Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 11:15   #3391
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Witam z rańca...no przedpołudnie juz
W końcu odzyskałam swojego laptopka i moge być na bierząco....tak apropo to jak ja kiedy zyłam uzywając Pc-a?
Laptop to genialny wynalazek..

Nie pamiętam która o co pytała..ale..

stopy mi nie urosły już...tylko mam troszke opuchnięte...
poza tym w pierwszej ciąży urosły o pół rozmiaru i teraz mam 37,5...gdzie takiego buta kupi???? w dodatku mam niskie podbicie i wąska stupkę...kupienie fajnego bucika graniczy z cudem...

Bioderka po pierwszej ciązy wróciły do stanu pierwotnego...a może nawet szczuplejsza byłam....w sumie to ja teraz nie chce aż tak schudnąć...
nie podobałąm się ani sobie ani męzusiowi....normalnie kościotrup jakiś....
Bylebym weszłą w swoje dzinsy..bo szkoda wyżucać...

Co do humorów i wątpliwości przedporodowych., to ja tez tak miałam..z Domikiem to strasznie się wsyzstkiego bałąm, bałam sie że sobie nie poradzę, że nie dam rady, czasem nawt miałam stany depresyjne...miałam czarne mysli..że to koniec mojego zycia towarzyskiego....
Ale Ray ma racje...po roku życie wraca do normy..no może juz nie ma się tyle wolności i nie robie co chcę i kiedy chcę, ale jest luzik
Wiecie co...w sumie to moje życie powoli wracało do normy jak skończyłam karmić piersia...wczesniej byłam taka 'uwiązana" i czułam się jak "mleczarnia'..a potem to mogłam juz małego z babcią zostawić bo butle wypił i spac poszedł...
Może mnie skrytykujecie..ale jakoś tak czułam...
Na swoją obronę powiem że Domik sam zrezygnował z cyca....

Co ja jeszcze miałam pisać????
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:15   #3392
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
No i uwaga- może nie uwierzycie- poszłam po rozum do głowy (ale jeszcze muszę z moim pomysłem iść do szefa jak przyjdzie dziś do firmy)- od przyszłego wtorku biorę urlop do końca miesiąca a później L4...a później macierzyński
nooo nareszcie

ps. nie chcesz sobie zostawić urlopu na okres "po macierzyńskim"???
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:26   #3393
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Klarissa, cieszę się, że z małą wszystko dobrze No i na pewno szybko wrócisz do formy po porodzie.
Mam nadzieję, że wszystkie szybciutko wrócimy

Cytat:
U nas piekna pogoda - znczy się pada i pochmurno. Ja tam się cieszę

Na 14 do lekarza, dziś będzie wielkie rozwiązanie zagadki, jak będzie rodziny Tymek
U nas też są chmury i nie powiem - płakać nie będę. Siedzę teraz i czekam na kuriera z paczuszkami - ostatnie zakupy dla mojej małej. Zostało nam kupić wanienkę, wózek i fotelik - te dwie ostatnie rzeczy kupujemy w sobotę Po wanienkę muszę przy okazji wyskoczyć do Ikei, ale trochę mi się nie chce, bo tam remontują drogę i straszne korki są

Rano teściowa pobrała mi krew i zawiozła do laboratorium, także nie będę musiała stać w kolejce dzięki niej (ona jest emerytowaną pielęgniarką ). Jutro mam odebrać wyniki Zostanie mi tylko zrobić tego paciorkowa, krew i mocz przed samym porodem i tyle - czyli jednym słowem jestem już prawie gotowa Teraz tylko jakieś 3 tygodnie odczekać i trza się prężyć

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Klarissa Marzy mi się jazda konno do ślubu Ale Tż nie umie i nie chce się nauczyć Ale my może zajedziemy karetką
Ja też nie umiałam, do dzisiaj nie umiem. Tż super jeździ, a ja to zawsze taki wozidupek byłam. Wiele razy koń mnie poniósł i później się bałam. Ten, na którym jechałam do ślubu 2 tygodnie wcześniej mnie poniósł i omal nie zrzucił... Ale byłam tak zestresowana samym zawarciem ślubu, że było mi wszystko jedno jak tam dotrę, nawet na krowie bym pojechała . W ogóle nie myślałam o koniu w tamtym momencie

Ale karoca to też fajny pomysł. Szczególnie, że nam się udała pogoda, gdyby był deszcz pewnie musielibyśmy zrezygnować z tego środka lokomocji...

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wiecie co...w sumie to moje życie powoli wracało do normy jak skończyłam karmić piersia...wczesniej byłam taka 'uwiązana" i czułam się jak "mleczarnia'..a potem to mogłam juz małego z babcią zostawić bo butle wypił i spac poszedł...
Może mnie skrytykujecie..ale jakoś tak czułam...
Na swoją obronę powiem że Domik sam zrezygnował z cyca....
Moja mama mówi to samo - że dopóki dziecko jest przy piersi to nie ma się życia. Dlatego może jestem złą kobietą, ale ja nie zamierzam karmić dłużej niż do sylwestra . No chyba, że mi się jakoś strasznie spodoba - w co wątpię. Nie chciałabym nikogo urazić bo wszystkie nas to czeka, ale nigdy mi się karmienie piersią nie podobało i nie sądzę żeby urodzenie dziecka zmieniło moje poglądy, chociaż zostawiam sobie furtkę
Stary 2010-08-19, 11:27   #3394
falbala
Raczkowanie

I moim zdaniem z ta lista to przeginaja totalnie, jestem w stanie zrozumiec, ze dla siebie mam miec wszystko ale jest np. cała paczka pampków itp do pozostawienia na oddziale... SZOK!!! szkoda, ze jeszcze wpisowego nie wymyslili!
ale.... tez juz mam prawie wszytsko przygotowane i teraz czekamy.. jeszcze 18 dni

Połoznych niestety nie znam, ale 2 moje koleżanki rodziły tam niedawno i chwaliły sobie, że bardzo sympatyczny i kompetentny personel. Jedna tylko miała "ale" do pielegniarek aczkolwiek miała ciężki poród wiec moze była poprostu troche rozdrażniona po wszystkim.
Ja tylko trafilam na taka dość dziwna pigułę z lekkim fochem, jak byłam umawiać termin cesrki.

Niestety na oddziale nie byłam możesz dać znac jak wygląda?
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:28   #3395
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
mszu, niaad ja wczoraj wpierniczyłam całe opakowanie wafli familijnych
i nikogo nie poczęstowałam..,popiłam kawą z mlekiem i pożarłam pół gorzkiej czekolady i garść słonych orzeszków..a potem poszłam spać
czyli że co- kolejne uroki ciąży?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:34   #3396
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

e no... pobudka baby. .. piszcie cos wszyscy marudza ze tu sie tyle pisze ale w porownaniu z mamuskami lipcowo-sierpniowymi i watkiem po nas to u nas tak srednio...
ja tam dopiero wstałam niedługo mi się ukróci więc korzystam póki się da

Cytat:
Tyyy... a moze masz w planach zalozenie teraz wątku "jeszcze nierozpakowane, ale dzidzi nastepne planowane"

Biedna Niczka oby jak najszybciej ją przestało bolec, ponoć najgorsza pierwsza doba kiedy puszcza zneczulenie.

Falbala to jesteś 3 na 6 września: ania, bordowa i ty chyba ,że ktoś się wyłamie

Powodzenia na wizytkach

Klarissa to u ciebie też kruszynka się zapowiada

ale teraz zaczyna się dziać, czopy, skurcze, fałszywe alarmy
Ja jutro rano jadę do ginki i do szpitala umówić termin może wziąć torbę w razie czego? bo ostatnio to brzuch mi niexle daje popalić, a mam 35km do szpitala

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:37   #3397
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
nooo nareszcie

ps. nie chcesz sobie zostawić urlopu na okres "po macierzyńskim"???
jeszcze i tak zostanie mi kilkanaście dni. Zresztą- nie chce mi się iść do innego lekarza tylko po zwolnienie. A mój gin na urlopie- wizytę mam 31 sierpnia, więc L4 będzie od 1 września
Stary 2010-08-19, 11:37   #3398
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam
Dzisiaj znów 20 stopni i pochmurno
Od razu inaczej funkcjonuję, nadrabiam prasowanie, sprzątanie itp.
Dzisiaj o 16 odwiedzają mnie koleżanki z pracy, upiekę jakieś ciasto i zostały mi jeszcze bułeczki cynamonowe po gościach wczorajszych.

Zmykam zaraz na szybkie zakupy, muszę nabyć białą lub fioletową kopertówkę na sobotnie wesele.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
tyle… mam nadzieje ze nikogo niewystraszylam
Niby czemu miałabyś nas wystraszyć, myślę, że my wszystkie zdajemy sobie sprawę, że pierwsze tygodnie nie będą sialalajką.
Twoje odczucia ma każda kobieta po porodzie, tylko nie wszystkie potrafią o tym mówić. Niektóre popadają w depresję i walczą z nią w 4 ściankach nie mówiąc nikomu. To trudny temat dla kobiet, które oczekiwały z radością na dziecko.
Mam nadzieję, że jakoś dam radę. Też się trochę martwię na zapas.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
A do tego coraz częściej zdaję sobie sprawę z tego, że wiem, że nic nie wiem
To tak jak i ja już siebie widzę, jak szukam informacji w necie lub dzwonię do przyjaciółki która ma 2 maluszków i pytam o głupoty.
O noworodkach wiem tak niewiele, tyle nowego przed nami.

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
hej po wielkich trudach mam w koncu umówiony termin cesarki na 6 wrzesnia, o 7 rano mam byc na izbie przyjec i juz trzese kuprem...
To jeden z plusów cc- wiesz kiedy i możesz się dobrze przygotować. Oby tylko malec wytrzymał do 6-go

Cytat:
chetnie wrocilabym jeszcze do pracy, przynajmniej by mi sie tak dzien nie dluzyl, a tak to nie spie od 6 i co mam z soba robic?! Kurde ja nie wiem jak wytrzymalyscie 9mcy na zwolenieniu... przeciez to na glowe mozna dostac... ...
Ja też czasami myślę, że wolałabym wrócić do pracy, bo w domu dzień mija mi na "niczym".
Tyle, że ja śpię coraz dłużej- dzisiaj do 10-tej. Później śniadanie, wizaż plus kawa i robi się 12-ta. Jakieś zakupy, gotowanie obiadu i już mąż wraca z pracy.
Co za dni.... mam wrażenie ze nie robię nic pożytecznego (bo nie robię)
Dobrze, że pracowałam te pierwsze 7 miesięcy

Jedyny plus, że popołudniami nadrabiam zaległości towarzyskie- w zeszłym tygodniu byłam na 3 babskich spotkaniach. W tym tyg dzisiaj już 2-gi raz mam koleżanki. Na przyszły tydzień też już jestem umówiona. Ale zaraz zaległości się skończą....

Cytat:
Do tego ciągle jestem ostatnio głodna i jak nigdy co rusz wpadają w łapy różne słodkości. Mała się rozpycha, więc brzuch znowu obolały... Już mam dość tej ciąży- ja chcę na porodówkę już
Oj nie chcę Cię straszyć ale Nika na 2 dni przed porodem też miała wilczy apetyt i pisałam jej wtedy, że to podobno normalne przed samym rozwiązaniem

Cytat:
Szczesliwa, mamy te same tęsknoty - za ołówkowymi spódnicami Ja jeszcze za butami na obcasie, których pewnie po cc jeszcze dlugo nie założę...
Obcasy ja mam wszystkie buty wiosenno- jesienne na wysokim obcasie- a teraz w żadne nogi nie wcisnę.
Powodzenia na wizycie

Cytat:
A teraz sen: Teoś jest już na świecie, jesteśmy na pierwszym spacerku..
Nagle sam siada, patrzy mi prosto w oczy z miną pełną dezaprobaty i mówi:
"Czy naprawdę uważasz, że chodzenie dookoła bloków ma jakiś sens- bo dla mnie żaden"!!!
Dobre te Twoje sny
Ale mi też już ze 3 razy śniło się, że córka taka malutka i od razu mądralińska, rozmawiała ze mną i mnie pouczała.
np. Przynieśli ją w rożku pierwszy raz do mnie po porodzie, ja ją ubieram w rajstopki, a ona podnosi głowę i mówi, że rajstop sobie nie życzy i że ona chce skarpetki.

Moja córcia z niedzieli na poniedziałek zmieniła trochę pozycje (co we wtorek potwierdził gin na usg).
Nadal jest główką w dół, ale wcześniej leżała tyłem do mojego brzucha i jej kręgosłup miałam przez środek brzucha i dzięki temu kopała mnie "do środka" wiec nie odczuwałam dolegliwości.
Teraz już 4 dzień jest boczkiem, kręgosłup po mojej lewej- skutek taki, że nogi wciska mi pod prawe żebra. Jejku jak to boli, ciężko mi siedzieć przy kompie czy zjeść posiłek. Zebra mam poobijane poprostu. wczoraj tak nogę wcisnęła, że normalnie słyszałam jakieś chrzęszczenie

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:37   #3399
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa to u ciebie też kruszynka się zapowiada
Tak, ale nawet taka kruszynka mnie przeraża jak pomyślę, że trzeba ją przepchnąć dziurkę, która co by nie mówić mała jest

Co myślicie o takim karmniku?
http://allegro.pl/item1189297519_biu...zarny_70d.html

Chce coś kupić do szpitala, nie wiem jaki rozmiar kompletnie... Potem sobie kupię jakieś lepsze biustonosze, ale chcę coś mieć żeby zaraz po porodzie jak się siara pojawi to nie ciekło mi po koszuli...

Heh... torbę wziąć powiadasz?
No może, może.. A jak sama czujesz?
Mnie ginka wczoraj powiedziała, że prawdopodobnie urodzę wcześniej niż termin, ale tak mniej więcej koło 20 września. Ja się będę sprężać co by urodzić koło 15-go
Stary 2010-08-19, 11:39   #3400
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
I moim zdaniem z ta lista to przeginaja totalnie, jestem w stanie zrozumiec, ze dla siebie mam miec wszystko ale jest np. cała paczka pampków itp do pozostawienia na oddziale... SZOK!!! szkoda, ze jeszcze wpisowego nie wymyslili!
ale.... tez juz mam prawie wszytsko przygotowane i teraz czekamy.. jeszcze 18 dni

Połoznych niestety nie znam, ale 2 moje koleżanki rodziły tam niedawno i chwaliły sobie, że bardzo sympatyczny i kompetentny personel. Jedna tylko miała "ale" do pielegniarek aczkolwiek miała ciężki poród wiec moze była poprostu troche rozdrażniona po wszystkim.
Ja tylko trafilam na taka dość dziwna pigułę z lekkim fochem, jak byłam umawiać termin cesrki.

Niestety na oddziale nie byłam możesz dać znac jak wygląda?
A propos listy to ciekawe jak sie idzie do nich za marszu, bo przeciez mozesz byc w odwiedzinach u rodziny i zaczac rodzic i oni musza Cie przyjac, to pozniej im trzeba to wszytsko oddac? Ja tego nie czaje, ale nie bede dymu robic, wazne zeby dobrze mnie traktowali jak juz tam bede.

Byłam, weszłam z koleznka meża pracujaca w tym szpitalu (moj mąż tez zreszta w nim pracuje) . Jesli bylas w kotrymkolwiek szkrzydle to w kazdym wyglada tak samo. Wszytsko jest odnowione i ma sie wrazenie ze czuc jeszcze ta nowosc. Sale porodowe sa na koncu korytarza po prawej, sa dwuosobowe, ale odzielone taka jakby sciana bez drzwi...i te sa darmowe, jest tez jedna "jedynka" ale ksoztuje 500zł . Sale poporodwe tez sa (o ile sie nie myle) dwu/trzyosobowe, kazda mama ma przy lozku dziecko w takim lozeczku przezorczystym na kółkach.
Na koncu korytarza jest dyzurka, poloznych, pielegniarek... ogolnie to wydaje mi sie ze ten oddział jest bardzo malutki, troche mam pietra czy jak nie zaczne rodzic, to nie okaze sie ze nie ma miejsca...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-19, 11:40   #3401
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Oj nie chcę Cię straszyć ale Nika na 2 dni przed porodem też miała wilczy apetyt i pisałam jej wtedy, że to podobno normalne przed samym rozwiązaniem
no ja bym nie miała nic przeciwko temu- ale ja taki apetyt mam już od 7-10 dni
Stary 2010-08-19, 11:53   #3402
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze i tak zostanie mi kilkanaście dni. Zresztą- nie chce mi się iść do innego lekarza tylko po zwolnienie. A mój gin na urlopie- wizytę mam 31 sierpnia, więc L4 będzie od 1 września
aaa

---
ale u nas zimno i wietrznie... Mam się wybrać na zakupy (m.in. biustonosz do karmienia), ale mi się nie chceeee....
Stary 2010-08-19, 11:56   #3403
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
aaa
ale u nas zimno i wietrznie... Mam się wybrać na zakupy (m.in. biustonosz do karmienia), ale mi się nie chceeee....
Sto razy wolę to niż upał i śmigam na zakupy

Stary 2010-08-19, 11:58   #3404
falbala
Raczkowanie

dzieki mszu

no własnie co do wielkosci oddziału, to podobno jest tam raczej kameralnie i w wiekszosci przyjmuja pacjentki te które chodziły do ginów z tego szpit.
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:07   #3405
Czekooladowaa
Raczkowanie

Dziewczynki ja mam takie pytanie
ile jest tych podpasek poporodowych w paczce i ile tych paczek trzeba kupic ?
i jezeli chodzi o majtaski jednorazowe to na ile ich sie zdecydowalyscie ??
no i posciel do lozeczka. Czy kupowalyscie jeden komplet czy dwa ?

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:08   #3406
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Sto razy wolę to niż upał i śmigam na zakupy
ja ogólnie też wolę taką pogodę.. Ale... nie mam butów, a będę śmiesznie wyglądała w polarze lub swetrze i w japonkach czy sandałach ;/
Stary 2010-08-19, 12:10   #3407
Zuziczka
Rozeznanie

Dziewczyny, dziewczyny,

jak nie urok to sra...ka..

Wlasnie wrocilam z Izby Przyjec, tym razem z Alkiem wszystko ok. Ze soba jechalam, a wszystko bo hmmm... nadzialam sie na woblera (tak przyneta na ryby).Eh..

Wstalam rano, obeszlam mieszkanie i znalazlam woblerka w kapie sofy zakutanego na amen. Zla, ze Radek go tak zostawil (jeszcze komus w dupe wejdzie, a ma dwie porzadne kotwiczki) postanowilam na swiezo go jakos wyciagnac z tej kapy.
I tak po 10min meczenia sie siedzialam rycząca na kanapie z woblerem w kciuku, przykuta do sofy.
Za nic nie moglam wyrwac haczyka ani z palca, ani z kanapy. Zaryczana zadzwonilam po TZ, ktory wlasnie wchodzil do pracy.

Dodam tylko, ze siedzialam tak, nieumyta, nieuczesana, nieubrana, bez sniadania. Kot nie pomagal...

TZ dotarl po 30min, kiedy ja po odsunieciu kanapy dalam rade sciagnac kape i przeniesc sie od kuchni (ciagle zaryczana).Palec zaczal puchnac, wiec jeszcze lodem dalam rade go oblozyc.

Tz pomogl mi sie ogarnac, ale powiedzial, ze on sie nie podejmne wyciagania haczyka, bo on siedzi za gleboko.
Poszlismy na pogotowie (na szczescie juz bez kapy, bo Radek ja odcial nozyczkami) a tam pani nam mowi, ze oni nie maja chirurga ani narzedzi i mamy jechac do szpitala.

Pojechalismy.

W szpitalu najpierw musialam zadyndac woblerem recepcjonistce, potem pielegniarce, potem ratowniczce, ratownikowi, na koniec 3 roznym lekarzom, w koncu pozwolili mi usiasc. Czekalam ponad godzine na chirurga, w koncu przyszedl ortopeda (dobrze,ze nie gastrolog). W tym czasie reka mi spuchla pieknie
Ratownik byl mily, nawet zrobil sobie zdjecie mojego palucha z ta mala drewniana rybka i mial chlopak ucieche.
Ortopeda byl nieco przerazony faktem, ze na tak malego woblera zlapal sie taki wieloryb, jednym slowem, rzadko lecza tam ciezarne.
Po 2h wyrwali mi ta cala kotwice, obylo sie bez znieczulenia (nie chcialam) zamrozili mi tylko.

No i dostalam przeciwtezcowy. Z tym to tez byl klopot, bo dluuugo sprawdzali czy w ogole moga mi dac.

Teraz siedze juz w domu, na sofie bez kapy i bez innych niespodziewajek na szczescie. Reka mnie nachrzania i od rany i od zastrzyka. Mam nadzieje, ze Olkowi nic od tego nie bedzie.
Dopiero zjadlam sniadanie..

Mozecie sie smiac do woli
Aha, to nie Radek zostawil woblera, ale przyniosl go na sofe nasz kochany kotek. TZ podsumowal- no Kochanie z toba to sie nudzic nie mozna..

A teraz was poczytam.
Stary 2010-08-19, 12:11   #3408
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość

Bella - 10szt., w paczce. Doradzono mi 2-3 paczki na początek. Potem sama zobaczysz, czy będą potrzebne, czy przejdziesz na zwykłe nocne.

Majtki - kupiłam wielorazowe (siateczkowe) 3 pary. Podobno szybko schną, więc narazie więcej nie kupuję. Tych jednorazowych z celulozy trzeba mieć więcej par.

Pościel kupiłam jeden komplet, ale chyba sprzedam na All, bo przez pierwszy rok i tak nie mam zamiaru używać...
Stary 2010-08-19, 12:15   #3409
bordowa
Wtajemniczenie

Pomidora Ale Ty inaczej wyglądałaś "z włosami"

kaska1980 Ja mam już od kilku tygodni tak spuchnięte dłonie, że nie mogę zgjąć dobrze palców. No nic, czekam do porodu, żeby przeszło ...

Zuziczka Mój Tż też twierdzi, że "brzydki jest", dosłownie! Tłumaczyć mu mogę parę godzin, ale on i tak swoje ...

Klarissa Ja po zrobieniu testu pierwsze co pomyślałam to "ku*** muszę zapalić". A po chwili "o ku***, przecież nie mogę!"

NIKaP-n Gratuluję synka!!! Dzielna kobieta z Ciebie! :klaski:
Jak nabierzesz trochę sił to opowiadaj jak się czujesz po cc, bo mnie też to czeka i ciekawa jestem

Majka232 Ja miałam mierzony rozstaw miednicy 2 razy, ale nigdy mi nikt nie powiedział jaki wynik

naked21 A czy Ty przypadkiem nie miałaś stać się brunetką? I jak efekty?

Dziewczyny ja mam fioletową kurtkę ciążową do pół uda, taką z grubszego materiału, ale na deszcz nie za bardzo Bardzo ładnie się prezentuje, nosiłam ją tylko kilka razy na wiosnę i żałuję, bo naprawdę mi się podoba Gdyby któraś chciała to oddam za parę groszy

Lecę pogadać z mamcią i zaraz wracam do czytania
Stary 2010-08-19, 12:15   #3410
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
nadzialam sie na woblera (tak przyneta na ryby).Eh..
Ale przygody ech... Mam nadzieję, że szybko przestanie boleć, a Twój TŻ 10x pomyśli zanim znów przyniesie przynęty i sprzęt wedkarski do pokoju

Ja nie pozwalam bawić się tym wszystkim w domu i wyganiam męża do garażu lub altany...
Stary 2010-08-19, 12:25   #3411
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zamierzam kupić te podpaski Bella Maxi zamiast tych poporodowych. I tak się waham między 2 a 3 paczkami. Potem jak będę krwawić to już sobie chyba normalne podpaski zaaplikuję. Majtki kupiłam wielorazowe, siatkowe - 3 sztuki. Pościeli na razie jeden komplet, coś czuję, że to będzie bardziej na ozdobę. Mam dla małej 5 śpiworków i 2 kocyki A kołderkę i podusię zostawię jej na później.

Cytat:
Dziewczyny, dziewczyny,

(...)

Aha, to nie Radek zostawil woblera, ale przyniosl go na sofe nasz kochany kotek. TZ podsumowal- no Kochanie z toba to sie nudzic nie mozna..

A teraz was poczytam.
O kurde! Pokazałam tż-towi i stwierdził, że całe szczęście, że kota nie mamy i ryb nie łowi bo ja i tak jestem poszkodowana (na działce wywaliłam się na kamienie i pisałam wam już, że mam takie krwiaki na tyłku jakby mnie ktoś tłuczkiem do kotletów sprał ) a poza tym to rąbnęłam się w głowę jakieś 10 razy i zaczyna mi brakować miejsca na guzki... Ale na szczęście interwencji chirurgicznej jeszcze nie potrzebowałam...

Przyszła mi właśnie jedna paczuszka a w niej butelka, laktator, moskitiera do wózka (nie wiem czy się przyda, ale była na wyprzedaży to wzięłam) oraz jałowe gaziki do przecierania pępuszka. W sumie mogę polecić tego sprzedawcę to chyba moje 3 zakupy u niego i jest ok, aczkolwiek trzeba sprawdzać, bo wiele rzeczy taniej jest w sklepach
http://allegro.pl/item1186470172_nub..._laktator.html
http://allegro.pl/item1186470168_nub...0ml_0_bpa.html
Stary 2010-08-19, 12:30   #3412
Pomidora
Zakorzenienie

Mszu, ty przynajmniej zapychasz się zdrowymi rzeczami, a ja... żelkami Ale od kilku tygodni waga stoi, w połowie 38tc mam 12kg na plusie i gdyby nie te rozstępy, to byłabym zadowolona

Cytat:
No i uwaga- może nie uwierzycie- poszłam po rozum do głowy (ale jeszcze muszę z moim pomysłem iść do szefa jak przyjdzie dziś do firmy)- od przyszłego wtorku biorę urlop do końca miesiąca a później L4...a później macierzyński
Nareszcie!

Cytat:
A teraz sen: Teoś jest już na świecie, jesteśmy na pierwszym spacerku..
Nagle sam siada, patrzy mi prosto w oczy z miną pełną dezaprobaty i mówi:
"Czy naprawdę uważasz, że chodzenie dookoła bloków ma jakiś sens- bo dla mnie żaden"!!!
Zatkało mnie i byłam przerażona, że własne dziecko mnie zagięło i w ogóle że jest od urodzenia taki wyszczekany i do przodu!
No nie, ty uważaj na swoje elokwentne dziecko

Angelikaw, mam nadzieję, że dziś trochę spokojniej i po nerwach i poważnych rozmowach nie ma śladu

Aaneczko, fajnie, ze będziesz z nami już na bieżąco.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Moja mama mówi to samo - że dopóki dziecko jest przy piersi to nie ma się życia. Dlatego może jestem złą kobietą, ale ja nie zamierzam karmić dłużej niż do sylwestra . No chyba, że mi się jakoś strasznie spodoba - w co wątpię. Nie chciałabym nikogo urazić bo wszystkie nas to czeka, ale nigdy mi się karmienie piersią nie podobało i nie sądzę żeby urodzenie dziecka zmieniło moje poglądy, chociaż zostawiam sobie furtkę
Mam to samo podejście i też powiedziałam, ze do Sylwestra karmię i koniec. Ale co będzie to zobaczymy... Po cc trudno jest karmić piersią, może nawet ten krótki czas się nie udać...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
j
Ja jutro rano jadę do ginki i do szpitala umówić termin może wziąć torbę w razie czego? bo ostatnio to brzuch mi niexle daje popalić, a mam 35km do szpitala
A jedziesz autem? Bo jak tak to weź tę torbę - dużo miejsca nie zajmie, a będziesz już przygotowana. Ciekawe, która pierwsza się rozpakuje

Cytat:
Dobre te Twoje sny
Ale mi też już ze 3 razy śniło się, że córka taka malutka i od razu mądralińska, rozmawiała ze mną i mnie pouczała.
np. Przynieśli ją w rożku pierwszy raz do mnie po porodzie, ja ją ubieram w rajstopki, a ona podnosi głowę i mówi, że rajstop sobie nie życzy i że ona chce skarpetki.
Następna Oby córcia cię tam nie pokiereszowała, nie chrzęść za bardzo

Cytat:
Co myślicie o takim karmniku?
http://allegro.pl/item1189297519_biu...zarny_70d.html

Chce coś kupić do szpitala, nie wiem jaki rozmiar kompletnie... Potem sobie kupię jakieś lepsze biustonosze, ale chcę coś mieć żeby zaraz po porodzie jak się siara pojawi to nie ciekło mi po koszuli...
Mi się podoba ten stanik, może sama nawet wezmę, tylko nie wiem, jaki rozmiar... Zawsze nosiłam 70D, a do karmienia chyba wezmę 75D, bo mi się plecy otłuściły

Zuziczko, jesteś niepoprawna Przepraszam za śmiech, ale nie mam pojęcia, jak to zrobiłaś Mam nadzieję, że paluszek mniej boli

Ja po akrobacjach goleniowych, świeża i pachnąca - dla mojego meża tak się ostatnio nie przygotowuję jak dla ginekologa

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:33   #3413
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Wczoraj nie miałam okazji, dlatego dopeiro dzisiaj

Nika-ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-08-19, 12:40   #3414
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Angelikaw, mam nadzieję, że dziś trochę spokojniej i po nerwach i poważnych rozmowach nie ma śladu
tak, dziękuję

Cytat:
Ja po akrobacjach goleniowych, świeża i pachnąca - dla mojego meża tak się ostatnio nie przygotowuję jak dla ginekologa
haha! ja też :P
Daj znać po powrocie, jak było u lekarza
Stary 2010-08-19, 12:46   #3415
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:

Ja z Belli kupiłam trzy opakowania. Nie wiem na ile starczy ale one są tak ogromne, że jak tylko będę mogła to przerzucam sie na zwykłe podpaski
Majtki siateczkowe mam i kupiłam ich 6 par.
Co do pościeli to mam jedną zmianę, więcej nie zamierzam bo i tak przeczuwam, że nie będę jej używała na początku.

Cytat:
Dziewczyny, dziewczyny,

Zuziczka rozwaliła mnie Twoja historia. Z Tobą naprawdę nie da się nudzić, Twój mąż to ma atrakcje w domu
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:54   #3416
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Klarissa Ja po zrobieniu testu pierwsze co pomyślałam to "ku*** muszę zapalić". A po chwili "o ku***, przecież nie mogę!"
To i tak szybko kontaktowałaś bo ja byłam w takim szoku, że w ogóle faktu palenia i faktu ciąży nie udało mi się połączyć Dopiero potem doszłam do tego, że skoro jestem w ciąży to znaczy, że już nie palę

Cytat:
Mszu, ty przynajmniej zapychasz się zdrowymi rzeczami, a ja... żelkami Ale od kilku tygodni waga stoi, w połowie 38tc mam 12kg na plusie i gdyby nie te rozstępy, to byłabym zadowolona
E tam, nigdy nie słyszałam żeby żelki były niezdrowe

Cytat:
Mam to samo podejście i też powiedziałam, ze do Sylwestra karmię i koniec. Ale co będzie to zobaczymy... Po cc trudno jest karmić piersią, może nawet ten krótki czas się nie udać...
(...)
Mi się podoba ten stanik, może sama nawet wezmę, tylko nie wiem, jaki rozmiar... Zawsze nosiłam 70D, a do karmienia chyba wezmę 75D, bo mi się plecy otłuściły
O fajnie, że nie jestem sama Mnie się w tym staniku najbardziej podoba cena Nie wiem jakie będę miała piersi po porodzie, a że kupując koszule do szpitala zakładałam, że będę wielka (i teraz koszule są na mnie zbyt duże ) to niestety, ale muszę mieć pod nie stanik co by sobie te wkładki do czegoś przykleić... No i tak się waham. Teraz mam rozmiar stanika 65E ale nie znalazłam takich karmników (żeby cena nie była zbyt wielka). I tak się nad tym zastanawiam, chyba się skuszę na 2 sztuki...

---------------------------
Właśnie odebrałam drugą paczkę. Dziewczyny zamówiłam taki kocyk i jest prześliczny na żywo:
http://allegro.pl/item1185510887_sli..._cm_bobas.html

No i jeszcze jakieś pierdółki dla małej: nożyczki, grzebyk, szczoteczkę, maść do pupki, dla siebie maść na brodawki, pieluszki tetrowe, podkłady na łóżko i inne drobne rzeczy. W sumie już prawie wszystko mamy, teraz mogę odetchnąć z ulgą
Stary 2010-08-19, 13:02   #3417
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
10 sztuk w Belii- mam 3 paczki, najwyżej nie zużyję.
Majtki siatkowe Hartmana- 5 sztuk.
Pościel 2 zmiany- mam zamiar używać od początku. Ja osobiście nie lubię przykrywać się kocem (gryzie lub łaskocze) i malutkiej też nie będę. Kupię jeden śpiworek na próbę, ale żadna z moich koleżanek nie używała, więc muszę sprawdzić czy spełni swoją rolę.
No a pewnie przez pierwszy miesiąc do snu rożek.

Cytat:
Dziewczyny, dziewczyny,

Biedulka ah te przygody ciążowe uważaj na siebie

Stary 2010-08-19, 13:04   #3418
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ile jest tych podpasek poporodowych w paczce
bella-10sztuk
i ile tych paczek trzeba kupic ?
ja kupiłam 3 paczki
mam 5 sztuk wielorazowych siatkowych hartmann
nie kupowałam w ogóle kompletów pościeli. Jedynie 3 prześcieradła.
Cytat:
Dziewczyny, dziewczyny,

Wlasnie wrocilam z Izby Przyjec, tym razem z Alkiem wszystko ok. Ze soba jechalam, a wszystko bo hmmm... nadzialam sie na woblera (tak przyneta na ryby).Eh..

zaplułam monitor przy czytaniu. No ale oczywiście mam nadzieję, że wszystko już będzie ok
Cytat:
Nareszcie!

Jeszcze zobaczę co szef na to- będzie dziś dopiero po 14 w pracy.

raczej żebra się rozeszły- ale po porodzie stopniowo wszystko powinno wrócić do normy
Stary 2010-08-19, 13:07   #3419
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
O fajnie, że nie jestem sama
Ja też mam podobne podejście, planuję (zobaczymy jak wyjdzie) karmić max 6 miesięcy. A to i tak nie tak rygorystycznie. Mam koleżanki, które normalnie funkcjonują, wychodzą na spotkania i jak są po za domem np. 6 godzin, to omijają karmienie a mąż w tym czasie 1 karmienie robi butelką (mleko modyfikowane lub ściągnięte wcześniej). Dzieci są zdrowe i nie cierpią. Krzywda nikomu się nie dzieje. A wszędzie z dzieckiem się iść nie da i zamknąć sie w domu na pól roku też nie.

Stary 2010-08-19, 13:23   #3420
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Zuzi... otępienie widac, ze dopada prawie kazdą z nas biedna, troche mi Cie szkoda, znowu sie wystresowalas i wycierpialas za wsze czasy...

ninaad... no co moze szef na to... czujesz sie zle i koniec. Mojemu tez cos nie pasowalo ze tak z dnia na dzien w 7 mcu ciazy sobie ide na zwolenienie... oni chyba mysla, ze bedzie sie pracowac do porodu, a pozniej sie bedzie z noworodkiem do pracy przyjezdzac... trza to olac i juz

Ja planuje (a wiadomo jak z planowaniem ) karmic do konca macierzynskiego, fajnie bedzie jak Młoda bedzie tez chciała jesc pokarm inaczej niz piersi, ale niestety roznie z tym bywa.

Pomidora... dobre żelki ni sa złe i dobrze wpływaja na stawy

Klarissa, Bordowa... trzymam kciuki, zebyscie po ciazy nie wrocily do nałogu, bo niestety moją kuzynka zaprzestawała na czas ciazy (ma dwójke dzieci) a po ciązy do nałogu wrociła

Klarissa, fajny ten kocyk, ale ja juz mam wszytsko do wyprawki i nie opyla mi sie zamawiac jednej rzeczy. Dostałam juz jeden, polarowy, nowy,(gaget reklamowy z MUSTELI) od znajmomej kolezanki-farmacetki, ale po wypraniu sie maxymalnie szmatowaty zrobil... i teraz bede musiala pomyslec, nad czyms nowym....

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości