Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 16:59   #181
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Cześć

Mallinka - same pochwały dziś ode mnie dla Ciebie
- tytuł wątku SUPER
- lista, normalnie elegansio
już starczy Dziewczyny, bo mi się w głowie poprzewraca od tych słodkości

Ursull śliczny brzuszek i powodzenia w przygotowaniach, a potem czekamy na relację

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Był już ten temat jakiś czas temu, ale spytam jeszcze raz bo sporo nowych osób doszło- jeździcie bez pasów samochodem? jako kierowcy i pasażerowie? bo ja od jakiegos czasu jezdze bez bo mi przeszkadzają strasznie, mam ze soba karte ciąży,mam nadzieje ze sie policja nie przyczepi?
ja zawsze zapinam miałam już jeden wypadek i pasy bardzo się przydały trzeba zawsze zapinać nawet jeżdżąc po mieście 40na godzinę, bo nigdy nie wiadomo jaki szaleniec nadjedzie z naprzeciwka
a przy zderzeniu czołowym samochód jadący szybciej wbija się w ten wolniejszy-czyli ten wolniejszy ma mniej szczęścia
a ta dziewczyna co zginęła to miała termin na wrzesień i osierociła bliźniaki mną to bardzo wstrząsnęło

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Mam pytanko, bo na allegro zaczęłam przeglądać zestawy ubranek dla dzieci. I zawsze miałam wyobrażenie, że dziecko przez pierwsze miesiące, znaczy się tak do 3 miesiąca to głównie ubiera się w pajacyki, body itp, a w tych zestawach same spódniczki, spodenki i takie ubranka jak dla dorosłego tylko, ze oczywiście w wersji mini a jak to jest? wygodnie jest i dziecku i rodzicom ubierać od małego dziecko w takie "dorosłe" ubranka? Nie śmiejcie się z pytania, bo ja zielona jestem z tematu "dziecko"
No właśnie w te zestawy wrzucają dużo nieprzydatnych i niewygodnych ubranek :/ dużo dzinsów, rampersów i pajacyków z zapięciem na plecach albo tylko do połowy...
ja bardzo dokładnie się przyglądam zanim zdecyduję sie na licytację

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
hej strasznie źle się czuje, mam okropny ból żołądka. Nie spałam od 3 w nocy (dopiero teraz kilka godzin) już pogotowie miałam wzywać. Wzięłam od nocy już 1,5 no-spy forte, ale nadal boli mocno, choć to nie to samo co w nocy. Nie mogłam się ruszyć ani nawet oddychać. Rano byłam u lekarza rodzinnego i jeszcze mi gniotła żołądek, że jak wróciłam do domu to bolało znowu gorzej. Wiem, że to od jedzenia Nikomu nie życzę takiego bólu. Nie wiem czy w szpitalu nie wyląduje bo to nie są żarty, a ból straszny ;(
Olajka to od jedzenia tak mocno boli ? mam nadzieję że jednak nie wylądujesz w szpitalu i szybko ci przejdzie

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:59   #182
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Dzasta, ja mam zupełnie inne dane :p:
Z tego co wiem, wzrok może się pogorszyć w ciąży i po prostu nie wrócić do wczesniejszego stanu. Natomiast przy porodzie istotny jest stan siatkówki, nie sama wada. Może koleżanka miała juz odklejającą się siatkówkę? Wtedy rzeczywiście poród SN nie jest bezpieczny. Natomiast sama krótkowzroczność przy dobrym stanie siatkówki nie powinna stanowić problemu.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:08   #183
vikicullen
Zadomowienie

wiecie co mialam juz liczyć ruchy bo od 28 tyg niby juz sie powinno liczyć ale stwierdziłam ze to nie ma sensu. ponieważ czuje małego teraz bardzo często, 10 ruchów to mam w 10 minut, a wy liczycie?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:10   #184
kretencja
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie liczę. Ale generalnie też tak mam, 10 ruchów to spokojnie w 10 minut zalicza

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:12   #185
anankee
Rozeznanie

Ja kupiłam dla mojej córci żel do mycia babydream z rossmana, taki niebieski - ma rewelacyjne opinie, nawet tu na wizażu
Kupiłam też z tej samej serii krem na zimno i wiatr i mnóstwo chusteczek nawilżanych do pupci.
Kupuję normalne rzeczy dla dzieciaczka, nie nastawiam się na to, że będzie uczulone. A gdyby to przecież wcale nie będę tego wyrzucać, tylko zużyję ja czy mąż.

Dokupię jeszcze sudocrem, ale myślę że będę nim smarować pupcię tak raz dziennie, na pewno nie przy każdym przewijaniu.

Zastanawiam się też nad pieluchami babydream, miała któraś z nimi do czynienia? Nie widziałam ich na oczy, nie wiem czy nie są ceratkowe przypadkiem...?

Uporałam się dziś z praniem i prasowaniem dzidziusiowych rzeczy wszystko pachnące i poukładane leży w komodzie ale i tak przynajmniej raz dziennie coś wyciągam, wącham, przytulam, oglądam..... rany

a tak z innej beczki: co zrobić z pracodawcą, który notorycznie spóźnia się z wypłatą wynagrodzenia? dziś już 18, a ja wciąż nie mam wypłaty na koncie....

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:18   #186
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
wącham, przytulam, oglądam..... rany

a tak z innej beczki: co zrobić z pracodawcą, który notorycznie spóźnia się z wypłatą wynagrodzenia? dziś już 18, a ja wciąż nie mam wypłaty na koncie....
Można postraszyc go PIP-em hehe no bo co innego można, chyba nic.

Stary 2010-08-18, 17:19   #187
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Ja rowniez jestem i prosze o dopisanie na 1-ej stronie ze bedzie Laura coreczka Dziekuje

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:23   #188
ursull
Zakorzenienie

Dzięki za komplementy Brzucholek mam już spory,przytyłam do tej pory około 8 kg,więc tragedii nie ma

W niedzielę idę ostatni dzień do pracy i macierzyński . Ja wyprawkę mam już gotową. Kupiłam kilka rzeczy w rozmiarze 56cm,bo z doświadczenia wiem,że mały może urodzic się malutki. Milenka miała 50 cm w dniu porodu i wszystkie ciuszki były na nią za duże.

Co do prania też wstrzymam się do kilku tygodni przed terminem,bo i tak sie zakurzą .

Co do kremu na odparzenia preferuję Sudocrem,sprawdził się za kazdym razem ,ale najlepszym lekarstwem jest dobre wywietrzenie pupy . Do mycia pupki też używam tylko chusteczek,najlepsze to pampersa jak dla mnie .

Z butelek używam TT i pozostanę im wierna. Mają kształt zblizony do piersi,co jest na ich korzyść. Kupiłam też trzy Aventu,ale tylko dlatego,że promocja była.

Z kosmetyków używałam J&J i nigdy nie było żadnego problemu,więc i teraz zaufam tej marce .

Gimikis niestety,ale do butelek TT potrzebne są smoczki z tej firmy

Weronisia nie doczytałam oczywiście,więc pytam a o co chodziz twoimi nerkami? To jakaś niewydolność czy uroki ciąży?

Sysunia zaleca się,aby smoczka nie podawac wcześniej,niż po 4 tyg. od narodzin,a najlepiej jak najpoźniej. Ja Milence podałam w trzecim miesiącu,teraz mam problem,aby go jej odebrać . Pierwsze słyszę,aby pampersy uczulały. Wszystko zależy od dziecka. Ja używam pampersów,na poczatek new born,potem super dry,a teraz active fit. To rodzaje w UK. Nie lubię Huggisów,bo są strasznie sztywne . Kup kochana paczke pieluch w rozmiarze 1,a potem zobaczysz,bo nie wiadomo jak duże będzie dziecko. Ja mam jedno w rozm.1 i jedno w rozm.2.

monana27 aż mnie dreszcz przeszedł,gdy przeczytałam o tym więzieniu i deportowaniu. Co za kraj . Dobrze,że już jesteś mężatką Ja mam laktator Avent Isis,manualny i w zupełności mi wystarczył,więc i teraz powinno być ok.

Anecka to normalne,że dizecko po jedzeniu mocniej się rusza

Gustawek ja tez stosuję sudocrem tylko wtedy,kiedy jest taka potrzeba

pelnia1980 ja mam płaszczyk dla małej i jak narzaie się sprawdza (może dlatego,że niewiele pada )

irsin ja robiłam badanie na przeciwciała,ale w UK to jest w standardzie

Patrycja_1708 u mnie nie bardzo,ale trochę się wzrok pogorszył,ponoc to normalne

dzasta110 ja używam żelu do prania Fairy Bio,nie wiem czy jest w Polsce. Ma miły zapach. Nie używam już płynu do płukania,bo mi żaden zapach nie podchodzi.

vikicullen ja zdecydowanie zapinam pasy i jestem przeciwniczka ich niezapinania. Pas można tak ułożyć pod brzuchem,aby nie uwierał,można tez kupić specjalne nakładki na pasy dla ciężarnych .

Aliszcze ja mam kilka "dorosłych" ubranek dla małego,właśnie na jakieś wyjścia czy uroczystości. Będą święta i nie wyobrazam sobie,aby mały nie miał jakiegoś,eleganckeigo ubranka chociaż na Wigilię. Zgadzam się jednak z tezą,że nie ma sensu dziecka stroić,bo najwazniejsza jest jego wygoda .

kretencja a do końca remontu daleko jeszcze?

olajka współczuję tego bólu

anankee możesz zwolnić się z winy pracodawcy,jest taki paragraf w kodeksie. Wtedy stosunek pracy ustaje w dniu zlożenia przez ciebie odpowiedniego pisma,twój pracodawca musi ci wypłacić zaległe pieniądze i w ramach odszkodowania równowartość miesięcznej,średniej krajowej. Ale to ostateczność,możesz złożyć skargę w Inspektoracie Pracy lub odrazu do Sadu. Pytanie brzmi czy możesz pozwolić sobie na stratę tej pracy?

Jeszcze raz dzieki za komplementy . Ślub mam nietypowo,bo w poniedziałek i obiecuję odezwać się po nim. Co prawda nie czuję się jak panna młoda,przez ten brzuszek,ale mam nadzieję,że będzie to miły dzień .

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:25   #189
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Można postraszyc go PIP-em hehe no bo co innego można, chyba nic.

Napisałam dzisiaj skargę do PIPu i wysłałam pocztą. Tylko anonimowo, bo nie chcę mieć nieprzyjemności. Ale nie wiem, czy anonimowo można, czy w ogóle PIP to rozpatrzy? Bo wiem, że prezes ma jakiegoś informatora w PIPie i od razu by wiedział, kto złożył skargę.
Odkąd pracuję w tej firmie, tzn od 11 miesięcy, tylko 3 razy miałam wypłatę na czas.... a rachunki trzeba poopłacać, bo jak nie to odsetki rosną... :/

Ursull nie bardzo mogę sobie pozwolić na stratę pracy, byłoby bardzo ciężko z jednej pensji męża... a tak to przynajmniej do końca macierzyńskiego mam zagwarantowaną pensję, wprawdzie zawsze z opóźnieniem, no ale jednak jest......
po macierzyńskim mam zamiar wrócić do pracy na pół etatu, jest taka mozliwość i jest się chronionym przez 12 miesięcy przed zwolnieniem, a w międzyczasie szukać lepszego zajęcia, lepiej płatnego i bardziej satysfakcjonującego

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2010-08-18 o 17:31
Stary 2010-08-18, 17:35   #190
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisałam dzisiaj skargę do PIPu i wysłałam pocztą. Tylko anonimowo, bo nie chcę mieć nieprzyjemności. Ale nie wiem, czy anonimowo można, czy w ogóle PIP to rozpatrzy? Bo wiem, że prezes ma jakiegoś informatora w PIPie i od razu by wiedział, kto złożył skargę.
Odkąd pracuję w tej firmie, tzn od 11 miesięcy, tylko 3 razy miałam wypłatę na czas.... a rachunki trzeba poopłacać, bo jak nie to odsetki rosną... :/

no i dobrze zrobiłaś, można anonimowo, tzn u nas można,nie wiem jak w innym mieście, u nas jak ktoś da cynka do PiP-u to oni jada odrazu sprawdzić ta firme, gorzej jak szef ma jakieś znajomości to mogą olać tą skarge :/

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Ursull nie bardzo mogę sobie pozwolić na stratę pracy, byłoby bardzo ciężko z jednej pensji męża... a tak to przynajmniej do końca macierzyńskiego mam zagwarantowaną pensję, wprawdzie zawsze z opóźnieniem, no ale jednak jest......
po macierzyńskim mam zamiar wrócić do pracy na pół etatu, jest taka mozliwość i jest się chronionym przez 12 miesięcy przed zwolnieniem, a w międzyczasie szukać lepszego zajęcia, lepiej płatnego i bardziej satysfakcjonującego

oo nie slyszlam o takim przepisie, że jest możliwość ochrony przez 12 miesięcy, moja koleżanka np wróciła do pracy po macierzyńskim, byla tam tydzien i dostała wypowiedzenie, fakt odrazu zwolnić nie mogą ale żeby az 12 miesiacy ochrony było to powiem szczerze- pierwsze słyszę.

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-08-18 o 17:40
Stary 2010-08-18, 17:38   #191
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
heh nie zmienia się ale jak zmieniasz nazwisko to niektórzy lekarze wolą zlecić drugi raz żeby nie bylo żadnych wątpliwości w szpitalu, takie dmuchanie na zimne ale moim zdaniem uzasadnione. No i jeszcze są nadgorliwe panie laborantki w niektórych labach co robią grupę przy okazji badania na przeciwciala anty rh. W rezultacie mialam już oznaczaną grupę chyba z 3 razy, na szczęście za każdym wyszła ta sama
Co do pasów, też zapinam, na początku zapinałam tylko ten dolny ale jakby odpukać jakaś kolizja się zdarzyła to nieiwele takie zapięcie daje, tak że wolę zapinać normalnie, tylko siedzenie odsunięte maxymalnie do tyłu i jest ok.
przecież na wyniku jest też PESEL, który się nie zmienia. Zapytam jeszcze dla pewności lekarza, czy w szpitalu mogą się czepiać ( nie sądzę, ale zapytam).

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-08-18 o 17:39
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:38   #192
mallinka
Zadomowienie

Kretencja a nie możecie dla uspokojenia emocji i napięć wybrać się gdzieś chociaż na 2 dni? remont mocno nie ucierpi a może trochę odetchniecie... no i ostatnie wakacje bez dziecka w najbliższym czasie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Ja rowniez jestem i prosze o dopisanie na 1-ej stronie ze bedzie Laura coreczka Dziekuje
Proszę bardzo

anankee mam nadzieję że skarga coś wniesie, ale ciekawe czy rozpatrują anonimy...? czasem przeraża mnie to w jakiej rzeczywistości żyjemy

zrobiłam sobie listę na podstawie wyprawki Weronisi i z 25 rzeczy mam 2 do ubranek mam oddzielną... chyba muszę poważnie porozmawiać z TZ żeby w koncu zajął się pokoikiem bo tylko to mnie powstrzymuje przed zakupami...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:39   #193
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie liczę. Ale generalnie też tak mam, 10 ruchów to spokojnie w 10 minut zalicza
pytałam lekarza o liczenie ruchow i on mowi, ze nie ma takiej potrzeby. Ruchy się liczy w ciązy przenoszonej albo jak są wykryte jakieś nieprawidłowości
Stary 2010-08-18, 17:44   #194
olajka
Zadomowienie

Dziewczyny boli cały czas, no ale najważniejsze że duuuużo mniej niż w nocy. Dziękuje, że zapytałyście, jak się czuje. Martwię się o Dzidzie, żeby jej tam było wszystko dobrze. Jutro mam popołudniu wizytę u gina. Za niedługo jem krupnik , a po nim wezmę jeszcze pół no-spy. Orientujecie się ile można wziąść jej na dobę? Jak w nocy będzie bolało to będę jechać do lekarza, albo co, bo innego wyjścia nie będzie, a Dzidzia najważniejsza, ja to tam pal sześć mogę przecierpieć jakoś.

Ja też chce kupić kilka wyjściowych ciuszków. Ostatnio byłam w tym sklepie co widziałam taką śliczną sukieneczkę, pisałam Wam tu kiedyś, i już jej nie było. Kosztowała 40 pln ale była piękna. Oczywiście z różem, ale nie cała. Nie będę kupowała z jakichś twradych materiałów obcierających, typu jeans. Narazie napewno nie.
Powtórze jeszcze moje pytanie odnośnie tych metek przy szyjce, czy są wogóle takie ciuszki żeby ich nie było??? Bo ja co widzę to są w każdych a to potem może obcierać, czasem nawet jak się odetnie czy odpruje.

Wózek chicco co podawałam linka wcześniej to też mi się taki rozklekotany wydaje i te rączki jakieś plastikowe.. To fakt, że jest lekki, ale też mam obawy że właśnie na zimę niebardzo. Choć mi by się przydał nie za ciężki żebym sobie mogła poradzić. Mieszkamy na drugim piętrze w bloku co też dodatkowo utrudnia schodzenie z wózkiem. Możliwe, że kupimy teraz jakiś ,,zwyklejszy" i tańszy, a poprostu zainwestuje się w spacerówe. Bardziej się to opłaci.

Dziewczyny a ile kupujecie paczek tych pieluszek jednorazowych? Ja wybieram Pamper i Huggies.

ursull ale masz sporawy brzuń kurczę u mnie 26 t.c. a wyglądam jak niektóre z Was w 17..

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:47   #195
anankee
Rozeznanie

Cytat:
oo nie slyszlam o takim przepisie, że jest możliwość ochrony przez 12 miesięcy, moja koleżanka np wróciła do pracy po macierzyńskim, byla tam tydzien i dostała wypowiedzenie, fakt odrazu zwolnić nie mogą ale żeby az 12 miesiacy ochrony było to powiem szczerze- pierwsze słyszę.
vikicullen, jest taka możliwość, to w miarę nowy przepis.
Obowiązuje jeżeli kobieta rezygnuje z urlopu wychowawczego, może wtedy obniżyć sobie wymiar czasu pracy, ale minimum do pół etatu i właśnie wtedy jest chroniona przez 12 miesięcy Pracodawca nie może jej zwolnić. Oczywiście takie podanie należy złożyć co najmniej 2 tygodnie wcześniej, czyli 2 tyg przed końcem macierzyńskiego.

Emi!

Stary 2010-08-18, 17:47   #196
Anecka
Zakorzenienie

olajka ja to sie w ogole dziwie ze metki sa na szyi, ja z kazdej bluzki wycinam bo mnie przeszkadzaja. W Anglii jak kupowalam ubrania to tam byla metka nadrukowana po lewej stronie i to jest TO! czemu chinole nie moge drukowac :P

Wlasnie zjadlam pizze, ale srednia bardzo byla.. popijam kefirem zurawinowym i ciagle cos jem! Jak nie mam w ustach jedzenia przez godzine to juz mnie nosi

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:49   #197
olajka
Zadomowienie

Zapomniałam dodać, że bardzo fajnie zrobiona jest pierwsza strona Mallinka to chyba Twoja sprawka

Ja też mam zjazdy na uczelni, ale jeszcze do końca niewiadomo czy od końca września, czy od początku października. A wogóle to czuje, że nie będę miała chyba pokarmu
Widziałam w ,,Lidlu" fotelik samochodowy za ok 150 zł

Stary 2010-08-18, 17:50   #198
Weronisia
Zakorzenienie

Ludzie, na chwilę wyszłam z domu, a tu już tyle stron napisałyście...

Odnośnie pieluch chciałam Wam tylko napisać, że dziś kupiłam pieluchy w drogerii SCHLECKER - w Polsce też już jest, ale może nie we wszystkich miastach. Schlecker ma swoje pieluchy marki BabySmile również w rozmiarze 2-5 kg. Są ciut tańsze od Pampersa, a wyglądają tak samo.
Kiedyś byłam z nich zadowolona, więc może teraz też będę.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:50   #199
dzasta110
Wtajemniczenie

"Zgodnie z ustawą z dnia 20 czerwca 1997 roku prawo o ruchu drogowym, obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy kobiet ciężarnych w widocznej ciąży. Mówi o tym ust.2, art. 39, dział II, rozdział 5 porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach. Przepis ten dotyczy kobiet ciężarnych w widocznej ciąży, kierujących pojazdem jak i przewożonych pojazdem wyposażonym w pasy bezpieczeństwa.
Zalecam jednak każdej kobiecie ciężarnej korzystanie z pasów bezpieczeństwa, które w prawidłowy sposób zapięte redukują urazowość matki jak i płodu w trakcie kolizji drogowej."

ot taki cytat z jednego wywiadu ja tam pasy będę zapinać

Kretencja a z czym dokładnie się nie zgadzasz?? ja dokładnie nie wiem, bo u okulisty nie byłam myślicie, że powinnam pójść jeszcze przed porodem?? coś o tej siatkówce też słyszałam właśnie, więc pewnie miała jakiegoś kiepskiego okuliste

od niechcenia weszłam dziś do lumpka (był przy poczcie, w której wysyłałam paczkę) i kupiłam spodnie ciążowe, najzwyjlejsze dżińsy i taką ramkę jak w załączniku tylko, że srebrną, dosłownie za parę groszy, a nówka-blaszka, bo zafoliowana i nawet w pudełku satynowym

właśnie pięką się muffinki czekoladowo-budyniowe ciekawe czy wyjdą, bo robię pierwszy raz po co ja w ogóle włażę na ten Smaczny

co do dorosłych ubranek - to też mam parę, ale to na jakieś większe okazje np tak jak u nas to wigilia, święta, ale nie wyobrażam sobie ubrać w falbanki, sztywne koszule czy wąskie spodnie

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:51   #200
kootekk
Zakorzenienie

olajka oby cie przestało bolec, a nospe sobie wez, ja biore 2 nospy forte na dzien co odpowiada 6 nospom normalnym wiec mozesz smialo brac

co do metek to nawet nie wiem gdzie ciuszki ktore kupiłam maja metki,ale jak beda w jakimś gryzącym miejscu to wypruje

Anecka pizza i kefir wybuchowa mieszanka ale ja nie jestem lepsza, cały czas mieszam, teraz jem budyn

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:51   #201
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
pytałam lekarza o liczenie ruchow i on mowi, ze nie ma takiej potrzeby. Ruchy się liczy w ciązy przenoszonej albo jak są wykryte jakieś nieprawidłowości
Ja liczyłam ruchy w pierwszej ciąży,a teraz nie mam głowy i czasu do tego. Mimo to uważam,ze co jakis czas warto zwrócić uwagę na nie .

anankee no to jedyne co mogłas zrobić,zrobiłaś,chciaz ja tam watpię w skuteczność anonimowych donosów,tym bardziej jeśli szef ma znajomości w PIP-e

oljaka może lepiej podjedź do szpitala,skoro tak bardzo boli . Ja kupiłam dla małej sporo ciuszków wyjściowych,ale kiedy ją rodzilam to był maj i ciepło,więc sukienusie w sam raz. Teraz będzie zimno,więc na dwór synka będę w kombinezon ubierać,a pod niego przecież nie założę jeansów. Tak czy owak kilka takich ekstra ciuszków nie zaszkodzi mieć . Brzusio spory,bo to druga ciąża i w dodatku szybko po pierwszej. Nie zdążyłam wrócić do stanu sprzed pierwszej i teraz tego efekty . Fakt,że w pierwszj ciązy też miałam spory,taka ponoć uroda kobiet w mojej rodzince

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:53   #202
kootekk
Zakorzenienie

ja tez chciałabym michałaka ładnie na wigilie ubrac, jak bog da to juz bedzie 3 miesieczny to mu kupie jakis dorosły ciuch

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:53   #203
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
olajka ja to sie w ogole dziwie ze metki sa na szyi, ja z kazdej bluzki wycinam bo mnie przeszkadzaja. W Anglii jak kupowalam ubrania to tam byla metka nadrukowana po lewej stronie i to jest TO! czemu chinole nie moge drukowac :P

Wlasnie zjadlam pizze, ale srednia bardzo byla.. popijam kefirem zurawinowym i ciagle cos jem! Jak nie mam w ustach jedzenia przez godzine to juz mnie nosi
Są są i to w takich ślicznych ciuszkach ja już wolę nie kombinować z jedzeniem i owocami itp.. masakra. Idzie chmura burzowa..

Jak mam dwie pary śpioszków w rozmiarze 52 to dokupić jeszcze w tym samym rozmiarze, czy większe już np. 62 i 68 ?? Widziałam super polarowe pajace, ale to się chya ciężko ubiera jak nie ma zapięcia w kroczku..?

Stary 2010-08-18, 17:57   #204
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
hm.. a grupy krwi nie robi się raz w zyciu?? przecież ona się nie zmienia. Ja mam A Rh+ , przy kobiecym plusie nie ma konfilktu serologicznego. Miałam ją oznaczaną parę lat temu i jej w ciązy nie powtarzałam , ginekolog tylko kazał przynies wynik, bo do karty ciązy wpisywał. Nawet mam na nim jeszcze panieńskie nazwisko

moim zdaniem - ale tylko moim powinnas miec zrobiona raz jeszcze - wymagaja tego w szpitalu - musi byc z okresu ciazy i trzeba ja nosisc przy sobie albo miec wpisana w karte ciazy - w razie czego tfutfu gdyby cos sie dzialo, za dlugo w szpitalu trwaloby wykonywanie nowego badania.

Ja uwazam,ze powinnas zrobic raz jeszcze swieza, ale to Twoja decyzja
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:59   #205
Anecka
Zakorzenienie

dzasta, swietna ramka

Ano moje jedzenie to teraz mieszanka, musze sie opamietac

Znalazlam fajna komode na ubranka dzieciece
http://allegro.pl/item1192264644_for...nk26_raty.html

No i tak myslala mzeby tez poukladac rozmiarami

Ale z allegro mebli bym nigdy nie zamowila wiec w piatek pojde pochodzic po sklepach tylko szkoda ze kazdy sklep na roznych koncach miasta Strace duzo na bilety a tez nie jezdza te autobusy jakos super

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:59   #206
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Weronisia nie doczytałam oczywiście,więc pytam a o co chodziz twoimi nerkami? To jakaś niewydolność czy uroki ciąży?
Ursull, ja mam torbiel na nerce. Była cały czas wielkości 3 cm, a na ostatnim badaniu zmniejszyła się o połowę, za to wyszła mi też taka sama na drugiej nerce.
Normalnie nie powinno to aż tak boleć. Ale niestety brak miejsca w brzuchu powoduje ucisk na nerki i stąd ten ból.

A poza tym to fajnie, że zajrzałaś No i brzusio już mam spory, taki jak mój
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:00   #207
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
moim zdaniem - ale tylko moim powinnas miec zrobiona raz jeszcze - wymagaja tego w szpitalu - musi byc z okresu ciazy i trzeba ja nosisc przy sobie albo miec wpisana w karte ciazy - w razie czego tfutfu gdyby cos sie dzialo, za dlugo w szpitalu trwaloby wykonywanie nowego badania.

Ja uwazam,ze powinnas zrobic raz jeszcze swieza, ale to Twoja decyzja
mam wpisaną w kartę ciązy, ale może zrobię dla spokojności
Stary 2010-08-18, 18:01   #208
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
przecież na wyniku jest też PESEL, który się nie zmienia. Zapytam jeszcze dla pewności lekarza, czy w szpitalu mogą się czepiać ( nie sądzę, ale zapytam).

kiedys robili grupe krwi do dowodu osobistego - jakies wieki temu, cos w tym musi byc.

Upewnij sie, badanie duzo nie kosztuje, zrobia Ci te przeciwciala od razu - ja mam je zrobic 3 razy w czasie ciazy- pewnie dlatego,ze mamy inne grupy krwi.
Stary 2010-08-18, 18:01   #209
olajka
Zadomowienie

dzasta przecudowna ramka!!! Ja też taką chce! poszukam czegoś u siebie podobnego, świetny pomysł z takimi zdjęciami.
kootekk no wzięłam od 3 rano narazie 1,5 tej forte. Po jedzeniu wezmę jeszcze połówke może, albo się jeszcze wstrzymam jak bardziej zaboli, choć to teraz takimi atakami pobolewa. Gdzieś położyłam całe opakowanie tej forty i nie wiem gdzie, mam dwa opakowania zwykłej jeszcze. Czyli w nocy jakby co mogę wziąść jeszcze jedną forte, albo dwie zwykłe..? Kurczę to będzie w sumie 3..
ursull narazie daje radę, w nocy się okaże, bo to leżeć ani oddychać nie pozwala. Zupełnie nie dało rady się ruszyć. Już mi się poprostu ten ból nawet znudził ;/

Dziewczyny nie mieszajcie jedzenia!!! Ja już sobie daje spokój bo też żarłam i mieszałam. Mam ochotę na czekoladkę z bombonierki, ale boję się. Maliniaków też nie zjem przecież.

Stary 2010-08-18, 18:02   #210
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

ruchy sie liczy, zeby dla samej siebie wiedziec czy wszystko jest ok, jesli przez caly dzien nie czujesz ruchow to jest to alarmujace i moim zdaniem powinno sie zglosic na izbe przyjec.

Tak samo jesli ruchy jakos diametralnie sie zmieniaja powinno sie poradzic lekarza.

To informacje od lekarzy oraz z ksiazek.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości