|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
spadam do lozka, dobrej i przespanej nocki kochane
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
papi u nas sie tak mowilo czesto dzyndzel
a z laktatorami mialam to samo. avent reczny to jak dla mnie g... wart a medela mini rewelacyjna. no ale coz za dlugo mi nie posluzyly. aventu probowalam ze 3 razy sciagnac i nic nie lecialo a medela sobie radzila ale 2 albo 3 razy tylko sciagalam i odpuscilam sobie. no i chyba trzeba je bedzie sprzedac bo tylko miejsce zajmuja a raczej za szybko sie nie przydadza ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- ja tez uciekam. dobranoc mamuski |
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa to najnowsze tabletki jakie sa na rynku ja bralam yasminelle one byly przed yaz jak dla mnie byly ok zadnych skutkow ubocznych
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- ja tez uciekam dobranoc
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kąpania malucha to jak się budzi na jedzonko albo ma akurat aktywność bo wstanie wcześniej to wtedy jest kąpany, zaraz po kąpieli jest jedzonko i spanko ![]() Kurde.. moje dziecko mnie zaskakuje.. wczoraj zjadł o 20:00 i zasnął.. potem się przebudził na zmianę pieluchy po 21:00 i spał dalej do.. uwaga... 5:45! Toż to strasznie długo jak na miesięczniaka! ![]() Dziś pojadł o 20:00 wciągnął aż 160ml! (a zawsze ok 120-130) i lula.. ciekawe do której ![]() Aaaa! I dziś walnął do mnie 2 uśmiechy.. nie takie lekkie uśmieszki jak np przez sen tylko takie pełna gębą ![]() I dziś po raz drugi w życiu posadziłam go na huśtawce.. siedzi taki trochę wygięty ale po 3 minutach walnął znowu meeega kupala - od pięt az po plecy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chcę ci wmawiać że to jest to samo ale ze zdjęć wygląda bardzo podobnie i nawet mojego M zawołałam i też tak stwierdził. Nawet gdzieś na płytce miałam fotkę tej wysypki małej bo robiłam zdjęcie przy kąpieli to bym ci pokazała dla porównania ale musiałabym poszukać jutro. |
|
|
|
|
#2136 |
|
Konto usunięte
|
Siala_bala: Aaaa! I dziś walnął do mnie 2 uśmiechy.. nie takie lekkie uśmieszki jak np przez sen tylko takie pełna gębą
![]() I dziś po raz drugi w życiu posadziłam go na huśtawce.. siedzi taki trochę wygięty ale po 3 minutach walnął znowu meeega kupala - od pięt az po plecy hehe widzę, że moja teoria czasu pojawiania się świadomego uśmiechu wywołała zainteresowanie i każda śledzi bananki malucha chyba lepiej jeśli z ekscytacji chociaż może "pozycja" mu się podoba |
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
W czapce "pilotce" mały odleciał w krainę snów
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie moge sie doczekac usmiechowNa Lene Farminki tez chustawka dziala kupkopednie ![]() no przeslizny maluszek grzeczniutko spi ![]() Siala chyba lepiej juz z histeria jego? placze jeszcze? Basia uwierz mi tez mialam podejscie minimalistyczne i zgodne z natura, ale w momencie jak mala plakala, wrecz darla sie i wila z bolu caly dzien to juz nie moglam na to patrzec, wczoraj tez sie mi to powtorzylo i trwalo 4h!! i to byly 4h placzu i bolu Nie chce wiecej tego la malej i teraz juz prewncyjnniie bede dawac, mozna stosowac zapobiegawczo i nie szkodzi malej, wiec nie mam obaw o stosowanie kropelek, ktore pomagaja
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa - my jak TZ mial urlop to szalelismy nic nie bylo bo dobrze sie czulam
A jak pracuje to w tyg z 2 i weekend![]() Siala - robi postepy moja rozniej, czytalam ze w 6tyg dzieci jedza wiecej niz zazwyczaj i to sie sprawdza zjadla i zasypia w lozeczku Slicznie wyszedl![]() Itakaska - mam nadzieje ze Marysi szybko przejdzie ![]() A ja mam chyba depresje, mam nerwa na Tz ze mnie olewa, wychodzi do pracy nie daje buziaka i wogole jakos czuje sie nie kochana...czasem mam juz dosc siedzenia w domu chcialbym miec dzien dla siebie, wsiasc w auto i pojechac sobie gdzies SAMA....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudny ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- michal wczoraj zjadl o 19.30 i zasnal po kapieli o 21. wstal w nocy dopiero o 2.45 czyli nie jadl ponad 7 godzin! pierwszy raz mu sie to zdarzylo |
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie
mowie o "jezyku niemowlat" i metodzie 3-5-7. tyle ze ja dostosowuje ja do nas, nigdy nie pozwalam plakac Zosi dluzej niz 5 min. a zaczynam o d 2 min. najpierw tule i kiedy jest spokojna odkladam do lozka, jak placze to po 2 min wracam, biore na rece, uspokojam, odkladam i wychodze. i stopniowo wydluzam czas. zwykle wystarcza kilka razy. i odkrylam ze zasypia lepiej przy zapalonej lampce. wtedy sie rozglada i jakby poznawala swoje miejsce. patrzy na kolorowe motylki na scianie i jest ok dzieki Siala jakis slicznyu twoj synus Zosia poszla spac, dzis troche wczesniej. Marysia dostala syrop o 7 rano wiec na razie ok. a ja dostaje rozdwojenia jaźni
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki!!!
Jak tam wasze nocki ? Ja dziś troszkę pospałam, Patrycja zjadła o 23:30 potem o 4:00 i rano o 8:00 więc nieźle za to wcześniejsza noc to porażka jak wstała na jedzenie o 3:00 to do 6:00 spać nie chciała a ja ledwo żywa bo o 1:00 dopiero sie spać położyłam, aż zła na nia byłam ale jak spoglądała na mnie tymi kochanymi oczkami to mnie rozczulało i złość mijała. Od wczoraj zmagam sie z pierwszą @, masakra jakaś, zalewa mnie nieziemsko, leje sie dosłownie, zużywam podkłady poporodowe które mi zostały ,zaczęłam juz sobie wkręcać że to nie @ tylko jakiś krwotok ale nic mnie nie boli gorączki nie mam, poczytałam na forach i dziewczyny też miały tak bardzo obfite pierwsze miesiączki ( nie wszystkie oczywiście), zresztą wczoraj jak rozmawiałam z moją gin to powiedziała że to okres, szczególnie że ja od trzeciej doby nie karmie piersią i brałam dużo tych leków na zatrzymanie laktacji. Mój M pojechał z Martynką dzis w góry do Karpacza, żeby jej troszkę urozmaicić te wakacje, tym bardziej że nigdzie w tym roku nie byliśmy.Wracają wieczorkiem bo goście mają wpaść.Tak więc my z Patunią dziś same, może później wybierzemy się na spacerek. |
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu to niezle musisz to wszystko organizowac. ale mam nadzieje ze pomoze i Zosia sie nie zarazi
Misio
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Super.. taki mały facio
![]() mój to taki robal ![]() Mały już nie urządza takich histerii ale często płacze bo nie może zasnąc w ciągu dnia.. jak przyśnie to się za chwilę budzi i taka dupa a nie spanie.. i tylko ze smoczkiem za dnia (w nocy bez) ale jak smok wypadnie to znowu pobudka.. nie znalazłam skutecznego sposobu na usypianie.. oprócz jazdy samochodem ale nie będę z nim jeździć w kółko bo zbankrutuję na paliwie ![]() Kurdeee o 9:20 jadł.. pobawiliśmy się, pouśmiechał się wreszcie do mnie
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- a no i fajnie ze juz nie ma histerii
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem chwile pokweka teraz spi na brzuszku![]() Dzis po 16 ide do kolezanki do szpitala bo urodzila kolezanke dla mojej Anastazji, zamowilam jej mate edukacyjna, bo ubranka to po Nastce oddaje
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-20 o 11:01 |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa
u nas dokladnie tak samo a Micho zachwyca
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
w biedronce sa skarpetki chyba 3,50 za 2 pary a w przyszlym tygodniu bedzie termometr na podczerwiec za 39,90
|
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...23/01/04_b.jpg
||
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilke napisze ze bylismy u lekarza powiedzial ze to uczulenie plus potowki i nie kazal kapac malego codziennie tylko np umyc mokra myjka i odtsawic oliwki plyn do plukania itp jak w ciagu tygodnia do dwuch nie przejdzie to wtedy bedziemy szukali glebszej przyczyny
|
#2153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny czy tez macie problem z ulewajacym sie pokarmem u dzidzi? Karmie piersia, jak sie naje to przytulam ja tak w pionie i czekam az sie odbije. Pozniej jeszcze ja ponosze i odkladam do spania. Non stop zagladam do lozeczka czy sie nie dlawi i czy jej sie nie ulewa. Staje sie to dla mnie meczece.
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2155 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a jeszcze po 3 tygodniu daje Cebion multi czy wasze maluchy tez do dostały ? jaszczka dobrze, ż emogłaś zostac z Patrykiem oby szybko sobie z tym poradzili ![]() itakasia no to przykładowo wczorajszy dzień: - wstał o 6, jedzenie 5 minut - jedzenie o 7.55 przez 8 minut po czym poszedł spać - 11.25 jedzenie 10 minut ( z butli pierwszy raz bo chciałam zobaczyć ile zjada - 100 ml ) - po jedzonku był spacerek - jak wróciliśmy jedzenie o 15.10, minut 6 + 4 ( plusy daje wtedy gdy je i zaczyna przysypiac więc go odstawiam albo próbuje żeby bekną i się okazuje, że jednak dalej chce jeść ) - jedzenie 17.20 4 minuty -jedzenie 18.10 6 minut -gdzies w między czasie przysypiał - jedzenie 19.40 12 minut - około 20.50 kąpiel zakończona histerią i jedzeniem o 21.10 przez całe 3 minuty - troche aktywności i poszedł spac koło 22 -0.15 jedzenie 4+4+4+2 ( nasza pierwsza noc z histerią -jedzenie 3.35 4+4 -jedzenie 6.00 4 minuty -jedzenie 7.00 8 +2 -już od tej 7 chyba nie spał ( pisze chyba bo ja spałam )-jedzenie 9.10 5 minut -jedzenie 10.40 14 minut - i od tej 9 nie śpi do teraz nie wiem czy wcześniej spał czy nie także dla mnie to jest takie dziwne, że czasem po 3 minutach jedzenia śpi 3 godziny ( jak po karmieniu wieczorem) a czasem po dłuższym karmieniu chce jeść znowu za godzinę. i na pewno nie jest tak, że cyckiem mu zatykam buzie jak się tylko odezwie bo zawsze próbuje sprawdzić czy to jednak nie coś innego albo smoczek daje ale gdy widze, że smoka wypluwa a buźką szuka dalej cyca to raczej głodny ![]() ogólnie jest grzecznym dzieckiem ( pomijając dzisiejszy dzień bo marudzi jak nie wiem ) bo płacze tylko praktycznie jak chce jeść, chodź ostatnio doszły problemy z gazami mimo, że z kupka problemu nie ma widzisz może co robie źle ? tyś doświadoczona mamuśka to może wyłapiesz i dzisiaj jest tak strasznie marudny aż się zastanawiam czy to nie skok rozwojowy ale chyba za wcześnie jeszcze bo we wtorek skończy miesiąc ale urodził się w 38 tygodniu i wogóle to obiecywałam sobie, że mały nie będzie spać ze mną i akurat nie umiem go zostawić w łóżeczku ale nie z jego winy ( ładnie spał sam ) ale dlatego, że to ja kocham się do niego przytulać w nocy i nie umiem sobie tego odpuścić mimo, że wiem, że się przyzwyczai i może być problem z oduczeniem jak będzie starszy. ale od dzisiaj wprowadzam spanie w dzien w łóżeczku, bo zazwyczaj cały dzień leży w salonie albo na kanapie albo na podłodze ( na kocyku oczywiście ) i tam też śpi bo chciałam mieć go cały czas na oku ale od dzisiaj na spanie będe go zanosiła do sypialni do lóżeczka aaaa się rozpisałam nie krzyczcie na mnie co do choroby to mam nadzieję, że szybko wypeęzicie i córy nie będą musiały siedzieć w pokoju ![]() Cytat:
i problem jest też, że jego nie da się przystawić jak piszesz przykładowo o 19 "bo ja tak chce" bo jeśli śpi to nie da się go niczym wybudzić cycem też nie więc muszę czekac aż on nabierze ochoty :/a z pupą to już mnie trafia :/ niby się goi ale dalej troche zostało i momentami się powiększa potem znowu goi i tak w kółko ![]() Cytat:
Cytat:
) i ogólnie nie bardzo ale ona ma jakieś problemy hormonalne więc moze dlatego anoxa co do buźki to ja nie pomoge bo się nie znam a sama mam problem ( a myślałam, że nie mam ale patrząc na wasze zdj to też chyba mam ) 1 zdj to było z 2 tygodnie temu to położna mówiła, że to trądzik i żeby sie nie porzejmować i wlasnie w niektóre dni było więcej w niektóre mniej a znowu wczoraj wyskoczyło mu cos takiego co na zdj 2 i 3. zdj robiłam dzisiaj rano i teraz buźka ładniejsza jest ale na ciele zostało. zastanawiam się czy to może nie od tego, że przed wczoraj na spacerze ulał sobie i ja mądra nie wzięłam ubranka na zmiane więc z pół godziny miał mokre właśnie na dekolcie więc może go przez to tak wysyfkowało ? tyle że najbardziej zaostrzone miał to wczoroaj wieczorem, no nie wiem jeśli do jutra nie zniknie to do lekarza aha papi mówisz że charczy ? a nie ma czasem zatkanego noska ? mój też tak strasznie charczał a jak zaczęłam mu po 2 razy dziennie kropelki do nosa i na brzuszek to byłam w szoku ile śpikulców mu ten nosek zatykało ( mimo że nie było ich widac ) Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-20 o 12:30 |
|||||
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
A co to refluks?
|
#2157 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale przybiera dobrze, więc się nie przejmuje bo poprostu je łapczywie a do tego wcześniej nie odbijał wogóle, no poprostu nie dało się dopiero teraz od paru dni odbija nie wiem co miało na to wpływ
|
||
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej 2 razy zdazylo sie ze zwymitowala, ale za lapczywie jadla, a odbija jej sie jak tatusiowi, jak by browara wypila...a ulewa jej sie tez zdako, czasem jak sie jej odbije to poleci lekko po policzku kilka kropel
![]() Co do charczenia to moja tez, ale klade na brzuszku zakrapiam sola i schodza gile, normalnie wieksze niz ja mam u siebie ![]() Mala spi juz 4h 30 minut na brzuszku
|
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
wiolek-moja ma bardzo podobna wysypke-na twarzy i na klatce piersiowej. tez jutro wybieram sie do znajomej pediatry.
|
|
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
dokladnie to nie wytlumacze i nie chce pogmatwac. ma niewyksztaltowana jakas zapadke czy cos takiego i mu sie tresc zoladka cofa i stad ulewanie i wymioty
Cytat:
Cytat:
wiolek a te krostki wygladaja jak u mojego miska. najpierw mowili ze to skaza ale nie ma alergii na mleko jednak i mam smarowac mascia. moze warto sie przejsc do lekarza bo u nas to chyba atopowe zapalenie skory |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

chociaż może "pozycja" mu się podoba

tez nie moge sie doczekac usmiechow
Nie chce wiecej tego la malej i teraz juz prewncyjnniie bede dawac, mozna stosowac zapobiegawczo i nie szkodzi malej, wiec nie mam obaw o stosowanie kropelek, ktore pomagaja

ale nie będę z nim jeździć w kółko bo zbankrutuję na paliwie