|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Warto, warto
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Anecka to do niepozazdroszczenia ta sytuacja
a ojciec w ogóle wie o ciąży? i po co wraca do Polski?Lutien spodziewasz się wcześniaka ?bo wydaje mi się, że nie ma potrzeby kupować ubranka w rozm. 50, nawet 56 dzieci czasem nie zakładają bo są większe
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-08-20 o 10:11 |
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
z tymi rozmiarami ubranek to jest różnie, np. mój siostrzeniec urodził się długi- 62cm, a ubranka na 56 były na niego dobre, niektóre nawet za duże
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
Lutien gapa ze mnie, przepraszam
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() kurde mi sie od rana w głowie kreci, straszne uczucie, a sama w domu jestem, czekam na mame bo sie boje byc sama ![]() mallinka wiem ktora panterkowa kupiłaś tez sie na nia sępiłam ale nie było mojego rozmiaru ![]() tez kupiłam ta fride do nosa, troche to obleśnie wygląda ale to ma takie wkłady ze te gluty nie przelecą przez rurkę wiec spoko pelnia dzieki za liste, bardzo pomocna dziewczyny śliczne brzuszki macie ![]() Anecka co dziennie to samo ty na tym tyłku nie wyleżysz a przestan z tymi oknami bo jeszcze coś nabroisz, a tego ci nie życzymy!!!
|
|
|
|
#607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- A Ja kombinuje jak mogę, żeby się tylko mojego wielkiego łoża nie pozbywa. Mąż od miesiąca lata już po domu z centymetrem i mierzy i mierzy...
|
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jak nie ma kto pomoc, to co?
9 miesiecy mam miec brudne okna? Ahh a moje tez znow wolaja o pomste do nieba. Umyje po lebkach po urlopie, tak by nie podnosic rak. Moj dzidz ma nareszcie lepszy dzien, bo sie od rana rusza. Dziewczyny, tragedia wczoraj obejrzalam swoje lydki w lustrze i na tylnej stronie coraz bardziej wylaza mi pajaczki |
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
Kootek a to nie jest ta ciążowa w panterkę
![]() spadam na zakupy-bede szukac legginsow do moich bluzek ![]() a okna mam bardzo brudne i mam to w nosie
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja super brzuchol
Mam pytanie- brała któraś z was furagin? bo mam teraz odkąd go biore taki ciemny mocz wręcz brązowy i tak mysle czy to przez te tabletki??
|
#611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro wizyta u lekarza 25t i 2 d, ciągle mam twardniejący brzuch.byłam w piątek w szpitalu,ale pomimo twardego brzucha KTG żadnych skurczy nie wykazało, szyjka macicy zamknięta ponad 4 cm. lekarz kazał brać luteinę i nospę oraz odpoczywać. położna powiedziała mi również,żeby najlepiej do 36 tygodnia nie dotykać brzucha, gdyż macica jest bardzo wrażliwa i może reagować skurczami (a w książkach piszą o głaskaniu brzucha itp.) biorę magne B6 3x2 oraz luteinę 2x1. zobaczymy co jutro powie moja ginekolog
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Ajj juz sie w****...am! Umowilam sie z TZ na 9 rano a on teraz dzwoni ze sie spozni no kur.. mam dosc tego. Zawsze to samo! Juz mi sie ryczec chce, juz mam gule w gardle i nie chce mi sie nigdzie isc! Zanim przyjedzie to bedzie 13.. pierd..e! Nie wpuszcze go chyba!
![]() A ojciec stwierdzil, ze juz tam nie oplaca mu sie pracowac. No ja nie wiem, wyrzucacie loza a ja musze takie kupic bo jak sie na wersalce to mnie wszystko boli :/
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-20 o 11:37 |
|
|
|
#613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ruda3000,agnieszka255, gratuluję dziewczynek ale babiniec u nas
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaslablam dzisiaj na badaniach , na pobieraniu krwi.
Dawno sie tak zle nie czulam ![]() Nie wiem co sie dzieje, eh |
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek
Ja dzisiaj poleniuchowałam do 11 No i moja dzidzia dzisiaj znowu leniwa niesamowicie.Czuje sie o wiele lepiej jak ją czuje Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-08-20 o 12:18 |
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
irsin wez sie poloz kobieto i odpoczywaj
|
|
|
|
#617 |
|
Dragonfly
|
Anecka kurcze,lipa z tym ojcem ze akurat teraz sobie o Tobie przypomnial...
Mi dzis tz baknal ze moglabym zaczac rzeczy z segmentu babci powoli pakowac,bo on bedzie zalatwiac transport na ten wielki,ciezki,stary mebel w ten weekend albo w przyszly juz na pewno.Tak szczerze mowiac to ja nie wiem jak mam sie do tego zabrac,bo za szybami tyle rzeczy,a w szesciu szafkach sama posciel,firany i obrusy,przebrac tego niestety nie moge bo babka by mnie zastrzelila jakbym cos wyrzucila. Co do remontu, to ja przemyslalam sprawe i stwierdzilam,ze gdyby oba pokoje i przedpokoj pomalowac na jeden kolor to mieszkanie wygladaloby na bardziej przestrzenne pytanie tylko na jaki...Ponadto na czas remontu tesciowa nie chce mnie puscic do rodziny bo to 50 km stad a ja mialam te bole brzucha ostatnio i jeszcze mnie pobolewa jak laze....masakra
|
|
#618 |
|
Raczkowanie
|
Vikicullen po furaginum jest taki ciemny mocz, nie masz się czym martwić.
Ja wczoraj byłam na wizycie, to czego najbardziej się bałam (czyli o szyjkę),jest w porządku chyba luteina pomogła, ale brzuch twardnieje, więc dostałam na to cordafen. Druga sprawa mam złe wyniki moczu, nawet krew się pokazała dostałam masę leków na nerki Z apteki wyszłam z reklamówką lekarstw :/A z małym wszystko ok, lekarka potwierdziła chłopczyka, bo ładnie dyndał siusiakiem ![]() Zabieram się teraz za kompletowanie wyprawki. |
|
|
|
#619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Vicicullen, myslę że to od furaginu, bralam kilka dni w I trym i też mi barwiło mocz któraś pokazywała tu fridę, ja na razie nie kupilam, no nie mogę się za nic przekonać do wciągania glutków ustami najwyżej kupię później jak będzie trzeba, to chyba można dostać w aptekach?A propo list rzeczy niezbędnych do szpitala na poród, to często pojawia się gazeta, książka itp.,zastanawiam się czy to faktycznie się przydaje. Ja chyba nie mam tak wysoko progu bólu żeby w czasie porodu czytać chyba że później już po ale czy jest na to czas-czarno to widzę Nie wiem jak to jest z wodą, można pić w czasie porodu?
|
|
|
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Irsin co się dzieje? połóż się, odpocznij.
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
gustawek wody mozesz pic ile Ci sie chce podczas porodu, dlatego przydatne sa te butelki z dziubkiem. mysle ze dwie z dziubkiem starcza, i pozniej przelewac z wiekszej butli ktos moze. a potem te butelki z dziubkiem mozna wykorzystac do podmywania krocza roztworem z tantum rosa czy innym takim do pielegnacji.
Fridy w aptekach sa |
|
|
|
#622 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wreszcie zrobiłam wyprawkę. Jak ma któraś chwilkę, to proszę zajrzyjcie, bo ja już zgłupiałam. Najwięcej wątpliwości mam odnośnie ciuszków - czy to, co mam jest ok ![]() Kosmetyki dla dzidzi są trochę inne niż Weronisia pisała, ale to są te, co nam w szkole rodzenia mówili. Na czerwono zaznaczyłam to czego jeszcze nam brakuje. Co o tym sądzicie? Edit: Zapomniałam załączyć plik
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-08-20 o 12:48 |
||
|
|
|
#624 |
|
Rozeznanie
|
Lutien dobra robota
|
|
|
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
Lutien no normalnie full profeska ta tabelka
moim zdaniem o niczym nie zapomniałaś, a ubranek tych najmniejszych to masz tyle że dwójkę byś ubrała.
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje,ze to tylko chwilowe albo ze to spowodowane strachem
|
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Odpisze któras??
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tez sie kiedys zdarzylo, nie dosc ze bylam glodna to jeszcze upal był, ale to nic złego, zdarza sie "normalnym" osobom a w ciązy wiadomo.
|
|
#629 | |||||
|
Zadomowienie
|
vikicullen już Ci dziewczyny odpowiedziały, a ja potwierdzam, po tych tabletkach jest ciemniejszy mocz
![]() Cytat:
Anecka tak intymnie napiszę, jak nie chcesz to nie odpisuj i mam nadzieję że Cię nie uraże zwłaszcza w ciąży to jest niewskazane potrzeba Ci ciszy i spokoju oraz opieki a z tego co pamiętam to jak pisałaś o kontaktach z nim to zawsze zawodził może potrzebujecie wyjaśnienia sobie pewnych rzeczy i ustalenia nowych reguł![]() chciałabym żebyś znalazła w nim oparcie ![]() a łoże koniecznie kup, skoro masz miejsce-to super sprawa ![]() Cytat:
Irsin odpocznij sobie i może jakąś porcję warzyw i owoców sobie zapodaj a bierzesz witaminy? ja przestałam, ale muszę chyba znowu zacząć bo tak mi coraz ciężej wszystko się robi-może trochę pomoże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chłopiec ![]() tak patrzę że coraz bardziej nam się wyniki sypią chyba musimy się wziąć za siebie ![]() Cytat:
Już doczytałam ![]() Lutien impponująca ilośc ubranek u mnie na liście są jeszcze 2 smoczki dla dziecka i ochraniacze na łóżeczko i frida
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-08-20 o 13:12 |
|||||
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
lutien wow. napracowalas sie. stanik do karmienia polecam zabrac juz do spzitala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

a ojciec w ogóle wie o ciąży? i po co wraca do Polski?
?
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm
tez sie na nia sępiłam ale nie było mojego rozmiaru 
wiec spoko
ty na tym tyłku nie wyleżysz
a przestan z tymi oknami bo jeszcze coś nabroisz, a tego ci nie życzymy!!!

wczoraj obejrzalam swoje lydki w lustrze i na tylnej stronie coraz bardziej wylaza mi pajaczki

a z tego co pamiętam to jak pisałaś o kontaktach z nim to zawsze zawodził