sex z wykładowcą :/ - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 23:06   #901
silver dream
Raczkowanie

Dot.: sex z wykładowcą :/

Cytat:
Napisane przez arystokratka 24 Pokaż wiadomość
Poprostu tu już nie chodzi o egzaminy, bo przecież zdałam on moze mi w jednej sekundzie zniszczyć życie wie o tym wykorzystuje to ciągle wie że sie go boję, i dlatego ze mną wygrał chciałam walczyć... walczyłam... groziłam.... poszłam do dziekana powiedziałam, że mam problem nie chce mówić z kim, ale ktoś mnie szantażuje ( nie mówiłam szczegółów) pytałam co będzie jak to ujawnie ... powiedział że zrobi wszystko co w jego mocy żeby mi pomóc ale pewnie od plotek sie nie obejdzie i że musza sie liczyć z tym że jesli to coś poważnego i nadszarpnie moją reputację w jakimkolwiek stopniu to moge mieć cieżko z osignięciem czegos na tewj uczelni.. powiedziałm ze przemysle ze wróce z nim porozmawiać ale strach był silniejszy nie mam siły o tym wszystkim mówic...
to juz bardzo dobry znak, że jednak poszłaś do dziekana dowiedzieć sie jakby ogólnikowo (bez nazwisk, szczegółów) , teraz juz wiesz co bedzie jak mu o tym opowiesz, mam nadzieje, że jak strach troche zmaleje to jednak przekonasz sie że to jedyna właściwa droga...
z drugiej strony ja najpierw poszłabym do psychologa żeby opowiedzieć komus o calej sytuacji twarzą w twarz- juz wtedy poczujesz sie silniejsza..bedzie łatwiej
silver dream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 17:15   #902
Mini1991
Zakorzenienie

Troche powagi! te wasze obraźliwe komentarze to sobie w buty wsadzcie!
Czego wy sie tak podniecanie?! przeciez to dziewczyna ma problem nie wy! a tu rowno leca wyzwiska "zakuty łeb" ktos jej nawet życzył najgorzej jak sie tylko dało.. ludzie! opamietajcie sie.
Dziewczyne spotkał wielki pech trzeba jej raczej wspołczuc chyba kazdy z nas znalazł sie w sytuacji ktorej mocno załowal.
Alkohol jest dla ludzi owszem ale i ZDARZA sie tak ze mocniej sie upijemy po alkoholu jak wiadomo człowiekowi puszczają hamulce, inny człowiek na ktorego normalnie nie zwrociłybysmy uwagi staje sie atrakcyjniejszy to NORMALNE.
Autorka popełniła błąd to oczywiste! ale nie ma ludzi idealnych nie ma!! wiele slyszy sie o sexie z ksiedzem, zonatym itp.. wyobraźcie sobie ze wykładowca, ksiadz czy zonaty facet tez jest człowiekiem! tez moze pociagac to chyba oczywiste??!! niestety Bog nas tak stworzył ze nie ma barier! bariere trzeba wytworzyc samemu - choc nie zawsze sobie z tym radzimy.. WIEC TROCHE ZROZUMIENIA. Dziewczyna tego załuje! nie jest z tego dumna -przyponinam
jeden tu uzytkownik porownał ta sytuacje do zabicia człowieka - no az cycki opadaja sorry!
Arystokratko potrzebujesz pomocy! zobacz ze na tym forum oprocz wielu jadowitych ludzi sa i zyczniwe Ci osoby!
Nie mozesz dac soba manipulowac bo facet jest inteligentny na (swoj sposob) i zniszczy cie psychicznie! a moge ci zagwarantowac ze jak znudzi mu sie sex z Toba to i tak upubliczni to zdjecie

Edytowane przez Mini1991
Czas edycji: 2010-08-14 o 17:17
Mini1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 21:15   #903
caroline87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Zapewne naukowcy
Haha, naukowcy... szkoda, że nie 73 i pół i 6 setnych procenta, sorry, że się czepiam, nie mogłam się powstrzymać, nie lubię jak ktoś tak szafuje procentami w dyskusji, nie da się czegoś takiego wyliczyć.

Edytowane przez caroline87
Czas edycji: 2010-08-14 o 21:18
caroline87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 01:37   #904
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Alkohol jest dla ludzi owszem ale i ZDARZA sie tak ze mocniej sie upijemy po alkoholu jak wiadomo człowiekowi puszczają hamulce, inny człowiek na ktorego normalnie nie zwrociłybysmy uwagi staje sie atrakcyjniejszy to NORMALNE.
Ciekawe, ja nie mam takich reakcji po alkoholu.

Edytowane przez Dopamine99
Czas edycji: 2010-08-18 o 23:21
Dopamine99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 03:27   #905
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline87 Pokaż wiadomość
Haha, naukowcy... szkoda, że nie 73 i pół i 6 setnych procenta, sorry, że się czepiam, nie mogłam się powstrzymać, nie lubię jak ktoś tak szafuje procentami w dyskusji, nie da się czegoś takiego wyliczyć.
To jest srednia statystyczna, a to sie da wyliczyc. To jet mniej lub wiecej. chodzi o to , ze stres jest zrodlem wielu chorob i wiekszosc z nich sa jego przyczyna.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Dopamine99 Pokaż wiadomość
Jak by nie miała wtedy kogoś, albo gdyby pan wykładowca ją przymusił do tego seksu, to pewnie bym jej współczuł - a tak, czuję jedynie zażenowanie, gdy czytam ten temat. Jakoś nie widzę tutaj dyskusji wokół tego jak dziewczyna cierpi, bo zdradziła chłopaka.

Ciekawe, ja nie mam takich reakcji po alkoholu.
Zdradzila chlopaka, prosze Cie jakbym sie w zyciu przejmowala kazda znajomoscia z facetem, ktora trwala 2miesiace to naprawde i co to byla milosc na wieki jak w przeminelo z waitrem. Ludzie mamy 21wiek, a wciaz sredniowieczem wieje. Fakt powinna mu o tym byla powiedziec, ze tak sie stalo i co on na to i ze raczej to koniec bo wiedziala, ze bedzie w tym dalej tkwic.

Poza tym nigdzie nie bylo powiedziane, ze nie powiedziala chlopakowi co sie stalo i ze go nie przeprosila i moze on jej to wybaczyl. Bylo? Nie bylo !
A dlaczego nie bylo, bo zamiast dac autorce sie wypowiedziec to ja zaszczuliscie do nory, wywolaliscie wieksze poczucie winy niz miala i najlepiej jakby stala przed wami to byscie ja jak wsciekle psy zagryzli.

Katolicy z zasadami,sex po ciemku pod pierzynka i tylko po slubie.
Trzeba znac zycie, Bog kazal wybaczac.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 10:22   #906
Mini1991
Zakorzenienie

Trzeba znac zycie, Bog kazal wybaczac.[/QUOTE]

swiete słowa

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

a ze ty nie masz takich reakcji to mysisz ze nie maja tez inni?? radze troche poczytac bo cos chyba w temacie nie jestes ;-)
Stary 2010-08-15, 13:34   #907
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
(...)
(...)
Właśnie, że nienormalne. Udowodniono naukowo, iż to nieprawda, że ktoś się nam wydaje atrakcyjniejszy jedynie przez wpływ alkoholu. Raczej chodzi o to, że po alkoholu jakaś głupia gadka wydaje nam się mega mądra i interesująca, a ludzie na imprezach są wiadomo - najczęściej lepiej ubrani, rozluźnieni, uśmiechnięci - stąd mit, że to alkohol sprawia, że ktoś się staje w naszych oczach atrakcyjniejszy. Poza tym ludzie się lubią tłumaczyć alkoholem z tego, co wyrabiali po upiciu się, a prawda jest taka, że w pewnych okolicznościach i na trzeźwo by to zrobili. Po alkoholu człowiek się staje po prostu bardziej otwarty na to, co na trzeźwo z góry od siebie odrzuca, częściej mówi sobie "a co mi zależy? zrobię to, raz się żyje". Alkohol wzmaga spontaniczność - po prostu.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2010-08-15 o 13:39
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 14:20   #908
Mini1991
Zakorzenienie

a to ze ktos staje sie "atrakcyjniejszy" musi odnosic sie do wygladu? przeciez atrakcyjnosc to cechy wywołujące zainteresowanie .. nie musi byc to wyglad,
chore jest dla mnie potepianie dziewczyny.. cos za duzo tu jadowitych ludzi
Stary 2010-08-15, 17:18   #909
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Zdradzila chlopaka, prosze Cie jakbym sie w zyciu przejmowala kazda znajomoscia z facetem, ktora trwala 2miesiace to naprawde i co to byla milosc na wieki jak w przeminelo z waitrem.
Eee? Normalne, kulturalne i na miejscu jest nieuprawianie seksu z innymi osobami, gdy jest się w związku. Jak chce się uprawiać z kimś innym seks, to związek trzeba skończyć. Dla większości ludzi to jasne, jednak zawsze znajdą się 'nowocześni', którzy by chcieli coraz dalej posuniętej tolerancji.

Ciekawe, że nie jesteście już takie tolerancyjne, jak mężczyzna chce mieć kogoś na boku, albo zaprosić koleżanki do łóżka. Przecież to XXI wiek!

Cytat:
Ludzie mamy 21wiek, a wciaz sredniowieczem wieje.
Jak 21 wiek ma polegać na pie...niu się z wykładowcą po dużej ilości alkoholu, podczas gdy jest się związanym z mężczyzną, który najprawdopodobniej jest zakochany - i uznaniu tego za 'normalne', to ja wolę żyć w średniowieczu.

Cytat:
Fakt powinna mu o tym byla powiedziec, ze tak sie stalo i co on na to
Wow, tak, wtedy to by dopiero była święta, jak by się przyznała. Ręce opadają, jak się czyta coś takiego.

Cytat:
Poza tym nigdzie nie bylo powiedziane, ze nie powiedziala chlopakowi co sie stalo i ze go nie przeprosila i moze on jej to wybaczyl.
Nigdzie też nie było napisane, że to zrobiła, ani że było jej choć trochę przykro.

Cytat:
A co mają katolicy do tego? Nie porównuj normalnych, wyzwolonych ludzi, którzy uprawiają seks z tymi, którzy im się podobają, nie krzywdząc przy tym nikogo - do kobiet, które uprawiają seks po alkoholu, z byle kim, byle gdzie, bez powodu, zdradzając swoich mężczyzn i pakując się w kłopoty. Między jednym i drugim jest znaczna różnica.

Czas edycji: 2010-08-18 o 16:31
Stary 2010-08-15, 17:57   #910
Mini1991
Zakorzenienie

to kim jest według ciebie wykładowca?? nie człowiekiem? to normalne chyba ze moze pociagac nie?:/
Stary 2010-08-15, 18:09   #911
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Eee? Normalne, kulturalne i na miejscu jest nieuprawianie seksu z innymi osobami, gdy jest się w związku. Jak chce się uprawiać z kimś innym seks, to związek trzeba skończyć. Dla większości ludzi to jasne, jednak zawsze znajdą się 'nowocześni', którzy by chcieli coraz dalej posuniętej tolerancji.

Ciekawe, że nie jesteście już takie tolerancyjne, jak mężczyzna chce mieć kogoś na boku, albo zaprosić koleżanki do łóżka. Przecież to XXI wiek!

Jak 21 wiek ma polegać na pie...niu się z wykładowcą po dużej ilości alkoholu, podczas gdy jest się związanym z mężczyzną, który najprawdopodobniej jest zakochany - i uznaniu tego za 'normalne', to ja wolę żyć w średniowieczu.

Wow, tak, wtedy to by dopiero była święta, jak by się przyznała. Ręce opadają, jak się czyta coś takiego.

Nigdzie też nie było napisane, że to zrobiła, ani że było jej choć trochę przykro.

To ja proponuję kieliszeczek na rozluźnienie.

A co mają katolicy do tego? Nie porównuj normalnych, wyzwolonych ludzi, którzy uprawiają seks z tymi, którzy im się podobają, nie krzywdząc przy tym nikogo - do kobiet, które uprawiają seks po alkoholu, z byle kim, byle gdzie, bez powodu, zdradzając swoich mężczyzn i pakując się w kłopoty. Między jednym i drugim jest znaczna różnica.
Wez wyluzuj. Watek jest o problemach z powodu skesu z wykladowca a nie o zdradzaniu chlopaka.
Stary 2010-08-15, 18:10   #912
Dopamine99
Zadomowienie

Jak ją pociągał, to mogła zerwać ze swoim chłopakiem i poderwać wykładowcę na trzeźwo.

Cytat:
Wez wyluzuj. Watek jest o problemach z powodu skesu z wykladowca a nie o zdradzaniu chlopaka.
Jak założyła wątek na forum, to musi się pogodzić z tym, że nie wszyscy ją będą głaskać po główce. Ja usprawiedliwianiu takiego zachowania i mieszaniu go z nowoczesnością z XXI wieku mówię NIE.

Czas edycji: 2010-08-18 o 16:32
Stary 2010-08-15, 18:19   #913
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ją pociągał, to mogła zerwać ze swoim chłopakiem i poderwać wykładowcę na trzeźwo.
no mogla ale tak nie zrobila.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:

Jak założyła wątek na forum, to musi się pogodzić z tym, że nie wszyscy ją będą głaskać po główce.
A czyk ktos mowi, ze masz ja glaskac po glowce?
Ogarnij sie chlopie. Co jej to da, ze bedziesz przez 5 stron robil wyklady na temat jej moralnosci?
Stary 2010-08-15, 18:25   #914
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Dopamine99

Jak założyła wątek na forum, to musi się pogodzić z tym, że nie wszyscy ją będą głaskać po główce.

A czyk ktos mowi, ze masz ja glaskac po glowce?
Ogarnij sie chlopie. Co jej to da, ze bedziesz przez 5 stron robil wyklady na temat jej moralnosci?
Może się mylę, ale pewnie to, że jak ktoś przeczyta te bzdety o tym, że takie zachowanie jest normalne, że przecież mamy XXI wiek, że 'każdy popełnia błędy' - to zobaczy, że ktoś jednak się z tymi głupotami nie zgadzał.

I nie robię wykładów 'jej', tylko osobom, które piszą, że to, co zrobiła jest ok, lub powszechne. Nie jest.
Stary 2010-08-15, 18:39   #915
Madia
Zakorzenienie

Troszkę się dziwię.
Po pierwsze: kiedy facet popije i się całuje z jakąś laską to jest mega świnią. Jak kobitka wypije drina i wyląduje na seksie z wykładowcą to : "Ojej, alkohol"
Alkohol to nie jest tłumaczenie braku kręgosłupa moralnego.

Po drugie: niestety nie możesz się z tym kryć ani ulec szantażowi. Pewnie reputacja pójdzie w diabły no ale cóż...zawsze są konsekwencje czynów, które popełniamy.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 07:49   #916
Samantha7
Zakorzenienie

To zalezy kto co rozumie pod pojeciem zwiazek, ja zostalam zdradzona i wiem jak to jest,ale z gory nie przekreslam takich ludzi, ktorym sie zdarzylo, trzeba cos przezyc zeby kogos zrozumiec to raz,a dwa "To ja proponuję kieliszeczek na rozluźnienie." -to nie dziekuje nie pije jestem abstynentka z wyboru. Dla mnie wykladowca nie wykladowca to tez czlowiek i tez mozna z nim pojsc do lozka, a alkohol nie jest usprawiedliwieniem czynow, ktore sie popelnia. choc jest to srodek oduzajacy tak samo jak narkotyk i jak wiadomo czlowiek po jego spozyciu zachowuje sie czesto inaczej tzn. mysli mniej rozsadnie niz na trzezwo.

"Ciekawe, że nie jesteście już takie tolerancyjne, jak mężczyzna chce mieć kogoś na boku, albo zaprosić koleżanki do łóżka. Przecież to XXI wiek!" - z mila checia zaprosze kolezanke do lozka jesli tylko ja bede mogla zaprosic kolege. Teraz to sie ubawilam bo nigdy nie slyszalam, zeby to kobieta chciala zaprosic faceta innego do lozka. Dla nas to jest swiatynia, to wy robicie w tego chlew zapraszajac inne. No tak nowa dupa nowy dreszcz.

"kiedy facet popije i się całuje z jakąś laską to jest mega świnią. Jak kobitka wypije drina i wyląduje na seksie z wykładowcą to : "Ojej, alkohol""- Chyba odwrotnie jak facet popije i sie caluje z laska to "o jej to tylko facet wiadomo bo faceci tacy sa" , jak laska " to dziwka jak mogla", bo powinnysmy, czekac do slubu, a po slubie grzecznie sie oddawac temu jednemu jedynemu.

"...do kobiet, które uprawiają seks po alkoholu, z byle kim, byle gdzie, bez powodu" - skad ta pewnosc , ze bez powodu? Uwazaz , ze jesli kobieta(nie mowie o przypadku z watku) po alkoholu uprawia sex z facetem nowo poznanym tzw. przygodnym byle gdzie jest gorsza, niby w czym? Aha i tu sie klania kolejny stereotyp, ze jak facet wydyma stado lasek to jest okay jemu pasuje,ale kobieta nie moze bo juz jest gorsza, a moze nie lubi byc w zwiazku i czuje sie na tyle wyzwolona, ze moze uprawiac sex w taki sposob z byle kim i byle gdzie i po alkoholu. Nie mowie juz tu o zdradzie bo to jest zupelnie inny temat.

Stary 2010-08-18, 10:37   #917
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
"Ciekawe, że nie jesteście już takie tolerancyjne, jak mężczyzna chce mieć kogoś na boku, albo zaprosić koleżanki do łóżka. Przecież to XXI wiek!" - z mila checia zaprosze kolezanke do lozka jesli tylko ja bede mogla zaprosic kolege. Teraz to sie ubawilam bo nigdy nie slyszalam, zeby to kobieta chciala zaprosic faceta innego do lozka. Dla nas to jest swiatynia, to wy robicie w tego chlew zapraszajac inne. No tak nowa dupa nowy dreszcz.
Teraz to mnie setnie rozbawiłaś. Serio. Piszesz o krzywdzących stereotypach: "Facet może mieć lasek sto i jest macho a kobieta to dziwka" a sama rzucasz stereotypem: "To facet zaprasza do łóżka, kobieta jest święta"....taaaaa...jasne

Cytat:
"kiedy facet popije i się całuje z jakąś laską to jest mega świnią. Jak kobitka wypije drina i wyląduje na seksie z wykładowcą to : "Ojej, alkohol""- Chyba odwrotnie jak facet popije i sie caluje z laska to "o jej to tylko facet wiadomo bo faceci tacy sa" , jak laska " to dziwka jak mogla", bo powinnysmy, czekac do slubu, a po slubie grzecznie sie oddawac temu jednemu jedynemu.
Poczytaj trochę forum, to forum.
Zobaczysz między innymi kwiatki, że facet jak wyzwie kobietę to jest mega-świnią a jak go ona np. spoliczkuje to jest nawet cacy, nieliczne dziewczyny uważają, że ona go spoliczkowała co jest niedopuszczalne.

Cytat:
"...do kobiet, które uprawiają seks po alkoholu, z byle kim, byle gdzie, bez powodu" - skad ta pewnosc , ze bez powodu? Uwazaz , ze jesli kobieta(nie mowie o przypadku z watku) po alkoholu uprawia sex z facetem nowo poznanym tzw. przygodnym byle gdzie jest gorsza, niby w czym? Aha i tu sie klania kolejny stereotyp, ze jak facet wydyma stado lasek to jest okay jemu pasuje,ale kobieta nie moze bo juz jest gorsza, a moze nie lubi byc w zwiazku i czuje sie na tyle wyzwolona, ze moze uprawiac sex w taki sposob z byle kim i byle gdzie i po alkoholu. Nie mowie juz tu o zdradzie bo to jest zupelnie inny temat.
Jeśli ta kobieta już ma faceta, to owszem zdradziła go, aniołem nie jest i pewnie by usłyszała parę niemiłych słów ode mnie, facet z resztą też, bo oboje szmacili (co to za słowo w ogóle )się tak samo.
Rzucasz stereotypami a tutaj jest przypadek laski, która zdradziła faceta z wykładowcą, więc nie rozumiem po co wylewasz swoje żale dotyczące robienia macho z facetów.
No chyba, że ktoś napisał o wykładowcy, że niezły z niego kozak bo wyrwał studentkę.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 16:27   #918
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
"...do kobiet, które uprawiają seks po alkoholu, z byle kim, byle gdzie, bez powodu" - skad ta pewnosc , ze bez powodu? Uwazaz , ze jesli kobieta(nie mowie o przypadku z watku) po alkoholu uprawia sex z facetem nowo poznanym tzw. przygodnym byle gdzie jest gorsza, niby w czym?
Uważam, że bycie w stanie upojenia alkoholowego to nie jest właściwy moment na decyzję o współżyciu seksualnym, ZWŁASZCZA z całkowicie obcą osobą. Tyczy się to zarówno mężczyzn jak i kobiet.

Cytat:
Aha i tu sie klania kolejny stereotyp, ze jak facet wydyma stado lasek to jest okay jemu pasuje,ale kobieta nie moze bo juz jest gorsza,a moze nie lubi byc w zwiazku i czuje sie na tyle wyzwolona, ze moze uprawiac sex w taki sposob z byle kim i byle gdzie i po alkoholu.
Zazwyczaj podejmowanie przygodnych kontaktów seksualnych, zwłaszcza po alkoholu, jest uważane za głupie i nierozsądne. Mężczyzn, którzy sypiają z kim popadnie (i to jeszcze po alkoholu) - krytykuje się, kobiety boją się z nimi wiązać, mężczyźni ich nie lubią, bo mężczyzna woli mieć kobiety dla siebie, niż oddać je innemu mężczyźnie - można znaleźć odpowiednie tematy na wizażu - krytyczne wypowiedzi o takich mężczyznach.

Więc nie wiem gdzie Ty widzisz tych super macho, zawsze chwalonych za swoje podboje i puszczalskie laski, zawsze krytykowane. Nie jest tak.

Seksu po alkoholu i z byle kim nikt nie uzna za racjonalną, świadomą decyzję, dlatego ludzie będą sobie to tłumaczyć tym, że 'ja jako kobieta mam prawo być wyzwolona, bo mężczyźni tak robią', albo 'ja jako mężczyzna mam prawo tak robić, bo taka jest natura mężczyzn'. Celem tego usprawiedliwiania jest próba uniknięcia konsekwencji społecznych i szukanie aprobaty u podobnych sobie osób, oraz utrzymanie opinii o swojej własnej racjonalności.

Cytat:
"Ciekawe, że nie jesteście już takie tolerancyjne, jak mężczyzna chce mieć kogoś na boku, albo zaprosić koleżanki do łóżka. Przecież to XXI wiek!" - z mila checia zaprosze kolezanke do lozka jesli tylko ja bede mogla zaprosic kolege.
Taka jesteś wyzwolona, a jak przyjdzie co do czego, to się wycofujesz, odwracając kota ogonem? Typowe
Stary 2010-08-18, 19:50   #919
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
I nie robię wykładów 'jej', tylko osobom, które piszą, że to, co zrobiła jest ok, lub powszechne. Nie jest.
Nie jest ale to NIE JEST tematem watku.
Juz ja zwyzywano od dziwek i szmat, po co jeszcze? Sprawia Ci przyjemnosc kopanie lezacego?
Problemem dziewczyny jest molestowanie i szantaz. Ulzy ci jak wszyscy, kazdy kto wejdzie na ten watek, zamiast zajac sie problemem autorki, zacznie ja karcic, bo to zla kobieta byla?
Stary 2010-08-18, 19:57   #920
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Teraz to mnie setnie rozbawiłaś. Serio. Piszesz o krzywdzących stereotypach: "Facet może mieć lasek sto i jest macho a kobieta to dziwka" a sama rzucasz stereotypem: "To facet zaprasza do łóżka, kobieta jest święta"....taaaaa...jasne

Poczytaj trochę forum, to forum.
Zobaczysz między innymi kwiatki, że facet jak wyzwie kobietę to jest mega-świnią a jak go ona np. spoliczkuje to jest nawet cacy, nieliczne dziewczyny uważają, że ona go spoliczkowała co jest niedopuszczalne.

Jeśli ta kobieta już ma faceta, to owszem zdradziła go, aniołem nie jest i pewnie by usłyszała parę niemiłych słów ode mnie, facet z resztą też, bo oboje szmacili (co to za słowo w ogóle )się tak samo.
Rzucasz stereotypami a tutaj jest przypadek laski, która zdradziła faceta z wykładowcą, więc nie rozumiem po co wylewasz swoje żale dotyczące robienia macho z facetów.
No chyba, że ktoś napisał o wykładowcy, że niezły z niego kozak bo wyrwał studentkę.
Nie musze siedziec codziennie i czytac tego forum, bo na forum kazdy moze napisac sobie co chce, a akurat takie miejsce jak forum nie jest dla mnie godnym zrodlem jakich kolwiek informacji. Wole czerpac informacje z zycia prawdziwego zycia ludzi.

Ty rowniez poczytaj forum bo duzo jest watkow o tym jak to facet taki zly, a potem nagle swiety bo o jej to facet, on taki wcale nie byl zly, tylko no mu sie tak przytrafilo , byl w zlym miejscu o zlej porze.
Piszac o tym zarozwno o facetach jak i kobietach uzywam troche ironii, podchodze calkiem do tego z dystansem bo tak naprawde to mi to wisi, kto kogo zdradzil(nade mna sie nikt nie uzalal gdy mnie zdradzono).
Poprostu uwazam, ze sztuka jest byc cierpliwym i sluchac, aby wyciagnac ostateczne wnioski, a nie z gory od razu kogos zjechac

Cytat:
Uważam, że bycie w stanie upojenia alkoholowego to nie jest właściwy moment na decyzję o współżyciu seksualnym, ZWŁASZCZA z całkowicie obcą osobą. Tyczy się to zarówno mężczyzn jak i kobiet.

Zazwyczaj podejmowanie przygodnych kontaktów seksualnych, zwłaszcza po alkoholu, jest uważane za głupie i nierozsądne. Mężczyzn, którzy sypiają z kim popadnie (i to jeszcze po alkoholu) - krytykuje się, kobiety boją się z nimi wiązać, mężczyźni ich nie lubią, bo mężczyzna woli mieć kobiety dla siebie, niż oddać je innemu mężczyźnie - można znaleźć odpowiednie tematy na wizażu - krytyczne wypowiedzi o takich mężczyznach.

Więc nie wiem gdzie Ty widzisz tych super macho, zawsze chwalonych za swoje podboje i puszczalskie laski, zawsze krytykowane. Nie jest tak.

Seksu po alkoholu i z byle kim nikt nie uzna za racjonalną, świadomą decyzję, dlatego ludzie będą sobie to tłumaczyć tym, że 'ja jako kobieta mam prawo być wyzwolona, bo mężczyźni tak robią', albo 'ja jako mężczyzna mam prawo tak robić, bo taka jest natura mężczyzn'. Celem tego usprawiedliwiania jest próba uniknięcia konsekwencji społecznych i szukanie aprobaty u podobnych sobie osób, oraz utrzymanie opinii o swojej własnej racjonalności.

Taka jesteś wyzwolona, a jak przyjdzie co do czego, to się wycofujesz, odwracając kota ogonem? Typowe
Odwracajac kota ogonem? co masz na mysli, o ile dobrze pamietam, nie zapraszalam Ciebie nigdy do swojego lozka, a ni zadnej Twojej kolezanki ani Twojego kolegi

Okay tak bronie autorke bo sama chce sie usprawiedliwic przed swiatem. No padlam

Ja swoich wypowiedz nie opieram na forach i watkach tu powstalych lecz na prawdziwym realnym zyciu.

Nie paplam jezorem na lewo i prawo co mi slina na jezyk przyniesie, nie upieram sie przy czyms bo tak byc musi bo takie sa zasady, bo kzada zasade mozna zlamac w taki czy inny sposob.
Ja sie staram zawsze kogos zrozumiec. I mimo, ze jestem osoba taka, ze zdrady bym nie wybaczyla i nie wybaczylam i nie wybacze, to jednak staram zawsze sie zrozumiec co jak i dlaczego.

Ale zeby kogos zrozumiec to trzeba z tym kims rozmawiac, a tym czasem autorka watku zwiala bo ja zaszczuto. Po co z kims rozmawiac lepiej rozdziawic buzie wyzyc sie "a niech ma ta taka nie taka".
Rozumiem, ze kazdemu nerwy puszczaja, ale ludzie bez przesady.

Stary 2010-08-18, 23:16   #921
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Odwracajac kota ogonem? co masz na mysli, o ile dobrze pamietam, nie zapraszalam Ciebie nigdy do swojego lozka, a ni zadnej Twojej kolezanki ani Twojego kolegi
To, że mowa była o gloryfikowaniu nowoczesności, jako argumencie popierającym seks po alkoholu z obcym mężczyzną, gdy jest się w związku. Więc ja pytam - czy ta nowoczesność tyczy się również wpuszczania do łóżka innych kobiet. Serio pytam, jak nowoczesność, to na całego

Nie wiem do czego te teksty o wpuszczaniu mężczyzn do łóżka. Ja nie zamierzałem być 'nowoczesny' w Twoim rozumieniu.

Cytat:
Ja swoich wypowiedz nie opieram na forach i watkach tu powstalych lecz na prawdziwym realnym zyciu.
Czym niby mają się różnić poglądy ludzi wypowiadane na forum, od tych wypowiadanych twarzą w twarz?

Cytat:
Ja sie staram zawsze kogos zrozumiec.
Opinia na jakiś temat, nawet negatywna, nie oznacza nierozumienia.

Cytat:
Sprawia Ci przyjemnosc kopanie lezacego?
A gdzie niby to kopanie leżącego? Odpowiadałem wyłącznie na posty usprawiedliwiające takie zachowania, oraz na te, które mówiły, że kobiety mają prawo do takich zachowań. Można się było spodziewać, że spotka się to z odpowiedzią kogoś, kto się z tym nie zgadza.

Cytat:
Po co z kims rozmawiac lepiej rozdziawic buzie wyzyc sie "a niech ma ta taka nie taka".
Rozumiem, ze kazdemu nerwy puszczaja, ale ludzie bez przesady.
Masz rację, myliłem się.

Czas edycji: 2010-08-18 o 23:27
Stary 2010-08-19, 01:29   #922
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
To, że mowa była o gloryfikowaniu nowoczesności, jako argumencie popierającym seks po alkoholu z obcym mężczyzną, gdy jest się w związku. Więc ja pytam - czy ta nowoczesność tyczy się również wpuszczania do łóżka innych kobiet. Serio pytam, jak nowoczesność, to na całego
W moim pojeciu nie ma czegos takiego jak "nowoczesnosc" i wszystko co za tym idzie. Jak ktos chce to niech se nawet konia do lozka wpuszcza mi to rybka co najwyzej kolejny temat do przestudiowania.

Cytat:
Nie wiem do czego te teksty o wpuszczaniu mężczyzn do łóżka. Ja nie zamierzałem być 'nowoczesny' w Twoim rozumieniu.
Napisales, ze"Ciekawe, że nie jesteście już takie tolerancyjne, jak mężczyzna chce mieć kogoś na boku, albo zaprosić koleżanki do łóżka. Przecież to XXI wiek!" z czego ja odpisalam, ze "z mila checia zaprosze kolezanke do lozka jesli tylko ja bede mogla zaprosic kolege."

Zrozumialam, ze masz o to pretensje bo Ty masz taka fantazje, a my kobiety nie chcemy na to przystac, wiec odpisalam troszke uszczypliwie, ze zgodze sie pod warunkiem,ze..."[...]"
Oczywiscie , ze nie zgodze sie na ta druga, trzecia czy piata i tak samo nie mam ochoty na drugiego czy piatego faeta w moim lozku.

Mialam raczej na mysli jakis trojkacik czy czworokacik niz zdrade potajemna. Znam rozne zachowania ludzi i wiem, ze jesli jedno sie zgadza by uprawiac sex w trojkacie czy czworokacie to w ich pojeciu to nie jest zdrada lecz jak to mowia urozmaicenie.

Cytat:
Czym niby mają się różnić poglądy ludzi wypowiadane na forum, od tych wypowiadanych twarzą w twarz?
Tym, ze w twarza w twarz widzisz czy ktos sciemnia i jest trolem czy mowi prawde.

Cytat:
Opinia na jakiś temat, nawet negatywna, nie oznacza nierozumienia.
Opinia owszem, ale czy mieszanie kogos z blotem i skazywanie na potepienie jest zrozumieniem. Hmm...

Cytat:
Masz rację, myliłem się.
A no widzisz, jednak rozmowa spokojna lub bardziej burzliwa lecz kulturalna bez wyzwisk i malo konstruktywnych ocen mozna dojsc do czegos w zyciu

Co innego gdy sie idzie z kims nie odpowiednim, ze sie tak wyraze do lozka i to po pijaku i to dopuszczajac sie zdrady, a co innego gdy nagle ten blad odbija sie na naszym zyciu, gdyz jestemy szantazowani.

Mi chodzi o sam fakt szantazu i to dlaczego autorka dalej brnela w to bagno i co to spowodowalo,bo to uwazam za glowny problem. Nie bede jej calego zycia od dziecinstwa tego jak byla wychowana jakimi wartosciami sie kierowali jej rodzice przekazujac je jej i w jakim otoczeniu przebywala autorka skanowac. Uwazam to za temat odrebny,ale do tego brak mi informacji aby postawic jaka kolwiek ocene.

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2010-08-19 o 01:35
Stary 2010-08-19, 16:52   #923
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
z mila checia zaprosze kolezanke do lozka jesli tylko ja bede mogla zaprosic kolege.
,

Nie widzę związku między jednym i drugim.

Cytat:
Oczywiscie , ze nie zgodze sie na ta druga, trzecia czy piata i tak samo nie mam ochoty na drugiego czy piatego faeta w moim lozku.
A ja nie miałbym ochoty na kobietę, która spała z obcym mężczyzna po alkoholu. Uważam, że mam prawo o tym decydować i napisać o tym na forum.

Cytat:
Opinia owszem, ale czy mieszanie kogos z blotem i skazywanie na potepienie jest zrozumieniem.
Moim zdaniem to sam ktoś się zmieszał z błotem, ja tylko wyrażam na ten temat opinię. Kobiety są na tyle rozumnymi stworzeniami, że dobrze wiedzą co oznacza zrobienie czegoś takiego.

Cytat:
Co innego gdy sie idzie z kims nie odpowiednim, ze sie tak wyraze do lozka i to po pijaku i to dopuszczajac sie zdrady, a co innego gdy nagle ten blad odbija sie na naszym zyciu, gdyz jestemy szantazowani.
Co innego kogoś rozumieć, a co innego pisać na forum, że to, co zrobił jest w porządku, nikomu nic do tego, a zdrada mężczyzny po dwóch miesiącach związku, to tak właściwie nie zdrada. Co innego gdy się pisze komuś jak rozwiązać problem, a co innego, gdy pisze się, że wszystkie kobiety mają prawo tak robić, bo wszyscy mężczyźni przecież tacy są - sypiają po pijaku z byle kim. I ja się tutaj głównie do tego odnoszę. Nie chciałaś odpowiedzi z mojej strony? Trzeba było nie usprawiedliwiać głupich zachowań.
Stary 2010-08-19, 20:23   #924
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
,

Nie widzę związku między jednym i drugim.
Nie widzisz zwiazku

Cytat:
,A ja nie miałbym ochoty na kobietę, która spała z obcym mężczyzna po alkoholu. Uważam, że mam prawo o tym decydować i napisać o tym na forum..
Masz prawo pisac o czym tylko chcesz. Jak dla mnie to rybka i masz prawo nie miec ochoty tak samo jak ja mam prawo nie miec ochoty sypiac i wiazac sie z kims kto uwaza kobiete za najwieksze zlo tego swiata i ma taki , a nie inny stosunek bo my jestesmy takie wredne intrygantki.

Cytat:
,Co innego kogoś rozumieć, a co innego pisać na forum, że to, co zrobił jest w porządku, nikomu nic do tego, a zdrada mężczyzny po dwóch miesiącach związku, to tak właściwie nie zdrada. Co innego gdy się pisze komuś jak rozwiązać problem, a co innego, gdy pisze się, że wszystkie kobiety mają prawo tak robić, bo wszyscy mężczyźni przecież tacy są - sypiają po pijaku z byle kim. I ja się tutaj głównie do tego odnoszę. Nie chciałaś odpowiedzi z mojej strony? Trzeba było nie usprawiedliwiać głupich zachowań.
Przepraszam czy pogrubione tyczy sie do mnie? Bo jesli tak to sorry, ale nigdzie nie napisalam , ze nie chce odpowiedzi z Twojej strony, tak samo nie usprawiedliwiam nikogo w tym, ze poszedl do lozka po pijaku z obcym facetem. Sadze tylko, ze zycie jest takie zaskakujace, ze najswietrzemu moze sie zdarzyc. Tobie sie nie wydarzy bo Ty tak uwazasz, a ja uwazam, ze wszystko jest mozliwe. I facet , ktory mi mowi "nigdy bym Cie nie zdradzil" nie zyska przez to u mnie wiecej zaufania i nigdy nie powiem "wiesz on taki nie jest , nie moglby, bo mi powiedzial" bo moglby. Moze jestem przewrazliwiona,ale mam prawo wyrazac opinie na temat.

Jedynie podalam przyklady w punktu naukowego, gdyz zazwyczaj nie kieruje sie emocjami i nie wypalam ze swoimi wlasnymi ocenami i do wiekszosci podchodze naukowo, szukam za i przeciw i dowodow winy lub niewinnosci.

Zwyczajnie nie lubie jak ktos robi z siebie swietego bo nie znasz dnia ani godziny jak w Ciebie beda rzucac kamieniami i trzeba sie z tym liczyc.

Stary 2010-08-19, 23:04   #925
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
zycie jest takie zaskakujace, ze najswietrzemu moze sie zdarzyc.
Tylko teraz pytanie: najświętszemu, czy po prostu kulturalnemu?
Zdarzyć to się może temu, co jest 'święty' tylko na pokaz.

Cytat:
ja mam prawo nie miec ochoty sypiac i wiazac sie z kims kto uwaza kobiete za najwieksze zlo tego swiata i ma taki , a nie inny stosunek bo my jestesmy takie wredne intrygantki.
Ponownie w dziwny sposób przekręcasz moje słowa. Ja uważam, że kobiety, które robią tak jak autorka tematu nie są ok. Tobie się wydaje, że piszę o wszystkich kobietach, a nie wszystkie kobiety tak robią i to nie jest normalne zachowanie. Twój błąd interpretacyjny polega na tym, że uznałaś, że wszystkie kobiety są skłonne do czegoś takiego i teraz myślisz, że ja piszę o wszystkich. Nie. Piszę tylko o podobnych, jak już coś.
Stary 2010-08-20, 01:00   #926
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko teraz pytanie: najświętszemu, czy po prostu kulturalnemu?
Zdarzyć to się może temu, co jest 'święty' tylko na pokaz..
Wg. mnie i kulturalnemu moze sie zdarzyc. Kazdemu , a czy na pokaz to tym bardziej swiadczy o osobie.

Cytat:
Ponownie w dziwny sposób przekręcasz moje słowa. Ja uważam, że kobiety, które robią tak jak autorka tematu nie są ok. Tobie się wydaje, że piszę o wszystkich kobietach, a nie wszystkie kobiety tak robią i to nie jest normalne zachowanie. Twój błąd interpretacyjny polega na tym, że uznałaś, że wszystkie kobiety są skłonne do czegoś takiego i teraz myślisz, że ja piszę o wszystkich. Nie. Piszę tylko o podobnych, jak już coś.
Nic nie przekracam, jesli juz to wnioskuje, nie wiem co masz w glowie tak naprawde i nie umiem czytac w myslach

Zaden blad wyciagnelam te interpretacje z innego watku, ktorym to z autorem byliscie oburzeni jakie te kobiety sa.

A tak btw to czy ja Cie irytuje? Bo mam takie odczucia.

Stary 2010-08-23, 15:48   #927
martagg
Rozeznanie

nie wiem jak Wy, ale ja jestem tym wątkiem zmęczona.... dziękuję i do zobaczenia na innych gorących tematach.
Stary 2010-08-23, 17:54   #928
dornie
Raczkowanie

A ja mysle że jesteś trochę naiwna wierząc mu że on zrobi co kolwiek...pokaże zdjęcie ( aniby komu ma je pokazać... dziekanowi,innym uczniom i co powie że sie bzykałaś z nim ??) to prędzej by jego wywalili.....on tak z tobą postępuje bo taki jest jego kierunek wykładów wie jak tobą zmanipulować..a ja nie rozumiem dlaczego ważniejsze są dla ciebie ocenki biorę papierki..przenoszę się ..porozmawiam z innym detektorem szkoły opowiem mu co sie stało( bez nazwisk) i jusz...jak narazie wolałaś się oddać za ocenki ..i taka jest prawda..nie próbuje cie nalatywać....Wizażanki chciały ci pomóc nie dasz sobie pomoc nic nie robisz w tym kierunku...twój wykładowca wie że sie go boisz i wykorzystuje ten fakt..................jeś li chodzi o wykładowce powiem krótko jak moja babcia"Im więcej szkół ..tym większy wół" stara prawda....życzę ci dużo siły ale również trochę więcej mądrości bo jak tak dalej pójdzie pogrążysz sie jeszcze bardziej....pozdrawiam
dornie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 19:25   #929
Nescaa
Zakorzenienie

Jedno mnie uderzyło. Autorka wątku twierdzi, że studiuje pedagogikę. Czyli bardzo prawdopodobne jest, że będzie potem pracować z dziećmi, będzie wykładać na uczelni, generalnie będzie człowiekiem (przynajmniej takim człowiekiem powinien być pedagog) do którego będzie można się zwrócić po radę. I co będzie jak któregoś dnia przyjdzie do niej uczennica lub studentka i powie, że została zgwałcona/jest molestowana/ktoś jej grozi.
Co taka osoba będzie mogła jej poradzić? Żeby w tym tkwiła nadal bo ludzie się dowiedzą/straci reputację/i tak nie wygra i, że w ogóle nie warto z tym nic robić. Czy osoba tak słaba psychicznie nadaje się w ogóle na pedagoga? Nie jest moim zamiarem Cię obrazić autorko wątku, ale na prawdę szczerze się martwię, że moje dziecko mogło by kiedyś szukać porady u takiej osoby.

Poza tym, lepiej, żebyś przerwała to teraz bo z każdym kolejnym spotkaniem on zyskuje więcej dowodów, może zrobić więcej zdjęć i jeszcze bardziej Cię pogrążyć.
Może to drastyczne co powiem, ale ja bym na Twoim miejscu przespała się z nim i zaraz potem poszła na policję i oskarżyła o gwałt.
Będziesz miała za przeproszeniem dowody "przy sobie" i on się już tak łatwo nie wymiga. Nawet gdyby (w co wątpię) upublicznił te zdjęcia, to on jest wykładowcą "autorytetem" osobą wykształconą, a Ty "tylko" studentką. I trudno by mi było uwierzyć, że mógł by sugerować, że "sama się prosiłaś". Bo nawet jeśli, to on w tym układzie jest osobą, która powinna odmówić gdyby uczeń/student się do niego dostawiał. Takie tłumaczenie go nie usprawiedliwi bo gwałt to gwałt. I w zasadzie możemy używać tego określenia bo stosunek odbywa się niejako bez Twojego przyzwolenia. Podsumowując, moim zdaniem on ma więcej do stracenia.

http://nescaa.tumblr.com/

Nescaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 20:52   #930
Dopamine99
Zadomowienie

Mówcie co chcecie, ale ten wątek można skomentować w jeden sposób:

swój swojego zawsze znajdzie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości