Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 2 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 19:19   #1591
olkakapolka
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 2

Wstyd się przyznać, ale nie mam pojęcia jak długie mam cykle.
Przypominam sobie ostatni. Zaczelam miesiaczke jakos okolo 29 maja, skonczyla sie 1 czerwca. Przyjmowalam wtedy tabletki i skonczylam brac je 22 czerwca, a okres dostalam 4 dni pozniej, a wiec 26 czerwca.
Wiec wychodziloby, ze cykl standardowy - 28 dni.
olkakapolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 19:19   #1592
karolynka90
Zakorzenienie

Nie jesteś w ciąży.
A jak facet Cię nakręca, to palnij go w łeb.
Stary 2010-08-20, 19:23   #1593
olkakapolka
Przyczajenie

Wiem, ze tabletki "manipulują" moimi cyklami
Wbrew pozorom ktore sa spowodowane teraz moją mega paniką - mam jakies pojecie na ten temat.
Wydaje mi sie, ze w ciagu tygodnia powinnam dostac okres.
Zdarzają się i cykle 36 dniowe, wiec może poczekam jeszcze ten tydzień w niepewności.
A jak myślicie?
Kiedy w koncu dostane tego okresu?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Z resztą wydaje mi się, że zbliża się do mnie małymi kroczkami.
Zaobserwowałam niedawno, że przed okresem często mam uczucie wilgoci w majtkach i moja pisia bardzo się "ślimta"
Stary 2010-08-20, 19:24   #1594
klempaa
Zakorzenienie

Dziewczyno, czy rozumiesz, że tym miesięcznym braniem tabletek zrobiłaś sobie kompletny hormonalny misz-masz? Że organizm teraz już kompletnie nie wie, co ma robić?
Tak się nie robi!

Okresu możesz dostac i dzis w nocy i za 2 tygodnie. Żadna z nas Ci tego nie powie, bo wszystkie szklane kule w serwisie.

Cytat:
Napisane przez olkakapolka Pokaż wiadomość
Z resztą wydaje mi się, że zbliża się do mnie małymi kroczkami.
Zaobserwowałam niedawno, że przed okresem często mam uczucie wilgoci w majtkach i moja pisia bardzo się "ślimta"

wzruszające...

Śledź też pies! - blogujemy

Edytowane przez klempaa
Czas edycji: 2010-08-20 o 19:28
klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 19:31   #1595
olkakapolka
Przyczajenie

[QUOTE=klempaa;21512681]Dziewczyno, czy rozumiesz, że tym miesięcznym braniem tabletek zrobiłaś sobie kompletny hormonalny misz-masz? Że organizm teraz już kompletnie nie wie, co ma robić?
Tak się nie robi!

QUOTE]

A jak się robi?

To najpewniejsze zabezpieczenie.
Stary 2010-08-20, 19:33   #1596
klempaa
Zakorzenienie

Chcesz brac tabletki to je bierz. Regularnie, miesiąc w miesiąc. A nie miesiąc brania, miesiąc nie... i co, teraz znowu? Hormony to poważna sprawa a nie cukierki...

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 19:42   #1597
olkakapolka
Przyczajenie

Widocznie musialam przestac, bo bylo mi po nich niedobrze.
I nie prosilam o negowanie sposobu w jaki sie zabezpieczam (lub nie) tylko o zwykla porade, a powoli zaczelo tutaj wiać grozą i zaczelo sie urzadzanie kpin ze "ślimtania".

Odrobinę luzu by się przydało, nie ma co się spinać
(Chyba powinnam to sobie wytatuować na czole w moim przypadku xD)
Stary 2010-08-20, 19:49   #1598
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

wzruszające...

Cytat:
A jak się robi?

To najpewniejsze zabezpieczenie.
owszem, najpewniejsze zabezpieczenie ale jak korzystasz z niego non stop, BEZ PRZERW! a ty zrobiłaś właśnie taką przerwę i dlatego tak opóźnia Ci sie okres a na dodatek nie jesteś chroniona przed ciążą - dobrze że używaliście chociaż gumki.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
takie rzeczy konsultuje się z lekarzem ginekologiem a nie decyduje się samodzielnie. jakbyś spytała lekarza co się stanie jak odstawisz to by Ci powiedział że rozregulujesz sobie cykl i możesz długo nie dostawać okresu.
Stary 2010-08-20, 19:50   #1599
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli źle się czułaś po pigułkach, trzeba było poprosić lekarza o zmianę na inne tabletki. Może te pierwsze po prostu były źle dobrane. Dziewczyny mają rację, narobiłaś sobie bałaganu w organizmie. Teraz nie możesz pisać, że okres Ci się spóźnia, bo zupełnie nie wiadomo, kiedy może się pojawić. Musisz spokojnie czekać. To normalne po odstawieniu pigułek.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 19:52   #1600
olkakapolka
Przyczajenie

Mialam taka nadzieje ze tutaj jest jakas fajna atmosfera, a widze ze wszyscy potrafia sie tylko nabijać w nieskonczonosc
Coz, smiech to zdrowie.

Nie rozumiem tych wyrzutów co do mojego przyjmowania tabletek. Będąc na wakacjach w obcym kraju, po 3 opakowaniu tabletek uznalam ze nie bede już ich brała bo jest mi okropnie niedobrze po nich. Więc przestałam. Akurat na sierpień padło. I tak, masz racje, że DOBRZE że "chociaż gumką" się zabezpieczaliśmy. --> gumka+globulki takie małe przypomnienie.

Chcialam rozwiać jakos przynajmniej wstępnie moje wątpliwosci, bo przez ten stres zupełnie zapomniałam o tym, że tabletki robią totalny bałagan w cyklach. Przepraszam ze zapomnialam xD nie bijcie już i dziękuje za przypomnienie mi o tym, bo w tej mojej panice wolałam już oswajać się z myślą o ciąży niż spokojnie dojść do tego, że po prostu mam rozregulowane cykle.
Stary 2010-08-20, 19:59   #1601
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Mialam taka nadzieje ze tutaj jest jakas fajna atmosfera, a widze ze wszyscy potrafia sie tylko nabijać w nieskonczonosc
Coz, smiech to zdrowie.

Nie rozumiem tych wyrzutów co do mojego przyjmowania tabletek. Będąc na wakacjach w obcym kraju, po 3 opakowaniu tabletek uznalam ze nie bede już ich brała bo jest mi okropnie niedobrze po nich. Więc przestałam. Akurat na sierpień padło. I tak, masz racje, że DOBRZE że "chociaż gumką" się zabezpieczaliśmy. --> gumka+globulki takie małe przypomnienie.

Chcialam rozwiać jakos przynajmniej wstępnie moje wątpliwosci, bo przez ten stres zupełnie zapomniałam o tym, że tabletki robią totalny bałagan w cyklach. Przepraszam ze zapomnialam xD nie bijcie już i dziękuje za przypomnienie mi o tym, bo w tej mojej panice wolałam już oswajać się z myślą o ciąży niż spokojnie dojść do tego, że po prostu mam rozregulowane cykle.
po prostu twój post wzbudził emocje typu: "obcięłam sobie rękę, dlaczego to mnie bolało?"
zadałas pytanie na które jest oczywista odpowiedź, a nas nosi z tego powodu że są osoby które nie znają tych oczywistych odpowiedzi.
co do gumki i globulek - ok, niech tam jeszcze jakies antyciążowe ziółka były, ale nic nie daje takiej pewności jak tabletki, o to mi chodziło.
i tak troszkę teraz dziwnie się tłumaczysz... "zapomniałam"... to tak jakby zapomniec swojego imienia...

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2010-08-20 o 20:01
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:06   #1602
Anatol2010
Przyczajenie

Witam,mam pewien problem,niepewna sytuacje i bardzo glupio mi o tym pisać...mysle że raczej to nie mozliwe ale psychika narzuca mi co innego;/ Minaowicie współzyłem ze swoją partnerką jeden dzień po jej miesiączce(dodam ze ma ona bardzo nieregularne cykle),byl to stosunek przerywany + prezerwatywa, no i właśnie...wytrysk nastąpił jak to w tego typu stosunku sie dzieje poza pochwą i chwile potem nie wiem jakim cudem zsunęla sie prezerwatywa(poza pochwą),chyba wszytsko się z niej wylalo sądząc po stanie przescieradła;/partnerka miala mokrą wewnetrzą czesć nogi blisko pachwiny,po tym incydencie poszla się wytrzeć i już się do siebie "nie zblizalismy".czy moglo sie coś dostac do wnetrza pochwy?czy można tak zajść w ciąże ?a może ta"mokrosc" to byl jej śluz?sorry że z takimi niby problemami tu wyskakuje ale moze mi ulzy na duszy choć troszke...

Edytowane przez Anatol2010
Czas edycji: 2010-08-23 o 11:14
Anatol2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:14   #1603
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anatol2010 Pokaż wiadomość
Witam,mam pewien problem,niepewna sytuacje i bardzo glupio mi o tym pisać...mysle że raczej to nie mozliwe ale psychika narzuca mi co innego;/ Minaowicie współzyłem ze swoją partnerką jeden dzień po jej miesiączce(dodam ze ma ona bardzo nieregularne cykle),byl to stosunek przerywany + prezerwatywa, no i właśnie...wytrysk nastąpił jak to w tego typu stosunku sie dzieje poza pochwą i chwile potem nie wiem jakim cudem zsunęla sie prezerwatywa(poza pochwą),chyba wszytsko się z niej wylalo sądząc po stanie przescieradła;/partnerka miala mokrą wewnetrzą czesć nogi blisko pachwiny,po tym incydencie poszla się wytrzeć i już się do siebie "nie zblizalismy".czy moglo sie coś dostac do wnetrza pochwy?a może ta"mokrosc" to byl jej śluz?sorry że z takimi niby problemami tu wyskakuje ale moze mi ulzy na duszy choć troszke...
Nie zaszłą w ciążę, nie martw się.
Stary 2010-08-23, 11:17   #1604
Anatol2010
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Nie zaszłą w ciążę, nie martw się.
już mi lżej
Stary 2010-08-23, 11:21   #1605
karolynka90
Zakorzenienie

Tylko nie stresuj dziewczyny swoimi przemyśleniami, bo ze stresu może opóźnić się jej miesiączka, a wtedy to dopiero będziecie się martwić.
Stary 2010-08-23, 11:30   #1606
Anatol2010
Przyczajenie

Tak jest,panie generale !! ale napewno nic sie nie stało??
Stary 2010-08-23, 11:30   #1607
Martpio
Przyczajenie

Hej dziewczyny. Kochałam Się z moim mężczyzną tuż po okresie. Używaliśmy prezerwatywy. Wszystko było ok nic nie pękło, ani się nie zsunęło. I na dodatek on nie kończył we mnie... Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?? (jestem trochę przewrażliwiona bo to moje początki w tej kwestii.) Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Martpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:35   #1608
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jest,panie generale !! ale napewno nic sie nie stało??
Nic się nie stało.

Cytat:
Napisane przez Martpio Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Kochałam Się z moim mężczyzną tuż po okresie. Używaliśmy prezerwatywy. Wszystko było ok nic nie pękło, ani się nie zsunęło. I na dodatek on nie kończył we mnie... Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?? (jestem trochę przewrażliwiona bo to moje początki w tej kwestii.) Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Nie ma możliwości ciąży.
Stary 2010-08-23, 11:37   #1609
Anatol2010
Przyczajenie

muah! myśałem że zostane ostro wykpiony ;/ a spotkało mnie mile zaskoczenie
Stary 2010-08-23, 11:38   #1610
Martpio
Przyczajenie

Bardzo dziękuję. Takie odpowiedzi na forum naprawdę dodają dużo otuchy No i humor się poprawia Pozdrawiam
Martpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:44   #1611
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Witam,mam pewien problem,niepewna sytuacje i bardzo glupio mi o tym pisać...mysle że raczej to nie mozliwe ale psychika narzuca mi co innego;/ Minaowicie współzyłem ze swoją partnerką jeden dzień po jej miesiączce(dodam ze ma ona bardzo nieregularne cykle),byl to stosunek przerywany + prezerwatywa, no i właśnie...wytrysk nastąpił jak to w tego typu stosunku sie dzieje poza pochwą i chwile potem nie wiem jakim cudem zsunęla sie prezerwatywa(poza pochwą),chyba wszytsko się z niej wylalo sądząc po stanie przescieradła;/partnerka miala mokrą wewnetrzą czesć nogi blisko pachwiny,po tym incydencie poszla się wytrzeć i już się do siebie "nie zblizalismy".czy moglo sie coś dostac do wnetrza pochwy?czy można tak zajść w ciąże ?a może ta"mokrosc" to byl jej śluz?sorry że z takimi niby problemami tu wyskakuje ale moze mi ulzy na duszy choć troszke...
plemniki to nie terminatory nie potrafia skakac. Twoja dziewczyna nie jest w ciazy i nie nakrecaj sie tak i jej tez nie

Cytat:
Napisane przez Martpio Pokaż wiadomość
Pomysl logicznie... gumka nie pekla, nie zsuneła sie, jak sadze nie była uszkodzona to jakie jest prawdopodobienstwo ciazy?? Zerowe. Nie panikuj.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:42   #1612
Gwiazdaa
Rozeznanie

Witam Wizażanki

Mam pytanie do Wizażanek stosujących tabletki anty. lub tych które kiedyś stosowały.
Czy zdarzyło Wam się,że krwawienie z odstawienia nie wystąpiło mimo dobrzy przyjmowanych tabletek?
Co może oznaczać jego brak? TYLKO ciąże czy może jakiś stan chorobowy etc.?
Stary 2010-08-25, 13:35   #1613
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdaa Pokaż wiadomość
Witam Wizażanki

Mam pytanie do Wizażanek stosujących tabletki anty. lub tych które kiedyś stosowały.
Czy zdarzyło Wam się,że krwawienie z odstawienia nie wystąpiło mimo dobrzy przyjmowanych tabletek?
Co może oznaczać jego brak? TYLKO ciąże czy może jakiś stan chorobowy etc.?
Mnie się zdarzyło ale chyba byly źle dobrane bo kiepsko się po nich czułam. I wcale to nie oznacza ciąży. Zrób test a gdy to się powtorzy udaj się do lekarza.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:26   #1614
sasanka1988
Przyczajenie

Hej Dziewczynki mam pytanie w piątek współżyłam z facetem bez zabezpieczenia do miesiączki zostało mi jakieś 15 dni . W niedziele ok 20 zastosowałam metodę Yuzpe wzięłam Rigevidon 4 szt a po 12 h kolejne 4
zaznaczam ,że nie stosuje antykoncepcji hormonalnej na co dzień .
Czy według Was istnieje możliwość zajścia w ciąże ??
Wiem , że zawsze istnieje takie ryzyko , wiem że to moja nieodpowiedzialność ale masakrycznie się boję
sasanka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:30   #1615
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez sasanka1988 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki mam pytanie w piątek współżyłam z facetem bez zabezpieczenia do miesiączki zostało mi jakieś 15 dni . W niedziele ok 20 zastosowałam metodę Yuzpe wzięłam Rigevidon 4 szt a po 12 h kolejne 4
Wiem , że zawsze istnieje takie ryzyko
, wiem że to moja nieodpowiedzialność ale masakrycznie się boję
15 dni do okresu wygląda mi na dni płodne...
A pogrubionym masz zaznaczoną odpowiedź w swoim własnym pytaniu.

Wciąż nie mogę zrozumieć kobiet, które się nie zabezpieczają, a potem cyrkują z jakimiś dziwnymi metodami (w Yuzpe zażywasz hormony, prawda? Dużoooo hormonów).
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:39   #1616
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasanka1988 Pokaż wiadomość
Wiem , że zawsze istnieje takie ryzyko , wiem że to moja nieodpowiedzialność ale masakrycznie się boję
Tak,możesz byc w ciąży. Mnie również to wygląda na dni płodne więc zrób test po 14 dniach.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:05   #1617
sasanka1988
Przyczajenie

to znaczy , że ta metoda jest mało skuteczna ?? siadłam z kalendarzykiem to byl 19 dzień cyklu ( 29-31 dni ) .
Stary 2010-08-26, 10:15   #1618
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Sasanka kalendarzyk nie działa, a Yuzpe nie jest metodą antykoncepcji

Edytowane przez Fela Von Helvete
Czas edycji: 2010-08-26 o 10:23
Fela Von Helvete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:16   #1619
sasanka1988
Przyczajenie

wiem , że to nie metoda antykoncepcji ale ma takie działanie jak Postinor dlatego pytam
Stary 2010-08-26, 11:01   #1620
nicka01
Wtajemniczenie

mój ulubiony cytat : Nie jestem ginekologiem ale zajrzeć mogę ;D

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości