|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Widzę, że o włosach mowa
Ja chyba niedługo zetnę się na krótko, myślę, że to będzie praktyczniejsze, jak dzidziuś się pojawi.Mam od wczoraj (nie pierwszy zresztą raz) wredną jakąś kolkę (?) w okolicy tuz po prawej stronie od pępka. Dosyć silny, kłujący ból, ale w sumie pojawia się tylko wieczorem... Nie wiem, co to ma być. Bałabym się, że wyrostek, ale jakiś czas temu (z miesiąc temu) już to miałam, potrwało pół dnia i przeszło Nie wiem ki diabeł, może macica na coś tam uciska i jakieś miejsce podatne na kolkę tam powstało
|
#722 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Jak narazie w nie wchodzę
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Ja dłuzszy czas ostatnio miałam krótkie i juz doczekac sie nie moge kiedy odrosną bo chciałabym nosić grzywke i proste rozpuszczone włoski
|
|
|
|
#724 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję że uda się jakoś to całe zamieszanie opanować Cytat:
Cytat:
cóż za pomysłowość ![]() co do włosow to ja zamierzam wybrać się jeszcze przed samym porodem do fryzjera bo potem to obawiam się że nie będzie czasu, a wszyscy będą zdjęcia robić i odwiedzać
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka, nie wiem, jaki rozmiar musiałabym kupić. Bo ciotka mi przerobiła (wszyła pas) dżinsy sprzed ciąży, normalny rozmiar jaki zwykle noszę i od miesiąca nie jestem w stanie ich przepchnąć przez biodra
![]() Patrycja, ja swego czasu nosiłam bardzo krótkie, po męsku i tak mi jest wygodnie, a do tego się sobie w nich podobam
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ja dziś tylko na chwilke bo zmęczona jestem. Cały dzień łaziłam z mamą po sklepikach, a później jeszcze się wzięłam za sprzątnie. Ale babcia kupiła wnuczkowi jeszcze jedna pościel w dinozaury-śliczna Całe 33 złote(nie feretti tylko jakaś polska), wyprawkę w paseczki, rożek feretti z kokosem(śliczny było mi na niego szkoda-dzięki Bogu że są babcie I jeszcze kocyk granatowy w małe misie. Taka byłam z niego dumna bo zapłaciłam tylko 22 złote za puchatkowy miękki kocyk. A domu patrzę-100% poliesterA mały dzisiaj normalnie dyskotekę chyba sobie zrobił w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
ja miała zawsze wąziutkie takie wręcz dziewczęce. teraz jakoś tak dziwnie.---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Pelania genialna lista już ją sobie dodałam do zakładek-bardzo się przyda.
|
|
#727 |
|
Dragonfly
|
ja zapuszczam wloski i jakis czas temu poszlam i zafarbowalam je na hmmmm mial byc taki sredni blond a wyszedl ladny odcien rudego,ale wszyscy mowia ze mi pasuje wiec jest ok,nie wygladam tak szaro.Moj dzidz dzis nasladuje walec drogowy
"gniecie sie"
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zle sie czuje,ze ide sie polozyc
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
ja postanowiłam że skoro w ciąży i tak wyglądam jak wieloryb to niewiele może mi już zaszkodzić
Do fryzjera wybieram się w listopadzie, żeby odzyskały kształt, bo poza farbowaniem to jeszcze próbuję je troszkę zapuścić. Wyglądam naprawdę zjawiskowo![]() Dziś odkryłam też w sklepie, że mam 2 razy takie ramiona jak normalnie. Moja mama to teraz przy mnie taka kruszynka ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- mnie też pobolewa i też zmykam pod kocyk.
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia, może nawet gdzieś się minęłyśmy na mieście (byłam głównie w Manu, potem pojechałam na Zieloną do Mamma Style)
I moja Mamusia też kupiła wnuczkowi ręcznik z kapturkiem Chyba też już Smyka będę omijać. Mają prześliczne rzeczy, ale bardzo drogo...Biodra podobno się rozszerzają przez to, że miednica się poszerza ), a biodra masakryczne ![]() W ogóle doznałam dziś szoku. Z okazji remontu nie mam w mieszkaniu od dwóch miesięcy żadnego lustra, w którym mogłabym siebie zobaczyć poniżej piersi. Zatem całą sylwetkę oglądam w sumie tylko w wystawach sklepowych lub na cotygodniowych zdjęciach brzucha - w ubraniu. Z góry tez dobrze nie widzę, jak jest duży... Zdjęłam dziś w przymierzalni portki, stanęłam z gołym brzuchem przed tym wielkim lustrem i gały mi wyszły z orbit Jakby mi ktoś wszczepił piłkę do koszykówki pod skórę na brzuchu Wydaje mi się, że jest OLBRZYMI. Co to będzie tuż przed porodem??? ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Na coś zabawnego trafiłam: http://www.pinezka.pl/index.php?opti...k=view&id=1738 Fora internetowe o ciąży - z przymrużeniem oka
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby się uśmiałam, ale muszę autorce przyznać rację |
|
|
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
Kretencja dobre!!! haahahahaha
Szafka ma szuflady na kulkach ale moim zdaniem za malo sie wysuwaja. Ja tez zapuszczam wloski chociaz ciezko bo sa krecone i zadko chodze do fryzjera bo sama farbuje i zadko scinam.... ![]() Reczniczki i zwykle i z kapturkiem raczej kupie Tylko nie wiem jak z pieluszkami tertrowymi...nie wiem ile kupic i jakie flanela czy tetra czy obydwie ale to sie jeszcze gdzies pewnie dowiem.![]() Chusteczki bratowa ma w pudeleczku chyba tez to wyprubuje, a jakie to tez jeszcze nie wiem, w sumie to zauwazylam ze duzo czytam i malo zapamietuje i malo wiem |
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja chyba zwariowalam wiecie? mam ochote przygotowac juz lozeczko dla corci choc wiem ze posciel sie zakurzy itd.. ciuszki poukladane w szefce leza wozeczek stoi w pokoju....ale to mi by porawilo humor no i to takie przyjemne szykowac sie na przyjscie nowego czlonka rodziny
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eliza - tetry to tak 10-20 sztuk się przyda, a flanelki 2-5 sztuk |
|
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Kotek dzieki
![]() Ale tu dzis cisza!! Uciekam spac Dobranoc
Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-08-20 o 21:59 |
|
|
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis mialam fajna sytuacje w busie wsiadam z przodu, bo trzeba pokazac bilet miesieczny, i przemieszczam sie wzdluz busa i po kolei wiele osob wstaje by mi miejsca ustapic No pierwszy raz taka reakcja![]() Dziewczyny nie przejmujcie sie waga. Moja fryzjerka przytyla w pierwszej ciazy 30kg a w drugiej 20kg a teraz wyglada jak modelka, szczuplutka i zgrabna. A wiec bez paniki
|
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry dziewczyny
Wyobrazcie sobie ze w koncu udalo mi sie zainteresowac mojego TZa zakupami dla dziecka. Moze podzialalo na niego widok innej pary (mojej kolezanki i jej meza) robiacych to samo, czy tez sam z siebie Ale nie wazne dlaczego, wazne ze w koncu sie cos ruszylo Wczoraj caly dzien spedzilismy na zakupach, juz prawie zdecydowalismy sie co do wozka, teraz tylko kwestia ceny, upatrzylismy lozeczko i inne meble do pokoiku, ale tego tez na razie nie mozemy kupic bo najpierw musimy sie przeprowadzic a nawet nowego mieszkania nie mam upatrzonego ![]() Pochwale sie wam za to co juzmkupilam ![]() Po pierwsze specjalna poduszke do spania w ciazy. Po prostu rewelacja !!! Juz ja wyprobowalam. Pozniej mozna ja uzywac dla dziecka Oprocz tego skusilismy sie na fotel bujany, w zestawie mial podnozek tez bujany. Jest tak wygodny ze nawet jak moj TZ usiadl to sie w nim zakochal Kupilam jescze torbe do szpitala, jeden biustonosz do karmienia (na razie czarny, jeszcze dokupie bialy), chuste do karmienia, i jescze kilka drobnych rzeczy dla maluszka (bo wikszosc juz mam) jak biale body, czapeczke, skarpetki, rekawiczki niedrapki i dwie bawelniane pieluszki ktore beda sluzyc jako lekki kocyk bo sa dobrego gatunku i maja ladna naszywke. Juz bym chciala miec lozeczko i wozek ale i tak nie mam gdzie tego trzymac, bo mieszkanie mam malutkie a jak mi ten fotel przywiaza to jeszcze ostatni skrawek wolnego miejsca zuzuje ![]() Pozniej poczytam co tu sie wczoraj dzialo bo nie mialam czasu wchodzic na neta |
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
jesu pol nbocy sie przewalalam zboku na bok, bo w ktoryms z blokow obok gdzie sa banki i sklpey od popoludnia wczorajszego jeczy alarm
Dzisiaj ma byc ladna pogoda wiec pewnie wybedziemy gdzies z mezem moze na mala wycieczke czy cus ![]() bo od jutra znowu deszcze nieby u nas, a my na urlopie Wczoraj moj maz pierwszy raz widzial jak brzusio faluje jak mala fika w brzuszku hihihihh ale chyba jakos powiedzial 'ooo' i poszedl dalej do czynnoci ktora wykonywal hihihh pewnie bardziej sie podjara jak bedzie po 30tyg tak fajnie widac jak sie przesuwa dzidziol.
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie Weronisia, ze juz wszystko masz
Zazdroszcze. Ja mam tylko wozzek i pare ciuszkow Juz sie ruszac nie moge za duzo wiec nie wiem jak to zrobie, a trzeba bedzie wszystko z szafek wywalac zeby je wyniesc Nie widze tego.. Wczoraj jak juz sie polozylam po 20stej to zaczely mi bole odchodzic, tak promieniowaly ze masakra.Bylam w dwoch sklepach meblowych i po prostu jak wrocilam to mialam mga bol w krzyzu, brzuch mi twardnial i bylo mi slabo W nocy jak zwykle nie spalam prawie Poklocilam sie z TZ, bo powiedzial ze wypadaloby zebym byla na slubie jego ojca.. Wiec dobra pojade z nimi, ale dzis zle sie czuje, wiec niech nie wymaga ze sie bede dobrze "bawic" z reszta to i tak tylko cywil + poczestunek.A co do mebli to znalazlam komode oczywiscie nie pasujaca do mebli co mam, ale co zrobic.. w sumie tez z Bodzia bo maja najtaniej 270zl za 4 szuflady glebokie. No mnie sie bardzo podobala Beata, ja tez nie lubie rutynowych spotkan.. Zawsze mnie to meczylo ze wiedzialam jak bede miec zaplanowany dany dzien ![]() Ahh ciekawe czy dzis swieze bulki sa. Wykorzystam to ze juz nie spie i chyba pojde cos kupic na sniadanie.. piekna pogoda sie szykuje. Nie wiem cos mam do dupy dzien juz, sorry. Pochwale sie kartką ktora zrobilam dla kolezanki, ackzolwiek nie wiem w cyzm ja dac, bo ma wypuklosci (kwiatki, perly) i do koperty sie nie miesci. Myslicie ze jak dam w malej torbie papierowej na prezenty to bedzie ok? Tak czy siak musze isc do pracy zaniesc tą kartke zeby ktos przekazal Pannie Mlodej.
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
anecka w torebce moze byc ok, moze zrobisz ztakiego brystolu taka torebke? albo w celafon bym zawinela
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie tez myslalam o celafonie.. a po brystol to troche za daleko mam, choc chcialam pudelko zrobic
Zobacze czy gosc kolo mnie ma torebki. Dobra ide po bulki.
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Anecka widzisz i to są rezultaty twojego nielezenia ![]() jak ci znowu bedzie brzuch twardniec to nie czekaj i wez nospe, zaszkodzic nie zaszkodzi a pomoze a kartka piękna mi sie dzisiaj w nocy takie horrory śniły, mam taki zryty beret ze moge scenariusze do dalszych cześci "piły" pisac ![]() ja sie obudziłam to chciałam sie do tż przytulic ale mi uciekł na drugi koniec łozka (zdecydowanie za duze łózko mamy )Michałek biedny chyba też sie wystraszył bo tak zacząl kopać ze szok, biedny |
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez mam zryty beret
Ale dzis snilo mi sie w sumie cos normalnego, mianowicie ze moje dziecko placze a ja sie odwracam do TZ i pytam co mam robic a on zebym sprawdzila pieluche, moze ma mokro. No i pytam sie go: ( ) Ale mam wlozyc reke w pieluche czy jak?????? a on, ze tak wiec ja reka sprawdzam i mowie no ze faktycznie troche mokro. Odwijam pampersa, patrze na pupe a tam troche czerwono, wiec wzielam swoj podklad mineralny i zasypalam Kiedys mi sie snilo, ze otwieram ksiazke do nauki gry na gitarze a tam namalowane gitarki i gram na nich OBIECUJE ze po weekendzie bede lezec wiecej, no w sumie to ja w ogole nie leze dopiero jak sie klade spac :/ Poki co musze isc po torebke papierowa i zaniesc kartke, pozniej szybko autobusem do domu i trzeba sie odpicowac na ten slub
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
nie bedzie mnie przez weeknd - dzis imieninki, jutro wyjazd... mam full roboty a i goscie sie zsypuja jak nigdy pewnie brzusio chca zobaczyc hehetymczasem zycze wszystkiego dobrego dla kazdej z Was IRSIN wypoczywaj kobitko - mam andzieje ze juz o wiele lepiej! ![]() buziaczki p.s. ANECKA dobrego spotkania z rodzina tż wazne są dla drugiej strony takie towarzyszenia w sytuacjach... po czesci cie wyroznil skoro mu zalezy zebys z nim szla i to w ciazy... moze chce sie podzielic radoscia ojcostwa? kto wie... raduj sie ile mozesz... szkoda tracic dnia no i wyjazd do przyjaciolki jak sie nie najlepiej czujeszz nie bylby chyba korzystny - po co masz pozniej 3 dni odchorowywac i lezec plackiem bo brzuch by cie bolal?? tak widocznie ma byc papa |
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja cała prawda o nas jest w tym linku
![]() Irsin, Kootek jak tam dziś samopoczucie? mam nadzieję lepiej ![]() Anecka super jest ta kartka jak podobne kupowałam to też były w kopertach tylko większych żeby wypukłości sie mieściły ![]() Pelnia wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin! Twoje i Dzidziusia zdrowie ![]() :p ijemy:![]() też mam dzisiaj imieniny... bo wczoraj mu przypomniałam , 2 tygodnie temu, jak miałam urodziny to się nie popisał ![]() to dziś się troche zreflektował i oczywiście jak zwykle według mojej teorii zawsze musi coś sie dziać i jak nie urok to sr.... mam od rana biegunke
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
W Łodzi pogoda dziś śliczna, do tego dogadałam się z mężem, że już mogę rozpocząć zakupy i zamawiać je na nasz adres ). Strasznie się cieszę, już sobie upatrzyłam sprzedawców na all, od których będę chciała pozamawiać różne rzeczy...Ubranka podobają mi się tutaj: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=60947 Nie będę kupować za dużo, bo już trochę dostaliśmy, a na pewno jeszcze dostaniemy, ale nie odmówię sobie kupienia choć dwóch kompletów ![]() A różne akcesoria tutaj: http://allegro.pl/show_user_auctions...251737&p=1&p=0 Podoba mi się np. że mają pieluszki flanelowe gładkie (tzn. w kolorach, ale nie drukowane w obrazeczki). Ach, nie mogę się doczekać Może już niedługo będziemy też mogli kupić i poskładać łóżeczko, żeby się wietrzyło Niedługo będzie "gorąco" Chociaż mam nadzieję, że Tymek się nie pospieszy za bardzo No ale od 7 miesiąca to już wypadałoby być mniej-więcej przygotowanym
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Zła jestem i jakoś z TŻ ciężko mi się dogadać. Dobrze by nam zrobiła dłuższa chwila osobno(kilkudniowa). Tylko ciężko o taką ![]() Kretencja te linki co wkleiłaś mają komplety z "Pinokia" widziałam je wczoraj na żywo i nawet macałam-są bardzo fajne. Mój "patataj"jest właśnie od nich Ładnie uszyte i miły towarek.Ja dziś chyba pojadę na działkę. Ja w jednym rogu, TŻ w drugim. Albo przejdę się do lasu SAMA ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- świetny ten artykuł
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Edzia ja codziennie to samo przechodzę ze swoim TZem i ostatnio też mi się marzyła dłuższa chwila osobno, ale nie mam takiej mozliwości...
Rozumiem i współczuję
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez poklocilam sie z TZ ...
wczoraj pisalam Wam, ze zaslablam na badaniach, napisalam mu o tym- cos odpisal, ale od poludnia do 23 nie odezwal sie wcale - nie zadzwonil, nie zapytal czy wszystko ok, jak sie czuje mala i ja. Napisalam mu, ze wkur*** mnie to i ze mam prawo tyle od niego wymagac, zeby sie interesowal nami. Dzisiaj mu napisalam e-mail, ze nie chce takiego partnera i czas zeby sie zmienil w kogos odpowiedzialnego. Ja jestem teraz u mamy na chwile, a on we Wro. Wiem,ze postawilam sprawe na ostrzu noza,ale za dwa miesiace rodze, a my ze wszystkim jestesmy w lesie. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
mi te chwile osobno tak sie spodobaly, ze robie wszystko, zeby trwaly najdluzej co chyba dobre nie jest.
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy to my się takie zrobiłyśmy, czy to im odbiło czy może nie nadążają za nami.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

Ja chyba niedługo zetnę się na krótko, myślę, że to będzie praktyczniejsze, jak dzidziuś się pojawi.
Nie wiem ki diabeł, może macica na coś tam uciska i jakieś miejsce podatne na kolkę tam powstało 

za tydzień mój ślub a zamówionych obrączek nie ma! nie znalazłam nigdzie takich jakie mi sie podobały i kupiłam przez neta - koleś łaskawie odpisał mi na maila że wysłał już tydzień temu wiec pieprzona poczta pokpiła sprawę 

troche was nadrobiłam ale nie mam sił dyskutować
cóż za pomysłowość

wsiadam z przodu, bo trzeba pokazac bilet miesieczny, i przemieszczam sie wzdluz busa i po kolei wiele osob wstaje by mi miejsca ustapic
Ale nie wazne dlaczego, wazne ze w koncu sie cos ruszylo

:p ijemy:
Niedługo będzie "gorąco"