|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
A już myślałam, że o mnie zapomniałyście przez tyle czasu. Jednak nie jest tak źle
cellaris, a od 37 tygodnia należy pić litr dziennie między posiłkami (1h przed i 1h po), bo inaczej nie działa. A podobnież powoduje to szybsze zgładzenie szyjki. Przepis z SR: 10 szczypt suszu na 1l słoik, zalać wodą (nie wrzątkiem), parzyć 10minut pod przykryciem, przecedzić. Pić 1/3 szklanki między posiłkami. I tak jak się zacznie to już codziennie do porodu ![]() W imieniu swoim i Franka ślicznie mówimy: dziękujemy ![]() angelikaw, Astorianka, bądź dzielna a napewno wygrasz bitwę z mężem. Alicja to bardzo ładne imię. No i oczywiście trzymam kciuki za wizytę ![]() ycnan, Ja nie mówię, że nie mam zdjęć z wesela, ale zawsze marzyła mi sie taka sesja, tylko tak jakoś do niej nie doszło niestety Ale zdjęcia z naszego ślubu potrafię oglądać godzinami. Zwykle nienajlepiej wychodzę na zdjęciach, ale do ślubnych nie mam nic do zarzucenia ninaad, w takim razie musisz odpoczywać, najwyższa pora zadbać o siebie i maleństwo. Jak najbardziej powinny pomóc oddechy przeponą. Nika, gratulacje! Cieszymy się razem z Tobą Szkoda tylko, że rozwarcia nie było Ale najważniejsze żeby Pawełek był zdrowy! Normalnie się rozczulułam jak ujrzałam Juniorka Pomidora, Majka232,
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Ponadto jej syn (mój Tata) ma na imię Jarek, a dla niej i całej tamtej rodziny jest Maciej (tak ma na drugie). No popaprane, to po co dawała mu Jarek na pierwsze? Moi rodzice mi i siostrze dali 'nieładne' drugie imiona, żeby przypadkiem nie mówiła do nas po drugim imieniu. I teraz mam stracha, że Jagna będzie Kaśką dla niej Bo siostra się niestety wygadała o tym drugim imieniu i usłyszała 'no Kasia ładniejsze' |
|
|
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
niesamowite
GRATULUJĘ DUMNYM RODZICOM, A SYNUŚ PRZESŁODKI
|
#3274 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
klask i:![]() no i czekamy na więcej wieści.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo na pewno się wycierpiała jak nie postepowało rozwarcie, ale najwazniejsze że oboje maja się dobrze. A mały prześliczny słodziak.Dziewczyny mamay juz 2 chłopców to może za 3 razem urodzi nam się dziewczynka, więć mamusie z córeczkami w brzuszkach czas na Was
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super No to super,może akurat się jej coś przestawi i będzie dłużej sypiać
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko - ja też nie wiem jak to sie mierzy, ale chyba to odległość między kolcami biodrowymi Cytat:
Nie orientujesz się ile kosztuje badania na HBS?
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-18 o 13:47 |
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
serdeczne gratulacje dla Niki
hehe też zauważyłam srodkowy paluch aaaj łobuzik będzie ![]() idę sie chyba zdrzemnąć a póżniej na wykład do SR lece... no chyba ze znow sie rozpada to nie pojde bo nie mam co na siebie wdziać
|
#3279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prośba nie do mnie, ale dorzucę swoje pięć groszy ![]() ja robię tradycyjne leczo z papryką, ale zamiast kiełbaski dodaje podsmażone małe klopsiki. nauczyłam się tego od teściowej. i potrawa dzięki temu jest bardziej sycąca , aż zgłodniałam ![]() a co do pogody i ubierania. ja z racji tego że żal teraz wydawać kase na ciążowe ciuchy wpadłam na pomysł. kupiłam na wyprzedażach bluzę taką zwykła ale na dziale męskim. mąż będzie miał w czym chodzić, ale tym czasem pożyczam ją od niego bo w meskiej XL miejsca na brzuch bardzo dużo
Maksio 04.05.2006 i Karola 19.10.2010 Edytowane przez asia-23 Czas edycji: 2010-08-18 o 13:54 |
|
|
|
|
#3280 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
u mnie tez zimno brrr musiałam wyciagnac ciepła bluze,bo dla mnie za zimno,ale ani dopiac sie ani nic i jestem przez tą pogodę nie do życia pojechalam rano odebrac wyniki i jak wrocilam poszlam spac i teraz wstałama,le czuje,ze znów sie położe niestety taka pogoda wpływa zle na mnie bo czuje sie strasznie wyczerpana i spać sie chce,wiemz,e kawa na nogi by mnie postawila ale juz jej nie pije jedne lubia chłód inne ciepełko kurcze niech troche jeszcze pobedzie cieplo,bo to koncowka eh nie lubie takiej pogody a wyniki kiepskie spadły wszystkie jakoś ale jeszcze się w normie zmieściłam,ale hemoglobina spadła poniżej normy,mocz kiepsi jak nigdy jakieś liczne nabłonki,liczne bakterie eh,wr-ujemny gdybym prywatnie nie zrobiła to wyniki bym sie dowiedziala na wizycie 9 wrzesnia,ale je mam,ale co zrobic dzwonilam do przychodni to powiedzieli,ze nic nie moga zrobic jedynie jutro podjechac do lekarza osobisci moze mnie przyjmie-podjade zobaczymy jak mnie nie przyjmie bede sama sie leczyc Cytat:
kurde,zeby w tym wieku w zabobony wierzyc,ale no tak jest,a pozniej gdyby co to winowajca bedzie Cytat:
![]() Nika gratki wielkie a synuś śliczny ważne,ze wszystko dobrzeCytat:
a dziwne z ta waga,ale na pewno jest dobrze ja nie mialam mierzone a co do chrztu ja nie zamierzam chrzcic,a moja rodzina juz mi na głowie staje,ze jak tylko sie urodzi ma grzech byc zmyty ja wiemz,e ciezko mi bedzie,ale to moje dziecko i moja decyzja ja nie bede szopki urzadzac skoro od koscila odeszłam,a ze dzieci beda sie smiac i ze ida do kumuni mnie to nie rusza tak jak się wychowa pozniej sa efekty ja bede starala sie wytlumaczyc tak,aby dziecka nie skrzywdzic a jak sie wytlumaczy wychowa to zrozumie pytanie a czemu dzieci sie śmieja?? dlatego,ze rodzice tak kazali bo jak nie jest w tej religii to głupoty opowiadaja i pozniej dzieci tak maja to wylacznie wina rodzicow a co do takkiego tlumaczenia a teraz pojdzie tak jak inni w przyszlosci zrobi co chce tak sie mowi,ale jakby ktos chcial odejsc inaczej juz sie postepuje a pozniej sa nie porozumienia,kazdy powinien sam wybrac majac iles tam lat,aby byl swiadomy,a nie narzucanie z góry czegoś
|
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
A ja całkiem z innej beczki- dziewuszki- w sobote mam wesele i okazuje się, że nie mam ani jednych dobrych butów
((wszystkie za małe![]() chyba pojde w japonkach masakra a to ślub mojej przyjaciolki ( szkoda mi wydawac kase na buty, ktore potem prawdopodobnie będą za duże... nio chyba, ze noga już zostanie większa, jak myślicie????????????
|
|
#3282 |
|
Rozeznanie
|
Nika - GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!dla świeżo upieczonych rodziców. Pawcio jest śliczny
![]() ![]() |
|
|
|
#3283 | |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie godzinę temu wróciłam z zakupów i położyłam je na szafce w kuchni i włączyłam wizaz aby doczytać co tam u Niki i jak tylko dotarłam to Twojego zdania to przypomniało mi się że w tych zakupach są lody
. Skleroza jednak w ciąży się pogłębia i to strasznieCytat:
A ja z myślą o jesieni i swoim brzuszku zakupiłam juz na allegro ponczo. Niebawem powinno przyjśc to podzielę się fotkami. |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o kurcze, kiepska sprawa. może znajdziesz coś jeszcze na wyprzedaży. jak nie wiele wydasz nie będzie Ci żal jak później będą za duże. ja chyba bym tak zrobiła. co jak co, ale u mnie buty ładne muszą być, ot taka mała mania ![]() a ja zajadam się krówkami. kurcze ale od wczoraj myślę o grzybkach marynowanych. zwariuje chyba...
Maksio 04.05.2006 i Karola 19.10.2010 Edytowane przez asia-23 Czas edycji: 2010-08-18 o 14:02 |
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Ninaad, nie tylko ty - wietrzysko i chmurki to to, co tygrysy lubią najbardziej
![]() Borowka, ale popaprane z tymi imionami - po co ktoś daje na pierwsze tak, jak nie chce dziecka nazywać? Ja to bym była bardzo konsekwentna i nie pozwalała dziecka nazywać drugim imieniem Ale ja jestem przekora ![]() Dra, szkoda, ze wyniki poleciały. Ale już niedługo będziesz się męczyć Mpik, mojej koleżance urosły stopy o cały rozmiar po ciaży i już nie wróciły do swojego rozmiaru. Ale myślę, że nikt nie będzie miał ci za złe, ze poszłaś w klapkach |
|
|
|
#3286 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony na weselu znajomych w czerwcu miałam długą sukienkę i klapeczki i jakoś nikt nic nie mówił
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-18 o 14:24 |
||||||
|
|
|
#3287 |
|
Raczkowanie
|
cellaris ze mnie też leczomaniaczka- ostatnio robię prawie co tydzień gar! A to mój przepis:
-Podsmażam ok10 min- 2 duże posiekane cebule i 3 marchewki, pokrojone w małe słupki, potem przekładam do garnka -Dodaję paprykę- mix kolorów, pokrojone w duże kostki, ok4-5 sztuk -Do tego duża garść podgotowanej fasolki szparagowej Duszę to wszystko jakieś 15 min, czasem podlewam troszkę wodą -Podsmażam oddzielnie pokrojoną w kostkę kiełbaskę i ok 20 dkg chudego boczku -Następnie dokładam 3-4 średnie cukinie pokrojone w duże kostki (jeśli są w miarę młodę wrzucam ze skórką i nasionkami..) oraz ze trzy duże pomidory malinowe pokrojone byle jak.. Kiedy cukinia i reszta zmięknie dodaję posmażone mięso i: pół słoiczka koncentratu, 2-3 posiekane ząbki czosnku, sól, pieprz, sporo ostrej papryki i malutką szczyptę cynamonu A ja dziś zakasałam rękawy i wreszcie zrobiłam zakupy wyprawkowe dla małego i dla mnie.. Wstyd się przyznać, jak długo z tym zwlekałam i jak bardzo mi się nie chciało Ale ja w ogóle nie lubię zakupów..Teraz czekam na dostawę i pakuję sławetną torbę do szpitala |
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
cholercia napisalam sie i skasowalo sie brrr
cellaris ja jakiegos cudu przepisu nie mam ale podaje: papryka (3 kolory) pomidory ( albo z puszki) cebula cukinnia parowki posmazona, drobno pokrojona kielbasa (kocham ten aromat) przyprawiam :sol, pieprz, ostra czerwona papryka gotowe ![]() Cytat:
a do tego dokupie jakas sukienke/ tunike ciazowa i co by do karmienia byla dobra i na wyjscie bede miec, a na chlodne dni ponczobluze tez uzycze od meza ma chyba z 6 w rozmiarze xl dobra ide dac corce obiad
|
|
#3289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
_borowka_, może zrezygnujcie w ogóle z drugiego imienia? Wtedy babcia nie będzie miała oficjalnej alternatywy. My synkowi dajemy tylko jedno imię. Cytat:
![]() dra, rozumiem Waszą decyzję co do chrztu i zgadzam się, że nie powinno się narzucać dziecku wiary. Ale my na pewno ochrzcimy małego, bo dla mnie liczy się chrzest sam w sobie, a nie kościół (wiara). Z mężem nie trawimy kościoła jako instytucji, ale to nie znaczy, że nie jesteśmy osobami wierzącymi. Dla mnie nie ma znaczenia wyznawana religia, tylko właśnie wiara. Mpik82, a nie masz w mieście takich sklepów z tanimi butami? U mnie jest sporo butków po 30zł np. No, i na bazarkach też się tanie trafiają, a wcale nie głupie. Pomidora, mi nikt miednicy nie mierzył. Może dopiero w szpitalu to zrobią
|
||
|
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny wymaz na paciorkowca robi się z szyjki macicy i odbytu ? ? A robi to gin czy trzeba iść do jakiegoś laboratorium ?? |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My tez dajemy naszej Malej tylko jedno imie Takze zdecydowalismy sie zostac przy jednym
|
|
#3292 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie.
Ogromniaste gratulacje dla Niki Najwazniejsze ze malego masz przy sobie, cudny bobas Chwile mnie tutaj nie bylo tzn bylam ale sie nie udzielalam bo jakos weny nie mialam i z czasem tez roznie. Koncze kompletowac wyprawke i jakos czas mi strasznie szybko leci. Tak apropo Niki to kilka dni temu mialam sen ze zadzwonila do mnie i mowila ze urodzila ale nie chciala zdradzic plci powiedziala ze mam sobie sprawdzic na wizazu A z kolei dzisiaj snilo mi sie ze Zuziczka poleciala nastepna wiec nie wiem czy to jakas przepowiednia czy co?? ![]() Widze ze Eveliouses wkoncu sie odezwala ![]() Ide podczytywac dalej bo nie doszlam do konca. Milego dnia zycze |
|
|
|
#3293 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może faktycznie cos sobie kupie na wyprzedazy jakies niewysokie butki. hehe tylko ciekawe jaki ja mam teraz rozmiar nosiłam 40 wiec ciekawe czy 41 dostane eheheh![]() ![]() ![]() Jutro znow KTG Ja paciorkowca mialam robionego z pochwy. Gin wziął mi wymaz a ja zawiozłam probowke do labolatorium w szpitalu- koszt 25zl potem jak mi go wyhodowali musieli zrobic nastepne badanie na jakie leki jest wrazliwy i doplacilam 27zl- czyli 52zł .. nio cóz teraz jem tableteczki na tego badziewca he
|
|
|
#3294 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przed tym, ze mi sie nie bedzie najzywczajniej na swiecie nie bedzie chcialo ...bo im blizej tym jakos moj entuzjazm coraz mniejszy, czuje ze jakbym urodzila tu po zrobieniu tego trzeciego i czwartego testu to chyba bardziej bylabym w to emocjonalnie zaangazowana.... a tak to gdzies czuje sie taka jakby wypalona... nie wiem kurde ![]() Cytat:
ale zniosl to mimo wszytsko bardzo dzielnieCytat:
![]() Cytat:
![]() aaneczka1984 ja pieprze, po slubie chyba kazałabym takiej cioci do domu pojsc.... ludzie to za gorsz wstydu nie maja.... ![]() o matko... anilkadro... Ty antatomii nigdy nie mialas... ? przez szyjke to conajwyzej, wchodzą plemniki a wychodzi dziecko podczas porodu i to caly ruch jaki sie w szyjce odbywa... przy nastepnej wizycie u ginekologa popros go zeby Ci to moze pokazał na schemacie, praktycznie w kazdym gabinecie one wiszą.
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-18 o 15:14 |
||||
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie chrzczę ,bo ja tam w ogóle nie chodze,a co nagle dla rodziny mam szopke urzadzac i chodzic jak struta nie dziekuje ja tez mimo,ze nie chodze do koscioła to nie znaczy,ze nie wierzę po prostu my mamy wiarę(nie religie) i czytam Pismo Św ale każdy robi jak chce i nich robi tak jak mu serce podpowiada jak nic nie jests na sile to rozumiem
|
|
#3296 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj robię Burito więc pewnie mi mielone zostanie więc jutro do leczo będzie jak znalazł, o i jaka gospodarna jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ray dziękuję za przepisik, jutro dzień eksperymentów kulinarnych ![]() Dziewuszki czy wy też macie problemy z oddychaniem? Normalnie mam wrażenie jakbym nie mogła do końca płuc powietrzem wypełnić, najgorzej jest jak leżę, no więc sobie siedzę. Oj chyba mała pod przeponą się rozgościła.
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem przeciwniczka nadawania dwoch imion
po co to w ogole robic ?![]() skoro i tak jednego sie uzywa.... dla mnie to zamet tylko w papierach potem nic innego
|
#3298 |
|
Raczkowanie
|
Nika - ogromne gratulacje, prześliczny kosmita
Rozczuliłam się i popłakałam, Tż dmuchał w oczka.
Edytowane przez alicia4 Czas edycji: 2010-08-21 o 21:00 |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie moge odychac
![]() moj tz aby chodzi i wola "juz niedlugo "
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nadam 2 imiona chodz jeszcze sie zastanawiam
a co do religii kazdy robi jak uwaza,ale chyba nie sadzicie,ze ja krzywdze dziecko ??bo nie ochrzcze,nie pojdzie do komuni czy bierzmowania ja nie chce tego robic a jak sam zdecyduje ze chce isc do koscioła to jego wola jak bedzie starszy wybierze ale niestety mi już ktos ublizyl,ze skrzywdze tym dziecko jak nie pojdzie do chrztu czy komuni,bo zamykam mu wszytskie drogi bo jak bedzie starszy to chrzest i przechodzenie lepiej za malego niz za duzego,bo jak wybierze ta wiar to juz bedzie podana na tacy ale jak mu sie kosciol z podoba to chyba mozna wszytskoz robic pomimo starszego wieku,a ja nie sadze,ze bede krzywdzic dziecko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Ale zdjęcia z naszego ślubu potrafię oglądać godzinami. Zwykle nienajlepiej wychodzę na zdjęciach, ale do ślubnych nie mam nic do zarzucenia
Cieszymy się razem z Tobą 

Chyba jej się nasza Jagódka nie podoba
Bo siostra się niestety wygadała o tym drugim imieniu i usłyszała 'no Kasia ładniejsze'
klask i:

Gin. aż jeszce raz wszystko przemierzyła i powiedziała, ż eto mozliwe, bo róznice są na +/- 300 g i jak dodać do wagi sprzed 3 tyg. te gramy, a teraz trochę odjąć to tak wyjdzie. Cały czas ważył odpowiednio do t.c. teraz niby też, ale mozna uznać, że jest 2 tyg. do przodu...
masakra