|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Irlandii, cz. 2
Cytat:
i to przy samej plaży, trafił mi się ostatni pokój z widokiem na morze...
|
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() często na tej stronie są promocje jak zostają ostatnie pokoje np. ![]() My zawsze robimy tak, że kupujemy najpierw bilety - tam gdzie najtaniej w miarę a hotel zawsze się znajdzie zresztą hotel możemy zmienić nawet na dzień przed zameldowaniem i nic nie będziemy płacić za to...wybór jest wielki a im bliżej terminu to więcej promocji na pokoje
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
no nie... ale w przypadku kiedy jest to pierwszy tydzień tabletek... ryzyko jest największe...
ludzie... ja wariuję... ja juz żłobka szukam, i wyprawki na allegro... jestem nienormalna...
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
ja również zazdraszczam tej podróży do portugalii
ale byłoby nie było życzę udanej zabawy ![]() od jednej pigułki w ciążę się raczej nie zachodzi, więc nie ma się co martwić... jak by tak było to sama byłabym mamą niezłej gromadki ![]() peeling Ci polecam kawowy... robisz kawę po turecku a potem myjesz się tymi fusami... spróbuj a zobaczysz różnicę... już nie wspomnę, że kofeina ma efekt drenujący... więc na wszystkie cellulity pomaga ![]() ja zaś jestem z Kerry życzę Wam dziewczynki miłego dnia... ja od kilku dni pracuję jako szofer kierowca mamy koleżanki więc czekam jeszcze na listonosza i zmykam w drogę... dziś ładnie jest więc cała plaża nasza... a i pies mi się wybiega ![]() swoją drogą co do płukanki... to jest dziwna... dziwna w użyciu dodam... ale efekt jest... znaczy teraz u góry włosów mam siwe a dalej przytłumioną marchewkę tu poza farbą nic nie da rady... a muszę włosom dać odpocząć... jeszcze raz bardzo Wam dziękuję szczególnie Tobie Lentilko
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz to bylby radykalny krok...
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
MC LENA od jednej pigulki na pewno nie zajdziesz w ciaze wiec spokojnie
|
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
mclena rozumiem ze sie boisz ale spokojnie od braku jednej pigułki tak łatwos ie nie zachodzi a pozatym kazda z dziewczyn mowi ze jak pojawia sie dziecko to wszystkie problemy jakos sie ukladaja nie mowie ze sie rozwiazuja ale nasza natura juz nie idealizuje ich tak bardzo. Wiec moze nie ma co siac tak paniki skoro i tak piszesz ze chciałabys dziecko. Pozatym duzo dziewczyn ma dzieci i nie pracuje i tylko tz pracuja nikomu w zarobki nie wchodze ale duzo osob zyje z ok 300-400 e na tydzien i jeszcze z tego odkladaja znam takie rodziny wiec wiem ze sie da i wcale to nie jest tak ze zyja na skraju poprostu gospodaruja rozsadnie domowe sprawy tocza sie normalnie a np rezygnuja z niektorych rozrywek
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze się, że mogłam pomóc Dziewczynki założyłam listę osób z Irlandii/Anglii na Targowisku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=457608 Wpisujcie się proszę! Jeżeli miałyście kiedyś wątek lub macie aktualny! Zapraszam też nowe osoby do "zabawy" Dzięki |
|
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny, trochę sie uspokoiłam... z resztą... teraz już nic nie wymyślę, musze czekać. dokładnie za 2 tygodnie zrobię test i sie dowiem.
atomufka - gdzie znalazłaś mieszkanie? bo ja wczoraj przeglądałam oferty i szukałam coś w claregalway, ale ciężko... w Oranmore za drogo. Jak patrze jakie ceny sa w Tuam to aż sie wierzyć nie chce, że tak tanio. Ostatecznie znalazłam coś w Carnmore, ale i tak jeszcze nic zrobić nie mogę... a szukałam na daft.ie
|
#2352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
ech u mnie dzien masakryczny tata z siostra mieli dzisiaj wypadek koles wjechal w nich tirem az jeszcze sie cala trzese nawet nie chce myslec ze to moglo sie zle skonczyc na szczescie nic im sie nie stalo samochod ponoc juz raczej nie do naprawienia bo walnal w nich tez przodem i w tyl koles byl na tyle beszzcelny ze powiedzial ze to wina mojego taty przyjechala policja i po sprawdzeniu powiedzilei ze jego wina bo zle wyprzedzal i za szybko zjechal na drugi pas masakra jakas zatlukla bym kolesia
|
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
wcale Ci się nie dziwię... ale na szczęście nic sie nie stało, więc możesz już być spokojna, jednak wiem, że nerwy i tak robią swoje... czasem jak patrzę jak tutaj ludzie jeżdżą to normalnie też mnie wkurza... mają wszystkich dookoła w dupie, bo ważne, że ON tudzież ONA teraz jedzie i wszyscy mają się usunąć z drogi...
|
#2355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Czy u Was też co pięć minut inna pogoda?? ![]() Cytat:
o będę musiała spróbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale co się nadenerwowałaś to współczuję |
|||
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedys z TZ tez mielismy wypadek, na szczescie nic nam sie nie stalo, ale samochodu juz nie ma.....
|
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie pachnie skorka![]() Do jakiej kwoty szukasz? W oranmore mozna znalezc ,ale trzeba sie naszukac... Moze umoiwmy sie jakos na kawke? ja sie uporam z ta przeprowadzka ![]() Cytat:
db ze nic sie powaznego nie stalo
|
||
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() a nam będą wymieniać sofy bo popękała skóra ( raczej podróba) i z każdym dniem jest coraz gorzej - najważniejsze, że już zgłoszone |
|
|
|
|
#2359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak najbardziej jestem za spotkaniem jeszcze sie zgadamy, bo kurka ja tu nikogo nie znam... tzn znam, ale ale na "cześć" i tyle. a parametry... hmmm... 2 bdm tak ok 500 euro.max 600, ale to tylko, jeśli nie bede w ciąży. Jesli sie okaże że jestem, to zostajemy tu gdzie jesteśmy, aż do dnia w którym brzuch bedzie za bardzo widać oferty są, ale zawsze coś jest nie do końca takie jak byśmy chcieli. teraz mamy ekstra warunki, tylko że... nie mieszkamy sami... ;/
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci ze bedzie ciezko cos znalezc w takim przedziale,bo tez czegos takiego szukalismy i w koncu wzielismy to drozsze,ale nie zaluje
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
czesc
dziewczyny gdzie wykupujecie ubezpieczenia na podroz?? my ostatnio kupowalismy w biurze ale moze znacie jakies stronki z ubezpieczeniami online poza axa oczywiscie ?? |
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
elcia współczuje, nawet nie chcę myśleć jak się musiałaś czuć... a facet faktycznie bezczelny
temat przeprowadzek znam aż zbyt dobrze... i życzę w tej kwestii wiele cierpliwości... bo wiem, że to jest irytujące od samego początku do samego końca.... no chyba, że wreszcie zaczyna mieszkać się samemu... a to inna sprawa... człowiek skrzydeł dostaje.... paulinaizabela to daj znać jak spróbujesz tego peelingu kawowego ![]() życzę Wam dziewczynki miłego dnia... trzymajcie się cieplutko...
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu fajnie gwarno
Dzien doberek, ja własnie jestem przed pracką, więc skoczyłam zobaczyć co się na wizażu dzieje. I się dzieje Pogoda za oknem taka, że z domu aż wychodzić się nie chce. Ja wciąż jeszcze trochę choruje i wykurować się jakoś nie mogę, a pracować trzeba, jednak jak tak dalej pójdzie w przyszłym tygodniu chyba bedzie trzeba udać się do lekarza Pozdrawiam Was cieplutko, może coś więcej wieczorkiem naskrobie. See ya.
|
#2365 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dopisuje sie. Dopiero znalazlam ten watek. Jestem juz w Eire prawie 3 lata. Poczytalam Was troche, obijam sie dzisiaj bo jestem juz prezmeczona w tym tygodniu i postanowilam sie zrelaksowac, zwlaszcza ze dzisiaj jestem sama. Cale szczescie. Nawet telefony zbyt czesto nie dzwonia. mclena - widze ze jestesmy z tych samych okolic. Ja wynajmuje mieszkanie w centrum Galway za 700 miesiecznie (dzielimy to na 3). Ale dzieki temu oszczedzam na biletach autobusowych, bo do pracy mam jakies 15-20 minut na piechote. Milego dnia
|
|
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Mozna sie dolaczyc?
W Irlandii juz jestem ponad piec lat
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
czesc wszystkim tylko wpadłam sie przywitac lece obiad dla tza zmajstrowac i do pracy
![]() motylu m arty napiszcie cos wiecej o sobie Edytowane przez kredka82 Czas edycji: 2010-08-20 o 14:30 |
|
|
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeeee ale fajnie chyba zaczynam wierzyć w to, że będę mogła tu normalnie żyć aż mi się lepiej zrobiło
|
|
#2369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakos mi nie przypadl do gustu![]() Cytat:
ja tez jestem z okolic Galway ![]() Witamy Cytat:
moze w takim razie zrobimy wieksze spotkanie przy kawie
|
|||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
MARTY witaj
MOTYLEM KIDYES BYLAM witaj u nas dzisiaj goraco strasznie latamy z siostra na zakupy bo jutro leci juz do polski wiec troche rzeczy chce jej dac dla rodzicow ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- LASKI a wiecie co slychac u emilki? dawno sie nie odzywala |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

mega tani

ale byłoby nie było życzę udanej zabawy 
dziś ładnie jest więc cała plaża nasza... a i pies mi się wybiega 

ale co się nadenerwowałaś to współczuję
db ze nic sie powaznego nie stalo
W Irlandii juz jestem ponad piec lat