Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 09:57   #751
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Irsin myślę że dobrze zrobiłaś, bo ile można czekać... Trzymam kciuki żeby jak najszybciej obudził się w nim odpowiedzialny partner i ojciec

Edzia chyba nie nadążają, ale mój to chyba nawet nie chce spróbować...
często jest mi przykro, ale już morze łez wylałam i postanowiłam się więcej nie denerwować bo beksę urodzę

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:02   #752
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja tez poklocilam sie z TZ ...
wczoraj pisalam Wam, ze zaslablam na badaniach, napisalam mu o tym- cos odpisal, ale od poludnia do 23 nie odezwal sie wcale - nie zadzwonil, nie zapytal czy wszystko ok, jak sie czuje mala i ja.
Napisalam mu, ze wkur*** mnie to i ze mam prawo tyle od niego wymagac, zeby sie interesowal nami.
pewnie że masz takie prawo!fatalnie, że się nawet nie zainteresował

Dzisiaj mu napisalam e-mail, ze nie chce takiego partnera i czas zeby sie zmienil w kogos odpowiedzialnego.

Ja jestem teraz u mamy na chwile, a on we Wro.

Wiem,ze postawilam sprawe na ostrzu noza,ale za dwa miesiace rodze, a my ze wszystkim jestesmy w lesie.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

mi te chwile osobno tak sie spodobaly, ze robie wszystko, zeby trwaly najdluzej co chyba dobre nie jest.
czasem lepsze

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Irsin myślę że dobrze zrobiłaś, bo ile można czekać... Trzymam kciuki żeby jak najszybciej obudził się w nim odpowiedzialny partner i ojciec

Edzia chyba nie nadążają, ale mój to chyba nawet nie chce spróbować...
często jest mi przykro, ale już morze łez wylałam i postanowiłam się więcej nie denerwować bo beksę urodzę
ja chyba małego nerwuska bo chodzę non-stop wkurzona w tej ciąży. A miało być tak pięknie

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:07   #753
kretencja
Zakorzenienie

Widzę, że nie tylko u mnie "miało być pięknie" Ech, chyba po prostu życie to nie bajka i trzeba się z tym pogodzić, że rzadko jest tak, jakbyśmy sobie życzyli. Ja też chodzę bardzo często podminowana, często się z mężem kłócę, mam też momenty ogromnego spadku nastroju, takie ciężkie chandry... A spodziewałam się, że ciąża będzie jak piękny sen

Edzia, miło czytać, że te ciuszki dobre. Utwierdziłaś mnie w decyzji Podobają mi się bardzo wizualnie, bo można u nich znaleźć rzeczy z jednym wyraźnym rysunkiem na przykład, a nie całe upstrzone w jakieś obrazeczki. Nie lubię też takich z napisami "kocham moją mamusię", "mój tatuś jest najlepszy na świecie" albo "jestem szefem piaskownicy". A takich jest pełno Już myślałam, że nie znajdę nic w swoim guście, a te jakoś wyjątkowo mi podpasowały.

Irsin, dobrze zrobiłaś, że postawiłaś sprawę na ostrzu noża. Potrzebujesz wsparcia, opieki, zainteresowania. Jeśli obecny partner nie umie Ci tego dać, może nie warto tego ciągnąć... Ty teraz jesteś na pierwszym miejscu i Twoje potrzeby

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:08   #754
mallinka
Zadomowienie

Ja nawet wolę nie myśleć jak miało być w czasie ciąży bo nic takie nie jest

Stary 2010-08-21, 10:09   #755
kotek81
Zakorzenienie

mallinka
Pelnia
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:10   #756
kretencja
Zakorzenienie

Ech, ja sobie wyobrażałam romantyczne lato. Spacery z mężem po zielonym osiedlu, spotkania z przyjaciółmi... Tymczasem głównie siedzę w zapylonych ciuchach (non-stop tych samych, bo mam tylko jedne ciążowe letnie spodnie), w zapylonym fotelu, przed zapylonym laptopem, a mąż zapitala ze szpachlą

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-21, 10:13   #757
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko u mnie "miało być pięknie" Ech, chyba po prostu życie to nie bajka i trzeba się z tym pogodzić, że rzadko jest tak, jakbyśmy sobie życzyli. Ja też chodzę bardzo często podminowana, często się z mężem kłócę, mam też momenty ogromnego spadku nastroju, takie ciężkie chandry... A spodziewałam się, że ciąża będzie jak piękny sen

Edzia, miło czytać, że te ciuszki dobre. Utwierdziłaś mnie w decyzji Podobają mi się bardzo wizualnie, bo można u nich znaleźć rzeczy z jednym wyraźnym rysunkiem na przykład, a nie całe upstrzone w jakieś obrazeczki. Nie lubię też takich z napisami "kocham moją mamusię", "mój tatuś jest najlepszy na świecie" albo "jestem szefem piaskownicy". A takich jest pełno Już myślałam, że nie znajdę nic w swoim guście, a te jakoś wyjątkowo mi podpasowały.

Irsin, dobrze zrobiłaś, że postawiłaś sprawę na ostrzu noża. Potrzebujesz wsparcia, opieki, zainteresowania. Jeśli obecny partner nie umie Ci tego dać, może nie warto tego ciągnąć... Ty teraz jesteś na pierwszym miejscu i Twoje potrzeby
ja chyba też jeszcze domówię u niego kilka rzeczy bo bardzo mi się podoba ta "kolekcja" jest mieciutka, miła w dotyku,ładna dla oka. Dokupię jeszcze pół-śpiochy,body,jakiegos pajaca i rzutem na taśmę czpkę, rękawiczki, skarpetki i flanelki. I właściwie zakupy ciuchowe mamy zamknięte. Tylko kombinezon. Wczoraj widziałam za 85 zł i trochę mnie sparzyła cena. musze się z nią oswoićTeraz mamuśka musi się obkupić
Zasadniczo mam jeden problem-nadal nie ma m szafki dla małego i rzeczy wylewają się już zewsząd
Ja też myślałam, że to będzie piękny okres szczególnie, że tak na niego czekaliśmy. Ale trudno nie pierwsze moje rozczarowanie i niestety nie ostatnie...

Stary 2010-08-21, 10:17   #758
mallinka
Zadomowienie

Kotek dziękuję

Ja też myślałam o spacerach-byliśmy raz, zdrowym odżywianiu-jak sobie nie zrobie zakupów i nie ugotuję to głoduję, braku kłótni-kłócimy się kilka razy dziennie, wspólnym usg-byliśmy raz bez fajerwerków, wspólnym kompletowaniu wyprawki-chociaż wózka-wszystko muszę wybrać sama, SR i poród-mam być sama... itd
teraz prawdę mówiąc śmieszy mnie to...

ale o tym co będzie po porodzie to wolę nie myśleć, bo chyba czas pogodzic sie z myślą że wszystko będzie na mojej głowie
jestem przerażona skąd ja wzięłam takiego męża i jak tu nie popaść w depresję

Stary 2010-08-21, 10:19   #759
EdziaO
Zakorzenienie

spadam dziewczynki na działkę!
Zajrzę wieczorkiem

Stary 2010-08-21, 10:19   #760
bela14
Rozeznanie

O rany pare dni mnie nie było a tu 26 stron nowego wątku
ale muszę przyznać,że zrobione super a i tytuł świetny brawo
Malinko.Ja ciagle nie mam czasu dzisiaj mamy wesele.
nie bardzo mi to pasuje bo nie lubie takich imprez a jeszcze siedziec
tam z brzusiem i bolącym kręgosłupem bo ten ostatnio
daje mi popalic a jakby tego było malo w następną sobote znowu.

Przytyłam 8kg w brzusiu 100cm. i 29 tydz.na suwaczku.
Pozdrawiam was i miłego weekendu.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:19   #761
mallinka
Zadomowienie

To ja może wezmę się za sprzątanie... już dość tego użalania się

Bela baw się dobrze ja chętnie poszłabym na wesele

Edytowane przez mallinka
Czas edycji: 2010-08-21 o 10:21
Stary 2010-08-21, 10:21   #762
kretencja
Zakorzenienie

Też nie mam jeszcze szafki na małego rzeczy... To akurat kupimy dopiero jak się remont skończy, razem z innymi meblami, pewnie pod koniec września... Póki co trzymam w dużych reklamówkach
Też myślę nad kombinezonem. Trochę mnie ceny dołują, no ale przecież trzeba będzie z dzieckiem wychodzić na spacery, a to akurat styczeń będzie... Wczoraj widziałam w Smyku wyprzedaż kombinezonów, ale były same typowo dziewczęce - białe w kwiatki i różowe

Mallinka, ja staram się pretensji do mojego męża nie mieć, bo widzę, że jest bardzo zajęty no i poniekąd robi to wszystko dla nas i dla naszego dziecka. Więc nie mogę narzekać. Tylko troszkę mi smutno... Na USG zawsze ze mną chodzi i widzę, że go to rusza Tak że nie jest może tak najgorzej. Wiem, że gdyby tylko mógł, pomagałby mi więcej. Ale przygotowuje dla nas mieszkanie, więc... nie mam się do czego przyczepić na dobrą sprawę To tylko wina moich wyśrubowanych oczekiwań...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-21 o 10:24
Stary 2010-08-21, 10:22   #763
kootekk
Zakorzenienie

pelnia, mallinka wszystkiego najlepszego w dniu imienin

w koncu zdecydowaliśmy sie na łozeczko bedzie to
http://www.mebledladziecka.pl/Lozecz...ylia-2147.html
z materacem wyjdzie 600zl w pon zamawiamy bo nie wiemy jak zamowic zeby bylo białe

a zamowiłam dzisiaj karuzelke do michałka
http://www.naszedzieci.pl/index.php?...mart&Itemid=64

znowu dwie rzeczy z listy skreslone

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:22   #764
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Malinka, Pelnia wszystkiego najlepszego!!

Dziewczyny, współczuję "zjazdów" z facetami. My jak na razie mieliśmy 1, może 2. O wyprawkę poszło i o SR. Faceci chyba mają to do siebie, że do nowej roli muszą dłużej dojrzewać. Nam to przychodzi łatwiej. Szybciej wchodzimy w rolę opiekunki-mamy.

U mnie też się w końcu coś ruszyło. Mąż rozkręcił moje "panieńskie" łóżko i stare łóżko z sypialni rodziców. Wkrótce oba wywieziemy na działkę. Będzie miejsce na kącik dla malucha. Może już w przyszły weekend uda się kupić łóżeczko?

Tymczasem wczoraj zbadałam malucha stetoskopem. I po raz pierwszy udało mi się namierzyć serducho. Cudowne uczucie. Biło jak dzwon, więc mam nadzieję, że wtorkowe echo pójdzie dobrze.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:26   #765
kretencja
Zakorzenienie

Joanna, kciuki za echo będą zaciśnięte

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-21, 10:32   #766
Aliszcze
Zakorzenienie

Pelnia, Mallinka wszystkiego najlepszego!!!

Mallinka, nawet nie wiedziałam, że dziś Joanny, wszystkie znane mi Joasie obchodzą imieniny w Dniu Matki

Współczuję problemów z facetami, ale tak to już jest, że oni inaczej podchodzą do narodzin dziecka, my nosimy w brzuszku maleństwo, także do nas to wcześniej dociera. Ja na swojego na szczeście narzekać nie mogę, bo dba o mnie, na kazde usg chodzimy razem, bo on sobie nie wyobraża nie być, nie kłócimy się specjalnie często, choć miewałam okresy, kiedy miałam chandrę no i kłótnie tez były. Nawet musiałam jechac do niego do pracy, bo chciał się pochwalić swoją córką
Zauważyłam tylko, że co do wyprawki to jakoś tak nie dociera do niego, że dziecko potrzebuje spokojnego kącika, jak mu powiedziałam, że byśmy musieli komodę kupić to sie zdziwił, bo nie pomyślał, że przecież gdzieś ubrania dla córeczki musimy trzymać no i rozbroił mnie (o to się pokłóciliśmyostatnio ), bo on nie widzi problemy mieć kompa tuż obok dziecka no a jak mu pokazałam listę, którą Weronisia przesłała odnośnie wyprawki to oko mu zbielało powiedział, że on może chodzić ze mną po sklepach, może dać na to kase, ale żebym ja decydowała, co potrzeba kupić, bo on nie da rady

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:35   #767
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Ja nawet wolę nie myśleć jak miało być w czasie ciąży bo nic takie nie jest
Mallinka, eh ale chyba TZ sie Toba interesuje co?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:36   #768
mallinka
Zadomowienie

Kootek łóżeczko śliczne w ogóle te pokoiki z tego sklepu są urocze jak już wszystko ustawisz to koniecznie wklej fotki

Joanna ja też mam stetoskop w domu, może spróbuję złapać malucha...ale to dopiero wieczorem bo tera koszą trawę i piłują drzewo dookoła

my łóżeczko dostaniemy od siostry ale też fajne, drewniane zrobione przez szwagra i komode u niego zamówiliśmy, to czekam niecierpliwie na te meble tylko on czasu ma mało moja mama stwierdziła że pewnie w grudniu się doczekam ale ja zamierzam we wrześniu go przycisnąć

Dziękuję za życzenia

Stary 2010-08-21, 10:42   #769
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Aliszcze, a ja obchodzę 2 dni przed dniem matki.

Kretencja, dzięki za link do sprzedawcy "bieszczu". Kupię kilka kompletów na 56, bo mi się nawet podobają. No i tekst o forach internetowych... Świetny!
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:43   #770
mallinka
Zadomowienie

Irsin interesuje się jak ma dobry humor... ale wkurza mnie strasznie że codziennie mu muszę wyliczać co mnie boli, że on umie tylko powiedzieć: chodź ze mną do pracy-on pracuje koło domu i wcześniej mu dużo pomagałam,teraz nie dam rady-od razu brzuch mnie boli i twardnieje i tak w kółko, irytuje mnie to bo nie dość że mi źle z tym że taka nieprzydatna jestem to jeszcze muszę wciąż się tłumaczyć i niestety mój tz ma tendencje do fochów i potrafi cały dzień nic nie robić-przesiedzieć przed tv co mnie do szału doprowadza bo teraz to on nas utrzymuje... a jest tyle do zrobienia jak nie w pracy to w domu

Stary 2010-08-21, 10:50   #771
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

ale sobie dziś pospałam, aż do 10

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny wymyśliłam sobie, że w lumpeksie kupiłam 2 pary jeansów za 10 zł kazda i kupiłam pas ciążowy w pasmanterii i dałam krawcowej do przerobienia i tak oto za 80 zł mam 2 pary spodni Jak narazie w nie wchodzę
ooo... no to brawa za pomysłowość kurczę, dlaczego ja nie znam jakiejś fajnej krawcowej
ja kupiłam do tej pory 4 pary spodni ciążowych (3 lumpkowych i 1 sklepowe)
- długie, lniane z Mama Licious
- 3/4 bojówki beżowe za całe 5,60 zł moje ulubione jak do tej pory
- no i dżinsy, które są póki co za duże
- mam jeszcze sukienkę ogrodniczkę z panelem, na którym jest namalowany dzidziuś, takie fajniejsze spodnie dresowe, ale na 3/4, no i dostanę jeszcze jedną spódnicę, więc mi to chyba starczy, ale mam ciągle wrażenie, że nie mam co na siebie włożyć

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
W ogóle doznałam dziś szoku. Z okazji remontu nie mam w mieszkaniu od dwóch miesięcy żadnego lustra, w którym mogłabym siebie zobaczyć poniżej piersi. Zatem całą sylwetkę oglądam w sumie tylko w wystawach sklepowych lub na cotygodniowych zdjęciach brzucha - w ubraniu. Z góry tez dobrze nie widzę, jak jest duży... Zdjęłam dziś w przymierzalni portki, stanęłam z gołym brzuchem przed tym wielkim lustrem i gały mi wyszły z orbit Jakby mi ktoś wszczepił piłkę do koszykówki pod skórę na brzuchu Wydaje mi się, że jest OLBRZYMI. Co to będzie tuż przed porodem???

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Na coś zabawnego trafiłam:

http://www.pinezka.pl/index.php?opti...k=view&id=1738

Fora internetowe o ciąży - z przymrużeniem oka
duże lustro w domu sie przydaje, nie ma co
fajny blog cała prawda

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
To ja tez mam zryty beret
Ale dzis snilo mi sie w sumie cos normalnego, mianowicie ze moje dziecko placze a ja sie odwracam do TZ i pytam co mam robic a on zebym sprawdzila pieluche, moze ma mokro. No i pytam sie go: ( ) Ale mam wlozyc reke w pieluche czy jak?????? a on, ze tak wiec ja reka sprawdzam i mowie no ze faktycznie troche mokro. Odwijam pampersa, patrze na pupe a tam troche czerwono, wiec wzielam swoj podklad mineralny i zasypalam

Kiedys mi sie snilo, ze otwieram ksiazke do nauki gry na gitarze a tam namalowane gitarki i gram na nich
nie no... uśmiałam się prawie do łez
jak to dobrze, że ja swoich snów nie pamiętam, może z dwa razy do roku, wiem co mi się śniło

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-21 o 10:51
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:50   #772
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, mój też na mnie zrzuca takie decyzje. Bo on nie ma głowy do tego No i fajnie, kupię to co mnie się będzie podobać

Joanna, ja planuję więcej kupić na 62. Jakoś mam przeczucie, że Dzidź będzie duży. I ja i mój Brat urodziliśmy się duzi, ja mam wielki brzuchol, więc typuję, że Tymek też do kruszynek nie będzie należał Oczywiście i na 56 coś tam planuję mieć, ale więcej na 62

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-21, 11:04   #773
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Wszystkie chusteczki pasuja do tego pudełka - wkłada się całą paczkę razem z opakowaniem - tylko tą naklejkę z wierzchu trzeba odkleić

Ja nie kupuję, ale możesz dla świętego spokoju sobie kupić Bebiko 1 albo Nan 1 - najwyżej ty później wypijesz

to se kupie
poczekam tylko na jakąś promocje w końcu mam jeszcze cztery miesiące więc może trafi się jakieś ładne pudełko

z tym mlekiem też stwierdziłam że nie kupie
obeznam się z tematem a potem TŻ wyśle do sklepu jeśli będzie potrzebne

dla dziewczyn zestresowanych

pociesze was my jednocześnie martwimy się ciążą do tego budujemy dom
a mąż stawia warsztat i rozkręca firmę
nie ma go po 12 godzin w domu
nawet czasu brak na kłótnie, tylko wymiana zdań co kupiłam jaki majster przyjechał jak tam w firmie hahaah

ale powiem wam że ja ogólnie jestem wielki nerwus a w ciąży jakoś mi przeszło, oczywiście denerwuję się płaczę itp. ale nie żyje w takim ciągłym stresie jak przed.......
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:12   #774
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
witajcie
nie bedzie mnie przez weeknd - dzis imieninki, jutro wyjazd...
mam full roboty a i goscie sie zsypuja jak nigdy pewnie brzusio chca zobaczyc hehe

tymczasem zycze wszystkiego dobrego dla kazdej z Was
IRSIN wypoczywaj kobitko - mam andzieje ze juz o wiele lepiej!

buziaczki

p.s. ANECKA dobrego spotkania z rodzina tż wazne są dla drugiej strony takie towarzyszenia w sytuacjach... po czesci cie wyroznil skoro mu zalezy zebys z nim szla i to w ciazy... moze chce sie podzielic radoscia ojcostwa? kto wie... raduj sie ile mozesz... szkoda tracic dnia no i wyjazd do przyjaciolki jak sie nie najlepiej czujeszz nie bylby chyba korzystny - po co masz pozniej 3 dni odchorowywac i lezec plackiem bo brzuch by cie bolal??
tak widocznie ma byc

papa
W sensie wyjazd do ojca TZ a kolezanka ma na miejscu slub na Koperniku.
Zadzwonil przed chwila tz pyta sie jak sie cuzje to mowie ze srednio ale nienajgorzej i nie zapytal czy z nim pojade wiec juz nie wiem o co chodzi.. nie wiem czy lezec w dresie czy sie szykowac juz mnie to w****ia. A dostalam wczoraj od niego roze tak bez okazji a pozniej oczywiscie musielismy sie poklocic. NIE kumam.

Irsin i git, macie jasna sytuacje. Dobrze ze tak powiedzialas.

A *******e. Spie!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Wlasnie.. spotkalam rano sasiada co mi opowiedzial ze niedawno w moim miescie dziewczyna zmarla przy porodzie bo dusznosci dostala Swietnie. Ludzie tylko potrafią dołować.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:29   #775
apoolonia
Rozeznanie

[/COLOR]Wlasnie.. spotkalam rano sasiada co mi opowiedzial ze niedawno w moim miescie dziewczyna zmarla przy porodzie bo dusznosci dostala Swietnie. Ludzie tylko potrafią dołować.[/QUOTE]

Ja nigdy kobietą w ciąży nie opowiadałam takich rzeczy

ale niektórzy mają wyczucie
ostatnio w pracy koleżanki zaczęły licytować się historiami jak to u jednej w rodzinie dziecko przy porodzie wypadło i zmarło u drugiej tez coś tam zrobili itp.itd.

Dziewczyny wczoraj się dowiedziałam że wózka nie dostaniemy nie chce mi się nawet tej sytuacji opisywać ale z rodziną to najlepiej na zdjęciu(mieliśmy w planie kupić na wiosnę nową spacerówkę na wypasie a zimą jeździć w pożyczonej gondoli)
a teraz wychodzi na to że trzeba kupić wszystko
i chce coś lepszej firmy jednak ceny to ok 2tys moim zdaniem trochę za dużo jak na wózek
co myślicie o kupie używanego zestawu? widzę że przy odrobinie szczęścia można dostać coś fajnego do 1tys

wszystkie kupujecie nowe wózki?

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-08-21 o 11:32
Stary 2010-08-21, 11:30   #776
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
to dla dziewczyn zestresowanych

pociesze was my jednocześnie martwimy się ciążą do tego budujemy dom
a mąż stawia warsztat i rozkręca firmę
nie ma go po 12 godzin w domu
nawet czasu brak na kłótnie, tylko wymiana zdań co kupiłam jaki majster przyjechał jak tam w firmie hahaah

ale powiem wam że ja ogólnie jestem wielki nerwus a w ciąży jakoś mi przeszło, oczywiście denerwuję się płaczę itp. ale nie żyje w takim ciągłym stresie jak przed.......
też chcieliśmy stawiać dom, ale na naszej działce utworzyli puszczę i nawet krzaczka tam zdeptać nie można cała Polska nie wspomnę o tym, że na działce jest woda, prąd, no i znajduje się przy głównej ulicy, fajna puszcza no nie??

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Wlasnie.. spotkalam rano sasiada co mi opowiedzial ze niedawno w moim miescie dziewczyna zmarla przy porodzie bo dusznosci dostala Swietnie. Ludzie tylko potrafią dołować.
mógł sobie darować takie wiadomości

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:33   #777
kretencja
Zakorzenienie

Apoolonia, my kupujemy najprawdopodobniej używkę w komisie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-21, 11:34   #778
ruda3000
Raczkowanie

Cześc dziewczyny. Wiem, ze nie zabrzmi to najlepiej ale ciesze sie ze nie tylko ja nie zyje w bajce (dziewczynka powinno sie zabronic ogladac bajek i filmów, oraz czytac ksiazek o tematyce ... żyli dlugo i szczesliwie....).
Tez niestety moj tz ma stosunek ambiwalentny do ciazy i moich humorow. Owszem nieraz sie zdarza ze polozy reke na brzychu jak mala mnie kopie , bo wtedy gadam do niej jak nawiedzona i sie hihram.
Powiedzialam kiedys do kolezanki jak sie skarzylysmy obie na naszych tz, ze kazda kobieta rodzac chlopca oprocz niego i lozyska powinna urodzic instrukcje obslugi
Dobra konie tego mojego narzekania, ide prasowac i gotowac zurek.
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:38   #779
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
[/COLOR]
co myślicie o kupie używanego zestawu? widzę że przy odrobinie szczęścia można dostać coś fajnego do 1tys

wszystkie kupujecie nowe wózki?
ja sie cały czas zastanawiam czy nowy czy używany używany miał być quinny, ale teraz rozwazam nowy xlander z 2010r bo w sumie chcialabym zeby wszystkie moje dzieci nim pojezdziły całe dwoje

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

dostalam pudełeczko truskawek od teścia nie wyglądały apetycznie to przerobiłam na koktajl truskawkowo-malinowy teraz to dopiero pycha

Stary 2010-08-21, 11:39   #780
apoolonia
Rozeznanie

dzasta110

nawet mi nie mów nasze plany legły w gruzach za każdym razem a mieliśmy ich wiele już tyle raz się rozczarowaliśmy że szkoda pisać w budowę też przestałam wierzyć ale po trzech latach udało się. Więc głowa

kretencja

ja jeszcze z TŻ dziś przedyskutuję ale przeglądając allegro te wózki naprawdę są za połowę ceny i stan bardzo fajny. Jeśli kupimy a będzie coś z nim nie tak no to najwyżej wystawie na sprzedaż

ruda3000
najgorzej jest pogodzić rzeczywistość z wyobrażeniami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości