|
|
#721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
Cytat:
po raz kolejny brawa, dla osob ktore zajmuja sie ta sprawa... to oznacza nic innego jak tylko to ,ze nie maja wcale Lidii90, tylko Meduze ktora tylko CYTOWALA slowa Lidii..... zaczyna mnie juz to wszsytko irytowac
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
może to ściema "dla ostrzeżenia"
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mówię biegle po hiszpańsku, jeśli trzeba coś przetłumaczyć albo ewentualnie sprawdzić dajcie znać. Znam też bułgarski ale w stopniu średniozaawansowanym oraz serbski, wiec tłumaczenie zajęłoby mi trochę czasu, ale mogę wysłać to do znajomej bułgarki żeby mi sprawdziła, także po prostu napiszcie ![]() p.s od razu mówię że jestem zielona w przerabianiu filmików także tutaj ktoś by ewentualnie musiał mi pomóc
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7df813b986b922a36aa3b22 9fba050fe6f445116;2146297 5]Ja mogę tłumaczyć na hiszpański co tylko chcecie, ale bezpośrednio tekst na pw poproszę, nie mam ostatnio czasu na przeglądanie wątku
[/QUOTE]Tekst dokładnie taki jak na filmikach w moim podpisie. Wersja angielska (nowa) różni się troszkę od wersji polskiej, ale generalnie treść taka sama. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Ok więc wszelkie tłumaczenia na języki obce proszę przesyłać do mnie na pw. Tylko z góry o proszę o numerowanie slajdów, bo o ile po angielsku wiedziałam o czym piszę, tak w innych językach (oprócz jeszcze niemieckiego) nie będę miała bladego pojęcia, i będzie to mechaniczne kopiuj wklej. ![]() Teraz już pójdzie z górki - mam projekt i wystarczy tylko podmienić slajdy. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Dopiero jutro dowie się o tym prokuratora, to my to już w ogóle nie wiem kiedy. ;P ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Dzięki. Oby się szybko rozszedł dalej. ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- ;] ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
Także dogadaj się z użytkowniczką blancita, która z Was to przetłumaczy.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-08-18 o 23:50 |
||
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby ta cała Anna Cz. nie była Lidią90 tylko cytowałaby jej słowa -> co za problem udowodnić to? posty z forum nie zostały przecież wykasowane. Natomiast podano info, że przyznała się do całej zmyślonej historii.
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale najważniejsze, żeby Iwona się odnalazła, a nie to kiedy o czym się dowiemy BTW, na oficjalnym forum ktoś przytoczył historię zniknięcia Tatiany, studentki z Ciechanowa sprzed 4 laty, sytuacja bardzo podobna i równie tajemnicza do tej [tylko niestety z tragicznym finałem ]: http://www.ochrona.pl/?page=Structure&id=17&nid=1147
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-19 o 00:10 |
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
alinab - język niemiecki
vikuniaa - język rosyjski blancita i La bamba - język hiszpański Ktoś może pamięta czy jeszcze jakieś tłumaczenia mamy (albo ich propozycje, chętne osoby do ich zrobienia)?? Jeszcze raz napiszę dla tłumaczących. Bardzo proszę o tłumaczenie dokładnie tego tekstu,który znajduje się na filmiku po polsku i po angielsku (linki w moim podpisie) i o numerowanie slajdów (żeby potem nie było,że rozdzielę tekst nie w tym miejscu co trzeba i wyjdzie na to,że na jednym slajdzie znajdzie się opis ubioru Iwony i rysopis Pana Ręcznika). ;P Nowsza wersja to ta po angielsku,więc byłoby miło,gdybyście to zsynchronizowały. ![]() No i oczywiście trzeba przetłumaczyć tytuł filmu "Zaginęła Iwona Wieczorek z Polski) plus info o nagrodzie. Nagroda za pomoc w znalezieniu Iwony Wieczorek: 20 000 zł od prezydenta Sopotu Jacka Karnowskiego 25 000 zł od detektywa Krzysztofa Rutkowskiego 10 000 zł od właścicieli sopockich lokali 1 000 000 zł od anonimowych biznesmenów z Gdańska ŁĄCZNIE: 1 055 000 złotych!!! Tak zrobione tłumaczenia ślijcie mi na pw,a ja tylko podmienię slajdy,a to dosłownie moment roboty.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-08-19 o 01:29 |
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
co do Windows Movie Maker'a- nie wiem jaką macie wersję, ale u mnie jest opcja "importuj obraz wideo" i ona umożliwia edycję tego filmu.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Tak teraz myślę gdzie ten filmik po angielsku porozsyłać.
Może profile Polonii w Anglii na nk??
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Na FB, to serwis międzynarodowy
Ja na razie wrzuciłam na FB u mnie w profilu, mam trochę ludzi z różnych stron świata, liczę, że roześlą dalej.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja się zajmę nk. ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Ok ja to już idę spać,wystarczająco długo siedziałam dzisiaj przed komputerem. ;P Przypominam i proszę o rozsyłanie filmiku w języku angielskim http://www.youtube.com/watch?v=28itwoHdbN8 na różne zagraniczne fora i strony. No i czekam na pw na kolejne tłumaczenia zgodnie z tym co napisałam wyżej (na fioletowo). ![]() Dobranoc.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-08-19 o 01:29 |
|
|
|
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Iwona Wieczorek, jente fra Polen - forsvunnet!" 1. OBS! 2. Iwona Wieczorek er forsvunnet! 3. Hun er 19 år gammel, 165cm høy og slank. Hun har blond hår og mørke øyne. 4. Natten 16 til 17 juli 2010, forsvant den 19 år gamle Iwona Wieczorek. 5. Siste gang hun hadde kontakt med veninnen sin gjennom mobiltelefon, var på stranda i Sopot. Samtalen ble brutt ca klokken 4 om morgenen. 6. Klokken 22 festet Iwona sammen med vennene sine i bydelen Zaspa, der de drakk alkohol. Ca klokken 00:30 kom de seg til gaten ul.Bema. De gikk til utestedet Dream Club, i det skjeve huset. 7. Klokken 3:00 krangler Iwona med veninna si og forlater utestedet. 8. Klokken 3:07 kan man se henne på et overvåkningskamera ved utestedet Papryka og restauranten Sanatorium. 9. http://www.trojmiejska.info/?p=351 10. Ca klokken 3:30 snakker hun med veninnen sin og de blir enige om at Iwona skal overnatte hos henne. 11. Klokken 3:49 får man signal fra mobiltelefonen hennes for siste gang, et sted nær baren Koliba eller moloen. 12. Klokken 4:12 kan man se på et overvåkningskamera at Iwona går langs stranda. 13. http://www.trojmiejska.info/?p=365 14. Der kan man se en mann i en rutete skjorte og med et håndkle på skulderen, som går bak Iwona. 15. Mannen med håndkleet har til dagen idag ikke meldt seg til politiet, ingen har heller sett han. 16. Han kan være et veldig viktig vitne og personen som så Iwona for siste gang denne dagen. 17. Portrett laget av Rutkowski sine medarbeidere. 18. Mann, ca 35 år gammel. Ca 190cm høy. Atletisk kropp. 19. http://www.trojmiejska.info/?p=405 20. Portrett laget av internett brukere. 21. Disse skoene hadde hun på seg denne natten. På videoen kan man se at hun bærte de i hånda. 22. TELEFON NR TIL MOREN TIL IWONA +48 692 569 160 23. Både politiet fra Trippelbyen, en privatdetektiv, en kjent synske og mange av hennes venner og frivillige leter etter Iwona. 24. Desverre så finnes det ingen spor etter denne jenta. 25. Hvis noen klarer å gjennkjenne mannen fra videoen, har sett Iwona, eller har noe som helst informasjon om denne saken 26. vennligst kontakt politiet på nr 997 (også 112) eller moren til Iwona +48 692 569 160 27. Nettsiden om Iwona: http://zaginelaiwonawieczorek.npx.pl/news.php 28. Belønnig for hjelp med å finne Iwona er tilsammen 1 055 000 PLN! ---------- Dopisano o 03:59 ---------- Poprzedni post napisano o 03:58 ---------- Ojj, norweskie litery sie nie przyjmuja tu na stronie
|
|
|
#737 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...s-_150499.html
Tego chyba jeszcze nie było. Kurde czyli jeżeli ona faktycznie nie żyje jej zwłoki mogą być wszędzie ;/
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
Chociaż ja nie mogę pojąć dlaczego on zakłada najgorsze. To, że była silna nie oznacza, że uciekłaby jakimś bandziorom. Jak było ich paru, zakneblowali ją to sama nie dałaby rady.
Ja mam nadzieję, że jest gdzieś przetrzymywana. I co najważniejsze żyje! |
|
|
|
#740 |
|
kobieta za ladą
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...nia_m_in_.html
czyli wiadomo dlaczego nie zdążono namierzyć czy telefon Iwony gdzieś sie logował potem
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To czemu osoba skoro widziała, dopiero po miesiącu się zgłosiła. SZOK. A ja sie pytam, gdzie jest pan ręcznik... :/
Edytowane przez niczka87 Czas edycji: 2010-08-19 o 09:37 |
|
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Przeraża mnie to że jeśli ktoś to widział to dopiero po takim długim czasie o tym powiedział. SZOK. Co za znieczulica.... Jeśli ktoś widział jak kogoś wciągają do auta powinien to zglosić odrazu na policje nie czekając nawet na informacje o tym że ktoś zaginął ;( ... Mam nadzieje że Iwona żyje i jest przetrzymywana. Bądźmy dobrej myśli.
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
ja też w to wierzę. nie wmawiam sobie tego, ale mam przeczucie, że tak właśnie jest...
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro Rutkowski był w Szwecji, to świadek mógł o sprawie nawet nie słyszeć. Jeśli jest obcokrajowcem to to logiczne, jeśli Polakiem tam mieszkającym- nie wszyscy emigranci czytają wiadomości z Polski.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to ma za znaczenie czy świadek słyszał o jej zaginięciu czy nie, skoro widział wszystko na własne oczy . Jego obowiązkiem jest to zgłosić.
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem przerażona
![]() I jak na złośc jeszcze popsuł się ten system do namierzania komórek, niech to szlag :/ jakby nie był zepsuty to na pewno już dawno by ją znaleźli! A ten świadek Rutkowskiego - dlaczego po MIESIĄCU dopiero się ujawnia?! o ile w ogóle to prawda... |
|
|
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wierzę już w te rewelacje Rutkowskiego; najpierw schwytany pan ręcznik, który okazal się nie być ręcznikiem, później owiane tajemnicą poszukiwania w Oliwie, bo według jego informacji coś się tam wydarzyło/jest ukryte, oskarżenie niewinnego policjanta... Ciągle coś nowego. No i to kategoryczne przekonanie, że Iwona nie żyje. Trudno uwierzyć w te wszystkie wersje, co jedna to bardziej dramatyczna. I wszystkie oczywiście "pewne" ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Chodziło o portret psychologiczny Iwony, nie szwedzkiego świadka.
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Ten portret psychologiczny jest Iwony, a nie świadka
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Sabi już się do tego odnosiłam wyżej, że źle zinterpretowałam. Edytowałam i zmieniłam też post, żeby setki pytań do mnie nie było.
|
|
#750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jest ze Szwecji.Może sytuacja nie wyglądała tak groźnie jak mogłoby sie wydawac, może Iwona nie tyle została wciagnieta do samochody co lekko na siłe "załadowana", dla zwykłego człowieka mogłoby to wygladac jak "przepychanka" znajomych , pijanych ludzi. Człowiek mieszka w Szwecji, nie słyszał o tej sprawie. Dopiero jak informacja o zaginieciu do niego doszła (co uważam za sukces nagłaśniających, czyli także WAS ![]() ![]() klask i przypomniał sobie , że widział tą dziewczyne tam tego wieczoru.Dlatego uważam , że nic w tym dziwnego , że ta osoba zgłosiła sie po miesiacu, ja myśle , że powinniśmy sie cieszyc , że informacje o zaginieciu Iwony doszły do niego tak szybko! Przecież ten człowiek mieszka w Szwecji, wiec to cud , że tak szybko i że wogole sie o tym dowiedział. Podkreślam , że nie neguje niczyjego zdania, wypowiadam tylko swoje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

W języku angielskim.

[/QUOTE]

. Jego obowiązkiem jest to zgłosić.
klask i