Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 12:35   #571
aktaga13
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez cathleena Pokaż wiadomość
Ja się na tym nie znam, ale to jest półświatek więc może się boi? A co do IP to łatwo zmienić.
przecież ją znaleźli, czyli niczego nie zmieniała...po co powielasz jakies głupie plotki. byłam na tym forum, observer był osobą szukającą taniej sensacji i powielajacą wpisy z innych stron. wszyscy się z niego śmiali.. może najpierw wybadaj sprawę, zanim powiesz coś bez sensu. tak - to jest bez sensu.
Stary 2010-08-18, 12:40   #572
muciula25
Rozeznanie

No dobra troche sensacji się wniosło w wątek a teraz w cierpliwości czekamy na KONKRETY od policji bądź Rutkowskiego choc nie wiem czemu ae wolałabym od tej drugiej strony
Stary 2010-08-18, 12:44   #573
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szafiarka Pokaż wiadomość
komentarz pod artykułem na wp
"Słyszałem że siostra zaginionej pracuje w prokuraturze dlatego takie halo z Iwonką zrobili.Co miesiąc w Polsce ginie ponad tyś. osób.Gdzie o nich mówią ? W telewizji nie,w gazetach też nie.Jedynie rodzina szuka a na policji sprawa trafia na dno szuflady z powodu braku tropu."

i wszystko jasne
Co jest jasne? To sa jakies kpiny chyba...? Z tego co mi wiadomo, to siostra zaginionej Iwony jest maloletnia. Jakim cudem niby pracuje w prokuraturze?
Prosze, nie powielac glupich plotek tutaj. TO NIE MA NAJMNIEJSZEGO SENSU
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:46   #574
izunia1982
Raczkowanie

Cytat:
"Słyszałem że siostra zaginionej pracuje w prokuraturze dlatego takie halo z Iwonką zrobili.Co miesiąc w Polsce ginie ponad tyś. osób.Gdzie o nich mówią ? W telewizji nie,w gazetach też nie.Jedynie rodzina szuka a na policji sprawa trafia na dno szuflady z powodu braku tropu."

i wszystko jasne
no nie wiem czy takie jasne, z tego co mi wiadomo Iwona ma siostre ale o wiele młodsza...
izunia1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:47   #575
moooniaaaa
Zakorzenienie

A nawet jeśli to coś w tym złego? wy na miejscu rodziny nie wykorzystalibyście wszystkich możliwości i znajomości? Bo ja tak i poruszyłabym niebo i ziemię i guzik by mnie obchodziło takie gadanie, najważniejsze by było znalezienie zaginionej osoby.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:50   #576
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

i wszystko jasne
taaa jasne, chyba tylko dla ciebie - skoro wierzysz w każdy komentarz pod byle jakim artykułem to gratuluję naiwności i zdrowego rozsądku
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:58   #577
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:

i wszystko jasne

Nie siostra Iwony, a siostra Jej mamy i nie w prokuraturze a jest sędziną. Przynajmniej ja z taką informacją się spotkałam.
Jednak to i tak nie ma żadnego znaczenia jak dla mnie

Każdy w obliczu zaginięcia dziecka zrobiłby wszystko, żeby je odnaleźć.Więc nie dziwię się, że nawet jeżeli tak jest to mama Iwony chce wykorzystać do tego pozycję i znajomości swojej siostry.

Edytowane przez innocencee
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:00
innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:03   #578
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Żal.pl

Szafiarka może napisała "wszystko jasne" z ironią w stosunku do autora wypowiedzi, ja przynajmniej tak to zrozumiałam.

Edytowane przez niczka87
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:06
niczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:12   #579
visionAM
Zakorzenienie

a wg mnie to była ironia, ale w stosunku do znajomości rodziny Iwony.
Szafiarka wcześniej nie udzielała się w wątkach o Iwonce
Stary 2010-08-18, 13:13   #580
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość
Ale spokojniej po co się od razu unosic dziewczyna grzecznie zapytała,bez przesady.Wszyscy jestesmy podminowani i wszyscy czekamy z niecierpliwościa na jakieś wieści ale nie dawajmy upustu emocją aż tak

A ja rozumiem VisionAM.. Wcześniej dziewczyny którym nie chciało sie czytać miały wymówkę że to niby przez kłótnie itp., a teraz już tylko piszą że im się nie chce

cathleena - a ja na Twoim miejscu edytowała bym tego posta, bo jak wiemy pan Mariusz jest bogatym człowiekiem i stac go na dobrych adwokatów więc mogą wytoczyć proces nie tylko osobom które piszą głupoty, a także osobom które te głupoty powielają.... Przynajmniej ja na jego miejscu bym tak zrobiła....

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:18
titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:17   #581
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
A ja rozumiem VisionAM.. Wcześniej dziewczyny którym nie chciało sie czytać miały wymówkę że to niby przez kłótnie itp., a teraz już tylko piszą że im się nie chce
ja nie widzę problemu w tym aby cofnąć się stronę wcześniej. Dziewczyna pytała o coś, co było poruszane niedawno, nikt jej nie kazał czytać wątków sprzed tygodnia tylko ostatnie wypowiedzi, zresztą jakby przeczytała najświeższe artykuły to także obyłoby się bez zadawania głupich pytań.

Dlatego prośba do wszystkich - starajcie się nadrobić zaległości i przynajmniej przejrzeć dwie ostatnie strony zanim coś napiszecie. Unikniemy bałaganu.
Stary 2010-08-18, 13:23   #582
Nektaryna
Zadomowienie

Czytam wątek i nie moge uwierzyć jacy niektórzy są naiwni i szukają taniej sensacji. Jak już macie śledzić tropy to róbcie to z rozsądkiem, a nie piszecie brednie (mówie tu np. do osób które piszą takie rzeczy jak szafiarka. Niejaka "Meduza" wprowadziła policję na fałszywy trop i przy okazji skrzywdziła niewinne osoby:

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=5ab9d

Miejmy nadzieję, że dziewczyna żyje i się znajdzie. Po tych zdjęciach z monitoringu widać że już świtało i trochę ludzi było na ulicach więc nie dziwie się że nie bała się iść pieszo pozatym w końcu to dorosła dziewczyna. Moim zdaniem ktoś ją wciągnął do samochodu bo jak miała tak zniknąć bez śladu?
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:27   #583
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Czytam wątek i nie moge uwierzyć jacy niektórzy są naiwni i szukają taniej sensacji. Jak już macie śledzić tropy to róbcie to z rozsądkiem, a nie piszecie brednie (mówie tu np. do osób które piszą takie rzeczy jak szafiarka. Niejaka "Meduza" wprowadziła policję na fałszywy trop i przy okazji skrzywdziła niewinne osoby:

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=5ab9d

Miejmy nadzieję, że dziewczyna żyje i się znajdzie. Po tych zdjęciach z monitoringu widać że już świtało i trochę ludzi było na ulicach więc nie dziwie się że nie bała się iść pieszo pozatym w końcu to dorosła dziewczyna. Moim zdaniem ktoś ją wciągnął do samochodu bo jak miała tak zniknąć bez śladu?
Nie dość że skrzywdziła niewinne osoby to jeszcze policja i ekipa Rutkowskiego musiała się tą informacją zająć tracąc cenny czas na pierdoły, zamiast szukać Iwony.

Nie rozumiem tego że jak już ktoś nie chce pomagać, to po co szkodzi... po to żeby zabłysnąć?

A ze smutnych info:

W Chałupach pobili na śmierć chłopaka, szukają świadków:

http://www.mmtrojmiasto.pl/10123/201...gory=naSygnale

Chłopak chyba też wracał z imprezy....

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:35
Stary 2010-08-18, 13:34   #584
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Nie dość że skrzywdziła niewinne osoby to jeszcze policja i ekipa Rutkowskiego musiała się tą informacją zająć tracąc cenny czas na pierdoły, zamiast szukać Iwony.

Nie rozumiem tego że jak już ktoś nie chce pomagać, to po co szkodzi... po to żeby zabłysnąć?

A ze smutnych info:

W Chałupach pobili na śmierć chłopaka:

http://www.mmtrojmiasto.pl/10123/201...gory=naSygnale

No niestety jak świat swiatem zawsze się znajdzie ktoś kto bedzie żerował na cudzej krzywdzie,wykorzystywał ją do swoich dziwnych orywatnych celów bądź robił sobie z niej jaja-taka prawda i nic na to nie poradzimy
Stary 2010-08-18, 13:36   #585
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
cathleena - a ja na Twoim miejscu edytowała bym tego posta, bo jak wiemy pan Mariusz jest bogatym człowiekiem i stac go na dobrych adwokatów więc mogą wytoczyć proces nie tylko osobom które piszą głupoty, a także osobom które te głupoty powielają.... Przynajmniej ja na jego miejscu bym tak zrobiła....
może nie będzie aż tak, w sumie musiałby pozwać do sądu wielu internautów, na pewno kilkaset osób powielało to w necie na róznych forach, pod artykułami i w ogóle.

Prędzej oskarży takie strony jak wp.pl które bez sensu tworzyły artykuły o tym.
Stary 2010-08-18, 13:45   #586
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
może nie będzie aż tak, w sumie musiałby pozwać do sądu wielu internautów, na pewno kilkaset osób powielało to w necie na róznych forach, pod artykułami i w ogóle.

Zgadza się, ale ja gdybym miała kupę pieniędzy to bym dała nauczkę wszystkim, żeby im się odechciało. Chociaż bym wezwała ich na policje w celu złożenia wyjaśnień...myślę że tyle samo to już by otrzeźwiło co niektórych.....

A tak btw. nowa "sensacyjna" historyjka nie trzyma sie kupy bo autem po deptaku i plaży co prawda można by jeździć w teorii, ale właśnie po to są tam te kamery żeby wychwytywać wszystkich śmiałków którzy by sobie chcieli tam quadami, autami itp. poszaleć. Straż Miejska byłaby tam w 5 minut. Poza tym ktoś z przechodniów na pewno zapamiętałby fakt że jakieś auto tamtędy jeździło - to niecodzienny widok.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:47
Stary 2010-08-18, 13:54   #587
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:

Media o sprostowanie i wpłacenie jakiejś tam kwoty na jakiś szczytny cel np. kase na schronisko, Meduza -> przeprosiny powina zamieścić w jakiejś gazecie i kasa na ten dom dziecka, a ci co powielali to po mandaciku za naruszenie dóbr osobistych czy coś takiego bo się nie znam i po jakiejś mniejszej kwocie na dom dziecka czy schronisko. I wszyscy ładnie by się nauczyli, że jaj się z cudzej krzywdy nie robi. Ja nie jestem głupia i wiem że jak ktoś zamiast na policje iść to w internecie rozpisuje takie informacje to albo jaja sobie robi albo ma prywatny problem do tej osoby i chce ją oczernić.

Najgorsze jest to że pieniądze i czas się traci na sprawdzanie takiej rewelacji... A dziewczyna w tym czasie może czeka na ratunek...

Edytowane przez Nektaryna
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:56
Stary 2010-08-18, 14:05   #588
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Zaplanowana porwanie dlatego nie ma zadnych sladów i swiadków
Kontatto Estremo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:06   #589
ewcia1980
Raczkowanie

Cytat:
a w wizji jasnowidzów i tarocistki była mowa o tym, że matka lub kobieta w ciąży uratuje Iwonkę... może chodziło o uratowanie od opinii call girl...
Te same myśli miałam jak przeczytałam o tym że ta babka miała wizję o babce w ciąży
ewcia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:10   #590
zelki
Raczkowanie

Poczytuję tylko ten wątek, ale postanowiłam się wtrącić. Nie rozumiem dlaczego niektóre z Was tak bardzo ucieszył fakt, że ta Meduza czy Lidia będzie pozwana do sądu i to na taką kwotę. Być może dziewczynę poniosła zupełnie fantazja, ale może coś tam jej się obiło, nie była do końca poinformowana , a chciała na coś zwrócić uwagę, może ma coś wspólnego z tym jak określacie "półswiatkiem" nie wiem.... Sądziła, że w necie jest anonimowa i może się wygadać, zastanawia fakt, że nie jest to znudzona nastolatka, ale dorosła kobieta.
Na pewno nie powinna oceniać Iwony i pomawiać z imienia tych panów- to był błąd, ale coś w tym może być . Zwłaszcza, że inna osoba również wysnuwa zbliżone wnioski, ale już z innego punktu widzenia- nie ocenia negatywnie Iwony. Wiele osób tu i na innych forach pomawiało policjanta, wręcz był już "sprawcą"- jak on się teraz czuje? Może też pozwie do sądu? zbierze się kilkanaście osób do pozwu...
W tej sprawie nie wiadomo nic i wszystko trzeba brać pod uwagę, każdy trop, nawet najbardziej nieprawdopodobny i nawet taki, gdzie Iwona nie jawi się 100% kryształowo. Jeśli Meduza-Lidia wszystko zmyśliła, ( no jednak nie wszystko , bo osoby przez nią opisane istnieją) moim zdaniem nie ma się z czego cieszyć, że teraz "zabuli".
Mam nadzieję, że Iwona żyje . pozdrawiam
zelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:10   #591
titina
Zakorzenienie

Ty chyba nie rozumiesz co ona tym swoim głupim postem zrobiła...

Mam prośbę do wszystkich, którzy jeszcze tego nie zrobili - wklejajcie linki do filmików na śledzika, facebooka itp.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:13
Stary 2010-08-18, 14:16   #592
Ona.
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zelki Pokaż wiadomość
Poczytuję tylko ten wątek, ale postanowiłam się wtrącić. Nie rozumiem dlaczego niektóre z Was tak bardzo ucieszył fakt, że ta Meduza czy Lidia będzie pozwana do sądu i to na taką kwotę. Być może dziewczynę poniosła zupełnie fantazja, ale może coś tam jej się obiło, nie była do końca poinformowana , a chciała na coś zwrócić uwagę, może ma coś wspólnego z tym jak określacie "półswiatkiem" nie wiem.... Sądziła, że w necie jest anonimowa i może się wygadać, zastanawia fakt, że nie jest to znudzona nastolatka, ale dorosła kobieta.
Na pewno nie powinna oceniać Iwony i pomawiać z imienia tych panów- to był błąd, ale coś w tym może być . Zwłaszcza, że inna osoba również wysnuwa zbliżone wnioski, ale już z innego punktu widzenia- nie ocenia negatywnie Iwony. Wiele osób tu i na innych forach pomawiało policjanta, wręcz był już "sprawcą"- jak on się teraz czuje? Może też pozwie do sądu? zbierze się kilkanaście osób do pozwu...
W tej sprawie nie wiadomo nic i wszystko trzeba brać pod uwagę, każdy trop, nawet najbardziej nieprawdopodobny i nawet taki, gdzie Iwona nie jawi się 100% kryształowo. Jeśli Meduza-Lidia wszystko zmyśliła, ( no jednak nie wszystko , bo osoby przez nią opisane istnieją) moim zdaniem nie ma się z czego cieszyć, że teraz "zabuli".
Jednak moim zdaniem, było to celowe, nie wiem co nią kierowało, może zazdrość albo chęć zemsty, bo na pewno nie chęć pomocy. Gdyby chciała pomóc to zgłosiłaby się z tym na policję, a ona pisała to na każdym możliwym forum, żeby jak najwięcej osób się o tym dowiedziało. Może jakieś ziarnko prawdy w tym jest, ale to tylko ziarnko.

KOCHAM książki Harlana Cobena...

"Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą."

Edytowane przez Ona.
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:17
Ona. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:25   #593
Amani
Zakorzenienie

Niestety, Iwona nie jest jedyną osobą, która zaginęła bez śladu
Szukamy!

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...wiadomosc.html

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:27   #594
Midnight Summer Dream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ona. Pokaż wiadomość
Jednak moim zdaniem, było to celowe, nie wiem co nią kierowało, może zazdrość albo chęć zemsty, bo na pewno nie chęć pomocy. Gdyby chciała pomóc to zgłosiłaby się z tym na policję, a ona pisała to na każdym możliwym forum, żeby jak najwięcej osób się o tym dowiedziało. Może jakieś ziarnko prawdy w tym jest, ale to tylko ziarnko.
Ewentualnie chęć odciągnięcia uwagi od czegoś/kogoś innego, może by dać komuś innemu czas na ucieczkę, zatuszowanie rzeczywistego stanu rzeczy, np. ukrycie dowodów?
Midnight Summer Dream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:28   #595
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Ja mieszkam w małym mieście i to co niekiedy ludzie z nudów wymyślają lub po to żeby komuś dogryźć (bo ma dużo pieniędzy, bo nieodwzajemnił uczyć, bo sobie kupił samochód, bo się dostał na lepsze studia) to się w głowie niemieści. Jakby laska miała jakiś trop to nie pisałaby o tym w internecie, pozatym bałaby się zemsty bo wiadomo że w necie nikt nie jest anonimowy, a jakby pan Mariusz O. był mafiozo to by ją z łatwością przez neta znalazł. Poszłaby po prostu na policje. Chciała zabłysnąć na forum i narobiła sobie tylko problemów. Pozatym przyznała się że wszystko zmyśliła. Nie lubie takich ściemniaczy tym bardziej w tak poważnych sprawach.
Widać mieszkasz w dużym mieście lub plotki do ciebie nie dochodzą i nie wiesz co ludzie potrafią o drugich mówić, wymyślać. I nie robią to tylko staruszki które siedzą cały czas w oknach, wścibskie sąsiadki ale też osoby w młodym wieku. Kumpel wziął kredyt na samochód - sąsiadka gadała na mieście że ukradł. Koleżanka ma dużo znajomych i często zaprasza ich do swojego domu na grilla czy po prostu impreski robi - były chłopak gadał na nią że orgie organizuje. Ludzie już tacy są.
Ostatnio w tv słyszałam że w Polsce można już karać za stalking (nękanie). Bardzo dobrze w końcu bedzie się można wziąć za kogoś kto pisze głupie smsy czy rozpowiada głupoty.
Stary 2010-08-18, 14:31   #596
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Być może dziewczynę poniosła zupełnie fantazja, ale może coś tam jej się obiło, nie była do końca poinformowana ,
To mogła iść na policję i tam pofantazjować, a nie wypisywać w internecie bzdurne historyjki. A skoro ktoś jest niedoinformowany to niech czyta info, artykuły i śledzi sprawę na bierząco, a dopiero potem cokolwiek pisze, insynuuje, oskarża.

Ja tam się cieszę, że ją przycisnęli tak na ostro. Może w końcu inni ludzie chcący zabłysnąć podczas ludzkiej tragedii się ogarną, wiedząc jak ogromne mogą być tego konsekwencje.
Stary 2010-08-18, 14:34   #597
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
przecież ją znaleźli, czyli niczego nie zmieniała...po co powielasz jakies głupie plotki. byłam na tym forum, observer był osobą szukającą taniej sensacji i powielajacą wpisy z innych stron. wszyscy się z niego śmiali.. może najpierw wybadaj sprawę, zanim powiesz coś bez sensu. tak - to jest bez sensu.
Wchodzę,patrzę,czytam Twoją wypowiedź na początku strony i aż mi serce zaczęło szybciej bić... Ale jednak doczytałam i zupełnie o czym innym Twój post.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:35   #598
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Wchodzę,patrzę,czytam Twoją wypowiedź na początku strony i aż mi serce zaczęło szybciej bić... Ale jednak doczytałam i zupełnie o czym innym Twój post.
przepraszam

sama wchodzę tu niemal co chwilę, żeby tylko przeczytać czy coś wiadomo jeszcze raz przepraszam
Stary 2010-08-18, 14:39   #599
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Ja moge przetlumaczyc na norweski

O super!

Ja to myślałam,że będzie problem z tłumaczeniami,a tu się okazuje,że nie ma komu podmienić slajdów w prezentacji,żeby w końcu powstały te filmiki. ;P

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2010-08-18 o 15:37
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:44   #600
WhiteCherry
Zakorzenienie

pamiętacie głośną sprawę zielonogórskiego, 'seryjnego' gwałciciela? wiele kobiet też zmyślało i podawało się za ofiary.

Cytat:
Podobnie było w Gozdnicy. Tam 35-latka zgłosiła, że została zgwałcona i pocięta nożem. Policjanci jednak również szybko ustalili, że 35-latka zmyśliła całą historię. Mundurowi odkryli również, że kłamały kobiety, które miały zostać napadnięte 12 lutego w Krośnie Odrzańskim i Leśniowe Wielkim. Za składanie fałszywych zeznań grozi im teraz do 3 lat więzienia.
Według psychologów kobiety wymyśliły, że zostały napadnięte, dlatego że jest to bardzo medialna sprawa i zależało im na rozgłosie oraz na tym, by w swoim środowisku uchodzić za ofiary.

tak więc nie należy wierzyć we wszystko, co ktoś napisze może ktoś chciał dzięki temu zaistnieć.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości