|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
mi się wydaje że w ogole faceci też bardzo przeżywają ciążę, nawet ci z pozoru niezaangażowani, po cichu sobie podczytują nasze gazetki ciążowe, zerkają co tam czytamy w necie, rozmawiają w pracy z kolegami itp. |
|
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Widzialam go na zywo i gondola wcale nie jest waska,jest normalna.A co do kolek to on sie bardzo lekko prowadzi wlasnie przez te skretne z przodu kolka,nie trzeba sie mordowac.I jakby co mozna je zablokowac.
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dostalam od mojej siostry i rodzicow szybszy prezent imieninkowy
dwie bluzki ciazowe :d taka: http://e-and-m.pl/index.php?page=Blu...a-Basic-sliwka w niej troche dekolt m,nie wkurza bo ja lepiej wygladam w dekoladach w serek ale jakims szaliczkiem da sie to ukryc![]() i taka: http://www.9fashion.com.pl/bluzka-frida.html zielona bardzo seksowna bluzka idobra potem do karmienia |
|
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Patrycja_1708;21477 581]Powiedzcie mi jeszcze na jaki kolor pomalować sciane przy której bedzie stało łózeczko??? Bo czytalam teraz w necie ze najlepsze kolory to błekity i zielenie bo uspokajają dziecko... Co myslicie??[QUOTE]
ja mam wlasnie na zielono |
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mu pokazywałam wózek i łóżeczko to tylko rzucił okiem i stwierdził, że jak mi się podoba, to żebym kupiła. No nie chcialo mi się fotek robić ale skoro nalegasz... tylko, ze robione telefonem to jakość taka sobie...
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka ta babcia to ma pomysły ja bym ją samą w dywan zawinęła
![]() co do cc - to podobno zależy od szpitala ale częściej wyznaczają termin na 1 - 2 tyg wcześniej i kroją, czasem czekają aż akcja sama się rozwinie tylko w małych palcówkach może być problem z wolną salą i anestezjologiem. nie wiem jak będzie u mnie wybrałam mały szpital w Pyskowicach bo o naszej klinice gliwickiej nie słyszałam zbyt wielu dobrych opinii wzrok - no to ja Was dziewczynki przebijam bo mam już -8 i nadal mi sie pogarsza kolor ścian - u mnie w sypialni gdzie będzie stało łóżeczko są ściany zielone - mam nadzieje że mała załapie o co kaman = zielone uspokaja czyli masz spać do SR nie chodzę bo w sumie po co mi oddechy jak mnie pokroją zresztą tż pracuje na 2 etaty więc nie mógłby ze mną chodzić a wiem ze by chciał. on w ogóle jest bardziej napalony na dziecko niż ja - pewnie dlatego ze go mała nie kopie po nerkach . ciągle gada z brzuchem, przytula się ogląda ze mną ciuszki planuje spacery zabawy to jak będzie kąpał, przewijał itp. on w dzieciństwie miał niewesoło - wiecznie pijany ojciec, matka którą dzieci nic nie obchodziły, już w wieku 4 lat musiał gospodarstwo z rodzeństwem oporządzać - więc wydaje mi się ze teraz chce dać swojemu dziecku to czego sam nie miał odnośnie komody z Ikei - ja taka samą tylko 150 cm wys i 5 szuflad kupiłam w styczniu za 119 zł w promocji - sprawdza się jak dotąd super, w ogóle ostatnio podliczyłam ze mam dla małej więcej ciuchów niż dla siebie i tzta razem wziętych!!! chyba muszę dokupić jeszcze jedną szafę bo wiem że koleżanka z Niemiec znów mi kilka toreb podrzuci. hehe Ewa będzie codziennie na spacer w innym kombinezonie zimowym wychodzić ![]() za tydzień mój slub!!! chciałam też żeby było kameralnie ale niestety...moja rodzinka by to spokojnie przyjęła ale ta banda - inaczej ich nazwać nie można - od tż wielkie oburzenie - jak to BEZ PRZYJĘCIA?! wiadomo darmowe żarcie plus okazja żeby sie na mnie powyżywac. niech spróbują przy mojej matce tak im da popalic że nie będę ich 5 lat oglądac ....i po ciuchu moja obawa - czy wejdę w sukienke?! |
|
|
|
#397 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dla dziecka kupimy, bo uwazam, ze najlepiej cos do dzieciecego dac, czego nam nie bedzie szkoda jak dziecko zniszczy. A dzieci to umieja![]() Cytat:
Pokaz wozek ![]() Cytat:
Do zakupow tez sie nie wtraca. Uwaza ze juz wszystko mamy A nie mamy ani wozka, ani lozeczka, ani komody, ani przebieraka, ani pieluch i kosmetykow![]() Wlasnie wskoczylam wracajac z roboty do sklepu i byly przeceny-kupilam 2 bluzeczki ze spodenkami, w tzw. kombi- dwa kolory ze soba moga byc kombinowane, kazda bluzka z kazdymi spodenkami- przecenione z 8 Euro na 1,99 euro W sumie nic specjalnego ale mi sie spodobalo.
|
|||
|
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
monana, sereniti u mni ebył problem oczywiście,bo rodzinka bardzo chciała być na ślubie i wogole tak bez wesela. My to olaliśmy,stwierdziliśmy,ż e za darmochę najadac się nei będą,a te pieniądze wolimy na nas i dzeci przeznaczyć. Skoro rodziny nie będzie to i znajomych również. Wychodzę z założenia,że slub bierze się dla siebie,a nie dla rodzinki. Ja kupiłam sukienkę ciążową i na szczęście w nią wchodzę bez problemu.
sereniti ty bierzesz ślub kościelny? Co do kolorów w pokoju,mój mały i tak będzie z nami w sypialni przez pół roku,a potem się zobaczy. W naszej sypialni jest kolor kremowy. |
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio ludzie powariowali i używany pajacyk z tygryskiem można bylo kupić za bagatela 68 zł ja mam taki sam za 19,90 |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull nie kościelny tylko cywilny w piątek
do kościoła nie chodzimy wiec to tak dla mnie hipokryzja lekka. a co moja teściowa na ten temat sądzi to jej sprawa - typowy moher ciekawe że na obronę krzyża nie pojechała hehe
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Tylko pamietaj że po sklepie pustym wózkiem to nie do porównania co po sniegu z dzieckiem w środku.Margaryt ja mało kupowalam ubranek na all, więc trudno mi kogoś polecać, największe na razie ciążowe zakupy na all robilam u baby-time, bylam zadowolona chociaż ma on jakies negatywy, najfajniejsze co u niego kupilam i polecam to biustonosze do karmienia, jak na swoją cenę zaskoczyly mnie na plus jakością i wyglądem Kotek81, bardzo porządnie wygląda ten wózek ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- 10/10 |
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak mi się przypomniało - byłam dzisiaj na targu i widziałam teściową - hehe schowałam się, zeby mnie czasem nie zobaczyła
Tż jeszcze nie wie, ale w tym roku nie zamierzam iść do niej na wigilię (zawsze chodziliśmy najpierw do niej na 2 godzinki a potem do mojej mamy) - mam nadzieję, ze nie będzie protestował ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo uzywam ![]() a meteoryty ... ja mam biale i jakos dziwnie mi z nimi, a szukam beige chic
|
|
|
|
|
#410 |
|
Dragonfly
|
Sereniti
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie umiem uzywac cieni |
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W moim przypadku to więcej moja mama marudzi,niż teściowie,oni jakoś sie pogodzili z faktem,że na ślubie nie będą.
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! Kupilam dwie koszule do spania do spzitala juz
sa aseksualne, ale co zrobic - nie ma ladnych. |
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś porobiłam małe zakupy
poduszka-kojec w końcu może będzie mi wygodnie ![]() i dwa body w pepco ![]() łącznie sztuk ubrań 4
|
|
|
|
#415 |
|
Rozeznanie
|
Szwagierka mi z Anglii przywiozła krem na pęknięcie krocza. Smaruje się nim 2 razy dziennie 6 tygodni przed porodem i ponoć chroni przed pęknięciem, uelastycznia i nawilża. Ciekawe, u nas w PL nie widziałam takiego wynalazku, ale skorzystam
![]() Dziewczyny piszcie ile macie cm w brzuszku (na wysokości pępka), ile wam przybyło i który tydzień ciąży. Z checią porównam ![]() Ja: 25 tc - w brzuszku mam 103 c - przybyło mi 25 cm
|
|
|
|
#416 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Gdynskiego nie biore pod uwage,bo zle opinie o nim kraza![]() Kootekk tez musze lezec ale do szkoly rodzenia sie zapisalam nie cwicze,chyba ze oddechowe,albo na wpollezaco na worku sako,te teoretyczne zajecia mamy dosc fajne i ciekawe.Wczoraj akurat mielismy o tym jak zycie plodowe maluszka ma wplyw na jego zycie po drugiej stronie brzuszka oraz jak sie bawic z maluszkiem w brzuchu mamy![]() Uwazam ze slub cywilny jest tak samo wazny jak koscielny i nikt nie ma prawa sie czepiac.Moj tz nie przystapil do komunii,nie byl bierzmowany wiec koscielnego u nas nie bedzie i nikomu nic do tego
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#418 |
|
Dragonfly
|
babka na SR mowila nam ze te koszule sa jednorazowe i wystarczy kupic w chinskim po 15 zl,dlugosci przed kolanko.faktycznie,po porodzie te koszule beda naprawde do niczego
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja znalazłam ładną w h&m teraz muszę kupić z dwie do porodu ale to już jakieś rynkowe zwykłe za 10zł szlafrok też już jest, brakuje kapci do kompletu |
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

A im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się angażuje 
ale jakims szaliczkiem da sie to ukryc
idobra potem do karmienia
Moj generalnie cierpliwy malzonek, jak przychodzi do glaskania mnie po brzuszku to po 5 sekundach juz mu sie nudzi. Czasami jak mala jest ruchliwa to klade jego reke na moim brzuchu ale jak nie wyczuje ruchow przez kilka pierwszych sekund to stwierdza ze nie ma co czekac
Teraz staram sie go namowic abysmy pojechali jutro ze znajomymi poogladac wozki, ale juz marudzi ze nie bedzie miec czasu. A mam tutaj kolezanke ktora tez jest w ciazy i w tym samym tyg co ja
....i po ciuchu moja obawa - czy wejdę w sukienke?! 
dla mężusia - zazdraszczam - mój to mi nawet życzeń nie składa, bo nigdy nie pamięta 

ja mam taki sam za 19,90 

Takze teczowe oczy dzis mam