|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: rady od już zamężnych dla przyszłych PM
ja płacę jakieś okrojone menu dla nich, ale mam ich tylko dwóch dj i fotograf, w sumie z nimi rozmawiałam i im jest to na rękę. Wódki nie piją. A to menu okrojone polega na tym, że dostaną obiadek podany na talerzu, a poza tym wszystko to co inni
![]() W sumie kobieta ma rację, jak my chodzimy do pracy to nam szef jedzenia nie daje, no ale jakoś mi to dziwnie biegać po buły na weselu masakra
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
to zalezy jakie sa zwyczaje...
u nas raczej zawsze jest tak,ze te osoby siedza oddzielnie i maja 50%zarcia. nikt sie temu nie dziwi![]() foto bedzie pewnie tylko rano przy przygotowaniach,a potem dopiero na blogoslawienstwo <gdzies po 17> nie bedzie ciagle z nami co do DJa to nie wiem, ale mysle,ze 50% to i tak duzo ![]() nikt nie narzekal- przynajmniej tak jak rozmawiam o weselach ![]() ale wiadomo,ze gdy to sa znajomi/przyjaciele i wykonuja te uslugi to mozna ich potraktowac inaczej.albo gdy wesele sie zaczyna o 13, bo tez sa takie regiony Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2010-08-18 o 23:23 |
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
my mieliśmy obce osoby które potem jak pisałam wcześniej bardzo dziękowały
szczególnie pani fotograf była zachwycona nami i nasza rodziną że ją przyjęli jak "swoją" gadali z nią żartowali nie była tylko osobą do odwalenia roboty ale trochę też jakby naszym gościem w końcu spędzała z nami ten dzień
|
|
#364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o obraz to u mnie mamuśka mi kupuje, jako swojej córce, która odchodzi z domu, chyba żeby Bogu nade mną czuwał
Już nawet sobie taki ładny wybrałam No zależy też jak kto do tego podchodzi ![]() Co do orkiestry i kamerzysty to płacimy za nich 100% i mają oddzielny stolik U nas w ogóle orkiestra będzie stać na antresoli, więc będą tak czy siak oddzielnie
Powietrze pachnie jak malinowa mamba ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html Edytowane przez Lensss Czas edycji: 2010-08-18 o 23:32 |
|
|
|
|
#366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale u nas reszta jak wszyscy. Ciasta, tort, obiad, przystawki, zimna plyta. Jedynie alkohol mniej tak tylko symbolicznie. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Albo jakąś koleżankę poprosić, kogoś z bliskich - no poza rodzicami hehe.
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
no rozwalila mnie ta bulka z pasztetem
z tego co pamietam to my mamy w umowie z orkiestra ze zapewniamy im jedzenie. dobrze ze poruszylyscie ten temat bo zapytam czy jest jakas znizka dla obslugi (u mnie 5 osob zespol, 2 osoby fotograf i co do kamerzysty to jeszcze nie wiem bo mialo nie byc kamerzysty ale chyba zmienie zdanie ) ale mi by bylo glupio gdyby im nie dac tego co gosciom! co do alkoholu to mysle ze z nami symbolicznie wypija toast ale jak z nimi rozmawialam to szef grupy sam mi powiedzial ze oni nie pija na weselach a sama tez sie juz spotkalam ze orkiestra juz ledwo spiewala bo tacy napruci byli - mowiac szczerze jakby mi taki numer ktos wycial to chyba bym im nie zaplacila! bo kto jak kto ale to orkiestra ma bawic gosci do konca! z tymi kwiatkami to ja tez mysle zeby ktos je zawiozl na sale rano w sobote, poza tym nawet w podrozy wlozcie kwiaty do wiaderka z gabka zeby sie nie wylalo ale woda byla i nic sie im nie stanie, poza tym zapytajcie w kwiaciarni ktore kwiaty najdluzej wytrzymaja. u nas kwiaciarnia przywiezie je na sale. kolejne pytanie mi sie nasunelo - czy mieliscie oprocz fotografa kamerzyste? jezeli tak to przy weselu 2-dniowym kamerzysta byl 2 dni czy tylko jeden?
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za rady dziewczyny. Widze ze przemyslenia mamy takie same na temat tej obsługi. Też stwierdziłyśmy z mama, ze calej obsłudze zapewniamy full service, bo w pracy nie w pracy ale głodni byc nie moga i muszą sie dobrze czuc. Zrobiliśmy im winietki. jeszcze pogadamy z babka w knajpie bo zespól (czyli 3 osoby) na stałe wspólpracuje z naszym zajazdem i maj a jakis "układ" mozliwe ze jedzeniowy tez
A wkazdym razie, wolalabym,z eby mi obsługa nei biegala po bulki z pasztetem. MASAKRAtakze tyle na ten temat. dzieki za porade
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No dobrze masz racje. Jednak uwazam, ze jezeli beda mieli stolik osobno to chociaz w pewnym stopniu bedziemy miec kontrole co do ilosci podawanego alkoholu dla nich. Nalezy tez na poczatku zaznaczyc, ze nie zyczymy sobie aby orkiestra/kamerzysta/fotograf upijal sie podczas wesela i ewentualnie dac im flaszke na droge. |
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem pogadać można ale czy to coś zmieni ? Jak ktoś będzie chciał to i tak wypije czy przypilnujesz że dostanie 1 butelke czy 3 aby stały na stole My znów proponowaliśmy wspólny toast i usłyszeliśmy że są w pracy nawet kieliszka nie wypił dj ani pani fotograf.... a jeśli tak to na tyle dyskretnie że nie chodzili upici w co wątpie bo nikt im nie zabraniał a zawsze słyszeliśmy że są w pracy ![]() Jeśli ktoś jest w porządku i solidnie wykonuje swoją pracę to się nie upije a jeśli ktoś ma to gdzieś to żadne zakazy i nakazy tego nie zmienią
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2010-08-19 o 16:53 |
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Twoja sugestie odbieram jaka dobra rade dla wszystkich PM Ja jedynie wyrazilam swoja opinie, z ktora przeciez nie wszyscy musza sie zgadzac Ty oczywiscie mialas szczescie ale gdyby przytrafilby Ci sie taki feralny zespol, na pewno inaczej "reklamowalabys" branze uslugowo-weselna na tym forum
|
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przygotowywaliśmy się dwóch lat nawet roku nie tylko parę miesięcy dokładnie niecałe pół roku. Nie było szału, że wszystko musi być idealne wymarzone, wyśnione itd Kwiaty nie były, sama je poprawiałam biegałam z fryzurą ślubną po pasmanteriach i papierniczych, żeby kupić podstawowe rzeczy typu tasiemka na bukiecik i taśma dwustronna na ratowanie bukietów i chociaż tego dnia do śmiechu mi nie było, że muszę tracić czas na takie rzeczy to jednak teraz się z tego śmieję. Bo w sumie mogłam od razu sama zrobić sobie "wiązanki". Chciałam owinięte wstążką kalie dla siebie i dla świadkowej (tylko inaczej ułożone) a pani kwiaciarka wykazała się inwencją twórczą no trudno się mówi. Są rzeczy które można poprawić i takie których się nie da. Jednak mimo wpadki kwiaciarki nie uważam że kwiaciarkom nie można ufać ![]() Oczywiście rozumiem że chcesz być przezorna itd tylko po prostu uważam że na niektóre rzeczy nie mamy wpływu Mimo wcześniejszych ustaleń
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
E tam nie ma czego
między nami tak naprawdę nic to nie zmieniło a ja biegam żeby wszystkie dokumenty pozmieniać... Trochę mi blokuje dowód na który mam czekać 5 tygodni a mija dopiero 3 :/ i potem dalsze wymienianie danych potem kupno mieszkania i tak dalej a ten dzień minął tak szybko że szok. Więc nie ma się co wysilać ważne jest to aby po ślubie nadal się kochać nie uważać męża/żony za własność. Tak naprawdę to nie ten dzień jest ważny ale to co potem
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do dokumentow moglabys mi w skrocie napisac jak to sie wszystko odbywa. Mieszkam za granica i po slubie bede jedynie dwa tygodnie w Polsce. Z tego co widze po Twoim poscie, chyba nie zdaze wymienic swojego paszportu i dowodu no i wroce z powrotem z panienskim nazwiskiem w dokumentach
|
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- złożyłam NIP 3 w US z nowym nazwiskiem (jak będzie już dowód i zmienione dane w banku będę musiała złożyć ten dokument jeszcze raz) - pozmieniałam dane w zakładzie pracy plus legitymacja ubezpieczeniowa i inne wewnętrze "przedmioty" typu pieczątki itd - jeśli ktoś ma prawo jazdy, paszport itd no to te dokumenty mnie pozostały/li: - banki, - lekarze, - OFE, - allegro ( gdyby odbiór na poczcie to z nowym dowodem mi nie wydadzą na stare nazwisko), - jeśli ktoś ma to wszelkie Avony Oriflame (czy jak to się pisze), Na tą chwilę innych pomysłów nie mam jak któreś dziewczyny jeszcze coś załatwiały to dopisujcie na pewno się przyda wszystkim które to czeka
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
emilia - ja Ci powiem ze ja juz po cywilnym wiec chociaz te sprawy mi odpadaja
ale jak zmienialam nazwisko to z dowodem spoko - mamy znajoma tam pracuje wiec mi mama odebrala i wyslala, natomiast odmowili mi wyrobienie prawa jazdy! pani mi powiedziala ze jezeli przebywam wiecej niz 6 miesiecy w roku za granica to nie moga mi wyrobic prawka!!! wiec od ponad 2 lat jezdze z panienskim
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
A co to ma ze soba wspolnego?
![]() Pobyt za granica i wyrobienie nowego dokumentu? Przeciez pobyt za granica nie uniewaznia twojego prawa jazdy! A masz miedzynarodowe czy normalne polskie?
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
sorki dziewczyny za off topa
![]() sjoanna - babka zaczela mi tlumaczyc ze oni maja takie przepisy! po prostu pojde to prawko tutaj wyrobic i mam ich gdzies
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Brałyście na wesele buty na zmianę?
Ja co prawda mam niziutki obcas-5 cm, ale zastanawiam się czy nie kupic jakis płaskich balerinek na zmianę? |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płaskie balerinki raczej się nie sprawdzą, bo się będziesz o suknię potykać i po niej deptać
|
|
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas fotograf i zespół dostaną normalne ciepłe posiłki. Jedynie przystawek będzie mniej, bo wtedy kiedy goście zwykle jedzą przystawki, to zespół i fotograf mają najwięcej pracy
. Z fotografem spisaliśmy to w umowie (tzn. on miał taki punkt "Czy zapraszamy go na obiad" ). W lokalu też zaznaczymy to w umowie, jak będziemy ustalać ostateczne menu i podawać liczbę osób. Za dzieci (większe) też płacimy 50%, za mikro maluszki nic . Jeśli chodzi o picie alkoholu przez zespół i fotografa - Uważam to za niedopuszczalne, ale wybraliśmy ludzi na poziomie, więc nie powinno być problemu
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze wrażenie było najważniejsze a potem ważne, że mi się dobrze tańczyło i były wygodne a że byłam w gronie samych najbliższych to nie miałam problemu jak to będzie wyglądać czy coś
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przymierzę baleriny i zobaczymy czy dam radę poruszać się w sukni
|
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez alamig Czas edycji: 2010-08-20 o 15:26 |
|
|
|
|
|
#389 |
|
Rozeznanie
|
No niestety, dylemat jest, ale prawda jest taka, że albo elegancja albo wygoda, zwłaszcza w kwestii obcasa. Buty żeby były wygodniejsze muszą być chociaż trochę niższe, a to oznacza że się robi problem z suknią. Ja kupiłam malinowe balerinki, ale właśnie ze względu na suknię mam je zamiar ubrać rzeczywiście w ostateczności. Buty mam wygodne, myślę, że będzie ok. Ale jak wymięknę, to wolę balować trzymając sukienkę w górze, niż siedzieć, bo mnie nogi bolą
Edytowane przez kfaska Czas edycji: 2010-08-20 o 15:30 |
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
Założę moje mega wygodne czarne czółenka na platformie
To są moje najwygodniejsze buty na 9- centymetrowym obcasie jakie kiedykolwiek przyszło mi założyć |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

u nas raczej zawsze jest tak,ze te osoby siedza oddzielnie i maja 50%zarcia. nikt sie temu nie dziwi

Ty oczywiscie mialas szczescie ale gdyby przytrafilby Ci sie taki feralny zespol, na pewno inaczej "reklamowalabys" branze uslugowo-weselna na tym forum