Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 18:51   #1741
kalka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość

A i się pochwalić zapomniałam: przewracamy się z brzuszka na plecy Tu dowód:
http://www.youtube.com/watch?v=1eu444nC7oI

A tu cudujemy przy jedzeniu i mówimy 'tatatatatata'- tż chodzi dumny jak paw W tle rozkminianie przez TŻa komputera
http://www.youtube.com/watch?v=luOSDWBXY7s

za turlanie.
za tatata Ale pod koniec to już jej chyba nie smakowało.
A jedzenie bez śliniaka? U nas byłby już cały obiadek, deserek na rękach, stopach, ubraniu i Bóg wie gdzie jeszcze. Wogóle to muszę kuić już to krzesełko bo mi kręgosłup siądzie

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Droga bydgoszczanko - blisko siebie mieszkamy, będziemy razem ćwiczyć. Rozłożymy maty na kładce i jechane.

Poniżej przedstawiam Wam zdjęcie jak to Adam masakruje puzzle piankowe. Ich funkcja jako maty dobiegła końca
Chciałabym zobaczyć jak ćwiczycie na kładce a najlepiej się do was przyłaćzyc. Proszę jaki Adaś okrywca.

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość

a to Krzys przylapany na czytaniu mamusi wizazu
Hehehe a co? Niech się uczy, łatwiej zrozumie kobiety

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Sebus wkoncu zasnałdzis wszystko jest inaczej, zmienił cały plan dnia, czesto płacze, niech te zeby wyłazą
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez _Ya Pokaż wiadomość
Wyskoczę jak Filip z konopi, ale poradźcie którą zabawkę z FP lub innej firmy wybrać, taką grającą, jeżdżącą itd. ? Muszę coś kupić, bo już mu się znudziły misie, grzechotki itd. teraz zabawka musi uciekać, grać, świecić Oglądam gąsienicę, ale on chyba jeszcze za mały jest (6,5 miesiąca)?
Hehehe, u nas ostatnio rewelacją są husteczki higieniczne tzn. paczka i pusta butelka po wodzie mineralnej.

A ja ostatnio mruczałam a dziś moje maleństwo siedziało całe 12 sekund (liczyłam )
Ktoś ise nabijał, że się cieszę że dostałam okres . No jak się podejrzewa ciąże to radość na maxa

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-08-19 o 19:05
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:31   #1742
fleurdelacour
Rozeznanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

zezarlo mi posta

a chcialam sie pochwalic, ze moja corcia nauczyla sie robic kosi kosi lapki i klaszcze sobie od wczoraj

zapomnialam napisac, ze jak bylismy w polsce, to poszlismy do kina na jeden z tych seansow specjalnie dla niemowlat. Liwia nie docenila filmu, pol przespala, pol przemarudzila, za to mama byla zachwycona, ze jej sie udalo 'incepcje' zobaczyc
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:50   #1743
youyou
Zakorzenienie

Dziewczyny wpadam się pożegnać przed wyjazdem.
Jesteśmy już spakowani (tona bagażu..), i zaraz kąpiemy Filipa, i wyruszamy w trasę.

Trzymajcie za nas kciuki obyśmy cali dojechali.
Wiedeń, Słowenia, Praga - przybywamy!! Wracamy za jakieś dwa tygodnie.. na bieżąco pewnie relacje będziemy zdawać na FB

paaaaa
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:57   #1744
karola_sz
Rozeznanie

Papa youyou. Szczęśliwej podróży, pięknych widoków i udanego wypoczynku.

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:58   #1745
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Jesteśmy już spakowani (tona bagażu..), i zaraz kąpiemy Filipa, i wyruszamy w trasę.

Wiedeń, Słowenia, Praga - przybywamy!! Wracamy za jakieś dwa tygodnie.. na bieżąco pewnie relacje będziemy zdawać na FB

paaaaa
SZczesliwej podrózy i udanego wypoczynku
Stary 2010-08-19, 20:07   #1746
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
o matko- STRASZNE!ale jak to sie mogło staccałe szczescie, ze Emilkowi nic nie jest
Cytat:
ale jak on był przypięty?? przodem do kierunku jazdy??
nie, nie przodem...normalnie w nosidełku tyłem do kierunku jazdy-nie mam pojęcia jak to się mogło stać- po prostu nosidełko tak kopyrtło jego głową w dół (w tym aucie jest dużo miejsca na nogi)..ja normalnie jak montuje nosidełko to blokuje dodatkowo tą rączkę o siedzenie kierowcy-ale to Tż go zakładał i tego nie zrobił nie wiem jak to się mogło stać, ja przypuszczam że musiał jakoś krzywo założyć nosidełko, niestabilnie-ale jak dokładnie to mnie nie pytajcie-bo ja jak montowałam nosidełko to nigdy mi się tak nie stało- a nawet przestałam jeżdzić z małym z tyłu i tak np. do Krakowa jechaliśmy ok.100km, ja siedziałam z przodu-po drodze Tż też hamował i takich jaj nie było:/
Stary 2010-08-19, 20:26   #1747
Kancia
Zakorzenienie

zasłona pięknie, mój Tom nie umie z brzucha na plecy tylko na brzuszek śmiga.

you udanego wypadu

gosbaj, karola dzieci na podłodze a mamy z laptokami obok ale ten wizaż uzaleznia
Stary 2010-08-19, 20:29   #1748
zebra666
Zakorzenienie

Patinka masakra! Dziwne żeby tak się stało...

Youyou udanej podróży!

Karola nasze puzzle jeden dzień były tylko mata a tak to ciagle mały je rozkłada a ja składam. Ale ja wyjełam te małe elementy- kółka paski.

Gosbaj, bo wie, że o nim tam piszesz

A ja mam przesrane... dzień z marudą i jeszcze sprzątanie z grubsza chociaż, bo się kurzy z góry i teraz tak codziennie będzie przy gładzi

Za to mały ewidentnie nie śpi od jakiejś 14 drugi dzień do 19! wtedy to okapany zostaje połorzony spać.
Zaraz na klubie wrzuce piżamke na nim jaką fajną babcia mu przysłała i jak myjemy ząbki

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:50   #1749
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

gosbaj, karola dzieci na podłodze a mamy z laptokami obok ale ten wizaż uzaleznia
oj tak, uzaleznia
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:01   #1750
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Super Mama będzie dyktować co Krzysiu ma napisać ciotkom wizażowym

Cytat:

A tu cudujemy przy jedzeniu i mówimy 'tatatatatata'- tż chodzi dumny jak paw W tle rozkminianie przez TŻa komputera

Extra za przewracanie.

Drugi filmik boski

Cytat:
Droga bydgoszczanko - blisko siebie mieszkamy, będziemy razem ćwiczyć. Rozłożymy maty na kładce i jechane.

Poniżej przedstawiam Wam zdjęcie jak to Adam masakruje puzzle piankowe. Ich funkcja jako maty dobiegła końca
Chciałabym widzieć miny przechodniów

Adaś mały cwaniak

Luiza od paru dni gada jak najęta Boki można z niej zrywać
Dzisiaj bardzo ładnie spała. Jedno spanie dłuższe 1,5 godziny i kilka drzemek po 30 minut. Cieszę się, bo ostatnio nie spała od 14 do 19 i była masakra

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:31   #1751
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ZASLONA super sie przekreca a jak ladnie je moj Szymek nie lubi kaszki niestety,
PATINKA kurcze ciekawe dlaczego tak moze faktycznie krzywo wlozone bylo,
fleurdelacour brawo za kosi lapki
YOU udanego wypoczynku

a moj Szymek dzisiaj pierwszy raz dal rade raczkowac kawaleczk
ek i probowal siadac
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:59   #1752
blonde_hair
Zakorzenienie

Zaslonaza przewrotki? A Ty nie karmisz plastikowa łyzeczka? I bez sliniaczka? Sebus byłby cały brudny

Elcia Moj leniuch to pełza ale juz nie tylko dookoła siebie a po całym pokoju

Fleur

Kancia hehe ja tez tak, ze robie, laptop na podłodze a mały buszujewtedy co chwile moge cos doczytacuzalezni enie to prawda
Jak zacznie chodzic to sie skonczy

Ja dzis dałam Sebusiowi biszkopta zamoczonego w mleku- taka packe zrobiłam, ale mu smakowałoU nas próba glutenowa wyszla pomyslnie to teraz juz powoli zaczynam dawac inne rzeczy

Ale bez zebny jeszcze...cały czas czekamy, marudził dzis caly dzien, w nocy budzi sie z płaczem...ale ja nic nie widze
Stary 2010-08-19, 22:00   #1753
pysiamn
Zakorzenienie

Może uda mi się nadrobić jak Kuba wreszcie pojdzie spać jeszcze nie śpiiiiiii

Jestem skonana bo od 2ch dni przenosze i rozpakowuje naszze rzeczy głównie ciuchy ....jest tego cała masa i by to zrobić jakoś logicznie to mase czasu mi to zabiera

Chyba łatwiej było by otworzyć lumpeks i sprzedać połowe

Aaaaaaaa brawa za postępy dla Wszystkich mam i maluszków bo po łepkach widziałam że są ...

Moja Julka coś na styl jak u Zaslony mówi baba baba baba baba
Kuba też zaczynał od baba baba baba mam nawet go nagranego też miał 6 miesięcy
http://www.youtube.com/user/pysiamn#p/u/24/o_DBp-CLqtg

A to z wczoraj Julcia :
http://www.youtube.com/watch?v=JipVr6DnEkg

Zaslona
przewrotki i nazwijmy to słowo "tata"

Blondie za glutenowe proby a zabki pewnie już dokuczają / swedza dziąselka zanim ty je zobaczysz

Elcia za raczkowanie chociaż kawałek

you za udane wakacje i za podroz

kalka za siad 12 sekundowy ja też dostalam teraz po 6 miesiacach okres

Edit : zaczelam od końca ostatnią stronę nadrobiłam zostało mi jeszcze kilka - naście :?

addicted pięknie wtaje ...moja to jeszcze taka gapa z ledwoscię się przewracaaaaaa jak przypomni sobie ze umie

Blondi mały ma fajniutką minke jak rozpracowuje puzzle

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-08-19 o 23:28
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:08   #1754
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=1-KVNthLaW8 haha padłam
jeśli było wybaczcie
Niesamowity maly A krecenie bioderkami

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
aha-w poniedziałek przeżyłam szok....Tż przyjechał po mnie do pracy z Emilkiem-Emilek był na tylnym siedzeniu-ozahamował pod same moje nogi i na moich oczach nosidełko razem z Emilkiem wywróciło się do góry nogami-w taki sposób,że Emi był głową w dół w stronę dywaników na których się nogi trzyma!!w szoku wpadłam do auta, na szczęście Emi był zapięty i nie zsunął się na podłogę tylko tak zawisnął-nie płakał ani nic...wręcz przeciwnie, jak go podniosłam to się śmiał...eh.....pas był dobrze założony-nie mam pojęcia czemu tak się stałocałe szczęście,że Tż nie wpadł na pomysł nie zapięcia go czy coś takiego bo jakby spadł na czubek głowy to dopiero by było
Dobrze, ze nic powaznego sie nie stalo

Cytat:
Napisane przez _Ya Pokaż wiadomość
Wyskoczę jak Filip z konopi, ale poradźcie którą zabawkę z FP lub innej firmy wybrać, taką grającą, jeżdżącą itd. ? Muszę coś kupić, bo już mu się znudziły misie, grzechotki itd. teraz zabawka musi uciekać, grać, świecić Oglądam gąsienicę, ale on chyba jeszcze za mały jest (6,5 miesiąca)?
Z FP Szymus ma slimaczka 1-2-3 i klocuszki. I przebojem jest slimaczek

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
a chcialam sie pochwalic, ze moja corcia nauczyla sie robic kosi kosi lapki i klaszcze sobie od wczoraj
klask i:

Cytat:

paaaaa
Szczesliwej podrozy

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
ek i probowal siadac
klask i:

zaslona za przekrecanie i tata

karola hehe maly kombinator

gosbaj swietnie Krzysiu tez chcialby cos napisac

castilia dzieki mam nadzieje, ze szybko przejdzie. Ja w zasadzie mialam prosic lekarza, zeby zrobil badanie krwi, ale uprzedzil mnie i zrobil dlatego, ze Szymek tak szybko rosnie. Nooo, Wojtek mnie zarazil fotografia, nawet bylam na kursie foto

kalka ooo butelka po wodzie u nas tez jest hitem Turla sobie ja roczka, ona ucieka, a Szymek za nia
Stary 2010-08-19, 22:30   #1755
pola25
Zakorzenienie

You udanego wypoczynku!chętnie pojechałabym z Wami.

Madziulka jak Dawidek miał ok 2-3 mies. to lekarz zlecil morfologię, bo jego zdaniem był dużym chłopcem i może mieć niedobory żelaza,ale na szczęście wszystko wyszło ok.

nie wiem czy mówiłam Wam,że miałam mały wybuch w domu, coś się przytkało w piecyku i odleciała przednia część i dymiło się.przezylam chwile grozy, na szczęście był TZ.

co do spania, to Mój Mały spał w dzień tylko 2 h, obudził się przed 15 i zasnął dopiero przed 21!!!masakra.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:32   #1756
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:

musi wiedziec co mama ciagle o nim wypisuje

Cytat:
bardotka moja nie pije, ale chcę jej kupić właśnie. Moja mama na ten pomysł zareagowała "Już będzie piła z niekapka?? Przecież ona taka malutka jeszcze jest..." OMG

U nas dalszy ciąg tragicznych nocy Niech wreszcie wyjda te cholerne zęby!!! Bo jak nie to przez okno skocze

za przewrotki,

Cytat:

maly inzynier

Cytat:

paaaaa
szerokiej drogi, milego wypoczynku, i tak tego juz nie przeczytasz,ale co mi szkodzi napisac

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Zaraz na klubie wrzuce piżamke na nim jaką fajną babcia mu przysłała i jak myjemy ząbki
widze, ze ja ostro nie w temacie jestem bo nie mam pojecia o jaki klub chodzi

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość

ek i probowal siadac

Cytat:

Ja dzis dałam Sebusiowi biszkopta zamoczonego w mleku- taka packe zrobiłam, ale mu smakowałoU nas próba glutenowa wyszla pomyslnie to teraz juz powoli zaczynam dawac inne rzeczy

Ale bez zebny jeszcze...cały czas czekamy, marudził dzis caly dzien, w nocy budzi sie z płaczem...ale ja nic nie widze
co do proby glutenowej, to u nas juz dawno za nami. moja mama dala malej kawalek chleba i bulke,

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

kalka ooo butelka po wodzie u nas tez jest hitem Turla sobie ja roczka, ona ucieka, a Szymek za nia
u nas tez pusta butla jest super zajeciem, uratowala mi zycie w samochodzie jak to mala juz nie wiedziala czym sie zajac i zlapala za pusta butle po pepsi.

Pysiamn fajna ta baba podejrzalam tez filmik o odkurzaczu
moja Natka mowi raczej cos w stylu "tej tej tej tej "
a dzisiejszym ulubionym zajeciem bylo walenie matki po rece jak mala byla na przewijaku. a po kapieli rowniez na przewijaku niczego nieswiadom tatus podszedl i dostal blache po twarzy Malej walenie taty po twarzy podobalo sie bardziej niz walenie mamy po rece.
Stary 2010-08-19, 22:41   #1757
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

PYSIAM widze ze Julcia jezyczniem to robi jak szymek i tez prawie tak samo mowi
Stary 2010-08-19, 22:41   #1758
oliviaoO
Rozeznanie

kalka teraz już z dnia na dzień coraz dłuzej będzie siedzieć
pysia super Julka gada i jaki jęzorek hihi

moja zaczęła gadać tak porządnie od "tatatatata" później było "babababa" a "mamama" jest zazwyczaj wtedy jak jej źle i smutno dzisiaj nawet słyszałam "mamoo" a też jej się pokićkało jak się zeźliła, że jej chcę dać mleko które moja mama zrobiła i przyniosła i gadała "bamabama"

poza tym to udało mi się sprzedać telefon na all a już traciłam nadzieję, że ktoś go kupi wczoraj też kupiłam sobie spodnie i sweterek no i dla Julki oczywiście na wyrost body, dwa pajacyki i śpiochy a dzisiaj poszłam jeszcze raz bo czułam niedosyt zakupowy szukałam jeszcze dla siebie butów i bluzki jakiejś w efekcie kupiłam na wyrost dla Julki dwie bluzeczki z dł. rękawem, jedną z krótkim i sweterek a sobie kolczyki

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:50   #1759
bardotka_a
Wtajemniczenie

Oj u ie chyba skończyły się dobre czasy na wizażu

Patrycja porzuciła już kompletnie pełzanie na rzecz czworakowania i nie chce na puzzlach tylko na podłodze i od dzisiaj zaczęła sama siadać z pozycji na czworaka i najchętniej to bym ją kaska na głowę wcisnęła

widziałam, że tż sie dzisiaj wzruszył jak zobaczył naszego raczka, wcześniej oglądał zdjęcia z porodu chyba go to rozczuliło...mnie zresztą też, dzisiaj na spacerku rozmawialiśmy o tych chwilach jak wróciliśmy ze szpitala do domu....
zawsze się słyszało, że czas szybko leci przy dzieciach ale naprawdę nie wiedziałam, ze aż tak echh.........

U nas po kąpieli tż robi masaże ubiera karmi i usypia, ja tylko przygotowuje ciuszki do spania, teraz właśnie zaczęłam składać rzeczy patrze a tam bodziak do spania sobie lezy, pytam tż w co ją ubrał, a on, że w to co mu dałam, poszłam ją zobaczyć a ona biedna spi w tym, w którym dzisiaj cały dzień chodziła tż mi mówi, że one przecież identyczne i się pomylił tylko ten który ja mu dałam była biały a śpi w różowym w serduszka- nieprawda, ze identyczne?
Stary 2010-08-19, 22:57   #1760
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Patrycja porzuciła już kompletnie pełzanie na rzecz czworakowania i nie chce na puzzlach tylko na podłodze i od dzisiaj zaczęła sama siadać z pozycji na czworaka i najchętniej to bym ją kaska na głowę wcisnęła

widziałam, że tż sie dzisiaj wzruszył jak zobaczył naszego raczka, wcześniej oglądał zdjęcia z porodu chyba go to rozczuliło...mnie zresztą też, dzisiaj na spacerku rozmawialiśmy o tych chwilach jak wróciliśmy ze szpitala do domu....
zawsze się słyszało, że czas szybko leci przy dzieciach ale naprawdę nie wiedziałam, ze aż tak echh.........

U nas po kąpieli tż robi masaże ubiera karmi i usypia, ja tylko przygotowuje ciuszki do spania, teraz właśnie zaczęłam składać rzeczy patrze a tam bodziak do spania sobie lezy, pytam tż w co ją ubrał, a on, że w to co mu dałam, poszłam ją zobaczyć a ona biedna spi w tym, w którym dzisiaj cały dzień chodziła tż mi mówi, że one przecież identyczne i się pomylił tylko ten który ja mu dałam była biały a śpi w różowym w serduszka- nieprawda, ze identyczne?
mój by mi powiedzial, ze czepiam sie szczegolówdla niego to w ogóle nie ma róznicy czy to body czy pajacyk, bo zawsze ja wszystko przygotowuje do ubrania

dla Patrycji

Pysiamn sliczne filmiki, Julka pieknie ten jezyczek wystawia

Pola dobrze, ze sami nie byliscie w domu
Stary 2010-08-19, 23:01   #1761
bardotka_a
Wtajemniczenie

a i zapomniałam o najważniejszym z 5 drzemek po ok 40 min w ciagu dnia zrobiła sobie 2 po max 30 min

na logike jak dziecko bardziej się meczy, poznaje świat powinno być bardziej zmęczone mo bobas jakby odwrotnie
Stary 2010-08-19, 23:35   #1762
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

BARDOTKA tak samo u mnie TZ kompie malego i ubiera potem usypia a ja mu szykuje ciuszki do ubrania bo on twierdzi ze w szafie u malego ciagle zmieniam kupki z ciuszkami a co najlepsze od porodu kazde body pajace maja te same miejsca
Stary 2010-08-20, 00:21   #1763
addicted to wizaz
Zadomowienie

Zastanawiałam sie jak to możliwe, że dziś nic przez cały dzień nie napisałyście ... ale w końcu do mnie dotarło, że to już przecież po północy

Przepraszam z góry, ale nie jestem w stanie nadrobić. Zajrzałam tylko na stronę, gdzie napisałam ostatniego posta buziaki za miłe słówka (troszkę szkoda, że nie wszystkie mogłyście odtworzyć filmik)

Chciałam się pożegnać na jakiś czas, bo jutro po pracy jedziemy na działkę na ponad tydzień i nie wiem czy będę miała okazję do Was zajrzeć

Życzę miłego wizażowaniai nie zapomnijcie o mnie
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 00:37   #1764
filka2
Zadomowienie

bardotka: hahaha:,mój też tak ma czasami.
elcia mój jak ma ubrać Adzie w bodziaka np to zawsze otwiera szuflade z kosmetykami bo pierwszaa też od zawsze bodziaki sa w 2szufladzie
patinka wg mnie na 100% tz nie zapiał dobrze Emilka,samo to że nie była rączka opuszczona a musi być.u nas zawsze tż wpinał ale ja też to robie.ale nie kumam ze pas nie trzymał?
addicted a ty już urlop?odpoczywaj

dziewczyny jakie macie sposoby na usypianie maluchów?:prosi :moja srajda już nie ciągnie cyca i odkąd zaczeła wstawać to mamy masakre z usypianiem!!!!zawsze wieczorem sama zasypiałaa teraz jak ją odkładam to ona sie zrywa i ciągle stoi i się wybudzadziś to trwało 1,5godzw dzień jak padnieta to siedzi u mnie na kolanach i puszczam w kompie piosenki,przytulam ją i odlot a wieczory sa rózne.związać jąco ją przytrzymuje to sie drze normalnie juz taka buntowniczka.

dziś myslałam o tym że drugie dziecko bym chciała za kilka lat ale chyba nie moge tak długo czekać bo ja już po 30-tce!!!!
Stary 2010-08-20, 07:51   #1765
azzis
Zakorzenienie

youyou udanych wakacji! Czekamy na relację.
addicted to wizaż udanego wypoczynku na dziełeczce.

Wczoraj próbowałam uspać małego w łóżeczku i bez smoka (bo tak to trzeba było go lulać na rękach lub w nosidełku). No niestety bez smoka się nie obyło. Marudził, marudził, jak dałam smoka to się uspokoił i sam usnął. Dobre i to, że nie obyło się bez lulania na rękach.
Może za którymś razem w końcu się uda.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 08:08   #1766
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:

hihi
ale za postępy należy się

Cytat:

Ja wczoraj wrzucałam filmik z Julką i machinalnie odpaliłam filmik z 6 miesięcznym Kubusiem...
Mąż zaglądam przez ramię i mówi do mnie rany jak to szybko mineło i jaki on był malutki
A przy filmiku z pierwszymi kroczkami oboje mieliśmy taką nostalgię....
To se newraciiiiii

Cytat:
a i zapomniałam o najważniejszym z 5 drzemek po ok 40 min w ciagu dnia zrobiła sobie 2 po max 30 min

na logike jak dziecko bardziej się meczy, poznaje świat powinno być bardziej zmęczone mo bobas jakby odwrotnie
wow

Mi też cięzko idzie uregulować Julkę ... z Kubą poszło mi jak po masle
Wczoraj wymysliłam że to chyba dlatego że Kuba mial codziennie prawię te samą pore wstawania...7:30-8:00
A Córcia ma fanaberie i potrafi o 4:30 być gotowa i zwarta do zabawy

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
(troszkę szkoda, że nie wszystkie mogłyście odtworzyć filmik)
ja pokombinowałam i się udało

Cytat:
Chciałam się pożegnać na jakiś czas, bo jutro po pracy jedziemy na działkę na ponad tydzień i nie wiem czy będę miała okazję do Was zajrzeć
bedziemy tesknić

i czekać na Ciebie i odpoczywaj na działeczce

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Wczoraj próbowałam uspać małego w łóżeczku i bez smoka (bo tak to trzeba było go lulać na rękach lub w nosidełku). No niestety bez smoka się nie obyło. Marudził, marudził, jak dałam smoka to się uspokoił i sam usnął. Dobre i to, że nie obyło się bez lulania na rękach.
Może za którymś razem w końcu się uda.
U nas tylko smok lub cycuś dziąła cuda no chyba że sama pada w zabawie ale to rzadko

*** -12,5kg***
Stary 2010-08-20, 08:14   #1767
patinka_
Zakorzenienie

też zauważyłam,że czas tak napitala że szok....jak Emi miał parę dni to myślałam kiedy to będzie jak będzie bardziej kumaty...teraz bym znów wróciła do czasów noworodka-z sentymentu....i te malutkie ciuszki-łapie się na tym,że wchodzę do sklepu lecę do rozmiaru 56 a za chwile OHO to za małe już na mojego brzdąca
Stary 2010-08-20, 08:17   #1768
pysiamn
Zakorzenienie

PAtinka ja też się łapię na ciuszkach ...myslę sobie o to Ci ubiorę ...zzkladam za małe ....Już jedną siatę ciuszków oddałam ...teraz szykuje już nastepną

Kuba rosnie z racji wieku już nieco wolniej ale Julka z prędkością światła ..wciąż za krtie rękawki lub body naciągnięte jak struna etc

*** -12,5kg***
Stary 2010-08-20, 08:17   #1769
Kancia
Zakorzenienie

to widac tylko ja czekam jak na szpilach az Tomek bedzie miał 2 lata
pewnie to ze względu na jego spani i marudzenie...
Stary 2010-08-20, 08:33   #1770
karola_sz
Rozeznanie

Kancia - ja też czekam jak Adaś będzie miał, najlepiej 3 lata, wtedy człowiek powoli odzyskuję jakąś część swojego życia, bo teraz to wszystko podporządkowane maluchowi. Chociaż nie powiem, rozczula mnie ta łysa pałka -zapałka, ten wieczny ślinotok, czasami nawet to jojczenie jego.

Jak byliśmy teraz na wczasach mój tż na spacerze kiedy on miał na rękach jedno (mniejsze), ja w wózku targałam drugie (większe, 5 lat, etap uwsteczniania przy braciszku) i obydwoje dyszeliśmy jak lokomotywy odkrył filozoficznie: "Jakbyśmy tak sobie machnęli dzieciaka zaraz na początku znajomości, to Maja miałaby teraz 15 lat, Adaś pewnie z jakieś 10, a my młodzi, prawie wolni i hajlajf".
W ramach pocieszenia powiedziałam mu, że sami na wywczas pojedziemy za jakieś 12 - 15 lat. Jak dożyjem

Addicted - będziemy tęsknić. A ja miałam jechać z Tobą, żeby drzewo porąbać czy coś... Znowu mnie (powiem kulturalnie) w konia zrobiłaś
A pogoda ma być...

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości