|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
A a mam smaka na coś a sama nie wiem na co...
Dobranoc!
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
A ja mam ten dzień, że właśnie nie pije
![]() Odrobaczamy sie znowu. Bo po n2 tygodniach trzeba ponowić. Ola jutro golnie zawiesinę, a ja dzisiaj ostatnią tabletę przyjełam. Mam nadzieję, że nigdy więcej
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Tun1a - oby
nie wiem czy pisałaś ale jeżeli tak to przegapiłam i z góry przepraszam |
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola przyniosła. Bo to może być nawet wniesione jajeczno na butach do domu. A dziecku można myć łapska 100 razy dziennie a i tak nie uchronisz......
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
no ale przecież nie mówię, że nie myjesz Oli
nie no bo pierwsze moje skojarzenie jak napisałas o tym to pomyślałam o Akademii bo to jednak duże skupisko
|
|
|
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
się nie przyznał....
|
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja herbate z duza iloscia cytryny a dodatkowo osobno wycisnelam sobie do kubka sok z cytryny i zapijam jedno drugim wsumie 2 cytryny mam ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
To podobno najczesciej przynosza dzieci z przedszkoli albo szkol....ja za dziecka to mialam po kilka razy i owsiki i wszy |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy z Bartaskiem nową zabawę, chowam sie w przedpokoju a on mnie szuka. A ze przedpokój mam debilny Musze go nagrać
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawid od brudnych rak mial ropne zapalenie spojowek, mylam rece za kazdym razem jak mial mocno ubrudzone ale to i tak nic nie da bo przeciez musialabym dziecko na smyczy trzymac albo rece powiazac lub ciagle pod woda trzymac i myc wiec latajac po dworze rak czystych nie da sie zachowac wiec musza pewne chorobska przejscA Dawid nie moze przebywac z kotem tyle tylko ze to nie byla trawa a jakis trawopodobny kwiatek....![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Za mna od 2 dni non stop chodza jakies smaki, mam smaki ale sama nie wiem na co i wpiepszam byle co a musze sie chamowac bo w 6 m-cu podobno przybiera sie na wadze najwiecej...wiec mam juz 6 m-c i 4 kg na plusie Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-08-18 o 21:54 |
|
|
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buziaczek a Dawid bawi się z kotem, czy bawi się kotem
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba raczej bawi sie kotem hehe
Czasem go obserwuje jak kot sie turla po ziemi kolo nog albo chodzi mu miedzy nogami albo za nami chodzi bo na dworze to kot wszedzie chodzi za nami a potem Dawid za nim, ciagnie za ogon, glaszcze "bijac", probuje dotykac za lapy, kot to strzymuje a jak ma nerwy to czasem go ugryzie lekko za co juz mu sie oberwalo, ale najczesciej jak nie ma ochoty na "Dawidowe pieszczoty" to ucieka na bezpieczne wysokosci albo na dwor...ale pomimo "pieszczot" Dawida to i tak kot sie sam nastawia ciagle chodzac za nim i pchajac sie mu pod rece a Dawid bardzo go lubi karmic...wyciaga cala puszke, stawia ja do miski i kaze kotu jesc A tak ogolnie to jeszcze sie nad nim nie zneca, ma pewne opory i troche sie boi go zaczepiac Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-08-18 o 22:07 |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
czy zabawy Dawida z kotem wyglądają jak Kuby z moim dropsem
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem tak probuje ale troszke sie boi pozwalac sobie na takie zabawy po tym jak pare razy kot go zlapal zebami wiec robi to ostroznie...a pozatym kot ma krotka siersc wiec troche ciezko zlapac, ale za ogon to chetnie i prowadzi na spacer Sonera
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-08-18 o 22:24 |
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
buziak - pytałaś o ciuchy dla dzieci z uk o co Ci konkretnie chodzi o ceny czy gdzie kupować?
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chodzi mi o ceny czy rzeczywiscie mozna kupic ubrania nowe za 1-5 funtow i czy dla nas mieszkajacych w Polsce jest to rzeczywiscie duzo taniej niz u nas ubrania? bo kilkoro znajomych przywozi lub posyla ubrania z Angli czy Irlandi bo niby jest duzo taniej ![]() A gdzie kupowac to tez mozesz napisac bo nie wiem czy sie zdecydowac na zakup paki ubran w październiku przez znajoma, czy mi sie to bedzie rzeczywiscie oplacalo tak jak mowi i jak widzialam po cenach z metek ?
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-08-18 o 22:32 |
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Sonera
z mieszkaniem nic póki co nie chcę się rozpisywać żeby nie zapeszyć więc póki co ciiiii.... ![]() wybaczcie, robiłam przemeblowanie na wyspie i 3 razy mi się nie zapisalo bo błąd był no chyba że jurto wejdę i się załamię
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co można się tutaj nieźle obłowić:
Na przecenach bo normalne ceny są z komsosu(marki tkaie jak next, gap, marks&spencer, mothercare, mamas and papas)mają piękne ciuchy ale tylko właśnie na tych przecenach opłaca się kupować. Ostatnio w gap i next kupowałam ubranka po 1f- 6f przecenione niektore z ponad 20f. To są już wtedy ostatki i trzeba mieć też szczęście żeby kupić coś co się akurat szuka lub w rozmiarze który się szuka. Jest też tak, że ludzie tutaj na ebay lub na marketach sprzedają używane w ogóle nie zniszczone ubranka za grosze. Wtedy też można kupować rzeczy po1f lub 50pensów. Jak byłam na wakacjahc w pl to głowa mnie bolała jak widziałam ceny u Was rzeczy dla dzieciaków. Pampersy czy huggies też są duuuużo tansze u nas ehs szkoda gadąc naprawde:/
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka dopiero zobaczyłam, ze na Fejsie pisałaś bo przypomniało mi się, ze Młodego zupy nie zamroziłam
Gotujecie osobno dla dzieci czy jedzą co Wy? Bo ja jeszcze czasem ugotuję i zamrożę na wypadek jak robię coś czego nie moze zjeść.
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
jo@n@ a chciałam spytać o dryfującą skrzynię, ale już sobie zakupiłam, mało kaski miałam i musiałam płotki sprzedać i piec, no i leżak z parasolem, ale już mam (spłukałam się z kasy po powiększeniu wyspy)
tak w ogóle to na wyspę wchodzę jak mi się przypomni
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas ceny rzeczywiscie kosmiczne, dlatego ja kupuje uzywane na allegro albo czasem cos trafie w lumpeksie fajnego, z nowych to kupuje na wyprzedazach jak sa jakies wieksze ale to czesto juz sa wlasnie resztki bo za pozno sie dowiaduje o tym ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Dawid je to co my. A jak akurat mam cos czego mu raczej dac nie moge a dokladnie nie powinnam to daje mu np zupe z poprzedniego dnia jesli mi zostala albo obiadek ze sloiczka bo zawsze ze 2 sloiki w zapasie mam w razie czego...ewentualnie wysylam go na obiad do mojej mamy na dol ![]() jesli ma cos co mozna mu dac
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-08-18 o 22:45 |
||
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba je wszystko to co my...bo nawet jakbym mu zrobiła coś innego to i tak przyjdzie do nas sępić
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
buziak są tu jeszcze outlety i sklepy przyfabryczne tam też można taniej kupić.
Ogólnie jest to możliwe tak samo tutaj w ciucholandach też są tanio ciuchy. A te marki typu early days, cheeroke, george to cały rok są tanie ![]() dobra zmykam spać Gratuluję zaciążonym i Tobie buziak córeczki bo doczytałam, że znasz już płeć
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie Anya?
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
Je to co my. Tzn. ja nie jem mięsa, a Małżon ma swoje joble i też dużo rzeczy nie je. Ola je najczęściej Małżonowy obiad, ale jak jego jest ciężki to je wtedy mój. Tylko z pizzą mam problem. Bo nie wiem czy powinna. Suchej nie tknie. Tylko wcina oliwki, pieczary i cebule. Nic wartościowego.
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Filip je wszystko, a najgorsze jest że jadłby wszystko na raz, najpierw zupy zje trochę za chwile nie chce i woła nieeee, po 5 minutach uwiesza się na lodówce i woła mniam mniam, zje np. jogurt nawet nie cały i znowu nieee
mija pięć minut i wisi na szafce wołając mniam mniam i znowu wcina jakieś paluszki ehhh no ale sam już swojego pampersa jak mu zmienię wynosi do śmieci a jak wyrzuci to sam sobie brawo bije
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
ahoj!!
co tu taka cisza? ![]() Uwaga się chwalę: też schudłam, mieszcze się w spodnie w które nie wchodziłam My juz po spacerze, mlodzież śpi a ja piję kawkę. Do kawy nie mam nic słodkiego bo się ograniczam . Jak nie będzie dzisiaj padać to idę z przyjaciółką na piwo
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Ja mam dzisiaj dzień migrenowy i nawet siedzieć przy kompie nie umiem Byłam u lekarza po receptę na mycrogynon21, kiedyś je brałam ale mi się trochę utyło dam radę w diecie mam już wprawę ![]() Na dworze leje................. gdzie te zasrane polskie lato???????????????? anya gratuluję schudnięcia ![]() Ja się napatrzeć w lustro nie mogę, nie pamiętam kiedy ważyłam 62kg
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

nie no bo pierwsze moje skojarzenie jak napisałas o tym to pomyślałam o Akademii bo to jednak duże skupisko
się nie przyznał....

wiec latajac po dworze rak czystych nie da sie zachowac wiec musza pewne chorobska przejsc
tyle tylko ze to nie byla trawa a jakis trawopodobny kwiatek....

Byłam u lekarza po receptę na mycrogynon21, kiedyś je brałam ale mi się trochę utyło dam radę