świetnie przemyślana z H&M .
No i w lumpie upatrzyłam tylko jedną parę jeansów na gumce...ale są na gumce bo to rozmiar 16 i dlatego... mimo wszystko je wzięłam bo to taki ala jeans... że się rozciąga - więc bez rozciągnięcia jest całkiem ok i prezentuje się spoko.
Czatuję na allegro za spodniami ale ciężko mi upatrzyć coś co by było takie w sam raz dla mnie.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:39   #4189
mysiopez
Zadomowienie

Chantalle co tam u Ciebie i u maluszków?

ja jadę zaraz z małzem oglądać wózki... może cos mi się spodoba..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 12:52   #4190
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to nikt nic nie zaproponował - im pasuje wersja Pan/Pani ale mi tak czasem dziwnie jak wszyscy są tak razem, każdy na luzie wszystko i ja tu "Czy zrobić Państwu herbaty" ... czasem chętnie bym walnęła "Wam" ale ... nie.

u mnie jak na zlosc nie ma ciuchow ciazowych w lumpie, tzn bluzki jakies sie znajda - ale bluzek to ja mam od ciut ciut i jeszcze troche...i tuniki więc bez sensu kupować namioty - skoro moje bluzki będą dobre.
Chociaż kupiłam w poniedziałek bluzkę do karmienia...stwierdziłam że fajna okazja za kilka złotych świetnie przemyślana z H&M .
No i w lumpie upatrzyłam tylko jedną parę jeansów na gumce...ale są na gumce bo to rozmiar 16 i dlatego... mimo wszystko je wzięłam bo to taki ala jeans... że się rozciąga - więc bez rozciągnięcia jest całkiem ok i prezentuje się spoko.
Czatuję na allegro za spodniami ale ciężko mi upatrzyć coś co by było takie w sam raz dla mnie.

Eee ja tam bym powiedziala Wam jak juz bym mieszkala a nie wolisz zwracac sie bardziej w formie bezosobowej? Np. "Czy ktos chce herbate?" Moj TŻ mnie czasem denerwuje jak siedzimy z moimi rodzicami...i cos opowiada, ja juz na poczatku mowie 'noo mowiles mi o tym, ale rodzice jeszcze nie slyszeli to opowiadaj im' i on sie caly czas patrzy na mnie ja cos opowiada i co chwile wstawia slowa "no i wiesz..." gdzie tam jest wiecej osob a on sie zachowuje jakbym byla tam tylko ja i jakbym tej opowiesci jeszcze nie slyszala juz mu kilka razy o tym mowilam, ale z facetami to jak z grochem o sciane

Natchnelyscie mnie i kupie sobie kilka ubran na allegro, niektore ciazowe a niektore w rozm M lub uniwersalnym i pamietam ze co takie cos zamowilam to zawsze mamie oddawalam bo wygladalam w nich jak w ciazy a wszystkie bluzki mam baardzo obcisle wiec musze kilka kupic. Pokaze wam linki i moze powiem TŻowi ze moze sie mi dolozyc do tego jak nie wie co mi kupic na urodziny

http://moda.allegro.pl/item119248173...ltem_2900.html

http://moda.allegro.pl/item118354063...6_90_0131.html

http://moda.allegro.pl/item119248253...2010_2524.html
LUB TA: (ktora wg was lepsza? )
http://moda.allegro.pl/item119248775...ebra_2907.html

http://moda.allegro.pl/item118354853...erek_0114.html

http://moda.allegro.pl/item119389287...mamy_2506.html

Tak sie zastanawialam nad tymi z krotkim rekawkiem...no ale jak bedzie gdzies cieplo to sie zdejmie sweterek i bedzie krotki rekawek, a w razie czego mozna tez zalozyc do krotkiego rekawu bolerko, na jesien w sam raz...chyba

Jeszcze sie zastanawiam nad tymi legginsami:
http://moda.allegro.pl/item117987369...owe_m_164.html

Tylko nie wiem czy one nie przeswituja...

Stary 2010-08-18, 13:01   #4191
agape
Zadomowienie

Cytat:
Eee ja tam bym powiedziala Wam jak juz bym mieszkala a nie wolisz zwracac sie bardziej w formie bezosobowej? Np. "Czy ktos chce herbate?" Moj TŻ mnie czasem denerwuje jak siedzimy z moimi rodzicami...i cos opowiada, ja juz na poczatku mowie 'noo mowiles mi o tym, ale rodzice jeszcze nie slyszeli to opowiadaj im' i on sie caly czas patrzy na mnie ja cos opowiada i co chwile wstawia slowa "no i wiesz..." gdzie tam jest wiecej osob a on sie zachowuje jakbym byla tam tylko ja i jakbym tej opowiesci jeszcze nie slyszala juz mu kilka razy o tym mowilam, ale z facetami to jak z grochem o sciane

Natchnelyscie mnie i kupie sobie kilka ubran na allegro, niektore ciazowe a niektore w rozm M lub uniwersalnym i pamietam ze co takie cos zamowilam to zawsze mamie oddawalam bo wygladalam w nich jak w ciazy a wszystkie bluzki mam baardzo obcisle wiec musze kilka kupic. Pokaze wam linki i moze powiem TŻowi ze moze sie mi dolozyc do tego jak nie wie co mi kupic na urodziny

http://moda.allegro.pl/item118354063...6_90_0131.html

http://moda.allegro.pl/item119248253...2010_2524.html
LUB TA: (ktora wg was lepsza? )
http://moda.allegro.pl/item119248775...ebra_2907.html

http://moda.allegro.pl/item118354853...erek_0114.html

Tak sie zastanawialam nad tymi z krotkim rekawkiem...no ale jak bedzie gdzies cieplo to sie zdejmie sweterek i bedzie krotki rekawek, a w razie czego mozna tez zalozyc do krotkiego rekawu bolerko, na jesien w sam raz...chyba

Jeszcze sie zastanawiam nad tymi legginsami:
http://moda.allegro.pl/item117987369...owe_m_164.html

Tylko nie wiem czy one nie przeswituja...
sukienki i tuniki b ładne wszystko zależy co tobie się podoba najbardziej a co do rękawka to też jestem za opcją krótki rękawek + bolerko tak też wykorzystuje dużo bluzek przez cały rok

a leginsy już chyba ktoś kupował na alle i chwalił że nie prześwitują więc poszukaj kilka stron wstecz bo i chyba link był oj też musze się zaopatrzyć w leginsy i spodnie...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-18, 13:14   #4192
kma1982
Wtajemniczenie

weraa11 mi najbardziej podobają się te:

mam nadzieję, że jak przyjdą już tuniki, to się pochwalisz, może też potem na coś się skuszę...
a co do legginsów, to ktoś je już kupował i podobno są dobrej jakości-sama w przyszłym tygodniu zamierzam je zamówic...
Stary 2010-08-18, 13:27   #4193
weraa11
Zadomowienie

Pamietam, JeSuis kupowala bede musiala sie faktycznie cofnac...

kma1982 te co podalas to sie wlasnie zastanawiam czy by z 1 nie zrezygnowac bo one sa identyczne tylko jedna dluzsza a druga krotsza no i nie wiem czy mi nie szkoda kasy na 2 takie same, prawie... No ale tunike moge tak na codzien nosic a sukienka moze byc ladna np.na swieta bo tez pod tym katem patrze...swieta, sesja, szkola i prkatyki...wiec trzeba jakos wygladac...

Stary 2010-08-18, 13:33   #4194
agape
Zadomowienie

ja to się bardziej martwie co z nadchodzącymi chłodnymi dniami... przejrzałam szafe i nie ma tam niczego co bym mogła nosić na wierzchu- kurteczki krótkie i dopasowane a trencz co mam to już się w nim nie dopinam trzeba szybko myśleć bo już dziiejszy dzień nie jest ciepły a co dopiero jesienią... kolejne dziecko rodze w maju

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-18, 13:48   #4195
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

tak ja mam te legginsy, nie przeswituja
Stary 2010-08-18, 13:53   #4196
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
kma1982 te co podalas to sie wlasnie zastanawiam czy by z 1 nie zrezygnowac bo one sa identyczne tylko jedna dluzsza a druga krotsza no i nie wiem czy mi nie szkoda kasy na 2 takie same, prawie... No ale tunike moge tak na codzien nosic a sukienka moze byc ladna np.na swieta bo tez pod tym katem patrze...swieta, sesja, szkola i prkatyki...wiec trzeba jakos wygladac...
mi też lepsza wydaje się ta tunika do jeansó, legginsów super - a na nią zawsze coś możesz zarzucic, natomiast sukienka jest raczej cienka i na późną jesień czy zimę już niepraktyczna...

Cytat:
ja to się bardziej martwie co z nadchodzącymi chłodnymi dniami... przejrzałam szafe i nie ma tam niczego co bym mogła nosić na wierzchu- kurteczki krótkie i dopasowane a trencz co mam to już się w nim nie dopinam trzeba szybko myśleć bo już dziiejszy dzień nie jest ciepły a co dopiero jesienią... kolejne dziecko rodze w maju
ja mam to szczęście, ze dostanę od znajomej coś a'la grzybek na późną jesień/wczesną zimę...jak przyjdą mrozy najwyżej będę już w domu siedziec mam kilka kurtek większych o 2 rozmiary, zostawiłam po schudnięciu z myślą, że może się przydadzą i teraz będą jak znalazł
Stary 2010-08-18, 14:09   #4197
vilya
Zadomowienie

ja staram się nie kupować typowo ciążowych ciuchów ale te co wybrała KMA również i mnie się podobają (można je nosić też po ciąży)- nie lubię jednak kupować bez mierzenia ubrań, bo ja jakoś jestem niewymiarowa i muszę mierzyć każdą rzecz. Na razie z ciążowych mam tylko spodnie z gumą które wyglądają tak fajnie że mogę i w nich bez ciąży chodzić, i ostatnio kupiłam sobie śliczną sukienkę niby ciążowa ale można w niej po ciąży również chodzić za 25 zł - przecena ze 185 zł. No i mieszczę się jeszcze w jednej sukience odcinanej pod biustem - również niekoniecznie ciążowej.
A jak chodzę w spodniach to najczęściej w podkoszulkach które nosiłam przed ciążą są dość opięte ale mnie nie cisną - z Cubusa. Żal mi wydać kasę na typowo ciążowe rzeczy, których nie będę później nosiła a pieniążki mogę wydać na coś innego, dlatego staram się wybierać rzeczy które można nosić zarówno w ciąży jak i nie będąc w ciąży.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:45   #4198
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

U mamuś listopadowo - grudniowych:
29 dziewczynek i 20 chłopców

ciekawe co tam u nas wyjdzie
Stary 2010-08-18, 14:51   #4199
make_up_istka
BAN stały

Ja chciałabym kupić ciążowe spodnie, ale na razie znalazłam tylko jedne i to białe rybaczki które byłyby naprawdę dobre na mnie w udach... Wszystko wisi. Musze mieć XXS i jest z tym problem (tylko jeden sklep i to 200zł za spodnie długie) A problem jest, bo zwykłe biodrówki fajne póki nie usiądę, bo wtedy mi się pas wbija w brzuszek od spodu...
Tuniki zawsze lubiłam, więc sporo mam, a dokupię takie które da się później też założyć. W ogóle to podobają mi się takie bardziej dopasowane rzeczy w ciąży, które podkreślają brzuszek (ale babcie się burzą, że to brzydko wygląda i wciskają mi sukienki-namioty) tym bardziej, kiedy poza brzuszkiem figura nie jest zła

Ja odkąd dowiedziałam się że to dziewczynka (Gabrysia), nie mogę się opanować i w sklepach szukam od razu wzrokiem malutkich sukienek ale nie kupuję na razie takich, bo TŻ mówi że poczekamy do kolejnej wizyty żeby potwierdzić płeć

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

A wczoraj od TZa dostałam śliczną sukienkę mini (ale nie za bardzo) czerwona, dopasowaną (ale rozciągliwą) i czuję sie baaaaardzo kobieco i ładnie widać brzuszek.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:53   #4200
gosiaczek071
Zakorzenienie

dziewczyny sorry za off top i ze sie nawet nie odzywam juz ale MAKE_UP_ISTKO prosze zajrzyj na poczte, wyslalam Ci wiad. prv.

pozdrawiam was i wasze brzuszki
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości