|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
Naj ale kartka z życzeniami jest w kopercie z kasą, więc na jedno wychodzi
![]() A tak w ogóle to zamiast kwiatów chciałabym dostać wino ![]() ![]() ![]() Podobno najgorszym pomysłem są zabawki dla Domów Dziecka. Moja mama prowadzi wolontariat i mówi, że panie się skarżą, że w sezonie ślubnym już nie mają co z tym zrobić, bo tyle tego dostają. Już lepiej pojechać i zapytać czego dokładnie potrzeba a nie uszczęśliwiać kogoś na siłę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie to czegoś dowodzi, że jak mój ginekolog usłyszał, że tamta konowałka przypisała na brak okresu, BEZ BADAŃ, osiemnastoletniej dziewczynie najbardziej końskie dawki hormonów jakie mogły być to się złapał za głowę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak, a do kartki z życzeniami wsadzamy kopertę, czyli wiadomo że to od nas
Jutro mam ostatnie zajęcia z panem ciachem ![]() ![]() ![]() Jutro przychodzi ekipa i zaczynają ocieplać dom i potem elewacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O tych zabawkach słyszałam to samo - ile w końcu dzieci potrzebują pluszaków ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
paollino dokończ to opakowanie a później i tak kończysz z tabletkami więc bedziesz miała spokój
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Arrakis miałam Ci opowiedzieć mój sen sprzed paru dni i zapomniałam
![]() Śniło mi się, że szłam ulicą i nagle spotkałam Deine Lakaien ![]() ![]() ![]() Chyba nocne odloty senne TŻ-ta przechodzą na mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
arrakis, też z JG?
![]() nie nadążam za Wami dziewczyny, ledwo coś napisałam, a tu już prawie cała strona nowych postów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obejrzalam filmik - niezly - kiedy bedzie calosc? Cytat:
![]() no, z Jeleniej jestem - musimy sie zgadac jakos ![]() szukam dalej inspiracji - dwa pomysly wyeliminowalam - zostaly mi dwa - japonska gejsza albo porcelanowa lalka - rozwazam tez polaczenie obu i zrobienie porcelanowej lalki w stylu japonskim ![]() co myslicie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Brałam Diane przez prawie rok i takich jazd nie miałam ale fakt, ze to syf. Teraz płacę sporo więcej ale tabletki mają mniej hormonów.
Carmi Ty pijaku! Też bym wino chciała. Albo książkę z dedykacją. Lubię książki i była by fajna pamiątka. Ale pewnie skończy się na kwiatkach bo raczej nie będę pisać na zaproszeniach, że chciałabym coś tam dostać. A co do rzeczy dla domów dziecka itp. to znajomi prosili o pieluchy, kosmetyki dla dzieci, szczoeczki do zębów dla domu małego dziecka. Inni mieli wolontariusza który stał z puszką i zbierał na schronisko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
a w ogole to sie dzis dowiedzialam, ze na kursiue charakteryzacji bede sama
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
Widać, że sezon. Wchodzę na fb a tam 2 galerie ze ślubów znajomych.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Premiera 25.09 - na Ogólnopolskim Zlocie Fanów Depeche Mode w Szczecinie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu
![]() Mój stary gin "jechał" mnie tym ponad rok na PCO. ![]() ![]() ![]() ![]() Pooglądałam zdjęcia z wczasów i uśmiech wrócił ![]() btw. siostra TŻta i jej TŻ zażyczyli sobie na ich ślub artykuły szkolne zamiast kwiatów i oddali potem do pobliskiego domu dziecka... Podziwiam takich ludzi, ale już wolę takie coś niż jak czasem ktoś chce kupony totka. Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2010-08-18 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech, nigdy w życiu nie wrócę do hormonów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Aleks, Carmel, ja wiem, że to na jedno wychodzi, czy się podpisze kartkę, czy kopertę, ale moim zdaniem niefajnie wyglądają niepodpisane życzenia, a koperta podpisana to tak jakoś... nie wiem... nie podoba mi się i już, więc nie podpisuję
![]() ogólnie jak komuś dawałam, to podpisując kartkę, zaczęłam się zastanawiać nad ideą podpisywania dopiero niedawno, kiedy to się nasłuchałam, że 500 zł to minimum (moja mama też tak twierdzi ![]() ja osobiście chyba nie chciałabym wiedzieć, kto mi ile dał, ale przecież nie poproszę ludzi, by nam dali nieopisane koperty, bo to szczyt prostactwa ![]() ![]() co do wina i książek - też o tym myślę, ale: a) książek mamy masę, więc jeśli nie zrobilibyśmy spisu tych, które chcemy, to albo byśmy dostali Grochole i inne takie, coby się bezsensownie kurzyły, albo to, co już mamy. b) wina to jest to, ale nie wiem, jak to zostanie odebrane ![]() ech,ale mi ten komp w domu muli... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
170zł. za wizytę? ładnie. swoją droga jak kiedyś policzyłam ile taki ginekolog (powiedzmy mój, ktory bierze mniej więcej 100zł) zarabia to łohoho
![]() ja teraz robie sobie przerwę i jak pomyślę o swoich dwumiesięcznych cyklach to szkoda słow... edit: naj, a ja to bym chciała sobie tak parę lat po ślubie pooglądać kartki i wiedzieć od kogo to ![]() może kasa w jednej kopercie a kartka w drugiej to by było rozwiązanie... ![]() Edytowane przez peach_passion Czas edycji: 2010-08-18 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
ale ktore "to"? bo podalam 3 opcje
![]()
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Wino czy cokolwiek innego to jeszcze, ale czytałam czasami wątek pm2010 i naprawde wiele z nich na zaproszeniach ma napisane, że chcą kasę, "dajcie śwince się radować" - to jest dopiero bezczelne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to mnie jest wszystko jedno co i czy coś dostaniemy. Biorę ślub dla ślubu a nie prezentów. Jednak w moich stronach jest zwyczaj, ze chrzestni kupują pralkę/lodówkę/kuchenkę. I szczerze mówiąc to jedyne czego mam nadzieję, że nie dostaniemy. Bo z racji mieszkania w wynajmowanych mieszkaniach nie potrzebujemy i nie mielibyśmy co z tym zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Arrakis, staram się nadążać xD a co do spotkania, to wiesz, jak byś kiedyś coś, to pisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
u nas teraz wszyscy chcą wina , mój brat też a kuzynka Tż wina bądź słodycze , a moja kuzynka artykuły papiernicze dla dzieci z domu dziecka , ale to właśnie pani z domu dziecka jej powiedziała co potrzebują .
Więc teraz ludzie dziwnie nie patrzą na to , jak komuś się nie spodoba to kupi kwiaty i tyle ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już to raz przerabiałam - na własnej Pierwszej Komunii. Jako jedyne dziecko w klasie NIE MIAŁAM pojęcia, że jakikolwiek prezent na mnie czeka - nie wiedziałam, że z tej okazji można jakiś prezent dostać. Wiecie w jakim byłam szoku jak dostałam rower i piękne książki? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
peach, dobry pomysł z tym, że kasa w jednej kopercie, a życzenia w drugiej
![]() ![]() Hmm, ja nie wiem, ale my się po prostu pytaliśmy młodych, co chcą dostać... i oni nie czuli się urażeni, nie widziałam zmieszania, po prostu powiedzieli, że jeśli nie mamy pomysłu, to pieniążki się przydadzą, a jak pytałam, czy chcą kwiaty, czy coś innego, to się od jednych dowiedziałam, że chcą misie ![]() ![]() no i jakoś w moim otoczeniu to normalne. choć ta parka od misiów napisała na kartce dołączonej do zaproszenia właśnie taki "superwierszyk" o pieniądzach... coś takiego tam było: "Młodym z królem papier wartościowy ofiarować możesz, gościu drogi, pomysł na prezent to prosty i gotowy, a nam pomoże w zaczęciu nowej drogi" czy jakoś tak... w każdym razie ten wartościowy papier z królem zapamiętalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem otwarta na wszelkie tego typu propozycje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.