|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Dzień Dobry
Z jakich niekapków piją wasze pociechy? Wczoraj oglądałam program na temat trudności z tzw. odcięciem pępowiny to już podobno teraz można się zorientować czy mamy będą miały z tym "problem" po sposobie mówienia o dziecku nie mówimy np.dziecko je mleczko tylko jemy mleczko, mamy ząbka zamiast ma ząbka zasypiamy o tej i o tej godzinie, mam nadzieję że zrozumiale napisałam bo drugą ręką asekuruje mała bo znowu jest akcja raczkowanie aaaaaaaa cdn
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Dzien dobry!
Sebus dzis miał meczaca noc...co jakis czas sie budzil z płaczem ![]() Madzik dla Natalki za umiejetnosci i ciekawosc swiata Ja tez zawsze jak jestem w Pl pełno zakupów robie i pózniej ciezko sie spakowac![]() Nam tez wystaja nózki z fotelika, ale mamy do 13 kg wiec jeszcze troszke sie pomeczymy w starym, ale ogladamy i myslimy juz nad nowym ![]() Kamyk zdrówka zycze Pola ja tak jak Kamyk maksymalnie rozcienczam Wody samej Sebus niechce a soczki uwielbia...jak narazie daje sie oszukac rozcienczonymi![]() Aldii dziekujemy za wiesci od Malinki. Pozdrawiamy równiez ![]() Karola za 7 miesiecy a widac rodzinna firma![]() A co do smoczka Sebus tez go uwielbia i nie chce mu go jeszcze odbierac...tak koło roku zrobimy odwyk Mam nadzieje, ze pojdzie tak łatwo jak z odstawieniem od cycka![]() Własnie mi sie cos przypomnialo...kiedys jak siedzialam w przychodni( badac w ciazy) przyszła mama z dzieckiem, to dziecko na oko tak z 4 lata, była zima, mróz, mała była bardzo opatulona, rozebrala sie i co zobaczyłam...smoczka w buzi Idziemy zaraz na spacerek i załatwic kilka spraw, pogoda nawet ładna ![]() Miłego dnia!
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cos oszukujesz ![]() widzialam cie i jestes chuda jak patyk oponke to ja mam ![]() Szkoda ze nie uda sie wam spotkanie z Malinka no i mam nadzieje ze sie uporaja z autkiem szybko ja daje nierozcienczony soczek raz dziennie po obiadku. Moj nie je az tyle owocow co np Kamyka Paulinka. on zjada ok pol sloiczka dziennie. tak wiec ten soczek w niczym mu nie zaszkodzi Krzys spi wiec ide skladac pranie i wieszac nastepne. mam tyle prania ze nie moge sie z nim ogarnac. |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy TT explora, od 4 miesiecy
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
my tez go mamy ale Krzys nie umie z nigo pic, gryzie go
lepiej mu idzie z kubka Lovi 360st.
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk zdrowka
Bardotka moja uczy sie z TT,takiego http://boboland.pl/pl,product,515246...wy,150,ml.html No to my mamy pepowine Blonde Gosbaj a przyjrzalas sie po nalesnikach |
|
|
|
#1717 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mysle, ze nie ma co sie kurczowo trzymac schematow. moja tez nie pije 4 razy , pije czesciej a mniejsze porcje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/karm...zory-p2099.htm mam jeszcze TT jakis, ale abyt skomplikowany mi sie wydawal i ciezko sie pije z niego. _____________ snilo mi sie, ze wchodze do domu a Tz na stole z inna panna, ze niby sie dogadalismy, ze w te dni kiedy ja nie moge, to ona bedzie mnie zastepowac masakra jakas
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2010-08-19 o 11:06 |
|||||
|
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
aldii ja mam normalnie a jak zjem to masakra i brzuch jak w6m-cu ciazy.cos te auta nam sie psuja nad morzem
Aldii powiedz prawde co sie tam dzieje![]() kamyk zdrówka bardotka moja pije a aventu ale rzadko jej daje Adzia sie tak zajada chrupkami zjada 6 na raz,tzn jest przy 6tym. ![]() no tak... wróciła madzik to i sa ciekawe sny
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-08-19 o 11:10 |
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do @ to ja jeszcze nie mam i wcale mi się nie spieszy.. choć ostatnio mnie coś brzuch pobolewa więc może coś tam się zaczyna dziać ![]() A co do snu to w dzień łącznie od1h do3h, a w nocy ok10-11h, czyli tyle samo co u Ciebie ![]() karola nie wstydź się tylko pisz ![]() madzik witamy Bardotka my mamy niekapek NUK, Filip pije z niego ale średnio mu idzie zdecydowanie lepiej z butelki.. Co do odcięcia pępowiny i sposobu mówienia to ja mówię raz tak raz tak.... głównie per Filip, Panie Filipie i zwracamy się jak do każdego innego członka rodziny ale czasem mówię "choć pójdziemy spać..." Pola ja w ogóle nie daję soczków, tylko słabą herbatkę albo wodę Dobra lece prasować i się pakować
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Ustaliłyśmy z koleżanką, że jak mi się nie pogorszy, to się spotkamy na dworze i potem jej mąż pójdzie z dzieciakami na spacer, a my sobie poklachamy
![]() Bardzo chciałabym ich zobaczyć... Co ja sobie mogę zaserwować na przeziębienie? Oprócz herbatki z sokiem malinowym i miodem... Wczoraj jak wstałam z łóżka, to mnie zatoki strasznie bolały, a dzisiaj tylko mam mega katar i gardło mnie boli...
|
#1721 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Szymek dzis znowu po pobudce o 4 i jedzonku nie spal do 6
Wygladam dzis jak zoombie Nie wiem czy to zabki.... Bo cos czuje na gorze ![]() pola, bardotka, karola, elcia, aldii, filka, zebra, gosbaj, youyou, shamanaika, blonde_hair, Ya Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Fajna bryka
|
|
#1722 | |
|
Zadomowienie
|
Na dwa razy, za duzo grafiki
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
karola za 7 miesiaczkowmadzik witamy za nowe umiejetnosci Natalki i jakie atrakcje miala ![]() My tez mamy tego Nuka, jest super Kamyk duuuzo zdrowka
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=1-KVNthLaW8 haha padłam
jeśli było wybaczcie
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
czesc kobietki
![]() najlepsze życzenia dla Adasia Karoli za 7 m-cy Kamyczku życze dużo zdrówka Bardotka my mamy kubek z lovi ale średnio idzie jej picie z niego, raczej słuzy do zabawy Co do snu, to moja do śpiochów nie nalezy...niestety:brzydal : w nocy spi zwykle od. 20:30 do 6 rano wiec ok. 9,5 h potem w dzien łacznie ok. 2 h wiec ok. 11,5 gora 12 h na dobe ktoś pytał o soczki. - ja daje rozcieńczony z wodą tak pól na pół, zamiennie ze słabą herbatką Wczoraj mialam alarm od mamy ze blanka odmówiła obiadku, a to dlatego ze kupilam jej jakis duży słoik ( mały przestał wystarczać)nie z gerbera tylko z bobovity coś z owocową nutą. Pluła i się wściekała - w sumie mysle ze dlatego ze to był 1 obiadek od 6 m-ca kt. jadła i miał grudki, którymi sie dławiła.. dotychczas miałam zapas tych od 5-ego m-ca i te jej podchodzily.. apropo słoiczków to w niektórych sklepach sa znów promocje na gerberki wklejam linka z wykazem promocji http://www.nestle.pl/gerber/ trzeba wejsc w ten festival niskich cen bo cos nie da się dokladniej skopiowac...;/ pozatym moje dziecię sprawia wrażenie że za mamą nie teskni... ![]() jakoś szybko i łatwo sie przystosowała do tego ze zajmuje się nia teraz babcia mimo, że wczesniej byłam tylko i wyłącznie ja , czasem weekendowo tata... wcale mnie to nie cieszy... raczej mi smutno...buuuuu |
|
|
|
#1725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te bioderka
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
Ciszej laski gadajta, bo ja w pracy jestem i tu Was po kryjomu podglądam
.Dzięki za życzenia dla Adaśka. Chyba sobie z chłopakiem wypiję szampanka za te 7 miechów z nami. Ja kupiłam butelkę treningową Lovi, żeby przystosować Adacha to niekapków. Póki co używa go głównie do gryzienia dziąsełkami, bo ten lejek jest taki gumowy. Bydgoszczanka i pozostałe oponiarki - najlepsze i najefektywniejsze ćwiczenia na brzuch to 6 Weidera. Sprawdziłam na sobie i dwa lata temu jechałam na wakacje z pięknym damskim kaloryferkiem. Na razie trenuję. Wyderka - nie przejmuj się, mam tak samo. Jak wczoraj wróciłam z pracy to poszedł do mnie na ręce, był chwilę i zaraz chciał wracać do babci. Aż żem rzekła w złości: p....ę tę robotę!
Edytowane przez karola_sz Czas edycji: 2010-08-19 o 13:00 |
|
|
|
#1727 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
My pijemy soczki pół na pół z wodą
herbatki, czasem samą wode wypije ale niezbyt chętnie.Niekapek mamy TT i pił z niego ładnie-ale odkąd zęby wyłarza to się tylko wścieka przy nim i już traktuje jak gryzak. Mały zaczął dłużej się bawić... tak 3 h i dopiero drzemka. Choć wczoraj 4 h nie spał przed kąpielą. Elcia współczuje! Malinka również pozdrawiamy ![]() Kamyk powrotu do zdrowia! |
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
haha no niezły jest i jeszcze jak ręka pokazuje no umarłam normalnie :d
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja czytam, pozniej musze isc a jak wracam to juz nie wiem co chciaam odpisac
kamyk zdrowia ![]() madzik witaj ![]() karola sz, wyderka jak takie małe to jeszcze. Ja mialam dołek jak wrociłam ze szpitala po porodzie (8 dni byłam) to junior patrzył na mnie jak na obca babę ale mi wtedy było przykro...Tomek nie pije soczków, pije herbatkę hippa jabłko melisa, co do niekapka to mamy TT na poczatku udawało mu sie pic a teraz nie umie i tylko się wscieka musze kupic jakis inny z kórego łatwiej leci.
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-19 o 13:57 |
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ja mam to samo:/ wczoraj wróciłam z pracy, mały spał-obudził się po 30 minut-słyszę ginga coś w łóżku, więc podchodzę..oczekiwałam promiennego uśmiechu a co zastałam-poważną minę, marszczenie brwi i w ogóle wyraz twarzy "co ona ode mnie chce"-dodam,że podeszłam z bananem na twarzy
no i też mi się przykro zrobiło- a jeszcze bardziej,że jak Tż przychodzi to Emi się śmieje,że aż boki zrywa nie wiem czemu tak....przecież tyle czasu z nim spędziłam,nie leżał przecież w kącie, bawiliśmy się zawsze i teraz tak samo zabawiam go, stroję miny,eh:/ na początku myslałam,że mu się opatrzyłam ale teraz po prawie 2 tyg pracy:/ jedynie co mnie zaskoczyło to,to że nie chciał wczoraj sam zasnąć w nocy-dodam,że pierwszy raz! usnął mi na ręce-jak go odłożyłam to w ryk...więc stałam nad łóżeczkiem, głaskałam po główce ale nie miał zamiaru zasnąć...w końcu wzięłam go i położyłam się z nim w łóżku,przytuliłam...zasną ł w 30 sekund....po 20 minutach jak widziałam że śpi twardo odłożyłam do łóżka....-nie wiem co to miało być, bo zdarzyło się pierwszy raz....----- aha-w poniedziałek przeżyłam szok....Tż przyjechał po mnie do pracy z Emilkiem-Emilek był na tylnym siedzeniu-ozahamował pod same moje nogi i na moich oczach nosidełko razem z Emilkiem wywróciło się do góry nogami-w taki sposób,że Emi był głową w dół w stronę dywaników na których się nogi trzyma!!w szoku wpadłam do auta, na szczęście Emi był zapięty i nie zsunął się na podłogę tylko tak zawisnął-nie płakał ani nic...wręcz przeciwnie, jak go podniosłam to się śmiał...eh.....pas był dobrze założony-nie mam pojęcia czemu tak się stało całe szczęście,że Tż nie wpadł na pomysł nie zapięcia go czy coś takiego bo jakby spadł na czubek głowy to dopiero by było![]() ![]()
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-08-19 o 14:18 |
|
|
|
#1732 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Maciusia!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do drugiego jezyka to moj malz jest narodowosci tureckiej i mowi do malego po turecku, a ja po polsku. My ze soba rozmawiamy po angielsku wiec maly chcac nie chcac pewnie tez cos zlapie. Mam doswiadczenie w opiekowaniu sie dwujezycznymi dziecmi i bylam pod wielkim wrazeniem kiedy dwulatek pelnymi zdaniami mowil zarowno po angielsku (mama Amerykanka) i po szwedzku (tata Szwed). Warto zaczynac bardzo wczesnie bo dzieci lapia szybko i z duza latwoscia Cytat:
Hahahahahahahhaha Cytat:
![]() Cytat:
za 7 urodzinki ![]() Cytat:
Madziulka - Szymek mnie rozwala z tymi umiejetnosciami. Zdjecia cudne!!! Wojtek naprawde ma oko do tego fotografowania, choc widze Ty tez piekne fotki trzasnelas. Trzymam kciuki, zeby anemia szybko minela. Moj Olek w ogole nie mial badan pod tym katem ![]() W ogole to sie martwie bo maly jak spi to strasznie ciezko mu sie oddycha i tak jakby chrapie... Czyszcze mu nosek i odsysam co moge, ale on dalej tak chrapie. Klatka piersiowa bardzo mocno mu pracuje.. ![]() Dzisiaj wyjatkowo po tej koszmarnej nocy spal ze mna od 8:12 - 9:42 a potem druga drzemke sam w wozeczku od 11:42 do 13:10. Jestem w szoku bo normalnie to tak 40min i to wszystko. Nie moge go nauczyc samodzielnego zasypiania.... |
|||||||||
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczescie, ze Emilkowi nic nie jestCastilia
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Wyskoczę jak Filip z konopi, ale poradźcie którą zabawkę z FP lub innej firmy wybrać, taką grającą, jeżdżącą itd. ? Muszę coś kupić, bo już mu się znudziły misie, grzechotki itd. teraz zabawka musi uciekać, grać, świecić
Oglądam gąsienicę, ale on chyba jeszcze za mały jest (6,5 miesiąca)?
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie rozumiem
![]() Sebus wkoncu zasnał dzis wszystko jest inaczej, zmienił cały plan dnia, czesto płacze, niech te zeby wyłazą
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-08-19 o 16:02 |
|
|
|
#1737 | |||
|
Zakorzenienie
|
hehe, ale ja pływać nie umiem i tak zawsze na dno idę
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ooo matko, dobrze, że nic się małemu nie stało.
|
|
#1738 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a to Krzys przylapany na czytaniu mamusi wizazu
|
||
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
Ya ja cyckowa mama i dalej okresu nie mam
Nie licząc jedynie tego, który miałam jak brałam Cerazette-przy szóstej tabletce dostałam meeega krwawienia i potem za miesiąc kolejne i od tamtej pory spokój. Więc tamto to nie było okres tylko krwawienie z tabletek ![]() bardotka moja nie pije, ale chcę jej kupić właśnie. Moja mama na ten pomysł zareagowała "Już będzie piła z niekapka?? Przecież ona taka malutka jeszcze jest..." ![]() strippi padłam patinka jakim cudem? Dobrze, że się mu nic nie stało... castilia a może poprostu twardo zasypia i dlatego tak chrapie? kancia haha gosbaj no co, tez by sobie chciał poczytać ![]() U nas dalszy ciąg tragicznych nocy ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- A i się pochwalić zapomniałam: przewracamy się z brzuszka na plecy
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-08-20 o 09:35 |
|
|
|
#1740 |
|
Rozeznanie
|
Droga bydgoszczanko - blisko siebie mieszkamy, będziemy razem ćwiczyć. Rozłożymy maty na kładce i jechane.
Poniżej przedstawiam Wam zdjęcie jak to Adam masakruje puzzle piankowe. Ich funkcja jako maty dobiegła końca
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

dla Natalki za umiejetnosci i ciekawosc swiata

On pije mleko tylko 3x na dobę, a powinien 4. Ostatni raz pije ok. 19-19.30 i to już jest na noc.

klask i:

ale mi wtedy było przykro...