|
|
#2642 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)
Cytat:
Może pokarzesz nam real zdjęcia swojej bransoletki z tej firmy? przepraszam dziewczyny za zaśmiecania wam formu ale nie lubię jak ktoś nieudolnie robi ludzi w balona :P |
|
|
|
|
#2643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super pomysł, szczególnie że wybór charmsów jest naprawde ogromny i napewno wiele fajnych zawieszek znajdziesz dla swoich małych strojniś
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie na tym wątku tez zarzucono reklamę Trollbeads mimo, że swoje wypowiedzi zaczynałam od Pandory a do tej "rzekomej" reklamy dorzuciłam zdjęcia własnej bransoletki. Nie chcę tu nikogo usprawiedliwiać ani bronić niemniej z mojego punktu widzenia takie insynuacje mogą okazać się po prostu niesprawiedliwe. Szczerze mówiąc długo zastanawiałam się czy dorzucić kolejne fotki mojej wciąż rosnącej kolekcji
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tu tak Yes wychwalałam , dobrze że teraz taki badziew dali to mogę ich trochę powyzywać ;-) Jutro jade do Wrocławia , wzięłam urlop w pracy i kupię jakieś charmsy
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Przyczajenie
|
A to fotki moich zgubionych charmsow, które kupiłam na allegro, ale mi ich szkoda. Miałam jeszcze serduszko i brylancik, które kupiłam u jubilera.
|
|
|
|
#2648 | |
|
ćwir ćwir
|
Cytat:
|
|
#2649 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładna Brązowe kropki to jeden z pierwszych moich koralików. Wybrał mi go mój synek i teraz nie chce mi go oddać; od czasu do czasu łaskawie pozwala mi go założyć na bransoletkę hi hi hi A co do skromności kolekcji to po pierwsze dopiero zaczynasz a po drugie na skórzaną bransoletkę nie założysz zbyt wielu koralików bo się rozciągnie pod ich ciężarem. Myślę ze 7-8 to max. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- jak tak, to oczywiście nie ma wątpliwości ze to reklama ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
oczywiście mam już kilka nowych ale jeszcze nie doczekały się sesji zdjęciowej
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Skompletowałam swoją "bucikowo-torebkową" bransoletkę. Zdjęcia nie wkleję, bo nie mam możliwości, ale mogę napisac co w niej jest
![]() Teraz jestem w trakcie kompletowania dwóch innych - jedna bardzo osobista, druga "na szczęście". Ciekawe kiedy się to uda ![]() Mam jeszcze zalążek pomysłu na czwartą, ale kiedy ja to będę nosić, jak mi się nie chce charmsów zmieniać
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
naiat a jakie chcesz charmsy do tej osobistej?
Ja jakos nie za bardzo lubię te bucikowo-torebkowe Nawet do jednej szpilki nie mogę sie przekonać |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie złożyłam bransoletkę a la Pandora
. Elementy są śliczne, jestem bardzo bardzo zadowolona, ale niestety bransoletka jest ogromna . Muszę zamówić mniejszą na allegro. Co Wy na to ?No i koniecznie muszę zamówić stopery, bo strasznie latają te koraliki . Ale najpierw nowa bransoletka .
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Sorina - ta osobista to taka może się dziwna wydawać, ale niech będzie. powiem co mam i czego szukam.
Mam elfa - jak dla mnie nieśmiertelność. I mam klucze - jako zamknięcie czegoś. Szukam ładnego smoka - symbol siły. Może być też jakaś "v" jako znak zwycięstwa, ale jeszcze nie wiem, bo te które są to raczej literki, a mnie zależy na takim "v" jak tworzą palce dłoni wyciągnięte w symnbolicznym geście.Gdzieś widziałam żyletkę i tak się nad nią zastanawiam, ale nie wiem czy nie jest zbyt "dosłowna". Zastanawiałam się też nad pękniętym sercem, ale to juz jest bardzo dosłowne i troche wydaje mi się takie dla "małolaty", a ja swoje przeżyłam i swoje lata też mam (delikatnie mówiąc). Przeczytałam co napisałam i nie wiem czy wysłac - bo to trochę dziwne brzmi, ale trudno. Co do torebek i butów - to taki trochę "żart", bo rodzina mówi że mam ich za dużo. VLS - podoba mi się A jak te koraliki prezentuja się na żywo? Podasz namiary na sprzedawcę z allegro?
|
|
|
|
#2654 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem tak, zdjęcie w ogóle nie oddaje ich urody. Jak je zobaczyłam na żywo do oszalałam z zachwytu są tak śliczne
. Prawie jak Pandora. Woreczek z pieniędzmi, dynia i kostka z galerii sim (gratis dostałam szmatkę do czyszczenia srebra ) (http://galeriasim.pl/bransoletki_do_...ndora_102.html). Natomiast szklane koraliki z allegro od tego sprzedawcy (http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=15520532). Z galerii wczesniej zamawiałam to wiedziałam, że będą ładne, ale na zdjęciach na allegro wcale tak ładnie nie wyglądały, a na żywo boskie . Jadę po bransoletkę do Bijou Brigitte bo już wolę długość sama na ręce zmierzyć, a tą z galerii sim chyba zwrócę.---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Przy takiej ilości koralików konieczne są jednak stopery, a ja w sumie więcej nie chcę, więc muszę dokupić jeszcze. |
|
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
VLS ładna
mnie się najbardziej te koraliki murano podobają ![]() daj znac jak znajdziesz ładne stopery bo też chciałam sobie taką "niefirmową pandorę" stworzyć
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę wchodzić na ten wątek, bo obiecałam sobie charmsowy odwyk ![]() Ale za to obkupiłam się w ala Pandorę koraliki za złotówę i jakaś baza pozłacana, a co tam!
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie, jak obejrzałam zakup VLS, postanowiłam też zafundować sobie ala Pandore
Tylko najpierw musze poczekać na wypłatę, a to prawie dwa tygodnie I jeszcze nie wiem czy bazę chcę "srebrną" czy właśnie z rzemienia. VLS, jak już wybierzesz się do BB to pokaż jaką baze kupiłaś. No i oczywiście o stopery tez się uśmiechnę ![]() A te koraliki murano to świetne masz - nawet kolory takie o jakich marzę |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
ja na razie z serii ala Pandora mam tyle
![]() koralik kupiłam chyba z rok temu, nosiłam go trochę na szyi ![]() bransoletka kupiona na allegro
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam bazę koloru srebrnego za 49 zł, oczywiście za taką cenę to tylko metal, a nie srebro. Skórzana była za duża (najmniejsza 19 cm), to samo ze srebra (20 i 21 cm), a moja ma 17 cm
. Jedyna taka mała . Dobrze, że nie zamówiłam na allegro, bo chciałam 19 cm i by była znowu za duża. Mam nadzieję, że jak nie będę paplać się w wodzie to nic się z nią nie stanie . Koszt całej bransoletki to 132 zł . Mi się bardzo podoba . Więcej nie mam zamiaru kupować, bo tyle chciałam właśnie . Może kiedyś dokupię więcej . Stoperów nie kupowałam, bo jeden metalowy w BB kosztował 29 zł, więc szkoda kasy, a na allegro też ze srebra stopery są raczej drogie, także na razie sobie daruję (zresztą na ciaśniejszej srebrnej bransoletce jest ok, aż tak się nie tłuką ).
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
w końcu cyknęłam fotki moim kilku charms'om
![]() zawieszka Apart literka A Apart jabłuszko Apart japonek - inny
Miłosz - Promyczek https://www.facebook.com/pomocdlapromyczka/ Przekaż swój 1% KRS: 0000186434 Cel szczegółowy 1%: 1/Y Miłosz Yeromenko Edytowane przez ania_trojaczki Czas edycji: 2010-08-18 o 15:20 |
|
|
|
#2661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z zapinaniem charmsów i bransoletek trzeba uważać. Ja nie spojrzałam czy dobrze wisi bałwanek i pozbyłam się go na uczelni, także teraz już sprawdzam .---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- A ten kolorowy koralik co wcześniej wklejałam jest okropny (a myślałam, że będzie najładniejszy ) i nie będę raczej go nosić.
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażcie jak one wyglądają na ręce
|
|
|
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak wygląda na ręce
. I jak ?Dołożyłam tęczowy koralik, doradźcie z nim czy bez niego lepiej? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
VLS - mnie się podoba i z kolorowym i bez, choć te turkusowe są najładniejsze
|
|
|
|
#2666 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam turkus, ale chciałam ten kolorowy, żeby bransoletka w sumie pasowała do wszystkiego
. Szkoda, że to nie szkło na pewno ładniejszy byłby ten kolorowy koralik, a żywica to wiadomo, że wykonanie raczej nie może być idealne.---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- W BB oglądałam jeszcze charmsy, bardzo ładną kasetę z cyrkoniami i skrzydełko z cyrkoniami, każda z nich kosztowała 69 zł. Myślę, że za drogie były jak na ich wielkość (malutkie były) i jednostronność .
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kolorowego koralika:myślę,że lepiej bez niego,jakoś tak mi nie pasuje.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 |
|
Przyczajenie
|
A co myślicie o noszeniu charmsów z allegro albo od jubilera, czy lilou własnoręcznie zrobioną albo bransoletki ala Pandora też np. z allegro? Czy to obciach? Czy lepiej zainwestować w oryginał? Ja jestem bardzo niecierpliwa, więc nie mogłabym się doczekać aż skompletuję oryginał w kilka miesięcy, bo na raz kilka rzeczy żeby kupić to mnie nie stać. Myślę żeby skompletować sobie Pandorę i chyba znowu charmsy, chociaż mam nadzieję znależć moją zgubioną, bo myślę, że zgubiłam ją w domu albo na własnym podwórku. Co myślicie o...nie oryginalnych bransoletkach???????
|
|
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzemykowa bransoletka ma aż 21 cm, w galerii sim kupiłam i nie zwracałam na to uwagi, bo myślałam, że to rozmiar uniwersalny. W BB przymierzałam 19 cm i też jakaś duża mi się wydawała, dlatego wzięłam metalową 17 cm. Zresztą wszystko zależy od tego ile koralików chcesz nosić. Jeśli wypełnisz całą bransotkę, to może być trochę luźniejsza. Jednak i tak radziłabym najpierw przymierzyć w jakimś sklepie
.A co do oryginalności bransoletek... Ja kupuję same Apart, Yes, Kruka i Agathy przeważnie, bo cenię jakość i boję się, że zawieszka będzie brzydka. Na początku (jak miałam tylko 10 zawieszek ) kupiłam na allegro rewolwer, śnieżkę, księżyc i rozgwiazdę swarovskiego i teraz to srebro zmieniło tak kolor, że jest nie do noszenia. Także głównie chodzi o jakość, myślę jednak że na allegro można znaleźć zawieszki rodowane, a na pewno w galerii sim. Cena mniejsza, a jakość podobna do tych "oryginalnych". Co do Pandory to sama kupiłam nie-Pandorę, bo kalkulując bransoletkę i 3 skromne koraliki to wychodzi 600-700 zł jak za taką ilość (to by było z 10 charmsówMyślę, że każdy powinien kupować to na co go stać , a i tak z tych zawieszek "no name" mogą wyjść najbardziej oryginalne bransoletki, bo zawieszki z Apartu czy Yes to każda ma takie same .Zamówiłam jeszcze koralik szklany niebiesko-różowy zamiast tego kolorowego (jest za duży jednak do pozostałych), myślę w przyszłości o kocie i zebrze z galerii sim . I może jeszcze kilka szklanych . Zobaczymy
Edytowane przez veryluckystar Czas edycji: 2010-08-19 o 08:43 |
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
adziaf ja uważam że jeśli niefirmowa bransoletka,koraliki czy zawieszka sa starannie wykonane to nie ma problemu
ale niestety jest tak że za ceną idzie jakość ![]() te apart'owe czy yes'owe zawieszki są naprawdę srebrne u wykonane ze staranności czego nie można powiedzieć o niektórych noname ![]() ja bardzo bym chciałą oryginalną pandore np ale koszt jest nieziemski jak dla mnie :/ oglądałam ich kolekcję i są to naprawdę cacuszka
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

trudno....

Nawet do jednej szpilki nie mogę sie przekonać
.