Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 20:29   #4591
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
aleks, koperty nie podpisuję też, ale życzenia tak a Wy?

btw. http://mistrzowie.org/21289/Sztuka-przetrwania
No my nie bo włożyć podpisaną kartkę i pieniądze to tak jak dać pieniądze w podpisanej kopercie. Więc my dajemy kopertę z kasą i kwiatki/czekoladki/zeszyty/szczoteczki do zębów. Swoją drogą za 2 tyg idziemy na ślub i obiad. Młodego poznałam, widziałam go raz 3 lata temu a jej ani razu. Dobrze, że to tylko obiad a nie całonocne wesele na którym nikogo nie znam.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:30   #4592
201608251020
Konto usunięte

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Skutki uboczne to jedno a depresyjne jazdy to drugie - przynajmniej mój obecny ginekolog kazał odstawiać w takich przypadkach i nie czekać aż przejdzie...
W sumie w pon. je kończę. Myślisz że nic mi nie stanie się do tego czasu?? Bo ten weekend mam pracujący i nie chcę żeby mnie okres męczył wtedy
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:30   #4593
carmelova
Zakorzenienie

Naj ale kartka z życzeniami jest w kopercie z kasą, więc na jedno wychodzi

A tak w ogóle to zamiast kwiatów chciałabym dostać wino Tylko mama się śmieje, że powinnam ustalić granicę powyżej 5 zł Tak czy siak boję się, że wyjdziemy na alkoholików, chociaż wypijamy może jedno wino w tygodniu

Podobno najgorszym pomysłem są zabawki dla Domów Dziecka. Moja mama prowadzi wolontariat i mówi, że panie się skarżą, że w sezonie ślubnym już nie mają co z tym zrobić, bo tyle tego dostają. Już lepiej pojechać i zapytać czego dokładnie potrzeba a nie uszczęśliwiać kogoś na siłę
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:31   #4594
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
raingirl - welcome home - Syndi 35 to jest następczyni Diany Czujesz że 2 lata temu gin karmił mnie tym ROK???? Teraz zostało mi jedno opak. przypadkiem, dlatego wzięłam na przesunięcie okresu, co by nie dostać na wczasy, ale już mi się włącza durne myślenie. Dobrze, że wiem mniej więcej żeby nie brać tego na serio
Powinni te świństwa wycofać. Kurcze, chyba we wszystkich CYWILIZOWANYCH krajach te tabletki dawno są wykluczone ze sprzedaży
W każdym razie to czegoś dowodzi, że jak mój ginekolog usłyszał, że tamta konowałka przypisała na brak okresu, BEZ BADAŃ, osiemnastoletniej dziewczynie najbardziej końskie dawki hormonów jakie mogły być to się złapał za głowę jak przyleciałam do niej zmartwiona, że chyba wariuję (dostawałam autentycznej, spazmatycznej histerii o głupoty - np. o to, że nie mogłam rozwiązać jakiegoś ćwiczenia z matematyki ) to powiedziała "ojej... to odstawimy niedługo tabletki". Wyrzuciłam to g... (za wielkim przeproszeniem) a do niej więcej nie poszłam
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:31   #4595
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość

skimos, Wrocław tylko w okresie od października do czerwca, ale zastanawiam się, czy na następne wakacje nie znaleźć sobie tam roboty, w JG mogę co najwyżej ulotki roznosić ale to bym musiała z tatusiem porozmawiać, bo jestem jego ukochaną córeczką ofc
łooo matko... w koncu jakas zazdrosnica z jeleniej jest
Stary 2010-08-18, 20:33   #4596
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
aleks, koperty nie podpisuję też, ale życzenia tak a Wy?
Ja też tak, a do kartki z życzeniami wsadzamy kopertę, czyli wiadomo że to od nas

Jutro mam ostatnie zajęcia z panem ciachem ale mówię Wam rewelacyjny on jest, super prowadzi ten kurs już pomijając to, że przystojniak. Będzie mi go brakowało w pt. kurs pierwszej pomocy i po kursie, w pon. wizyta w urzędzie w sprawie "o krok bliżej do rozpoczęcia stażu"

Jutro przychodzi ekipa i zaczynają ocieplać dom i potem elewacja najwyższy czas.
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:36   #4597
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie w pon. je kończę. Myślisz że nic mi nie stanie się do tego czasu?? Bo ten weekend mam pracujący i nie chcę żeby mnie okres męczył wtedy
Myślę, że jak weźmiesz poprawkę na to, że to od tabletek to wszystko będzie ok po prostu w jakiejś "dziwnej" sytuacji trzy głębokie wdechy i mantra "to przez hormony"
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to zamiast kwiatów chciałabym dostać wino Tylko mama się śmieje, że powinnam ustalić granicę powyżej 5 zł Tak czy siak boję się, że wyjdziemy na alkoholików, chociaż wypijamy może jedno wino w tygodniu

Podobno najgorszym pomysłem są zabawki dla Domów Dziecka. Moja mama prowadzi wolontariat i mówi, że panie się skarżą, że w sezonie ślubnym już nie mają co z tym zrobić, bo tyle tego dostają. Już lepiej pojechać i zapytać czego dokładnie potrzeba a nie uszczęśliwiać kogoś na siłę
Też myślałam o winie - fajnie tak mieć na start mini piwniczkę z alkoholami chociaż chyba najbardziej bym się cieszyła z książek z dedykacjami - zostaną na zawsze jako pamiątka. Mój TŻ też jest taki "książkowy", więc biblioteczka nigdy nie będzie za duża

O tych zabawkach słyszałam to samo - ile w końcu dzieci potrzebują pluszaków to już lepiej jakieś słodycze i przybory szkolne (tego to na pewno nigdy za wiele) no i pewnie też jakieś rzeczy z ubrań, środki czystości, może pościel Zdecydowanie najlepiej zadzwonić wcześniej do wybranego ośrodka, powiedzieć kiedy się szykuje ślub i zapytać z czego by się ucieszyli najbardziej...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 20:36   #4598
peach_passion
Zakorzenienie

paollino dokończ to opakowanie a później i tak kończysz z tabletkami więc bedziesz miała spokój
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:37   #4599
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Też chcieliśmy wino, ale teściowa marudziła, że nie wypada właśnie dlatego i to jeszcze tak pod kościołem dostawać no i dlatego w filmiku zaproszeniowym napisaliśmy, ze chcemy słodycze, kwestia ile osób to przeczytało a teściowa powiedziała, że nam kupi całą skrzynię z winem
Stary 2010-08-18, 20:38   #4600
raingirl
Zakorzenienie

Arrakis miałam Ci opowiedzieć mój sen sprzed paru dni i zapomniałam
Śniło mi się, że szłam ulicą i nagle spotkałam Deine Lakaien pytam czy to oni a oni mnie zaprosili do jakiejś knajpy i słuchaliśmy "Where you are"
Chyba nocne odloty senne TŻ-ta przechodzą na mnie
Stary 2010-08-18, 20:47   #4601
Ayrine
Zakorzenienie

arrakis, też z JG? no ja chyba tym bardziej bym się nie spodziewała :3

nie nadążam za Wami dziewczyny, ledwo coś napisałam, a tu już prawie cała strona nowych postów
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 20:53   #4602
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Arrakis miałam Ci opowiedzieć mój sen sprzed paru dni i zapomniałam
Śniło mi się, że szłam ulicą i nagle spotkałam Deine Lakaien pytam czy to oni a oni mnie zaprosili do jakiejś knajpy i słuchaliśmy "Where you are"
Chyba nocne odloty senne TŻ-ta przechodzą na mnie
wow niezle

obejrzalam filmik - niezly - kiedy bedzie calosc?

Cytat:
arrakis, też z JG? no ja chyba tym bardziej bym się nie spodziewała :3

nie nadążam za Wami dziewczyny, ledwo coś napisałam, a tu już prawie cała strona nowych postów
hehe - musisz sie wprawic

no, z Jeleniej jestem - musimy sie zgadac jakos

szukam dalej inspiracji - dwa pomysly wyeliminowalam - zostaly mi dwa - japonska gejsza albo porcelanowa lalka - rozwazam tez polaczenie obu i zrobienie porcelanowej lalki w stylu japonskim

co myslicie?
Stary 2010-08-18, 20:54   #4603
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Brałam Diane przez prawie rok i takich jazd nie miałam ale fakt, ze to syf. Teraz płacę sporo więcej ale tabletki mają mniej hormonów.

Carmi Ty pijaku! Też bym wino chciała. Albo książkę z dedykacją. Lubię książki i była by fajna pamiątka. Ale pewnie skończy się na kwiatkach bo raczej nie będę pisać na zaproszeniach, że chciałabym coś tam dostać.
A co do rzeczy dla domów dziecka itp. to znajomi prosili o pieluchy, kosmetyki dla dzieci, szczoeczki do zębów dla domu małego dziecka. Inni mieli wolontariusza który stał z puszką i zbierał na schronisko.

Stary 2010-08-18, 20:56   #4604
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

a w ogole to sie dzis dowiedzialam, ze na kursiue charakteryzacji bede sama bo nie ma chetnych i normalnie by odwolali ale ze ja to przez UP zalatwialam to nie moga odwolac i musza mnie sama przeszkolic wiec bede miala kurs indywidualny
Stary 2010-08-18, 20:59   #4605
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Widać, że sezon. Wchodzę na fb a tam 2 galerie ze ślubów znajomych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 20:59   #4606
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
szukam dalej inspiracji - dwa pomysly wyeliminowalam - zostaly mi dwa - japonska gejsza albo porcelanowa lalka - rozwazam tez polaczenie obu i zrobienie porcelanowej lalki w stylu japonskim

co myslicie?
oo, fajnie to mogłoby byc ciekawe
Stary 2010-08-18, 21:00   #4607
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
obejrzalam filmik - niezly - kiedy bedzie calosc?
Premiera 25.09 - na Ogólnopolskim Zlocie Fanów Depeche Mode w Szczecinie
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Carmi Ty pijaku! Też bym wino chciała. Albo książkę z dedykacją. Lubię książki i była by fajna pamiątka. Ale pewnie skończy się na kwiatkach bo raczej nie będę pisać na zaproszeniach, że chciałabym coś tam dostać.
No właśnie ja też raczej na to się nie zdobędę
Stary 2010-08-18, 21:03   #4608
201608251020
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu

Mój stary gin "jechał" mnie tym ponad rok na PCO. Kiedy rozregulował mi tarczycę takimi dawkami i doprowadził do niedoczynności, to dowiedziałam się od pani endokrynolog że tego NIE WOLNO dawać na więcej niż 3 cykle Zmieniłam lekarza. Tamten wizytę załatwiał w 10 min., wypisywał receptę na 3 opak. Syndi i dziękuję dobranoc. 170 zeta za wizytę ARGH !

Pooglądałam zdjęcia z wczasów i uśmiech wrócił

btw. siostra TŻta i jej TŻ zażyczyli sobie na ich ślub artykuły szkolne zamiast kwiatów i oddali potem do pobliskiego domu dziecka... Podziwiam takich ludzi, ale już wolę takie coś niż jak czasem ktoś chce kupony totka.

Edytowane przez 201608251020
Czas edycji: 2010-08-18 o 21:04
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:05   #4609
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Mój stary gin "jechał" mnie tym ponad rok na PCO. Kiedy rozregulował mi tarczycę takimi dawkami i doprowadził do niedoczynności, to dowiedziałam się od pani endokrynolog że tego NIE WOLNO dawać na więcej niż 3 cykle Zmieniłam lekarza. Tamten wizytę załatwiał w 10 min., wypisywał receptę na 3 opak. Syndi i dziękuję dobranoc. 170 zeta za wizytę ARGH !

Ech, nigdy w życiu nie wrócę do hormonów Tylko gdzie ten mój okres...
Stary 2010-08-18, 21:12   #4610
najfajniejsza
Zakorzenienie

Aleks, Carmel, ja wiem, że to na jedno wychodzi, czy się podpisze kartkę, czy kopertę, ale moim zdaniem niefajnie wyglądają niepodpisane życzenia, a koperta podpisana to tak jakoś... nie wiem... nie podoba mi się i już, więc nie podpisuję no ale byliśmy razem tylko na dwóch ślubach, więc doświadczenia nie mam, może lepiej nie dawać życzeń? bo jakoś nie wyobrażam sobie nie podpisać się na życzeniach.
ogólnie jak komuś dawałam, to podpisując kartkę, zaczęłam się zastanawiać nad ideą podpisywania dopiero niedawno, kiedy to się nasłuchałam, że 500 zł to minimum (moja mama też tak twierdzi ) i że warto wiedzieć, ile kto dał...
ja osobiście chyba nie chciałabym wiedzieć, kto mi ile dał, ale przecież nie poproszę ludzi, by nam dali nieopisane koperty, bo to szczyt prostactwa w zasadzie mogę wyjąć pieniądze, nie patrząc na koperty/kartki

co do wina i książek - też o tym myślę, ale:
a) książek mamy masę, więc jeśli nie zrobilibyśmy spisu tych, które chcemy, to albo byśmy dostali Grochole i inne takie, coby się bezsensownie kurzyły, albo to, co już mamy.
b) wina to jest to, ale nie wiem, jak to zostanie odebrane

ech,ale mi ten komp w domu muli...
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:13   #4611
peach_passion
Zakorzenienie

170zł. za wizytę? ładnie. swoją droga jak kiedyś policzyłam ile taki ginekolog (powiedzmy mój, ktory bierze mniej więcej 100zł) zarabia to łohoho

ja teraz robie sobie przerwę i jak pomyślę o swoich dwumiesięcznych cyklach to szkoda słow...

edit: naj, a ja to bym chciała sobie tak parę lat po ślubie pooglądać kartki i wiedzieć od kogo to

może kasa w jednej kopercie a kartka w drugiej to by było rozwiązanie...

Edytowane przez peach_passion
Czas edycji: 2010-08-18 o 21:15
Stary 2010-08-18, 21:14   #4612
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
oo, fajnie to mogłoby byc ciekawe
ale ktore "to"? bo podalam 3 opcje
Stary 2010-08-18, 21:18   #4613
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też raczej na to się nie zdobędę
Wino czy cokolwiek innego to jeszcze, ale czytałam czasami wątek pm2010 i naprawde wiele z nich na zaproszeniach ma napisane, że chcą kasę, "dajcie śwince się radować" - to jest dopiero bezczelne my info o słodyczach umieściliśmy w naszym filmiku, jak przeczytają to dobrze, a jak nie to też tragedii nie będzie. Tak sobie myslę, że dla przyjezdnych osób to nawet wygodniejsze, niż kombinowanie tu na miejscu kwiatów
Stary 2010-08-18, 21:19   #4614
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc to mnie jest wszystko jedno co i czy coś dostaniemy. Biorę ślub dla ślubu a nie prezentów. Jednak w moich stronach jest zwyczaj, ze chrzestni kupują pralkę/lodówkę/kuchenkę. I szczerze mówiąc to jedyne czego mam nadzieję, że nie dostaniemy. Bo z racji mieszkania w wynajmowanych mieszkaniach nie potrzebujemy i nie mielibyśmy co z tym zrobić.

Stary 2010-08-18, 21:20   #4615
Ayrine
Zakorzenienie

Arrakis, staram się nadążać xD a co do spotkania, to wiesz, jak byś kiedyś coś, to pisz a tego kursu to Ci zazdroszczę, ale nie zdziw się, jak kiedyś Cię zapożyczę do sesji foto
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:24   #4616
upadly_aniol00
Zakorzenienie

u nas teraz wszyscy chcą wina , mój brat też a kuzynka Tż wina bądź słodycze , a moja kuzynka artykuły papiernicze dla dzieci z domu dziecka , ale to właśnie pani z domu dziecka jej powiedziała co potrzebują .
Więc teraz ludzie dziwnie nie patrzą na to , jak komuś się nie spodoba to kupi kwiaty i tyle

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Wino czy cokolwiek innego to jeszcze, ale czytałam czasami wątek pm2010 i naprawde wiele z nich na zaproszeniach ma napisane, że chcą kasę, "dajcie śwince się radować" - to jest dopiero bezczelne my info o słodyczach umieściliśmy w naszym filmiku, jak przeczytają to dobrze, a jak nie to też tragedii nie będzie. Tak sobie myslę, że dla przyjezdnych osób to nawet wygodniejsze, niż kombinowanie tu na miejscu kwiatów
a pokazywałaś nam filmik ? czy ja po prostu go przeoczyłam gdzieś ?
Stary 2010-08-18, 21:26   #4617
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Co kto lubi, ale... nie odważyłabym się prosić o pieniądze w ramach prezentu - goście to goście a nie banda sponsorów jeśli ktoś będzie miał fantazję nam coś podarować z okazji ślubu to bardzo miło z jego strony, ale jakoś jestem daleka od liczenia na taki czy taki prezent.
Już to raz przerabiałam - na własnej Pierwszej Komunii. Jako jedyne dziecko w klasie NIE MIAŁAM pojęcia, że jakikolwiek prezent na mnie czeka - nie wiedziałam, że z tej okazji można jakiś prezent dostać. Wiecie w jakim byłam szoku jak dostałam rower i piękne książki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 21:29   #4618
najfajniejsza
Zakorzenienie

peach, dobry pomysł z tym, że kasa w jednej kopercie, a życzenia w drugiej podoba mi się

Hmm, ja nie wiem, ale my się po prostu pytaliśmy młodych, co chcą dostać... i oni nie czuli się urażeni, nie widziałam zmieszania, po prostu powiedzieli, że jeśli nie mamy pomysłu, to pieniążki się przydadzą, a jak pytałam, czy chcą kwiaty, czy coś innego, to się od jednych dowiedziałam, że chcą misie a drudzy powiedzieli, że słodycze
no i jakoś w moim otoczeniu to normalne.
choć ta parka od misiów napisała na kartce dołączonej do zaproszenia właśnie taki "superwierszyk" o pieniądzach... coś takiego tam było:
"Młodym z królem papier wartościowy
ofiarować możesz, gościu drogi,
pomysł na prezent to prosty i gotowy,
a nam pomoże w zaczęciu nowej drogi"
czy jakoś tak... w każdym razie ten wartościowy papier z królem zapamiętalam
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:30   #4619
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Arrakis, staram się nadążać xD a co do spotkania, to wiesz, jak byś kiedyś coś, to pisz a tego kursu to Ci zazdroszczę, ale nie zdziw się, jak kiedyś Cię zapożyczę do sesji foto
a wlasnie mialam ci pisac, ze widze, ze zajmujesz sie fotografia, ja robie wizaz to mozemy polaczyc sily
jestem otwarta na wszelkie tego typu propozycje
Stary 2010-08-18, 21:30   #4620
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
ale ktore "to"? bo podalam 3 opcje
aj zapomniałam że ludzie nie umieją mi czytać w myślach chodziło mi o połączenie lalki i gejszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości