|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
hej
ja tylko na chwile bo ide sie kapac i idziemy z TZ do kina na "niezniszczalnych" ostatnio bylam na "incepcji" i polecam Cytat:
i ojciec czasem pali przy Eryku w pokoju i to mnie wkurza najbardziejhmmm to tylko moje dziecko ma widze tak urozmaicona diete? bo Wasze to kaszki, deserki itp - moj ostatnio w ogole nie chce takich rzeczy wiec je kanapki z szynka, serem, grzanki, parowki, makaron z jajkiem, jajecznice, pomidory z jogurtem, twarog, makaron z cukinia itp.....a obiad to obiad rano i wieczorem mleko w miedzyczasie sa owoce rozne, chrupki, suche bulki, biszkopty....
|
|
|
#1712 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Brawa dla Werki i dla Ciebie, ze przezylas
![]() Ano Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No, pojechali goscie, zakochani w Aneczce, wcale sie nie dziwie, spryciula pokazala wszystko, co potrafi Tesciowa pochwalila ciasto, obiad tez smakowal- jednym slowem, sukces. Teraz relaks, jutro kolejni goscie
|
|
#1713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bylam z Wercia u babci i mala tak szalala ze sama bylam w szoku, zabawi sie byle czym
a ostatnio najlepsza zabawa jest uciekanie mamie i pokazywanie jezyka![]() Cytat:
na diecie jestes wiec schudniesz, zobaczysz jaka bedziesz laskaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
lece spać....milej nocki postaram sie jutro odezwać....z rana jade do babci posprzatać, do kuzynki itp itd.... miłej nocki
|
|
|
|
#1715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ide spac, no moze poprzytulam sie do małza jeszcze ![]() dobranoc |
|||
|
|
|
#1716 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też idę już lulu, dobranoc
|
#1717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odp. w sprawie podwieczorku
![]() Cytat:
![]() ![]() Ekstra Nareszcie jakaś krótkowłosa w tym towarzystwie Dla mnie Ty juz teraz jesteś "krótkwłosa", bo tyle na ile Ciebie "znam" to te loczki w ogóle do Ciebie nie pasują![]() Doczytałam, że mam rację ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak serio to super Ryba zrobiona, kuraki się pieką, strogonow juz stygnie na balkonie, żeberka przyprawione czekają do jutra. Melduje wykonanie zadania ![]() Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że Szymek (kuzyn Zosi o miesiąc od niej starszy) ma ospę i jest w szpitalu Ma też ten wirus, co Zosia wcześniej i jest odwodniony i leży pod kroplówką. Widzieliśmy się z nim ostatnio, ale jak już miał na twarzy krostki, tylko wszyscy myśleli, że go coś pogryzło. Chyba nie zarażał już wtedy, co?![]() Poza tym małż pojechał teraz po tatę do szpitala, bo wcześniej go karetka zabrała (miał juz 4 zawały ). Na szczęście okazało się, że to chyba nic poważnego. Eh.. Dobra żegnam się najpewniej do poniedziałku.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-08-20 o 22:12 |
||
|
|
|
#1718 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę z nich zrezygnować w takim razie, bo nie dopasuję rozmiaru a szkoda, bo fajne To jaki Ty rozmiar wzięłaś, że można na jeszcze mniejszy wymienić? ![]() ![]() Bo narobiłam sobie smaka i muszę spróbować ![]() Cytat:
![]() A na poważnie - jakiś koktajl jogurtowo-owocowy czasem dosłodzony miodem, albo jakaś mieszanka owoce+biszkopty, kisiel z bobofruta+owoce, w planach mam też budyń a w dalszych kawałek ciasta - może jakieś domowe drożdżowe? Generalnie u nas jest to przekąska słodko-owocowa
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-08-21 o 02:05 |
||||
|
|
|
#1719 | ||
|
Zakorzenienie
|
tez mam taka chec
![]() Cytat:
![]() o kurcze duzo zdrowka dla tego chlopczyka no i mam nadzieje ze Zoska tego nie zalapala..... dla taty tez duzo zdrowka ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
a drozdzowe - dzisiaj mama zrobila kluski na parze i dala jej skubnac 2 kesy samej kluski bez nadzienia, potem mala wypila mleko i po godzinie troche zwymiotowala -bardziej jakby jej sie ulalo (dodam ze mala nie ulewa od 4 mcy)wiec to chyba ta kluska jej nie podeszla -moze nie toleruje drozdzy w takim ciescie z pary
|
|
#1720 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty, Anula, umiesz gotować, to w czym problem? Cytat:
![]() Cytat:
Uważam, że takie ciasta są idealne na podwieczorek Tymek jadł już drożdże w różnych potrawach i nie zaszkodziły Mu dotychczas. Może nie pogryzła dokładnie tej kluski?
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-08-21 o 02:27 |
|||||
|
|
|
#1721 | ||
|
Zadomowienie
|
A Tymek je tak (poza maminym mlekiem
):1) śniadania (muszą się obejść bez cyca, bo wracam do pracy niedługo) - różne mamy wersje i stosujemy je tak, by się nie powtarzały kolejnego dnia: - albo kaszka mleczna z owocami świeżymi - albo bezmleczna również z owocami (często też z innymi dodatkami typu rodzynki, daktyle) i do popicia kubek mleka mod. - albo jajecznica z pomidorem/szczypiorkiem/rzeżuchą/rzodkiewką... + kanapka z masłem - albo kanapki z pastą jajeczną/ twarożkiem z dodatkiem zieleniny/ dżemem/serem żółtym/wędliną/pastą słonecznikową/pastą a'la pasztecik... - albo ryż z jogurtem i owocami ew. makaron z twarożkiem i owocami lub omlet posmarowany dżemem... - do popicia kubek mleka lub kakao naturalne dosładzane miodem chyba, że była kanapka z wędliną (rzadko, bo jakoś wolę śniadania mleczno-nabiałowe) to woda lub sok2) II śniadania - w sumie zależą od tego, co było na I-wsze ![]() - jeśli na śniadanie była tylko kaszka to jedna kanapka z dżemem/wędliną/pastą słonecznikową- jeśli nie było niczego nabiałowego na śniadanie to jogurt z owocami albo twarożek z pomidorem i zieleniną albo ryż z jogurtem i owocami, albo naleśniczek z twarożkiem/dżemem/mięskiem... 3) Obiad - - jeśli zupka jarzynowo-mięsna to najczęściej daje jej więcej jako cały obiad lub drugie skromne np. ziemniaki z koperkiem+kefir, czy też makaron z warzywami z jakimś sosem, a jeśli zupa tylko jarzynowa to drugie danie z mięsem/rybą/jajkiem - do popicia często kompot jako deserek 4) Podwieczorek - opisywałam dopiero co - słodko-owocowy 5) Kolacja - - kanapki - albo jakieś gotowane papki typu ryż/kasza jęczmienna/kuskus z warzywami albo była też jajecznica albo sałatka z samych warzyw duszonych + kanapka, albo.... sama nie wiem co jeszcze Pewnie połowy zapomniałam. W ogóle strasznie ciężko opisać ogólnikami taki jadłospis albo ja nie umiem. A na konkretach np. z wczoraj 1) jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem + chleb z masłem + mleko 2) jogurt z morelami i borówkami 3) rosół z kuskusem ![]() 4) truskawki z biszkoptami 5) gotowane buraczki z jabłkiem i kanapka z miodem Dzisiaj: 1) kaszka mleczna jaglana z truskawkami i gruszką + sucharki orkiszowe 2) kanapka z masłem i startą rzodkiewką 3) zupa-krem selerowa, na drugie duszona ryba z warzywami i ryżem brązowym 4) banan i maliny, chrupki 5) kanapka z serem żółtym i pomidorem + kawałek naklejki z pojemnika po kremie. Jutro chyba: 1) kanapki z twarożkiem i ogórem + kakao 2) jeszcze nie wiem może manna z owocami?3) buraczkowa + ziemniaki, jajko sadzone (na parze), kalafior 4) kisiel z owocami 5) gotowany kurczak zmiksowany z pomidorem i jogurtem Jeny, jak mi się chce spać....
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-08-21 o 02:22 |
||
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
Wizaż z rana jak śmietana Fotki popstrykam, jak wyjdzie jakaś sensowna, to pokażę morska zapisałam Twojego posta z menu Nie omieszkam skorzystać O 2.12 też by mi się chciało spać ![]() Spadam, bo na 8. na jazdy pędzę. Pa.
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-08-21 o 06:24 |
|
|
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No umiem i rzadko daję małej słoiki, w jakiś awaryjnych sytuacjach. Tylko ostatnio nie umiem jakoś tego składnie poukładać, mała wstaje, jak tutaj ogólnie na forum wiadomo, dość wcześnie i z rana daję jej samo mleko, więc II śniadanie ok 10.30 wypada dopiero i dopiero dają konkret jakiś..podwieczorek z kolacją też jakiś taki pomieszany. A chciałabym może żeby tak logicznie było - 3 główne posiłki a między nimi mniejsze, ale jak tu robić kaszkę o 5.30 rano Nie wiedziałam też czy przed spaniem wasze maluszki mleczko jeszcze chlipią czy też konkrety ![]() Doczytałam, noo rozwinęłaś swoje talenta kobieto ![]() Trzymam kciuki,szerokiej drogi ![]() Dzień doberek, my dzisiaj na wesele wybywać mamy a Martynka coś coraz mniej mi się podoba z tym katarem...jakby kaszleć więcej zaczyna Mam jeszcze zestaw leków od pediatry jak oststnio katar miała więc jej cały czas daję..oby to się nie rozwijało
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
witam o poranku - my zaraz jedziemy do Świnoujścia odwieźć moją mamę na prom na Bornholm (jedzie na obóz rowerowy)
ale mi się chce spać a Tomek od świtu szaleje już na koniku Rody ![]() byłam wczoraj u wróżki, ale słabo było... mało konkretów powiedziała (ja się nie znam, ale po mnie była moja mama, a ona już doświadczona w temacie wróżek i wie ile może powiedzieć tarocistka)
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-08-21 o 07:06 |
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Unholy jedziemy we 3 , znajomi napominali że by się też wybrali nad morze, ale Oni nie maja dzieci i nietety do konca nie rozumieją jak to jest z dzieckiem...i wolimy jechać sami.
Kasiu a mi tak się podobają Twoje loczki... Tomuś zjadł sniadanko i siedzi w kojcu ogląda jim jam
|
|
#1726 | |
|
Rozeznanie
|
No baa
Cytat:
Morska dziekujemy Dzien dobry! Texasik dzisiaj Twoj- Wasz wielki dzien! Powodzenia! Maz zabral Anie do piekarni, to lece pod prysznic. Niedlugo przyjezdzaja siostrzenice meza, a sa maksymalnie zywotne, wiec zapowiada sie uroczy weekend Dobrego dnia wszystkim!
|
|
#1727 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja kupiłam 36, także mogę na 34. Ale sama już nie wiem....Mama mówi, że to chyba taki krój, bo w sumie na samej górze w pasie są dobre. Boję się, zę jak wymienię, to znowu tamte będą za małe...eee już sama nie wiem. Mam 7 dni, żeby je do nich przesłać. ![]() Cytat:
![]() :j ap:Cytat:
I jeszcze z kawką w ręku ![]() To czekam na fotki Udanych jazd ![]() Cytat:
![]() A jakie leki masz? Udanej zabawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żartuję oczywiście, wszystko zależy od znajomych, ale ja już wiem ze swojego doświadczenia, że najlepiej samemu. Ludzie bez dzieci nie pojmują pewnych spraw w ogóle, a jak się jedzie z tymi z dziećmi, to najlepiej w innych ośrodkach , bo zmęczenie podwójne ![]() Anti ogląda bajki na TVN ![]() Dzień Dobry
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak kiedyś miała katar to zaleciła jej cebion, nasivin, syropek prawoślazowy i coryzalię - to homeopatyczne, więc takim zestawem tym razem też ją ratuję u nas hitem jest to, że TŻ dalej pewnych spraw też nie pojmuje - np ze dziecko nie dostosuje się do jego planów i że musi zdrzemnąć się w swojej porze bo będzie kiepsko ![]() a co ciekawego leci? ![]() Mała zasnęła, maznęłam paznokcie...może kawkę zdążyłabym wypić? ![]() Laurciu kochana - buziaki od ciotki aa, unholy nie zgrali się nasi mężowie z tymi weekendami - ja jestem sama tydzień później ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-08-21 o 09:39 |
|
|
|
|
#1729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz tam się wbijam na balkonik i narobię spustoszenia ![]() ![]() Cytat:
L wcale nie ulewała, ale czasem coś jej się cofnie jak kula się ze stworami albo skacze po łóżku. ![]() dzień dobry ![]() Cytat:
thx ![]() Przypomniałyście mi.Z bólem głowy się obudziłam.Ciężką noc miałam.Pół nocy śniło mi się że mam mdłości i bóle brzucha-chyba że na prawdę tak się czułam.Problem miałam z zaśnięciem i przekładałam się z boku na bok.Jak nigdy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-08-21 o 10:24 |
|||
|
|
|
#1730 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ale sie wyspalam ![]() bylismy wczoraj w tym kinie - ale jak dla mnie ten film jest za bardzo filmem "akcji" nie lubie jak 3/4 filmu sie nawalaja sto lat dla naszej kochanej Laurki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() angy mam nadzieje, ze mala sie nie zarazi - aczkolwiek jezeli mowisz, ze wtedy mial kilka krostek na buzi to jest prawdopodobienstwo bo ospa zaraza dopoki wychodza wykwity kat tylko nie loki nie chce Cie w krotkich
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ejże!!!!najpierw opuszczasz mnie bez słowa pożegnania, na dłuuugi czas,a teraz wracasz i wymagasz?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
humor mam super od rana, bo mąż w domu, wolne sobie zrobił dzisiaj. wspolnie zjedlismy sniadanie, poprzytulalismy się i ogolnie jakos tak miło brakowało mi go, bo ostatnio strasznie pozno wracał. ide zmyc maseczke, umyc głowe i wyskoczymy na zakupy jakies. potem zrobie tą sałatkę z tortellini ![]() jakie rozmiary bucików noszą wasze maluszki? ja ostatnio kupiłam Oliwce 21, ale są jeszcze ciut za duże, z kolei 20 (takie ma sandałki) są już ciut przymałe, bo jej paluszek wychodzi prawie. |
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
wojtusiu z romiarem u nas identycznie.Adidaski kupiłam jej większe biorąc zapas na grubą skarpetkę, albo rajstope i skarpetke.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1734 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mój przy drugim też tak ma.......Taki typ juz.... Jakiś mini kaczor donald, nie wiem dokładnie, bo leciał w tle ![]() No nie zgrali ![]() Cytat:
![]() Oj to pewnie sen, choć ciekawe dlaczego Cię tak męczyło ![]() Cytat:
Małż dostał 300 zł w bonach rekreacyjno-kultural. do wykorzystania między innymi w kinie. Pewnie pójdziemy z Bartusiem, bo wieczorem sami to nie wypali - Antoś nie zaśnie beze mnie ![]() Nie było prądu i wzięłam się za sprzątanie. Jedyny plus ![]() Już mnie tak wkurza ta elektrownia, najlepszy czas na konserwacje, to sobota, a pora obiadu to już w ogóle jest uwielbiania na przerwy w dostawie...masakra....
|
|
#1735 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj chciałam dopuścić Małża, ale w końcu zasnęłam u dzieci. Przeniosłam się do łożka o 1.00 i mój Małż jeszcze nie spał tylko czekał na mnie. No ale sorry, o tej godzinie+po przebudzeniu to ja raczej nic nie kumam ![]() My z bucikami - sandałki nosimy jeszcze 21, ale już na styk, adidaski mamy 22, 23.
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Kasiu za odpowiedz. Tak wlasnie tez kupiłam wieksze zeby na grubszą skarpetkę było.
Unholy sporą nóżkę ma już Antoś. Mnie tez denerwuje jak wyłączają prąd. Byle jaka mała burza, albo nawet mocniejszy deszcz i potrafią wyłączyć na cały wieczór. U nas jeszcze tak dziwnie jest ze połowa sąsiadów ma prąd a druga połowa nie ma w dzien na szczescie jak pogodnie jest to nie wyłączają. ide na dwór z Oliwką, małż cos dłubie przy samochodzie to mu potowarzyszymy troszkę. |
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
z prądem to pamiętam raz taką sytuację, że wyłączyli bo coś podłączali kilka domów dalej i na całej ulicy nie było prądu.
Czekałam kilka h aż w końcu idąc na zakupy koło nich, zapytałam jak długo jeszcze prądu nie będzie, a oni mi na to że był komunikat na ich stronie internetowej że będzie przerwa w dostawie prądu.To ja Quuu.... od rana powinnam latać po stronach energetyki i wodociągów i sprawdzać? ![]() Lepiej byłoby przelecieć się ulicą i do skrzynek powrzucać info. A ja na prąd mam dużo rzeczy.
|
|
|
#1738 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
Laurko kochana wszystkiego naj naj maz sklada motor bo mial rozlozony i wiecznie czasu brak. poprosil grzeccznie czy moze isc i mu pozwolilam biedak w tym roku nie jezdzil nawet z braku czasu. chyba mi sie dni plodne zblizaja bo mam na niego taka ochote....![]() dzis na obiad papryczki faszerowane i mam pyt Olu albo jak ktoś inny wie one musza byc w naczyniu zaroodpornym i podlane jakims bulionem?ile maja siedziec w piekarniku i w jakiej temp? Kasiu a co zrobic z kawałkiem wołowiny?jakies zrozy z grzybkami i potem obsmazone bez panierki i duszone??w sosie grzybkowym?? mam takie lesne myslisz ze beda ok?? co do butków Amela nosi 21 teraz ale juz ciut za malesie robia. pewnie jesienne eda 22 i zimowe tez |
|
|
|
#1739 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Burza burzą, tez mnie wkurza jak wyłączają, ale to jeszcze mogę zrozumieć. No ale w słoneczny, bezwietrzny dzień, bez żadnej info... ![]() Cytat:
Dowcipnisie.... U nas raz zadzwonili domofonem, że wody nie będzie godzinę. Toż to w szoku byłam. 6 i pól roku mieszkam, wody nie było czasami przez kilka godzin kilka razy w tyg (tak się zdarzało), a oni raz powiadomili.... Ja mam wszystko na prąd (woda, ogrzewanie, kuchnia, czajnik itp) ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
|
#1740 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dzieki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

i to mnie wkurza najbardziej

na diecie jestes wiec schudniesz, zobaczysz jaka bedziesz laska

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a szkoda, bo fajne

a Tomek od świtu szaleje już na koniku Rody