|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Widzę mamy nowe mamusie, witam
![]() Cytat:
Kochana tak mi przykro ![]() Cytat:
![]() W temacie smaków, wyszłam wczoraj z psem na spacer, jak mi frytkami zaleciało. O 20 małżonek ganiał do sklepu po frytki , a co
|
||
|
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Moja koleżanka jest w 8tc i wczoraj była u swojej lekarki (chodzi do jakiejś dobrej pani prof, bo już raz poroniła) i ta jej powiedziała, że jak picie coli jej pomaga np na wzdęcia i ból brzucha, to może pić oby nie litrami, czyli jak nie pije wogóle kawy, to może szklankę coli wypić.
|
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
MAGiALENO strasznie mi przykro
nie bylo mnie tu znowu kilka dni i takie przykre wieści ![]() teraz mam wreszcie w domu neta, więc postaram się już na bieżąco tu zaglądać i oby więcej nie trzeba było czytać takich smutnych wiadomości witam nowe mamusie we wtorek byłam na badaniach, najpierw czekałam 40min. bo była kolejka do zabiegowego, a potem pół godziny tam spędziłam, bo nie chciała lecieć krew ani za pierwszym, ani za drugim wkłuciem, dopiero za trzecim razem się udało. teraz mam kilka brzydkich siniaków na rękach i wyglądam jak stary ćpun za wszystkie badania zapłaciłam 120zł (morfologia, cukier, wr, toxo, hiv, hbs, grupa i mocz), jutro idę po wyniki, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. a w poniedziałek druga wizyta u gine - tu tym bardziej mam nadzieję, że będzie ok. trochę się zaczynam tym denerwować
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
No a ja sie pochwalilam malo uciazliwymi dolegliwosciami i dzis kluska pokazala jaka potrafi jednak byc upierdliwa. Glowa mnie tak boli, ze masakra, zgage mam jakby mnie kwas zalal, wzdecia masakra i glod juz nie wiem co moge jeszcze zjesc, zeby w koncu tego malego "pasozyta" zadowolic
|
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakie smutne wiadomości ![]() Ja mam wizytę we wtorek, czekam niecierpliwie
|
|
#3756 |
|
Raczkowanie
|
Strasznie mi przykro MAGiALENA! Trzymaj się Kochana
![]() A już myślałam, że tylko ja mam smaka na takie niezdrowe jedzonko... Dziś zjadłam już gorący kubek pomidorową, a właśnie przed chwilą doprawiłam kapuśniaczkiem z czerwonym barszczykiem z torebki oczywiście Widzę, że Wy tu dziewczyny prawie wszystkie chodzicie do lekarza prywatnie, a ja strasznie sobie chwalę mojego i to z nfz! Cudowny lekarz- ja chodziłam do niego jeszcze przed zaiściem w ciążę, zawsze miły, uprzejmy, cierpliwie tłumaczy, objaśnia na usg itd. Już od chyba 8 tygodnia proponował mi zwolnienie lekarskie, ja na razie nie chcę ale na każdej wizycie mi mówi, że jakby co to w każdej chwili mam przyjść i mi wypisze. Oczywiście wszystkie badania lekarskie robiłam za darmo, łącznie z grupą krwi, toksoplazmą i hiv. Choć to może wynikać z jakiegoś tam programu do którego mnie przypisał (Warszawa coś takiego daje kobietom w ciąży). Jedyny minus u mojego lekarza to dość długi okres oczekiwania na wizytę (ok. miesiąca), ale za to kobiety w ciąży mają tutaj pierwszeństwo i zapisują nas już z tygodnia na tydzień. Dlatego dziewczyny sprawdzcie swoich gin z nfz, bo mogą to być naprawdę dobrzy lekarze i warto do nich pójść, a kasę odłożyć na coś innego ![]() No i oczywiście witam wszystkie nowe mamusie, coraz więcej nas już! |
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
novia w pierwszej ciąży chodziłam na nfz, ale teraz już nie przyjmuje.
Natomiast ten do którego teraz chodzę to w przychodni przyjmuje, owszem, ale dostać się do niego to gorzej niż do królowej angielskiej ![]() A za wizytę u niego z usg zapłaciłam tylko 50 zł, ale to po znajomości zawsze na niego trafiałam jak byłam w szpitalu w pierwszej ciąży i odbierał Kaśkę. |
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Sluchajcie znalazlam super sklepik z ciszkami z anglii dla dzieci i to tak tanimi, ze masakra. W dodtaku ciuszki sa przepiekne normlanie wyjsc z tamtad nie moglam. I teraz siedze w domu i wiem, ze w sobote jest dosatwa i normalnie jak narkotyk. Juz nie chodze na zakupy, zeby tylko jak najwiecej miec na te rzeczy. Paranoja
|
|
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
czesc ciężaróweczki, ja dziś bez życia, pokłóciłam się z TŻ o pierdoły, potem popłakałam, nawrzeszczałam niesprawiedliwie na teściową, i chodzę jak bomba zegarowa. Tak to jest jak się człowiek nie wyśpi bo pierd* mucha budzi o 7 rano (jak ja potrzebuję spać do 10, wrrr)
Magialena strasznie mi przykro, wiem co przeżywasz. W szpitalu pewnie zrobią Ci jeszcze jedno usg dla pewności (ja tak miałam). Musisz być teraz silna, będę o Tobie myśleć ![]() Czarna no świat mały strasznie, a jeszcze mi przyszło do głowy że możemy się znać z Teatru Wodzisławskiej Ulicy, ale to wątpię Mi lekarz powiedział, że cola nie bardzo bo ma dużo cukru... ale jak mnie będzie skręcać, to mogę się napić, byle nie całą 2 L. Ja lutowa mamuśka nigdzie się stąd nie wybieram hehe, a tp zostawię sobie na marzec dla niepoznaki :PNo od jutra II trymestr hip hip hura!!! Aha nowe mamusie gratuluję i pisać dane do listy do mnie na priv! Lista w poście nr 2 (ale się powtarzam, co 2 dni to samo piszę ) |
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Nie,nie..to małoprawdopodobne,chociaż powiem Ci szczerze-Twoja twarz też mi coś mówi
Jakby nie bylo..miło,że jesteśmy ze swoich stron ;*
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor
![]() Czy mozna sie przylaczyc? Wczoraj zobaczylam upragnione 2 kreseczki na tescie, wiec bede MAMA Dzis zaczynam 5 tydzien ![]() Przygarniecie kropka?
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
A no przygarniemy,przygarniemy ! Witamy Cię,nowa mamusiu!!!
I oczywiście GRATULUJEMY! ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- A widzę,że jesteś obecnie w UK ;>?
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my się znamy z innego wątku, nie? Gratuluję serdecznie, szybciutko się udało No i tradycyjnie proszę o dane do listy na priv Czarna a do jakiego lekarza chodzisz? |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Oj,Kochana...jestem w Anglii,więc opiekuje się mną położna
Za tydzień lecimy do Polski i chcę się wybrać na kolejne USG,do Wodzisławia,do przychodni na przeciwko szpitala. Pewnie kojarzysz.
|
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chodzę do Różalskiego na 26 marca obok Tesco, idziesz, pytasz kto ostatni i jesteś następna heh, z tym że prywatnie...
|
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ano jestem w UK, od prawie 2 lat. A ty skad dokladnie w UK? ![]() Cytat:
anos sie znamy![]() Szybko, szybko, nawet powiem, ze ekspresowo ![]() Kurcze, widze, ze ja tak daleko za wszystkimi, na samym koniuszku... ![]() Niektore z was to juz blizej 2 trymestru a ja nawet nie wiem co to bol cycusiow To znaczy wiem, ale nie ciazowo![]() Moimi objawami sa bardzo czeste wizyty w toalecie na siusiu i wzdety brzuch wieczorem Wlasnie tera siedze i sie mecze a TZ narzeka, ze narzekam
|
|
#3767 |
|
Zadomowienie
|
Anessa, doczekasz się bolących cycków jeszcze
nie polecam, od 2 miesięcy śpię w staniku bo inaczej taki ból że szok :P
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anessa, jestem w mieście Luton
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja czesto korzystam z ichniego lotniska ![]() Strasznie sie ciesze, ze obie jestesmy z UK, to zawsze sobie pogadamy o tutejszych zwyczajach ![]() Ja na razie nie wybieram sie do GP, bo i tak nic mi nie powie a zapisac sie do poloznej jeszcze mam czas. Pod koniec wrzesnia lece do PL, wiec wtedy mam nadzieje zrobie pierwsze USG
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam kilka wizyt za sobą.Wczoraj byłam na pobraniu krwi i badaniu moczu
Na początku niestety musiałam jechać do Londynu-polska klinika-z powodu plamień ;/
|
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze ci w klinice pomogli i juz jest ok? Ja dziewczyny uciekam do lozeczka... ![]() Jestem taka szczesliwa, ze juz nie musze podczytywac z zazdroscia tego typu watki
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety,tutejsze zwyczaje pozostawią wiele do życzenia
Mnie też już nie ma,buźki i do jutra
|
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem z Twojej wyspy to gadaj ze mna ![]() hihihihihih Narobilyscie mi smaka na te fast foody ze chyba jutro na obiad wyciagne tz do mc donalda... ![]() Marzy mi sie big mac........z frytkami... i sprite....... Albo moze lepiej KFC mmmmmmmmmmmmmmmmmm Jadłam godzine temu a juz głodna...... Jak ja nocke wytrzymam... Chyba zjem sobie jeszcze jogurcik.... |
|
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie mi czy Wy też nie macie ochoty na przytulanie z tżtem? U mnie to tragedia jakaś
denerwuje mnie to wszystko. Staram sie by chociaż nie zadniedbać męża, wczoraj świece rozpaliłam w całym mieszkaniu wszytsko pięknie ładnie a jak dochodzi to całowania czy coś to dla mnie to jest tragednia, zero uczucia w tym co robie, denerwuje mnie jak małż mnie dotyka itp. On to potem zauważył i daliśmy sobie spokój, ale dla mnie sex mógłby nie istnieć od dobrych tygodni położyłam się na łóżku i gapiłam się w sufit, potem nie chciałam gadać z mężem, ryczałam sobie w poduche a ten poszedł spać. Jestem załamana. Jak już mi pierwsza faza przeszła że mogła gadać to on spał, jak zawsze w takich chwilach. Już nie mogę tyle myśli w głowie się pojawia i to takich niefajnych. Nawet jakbym z okna skoczyła to nie zauważy bo śpi rano pozbierał się do pracy i nawet nie pogadaliśmy a ja zostałam na ponad 8h z moimi myślami. W ogóle straciła się ta bliskość między nami, nie wiem co robić a przecież to 4 miechy dopiero po ślubie!Mam nadzieje że nie maci mi za złe że tu się Wam tak żale |
|
|
|
#3776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, to pewnego wieczoru jak tż się "dobierał", to wszystko mi nie pasowało - a to, że źle całuje, że źle dotyka, że wogóle jest do d....y. no i czar u mojego tż prysł. Też był lekko zdruzgotany tym co mu powiedziałam, ale jak za parę dni się wyjaśniło, że będzie dzidzia, to sobie wszystko wyjaśniliśmy i zwaliliśmy wine na ciążę. Musisz swojemu też wytłumaczyć, że to hormony, a nie TY ![]() A wogóle, to mój lekarz powiedział, że w tych pierwszych tygodniach to jak najmniej seksu i jak najdelikatniej, żeby nie wywołać wilka z lasu.
|
|
|
|
|
#3777 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam nowe mamusie Magialena bardzo mi przykro Cytat:
Cytat:
(bez urazy) po co sobie wywoływać "samospełniającą się przepowiednię" ja wiem, że czasem ciężko się od takich myśli powstrzymać ale nie można sobie takich rzeczy wkręcać
|
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
ja tez ma neiraz czarne mysliale boje sie nawet bac tak myslec chyba tak do urodzenia bedzie w poliwe wrzesnia ide na usg prenatalne to kilka dni spokoju bedize jak wszytko dobrze wyjdzieco do przytulanek to ja nawet mam ochote ale jak mnei nei mdli a ze to zadko to nie trafiam keidy jestesmy razem z Tz witam wszytkie nowe mamuski milego dizonka zycze |
|
|
|
#3779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a on się nie stara by zadbać o nastrój albo coś wymyślić
Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-08-20 o 08:16 |
|
|
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

i ciężko mi to zmienić.
za wszystkie badania zapłaciłam 120zł (morfologia, cukier, wr, toxo, hiv, hbs, grupa i mocz), jutro idę po wyniki, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. a w poniedziałek druga wizyta u gine - tu tym bardziej mam nadzieję, że będzie ok. trochę się zaczynam tym denerwować

Wlasnie tera siedze i sie mecze a TZ narzeka, ze narzekam

Mnie też już nie ma,buźki i do jutra
denerwuje mnie to wszystko. Staram sie by chociaż nie zadniedbać męża, wczoraj świece rozpaliłam w całym mieszkaniu wszytsko pięknie ładnie a jak dochodzi to całowania czy coś to dla mnie to jest tragednia, zero uczucia w tym co robie, denerwuje mnie jak małż mnie dotyka itp. On to potem zauważył i daliśmy sobie spokój, ale dla mnie sex mógłby nie istnieć od dobrych tygodni