|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
sliczne brzucholki.
ja bylam wczoraj w rossmanie i wlachalam i macalam kremiki dla dzieci ![]() hipp super pachnie, niemowlakiem ale babydream tez ma podobny zapach, no i jeszcze zielony j&j mi sie podoba tylko jest ciut drozszy. Patrzylam tez sobie na pieluchy masakrryczne ceny pampersow yhya rozmawialam z kolezanka ktora testowala tez inne pieluchy, i mowi ze dla malucha najlepsze okazaly sie pampersy bo nie przeciekaly [moze dlatego tak szeleszcza jak to Ishka napisala]. No w kazdym razie chyba kazda z nas bedzie testowac na wlasnym dzieciu ktore pieluchy sa dobre. Ja rodzic bede w koszuli szpitalnej chyba, zobacze jeszcze. olajka ale zeby wenflon brac ze soba to pierwsze slysze. ![]() i kupilam sobie w lumepsie pajaca z super grubszej bawelny bialego
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Witam.
Ale dziś piękny dzień! ![]() Ja się wybieram z Mamą do miasta, ale raczej po rzeczy dla siebie. Muszę kolejne długie spodnie ciążowe kupić, bo jesień idzie, a ja mam jedne i już ledwie w nie wchodzę. Może jakiś sweter też Dla dzidziolka nie wiem, czy coś kupię, ale do Smyka wejść zamierzam. Mam kupony na 20% zniżki, więc może coś upoluję (np. planuję się przyjrzeć otulaczkom Mohterhood - miała któraś w Was z tym do czynienia?)
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() zjem śniadanko i jadę do pracy odwiedzic szefową i koleżanki a potem pochodzę po mieście, może coś ciekawego wpadnie mi w oko
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
coś się ze mną dzieje niedobrego Pomyliłam dni usg, ubzdurałam sobie że mam je w czwartek, a byłam zapisana w środę. No i przepadło ![]() Gdy dzwoniłam żeby to odkręcić, to wiem że w przyszłym tygodniu nie ma lekarza u którego chciałam je zrobić i musiałam zapisać się do innego, bo to już ostatni tydzień będzie kiedy mogę zrobić połówkowe. Jestem załamana |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam wenflon do szpitala
![]() Ja wtedy pod koniec ciąży w przychodni dostałam kartkę co trzeba do szpitala kupić - teraz już nie pamiętam dokładnie co tam było, ale z takich "głupich" rzeczy to oprócz wenflonu był też termometr - który mi zabrali i nie oddali
|
|
|
|
#576 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a drugą koszulową w niebieskie paski-obie pasują do legginsów tylko legginsów nie kupiłam bo mi gumki cisnęły albo były prześwitujące to chyba dziś znowu pojadę szukać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda że nie wymieniłas się nr z nami to wiedziałybyśmy co u Ciebie a ty co u nas Stąd ponowny apel Dziewczynki: o wymianę między sobą nr kom abyśmy w razie czego były w kontakcie ![]() Swoje usługi sms-owe zaoferowała 79Marta i ja, jeszcze jedna chętna by się przydała ![]() Kretencja brzusio śliczny, według mnie wcale nie jest jakis specjalnie wielki na swój wiek ![]() Eliza86 Twój brzusio też fajowy, a poza tym mam identyczny Aliszcze to udanych polowań w mieście ![]() Ja mam średni nastrój bo my ostatnio często się sprzeczamy ![]() nie wiem tylko co ta burza hormonalna ma wnieść do naszego związku bo chyba jakiś sens w tym powinien być
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
ja moge dolaczyc do grona centrali sms
|
|
|
|
#578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiscie szkoda... pociesze cie tym ze ja tez o roznych rzeczach zapominam nagminnie i wszystko w ciazy i pologu przekrecam i pewnie bede teraz tez przekrecac wiele rzeczy zupelnie nie celowo - poprostu wiele rzeczy rozumiem pod innym katem hehe... Drugi lekarz tez sie przylozy do zrobienia ci dobrze usg - bedzie ok... to na kiedy masz teraz termin wizyty umowiony?JA STOSUJE METODE ZAPISYWANIE WSZYSTKIEGO DOSLOWNIE WSZYSTKIEGO NA KALENDARZU! polecam ![]() Wczoraj ZAKUPILAM w realu 6 pajacy dla Grzesia dwa i Tosia 4 2 szt po 18 zl sa z Tipa - po praniu nie beda eleganckie ale maja cieplego misia w srodeczku nie za grubego wiec na pizamki super no i nawet wzory mi sie podobaly...no i plaszczyk przeciwd. juz zamowiony dziekuje za porady...osoby na allegro u ktorych kupowalam podesle wam wieczorkiem... teraz ide szykowac sie na WIZYTE do gina - pewnie bez usg bedzie no ale przynajmniej zbada mi brzuch i w srodeczku ... tymbardziej ze te bole mialam... SZPITAL: mialam dwie koszule jedna krotsza druga dluzsza dla swojego komfortu... na porodowke wzielam zwykly tshirt duzy rozm. tak by nie bylo szkoda kasy... ale nie potrzebowalam jej chyba tylko dlatego ze mialam c.c. koszuli nie udalo mi sie poplamic ale za to strasznie sie pocilam! i przydaloby mi sie 3 teraz dokupie 1 ... kupilam takie do karmienia od razu... i bardzo bylam zadowolona ![]() musialam tez miec biustonosze do karmienia do szpitala bo cieklo mi z piersi a podklady przytrzymywaly mi miseczki wenflon? u nas na pewno go nie trzeba kupowac... lewatywa? z tym ostroznie jest przydatna ale organizm sam sie oczyszcza - niektore moga miec nagle skurcze po zrobieniu jej sobie zwlaszcza tuz przed... na porodowce siuski czy kupa to normalka wiec nie powinnyscie sie przejmowac golenie - wiadomo komfortowo jest jak samej sie to zrobi albo tż moj sie az garnie do tego... choc moja gin powiedziala mi jasno moge sie podgalac ale nie golic mam straszne krosty po goleniu podraznienie od maszynki - metalu... a na porod moge sie juz ogolic ![]() na porodwce tez gola i to bez problemu - nawet o maszynke nie pytaja... same mi powiedzialy ze to dla nich naturalne niczym zajrzaly ze jestem gladka hehe mialam ubaw najwazniejsze y wam nie zabraklo podkladow poporodowych ja uzywalam i tez zamowilam teraz i tanie i super szer dl. MAJTKI polecam albo wasze stare a na wizyte lekarza lepsze jednorazowe np jesli sie w nich miescic bedziecie - zalezy od budowy i szer kobiety ale osobiscie jestem zwolenniczka majtek wielorazowych! wiadomo kosmetyki gazeta lub ksiazka telefon ladowarka sztucce kubek woda etc... no to lece acha w tym miesiacu zakup wielki rodzice funduja nam na rocznice slubu zmywareczke BOSHA ! jestem zadowolona no i sami zmieniamy w sypialni loze takie wieeeeeeelkie typowo sypialniane na zwykla kanape niektorzy marza o wielkim lozu z jednym materacem a my si ego pozbywamy ciekawe nie? :/ troche zal ale miejsca potrzebujemy tak to jest jak rodzina sie rozmnaza
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
margaryt to sie nazywa ciazowa skleroza.
lec szybko do innego
|
|
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego zrobilam swoja liste po doswiadczeniu ale u nas w legnickim szpitalu... ![]() DO SPZITALA DLA MAMY: - RECZNIKI - SZLAFROK - KOSZULE NOCNE - PRZYNAJMNIEJ 2 NAJLEPIEJ 3 JESLI KTOS NA DLUZEJ A NIGDY NIE WIADOMO:/ krotka przynajmniej jedna - majtki jednorazowe, stare bawelniane, wielorazowe siateczkowe (te sa super!! przesle kiedys link) - KAPCIE - OBUWIE POD PRYSZNIC - PRZYBORY TOALETOWE - wezcie rezerwowy papier toal. nie zawsze w danym momencie jest... - PODPADKI LUB PODKLADY POPORODOWE BEZ FOLII NAJLEPIEJ - DLA CO NIEKTORYCH CZEKAJACYCH NA OST. CHWILE - JEDNORAZOWA MASZYNKE DO GOLENIA - KARTE CIAZY!!!!! DOWOD OSOBISTY!!! AKTUALNA LEGIT. UBEZP. !!! inf. wlasne - wywiad rodzinny choroby etc... leki jakie i na co ile... co ile mies. wystepuje etc... - WODA MIN, NIEGAZOWANA DUZA I MALA NAJLEPIEJ TA ZE SMOKIEM - APARAT FOTOGRAFICZNY - TALERZYK, SZTUCCE, KUBEK... - SZCZOTKA DO WLOSOW I SZAMPONU NIE ZAPOMNIJCIE - LAKTATOR polecam - KOMORKE I LADOWARKE! na poczatek jakies pismo... lub ksiazke... - pomadka np. OEPAROL na ochrone ust, krem do rak lub mleczko nawilzajace dla smyka - stanik i skarpetki DLA DZIECKA ZALEZY OD SZPITALA - u nas w Legnicy: - ubranek nie trzeba ale czesto dz. ma po ich proszkach uczuelenie, krostki i mozna wymienic sobie po wizycie lekarskiej do dnia nastepnego koszulka, bodziak, spiochy KONIECZNIE PAMPERSY 1 paka zejdzie... - szczoteczka - wyparzone nozyczki - niektore biora rozek i pieluszki ale jesli juz to polecam kolorowa tetre wowczas nie powiedza ze ukradlas szpitalowi ... - reczniczek lub pieluszke kolorowa - krem |
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Margaryt, nie martw się, ja też straciłam dużą część mózgu w ciąży
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powodzenia i trzymamy kciuki! buziaki dla Was |
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia do pieluch tetrowych ktore bierzemy do szpitala, mozna sobie cos wychaftowac lub doszyc tez
|
|
|
|
#584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
RYS47 wszystko super rzetelnie czysciutko! z babeczka nawet mozna sie dogadac co do innych kolorow wstawek naszywek zamiane guzikow na napki lub odwrotnie - doplaca sie po pare zl ale masz co chcesz... material? miekki ! naciagajacy sie jakis czas rosnacy wiec z dz. : ) spiera sie bo wiadomo ze to 100 % bawelny ale na jedno dz. spokojnie starcza... zalezy tez ile ma sie sztuk ja kupowalam u nich od 56 do 86 na zamowienie juz za jednym razem po 5 rzeczy na kazdy rozmiar wiecej na 62 i 68 i super dodatkowo tanio wg mnie ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
to dopisuję do dyżurnych
super ![]() Margaryt no własnie skleroza ciążowa też wszystko zapisuję w kalendarzu
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szuflady krotkie? hmm a na kolkach sa wysuwane? Fajnie wyglada ta komoda Wczoraj jak zasypialam to tez myslalam juz o centrali sms Pomyslalam ze najlepiej jakby to byla osoba ktora rodzi najpozniej i sie udziela na forum czesto.. ![]() W nocy sie przebudzilam na siku (3.48) i dlugo nie moglam zasnac.. dzidz mnie walil od srodka.. teraz znow cisza. Ale to walenie to byla masakra jakby wolala ze chce sie wydostac Piekny dzien sie zapowiada. Jutro mialam isc na dwa sluby i ide na jeden Z racji tego ze jeden jest 80k za miastem i godzine przed tym drugim to musze z ktoregos zrezygnowac.. wolalabym isc do kolezanki bo od marrca z nia zalatwialam suknie i w ogole.. chcialabym ją zobaczyc a drugi slub to slub ojca tz.. ehhhhhhhhh w ododatku jak mam patrzec na jego siostre to mnie chyba bedzie mdlic co minute..---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Wlasie myje okna i cos coraz gorzej tym clinem mi sie je myje eh.. dobra umyjei spadam wiec do pozniej
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Pelnia super są te Twoje listy -bardzo mi pomagają |
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
Anecka to na który ślub pójdziesz?
![]() i rzuc te okna-w głowie mi się nie mieści że lekarz Ci kazał leżeć a Ty okna myjesz!!!! ![]() :pa la: no co za uparciuch!!!
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
anecka ja do mycia okien stosune tylko wode z plynem do mycia naczyn
i wycieram recznikiem papierowym na sucho i jest ok |
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka kobieto! ja po myciu okna dostałam skurczy ( ma to jakiś związek z trzymaniem rąk w górze- to NIE mój wymysł ani przesąd). Naprawdę są w życiu jakies priorytety, u mnie mąż myje i jakoś nie umarł z tego powodu. Normalnie zaraz dostaniesz telepatycznego kopniaka
|
#591 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nigdy w szpitalu jeszcze nie leżałam. Cytat:
![]() Wiecie co? Strasznie dużo jem w ciąży białego pieczywa. Dziś już sobie obiecałam, że nie kupię i co? I już jestem głodna. Na śniadanie zjadłam musli z jogurtem, ale już mi się chce mozarelli z pomidorkiem, oliwą, czosnkiem i bułeczką.
|
||
|
|
|
#592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pelnia dzięki za listę potrzebnych rzeczy do szpitala |
|
|
|
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/item1184219835_fri...t_filtrow.html
słyszałyscie o tym |
|
|
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
REWELACJA
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, kup sobie grahamke
Ja kupuje w biedronce grahamki i takie inne wieloziarniste.. jak jem to sie rozplywam sa tak pyszne (+pomidor, zimne maselko,ser, szynka i majonez)Dziewczynyyyy.. ale ja w górze az tak nie trzymam jak myje okna, bo mam je nisko dosc. Po za tym góry nie myje to juz zostawie komus innemu hehe Albo po porodze umyje na swieta. No wlasnie nie wiem na ktory slub wolalabym na kolezanki ale tam i tak na wesele nie jestem zaproszona, wiec pewnie pojade te 80km dalej.. choc zostalam o tym powiadomiona miesiac temu to tez nie powinni miec pretensji w razie jakby mnie nie bylo ![]() W dodatku nastapil problem u mnie z mieszkaniem Ojciec moj sie nagle obudzil, przypomnial sobie o córeczce, zadzwonil zza granicy i powiedział, że.. WRACA
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-20 o 09:55 |
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie urodzimy na dośc smarkaty okres, więc może warto ...
|
#598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
dziś udało mi się wstać wcześniej - o 8:30 a nie o 10:00 Dziś mam ambitny plan zrobienia wielu rzeczy. Z takich, co trzeba chodzić to muszę posprzątać w pokoju, który jeszcze jest w remoncie, żeby TŻ mógł przez weekend go remontować (na szczęście niewiele tego), posprzątać w pokoju dziecięcym (też niewiele tego) i wstawić kilka pralek. Jedna pralka już wstawiona A z takich rzeczy na leżąco to mam plan zaktualizować wyprawkę i zrobić listę co kupujemy i gdzie. Pewnie wkleję listę ciuszków, które posiadam już, żebyście się wypowiedziały, co jeszcze trzeba dokupić. Poza tym po wczoraj się zastanawiam, czy jest sens kupować kombinezon zimowy na wyjście ze szpitala Mam kombinezonik polarowy na 62cm i taki na zimę na 68cm. Czy to starczy, jeśli urodzę najprawdopodobniej w październiku? Czy jeśli urodzę a będzie już zimno, to starczy ten polarkowy kombinezon + ciepłe ciuszki pod i ciepły kocyk? Dobrze, że mam trochę ciuszków takich maciupkich (56), to przynajmniej tego nie muszę kupować ![]() I jeszcze jedno pytanie - jakie ciuszki są na wcześniaka? Takiego od 2,5-3,0 kg? Starczą 56cm Czy to jeszcze za duże? Widziałam w lumpkach body na wcześniaka i one były chyba na 50cm. Czy myślicie, że powinnam takich też dokupić Nie były drogie, więc może kupić na wszelki wypadek?Kurczę, ale mam dziś dużo pytań
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

masakrryczne ceny pampersow yhy

lec szybko do innego