|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: rady od już zamężnych dla przyszłych PM
z tym obrazem to pierwsze slysze, ja z poludnia Polski i u nas chyba takiej tradycji nie ma
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o koperty to mieliśmy je w mojej "torebce" i leżały koło nas pod stołem
Torebka była zwykłą (kremową- czyli stonowaną) torebką na prezenty gdzie trzymałam pomadkę błyszczyk perfumy itp rzeczy
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
ja też z południa
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
ja tez , tzn. Aktualnie z Warszawy ale wesele w Sączu. A Wy skad?
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Tez pierwszy raz slysze o obrazie
|
|
|
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny powiedzcie mi, jak u Was było? zamawialiscie obiady dla kamerzysty, fotografa, zespołu? jak to jest przyjete? i jak miałyscie w umowach?
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak rozmawialam z moim fotografem na ten temat, to powiedzial mi, ze dla niego wazne jest aby zjadl tylko obiad, bo od rana bedzie juz u mnie w domu cykac zdjecia a "frykasy" jak to stwierdzil sa dla gosci a on nie jest gosciem tylko bedzie w pracy. Co do kamerzysty i zespolu to jeszcze z nimi tego nie omawialam ale przypuszczam, ze poprosze o uszykowanie dla "calej ekipy" osobnego stoliczka aby mogli zjesc obiad, jakos nie wyobrazam sobie aby na glodniaka pracowali. W koncu cala uroczystosc poczawszy od przygotowan do konca wesela trwa bardzooo duzo godzin. Warto tez zapytac w lokalu w ktorym organizujemy wesele czy sa znizki za jedzenie dla kamerzysty, fotografa, zespolu i dzieci Co do alkoholu to nie mam pojecia
|
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
i ja
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
zazwyczaj tak ludzie bora wiec nie wiem
|
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez tak mysle, wszystkiego sie dowiem za trzy tygodnie przy podpisaniu umowy i dam znac jesli ktos bedzie jeszcze zainteresowany tematem
|
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musze spytać w resturacji moze jakoś inaczej to liczą
|
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w restauracji mialam do wyboru albo tylko obiad dla kamerzysty DJ i fotografa (polowa ceny za osobe) albo place calosc i dostaja to co my.
Jako ze nie chcielismy ustawiac dla nich osobnego stolika i wylaczac kogokolwiek z grona to placilismy jak za goscia i dostawali wszystko. Zreszta byly to przesympatyczne osoby, prawie jak dlugoletni znajomi. Rozumim dylemat przy np 6 osobowej kapeli fotografie i 2 kamerzystach - bo i tak jest. Czesc restauracji daje tez znizki na posilki dla obslugi. Trzeba pytac.
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
my płaciliśmy normalnie i mogli jeść i pić nie wyobrażam sobie aby potraktować inaczej przecież to nie roboty, ale ludzie. Każdy je w pracy i nie wyobrażam sobie żeby ktoś przez cały dzień i pół nocy nic nie jadł bo ja mu tego nie zapewniłam
i jakoś nie odczułam tego aby cały czas siedzieli i jedni wykonywali swoją pracę i nie mamy im nic do zarzucenia
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze mam problem z kwiatami dla rodziców. Moja mama stwierdziła że nie chce kosza kwiatów tylko jak już zwykły bukiet. Mamy ślub o 15stej, świadek po kwiaty musiałby pojechać jakoś po 13 by babka zdążyła ustroić auto i on pojedzie po TŻ, a na 14 mają być u mnie. No i nie wiem jak to zrobić by bukiety wytrzymały od 13-17 bez wody? No bo do 16 ślub, potem jedziemy jakieś 40 minut na salę. To załóżmy że bukiety będą od 13.30 - 17 bez wody.... Jakby były w koszu to by miały gąbkę a tak to co? No chyba że: ja je odbiorę w piątek i zawiozę na salę dzień wcześniej, ale nie wiem czy tak się da, bo pokój dla nas będzie dopiero od soboty dostępny. Albo ja je odbiorę dzień wcześniej i będą w wazonie do momentu przyjścia TŻ do mnie i wtedy dopiero je wyciągniemy z wazonu. No albo je odbiorę po zrobieniu fryzury i makijażu... ale wolałabym nie, bo nie wiem ile mi zajmie ten fryzjer i makijaż... Sama nie wiem, co myślicie?
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do placenia 100% czy 50% to duzo zalezy ile taki fotograf i kamerzysta maja zamiar pracowac na naszym weselu bo jezeli 4 godziny to mysle ze lepiej oplacic im obiad i jakies przystawki za pol ceny
|
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
My płacimy połowę za kamerzystę, kapelę i fotografa....ale byłam na weselu gdzie nic im nie dali do jedzenia i w przerwie gonili po bułki i pasztet MASAKRA bo mama młodej stwierdziła że oni są w pracy i płaci się im takie grube pieniądze i generalnie PRZESADĄ byłoby wykupywanie jedzenia, no i za to mieli taka zabawę za takie potraktowanie!!!!
a co do pieniążków to my bedziemy mieli takie specjalne pudełka które później będą z nami w pokoju w hotelu
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez emillia006 Czas edycji: 2010-08-18 o 20:30 |
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra straszna...biedni... :/
Podpowiedźcie mi proszę co do tych bukietów dla rodziców jak to wykombinować żeby nie zdechły?
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Zespół, kamerzysta i fotograf to bardzo ważne osoby na weselu. dlatego też uważam, że należy o nich zadbać
BTW. W moich stronach święcenie obrazu dla małżonków jest powszechne Nikt się nie dopytuje o obraz to może z tego zrezygnuję
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Ariena zawsze mozesz poprosić panią z kwiaciarni o to żeby wbiła ci te bukiety w namoczoną gąbkę i wtedy będą miały cały czas wodę, ale i tak jestem zdania że najlepiej byłoby jakbyś zawiozła , lub ktoś inny zawiózł je na salę bo na pewno ktoś w sobotę będzie jechał lub w piątek....pamietaj że od 13- do 17 to jest aż 4 godziny dla kwiatów to masakra a niech jeszcze będzie gorąco.....a do składania podzię kowań kolejne parę godzin...a jak już podupadną to po nich...ja bym nie ryzykowała
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas w lokalu jest 50% za dzieci, ale za usługodawców płacimy normalnie, jak za gości (ostatecznie będą siedzieć praktycznie całą noc, a foto i video pewnie od rana, więc normalnie niech jedzą). Oczywiście alkoholu nie dostaną, jakby nie było - będą w pracy.
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-08-18 o 20:45 |
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2010-08-18 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podczas każdej przerwy ustalają jakie utwory grają podczas kolejnej partii tańca, uwzględniając życzenia gości.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
|
#357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu nigdy o takim czyms nie slyszalam. Zawsze na weselu na ktorym bylam, uslugodawcy mieli osobny stolik z jedzonkiem. W koncu oni sa w pracy i nie widze powodu aby ich laczyc z rodzina przy stolach. Nie daj boshe jeszcze zaczna sie goscic jak reszta towarzystwa ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Za jedzeniem dla nich jestem calkowicie ZA i jak trzeba bedzie zaplace 100%
|
||
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak więc uważam że rozgoszczenie się orkiestry fotografa dj jest tylko i wyłącznie uzależnione od charakteru i odpowiedzialności tych osób za wykonywaną pracę a nie od miejsca gdzie siedzą
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My np. zaznaczamy, że picie alkoholu w trakcie pracy jest dla nas niedopuszczalne (chyba, że sami poczęstujemy )
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli nie upiją się na umór i nikt ich nie nakryje to mogą sobie gdzieś po kątach wypić i nawet nikt nie będzie wiedział. Jednak uważam że poczucie obowiązku i solidności wykonywanej pracy jest ważniejsze od umowy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Torebka była zwykłą (kremową- czyli stonowaną) torebką na prezenty gdzie trzymałam pomadkę błyszczyk perfumy itp rzeczy

zazwyczaj tak ludzie bora wiec nie wiem