![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki 2009 i 2010 - cz. II
Nie ma problemu, dzięki za zaufanie i to doskonale rozumiem. Moja koleżanka cały czas czyta to forum a potem w rozmowie mnie podchodzi, bo w końcu wie o mnie tyle tajemniczych rzeczy, które tu piszę
![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. Edytowane przez diya1983 Czas edycji: 2010-08-20 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() miałam koszmarną noc, zasnęłam na chwilkę dopiero po 6; jestem wykończona. Jadę niedługo do lekarza. jak dziś później się już nie odezwę to znaczy że zostałam w szpitalu..
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Trzymam mocno kciuki żebyś do nas wróciła. Nie daj się chorobie!
![]() |
#184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() daj cynk gdzie Cię odwiedzić gdybyś chciała... TZ jutro idzie dorabiać do pracy i z wyjazdu na Roztocze nici.. zresztą nawet nie czuję się na siłach ![]() nie dobrze.. dziękuje dyia ![]()
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
wierzcie mi ze wcale nie chce tam zostawać
![]() ale po dzisiejszej nocy jestem świadoma tego że mogę, chociażby ze wzgl na kroplówki, bo wszystko inne ![]() ![]() i się generalnie czuję jakbym miała nogi wyciągnac
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
![]() oaneczko trzymaj się dzielnie , nie kupuj wszystkiego czarnego, ja pamietam tak zrobiłam i po mc żałowałam, nie przepadam za tym kolorem, także potem stopniowo dokupowałam dodatki w innych kolorach. Magialena, przykro mi bardzo , trzymaj się cieplutko ![]() Maggie zdjęcia super, jaki Ty masz piękny uśmiech ![]() Telka zdjęcia piękne, masz śliczną urodę ![]() U mnie po staremu, remont dalej trwa.. najważniejsze ściany wyprostowane i pomalowane narazie na biało , grzyba miejmy nadzieje się pozbyliśmy, w kuchni płytki zrobione, wczoraj zerwaliśmy sufit w łazience i wyszły ładne kwiatki w postaci grzybka... Jutro będzie montowana kuchnia , wchodzą także jutro cykliniarze ![]() ![]() Zostaje zrobienie sufitu w łazience, ponowne wyfugowanie... i zamontowanie sedesu, piecyka gazowego, umywalki... Pomalowanie pokoi na kolor , przykelejnie tapet.... Tarasy zostawiamy nie damy rady finansowo... Brejdak mnie pięknie załatwił bo zabrał nawet grzejniki, gniazdka ze ścian, listy przy podłogach wiec tak jakby zaczynam od początku.... Koszty koszty koszty. Zabieram się dziś za przedpokój sama robic nierówne tynki, kolega mi pokazał jak się gips nakłada, zobaczymy co wyjdzie ![]() ![]() ![]() I tak dzień w dzień od 3 tyogdni... Ale już nie długo nie będę musiała mieszkac z teściową ![]() Najlepszy tekst z przed tygodnia.... Po wykoszeniu jej trawnika gdzieś się ulatałam z póltorej godziny, chciałam zrobic placki ziemniaczane, a ona do mnie " nie pomogę Ci bo moze mi się zepsuc nowa fryzura" ![]() ![]() Co do tego że każdy czyta nasze wypowiedzi, może zastrzeżymy forum ?
![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nie pamiętam.. ach, walczcie z tym remontem, byle do przodu i jak najdalej od teściowej.. w sumie teściowa nie musi się Wam dorzucać, jesteście dorośli, wiadomo, ja tam mam zimny wychów wiec rozumiem, jak mamy swoją rodzinę to sami na siebie zarabiamy i tylko dobra wola jeśli ktoś nam pomaga, nie mają obowiązku ![]() tylko najgorzej jak głupio kłamie, że nie ma pieniędzy i dlatego nie pomaga... przede wszystkim szczerość - nie pomogę Wam, bo mam swoje potrzeby (chcę ładnie wyglądać, mieć coś nowego, mieć swoje życie - to jest zdrowe ![]() oczywiście fajnie jest mieć rodziców którzy bezinteresownie pomagają w urządzaniu się dziecka, jeśli maja takie możliwości i chęci - wtedy jest idealnie ![]() ale ideałów CI u nas chyba ze świecą szukać ![]() .. rzeczywiście brat poszedł po całości jak gniazdka zabrał ![]() to może być myśl z tym zastrzeżeniem forum ![]()
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet niczego nie oczekuje od mam, moja mama dokłada się ale symboliczne sumy, np 100-200zł, przy tak dużym remoncie, to malutko, ale jestem jej mega wdzieczna. Nigdy jej nie doceniałam. Wie jak ładnie nas brejdak zostawił, że pójdzie 2 razy wiecej kasy niż przewidywaliśmy i chce żeby coś nam zostało jeszcze. A teściowa mogła by się nie odzywac, i nikt by nic nie mówił, ale ona sama zaczyna ten temat... w sumie lepiej że się nie dokłada nic mi się z nią nie będzie kojarzyc ![]() Robi nam po góre, a przy sąsiadach się żali że ją zostawiamy... eh. Moja mama idzie na operacje woreczka żółciowego, w niedziele już ją wyworzę.. zaczyna mnie nerw łapac, bo mam tylko jednego rodzica..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Gosiu będzie dobrze, moja mama i teściowa miały usuwany i jest ok
![]() Co do dokładnia, myślę że w przypadku takiej osoby to lepiej, bo potem by ciągle wypominała a Wy czulibyście się zobowiązani być na każde jej skinienie.
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro jadę do zakopanego (miał być urlop z tż, moja wymarzona sesja w górach, a będzie wyjazd z siostrą tylko dlatego, żebym nie jechała sama)
![]() |
![]() |
#191 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale najbardzej trzymam kciuki za mamę... Maggie coś niefajnie widzę, trzymam kciuki żeby było lepiej, może jeszcze uda się wam pojechać..
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. ![]() Edytowane przez gospella Czas edycji: 2010-08-20 o 09:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Witajcie Żonki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Magialena, bardzo, ale to bardzo mi przykro. Trzymaj się dzielnie.
Malgosia, trzymam kciuki za Mame - bedzie dobrze. i zycze by remont jak najszybciej został zakońxczzony. Froggie, wracaj Kochana do zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |||||
Raczkowanie
|
Zastrzeżenie forum? a można tak w ogóle? bo ja też się już z tym spotkałam, że znajoma nie udzielając się tu, jednak nas podczytywała i co ja tu piszę to....puszczała dalej w świat do znajomych
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() MałgośM będzie dobrze z mamą, zobaczysz! tylko dietkę trochę będzie musiała zmienić ale to nic wielkiego, A brat to normalnie z tymi gniazdkami i grzejnikami przegiął ![]() Cytat:
koleżanka po ślubie walczyla z TŻ jak dwie hieny o jedzenie (jedynak przywiązany do mamusi nie umiał się od cyca mamusinego odczepić), ale minęło trochę czasu i dogadali się gdzie co ma leżeć, kto śpi na której stronie łóżka, gdzie jest miejsce skarpetek, kto co ma robić w domu i że to oni tworzą rodzinę a nie on z mamą ![]() Cierpliwości ci życzę i stalowych nerwów i dużo konsekwencji w postępowaniu z TŻ. Remont zaognia sprawy między wami, musicie się dotrzeć po ślubie więc sytuacja jest taka jakby wpuścić 2 tajfuny do 1 pomieszczenia - remont i wy. Trzymaj się będzie dobrze. Ps co do zdjęć to są piękne choć faktycznie nie ma błogosławieństwa, jeśli to wszystkie to trochę ich mało ![]() A teściowa to stalowe nerwy ma z tą kreacją, ale chyba się jej to czkawką odbiło Cytat:
![]() Edytowane przez blondynka77 Czas edycji: 2010-08-20 o 11:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Maggie ja nie wiem co Ci powiedzieć...
![]() ale niefajnie to wygląda co piszesz, Blondynka Ty to psycholog - terapeuta jesteś widzę ![]() fachowe porady ![]() Froggie dobrze że w domku, ale czy coś Ci pomogli? ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- ja sie własnie zarejestrowała do sanitasu na 13 września ![]() będzie na kontrolę, teraz muszę prywatnie ![]()
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Froguś, ale co powiedzieli lekarze??
Edytka a jak z Toba?? z Twoim zdrówkiem?? znalazłaś jakiegoś ginekologa?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś poradzili? pewnie nie powinnam tego wzystkiego wypisywac na forum, ale łatwiej "znanym-nieznanym" napisać i się wyżalić i szukać obiektywnej pomocy niż komus bliskiemu mówić (bo uraza pozostanie, nawet jak my się kiedyś dogadamy)
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Froguś super, że jesteś
![]() Blondynko właśnie z tą praktyką problem jest. Bo teorię psychologii to ja mam w jednym paluszku ![]() Maggie mocno Cię przytulam.
![]() |
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podczas wyjazdu będziesz mogła odpocząć od codziennych stresów i kłótni, przemyśleć wszystko na spokojnie i wymyśleć zasady, które pomogłyby wam funkcjonować bez wielkich kłótni. TŻcik też zdąży za toba zatesknić, a ty baw sie dobrze i relaksuj. Z moim mężem tez bywało ciężko gdy zamieszkaliśmy razem - do brudzenia i robienia było nas dwoje a do sprzatania brak chętnych. Teraz już wszystko bardzo dobrze funkcjonuje - TŻ sam z siebie sprząta kiedy ma wolne, ja też umiem lepiej wszystko sobie zorganizować i nie wściekam się tak szybko ( co potrafię zrobić). Nawet przyznam, że kulinarnie mój mąż przebija mnie - są dania, które o niebo lepiej wychodza w jego wykonaniu ![]() Froggie witaj w dom,u tzn. na wizażu. Dobrze, że nie dałaś się zakroplówkować i odziać w szpitalne wdzianko. Ja tez chciałabym żeby nasze forum utajniło się bardziej - w węższym gronie mogłbyśmy bardziej otwarcie pisać o naszych sprawach nie uważając na słowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
A czy uprywatnienie danego wątku jest w ogóle możliwe?
![]() |
#202 | |||
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwile bo przynieslimy wczoraj kociaka do domu i szaleje. Nauczyla sie juz za mna biegac i lata jak glupia a jak poszlam do lazienki to mialczala jakby ja ze skory obdzierali. Teraz zawinela sie w firanki i spi wiec ja bede zmykac do sklepu
![]() Magialenko ogromnie mi przykro ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cos sie wyjasnilo bidulko? Cytat:
Watku chyba nie, ale mozna zalozyc prywatny klub do ktorego tylko zaproszeni uzytkownicy beda mieli dostep ![]() Odezwe sie potem
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-08-20 o 13:29 Powód: dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Frogu witaj, powróciłaś na wizażu łono ![]() Ja tez szukam gina... ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- yy odebrali....tylko prywatnie 90zł/wizyta i moge przyjsc za 2 tyg dopiero...ekhm a ja szukam kogos na fundusz i na stałe kontrole buu Edytowane przez blondynka77 Czas edycji: 2010-08-20 o 13:23 Powód: literowki |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Pozdrawiam z Wawy ![]() ![]() Aneczka fajnie że do nas wróciłaś ![]() Frogu to Twoje głupie choróbsko nie chce się odczepić...ale bądź dzielna ![]() Magialena tak bardzo mi przykro... Maggie zdjęcia są całkiem fajne ale jak to wszystkie to jakoś ich mało...albo mi się tak wydaje. Co do problemów małżeńskich to wydaje mi się normalnie że ten Twój mąż zatrzymał się na etapie gówniarza i jakoś nie chce dorosnąć ![]() ![]() Edytka ja po długich poszukiwaniach trafiłam na całkiem normalnego gina i że tak powiem delikatnego. Bez problemu odpowiedział na wszystkie moje pytania ![]() Małgosiu z remontem łączę się w bólu!!! ![]() ![]() ![]() tym samym namawiam męża do założenia firmy remontowej...i się zastanawiam czy to dobry pomysł... ![]() Co do stworzenia prywatnego klubu to chyba dobry pomysł bo ja też dowiaduję się jakiś dziwnych rzeczy o mnie od osób postronnych...
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
to niech ktos szybciutko zakłada klub, pozaprasza i już
![]()
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Małgoś, współczuję Ci remontu (wiem coś o tym, bo u nas właściwie ciągle jeszcze trwa od października zeszłego roku ![]() Frogu, pomogli Ci coś w tej lecznicy? Tenaya, kamerzysty nie mieliśmy, a fotograf do niedrogich nie należał... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poprszę nazwę i działmy, Lubelskie Żonki?
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Wyprzedzilas mnie
![]() Jestem za!
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zdradzisz kogo masz? ja najbardziej nie chcę zaliczyć tych długich poszukiwań właśnie... do tej pory zaliczyłam dwie ginki - bo ja chcę panią... 1. totalna masakra - nic mi nie pomogła i skasowała 100zł 2. pomogła akurat w tej kwestii z która szłam, ale nie pracuje w zadnym szpitalu, jest już starsza, i np. na dłuższą metę planując to nie ma sensu żeby do niej chodzić, nie chcę żeby mi ciążę prowadziła... no i chce chodzić na NFZ.. można by jeszcze jakoś uszczegółowić, że wizażanki albo nie wiem co... skryte lubelskie żonki, bo żonek Ci w Lublinie... ![]() hohoho
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do nazwy to może "najlepsze lubelskie żonki", "Klub najfajniejszych lubelskich żonek" lub coś w tym stylu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.