|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Ja mam 87 cm i dziś zaczynam 28 tydzień ciąży . ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- przybyło ok 18 |
|
|
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Wejherowski ma dobre opinie tak samo jak pucki ale pytałam koleżanki położnej i mówiła że pucki nie jest dobrze przygotowany na cesarki więc dla mnie odpada co do koszul moim zdaniem warto kupić jedną ładną już po porodzie na czas odwiedzin chyba że takowych w szpitalu nie ma.... |
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Gustawek, no nie wiem, moje gazetki mamusiowe leżą nietknięte, tylko ja do nich zaglądam. A mąż poinformował swojego szefa w prywatnej szkole gdzie uczy (z którym, wydaje mi się, ma dobry kontakt, że będzie tatą, jak ja byłam w 5 miesiącu
). Mój naprawdę nie ma głowy do tego, on chyba jest z tych co stają się ojcami, jak dziecko zobaczą na żywo Choć może można pod wicie gniazda podciągnąć to, że remontuje mieszkanko ![]() Co do ślubu, to nasze rodziny nie miały chyba dużego kłopotu z pogodzeniem się z tym, że bierzemy tylko cywilny, teściową mam z tych nie wtrącających się nadmiernie Być może trudniej przyjdzie jej zaakceptować fakt, że nie będziemy chrzcić dziecka, ale wiem, że nie będzie żadnych większych animozji na tym tle i że dosyć szybko oswoi się z tym. Gorzej z babcią męża, no ale cóż - to jej problem
|
#425 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kotek81 dzięki za linka
|
||
|
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
30 tc - 90 cm - a ile cm przybyło tego nie wiem
mam dzis pierwsze ćwiczenia w SR i dylemat czy iść bo nie pomyślalam żeby spytać gin na wizycie czy mogę ćwiczyć a u Was na szkolach rodz. te ćwiczenia są jakieś forsowne czy takie raczej "oddechowe"?
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 101 cm, 30 tydz
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 101 ale także nie wiem ile przybyło
28 tydzieńirsin pamiętam że pytałaś o te moje 15 kg do przodu czy to widać - otóż baaaardzo brzuch mam malutki jak ubiorę coś luźniejszego wcale nie widać ze jestem w ciąży niestety te kg poszły mi w biodra uda i to gdzie kiedyś była talia - wyglądam śmiesznie bo łapki i łydki mam patyczane a tu nagle taka bulwa przyznam ze bardzo źle się czuję ze swoim ciałem a cellulicie i rozstępach już nawet nie wspominam ale trudno - będę sie tym martwic po porodziezmykam gotować zupę - krem z grzybków tata był rano w lesie i przywiózł mi 2 kilo podgrzybków i nawet 2 borowiki będzie uczta!!!! szkoda ze tż nie lubi sama wszystko zjem hehe mam 3 koszule takie z wycięciem na wymiona też uważam je za aseksualne ale mojemu się bardzo podobają - chciałby żebym już w nich spała mówi ze te rozcięcia są na macanki no cóż niech maca póki są jego
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
artystka to powiedz jak sie z dzieckiem w brzuszku bawic bo jestem ciekawa
![]() ja wlasnie szukam jakas ładna koszule do szpitala, nie zeby przy lekarzach sexownie wygladac tylko zeby sie lepiej czuc w ładnej koszuli
|
|
|
|
#430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O takie:http://allegro.pl/item1162015227_kos...ekka_r_xl.html http://allegro.pl/item1159356989_ele...a_xxl_new.html i jeszcze jedną w lumpeksie. Muszę się zastanowić, co wziąć do porodu. Nie mam nic w domu, co by było na tyle długie, rozpinane i z krótkim rękawem, więc chyba na lumpki się wybiorę, bo szkoda mi kupować nówkę, którą potem wywalę. Koszule mam nadzieję, że wykorzystam jeszcze w domku Ale to zobaczymy, jak wyjdzie ![]() Cytat:
Oby tak już zostało
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-08-19 o 13:58 |
||
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama wczoraj spotkała moją koleżankę, która rodziła teraz w lipcu. I ona mojej mamie mówi, ze w ciąży przytyła 28 kg
także pocieszam się, że istnieje szansa na pozbycie się kg po porodzie
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do szpitala mam jedną z rozporkami na cycki, jedną rozpinaną i jedną na ramiączka, wszystkie 3 aseksualne
Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-08-19 o 14:08 |
|
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Poza tym wolałabym coś rozpinanego.
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam do tej pory koszule w której rodziłam młodą - wcale się bardzo nie zabrudziła, a że mama ją w tym samym dniu zabrała do domu i uprała to nawet plamka nie została
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle słyszałam, żeby nie kupować jakiś droższych koszul, bo one prawdopodobnie pobrudzą się od krwi, majtki jednorazowe, no i szlafrok, byle nie jasny, żeby w razie czego krwi tak nie było na nim widać. To usłyszałam od położnej w jakimś programie w tv.
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
cc jesli planowane termin wyznaczany jest wlasnie ok 2 tyg przed planowanym terminem porodu .Jesli akcja porodowa nie nastapi sama to pecherz plodowy przebijany jest w czasie zabiegu, bole tez nie lapia wczesniej(no chyba ze porod sie zaczal przed zabiegiem)
macica oczyszcza sie tak samo jak po porodzie sn na youtobe jest filmik z ciecia cesarskiego mozna sobie obejzec i posluchac na czym polega, transmisja z wroclawia ze szpitala klinicznego (ja bylam cieta na tej samej sali )
|
|
|
|
#437 |
|
Dragonfly
|
jestem po pierwszych zajeciach i byly takie bardzo lajtowe,niemeczace...az mi glupio bylo ze cwiczyc nie moge ale co zrobic.Wydaje mi sie,ze cos zeszczuplalam teraz na buzi i rekach..
kootekk np dzidz Cie kopnie to przyloz reke w to miejsce i powiedz "a kopnij tu jeszcze raz",albo przycisnij inne miejsce i popros by tam kopnelo.Na poczatku moze nie byc reakcji,ale podobne male szybko zrozumie i bedzie tak robic.Podobno zanim idziecie spac,warto byscie polozyly swoje i rece tzta na brzuszku i puscily jakas spokojna kolysanke lub piosenke i tak codziennie ta sama.Ale uwaga,po urodzeniu dziecko bedzie zasypiac przy tej pisence w ciagu paru minut bo ja zna i czuje sie bezpiecznie,ale badzcie przygotowani na marudzenie sasiadow ktorzy przez trzy lata np o 20-tej beda dzien w dzien sluchac tej samej melodii Do zabaw mozna jeszcze dorzucic zabawke z mala latarka,najlepiej swiecaca na zielono.Trzeba ja bardzo powoli wlaczona przesuwac po brzuszku i dziecko za nia plynie. babka mowila jeszcze o tym ze noworodek ma wech jak szczeniaczek i jesli sie obudzi i wyczuje ze was nie ma to zacznie plakac bo dostawca mleka zniknal(np po zakupy czy do kapieli w lazience),pomaga by tz zalozyl nasz szlafrok,podszedl do dziecka i poglaskal lub przytulil.Ogolnie dzidz jest spokojniejszy jak ma rzecz przesiaknieta naszym zapachem przy sobie. jeszcze mowila ze odkryto ze wiele rozwodow w Ameryce bierze sie wlasnie stad,ze dzieci od razu po urodzeniu zabieralo sie od mam i te dzieci nie nauczyly sie nawiazywac silnych wiezi,wazne jest by po urodzeniu miec dziecko na brzuchu i by dziecko zdazylo nam sie przyjrzec
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam jedna do porodu taka byle jaka i mniej byle jaka na pozniej. Ursull, wiem,ze nie bede miala kiedy sie martwic swoja seksualnoscia bo beda wazniejsze rzeczy ,ale stwierdzam fakt, ze koszule sa aseksualne - tyle. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Ja mam ze 99 cm w 30 tygodniu. |
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet w domu czasem śpię w aseksualnych.
Albo w gatkach bawełnianych i t-shircie. Mój mąż by ze mnie zerwał i worek na kartofle, jakbym tak do łózka przyszła, w ogóle nie zwraca uwagi na to, co noszę. Zawsze miał większy apetyt na seks niż ja i nigdy nie przeszkadzała mu rozciągnięta koszulka do snu, niedogolone nogi, mój katar, podkrążone oczy, czy nawet to, że sobie zrobiłam dzień dziecka i się nie umyłam
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdy ja rodziłam dawali u nas w szpitalu koszule . Takie z płótna , białe. Ledwo tyłek zakrywały i miały rozcięcie prawie po sam pępek . I na dodatek pourywane wszystkie troczki do wiązania. I tak aż do samego wyjścia ze szpitala trzeba było w tych paskudztwach chodzić. Jedyny ich plus tonie martwiłam się że je pobrudzę.Tylko że to było prawie 9 lat temu. Za jakiś czas przejdę się do znajomej położnej z naszego szpitala i opytam wszystkiego czego będę ja i dziewczyny potrzebować. A i nie wolno nam było nosić majtek po porodzie. A tych siatkowych jednorazówek nie było zbytnio na rynku. Ja dostałam od znajomej 2 pary.
Ja mam nadzieję dotrwać do 38 tygodnia. Bo na same święta nie chciałabym mieć cc. Już zapowiedziałam że w tym roku nie robimy sobie prezentów w rodzinie. Nie będę miała na to czasu i poza tym siły. Jak chcą mogą coś dzieciakom kupić . |
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
też sie zgadzam, ze trudno znaleźć fajna koszulę do szpitala, fakt, faktem, są istotniejsze sprawy niż sexikoszula.....no ale wolałabym ładniejszą niż brzydszą
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą mi też nie dali młodej od razu po urodzeniu - nie wiem czemu Urodziłam ją o 1 a dali mi ją dopiero o 6 jak mnie przewieźli z porodówki na normalną salę...
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Oj...brzuch to jeszcze nic, ale jak biodra sie rozszerzyly!!!!
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie uroda koszulki naprawdę raczej wisi.
Jak byłam na początku ciąży w szpitalu to chodziłam w mega gnieciuchu - bawełnianej koszuli bez długości, z długim rękawem i do tego bawełniane długie spodnie, takie letnie, które się niewiarygodnie gniotły i wypychały na kolanach i się cieszyłam, że mi jest ciepło jak po korytarzu spaceruję (to był taki okres w kwietniu, że było zimno, nawet śnieg jednego dnia padał ), nie musiałam szlafroka na każde wstanie z łóżka zakładać (w ogóle go nie miałam, służyła mi za to długa bluza z kapturem )
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
artystka dziekuje, fajne rzeczy sie dowiedziałaś a z ta pierwsza zabawa to moj dzidz reaguje jak mu mowie gdzie ma kopnąc
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak Was czytam, to się zastanawiam, czy wszystko w porządku z moją kobiecością
![]() Nie maluję się prawie wcale, popylam świątek-piątek w spodniach, swetrze i martensach, noszę krótkie włosy na ogół, prawie nie noszę biżuterii, nie zawsze mam ogolone nogi (o bikini nawet nie wspomnę) i śpię w rozciągniętym t-shircie... Przy tym wszystkim wyglądam na 17 lat ![]() Taką mamuśkę będzie miał mój Tymek. Mam nadzieję, że mu nie spaczę obrazu kobiety ![]() No, zmykam na jakiś czas, bo muszę po obiedzie pozmywać, a potem jedziemy z mężem do Castoramy wybrać panele do sypialni i jakąś farbę do czegoś tam dokupić
|
#447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jakieś półtorej roku temu kupiłam sobie dwie koszulki nocne takie bardziej sexi z satyny to stwierdził, że chyba sobie kochanka znalazłam Cytat:
u nas na święta na ogół są prezenty składkowe - lepiej każdemu kupić po jednym lepszym prezencie niż 10 drobiazgów Wyjątkiem są dzieci bo tu wiadomo - im więcej tym lepiej...---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
tak więc nie jesteś sama
|
|||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek, uff, pocieszyłaś mnie
![]() Nie wyobrażam sobie zamienić swój styl na kiecki, obcasy, makijaż... Nie byłabym sobą po prostu.
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po co ci adidasy? martnesow nie mozna zmieniac na adidasy ![]() pamietam jak bylam mlodsza i chodzilam w glanach - to obciachem byly adidasy
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam całkiem inny charakter najważniejsze żeby dobrze się czuć z samym sobą nie raz słyszałam że przesadzam jeśli chodzi o wygląd ale co ja za to mogę muszę się dobrze czuć oczywiście też chodzę w dresach i kucyku ale tylko przy rodzinieinaczej czuję się fatalnie wiem że poród to ciężka sprawa i wolę kupić coś ładnego bo wiem że choć o kilka % będę czuła się lepiej tym bardziej że w moim szpitalu są odwiedziny więc co chwila będzie ktoś na sali taka jestem ale jakoś daję radę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.

idobra potem do karmienia
....i po ciuchu moja obawa - czy wejdę w sukienke?!
a u Was na szkolach rodz. te ćwiczenia są jakieś forsowne czy takie raczej "oddechowe"?

przyznam ze bardzo źle się czuję ze swoim ciałem a cellulicie i rozstępach już nawet nie wspominam ale trudno - będę sie tym martwic po porodzie