![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rolki:)
Rolki, rolki rolki !
![]() ![]() Śmigam co dzień przez całe miasto do siostry i z powrotem od jakiegoś czasu ![]()
![]() |
#1712 |
Wtajemniczenie
|
Przejrzałam cały wątek, ponieważ zamierzam wrócić do jazdy.
Jeździłam na rolkach większość dzieciństwa, jeszcze na takich plastikowych, myślę że parę lat by się uzbierało, także początkująca to ja nie jestem.. ![]() poszukuję w miarę lekkich rolek, zabudowanych, na którch da się szybko jeździć. bardzo szybko ![]() rolki będą mi służyły głównie do poruszania się po mieście i przy okazji kształtowania moich cieniutkich nóżek ;P potrzebuję porady... podoba mi się taki model (wizualnie) ale kółka są chyba...za małe? noi ten dopisek że wytrzymuje bardzo wysokie obciązenie a ja ważę 60 kg ;D chcę śmigać że tak powiem, zależy mi żeby rolki "same jechały" czyli żeby była wygoda i komfort jazdy ![]()
#1713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Żeby rolki 'same jechały' radzę zainwestować w dobrą firmę: Rollerblade, Powerslide, K2 i kupić rolki fitnesowe. http://zicoracing.com/Rolki_do_fitne...3-default.html http://www.bladeville.pl/rolki-c-1/?options%5B1%5D=3 Edytowane przez tttusiaaa Czas edycji: 2010-08-12 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Być może źle patrzę na ten sprzecik, bo oczekuję konkretnego wyglądu... <ahsss!> jak widać będę musiała przejść się do sklepu i poooglądać jakieś konkretne modele. pytanie odnośnie kółek: mógłby mi ktoś określić jakoś liczbowo, jakiej wielkości powinny być kółka aby jeździło się w miare "gładko" ? ![]() ![]()
![]() |
#1715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Im wyższy numer tym kółeczka są już twardsze, wolniej się ścierają, ale też mniej 'miękko się jedzie' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Wtajemniczenie
|
Cześć rolkomaniaczki!
Ja również zamierzam powrócić do jazdy po wielu latach ![]() Muszę podjąć decyzję jakie rolki zakupić i chciałabym prosić o pomoc w wyborze. Nie będę na nich jeździć po skateparkach, rampach, skakać z dużych wysokości czy zjeżdżać z poręczy ![]() Co o nich sądzicie? Zależy mi na miękkich, kauczukowych kółkach i dobrym usztywnieniu kostki, te mają też to szybsze łożysko abec7, przez co podejrzewam, że komfort jazdy się zwiększa... Dobrze kombinuję? Czy biorąc pod uwagę moje (niezbyt wygórowane) potrzeby te rolki by się nadały dla mnie? Czy dać sobie spokój z takimi tanimi modelami? Ewentualnie jeszcze te mi wpadły w oko: http://allegro.pl/item1192241719_rol..._39_abec7.html I drugie moje pytanie: jak dobrać rozmiar buta? Jeśli na co dzień noszę buty w rozmiarze 37-38 (większość to jednak 37), to powinnam wziąć te co mają regulację w zakresie rozmiarów 34-37 czy 38-41? Czy te pierwsze nie okażą się za małe?
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2010-08-17 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Jak wiele z Was po latach "zachorowałam" na rolki ;P głównie dla dobra sylwetki ale nie tylko ![]() kilka lat temu jeszcze jako dziecko jeździłam kilka godzin dziennie na rolkach, więc początkująca nie jestem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() mam zamiar kupić sobie rolki (nigdy jeszcze nie jeździłam, więc zaczynam z nimi swoją przygodę ![]() nie mam dużo kasy do przeznaczenia.. myślę nad tymi dwoma modelami: http://allegro.pl/item1189064359_rol...yzworolki.html http://allegro.pl/item1192184062_rol..._koszalin.html + oczywiście ochraniacze, żeby się nie porozbijać za bardzo ![]() które z nich będą lepsze?
* Zapuszczam włosy! * Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r. ![]() Edytowane przez L I L Y Czas edycji: 2010-08-18 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Kółka kauczukowe - 72mm - 80A Kółka kauczukowe - 76mm - 82A Kółka: 84x24mm wykonane z kauczuku PUC o twardości 82A kólka: kauczukowe PU 80x24mm - 82A Jeśli ktoś pisze, że rolki mają kółka kauczukowe, to uciekać nie kupować ![]() I może jeszcze zacytuję kolegę zico ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez tttusiaaa Czas edycji: 2010-08-18 o 20:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie każdy ma 400zł, żeby kupić super rolki.. ja kupiłam za 200zł, bo chciałam mieć nowe.. wiem, że cudów nie będzie, ale na rozpoczęcie swojej przygody myślę, że będą ok.
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Raczkowanie
|
uciekać jeśli ktoś pisze że kółka kauczukowe??? a co jeśli pan sprzedawca w dużym sklepie sportowym mówi, że kółka są kauczukowe???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez tttusiaaa Czas edycji: 2010-08-19 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
tttusiaaa, łatwo krytykować. Tylko ja nie szukałam informacji na temat rolek regulowanych, tylko rolek bezfirmowych, że tak powiem. Więc nie wiem jakim sposobem miałam wpaść na to, żeby wpisać w wyszukiwarkę wątku "rolki regulowane". Poza tym wątek zaczął się od tego w jakim stopniu rolki pomagają na spalanie tłuszczyku, więc uznałam, że moje pytanie będzie tylko tematem pokrewnym, gdyż nie jest to wątek stricte o rodzajach rolek itp.
Jakby nie było, dzięki za cytat.
#1725 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie moja wina, że wybrałaś kompletnie nieodpowiednie rolki. Ani nie będziesz miała przyjemności z jazdy, ani nie pocieszysz się nimi zbyt długo. Podaj jakie masz ograniczenia cenowe, a na pewno pomożemy Ci coś sensownego znaleźć. Tylko na litość przestańcie już z tymi kauczukowymi kółkami ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, pytanie czy za ok. 100zł się coś kupi? A jeśli nie, jak podejrzewam, to ile minimum złociszy trzeba wydać rolki wystarczające na moje potrzeby, opisane już powyżej.
#1727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To będzie inwestycja na lata ![]() Dwie propozycje: http://www.bladeville.pl/rolki-c-1/p...10-p-5942.html http://www.bladeville.pl/rolki-c-1/p...10-p-5942.html Moim zdaniem Powerslide to jedna z najlepszych firm na polskim rynku produkujących rolki, obok Rollerblade i K2. A tu cała reszta damskich rolek posortowana według ceny: http://www.bladeville.pl/rolki-c-1/?...1%5D=8&sort=2a Edytowane przez tttusiaaa Czas edycji: 2010-08-19 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Wtajemniczenie
|
tttusiaaa, dziękuję za rady. Rzeczywiście niewiele trzeba do tej stówki dołożyć
![]() Tylko że chyba wcale nie będę musiała rolek kupować, bo jak powiedziałam TŻ, że chcę kupić rolki to okazało się, że on ma rolki w rozmiarze ok.38, jutro będę je mierzyć. Możliwe, że jakaś lepsza firma. On sam nawet nie wie co i jak, czy damskie czy męskie, bo to nie on na nich jeździł, tylko po prostu dostał kiedyś używane od kogoś i tak sobie leżą. Jak obadam jutro co to ![]()
#1729 |
Raczkowanie
|
Dobre kółka kosztują około 100pln - czyli takie, które:
- dobrze pochłaniają drgania podczas jazdy - dobrze trzymają na zakrętach Przykładem kółek tanich są kółka plastykowe. Twarde i ślizgające się na powierzchni oraz bijące po kolanach - zero amortyzacji. W większości tanich rolek takie są. Oczywiście można znaleźć dobry sprzęt w takiej cenie, ale używany i na Allegro, sporadycznie będzie coś nowego - ale szanse trafienia małe, choć są. Co do tanich rolek jak np. Powerslide - weźcie pod uwagę, że nie mają też np. wyciąganego buta wewnętrznego - a to jest też ważne po długich eskapadach żeby zachować ich świeżość i po prostu nie da się ich wysuszyć bez wyciągania czy zrobić lekką przepierkę ![]() Następnie polecam cierpliwie poczekać jeszcze chwilkę, postaram się w ten weekend zrobić wyprzedaż + dodać modele, które mam na sklepie stacjonarnym i się kurzą. Oczywiście Rollerblade. Muszę zrobić czystkę. ![]() Na szybko jest jeden model za 350pln nazywa się Spiritblade RTL - ten model jest bardzo dobry, no i ze stajni Rollerblade. Dodam, że dużo osób używa tego modelu w naszej wrotkarni pod Poznaniem, jest na wypożyczalni i jest nie do zajechania przez osoby początkujące, ma dobre kółka oraz świetnie się trzyma na nogach, sam go próbowałem na jednej z nauk jazdy na rolkach, które prowadzę. Co do sprzętu - miałem pewne modele Fila, ok: Fila NRK, Fila NRK Road oraz Fila BNX. Te rolki w przyszłym roku zrobią furorę. Są bardzo dobrze zrobione i będą dostępne do nich części, a właśnie od tego zależy poziom firmy. Jak jest serwis to i marka jest ok. Na ten moment najlepszy serwis ma w Polsce Rollerblade, następnie jest Roces, później ewentualnie Powerslide. Fila będzie na poziomie Rollerblade, ale tylko w niektórych modelach. To są bardzo ważne kwestie, bo brak jednej śrubki, tulejki czy innej części może w tanich rolkach doprowadzić do niemiłych niespodzianek jak niemożliwości dostania części w Polsce czy frustracji - fakty bezpośrednio ze sklepu ![]() I na zakończenie dopowiem, że warto zawsze zainwestować, ponieważ jeśli się trafi na jakiegoś gniota to się można bardzo zniechęcić do tego sportu, a jak z drugiej strony kupi się porządny sprzęt, to z reguły aż chce się jeździć pomimo, że rolki nawet kupowało się na oczy - bo się podobały ![]() PS mam nadzieję, że moderator nie pojedzie po całości i nie przypali mi jakiegoś kolejnego ostrzeżenia - pozdrawiam moderatora ![]()
#1730 |
Raczkowanie
|
Następna
![]() Nie wiem jak jest teraz, ale mnie uczono żeby czytać i pogłębiać wiedzę o ile to jest możliwe, bo ona sama nie wejdzie do głowy ![]() A tutaj w tym wątku jest tyle dobrodziejstw, że aż szkoda tego nie przeczytać i nie zapamiętać. PS rolki na wyprzedaż właśnie ogarniam, Rollerblade Rose, Rollerblade New York - starsze modele, ale dobre technicznie. Dostępne wg rozmiarów wkładek w mm: 232mm, 250mm, 260mm, 262mm.
#1731 |
Raczkowanie
|
Święte słowa zico
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Miałam kupić swego czasu rolki Fila, były w promocji do 100zł, ale nie kupiłam,bo ten model słabo trzymał kostkę. Dla mnie to ważne, jeżdżę regularnie na łyżwach od dziecka i tak jak łyżwy rolki muszę dobrze trzymać się nogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
Witam,
wiem że wątek trochę upadł ponieważ nadchodzi zima brrr... i w związku z tym mam do was prośbę ![]() Żebyśmy mieli gdzie w Katowiach jeździć jak spadnie śnieg, proszę was o poparcie projeku: Inicjatywa stowarzyszenia Green: Prosimy o wspracie dla naszego nowego projektu jaki staramy sie przeforsowac w Urzedzie Miasta Katowice. Projekt ma na celu budowe krytej hali, w ktorej znajda sie skatepark, tor do slalomu i speedu na rolkach. Wiecej info na stronie www.skateinpark.pl , pamietajcie zeby oddac glos i przekazac to swoim znajomym! Zachęcam do wsparcia akcji. Potrzebujemy 10tys. podpisów ![]() Z góry dziękuję
Edytowane przez tttusiaaa Czas edycji: 2010-10-24 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny odświeżam wątek, mam pytanko co myślicie o tych rolkach, warto?
http://allegro.onet.pl/rolki-fila-x-...408780628.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
One mają być dla dziecka czy dla dorosłej osoby? Jak dorosłej to rolki bez regulacji powinnaś kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
one są regulowane od 38 do 41, dzieci raczej takiej dużej stopy nie mają, chociaż wiem że na aukcji jest zaznaczone że dla dzieci, jakby ktoś się orientował w kwestii technicznej i jakościowej czy są ok, proszę o odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zadomowienie
|
W kwestii technicznej właśnie mówię - rolki regulowane powinno się kupować tylko w przypadku gdy stopa jeszcze rośnie. Poszukaj lepiej czegoś lepszego, ze standardowym rozmiarem a nie regulacją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Raczkowanie
|
Rolki regulowane - tylko dla dzieci. Inna budowa, mniejsze - nie nadają się dla osób dorosłych, no chyba, że w wyjątkowych przypadkach dorosła kobietka jest bardzo filigranowa
![]() I teraz "ta dam!!!" - co nowego w roku 2011? ![]() Puchar Polski Zico Racing Orana Dynamics we wrotkarstwie szybkim i rekreacyjnym! Wystartuj, bierz udział w największym wydarzeniu tego roku na rolkach i wygraj wyśmienite rolki do jazdy szybkiej! Wystarczy, że weźmiesz udział w dowolnej edycji Pucharu Polski, ukończysz chociaż jedną "przejażdżkę" oraz NIE znajdziesz się na podium - spośród tych wszystkich osób zostaną rozlosowane rolki Schankel Blade wraz z dopasowanie na stopy osoby, która je wygrała. Jest jedna para dla kobiet, jak i jedna dla mężczyzn. Edycje Pucharu Polski odbędą się w: 2x Krakowie, Gdańsku, Warszawie, Katowicach oraz Osiecznicy (Bolesławiec). Dodatkowo w wielu edycjach będą imprezy dla dzieci. Więcej na stronie: http://www.przejademaraton.pl Wszelkie zapytania proszę kierować na powyższej stronie, jest tam link. Gorąco zapraszam do udziału, bo dzięki WAM zostaniemy bardziej zauważeni i może to spowodować rozwój infrastruktury dla całego wrotkarstwa w Polsce. ![]()
#1739 |
Wtajemniczenie
|
już prawie sezon, co nie?
![]() może ktos z gdańska będzie reflektował na wspólne jeżdżenie, jak tylko przebrzydła zima sobie pójdzie? ![]()
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale niestety nie jestem z Gdańska ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.