Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 15:12   #2851
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

ogólnie poszlam dzis rano i zrobilam sobie wszyyyystkie badania, cukier idealny, cholesterol jak wyzej... podniesiony, reszta jutro. Zrobie sobie nawet badania hormonalne bo ten ostatni @ i ogolnie.....
zdołowalam sie tym cholesterolem i na pocieszenie zrobilam sobie nalesniki z 2 jaj

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

a w ogóle to czesc kochane
gratki za spadki i zycze kolejnych
Stary 2010-08-19, 15:23   #2852
blackredmoon
Raczkowanie

poszłam na miasto, wróciłam, jestem zadowolona, glut.
Ale moja mama kupiła meeega duże przepyszne, pachnące CIASTO DROŻDŻOWE. Moje ULUBIONE, kocham drożdżowe i co teraz? uciekłam z kuchni i nie schodze dopóki ten szakal stamtąd nie zniknie Usmażę sobie rozpustne z twarożkiem na słodko i musi wystarczyć
eeeee chce ciasto drożdżoweeeeeee
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:24   #2853
moose1979
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki.
Na wstępie pozdrowionka z nad morza. Pogoda nie sprzyja kąpielom, ale Skarba i tak nie ma, więc jest mi smutno. Pocieszam się tylko tym, że 25-ego przyjeżdża do mnie. A wtedy nawet słonko się pojawi naniebie
Mam szybkie pytanko. Ostatnio męczą mnie straszne biegunki. Raz, dwa razy w miesiącu. Podobno Dukan pisał o tym w swojej książce. I podobno ma to związek z przedawkowanie otrębów. Niestety ja tego fragmentu nie pamiętam. Czy któraś z Was coś o tym wie??
Pozdrawiam cieplutko i do zobaczyska po moim urlopie.
Stary 2010-08-19, 15:40   #2854
motylem kiedys bylam
Raczkowanie

Smile Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Hej Dukanki, czy mozna sie dolaczyc? Jestem na Dukanie trzeci dzien, waga startowa 95 kg przy wzroscie 174, wiem ze masakra no ale wkoncu wszystkie jestesmy tutaj z tego samego powodu, right? Po dwoch dniach zrzucilam kilo, wiec malenki kroczek do przodu. Zycze wszystkim powodzenia i mam nadzieje ze bedziemy sie razem wspierac w trudnych chwilach a i gratuluje juz zdobytych sukcesow- tych malych i tych wiekszych
motylem kiedys bylam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:02   #2855
blackhardcore
Raczkowanie

Czarownica3006 ja tez mam podniesiony cholesterol, za niski cukier i jakies 2 inne nie znane mi wyniki ponizej normy. zawsze mialam cukiero ponad norme
wczesniej mialam ponizej normy zelazo, teraz mam pod kreska, wiec znow przegiecie prawie w druga strone.
mocz-obecnosc ketonow, nie znam si ena reszcie ale polowa dodatnia a wczesniej byly wyniki ujemne.
a hormon tarczycy, przez czas od stycznia zpadl z 3,5 na 2,3 . lekarka powiedziala ze jak bedzie spadac tzn ze moze byc problem z niedoczynnoscia, wiec pewnie bede musiala brac hormony.
teraz pytanie, dlaczego tak? dieta?
nie chcialabym bo jest are zasad ktore zostana ze mna do konca zycia.
np bialkowa kolacja, placek otrebowy na sniadanie. nie bede jadla chleba, ziemniakow, itp., wiecej bialka ale dodam co nie co weglowodanow, tyle ze tych zdrowych.
obym nie musiala przerywac diety. naciesze sie dukanowymi zasadami jeszcze 7 dni, ale tak na maxa

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki.
Na wstępie pozdrowionka z nad morza. Pogoda nie sprzyja kąpielom, ale Skarba i tak nie ma, więc jest mi smutno. Pocieszam się tylko tym, że 25-ego przyjeżdża do mnie. A wtedy nawet słonko się pojawi naniebie
Mam szybkie pytanko. Ostatnio męczą mnie straszne biegunki. Raz, dwa razy w miesiącu. Podobno Dukan pisał o tym w swojej książce. I podobno ma to związek z przedawkowanie otrębów. Niestety ja tego fragmentu nie pamiętam. Czy któraś z Was coś o tym wie??
tak to otreby, ja kiedys zapomnialam ze jadlam placek otrebowy na sniadanie i zaszalalam z podwojna (nieswiadomą) porcja placka, dodatkowo na kolacje.
wiec mialam pozniej caly dzien, problemy z... macaniem z porcelanka
Stary 2010-08-19, 16:02   #2856
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
poszłam na miasto, wróciłam, jestem zadowolona, glut.
Ale moja mama kupiła meeega duże przepyszne, pachnące CIASTO DROŻDŻOWE. Moje ULUBIONE, kocham drożdżowe i co teraz? uciekłam z kuchni i nie schodze dopóki ten szakal stamtąd nie zniknie Usmażę sobie rozpustne z twarożkiem na słodko i musi wystarczyć
eeeee chce ciasto drożdżoweeeeeee
Dasz radę!! Ja dziś dałam. Przez 6 godz w pracy, przede mną na wyciągnięcie ręki leżały świeże kokosowe babeczki i tabliczka czekolady . I przez te 6 godz czułam kuszący zapach tych łakoci, że chwilami to myślałam że biurko zjem, ale wytrzymałam!! Jestem z siebie dumna TY TEŻ DASZ RADĘ!!

Edytowane przez milaminka80
Czas edycji: 2010-08-19 o 16:05
milaminka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:13   #2857
Konczita
Zakorzenienie

doczytałam ... nie było ciężko - na Wasze szczęście
czarownica o ile cholesterol podskoczył ??? może na same białka przejdziesz?

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Już wczoraj po 57,4 banan mi z pyska nie schodził cały dzień. Dziś czuję, że za chwilę ze szczęścia ulecę w powietrze

Szczerze mówiąc, jedynym smutnym aspektem mojego perszingowskiego chudnięcia jest fakt opuszczenia właśnie tego wątku. Szczerze. Jakoś smutno mi się będzie tak przeprowadzić po prostu. Wiem, że będę tu do Was zaglądać często i śledzić Wasze postępy, ale to jednak tamten wątek będzie "mój", a tu będę już wtedy gościem... A ja się z Wami zaprzyjaźniłam i tych przyjaźni będzie mi tam brakować. Nie będę mogła się na Was doczekać, kochane moje... Ale keszcze dziś i jutro jestem tu u siebie
Pozstanowiłąm pójść po bandzie i piątek jeszcze zrobić sobie białkowy. Od soboty już III, więc ten jeden dzień dla może lepszego efektu przelecę jeszcze białkowo, a co tam... Wylaszczyć się trzeba na plażę, tak? TAK!
możesz zostać z nami mimo III fazy - to też pomysł

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
Właściwie to chyba ciężko w ogóle będzie odejść z tego wątku. Przetrzymam dietę jak najdłużej żeby tylko tu z wami zostać
[joke ^^]
więc nie będzie źle zostaną weterankowe dukanki

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Konczi, dziękuje, że we mnie wierzysz. Ten mój kilogram, to chyba będzie szedł, jak Agnese 10kg.
Zostane z Wami, na wątku, bo tu jest wesoło i mobilzacja wielka ze strony dukanek

Kochana zleci że nie będziesz wiedziała kiedy mówię Ci ... ale też z nami zostać możesz mimo III fazy bo ja tu posiedzę jeszcze przynajmniej 2 miesiące ... na tyle mam przyzwolenie od mojego cudotwórcy a później się zobaczy ...
dostałam ziółka na zatrzymanie plamienia zobaczymy czy pomogą, jeżeli do środy nie ustaną mam zacząć brać globulki które gin mi przepisze - oby do tego nie doszło ... dzisiaj czuję jajniki pewnie jakaś owulka by się szykowała i wszystko by pasowało bo czuję że woda mi się zatrzymała ..
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 16:13   #2858
Agnese69
Zadomowienie

Podganiam Was tu po trochu, kochanieńkie, ale nie mam czasu się włączyć w konwersację, gdyż właśnie zasiadłam do prasowanka i zejdzie mi pewnie, oj zejdzie. A po 19-tej na dworzec po syna pojadę, gdyż wraca dziecina do domeczku na troszki. A potem się z nim muszę nagadać, więc pewnikiem zajrzę tu dopiero późno wieczorem to już połowa z Was pewnie spać pójdzie, a Aleksandra pierwsza wymięknie
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:17   #2859
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Podganiam Was tu po trochu, kochanieńkie, ale nie mam czasu się włączyć w konwersację, gdyż właśnie zasiadłam do prasowanka i zejdzie mi pewnie, oj zejdzie. A po 19-tej na dworzec po syna pojadę, gdyż wraca dziecina do domeczku na troszki. A potem się z nim muszę nagadać, więc pewnikiem zajrzę tu dopiero późno wieczorem to już połowa z Was pewnie spać pójdzie, a Aleksandra pierwsza wymięknie

Agnes nagadaj się z synalkiem my Olcie przytrzymamy troszkę
jak gotowanko ????

lecę na spacerek będę wieczorkiem

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-08-19 o 16:20
Stary 2010-08-19, 16:30   #2860
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
ogólnie poszlam dzis rano i zrobilam sobie wszyyyystkie badania, cukier idealny, cholesterol jak wyzej... podniesiony, reszta jutro. Zrobie sobie nawet badania hormonalne bo ten ostatni @ i ogolnie.....
zdołowalam sie tym cholesterolem i na pocieszenie zrobilam sobie nalesniki z 2 jaj

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

a w ogóle to czesc kochane
gratki za spadki i zycze kolejnych
ja slyszalam, ze wg nowszych badan to mozna miedzy bajki wlozyc to ze jajka tak strasznie podnosza cholesterol.. ale z drugiej strony.. co my jemu innego co mogloby go podniesc?~~
duzo dziewczynki zaplacilyscie za cholesterol i cukier? bo chyba tez bym chciala sobie zrobic.. tez mialam problemy z zelazem, ale ciagle je lykam, wiec nawet nie sprawdzam poki co

Edytowane przez songoma
Czas edycji: 2010-08-19 o 16:31
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:35   #2861
blackhardcore
Raczkowanie

ja bylam u lekarza,o skierowanie, zrobil wskie co byly mozliwe.
no niby mowia ze jaja nie podnosza cholerterolu, wg najnowszych badan, to co by podnioslo? gotowane cyce? albo sery czy jogurty?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 16:39   #2862
amakkk
Raczkowanie

Hejka! Dziś zupełnie inny dzień. Wczoraj to była masakra! Ale dziś jakby nigdy nic, grzecznie Dukam. Zjadłam właśnie troszkę galaretki ,,pepsi" (pycha ), i zaraz zabieram się za robienie lecza. Miałam zjeść wczorajszy bigos ale mąż zjadł wszystko. Cieszę się że mu smakował (zjadł pół gara )
Tak sobie myślę że jednak nasza psychika to WIELKA rzecz. Pozytywne nastawienie jest u mnie na 1 miejscu. Nawet sama lepiej się czuję, gdy wszystko wydaje mi się takie do pokonania
12-09-2011 - 73,3 kg
22-09-2011 - 73,7 kg (to był ciężki miesiąc)
02-10-2011 - 72,2 kg
08-10-2011 - 71,9 kg

cel - 55-57 kg
amakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:40   #2863
songoma
Raczkowanie

no ciezko wskazac co innego :p chociaz, szczerze mówiac, nigdy nie robilam sobie cholesterolu, wiec nie mam nawet do czego porownywac, czy cos wzroslo, spadlo, itp. aczkolwiek, kontrolka by sie zdala
mee, do lekarza nie chce mi sie isc, bo jutro jestem ostatni dzien w domu i chcialabym od razu zrobic badania. to chyba podejde do okienka zapytac rano za ile prywatnie
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:52   #2864
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
a ja Cię pamiętam, wracać szybko do domu i dukaj na II
Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Pamiętamy pamiętamy, jak można zapomnieć tej ślicznej żabki w avatarku (jeden z moich ulubionych)
Wracaj szybko do nas, napewno pokonasz załamanie i wrócisz na dukana. Jeszcze będziesz się tu nam chwalila ze doszlas do wymarzonej wagi, przeszlas bezgrzesznie III i zyjesz bez joja po diecie Czekamy na Twoj powrot (chyba wiążący się z wyjazdem z Polski na Wyspy spowrotem, nie?).
Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
hej pewnie ze byłam w Dębkach 30 lipiec, 31 lipiec a 1 sierpnia tak szybciutko zwiedzilam z Lubym Gdynie Sopot i Gdansk....
Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
czyli ta 14 odpada

no jak to czy Cie pamietamy - pewnie, ze tak. Wkoncu zawitalas. Urlopik fajniusi ma sie rozumiec? A kg zleca - zobaczysz odzywaj sie czesciej brakuje to Ciebie
Hejka
Dziekuje wam Kochane wszystkim gratuluje spadeczkow
Ja dzisiaj dogorywam po wczorajszej imprezie 40 urodziny przyjaciela-oj przesdzilam z drinami dzisiaj umieralam do 14 -nie robcie tego
Juz zapomnialam jak to jest na kacuokropnosc
Trzymajcie sie cieplo-nie moge sie doczekac jak do was wroce na prawdzistego dukana
To narka -zycze wytrwalosci- i nie pijcie alkoholu
pa
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:14   #2865
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Dasz radę!! Ja dziś dałam. Przez 6 godz w pracy, przede mną na wyciągnięcie ręki leżały świeże kokosowe babeczki i tabliczka czekolady . I przez te 6 godz czułam kuszący zapach tych łakoci, że chwilami to myślałam że biurko zjem, ale wytrzymałam!! Jestem z siebie dumna TY TEŻ DASZ RADĘ!!
Dzięki, dam radę, nie może być inaczej skoczę do sklepu, zrobię sobie coś pyszniutkiego i zapomnę o... o czym to ja mówiłam?

NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
Stary 2010-08-19, 17:15   #2866
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
Czarownica3006 ja tez mam podniesiony cholesterol, za niski cukier i jakies 2 inne nie znane mi wyniki ponizej normy. zawsze mialam cukiero ponad norme
wczesniej mialam ponizej normy zelazo, teraz mam pod kreska, wiec znow przegiecie prawie w druga strone.
mocz-obecnosc ketonow, nie znam si ena reszcie ale polowa dodatnia a wczesniej byly wyniki ujemne.
a hormon tarczycy, przez czas od stycznia zpadl z 3,5 na 2,3 . lekarka powiedziala ze jak bedzie spadac tzn ze moze byc problem z niedoczynnoscia, wiec pewnie bede musiala brac hormony.
teraz pytanie, dlaczego tak? dieta?
nie chcialabym bo jest are zasad ktore zostana ze mna do konca zycia.
np bialkowa kolacja, placek otrebowy na sniadanie. nie bede jadla chleba, ziemniakow, itp., wiecej bialka ale dodam co nie co weglowodanow, tyle ze tych zdrowych.
obym nie musiala przerywac diety. naciesze sie dukanowymi zasadami jeszcze 7 dni, ale tak na maxa
Ketony pojawiają się w moczu w wyniku ketozy. Ketoza w wyniku diety białkowej z niską ilością węglowodanów. Oznacza to że organizm zaczął spalać tłuszcz.
http://www.kulturystyka.pl/artykul311/
Jak masz problem z cukrem to wprowadz do warzyw owoce - unormuje trzustkę żeby się nie rozleniwiła i później nie zrobiła cukrzycy.
Na tarczycę to nie wiem co Ci poradzić - nie szukałam w necie tego tematu.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:18   #2867
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
hehehe a co
jak wstaje o 6 to nie moge siedziec z Wami do pozna za to w pracy Was podczytuje po cichu
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Agnes nagadaj się z synalkiem my Olcie przytrzymamy troszkę
jak gotowanko ????

lecę na spacerek będę wiczorkiem
akurat nie uda sie Wam....
chociaz juz prawie, prawie.... bo mialam miec jutro urlop, zeby nagotowac na wyjazd do tesciow zarcia. ale ide jutro do pracy bo jednak wole miec nastepny piatek wolny, bo przyjada do mnei znajomi ze studiow (spod ukrainskiej granicy :P) takze nic z tego moje drogie o 21:50 sie zegnam z Wami i uciekam do lozka
Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z lunchu. Patrzono sie standardowo na moja salatke (tunczyk z jajkiem na twardo) jak na kosmitke.
Jeszcze 1dzien PP i 3dni PW- zdecydowalam sie na tryb 4/3 Nie dam rady nijak wytrzymac na czystym bialku w weekendy niestety a tak wypadnie mi: wtorek, sroda,czwarte,piatek PP sobota, niedziela,poniedzialek PW i bedzie git.
o. to bedziesz szla identycznie jak ja powiem Ci ze jestem weselsza od kiedy przeszlam na ten tryb nie wiem czemu... mam wiecej sily, checi i mniej sie denerwuje...
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:22   #2868
Lajo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
[/COLOR]
tak to otreby, ja kiedys zapomnialam ze jadlam placek otrebowy na sniadanie i zaszalalam z podwojna (nieswiadomą) porcja placka, dodatkowo na kolacje.
wiec mialam pozniej caly dzien, problemy z... macaniem z porcelanka
To musi byc sprawa indywidualna, ja np często przesadzam z otrębami. Po pierwsze-bardzo je lubię, po drugie, kiedy zdarza się, że nie mogę się niczym najeść, zwiększam porcję otrębów, żeby się zapchać i żeby nie rzucić się na zakazane rzeczy. A mimo to nie mam problemów z biegunką. Ani zastojów. Ani nie tyję. Ogólnie nie widze dużego wpływu nadmiaru otrębów na przebieg diety.

A teraz ponawiam pytanie o ujędrnianie ciała, być może niedokładnie czytam, ale chyba nikt mi nie odpowiedział. Jakie są Wasze sposoby na wiszącą skórę? szczególnie brzuch, ręce, piersi. Dzięki

Edytowane przez Lajo
Czas edycji: 2010-08-19 o 17:23
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:25   #2869
blackredmoon
Raczkowanie

Wiecie co, ja też się zastanawiam nad zmianą trybu z 5/5 na 4/3. Na warzywach ssie mnie, moglabym jeść i jeść, po zmianie trybu było by mniej takich dni. Co myslicie?

NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 17:35   #2870
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
ja slyszalam, ze wg nowszych badan to mozna miedzy bajki wlozyc to ze jajka tak strasznie podnosza cholesterol.. ale z drugiej strony.. co my jemu innego co mogloby go podniesc?~~
duzo dziewczynki zaplacilyscie za cholesterol i cukier? bo chyba tez bym chciala sobie zrobic.. tez mialam problemy z zelazem, ale ciagle je lykam, wiec nawet nie sprawdzam poki co
no w sumie to ja nie wiem jaki cholesterol mialam przed dietą a po głębszej analizie i dzieki wujkowi google wiem, ze mam tylko lekko podniesiony i nie jest to zadne zagrozenie bo pozostałe skladniki lipidogramu mam dobre Moze to wina tego ,ze wczoraj troche tlusto zjadlam..
Wszystkie badania robie w prywatnych laboratoriach ale moja przychodnia (tez prywatna ale z umową z NFZ wiec mam to za darmo) ma z nimi umowy wiec ja nic nie place. A co najwazniejsze nie musze sie prosic lekarza o skierowania tylko sama chetnie mi je daje
Stary 2010-08-19, 17:46   #2871
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
MAM PODNIESIONY CHOLESTEROL
niewiele ale mam
i co z dukaniem??? ja nie umiem zyc bez jaj;(((((((((
Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
no ciezko wskazac co innego :p chociaz, szczerze mówiac, nigdy nie robilam sobie cholesterolu, wiec nie mam nawet do czego porownywac, czy cos wzroslo, spadlo, itp. aczkolwiek, kontrolka by sie zdala
mee, do lekarza nie chce mi sie isc, bo jutro jestem ostatni dzien w domu i chcialabym od razu zrobic badania. to chyba podejde do okienka zapytac rano za ile prywatnie
No właśnie dziewczynki. Nie ma się do czego odnieść, skoro nie robiłyście tych badań przed dietą. Ja zrobiłam będąc jeszcze w ciąży cholesterol i wyszedł ogromniasty, aż się przeraziłam. Kilka miesięcy po porodzie powtórzyłam badanie i wyszedł w normie, choć przy górnej granicy, ale trójglicerydy miałam stanowczo zbyt wysokie. Gdybym zrobiła teraz miałabym porównanie, czy mi wzrastają trójglicerydy, czy cholesterol, ale na razie nie zrobię badań, bo pierwsza te wyniki zobaczyłaby moja teściowa i gdyby było coś nie tak, byłoby po diecie, bo nachodziłaby mnie codziennie i nagadywała, że już dość. Ostatnio mnie pytała ile już schudłam - mówię, że ok 5 kilo, a ona mi mówi, że to już dość, ja jej, że nie, bo nie widać, a ona mi na to,że wystarczy, że ja wiem, że schudłam.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ketony pojawiają się w moczu w wyniku ketozy. Ketoza w wyniku diety białkowej z niską ilością węglowodanów. Oznacza to że organizm zaczął spalać tłuszcz.
http://www.kulturystyka.pl/artykul311/
Jak masz problem z cukrem to wprowadz do warzyw owoce - unormuje trzustkę żeby się nie rozleniwiła i później nie zrobiła cukrzycy.
Na tarczycę to nie wiem co Ci poradzić - nie szukałam w necie tego tematu.
Możesz to rozwinąć?? Oznacza to, że po tejdiecie mogę mieć cukrzycę? Martwi mnie to co napisałaś, bo dziedzicznie jestem tą chorobą obciążona.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:49   #2872
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

cześć mam pytanko czy mozna w II fazie jeść parówki drobiowe lub cielęce i ogórki kiszone???
Stary 2010-08-19, 17:50   #2873
rumcia1
Rozeznanie

czarownica3006 sprawdzałaś ten elektroniczny bra-fitter czy jest dobry?

Stary 2010-08-19, 17:52   #2874
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Możesz to rozwinąć?? Oznacza to, że po tejdiecie mogę mieć cukrzycę? Martwi mnie to co napisałaś, bo dziedzicznie jestem tą chorobą obciążona.
Dokładnie ten temat dzisiaj poruszyła koleżanka w pracy. Wyczytała w jakiejś gazecie opinie o diecie Dukana. Poza jakimiś bzdurami pisali wlaśnie o podniesionym cholesterolu i możliwości cukrzycy po wyjściu z diety. Doszłyśmy do tego, że jak długo nie jesz cukru i trzustka nie pracuje tzn mniej to może mieć później problem z powrotem do normy i wytwarzeniem wszystkiego co potrzebne. Konkluzja koleżanki "moje grzeszki gałka lodów, owoc, wino są chyba dobre bo jestem w grupie ryzyka cukrzycy". Zapytaj jeszcze o opinię na ten temat lekarza, bo to nasze babskie (a po medycynie nie jesteśmy) rozumowanie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:56   #2875
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
cześć mam pytanko czy mozna w II fazie jeść parówki drobiowe lub cielęce i ogórki kiszone???
Moim zdaniem parówki są zbyt tłuste, choć czasami zjem kęsek jak mi dziecko nie doje, ale raczej nie więcej. Kiszone pewnie można, ale też znowu nie za dużo, bo mają dużo soli, myślę, że małosolne byłyby lepsze. Korniszony możesz też na PP ale tylko jako przyprawa, czyli bardzo mało, bo są na cukrze. Na pewno świeży ogórek będzie cud miód. Może ktoś będzie miał inne zdanie.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dokładnie ten temat dzisiaj poruszyła koleżanka w pracy. Wyczytała w jakiejś gazecie opinie o diecie Dukana. Poza jakimiś bzdurami pisali wlaśnie o podniesionym cholesterolu i możliwości cukrzycy po wyjściu z diety. Doszłyśmy do tego, że jak długo nie jesz cukru i trzustka nie pracuje tzn mniej to może mieć później problem z powrotem do normy i wytwarzeniem wszystkiego co potrzebne. Konkluzja koleżanki "moje grzeszki gałka lodów, owoc, wino są chyba dobre bo jestem w grupie ryzyka cukrzycy". Zapytaj jeszcze o opinię na ten temat lekarza, bo to nasze babskie (a po medycynie nie jesteśmy) rozumowanie.
No to mnie bardzo, ale to bardzo zmartwiłaś. Czy ktoś mi coś jeszcze powie na ten temat?

Edytowane przez rumcia1
Czas edycji: 2010-08-19 o 17:57
Stary 2010-08-19, 17:56   #2876
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
A teraz ponawiam pytanie o ujędrnianie ciała, być może niedokładnie czytam, ale chyba nikt mi nie odpowiedział. Jakie są Wasze sposoby na wiszącą skórę? szczególnie brzuch, ręce, piersi. Dzięki
ja nacieram sie 3razy w tygodniu peelingiem kawowym, codziennie smaruje sie serum ujedrniajacym "mrozacym" Eveline
http://www.bazarek.pl/produkt/801479...drniajace.html

oraz biust serum Eveline,
http://www.bazarek.pl/produkt/10790/...do-biustu.html
co drugi -trzeci dzien, w zaleznosci jak mam czas zasuwam sie rekawica ze zdjecia
Stary 2010-08-19, 17:59   #2877
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja też się zastanawiam nad zmianą trybu z 5/5 na 4/3. Na warzywach ssie mnie, moglabym jeść i jeść, po zmianie trybu było by mniej takich dni. Co myslicie?
ja polecam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 18:05   #2878
Konczita
Zakorzenienie

wróciłam buu zjadłam kilka chrupek kukurydzianych muszę zamknąć się w domu koniec spacerków z przyjaciółkami mające maluszki które ciągle coś muszą szamać
Stary 2010-08-19, 18:11   #2879
milaminka80
Raczkowanie

Mam pytanko w związku z zaistniałą dyskusją na temat cholesterolu i jaj?? To ile dziennie tych jaj dziewczyny jecie?? Ja badałam sobie chol. z jakieś 1,5 roku temu i miałam w normie ale na granicy. Niby chciałabym teraz też zmierzyć, ale zapewne wyniki przechwyciłaby moja mamuśka i gdyby były wyższe, zaczęłaby mi suszyć głowę ze mam skończyć dietę, a tego chce uniknąć. Ja jem tak 2 jaja dzienni. A ostatnio to mam coraz większa na nie ochotę, przede wszystkim w dni PP. Ile jaj jest przyjęte za dozwolone??
Stary 2010-08-19, 18:19   #2880
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
czarownica3006 sprawdzałaś ten elektroniczny bra-fitter czy jest dobry?
tak, wyszedl mi rozmiar taki jak nosze ale pamietaj, ze bardzo wazny jest też krój a sama nie bedziesz wiedziala jak stanik ma lezec, postarac sie trafic do sklepu z bra-fittingiem chociaz na samo dopasowanie, to nic nie kosztuje

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
parowki???? nieeeeeeeeee!!! przeciez to najgorszy syf, do 70% tluszczu i resztki z kurczaka, nawet pazury i dzioby!!!!
a ogórki ja jem ale na PW

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości