Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 780 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 14:13   #23371
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Wiecie co? dokonalam niemozliwego, znalazlam zestaw pielegnacyjny ktory codziennie daje super efekty, oglaszam wszem i wobec - moje KWC (pierwsze jak dotad) to Curl Fix (Curl Junkie), nie pamietam czy byl analizowany, sprawdze i jakby co uzupelnie

oto dowod ponizej (nie bijcie, postaram sie wiecej w tym tygodniu fotek juz nie robic), takie loczki daje mi taka pielegnacja (mniej wiecej, bo rozni sie czy uzyje czegos do mycia skalpu czy nie), fajne jest to ze rano od biedy moglabym wloskow nie myc, loczki sie trzymaja, no ale ja uwielbiam miec swiezosc na glowce, zwlaszcza ze odrosty coraz bardziej widoczne i wlasnie na swiezo umytych az tak zle nie wygladaja

tak wiec moje panie eksperymenty zostawie na weekendy bo niestety nie powstrzymam sie od testowania nowych produktow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:16   #23372
solaola
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim strasznie za trzymanie kciuków(), poszło dobrze
Fryzjerka cięla na sucho, niestety rozczesała grzebieniem, ale powiedziała, że bez tego nie da rady. Pytała, czy loki naturalne i bardzo jej się podobały, chociaż to był drugi dzień i wyglądały mocno średnio.
Nałożyła mi tylko coś na włosy, ale było tego mało, a gdy spytała, czy nałożyć mi pianki, odmówiłam. Cięcie nie trwało nawet 5 minut(usluga ekspresowa).
Z efektów jestem zadowolona, tym bardziej, że z długości nie poszło tak strasznie dużo.
Na noc poszedł kokos i odżywka Artiste[ta proteinowa], na skalp Radical serum. Do mycia gloria emulsja[wolę jednak Hegrony i MrsPotters], potem tylko b/s Artiste i Joanna z lnem i rumiankiem, plus różowy żel z Rossmana[muszę go wykończyć, bo nie zmieszczę się w walizkę...].
Edit: Rybiorku, włosy wrócily w pięknym stylu! Z każdą fotką jest coraz lepiej
Załącznik 3340947

Załącznik 3340948

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:18
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:22   #23373
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Edit: Rybiorku, włosy wrócily w pięknym stylu! Z każdą fotką jest coraz lepiej
dziekuje, bardzo sie ciesze z tego obrotu sprawy

Twoje wloski wygladaja slicznie, tak dziewczeco, wygladaja na miekkie i mile w dotyku
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-18, 14:37   #23374
wrily_curly
Rozeznanie

zepsułam przeglądarkę i zjadło mi caaaałego posta to od nowa i krótko

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
zależy jeszcze, co nazywasz szałem
Dla mnie najlepsza jest keratyna i to ona wpływa głównie na piękny skręt. By był szał potrzebuje tez sporo emolientów - dają mi mięsiste loki. Piekny skręt na mięsistych lokach + objętość (rzadko, ale się zdarza ) to dla mnie szał (pomijam zdrowie, blask i siłę - to w domyśle, bo jest oczywistością). A dla Ciebie?
W sumie szał to włosy miłe a przede wszystkim kręcące się jeszcze jak są mokre, normalnie raczej się nie rozpadały na małe pasemka, z objętością było odpowiednio, kiedy było bardzo dobrze to skręt prawie od nasady bez zbytnich gimnastyk, uporządkowany i po prostu ładny ("normalnie" znaczy nie teraz, teraz są jeszcze w szoku i to nie są moje włosy, piszę o zwykłych możliwościach kłaków)

Cytat:
To będzie baaardzo trudne. Mnie zawsze czegoś brakuje - keratyny, emolientów, liposomów, nawilżaczy. Chcę miec różne efekty, więc sobie sama modyfikuję Ale każdy robi jak lubi
kiedy mam czas i ochotę na zabawę to kombinuję, ale kiedy czasu nie mam to potrzebuję mieć kilka takich odżywek które mnie nie zawiodą i będą tak na szybko z zadowalającymi efektami. A z każdym myciem staram się używać czego innego, żeby nie zostawiać ich zbyt długo bez czegoś typowo nawilżającego, emolientowego czy proteinowego

Cytat:
ja. Ale tylko granatową odżywkę do wypadających. Jest cyclomethicone, lecz on z tych niegroźnych. Maska miała więcej silikonów (tez granatowa).
Akurat z odzywki byłam bardzo zadowolona. Sporo ekstraktów, mało emolientów, ale jest warta grzechu
o ja... kusisz! pewnie się skuszę... jeszcze przeszukam forum dokładniej

Cytat:
Napisane przez pieterowa Pokaż wiadomość
no mam, na pewno mam za krótkie, ale to pamiątka po cudownej fryzjerce dla której końcówki wynosiły z 7cm jak nic a wycieniowała mi tak, że właśnie te górne włosy miałam może na 3cm
i teraz mi dopiero powoli rosną, chyba już z 2 lata
właśnie oglądałam ten filmik i sie muszę zastosować do niego koniecznie
mi się w sumie dobrze kręcą od nasady ale przylegają do głowy i wyglądam jak uliz

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Co do podpinania to właśnie widziałam że tak robicie ale jak narazie jeszcze tego nie zgłebiłam ;p
spokojnie, wszystko sobie stopniowo dobierzesz, tak na pierwszy rzut oka to za dużo informacji - mycie odżywką, omo, d/s, b/s, oleje, podpinanie, plunking, dyfuzory, mikrofibra, maski, mieszanki, wcierki ale będzie dobrze
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:41   #23375
pieterowa
Przyczajenie

oj za dużo niestety ja was podziwiam bo jak czytam ile wy tego nakładacie na włosy to sie zastanawiam ile wam to czasu zajmuje
ja niestety jestem baaardzo niesystematyczna i niecierpliwa ;D

"Chodź, pokażę Tobie świat w moich barwach, tam gdzie wiatr unosi nas nad obłoki i te miasta"
pieterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:50   #23376
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
oj za dużo niestety ja was podziwiam bo jak czytam ile wy tego nakładacie na włosy to sie zastanawiam ile wam to czasu zajmuje
mnie dzisiaj niewiele: zmoczenie wlosow, nalozenie maski - 3m, splukanie i odzywka d/s - 2m, splukanie i potem odzywka b/s, turban = 10m plus suszenie 20m (w trakcie suszenia nakladam stylizator i ugniatam i zazwyczaj pije kawe)

podstawa - dobra organizacja
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-18, 14:54   #23377
anoska
Zakorzenienie

solaola - to dobrze, że jesteś zadowolona z efektów, to najważniejsze
Rybiorek

i Eloe wróciła

i witamy nowe uświadomione! odstawiać prostownice, bo będzie lańsko!

ja jutro dodam pierwszy wpis do dziennika po prawie 5 miesięcznym cg
Stary 2010-08-18, 14:57   #23378
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
Rybiorek

robie dokladnie to samo jak stoje naprzeciw lustra
Cytat:
i Eloe wróciła
nareszcie

Cytat:
mam nadzieje ze z fotoskami
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-18, 15:04   #23379
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Och, oby! Oby! Obyś miała rację

Szamponu?
Zwykle produkt trzyma sie dłużej (od kilku minut w górę), by zawarte w nim składniki miały szanse wniknąć do wnętrza włosa. Jeśli masz do czynienia z szamponem leczniczym na problemy skalpowe, to też zaleca się trzymanie go jakieś 5 minut.
Tak, na etykiecie napisane jest, że zaleca się pozostawienie szamponu na 3-5minut. Najpiewr obawiałam się, że mój skalp zwariuje, ale raz spróbowałam i nic złego się nie stało, żadnego swędzenia. Nie wydaje mi się, że jest to szampon leczniczy, to o ten chodzi: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...en-szeniem.htm. Był już analizowany, nie jest przeznaczony dla radykalnych CG, ale mnie on naprawdę służy i zastanawiam się, czy zalecenie żeby go zostawić na kilka minut to chwyt marketingowy, czy naprawdę może szampon ten wpłynąć na kondycję włosów. Był on już analizowany, ale po składzie można zobaczyć, że zawiera pełno ekstraktów i to nie na końcu, po zapachu.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ktoś jeszcze stosował te produkty z NaturalVit? Zaraz przeglądnę forum pod tym kątem ale może ktoś tak od serca by mi napisał, wczoraj oglądałam maskę, nie widziałam na pierwszy rzut oka niczego złego ale oparłam się pokusie i poszłam po odżywkę mypy

Ja dzisiaj ją kupuję, jutro używam i jutro postaram się zdać relację. Podzielam zdanie Eloe: warta grzechu, dziewczyny polecają.

solaola, Rybiorku: piękne włosy.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:06   #23380
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Wiecie co? dokonalam niemozliwego, znalazlam zestaw pielegnacyjny ktory codziennie daje super efekty, oglaszam wszem i wobec - moje KWC (pierwsze jak dotad) to Curl Fix (Curl Junkie), nie pamietam czy byl analizowany, sprawdze i jakby co uzupelnie
dla odkrywczyni
Włoski coraz ładniejsze
Tak w ogóle to fajnie Ci w różowym - może Nava ma rację? Na różowo?
Cytat:
Poszło Jest ładnie A jestem pewna, że po kolejnym myciu pochwalisz się jeszcze lepszymi efektami
Gdzie dorwałaś taką fryzjerkę?
Cytat:
ja was podziwiam bo jak czytam ile wy tego nakładacie na włosy to sie zastanawiam ile wam to czasu zajmuje
Systematycznośc i cierpliwośc to podstawa, niestety. Bez tego nie będzie efektów.

Ile czasu? Coraz mniej, bo kiedy już znasz swoje włosy i nie ma niespodzianek, to wszystko robi się automatycznie (łącznie z doborem produktów). Wszystko trwa raptem jakieś 20 minut (nie licząc trzymania odżywki na włosach czy masek albo olejowania - a z produktem na włosach możesz przecież wykonywać inne czynności w domu).

Wcięło mi cytat Wirly to pokopiuję z tego, co widzę:
Cytat:
teraz są jeszcze w szoku i to nie są moje włosy
Dlaczego są w szoku?
Cytat:
normalnie raczej się nie rozpadały na małe pasemka
Mogłabyś dokładniej to opisać?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:18   #23381
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
i Eloe wróciła
Też się cieszę, że Cię widzę
Cytat:

Cytat:
nareszcie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Tak, na etykiecie napisane jest, że zaleca się pozostawienie szamponu na 3-5minut. Najpiewr obawiałam się, że mój skalp zwariuje, ale raz spróbowałam i nic złego się nie stało, żadnego swędzenia. Nie wydaje mi się, że jest to szampon leczniczy, to o ten chodzi: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...en-szeniem.htm.
Fajny choć ja bym się zadrapała najprawdopodobniej. Ale mój nerwowy skalp ma takie reakcje na SLES itp.
Cytat:
zalecenie żeby go zostawić na kilka minut to chwyt marketingowy, czy naprawdę może szampon ten wpłynąć na kondycję włosów. Był on już analizowany, ale po składzie można zobaczyć, że zawiera pełno ekstraktów i to nie na końcu, po zapachu.
Fakt, skład jest obiecujący. Może rzeczywiście te ekstrakty z żeń-szenia mają szansę coś zdziałać na włosie podczas 5 minut. Zawsze warto sprawdzić. Ale... ponieważ masz kręcone, uważnie obserwuj włosy. Jeśli tylko zauważysz suchość, odstaw szampon na jakiś czas.
W sumie dażymy do ograniczenia detergentów ze względu na ich moc wysuszającą, dlatego też pozostawienie szamponu na 5 minut na włosie wygląda ryzykownie.
Ale - skoro skalp się nie sprzeciwia - spróbuj. Byle ostrożnie.

Dziewczyny - to o nas (w załączniku)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:22   #23382
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:48   #23383
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Fajny choć ja bym się zadrapała najprawdopodobniej. Ale mój nerwowy skalp ma takie reakcje na SLES itp. Fakt, skład jest obiecujący. Może rzeczywiście te ekstrakty z żeń-szenia mają szansę coś zdziałać na włosie podczas 5 minut. Zawsze warto sprawdzić. Ale... ponieważ masz kręcone, uważnie obserwuj włosy. Jeśli tylko zauważysz suchość, odstaw szampon na jakiś czas.
W sumie dażymy do ograniczenia detergentów ze względu na ich moc wysuszającą, dlatego też pozostawienie szamponu na 5 minut na włosie wygląda ryzykownie.
Ale - skoro skalp się nie sprzeciwia - spróbuj. Byle ostrożnie.
5 minut - aż tak szalona nie jestem. Maksymalnie 2 minuty i koniec. Pierwszy raz to było czyste ryzyko, bo skalp mój jest bardzo wrażliwy, ale nic się nie stało. Przesuszenie też nie zauważyłam, nie puszą się tak. Większe przesuszenie i podrażnienie skalpu (okropne swędzenie+łupież) miałam po szamponach ziołowych typu Malwa, Familijny. Dlatego tak bardzo szampon przypadł mi do gustu. A jutro zobaczymy, jak spisze się odżywka.
Stary 2010-08-18, 15:58   #23384
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
to wcale nie jest takie skomplikowane maskę czy olej można zostawić na noc, na łeb reklamówka, ręcznik czy koszulka zawiązana, a rano tylko mycie. Ja bardzo często z maską, plunkingiem czy olejem robię dużo rzeczy, obiad ugotuję, ciasto zrobię, posprzątam, tylko trzeba dobrze zabezpieczyć i związać, żeby nic nie kapało i nie rozlatywało się

Cytat:
mnie dzisiaj niewiele: zmoczenie wlosow, nalozenie maski - 3m, splukanie i odzywka d/s - 2m, splukanie i potem odzywka b/s, turban = 10m plus suszenie 20m (w trakcie suszenia nakladam stylizator i ugniatam i zazwyczaj pije kawe)

podstawa - dobra organizacja
dokładnie, wiadomo, że gdyby trzeba było to robić kosztem innych czynności to powstałby problem więc trzeba sobie radzić

Cytat:
[/COLOR]

Ja dzisiaj ją kupuję, jutro używam i jutro postaram się zdać relację. Podzielam zdanie Eloe: warta grzechu, dziewczyny polecają.
no i kolejna kusicielka... teraz nie mam wyjścia, jak będę w okolicy Natury to się nie powstrzymam

Cytat:
Wcięło mi cytat Wirly to pokopiuję z tego, co widzę:
Dlaczego są w szoku?
Mogłabyś dokładniej to opisać?
Były u fryzjerki, jak opisywałam jakiś czas temu, no i to chyba wystarczy za wytłumaczenie prośby niestety nie pomagają, jak większość z was wie, zostały wymyte jakimś szamponem (swędzenie i uczulenie potem), jakaś maska, potem jedwab, i czesanie, czesanie, czesanie, czesanie.... no i podczas cieniowania za krótko mi siachnęła górną warstwę, jak są krótsze niż do ucha to szans na loka czy falę raczej nie ma nawet potem przy próbie ugniatania ich z czymś niezidentyfikowanym i dyfuzorem... brrr.

Cytat:
racja, niestety, chociaż mnie po fryzjerze to pełna demokracja i równość - ani się nie układają przy wyjściu ani przy siedzeniu w domu
Stary 2010-08-18, 16:22   #23385
baybe3
Rozeznanie

Dziewczyny podziwiam Wasze postępy w walce o zdrowe loczki. Ja niestety muszę się pożalić... po trochę ponad miesięcznej wzmożonej pielęgnacji moich fal muszę przyznać, że różnica na plus jest marna... o ile w ogóle jest Pewnie wszystko wymaga czasu ale chciałbym jakąś namiastkę efektu mieć, niestety...

Gdzieś tam zaczyna mnie kłuć myśl, że niezbędne będzie mocne cięcie, co w przypadku cienkich fal może nie skończyć się za ciekawie. Ale na razie walczę Jedyne efekty to brak łupieżu (wcześniej miałam z tym problem od czasu do czasu) i trochę baby hair (chyba, że to jakieś połamańce są, oby nie).
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:39   #23386
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje, bardzo sie ciesze z tego obrotu sprawy

Twoje wloski wygladaja slicznie, tak dziewczeco, wygladaja na miekkie i mile w dotyku
Dzięki śliczne Rzeczywiście są bardzo miłe w dotyku i bardzo miękkie
Cytat:
solaola - to dobrze, że jesteś zadowolona z efektów, to najważniejsze
Rybiorek

i Eloe wróciła

i witamy nowe uświadomione! odstawiać prostownice, bo będzie lańsko!

Też tak myślę, dobrze, że nie było znów tragedii u fryzjera
Cytat:
Tak, na etykiecie napisane jest, że zaleca się pozostawienie szamponu na 3-5minut. Najpiewr obawiałam się, że mój skalp zwariuje, ale raz spróbowałam i nic złego się nie stało, żadnego swędzenia. Nie wydaje mi się, że jest to szampon leczniczy, to o ten chodzi: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...en-szeniem.htm. Był już analizowany, nie jest przeznaczony dla radykalnych CG, ale mnie on naprawdę służy i zastanawiam się, czy zalecenie żeby go zostawić na kilka minut to chwyt marketingowy, czy naprawdę może szampon ten wpłynąć na kondycję włosów. Był on już analizowany, ale po składzie można zobaczyć, że zawiera pełno ekstraktów i to nie na końcu, po zapachu.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

solaola, Rybiorku: piękne włosy.
Dziękuję ślicznie
Cytat:
Poszło Jest ładnie A jestem pewna, że po kolejnym myciu pochwalisz się jeszcze lepszymi efektami
Gdzie dorwałaś taką fryzjerkę?
Dziękuję Fryzjerka była dorwana w Kamiennej Górze, tj. 1,5 godziny od Wrocławia. Nim się obejrzałam, było po wszystkim.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
dokładnie

Stary 2010-08-18, 16:39   #23387
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny podziwiam Wasze postępy w walce o zdrowe loczki. Ja niestety muszę się pożalić... po trochę ponad miesięcznej wzmożonej pielęgnacji moich fal muszę przyznać, że różnica na plus jest marna... o ile w ogóle jest Pewnie wszystko wymaga czasu ale chciałbym jakąś namiastkę efektu mieć, niestety...

Gdzieś tam zaczyna mnie kłuć myśl, że niezbędne będzie mocne cięcie, co w przypadku cienkich fal może nie skończyć się za ciekawie. Ale na razie walczę Jedyne efekty to brak łupieżu (wcześniej miałam z tym problem od czasu do czasu) i trochę baby hair (chyba, że to jakieś połamańce są, oby nie).
a moge zapytac z czym walczysz? jesli pisalas wczesniej przepraszam ze przeoczylam. farbowalas, rozjasnialas? wloski sa zniszone prostowaniem? moze jednak pielegnacja jest niedostateczna? ja mam cieniaski wloski ale przy odpowiedniej pielegnacji wygladaja fajnie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-18, 16:56   #23388
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję Fryzjerka była dorwana w Kamiennej Górze, tj. 1,5 godziny od Wrocławia. Nim się obejrzałam, było po wszystkim.
dobrze wiedzieć, Kamienna Góra nie tak daleko a czego się nie robi dla włosów?

Cytat:

podziel się, jak je pielęgnujesz, może czegoś za dużo, może za mało, dziewczyny z pewnością pomogą najlepiej jak będą potrafiły
Stary 2010-08-18, 17:46   #23389
i_lonka
Raczkowanie

wrily_curly, ja już kupiłam. Czekam na Ciebie.
Stary 2010-08-18, 17:58   #23390
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedzieć, Kamienna Góra nie tak daleko a czego się nie robi dla włosów?
Wrily, to prawda, ale nie jestem do końca szczerze przekonana, czy warto. Cięcie było bardzo proste, takie samo można wykonać sobie samemu nożyczkami, następnym razem tak się będę ciachała

W sklepie z drobiazgami kupiłam sobie jakiś czepek z mikrofibry(za 2,99 żal było nie wziąć, a na opakowaniu zachwalają, że absorbuje włosy szybciej niż 'normal fiber').
Załącznik 3341681

Załącznik 3341682

Stary 2010-08-18, 18:00   #23391
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

W sklepie z drobiazgami kupiłam sobie jakiś czepek z mikrofibry(za 2,99 żal było nie wziąć, a na opakowaniu zachwalają, że absorbuje włosy szybciej niż 'normal fiber').
wyglada slodko jak dla malucha, daj znac czy faktycznie absorubje wode tak dobrze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-18, 18:07   #23392
Paulinka675
Zakorzenienie

olejuję ponownie od kilku dni i od tej pory każdego dnia podobają mi się moje włosy. chyba potrzebowały oleji, bo nie używałam ich chyba z pół roku.

odebrałam dzisiaj maskę romantic ciekawe czy mi się spodoba

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:45   #23393
agnes7
Raczkowanie

Hej Solaola napisz coś więcej o tej fryzjerce z Kamiennej Góry, może znasz adres lub wiesz gdzie się znajduje ten fryzjer, do Kamiennej mam niedaleko to może bym wstąpiła.
agnes7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:45   #23394
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
wrily_curly, ja już kupiłam. Czekam na Ciebie.
nie wiem, kiedy będę miała okazję ale dam znać bo bardzo mnie skusiły te ekstrakty nawet mama tak bardzo nie marudzi na moje pomysły bo wie, jaka nieszczęśliwa jestem po tym ścięciu

Cytat:
Wrily, to prawda, ale nie jestem do końca szczerze przekonana, czy warto. Cięcie było bardzo proste, takie samo można wykonać sobie samemu nożyczkami, następnym razem tak się będę ciachała

oj żartuję ja też się przerzucam na własnoręczne ścinanie ale to kiedyś, najpierw niech urosną trochę

czepeczek piękny, mikrofibra jest polecana a będzie się pewnie wygodnie wiązał, daj znać jak sobie z nim radzisz

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
olejuję ponownie od kilku dni i od tej pory każdego dnia podobają mi się moje włosy. chyba potrzebowały oleji, bo nie używałam ich chyba z pół roku.

odebrałam dzisiaj maskę romantic ciekawe czy mi się spodoba
czym olejujesz?

mam nadzieję że będzie Ci służyła
Stary 2010-08-18, 18:55   #23395
i_lonka
Raczkowanie

solaola, ładnie wygląda Twój czepek .
Stary 2010-08-18, 19:10   #23396
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:

oto dowod ponizej (nie bijcie, postaram sie wiecej w tym tygodniu fotek juz nie robic), takie loczki daje mi taka pielegnacja (mniej wiecej, bo rozni sie czy uzyje czegos do mycia skalpu czy nie), fajne jest to ze rano od biedy moglabym wloskow nie myc, loczki sie trzymaja, no ale ja uwielbiam miec swiezosc na glowce, zwlaszcza ze odrosty coraz bardziej widoczne i wlasnie na swiezo umytych az tak zle nie wygladaja

tak wiec moje panie eksperymenty zostawie na weekendy bo niestety nie powstrzymam sie od testowania nowych produktow
Rybionku- jest slicznie

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:40   #23397
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
wyglada slodko jak dla malucha, daj znac czy faktycznie absorubje wode tak dobrze
na pewno dam
Cytat:
Napisane przez agnes7 Pokaż wiadomość
Hej Solaola napisz coś więcej o tej fryzjerce z Kamiennej Góry, może znasz adres lub wiesz gdzie się znajduje ten fryzjer, do Kamiennej mam niedaleko to może bym wstąpiła.
Zaraz wyślę PW
Cytat:
oj żartuję ja też się przerzucam na własnoręczne ścinanie ale to kiedyś, najpierw niech urosną trochę

czepeczek piękny, mikrofibra jest polecana a będzie się pewnie wygodnie wiązał, daj znać jak sobie z nim radzisz

czym olejujesz?

Właśnie ma ten guziczek i na samym końcu jest taka zakładka, jak go złożysz normalnie to wygląda jak turban robiony z ręcznika, z tym że się nie odwija. Jak będę myć włosy to pokombinuję później z wiązaniem.
Cytat:
solaola, ładnie wygląda Twój czepek .
Dzięki
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21462188]Rybionku- jest slicznie

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

[/QUOTE]

Wiecie co jest ciekawe? Że nawet jeśli grzywka nie skręci mi się dobrze od razu po myciu, to po jakimś czasie skręca się w jeden korkociąg ZAWSZE

Stary 2010-08-18, 19:48   #23398
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:

Wiecie co jest ciekawe? Że nawet jeśli grzywka nie skręci mi się dobrze od razu po myciu, to po jakimś czasie skręca się w jeden korkociąg ZAWSZE
a wstawisz fotke korkociagu
slodki rozowiutki turbanik
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:16   #23399
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
czym olejujesz?

mam amlę, vatikę migdałową i resztę vatiki kokosowej

Cytat:

a wcześniej prostowałaś włosy? mi polepszył się wygląd włosów po miesiącu ale wcześniej nie prostowałam prostownicą od jakichś ośmiu miesięcy i już wtedy zaczynałam przygodę z pielęgnacją. Myślę, że przy sporym zniszczeniu regeneracja może potrwać te pół roku i a czasem nie obejdzie się bez cięcia.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-08-18 o 20:21
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:32   #23400
solaola
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21463237]a wstawisz fotke korkociagu
slodki rozowiutki turbanik [/QUOTE]
Wygrzebałam jakieś stare specjalnie dla Ciebie, jak będę miała lepsze to wrzucę
Strasznie słodki jest
Załącznik 3342133

Załącznik 3342134

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości