|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
za turlanie. za tatata Ale pod koniec to już jej chyba nie smakowało.A jedzenie bez śliniaka? U nas byłby już cały obiadek, deserek na rękach, stopach, ubraniu i Bóg wie gdzie jeszcze. Wogóle to muszę kuić już to krzesełko bo mi kręgosłup siądzie ![]() Cytat:
![]() Hehehe a co? Niech się uczy, łatwiej zrozumie kobiety Cytat:
![]() Cytat:
A ja ostatnio mruczałam a dziś moje maleństwo siedziało całe 12 sekund (liczyłam Ktoś ise nabijał, że się cieszę że dostałam okres . No jak się podejrzewa ciąże to radość na maxa Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-19 o 19:05 |
||||
|
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
zezarlo mi posta
![]() a chcialam sie pochwalic, ze moja corcia nauczyla sie robic kosi kosi lapki i klaszcze sobie od wczoraj ![]() zapomnialam napisac, ze jak bylismy w polsce, to poszlismy do kina na jeden z tych seansow specjalnie dla niemowlat. Liwia nie docenila filmu, pol przespala, pol przemarudzila, za to mama byla zachwycona, ze jej sie udalo 'incepcje' zobaczyc
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wpadam się pożegnać przed wyjazdem.
Jesteśmy już spakowani (tona bagażu..), i zaraz kąpiemy Filipa, i wyruszamy w trasę. Trzymajcie za nas kciuki obyśmy cali dojechali. Wiedeń, Słowenia, Praga - przybywamy!! Wracamy za jakieś dwa tygodnie.. na bieżąco pewnie relacje będziemy zdawać na FB ![]() paaaaa
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Papa youyou. Szczęśliwej podróży, pięknych widoków i udanego wypoczynku.
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
zasłona
pięknie, mój Tom nie umie z brzucha na plecy tylko na brzuszek śmiga.you udanego wypadu ![]() gosbaj, karola dzieci na podłodze a mamy z laptokami obok
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka masakra! Dziwne żeby tak się stało...
Youyou udanej podróży! Karola nasze puzzle jeden dzień były tylko mata a tak to ciagle mały je rozkłada a ja składam. Ale ja wyjełam te małe elementy- kółka paski. Gosbaj, bo wie, że o nim tam piszesz ![]() A ja mam przesrane... dzień z marudą i jeszcze sprzątanie z grubsza chociaż, bo się kurzy z góry i teraz tak codziennie będzie przy gładzi Za to mały ewidentnie nie śpi od jakiejś 14 drugi dzień do 19! wtedy to okapany zostaje połorzony spać. Zaraz na klubie wrzuce piżamke na nim jaką fajną babcia mu przysłała i jak myjemy ząbki |
|
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super
Mama będzie dyktować co Krzysiu ma napisać ciotkom wizażowym ![]() Cytat:
za przewracanie.Drugi filmik boski ![]() Cytat:
Adaś mały cwaniak ![]() Luiza od paru dni gada jak najęta ![]() Dzisiaj bardzo ładnie spała. Jedno spanie dłuższe 1,5 godziny i kilka drzemek po 30 minut. Cieszę się, bo ostatnio nie spała od 14 do 19 i była masakra
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
ZASLONA super sie przekreca a jak ladnie je moj Szymek nie lubi kaszki niestety,
PATINKA kurcze ciekawe dlaczego tak moze faktycznie krzywo wlozone bylo, fleurdelacour brawo za kosi lapki ![]() YOU udanego wypoczynku a moj Szymek dzisiaj pierwszy raz dal rade raczkowac kawaleczk ek i probowal siadac
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona
za przewrotki? A Ty nie karmisz plastikowa łyzeczka? I bez sliniaczka? Sebus byłby cały brudny![]() Elcia Moj leniuch to pełza ale juz nie tylko dookoła siebie a po całym pokoju![]() Fleur ![]() Kancia hehe ja tez tak, ze robie, laptop na podłodze a mały buszuje uzalezni enie to prawda![]() Jak zacznie chodzic to sie skonczy Ja dzis dałam Sebusiowi biszkopta zamoczonego w mleku- taka packe zrobiłam, ale mu smakowało U nas próba glutenowa wyszla pomyslnie to teraz juz powoli zaczynam dawac inne rzeczy![]() Ale bez zebny jeszcze ...cały czas czekamy, marudził dzis caly dzien, w nocy budzi sie z płaczem...ale ja nic nie widze
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Może uda mi się nadrobić jak Kuba wreszcie pojdzie spać
jeszcze nie śpiiiiiii ![]() Jestem skonana bo od 2ch dni przenosze i rozpakowuje naszze rzeczy głównie ciuchy ....jest tego cała masa i by to zrobić jakoś logicznie to mase czasu mi to zabiera ![]() Chyba łatwiej było by otworzyć lumpeks i sprzedać połowe Aaaaaaaa brawa za postępy dla Wszystkich mam i maluszków bo po łepkach widziałam że są ...Moja Julka coś na styl jak u Zaslony mówi baba baba baba baba ![]() Kuba też zaczynał od baba baba baba mam nawet go nagranego też miał 6 miesięcy http://www.youtube.com/user/pysiamn#p/u/24/o_DBp-CLqtg A to z wczoraj Julcia : http://www.youtube.com/watch?v=JipVr6DnEkg Zaslona przewrotki i nazwijmy to słowo "tata" Blondie za glutenowe proby a zabki pewnie już dokuczają / swedza dziąselka zanim ty je zobaczysz ![]() Elcia za raczkowanie chociaż kawałek ![]() you za udane wakacje i za podroz ![]() kalka za siad 12 sekundowy ja też dostalam teraz po 6 miesiacach okres ![]() Edit : zaczelam od końca ostatnią stronę nadrobiłam zostało mi jeszcze kilka - naście :? ![]() addicted pięknie wtaje ...moja to jeszcze taka gapa z ledwoscię się przewracaaaaaa jak przypomni sobie ze umie ![]() Blondi mały ma fajniutką minke jak rozpracowuje puzzle
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-19 o 23:28 |
|
|
|
#1754 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:zaslona za przekrecanie i tata ![]() karola hehe maly kombinator ![]() gosbaj swietnie Krzysiu tez chcialby cos napisac ![]() castilia dzieki ![]() kalka ooo butelka po wodzie u nas tez jest hitem Turla sobie ja roczka, ona ucieka, a Szymek za nia
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
You udanego wypoczynku!chętnie pojechałabym z Wami.
Madziulka jak Dawidek miał ok 2-3 mies. to lekarz zlecil morfologię, bo jego zdaniem był dużym chłopcem i może mieć niedobory żelaza,ale na szczęście wszystko wyszło ok. nie wiem czy mówiłam Wam,że miałam mały wybuch w domu, coś się przytkało w piecyku i odleciała przednia część i dymiło się.przezylam chwile grozy, na szczęście był TZ. co do spania, to Mój Mały spał w dzień tylko 2 h, obudził się przed 15 i zasnął dopiero przed 21!!!masakra. |
|
|
|
#1756 | |||||||
|
Rozeznanie
|
musi wiedziec co mama ciagle o nim wypisuje
![]() Cytat:
za przewrotki, Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pysiamn fajna ta baba podejrzalam tez filmik o odkurzaczu ![]() moja Natka mowi raczej cos w stylu "tej tej tej tej " a dzisiejszym ulubionym zajeciem bylo walenie matki po rece jak mala byla na przewijaku. a po kapieli rowniez na przewijaku niczego nieswiadom tatus podszedl i dostal blache po twarzy Malej walenie taty po twarzy podobalo sie bardziej niz walenie mamy po rece.
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
PYSIAM widze ze Julcia jezyczniem to robi jak szymek i tez prawie tak samo mowi
|
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
kalka
teraz już z dnia na dzień coraz dłuzej będzie siedzieć ![]() pysia super Julka gada i jaki jęzorek hihi ![]() moja zaczęła gadać tak porządnie od "tatatatata" później było "babababa" a "mamama" jest zazwyczaj wtedy jak jej źle i smutno a też jej się pokićkało jak się zeźliła, że jej chcę dać mleko które moja mama zrobiła i przyniosła i gadała "bamabama" poza tym to udało mi się sprzedać telefon na all wczoraj też kupiłam sobie spodnie i sweterek no i dla Julki oczywiście na wyrost body, dwa pajacyki i śpiochy a dzisiaj poszłam jeszcze raz bo czułam niedosyt zakupowy szukałam jeszcze dla siebie butów i bluzki jakiejś w efekcie kupiłam na wyrost dla Julki dwie bluzeczki z dł. rękawem, jedną z krótkim i sweterek a sobie kolczyki
|
|
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj u ie chyba skończyły się dobre czasy na wizażu
![]() Patrycja porzuciła już kompletnie pełzanie na rzecz czworakowania i nie chce na puzzlach tylko na podłodze i od dzisiaj zaczęła sama siadać z pozycji na czworaka i najchętniej to bym ją kaska na głowę wcisnęła ![]() widziałam, że tż sie dzisiaj wzruszył jak zobaczył naszego raczka, wcześniej oglądał zdjęcia z porodu chyba go to rozczuliło...mnie zresztą też, dzisiaj na spacerku rozmawialiśmy o tych chwilach jak wróciliśmy ze szpitala do domu.... zawsze się słyszało, że czas szybko leci przy dzieciach ale naprawdę nie wiedziałam, ze aż tak echh......... U nas po kąpieli tż robi masaże ubiera karmi i usypia, ja tylko przygotowuje ciuszki do spania, teraz właśnie zaczęłam składać rzeczy patrze a tam bodziak do spania sobie lezy, pytam tż w co ją ubrał, a on, że w to co mu dałam, poszłam ją zobaczyć a ona biedna spi w tym, w którym dzisiaj cały dzień chodziła tż mi mówi, że one przecież identyczne i się pomylił tylko ten który ja mu dałam była biały a śpi w różowym w serduszka- nieprawda, ze identyczne?
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niego to w ogóle nie ma róznicy czy to body czy pajacyk![]() dla PatrycjiPysiamn sliczne filmiki, Julka pieknie ten jezyczek wystawia ![]() Pola dobrze, ze sami nie byliscie w domu
|
|
#1761 |
|
Wtajemniczenie
|
a i zapomniałam o najważniejszym z 5 drzemek po ok 40 min w ciagu dnia zrobiła sobie 2 po max 30 min
![]() na logike jak dziecko bardziej się meczy, poznaje świat powinno być bardziej zmęczone mo bobas jakby odwrotnie
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
BARDOTKA tak samo u mnie TZ kompie malego i ubiera potem usypia a ja mu szykuje ciuszki do ubrania bo on twierdzi ze w szafie u malego ciagle zmieniam kupki z ciuszkami a co najlepsze od porodu kazde body pajace maja te same miejsca
|
|
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiałam sie jak to możliwe, że dziś nic przez cały dzień nie napisałyście ... ale w końcu do mnie dotarło, że to już przecież po północy
Przepraszam z góry, ale nie jestem w stanie nadrobić. Zajrzałam tylko na stronę, gdzie napisałam ostatniego posta )Chciałam się pożegnać na jakiś czas, bo jutro po pracy jedziemy na działkę na ponad tydzień i nie wiem czy będę miała okazję do Was zajrzeć ![]() Życzę miłego wizażowania |
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
bardotka
elcia mój jak ma ubrać Adzie w bodziaka np to zawsze otwiera szuflade z kosmetykami bo pierwsza a też od zawsze bodziaki sa w 2szufladziepatinka wg mnie na 100% tz nie zapiał dobrze Emilka,samo to że nie była rączka opuszczona a musi być.u nas zawsze tż wpinał ale ja też to robie.ale nie kumam ze pas nie trzymał? addicted a ty już urlop?odpoczywaj dziewczyny jakie macie sposoby na usypianie maluchów? :prosi :moja srajda już nie ciągnie cyca i odkąd zaczeła wstawać to mamy masakre z usypianiem!!!!zawsze wieczorem sama zasypiałaa teraz jak ją odkładam to ona sie zrywa i ciągle stoi i się wybudza dziś to trwało 1,5godz w dzień jak padnieta to siedzi u mnie na kolanach i puszczam w kompie piosenki,przytulam ją i odlot a wieczory sa rózne.związać jądziś myslałam o tym że drugie dziecko bym chciała za kilka lat ale chyba nie moge tak długo czekać bo ja już po 30-tce!!!!
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
youyou udanych wakacji! Czekamy na relację.
addicted to wizaż udanego wypoczynku na dziełeczce. Wczoraj próbowałam uspać małego w łóżeczku i bez smoka (bo tak to trzeba było go lulać na rękach lub w nosidełku). No niestety bez smoka się nie obyło. Marudził, marudził, jak dałam smoka to się uspokoił i sam usnął. Dobre i to, że nie obyło się bez lulania na rękach.Może za którymś razem w końcu się uda.
|
#1766 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za postępy należy się ![]() Cytat:
Ja wczoraj wrzucałam filmik z Julką i machinalnie odpaliłam filmik z 6 miesięcznym Kubusiem... Mąż zaglądam przez ramię i mówi do mnie rany jak to szybko mineło i jaki on był malutki ![]() A przy filmiku z pierwszymi kroczkami oboje mieliśmy taką nostalgię.... To se newraciiiiii ![]() Cytat:
Mi też cięzko idzie uregulować Julkę ... z Kubą poszło mi jak po masle Wczoraj wymysliłam że to chyba dlatego że Kuba mial codziennie prawię te samą pore wstawania...7:30-8:00 A Córcia ma fanaberie i potrafi o 4:30 być gotowa i zwarta do zabawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i czekać na Ciebie i odpoczywaj na działeczce Cytat:
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
też zauważyłam,że czas tak napitala że szok....jak Emi miał parę dni to myślałam kiedy to będzie jak będzie bardziej kumaty...teraz bym znów wróciła do czasów noworodka-z sentymentu....i te malutkie ciuszki-łapie się na tym,że wchodzę do sklepu lecę do rozmiaru 56 a za chwile OHO to za małe już na mojego brzdąca
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
PAtinka ja też się łapię na ciuszkach ...myslę sobie o to Ci ubiorę ...zzkladam za małe ....Już jedną siatę ciuszków oddałam ...teraz szykuje już nastepną
![]() Kuba rosnie z racji wieku już nieco wolniej ale Julka z prędkością światła ..wciąż za krtie rękawki lub body naciągnięte jak struna etc
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
to widac tylko ja czekam jak na szpilach az Tomek bedzie miał 2 lata
![]() pewnie to ze względu na jego spani i marudzenie... |
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
Kancia - ja też czekam jak Adaś będzie miał, najlepiej 3 lata, wtedy człowiek powoli odzyskuję jakąś część swojego życia, bo teraz to wszystko podporządkowane maluchowi. Chociaż nie powiem, rozczula mnie ta łysa pałka -zapałka, ten wieczny ślinotok, czasami nawet to jojczenie jego.
Jak byliśmy teraz na wczasach mój tż na spacerze kiedy on miał na rękach jedno (mniejsze), ja w wózku targałam drugie (większe, 5 lat, etap uwsteczniania przy braciszku) i obydwoje dyszeliśmy jak lokomotywy odkrył filozoficznie: "Jakbyśmy tak sobie machnęli dzieciaka zaraz na początku znajomości, to Maja miałaby teraz 15 lat, Adaś pewnie z jakieś 10, a my młodzi, prawie wolni i hajlajf". W ramach pocieszenia powiedziałam mu, że sami na wywczas pojedziemy za jakieś 12 - 15 lat. Jak dożyjem ![]() Addicted - będziemy tęsknić. A ja miałam jechać z Tobą, żeby drzewo porąbać czy coś... Znowu mnie (powiem kulturalnie) w konia zrobiłaś ![]() A pogoda ma być...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

W tle rozkminianie przez TŻa komputera 
za turlanie.
Ale pod koniec to już jej chyba nie smakowało.

. No jak się podejrzewa ciąże to radość na maxa 

całe szczescie, ze Emilkowi nic nie jest
tylko na brzuszek śmiga.

i za podroz 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
klask i:

a też od zawsze bodziaki sa w 2szufladzie