|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
Cytat:
To lecz się koniecznie tak co na ślub będzie zdrowa i pełna sił i koniecznie idź do lekarza Cytat:
bardzo fajny pomysł z tym prezentem ![]() Cytat:
Cytat:
nie widze sensu stresowania naszych mam ![]() Cytat:
![]() śliczne macie obrączki, a suknie nam pokażesz?
|
|||||
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
Witam Kochane
Przepraszam ale nawet nie mam ostatnio włączyć komputera... Nie mogę uwierzyć, że to już pojutrze Jeszcze trochę rzeczy mamy do zrobienia, mam nadzieję, że wszytko się uda
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() dziewczyny dzwonił do mnie przed chwilą pan umówić się na rozmowe kwalifikacyjną na ponidziałek to niesamowite jakie punkty można dostać za prawko i samochód, w życiu nie pomyślałam, że takie rzeczy pomagają znaleść prace w przedszkolu
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obraczki ladne gospella dziekuje czuje sie dobrze ![]() wszystko bedzie dobrze a Ty bedziesz piekna PM,
|
|
#3395 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cieszę się że Twoje relacje z teściową się poprawiły moje się pogorszyły, jakoś ciężko mi się z nią dogadać, wcześniej były tematy slubne, a teraz nie mamy żadnych... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super, mam nadzieję że poniedziałkowa rozmowa dobrze pójdzie i że dostaniesz tą pracę ![]() u mnie po dwóch dniach cichych dni dostałam drugi z rzędu piękny bukiet cudownych róż ( po wczorajszych stokrotkach Ale stara się naprawić to co nabroił i dzisiaj mielismy bardzo miłe godzenie się |
||||
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale słodko Cie tż przeprosił nieźle musiał nabroić ze taka twarda byłaś, no ale godzenie się jej najlpesze ![]() co do teściówek to ja z moją nigdy nie iałam specjalnych tematów do rozmowy, teraz też niemam bo ona ślubem się nie interesuje w ogóle, a potm tym bardziej nie będe miała ![]() dziękuję za kciuki, mam nadzieję, że podziałają fajnie by było, gdyby się udało bo miałabym kontak wtedy z różnymi przedszkolami na bieżąco (bo mam prowadzić zajecia z angielskiego w różnych przedszkolach) i gdyby w którymś się zwolniło miejsce, to zawsze miałabym większe szanse na dostanie się tam jako już sprawdzona osoba ale wykombinowałam
|
|
|
|
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam propozycję uczenia dzieci angielskiego w przedszkolu |
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja, jeśli dostane tą prace to na penwo sie zdecyduje, chociaż na pewno będe się ostrożnie przygotowywać wszystkie zajęcia i porządnie się do nich przykładać to dla mnie szansa żeby załapać się na jakiś etacik w jednym przedszkolu ![]() A Ty ogólnie jaki kierunek kończyłaś? bo ja edukacje elementarną z dodatkową specjalnością j. angielski, przedszkole to moja bajka, ten angielski niekoniecznie, ale co zrobić
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-08-19 o 21:23 |
|
|
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
to super
![]() Certi Acelinka, dzięki dziewczyny za miłe słowa ![]() a z teściowa też nie mam o czym gadac, dlatego nie mam konfliktów raczej jestem ostrożna , bo ona jedno mówi a drugie robi......
|
#3400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietaj ze nawet jak cos nawali to tylko my o tym wiemy, goscie beda zachwyceni Wami! A poza tym trzymamy przeciez kciuki - jak za wszystkie PM-ki! ![]() Cytat:
A angielski w przedszkolu wyglada pewnie jak u pierwszakow. Duzo spiewania, kolorowania, troche gimnastyki przy niektorych zabawach. Bo to ma byc nauka przez zabawe wlasnie. Nie martw sie! Ja uczylam pare lat w gimnazjum a jak w zeszlym roku mialam pierwszy raz w zyciu pierwszaczki to tez panikowalam. Ale potem mozesz uslyszec ze jestes sliczna, ze pania kochaja. I jeszcze pytanie czy masz corke- bo by sie z nia umowil! Cytat:
![]() Cytat:
Oprocz jednej sprawy ktorej mu nie wybacze. Nie przyjechal do Polski na slub swojego jedynego syna!
|
|
#3401 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale się dzisiaj rozpisałyście
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() MAM RZECZY DO PRZYSTROJENIA MIESZKANKA, PODUSZKI I MATERIAL ECRU HAFTOWANY DO BLOGOSLAWIENSTWA, Z 10 ZAPROSZEN NA SLUB, GOLABKI, LANCUSZKI KWIATOWE, KWIATY NAD LUB POD KLAMKI AUTA... CHETNE PROSZE O INFO NA PRIV wszystkiego dobrego
|
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
cześć
ja tylko na chwilkę. dziś (a w zasadzie wczoraj, bo już jest po 1 w nocy) miałam przymiake sukni. i jestem totalnie załamana. nic nie jest tak jak miało być!!!! a wszystko miało być już na gotowo. poprawek milion. w biodrach zupełnie za mała, na wiązaniu na plecach wygląda jakby była przynajmniej 5 nr za mała. biust mi spłaszczyły tak, że wyglądam jak decha, a falbanę-zakładkę, którą zrobiły tak tylko na wzór, żebym widziała koronkę przypięły zamiast po skosie to na prosto. no żesz k...a mać! ryczeć się chce.... to się uzewnętrzniłam i idę spać, bo mam dość dnia dzisiejszego....
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
organizacyjnie to wiem jak to poogarniać i o co chodzi, ale będe się solidnie przygotowywała ze słownictwa żeby i nie wpoić żadnych złych nawyków językowych, tak to jest niestety, że jak pani w przedszkolu nauczy np. złej wymowy jakiegoś wyrazu, to potem trudno to poprawić i nawet mama anglistka nie pomaga, bo przeciez "pani w przedszkolu wie lepiej, bo jest najlepsza, najładniejsza, najfajnijesza" itd itp Ogólnie, to wolałabym w szkole uczyć w klasach 1-3 ale tam to teraz nawet po zanjomości nie idzie się dostać na etat, z ponad 100 osób na kierunku to tylko jedna dziewczyna dostała prace w szkole i to tylko na zastępstwo bo jakaś nauczycielka jest na macierzyńskim. No nic póki co, mam nadzieję, ze uda mi się dostać te godzinki angielskiego a na szkoły uderze znów w kolejne wakacje, może jak już te sześciolatki pójdą do szkoły, to będą mieli większe "zapotrzebowanie" ![]() Cytat:
jak cudownie, że już piątek
|
||
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy nowych! Prosimy i pochwalanie się pilnie listą załatwień, suknią itd
Kurcze, wlasnie dlatego sie obawialam szycia sukni...wolalam isc do salonu i przymierzyc...chociaz takie kupno tez mi sie nie udalo no ale... :P |
|
|
|
#3406 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja skończyłam prawo jestem na aplikacji notarialnej ( co wiąże się z obecnoscią w kancelarii przynajmniej raz z tygodniu- ja jestem poniedziałki, wtorki i nic na tym nie zarabiam, a aplikację muszę opłacać )no więc zastanawiam się nad pracą jakąś chociaż na kilka godzin żeby sobie coś dorobić, tyle że jeszcze nie wiem czy rada wyda mi zgodę na taką pracę, nie wiem za barzo czy to podlega pod pracę naukową, dydaktyczną, albo dydaktyczno- naukową, Mam FCE i dyplom ukończenia dwuletniego kursu CAE bo jakoś do niego nie podeszłam, tyle że już mam mało praktyki i dużo pozapominałam, no i boję się tego przedszkola, mówią że nie trzeba mieć żadnych pedagogicznych studiów ani nic takiego, ale jednak- praca z dziećmi które są mało cierpliwe wymaga sporo cierpliwości i kreatywności, ta praca to jeszcze nic pewnego, ot taka alternatywa dla nic nie robienia tyle że właśnie od września zaczynają mi się praktyki w sądzie jeden dzień więc już 3 dni będę miała z tygodnia z głowy, a jeszcze na aplikacji będę miała kolokwia na które kiedys musze się przygotować, a które są bardzo ważne bo zależą od dalszej edukacji więc nie wiem jeszcze czy się podejmę jakiejś dodatkowej pracy... Cytat:
kuźwa a ja to zmęczona nie jestem tylko ona bo ma małe dziecko, które jeszcze na pół wieczoru oddała teściom swoim, no myślałąm, że jej coś powiem niemiłego, powiedziałam tylko że my też jesteśmy bardzo zmęczeni, a ona na to że no my to powinniśmy bo to nasze wesele byłoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też miałam na początku szyć suknię, ale wiedziałam że takiej bezmetkowej nigdzie nie sprzedam i że nie uszyją mi tak idealnie jak suknia z salonu... |
|||||
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
oj ja też juz coś o tym wiem, w ubiegłym roku mieliśmy 4 wesela i dostałam od taty materiały więc postanowiłam sobie uszyć cztery różne kreacje, ile musiałam się nachodzić, naprosić, mierzyć i tak ostatecznie było źle, a w ogóle jedną sukienkę robiłam rok temu, ale nie miałam czasu jej przymierzyć bo był taki sam materiał jak innej którą mi krawcowa uszyła i miała uszyć na wzór tej i ja ją mierzę jakoś niedawno a ona jak worek na mnie, bez wcięć, źle ramiączka przyszyte ( w połowie biustu ) no masakra, niedługo się znowu do niej wybieram bo czekają nas dwa wesela jeszcze w tym roku więc muszę przerabiać sukienki |
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
mariiasia ale kicha z tą kiecką o kurczę, spojrzałam na suwaczek. 50 dni a jeszcze tyle rzeczy do załatwienia |
|
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupiłam gotową i miałam w nosie, ale miałam zamiar szyć- ciekawe co by to było... Certi ja ze swoją mało gadam mało przebywam, więc luz- i to jest metoda.... a co do angielskiego certi tez mam fce i kurs cae tylko studia inne, no ale ja zang niewiele pamiętam
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie dostałam wiadomość że jutro między 10-11 mam dostać w końcu film i foty z wesela
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam na allegro jakąś firmę z Tych, która za ok 1000zł szyje na zamówienie suknie.... na zdjęciach wyglądały cudnie, komentarze też były ok. ale mimo wszystko bałam się ryzykować... ![]() a co do teściowych fakt.... im dalej od nich tym lepiej
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
mariiasia kurcze szkoda ze tak wyszlo z suknia, na pewno wszystko poprawia i bedzie ok tylko ze nerwy trzeba sobie popsuc,
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Chilanes co u Ciebie Kochana?
dziewczynki jutro ślubujące: Lusmarija,agawoo,mmmmmm jak tam stresik jest obecny? Pewnie nie będziecie miały czasu odwiedzić nas przed wielkim dniem ![]() |
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Certi Stresik pojawia się i znika, w zależności od tego co akurat mam do roboty. Właśnie wróciłam z pazurków, za chwilę jedziemy odebrać ciasta z cukierni. Zajrzałam do Was na chwilkę, bo przez ostatnie dni nie miałam czasu :/ Jeszcze dzisiaj czeka nas spowiedź i przecwiczenie pierwszego tańca, bo okazało się wczoraj, że na sali mamy za mało miejsca na nasz taniec...
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jutro ślubujące ja szczególnie trzymam za Was kciuki i życzę Wam wszystkiego najlepszego
Wszystkie pozdrawiam ![]() U mnie ciężko, nie wiem, jak przeżyję jutrzejszy dzień Tak mi źle, to dawno nie było....Mam w końcu podłączonego neta
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
chilanes trzymaj sie skarbie
wszystkim jutrzejszym PM zycze wszystkiego najlepszego oczywiscie
|
#3418 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
certina: to niezla masz tesciowke masakra, z prawie wszystkimi jest cos nie tak...Cytat:
My jeszcze musimy czekac mam nadzieje ze niedlugo beda fotki i film![]() Cytat:
|
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szyłam kieckę u krawcowej i wszystko było tak jak miało być
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

Nie przyjechal do Polski na slub swojego jedynego syna!

Zakończone: 2
kuźwa a ja to zmęczona nie jestem tylko ona bo ma małe dziecko, które jeszcze na pół wieczoru oddała teściom swoim, no myślałąm, że jej coś powiem niemiłego, powiedziałam tylko że my też jesteśmy bardzo zmęczeni, a ona na to że no my to powinniśmy bo to nasze wesele było
a jeszcze tyle rzeczy do załatwienia