|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-08-18 o 14:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
![]() a po pracy to do zabieram wszędzie ze sobą, lub na zakupy jedziemy razem, TZ idzie, ja zostaje z psem i potem gdzies razem jedziemy
![]() |
#4203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zadomowienie
|
dziekuje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakies materiały musisz mnieć do tego ?
![]() |
#4207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcześniej TŻ (przez dwa lata) zabierał psa wszędzie ze sobą, chwalił się nim, podkarmiał smakołykami, gdy ja "nie widziałam", teraz zmiana o 180 stopni. Pies ma luz, tylko jak ja jestem z nim sama- jak wraca TŻ to ma leżeć na swoim posłaniu, zjeść kolację, wyjść ze mną (nawet krzyczy jak pies skacze z radości jak zobaczy smycz) i wrócić i sie położyć z powrotem. Rozmawiałam z nim wiele razy, jego rodzice, dziadkowie- nie zmienia to jednak tej ignorancji psa w żaden sposób. Jego rodzice proponowali, ze psa wezmą do siebie- nie zgodził się- powiedział, że wział psa to będzie miał go do końca zycia psa, bo to jest odpowiedzialność, ale nie musi sie nim bawić i zajmować (robie to ja, pies to nie niepozmywane naczynia, że zostawię by TŻ zrobił). Jest mi strasznie szkoda psa- bo ajk słyszy, ze TŻ idzie to się cieszy (wyczuwa go z daleka), on wejdzie do domu i pies ma iść na swoje miejsce i koniec radochy psa. Nawet go nie pogłaska. Nie wiem jak zmienić tą sytuację- zcasami jestem zmęczona wieczorem i proszę TŻ żeby wyszedł z psem-- zrobi wszystko inne byleby nie wyjść. Nawet obiad by pewnie ugotował, czego nie potarfi, byleby nie na spacer. Macie jakiś pomysł jak to załatwić? Czasem myślałam żeby psa oddać tam gdzie będzie szzceśliwy, a nie tresowany po powrocie "pana" do domu, ale chyba bym sie zapłakała za nim. na dodatek pies to cwana bestia i czym bardziej TŻ jest dla niego niemiły tym bardziej robi mu na złość- np. wie, ze trzeba jeść z miski, a nie z podłogo, ale jak je kolacje i jest TŻ w domu to całe jedzenie wywala z miski na podłogę i je z podłogi.
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dziekuje za wsparcie. Cytat:
Jedyny powod jaki mi przychodzi do glowy to znudzenie - jak u dzieci. Bywa tak ze chca zwierzaka, jakis czas sie nim zajmuja a potem dosc i opieka nad zwierzakiem przechodzi na rodzicow. Twoj TZ zachowuje sie jak duze dziecko. A pies ma uczucia, na pewno nie jest mu lekko kiedy kocha pana, cieszy sie na jego widok a pan go olewa. Pies nie rozumie znudzenia czlowieka i wcale mu sie nie dziwie ze robi na zlosc. Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-08-18 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Rozeznanie
|
Kurczę jak to wszystko przeczytałam co napisałam o psie to mam wrażenie, ze musiał być taki jakiś moment w którym TŻ zaczął ignorować psa, tylko ja go przegapiłam- tylko co może być w relacji- pies- człowiek?
#4211 |
Zakorzenienie
|
Gdyby to było takie proste
![]() ![]() Biuro moje stoi przodem do reszty współpracowników, a tyłem do ściany w której są szyby ![]() ![]() ![]() Jest jednak nadzieja. Mamy małe rotacje w firmie, dwie osoby przenoszą się do innego pokoju, dwie nowe przychodzą i w ogóle padł pomysł żeby inaczej wszystkie biurka poprzestawiać, a ja przy okazji zaproponowałam żeby się może przesiąść gdzie indziej. ![]() Jest więc nadzieja, że do Was wrócę. Apropo's Was jeszcze, to wszystkim razem i każdej z osobna należy się lanie! ![]() ![]() ![]() TŻ po nie przyjeżdza ![]() Musimy do WORDu podjechać i do galerii - kuzynce urodził się synuś, jutro idziemy z wizytą, trzeba by im coś sprawić. No nic, zbieram się do domu ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2010-08-18 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez tak chcę.
![]() |
#4213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też o tym myślałam, TŻ mama zrobiła mu o to awanturę- że pies to nie zabawka, ale on uparcie twierdzi, że to nie to, ale konkretnego powodu nie poda. Podaje jakies głupie argumenty- pies jest niegrzeczny (bo robi na złość- wcale sie psu nie dziwię), jest rozpieszczony (sami tak zrobiliśmy, więc co się dziwić), ma fanaberie jedzeniowe (trzeba było mu smakołyków wcześniej nie podsuwać)- wyglada, że to znudzenie, a ja nie potrafie tego rozwiązać- ne chce by pies cierpiał,a przecież jeszce kilkanaście lat bedzie na świecie i czemu ma odpowiadać za błędy dorosłych. Mój pies ogólnie jest śmieszny- tak ajkby wszystko zrozumiał, jak naprawdę jest niegrzeczny i nie mam już cierpliwosci mu tłumaczyc to mówie mu, że oddam go do schroniska- dziwne, ale rozumie ![]()
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Copyraptor
|
Ten pies nie jest złośliwy - zwierzęta nie mają takich uczuć jak "złośliwość". On po prostu chce zwrócić na siebie uwagę. Dla psa największą karą psychiczną jest właśnie ignorowanie go, dlatego takie kary najlepiej się sprawdzają, kiedy pies coś zbroi. A on jest tej karze poddawany non-stop, chociaż nic złego nie zrobił. Więc próbuje wszystkiego, co ma w swoim repertuarze, żeby zwrócić na siebie uwagę, i wywołać JAKĄKOLWIEK reakcję u ukochanego człowieka. Nauczył się, że krzyczycie na niego jak wyrzuca jedzenie z misek - więc robi to, bo dla niego nawet dostawanie bury jest lepsze od niczego, woli jak jesteście na niego źli, i jak na niego krzyczycie, niż zupełny brak zainteresowania. Bo to jest dla niego koszmarem.
Pies to zwierzę stadne, jakby nie było. Takie wykluczenie to dla niego najgorsze, co można zrobić. Na pozytywne przejawy zachowania "pan" nie reaguje - jest bura, albo olewka. Więc próbuje tych negatywnych, bo wtedy chociaż "pan" się nim interesuje, zwraca uwagę. Ten pies się straszliwie męczy, Twój TŻ robi najgorsze, co tylko można zrobić dla psychiki zwierzęcia. Nie ma gorszych tortur. Moim zdaniem powinniście mu znaleźć lepszy dom, chociaż wiem, że to trudne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja na niego nie krzyczę- nie ma dla mnie powodu, by krzyczeć, mozna wytłumaczyc, ajk był mały i rozwalał jedzenie to siedziałam przy nim i kazdy kawałek z powrotem wkładałam do miski, zeby skojarzył, że nie je sie z podłogi- teraz przy mnie je normalnie- zresztą ja mam cały czas normalny kontakt z nim. Pisałam, że TŻ-a rodzice proponowali, że go wezmą- TŻ się nie zgadza. Ja bym ajkoś przebolała- bym go odwiedzała i w ogóle wiedziałabym, że ma lepiej, ale sama go nie oddam. I fakt- pies robi wszystko, by jego "pan" zwrócił na niego uwagę, a że napisałam złośliwie- bo tak najłatwiej to określić, robi na przekór.
![]() |
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Konto usunięte
|
Xandra to co robi Twój facet mnie przeraża, podpisuje się obiema łapkami pod tym co napisała Cholerka... podziwiam Cię, że to znosisz ja bym któregoś dnia postawiła sprawę jasno: albo Twój Luby zacznie normalnie zachowywać się wobec Waszego psa a nie terroryzować go jak do tej pory (bo to określenie najlepiej mi tu niestety pasuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście coś nie tak jest w kontaktach Twojego TŻ z WASZYM psem - porozmawiaj z nim, że tak być nie może!
My chcemy bardzo mieć pieska, ale mieszkamy w mieszkaniu studenckim z innymi osobami, poza tym w bloku na 10 piętrze no i tak jakoś wydaje mi się, że pies u nas by się męczył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() Ja właśnie skończyłam smażyć naleśniki. Pies pomagał- jeść ![]()
![]() |
#4223 |
Raczkowanie
|
A u nas dziś kolejny dzień z cyklu " przenosimy meble i inne rzeczy". Tak to jest jak na wynajmowanym są meble które nie pasują do mebli które się posiada.
No ale już powoli wychodzimy na prostą. Po przeniesienu mebli do sypialni, okazało się ze na scianie za meblami nie ma tapet ![]() A to wszystko ze wzgledu na to że postanowilam zabrać od rodziców mojego zwierzaka - króliczkę. Przez 2 lata nie miałam możliwości wciśnięcia jej do naszej małej klitki. Eh, mam już dość przeprowadzki. Człowiek nie zdaje sobie sprawy z ilości posiadanych rzeczy, dopóki się nie przeprowadza ![]() ssnowdrop gratulacje !! |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zgadzam się z cholerką... nie można psu takich intencji przypisywać, bo on ich nie ma... jakoś smutno mi się zrobiło xandra. Ja uważam, że nie każdy musi lubić czy kochać zwierzaki - i to jest ok- ale jak się nie przepada to się nie "posiada" (nie lubię tego słowa). Tymczasem Twojemu TŻetowi jak piszesz coś nagle się zmieniło... mój małż również twierdzi, że próbuję nasze kociska "wychowywać", bo wg niego są rozpuszczone ![]() ![]() w ogóle ten mój kwartet Tżetowsko-koci to tworzy wzajemne kółko adoracji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Rozeznanie
|
A ja ze swoim TŻ mieszkam od roku. Mieszkanie jest moje. Na początku bałam się czy to wg się sprawdzi, gdyż sama nalegałam na to mieszkanie razem. Ale ogólnie jest świetnie i niczego bym nie zmieniła. Z TŻ obchodzimy niedługo 6 rocznicę. Pieska niestety nie mamy, bardzo żałuję, bo jestem straszną psiarą, zawsze w dzieciństwie miałam psy a teraz strasznie chciałam. Problem polega na tym,że on nie chce. Mówi,że za bardzo rozpieszczam psy przez co zaczynamy się kłócić. Stwierdził,że szybciej się rozejdziemy niż kupimy psa. Strasznie żałuję, ale nie ma wyjścia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
pobieżnie przejrzałam zaległe posty
![]() doprowadziłam kuchenkę do porządku cifem ![]() podłogę w kuchni też powoli domywam. swoją drogą tu był taki syf, że nie wiem jak poprzednicy mogli w takim kurzu i z tak czarnymi podłogami mieszkać ![]() przejadłam się dziś frytkami i mnie brzuch boli ![]() w ogóle to tak się cieszę samodzielnym mieszkaniem, że nigdzie dziś nie wychodziliśmy ![]() ![]()
![]() |
#4227 |
Rozeznanie
|
Pamiętam jak sama się wprowadzałam rok temu, też byłam strasznie zajarana, w sumie powiem szczerze,że nadal jestem. A sprzątania jest troche na początek, prawda. Chociaż my się do nowego mieszkania wprowadzaliśmy, to napewno mieliśmy 2x mniej czyszczenia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o gotowanie to Tż ma dwie lewe ręce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gotuje całkiem nieźle, pomaga mi w sprzątaniu (ale to jak poproszę i dokładnie mu powiem, co jest do zrobienia), prasuje, robi zakupy... nie narzekam ![]()
![]() |
#4230 |
Raczkowanie
|
Mężczyzna z żelazkiem w dłoni. Piękne...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.