|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
ogólnie poszlam dzis rano i zrobilam sobie wszyyyystkie badania, cukier idealny, cholesterol jak wyzej... podniesiony, reszta jutro. Zrobie sobie nawet badania hormonalne bo ten ostatni @ i ogolnie.....
zdołowalam sie tym cholesterolem i na pocieszenie zrobilam sobie nalesniki z 2 jaj ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- a w ogóle to czesc kochane ![]() gratki za spadki i zycze kolejnych ![]()
#2852 |
Raczkowanie
|
poszłam na miasto, wróciłam, jestem zadowolona, glut.
Ale moja mama kupiła meeega duże przepyszne, pachnące CIASTO DROŻDŻOWE. Moje ULUBIONE, kocham drożdżowe ![]() ![]() ![]() eeeee chce ciasto drożdżoweeeeeee ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2853 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki.
Na wstępie pozdrowionka z nad morza. Pogoda nie sprzyja kąpielom, ale Skarba i tak nie ma, więc jest mi smutno. Pocieszam się tylko tym, że 25-ego przyjeżdża do mnie. A wtedy nawet słonko się pojawi naniebie ![]() Mam szybkie pytanko. Ostatnio męczą mnie straszne biegunki. Raz, dwa razy w miesiącu. Podobno Dukan pisał o tym w swojej książce. I podobno ma to związek z przedawkowanie otrębów. Niestety ja tego fragmentu nie pamiętam. Czy któraś z Was coś o tym wie?? Pozdrawiam cieplutko i do zobaczyska po moim urlopie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej Dukanki, czy mozna sie dolaczyc?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Raczkowanie
|
Czarownica3006 ja tez mam podniesiony cholesterol, za niski cukier i jakies 2 inne nie znane mi wyniki ponizej normy. zawsze mialam cukiero ponad norme
wczesniej mialam ponizej normy zelazo, teraz mam pod kreska, wiec znow przegiecie prawie w druga strone. mocz-obecnosc ketonow, nie znam si ena reszcie ale polowa dodatnia a wczesniej byly wyniki ujemne. a hormon tarczycy, przez czas od stycznia zpadl z 3,5 na 2,3 . lekarka powiedziala ze jak bedzie spadac tzn ze moze byc problem z niedoczynnoscia, wiec pewnie bede musiala brac hormony. teraz pytanie, dlaczego tak? dieta? nie chcialabym bo jest are zasad ktore zostana ze mna do konca zycia. np bialkowa kolacja, placek otrebowy na sniadanie. nie bede jadla chleba, ziemniakow, itp., wiecej bialka ale dodam co nie co weglowodanow, tyle ze tych zdrowych. obym nie musiala przerywac diety. naciesze sie dukanowymi zasadami jeszcze 7 dni, ale tak na maxa ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() wiec mialam pozniej caly dzien, problemy z... macaniem z porcelanka ![]()
![]() |
#2856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
"When nothing goes right... go left" Edytowane przez milaminka80 Czas edycji: 2010-08-19 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() czarownica o ile cholesterol podskoczył ??? może na same białka przejdziesz? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kochana zleci że nie będziesz wiedziała kiedy mówię Ci ... ale też z nami zostać możesz mimo III fazy bo ja tu posiedzę jeszcze przynajmniej 2 miesiące ... na tyle mam przyzwolenie od mojego cudotwórcy a później się zobaczy ... dostałam ziółka na zatrzymanie plamienia zobaczymy czy pomogą, jeżeli do środy nie ustaną mam zacząć brać globulki które gin mi przepisze - oby do tego nie doszło ... dzisiaj czuję jajniki pewnie jakaś owulka by się szykowała i wszystko by pasowało bo czuję że woda mi się zatrzymała ..
![]() |
#2858 |
Zadomowienie
|
Podganiam Was tu po trochu, kochanieńkie, ale nie mam czasu się włączyć w konwersację, gdyż właśnie zasiadłam do prasowanka i zejdzie mi pewnie, oj zejdzie. A po 19-tej na dworzec po syna pojadę, gdyż wraca dziecina do domeczku na troszki. A potem się z nim muszę nagadać, więc pewnikiem zajrzę tu dopiero późno wieczorem to już połowa z Was pewnie spać pójdzie, a Aleksandra pierwsza wymięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnes nagadaj się z synalkiem my Olcie przytrzymamy troszkę ![]() jak gotowanko ???? ![]() lecę na spacerek będę wieczorkiem ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-08-19 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
duzo dziewczynki zaplacilyscie za cholesterol i cukier? bo chyba tez bym chciala sobie zrobic.. tez mialam problemy z zelazem, ale ciagle je lykam, wiec nawet nie sprawdzam poki co ![]() Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-19 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Raczkowanie
|
ja bylam u lekarza,o skierowanie, zrobil wskie co byly mozliwe.
no niby mowia ze jaja nie podnosza cholerterolu, wg najnowszych badan, to co by podnioslo? gotowane cyce? albo sery czy jogurty?
#2862 |
Raczkowanie
|
Hejka! Dziś zupełnie inny dzień. Wczoraj to była masakra! Ale dziś jakby nigdy nic, grzecznie Dukam. Zjadłam właśnie troszkę galaretki ,,pepsi" (pycha
![]() ![]() Tak sobie myślę że jednak nasza psychika to WIELKA rzecz. Pozytywne nastawienie jest u mnie na 1 miejscu. Nawet sama lepiej się czuję, gdy wszystko wydaje mi się takie do pokonania ![]()
Może tym razem się uda ![]() 28-07-2011 - start 83kg 12-08-2011 - start z Herbalife 81kg 12-09-2011 - 73,3 kg ![]() 22-09-2011 - 73,7 kg ![]() ![]() 02-10-2011 - 72,2 kg ![]() 08-10-2011 - 71,9 kg ![]() cel - 55-57 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Raczkowanie
|
no ciezko wskazac co innego :p chociaz, szczerze mówiac, nigdy nie robilam sobie cholesterolu, wiec nie mam nawet do czego porownywac, czy cos wzroslo, spadlo, itp. aczkolwiek, kontrolka by sie zdala
![]() mee, do lekarza nie chce mi sie isc, bo jutro jestem ostatni dzien w domu i chcialabym od razu zrobic badania. to chyba podejde do okienka zapytac rano za ile prywatnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziekuje wam Kochane wszystkim ![]() ![]() Ja dzisiaj dogorywam po wczorajszej imprezie 40 urodziny przyjaciela-oj przesdzilam z drinami ![]() ![]() Juz zapomnialam jak to jest na kacu ![]() ![]() Trzymajcie sie cieplo-nie moge sie doczekac jak do was wroce na prawdzistego dukana ![]() To narka -zycze wytrwalosci- i nie pijcie alkoholu ![]() pa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.kulturystyka.pl/artykul311/ Jak masz problem z cukrem to wprowadz do warzyw owoce - unormuje trzustkę żeby się nie rozleniwiła i później nie zrobiła cukrzycy. Na tarczycę to nie wiem co Ci poradzić - nie szukałam w necie tego tematu.
![]() |
#2867 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak wstaje o 6 to nie moge siedziec z Wami do pozna ![]() ![]() Cytat:
![]() chociaz juz prawie, prawie.... bo mialam miec jutro urlop, zeby nagotowac na wyjazd do tesciow zarcia. ale ide jutro do pracy bo jednak wole miec nastepny piatek wolny, bo przyjada do mnei znajomi ze studiow (spod ukrainskiej granicy :P) takze nic z tego moje drogie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2868 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
A teraz ponawiam pytanie o ujędrnianie ciała, być może niedokładnie czytam, ale chyba nikt mi nie odpowiedział. Jakie są Wasze sposoby na wiszącą skórę? szczególnie brzuch, ręce, piersi. Dzięki ![]() Edytowane przez Lajo Czas edycji: 2010-08-19 o 17:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, ja też się zastanawiam nad zmianą trybu z 5/5 na 4/3. Na warzywach ssie mnie, moglabym jeść i jeść, po zmianie trybu było by mniej takich dni. Co myslicie?
![]() |
#2870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie badania robie w prywatnych laboratoriach ale moja przychodnia (tez prywatna ale z umową z NFZ wiec mam to za darmo) ma z nimi umowy wiec ja nic nie place. A co najwazniejsze nie musze sie prosic lekarza o skierowania tylko sama chetnie mi je daje ![]()
![]() |
#2871 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Rozeznanie
|
cześć mam pytanko czy mozna w II fazie jeść parówki drobiowe lub cielęce i ogórki kiszone???
#2873 |
Rozeznanie
|
czarownica3006 sprawdzałaś ten elektroniczny bra-fitter czy jest dobry?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie ten temat dzisiaj poruszyła koleżanka w pracy. Wyczytała w jakiejś gazecie opinie o diecie Dukana. Poza jakimiś bzdurami pisali wlaśnie o podniesionym cholesterolu i możliwości cukrzycy po wyjściu z diety. Doszłyśmy do tego, że jak długo nie jesz cukru i trzustka nie pracuje tzn mniej to może mieć później problem z powrotem do normy i wytwarzeniem wszystkiego co potrzebne. Konkluzja koleżanki "moje grzeszki gałka lodów, owoc, wino są chyba dobre bo jestem w grupie ryzyka cukrzycy". Zapytaj jeszcze o opinię na ten temat lekarza, bo to nasze babskie (a po medycynie nie jesteśmy) rozumowanie.
#2875 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez rumcia1 Czas edycji: 2010-08-19 o 17:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.bazarek.pl/produkt/801479...drniajace.html oraz biust serum Eveline, http://www.bazarek.pl/produkt/10790/...do-biustu.html co drugi -trzeci dzien, w zaleznosci jak mam czas zasuwam sie rekawica ze zdjecia ![]()
![]() |
#2877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#2879 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko w związku z zaistniałą dyskusją na temat cholesterolu i jaj?? To ile dziennie tych jaj dziewczyny jecie?? Ja badałam sobie chol. z jakieś 1,5 roku temu i miałam w normie ale na granicy. Niby chciałabym teraz też zmierzyć, ale zapewne wyniki przechwyciłaby moja mamuśka i gdyby były wyższe, zaczęłaby mi suszyć głowę ze mam skończyć dietę, a tego chce uniknąć. Ja jem tak 2 jaja dzienni. A ostatnio to mam coraz większa na nie ochotę, przede wszystkim w dni PP. Ile jaj jest przyjęte za dozwolone??
#2880 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a ogórki ja jem ale na PW ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.