|
|
#1591 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 2
Wstyd się przyznać, ale nie mam pojęcia jak długie mam cykle.
Przypominam sobie ostatni. Zaczelam miesiaczke jakos okolo 29 maja, skonczyla sie 1 czerwca. Przyjmowalam wtedy tabletki i skonczylam brac je 22 czerwca, a okres dostalam 4 dni pozniej, a wiec 26 czerwca. Wiec wychodziloby, ze cykl standardowy - 28 dni. |
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jesteś w ciąży.
A jak facet Cię nakręca, to palnij go w łeb. |
|
|
|
#1593 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, ze tabletki "manipulują" moimi cyklami
![]() Wbrew pozorom ktore sa spowodowane teraz moją mega paniką - mam jakies pojecie na ten temat. Wydaje mi sie, ze w ciagu tygodnia powinnam dostac okres. Zdarzają się i cykle 36 dniowe, wiec może poczekam jeszcze ten tydzień w niepewności. A jak myślicie? Kiedy w koncu dostane tego okresu? ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Z resztą wydaje mi się, że zbliża się do mnie małymi kroczkami. Zaobserwowałam niedawno, że przed okresem często mam uczucie wilgoci w majtkach i moja pisia bardzo się "ślimta"
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, czy rozumiesz, że tym miesięcznym braniem tabletek zrobiłaś sobie kompletny hormonalny misz-masz? Że organizm teraz już kompletnie nie wie, co ma robić?
Tak się nie robi! Okresu możesz dostac i dzis w nocy i za 2 tygodnie. Żadna z nas Ci tego nie powie, bo wszystkie szklane kule w serwisie. Cytat:
wzruszające...
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2010-08-20 o 19:28 |
|
|
|
|
#1595 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=klempaa;21512681]Dziewczyno, czy rozumiesz, że tym miesięcznym braniem tabletek zrobiłaś sobie kompletny hormonalny misz-masz? Że organizm teraz już kompletnie nie wie, co ma robić?
Tak się nie robi! QUOTE] A jak się robi? To najpewniejsze zabezpieczenie. |
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Chcesz brac tabletki to je bierz. Regularnie, miesiąc w miesiąc. A nie miesiąc brania, miesiąc nie... i co, teraz znowu? Hormony to poważna sprawa a nie cukierki...
|
|
#1597 |
|
Przyczajenie
|
Widocznie musialam przestac, bo bylo mi po nich niedobrze.
I nie prosilam o negowanie sposobu w jaki sie zabezpieczam (lub nie) tylko o zwykla porade, a powoli zaczelo tutaj wiać grozą i zaczelo sie urzadzanie kpin ze "ślimtania". Odrobinę luzu by się przydało, nie ma co się spinać ![]() (Chyba powinnam to sobie wytatuować na czole w moim przypadku xD) |
|
|
|
#1598 |
|
na przekór do celu
|
owszem, najpewniejsze zabezpieczenie ale jak korzystasz z niego non stop, BEZ PRZERW! a ty zrobiłaś właśnie taką przerwę i dlatego tak opóźnia Ci sie okres a na dodatek nie jesteś chroniona przed ciążą - dobrze że używaliście chociaż gumki. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- takie rzeczy konsultuje się z lekarzem ginekologiem a nie decyduje się samodzielnie. jakbyś spytała lekarza co się stanie jak odstawisz to by Ci powiedział że rozregulujesz sobie cykl i możesz długo nie dostawać okresu.
|
|
#1599 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli źle się czułaś po pigułkach, trzeba było poprosić lekarza o zmianę na inne tabletki. Może te pierwsze po prostu były źle dobrane. Dziewczyny mają rację, narobiłaś sobie bałaganu w organizmie. Teraz nie możesz pisać, że okres Ci się spóźnia, bo zupełnie nie wiadomo, kiedy może się pojawić. Musisz spokojnie czekać. To normalne po odstawieniu pigułek.
|
|
|
|
#1600 |
|
Przyczajenie
|
Mialam taka nadzieje ze tutaj jest jakas fajna atmosfera, a widze ze wszyscy potrafia sie tylko nabijać w nieskonczonosc
![]() Coz, smiech to zdrowie. Nie rozumiem tych wyrzutów co do mojego przyjmowania tabletek. Będąc na wakacjach w obcym kraju, po 3 opakowaniu tabletek uznalam ze nie bede już ich brała bo jest mi okropnie niedobrze po nich. Więc przestałam. Akurat na sierpień padło. I tak, masz racje, że DOBRZE że "chociaż gumką" się zabezpieczaliśmy. --> gumka+globulki takie małe przypomnienie. Chcialam rozwiać jakos przynajmniej wstępnie moje wątpliwosci, bo przez ten stres zupełnie zapomniałam o tym, że tabletki robią totalny bałagan w cyklach. Przepraszam ze zapomnialam xD nie bijcie już i dziękuje za przypomnienie mi o tym, bo w tej mojej panice wolałam już oswajać się z myślą o ciąży niż spokojnie dojść do tego, że po prostu mam rozregulowane cykle. |
|
|
|
#1601 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
zadałas pytanie na które jest oczywista odpowiedź, a nas nosi z tego powodu że są osoby które nie znają tych oczywistych odpowiedzi. co do gumki i globulek - ok, niech tam jeszcze jakies antyciążowe ziółka były, ale nic nie daje takiej pewności jak tabletki, o to mi chodziło. i tak troszkę teraz dziwnie się tłumaczysz... "zapomniałam"... to tak jakby zapomniec swojego imienia...
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2010-08-20 o 20:01 |
|
|
|
|
#1602 |
|
Przyczajenie
|
Witam,mam pewien problem,niepewna sytuacje i bardzo glupio mi o tym pisać...mysle że raczej to nie mozliwe ale psychika narzuca mi co innego;/ Minaowicie współzyłem ze swoją partnerką jeden dzień po jej miesiączce(dodam ze ma ona bardzo nieregularne cykle),byl to stosunek przerywany + prezerwatywa, no i właśnie...wytrysk nastąpił jak to w tego typu stosunku sie dzieje poza pochwą i chwile potem nie wiem jakim cudem zsunęla sie prezerwatywa(poza pochwą),chyba wszytsko się z niej wylalo sądząc po stanie przescieradła;/partnerka miala mokrą wewnetrzą czesć nogi blisko pachwiny,po tym incydencie poszla się wytrzeć i już się do siebie "nie zblizalismy".czy moglo sie coś dostac do wnetrza pochwy?czy można tak zajść w ciąże ?a może ta"mokrosc" to byl jej śluz?sorry że z takimi niby problemami tu wyskakuje ale moze mi ulzy na duszy choć troszke...
Edytowane przez Anatol2010 Czas edycji: 2010-08-23 o 11:14 |
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie stresuj dziewczyny swoimi przemyśleniami, bo ze stresu może opóźnić się jej miesiączka, a wtedy to dopiero będziecie się martwić.
|
|
|
|
#1606 |
|
Przyczajenie
|
Tak jest,panie generale
!! ale napewno nic sie nie stało??
|
|
|
|
#1607 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Kochałam Się z moim mężczyzną tuż po okresie. Używaliśmy prezerwatywy. Wszystko było ok nic nie pękło, ani się nie zsunęło. I na dodatek on nie kończył we mnie... Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?? (jestem trochę przewrażliwiona bo to moje początki w tej kwestii.) Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
![]() ![]()
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie stało.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Przyczajenie
|
muah!
myśałem że zostane ostro wykpiony ;/ a spotkało mnie mile zaskoczenie
|
|
|
|
#1610 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję. Takie odpowiedzi na forum naprawdę dodają dużo otuchy
![]() No i humor się poprawia ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#1611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#1612 |
|
Rozeznanie
|
Witam Wizażanki
![]() Mam pytanie do Wizażanek stosujących tabletki anty. lub tych które kiedyś stosowały. Czy zdarzyło Wam się,że krwawienie z odstawienia nie wystąpiło mimo dobrzy przyjmowanych tabletek? Co może oznaczać jego brak? TYLKO ciąże czy może jakiś stan chorobowy etc.?
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki mam pytanie w piątek współżyłam z facetem bez zabezpieczenia do miesiączki zostało mi jakieś 15 dni . W niedziele ok 20 zastosowałam metodę Yuzpe wzięłam Rigevidon 4 szt a po 12 h kolejne 4
zaznaczam ,że nie stosuje antykoncepcji hormonalnej na co dzień . Czy według Was istnieje możliwość zajścia w ciąże ?? Wiem , że zawsze istnieje takie ryzyko , wiem że to moja nieodpowiedzialność ale masakrycznie się boję
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pogrubionym masz zaznaczoną odpowiedź w swoim własnym pytaniu. Wciąż nie mogę zrozumieć kobiet, które się nie zabezpieczają, a potem cyrkują z jakimiś dziwnymi metodami (w Yuzpe zażywasz hormony, prawda? Dużoooo hormonów). |
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Przyczajenie
|
to znaczy , że ta metoda jest mało skuteczna ?? siadłam z kalendarzykiem to byl 19 dzień cyklu ( 29-31 dni ) .
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Sasanka kalendarzyk nie działa, a Yuzpe nie jest metodą antykoncepcji
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2010-08-26 o 10:23 |
|
|
|
#1619 |
|
Przyczajenie
|
wiem , że to nie metoda antykoncepcji
ale ma takie działanie jak Postinor dlatego pytam
|
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
mój ulubiony cytat : Nie jestem ginekologiem ale zajrzeć mogę ;D
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

wzruszające...

myśałem że zostane ostro wykpiony ;/ a spotkało mnie mile zaskoczenie