|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Irsin myślę że dobrze zrobiłaś, bo ile można czekać... Trzymam kciuki żeby jak najszybciej obudził się w nim odpowiedzialny partner i ojciec
![]() ![]() Edzia chyba nie nadążają, ale mój to chyba nawet nie chce spróbować... często jest mi przykro, ale już morze łez wylałam i postanowiłam się więcej nie denerwować bo beksę urodzę
|
#752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko u mnie "miało być pięknie"
Ech, chyba po prostu życie to nie bajka i trzeba się z tym pogodzić, że rzadko jest tak, jakbyśmy sobie życzyli. Ja też chodzę bardzo często podminowana, często się z mężem kłócę, mam też momenty ogromnego spadku nastroju, takie ciężkie chandry... A spodziewałam się, że ciąża będzie jak piękny sen ![]() Edzia, miło czytać, że te ciuszki dobre. Utwierdziłaś mnie w decyzji Już myślałam, że nie znajdę nic w swoim guście, a te jakoś wyjątkowo mi podpasowały.Irsin, dobrze zrobiłaś, że postawiłaś sprawę na ostrzu noża. Potrzebujesz wsparcia, opieki, zainteresowania. Jeśli obecny partner nie umie Ci tego dać, może nie warto tego ciągnąć... Ty teraz jesteś na pierwszym miejscu i Twoje potrzeby
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet wolę nie myśleć jak miało być w czasie ciąży
bo nic takie nie jest
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
mallinka
Pelnia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO |
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, ja sobie wyobrażałam romantyczne lato. Spacery z mężem po zielonym osiedlu, spotkania z przyjaciółmi... Tymczasem głównie siedzę w zapylonych ciuchach (non-stop tych samych, bo mam tylko jedne ciążowe letnie spodnie), w zapylonym fotelu, przed zapylonym laptopem, a mąż zapitala ze szpachlą
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mamuśka musi się obkupić![]() Zasadniczo mam jeden problem-nadal nie ma m szafki dla małego i rzeczy wylewają się już zewsząd ![]() Ja też myślałam, że to będzie piękny okres szczególnie, że tak na niego czekaliśmy. Ale trudno nie pierwsze moje rozczarowanie i niestety nie ostatnie...
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
Kotek dziękuję
![]() Ja też myślałam o spacerach-byliśmy raz , zdrowym odżywianiu-jak sobie nie zrobie zakupów i nie ugotuję to głoduję, braku kłótni-kłócimy się kilka razy dziennie, wspólnym usg-byliśmy raz bez fajerwerków, wspólnym kompletowaniu wyprawki-chociaż wózka-wszystko muszę wybrać sama, SR i poród-mam być sama... itd teraz prawdę mówiąc śmieszy mnie to... ![]() ale o tym co będzie po porodzie to wolę nie myśleć, bo chyba czas pogodzic sie z myślą że wszystko będzie na mojej głowie ![]() jestem przerażona skąd ja wzięłam takiego męża i jak tu nie popaść w depresję
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
spadam dziewczynki na działkę!
Zajrzę wieczorkiem
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
O rany pare dni mnie nie było a tu 26 stron nowego wątku
ale muszę przyznać,że zrobione super a i tytuł świetny brawo Malinko. Ja ciagle nie mam czasu dzisiaj mamy wesele.![]() nie bardzo mi to pasuje bo nie lubie takich imprez a jeszcze siedziec tam z brzusiem i bolącym kręgosłupem bo ten ostatnio daje mi popalic a jakby tego było malo w następną sobote znowu. Przytyłam 8kg w brzusiu 100cm. i 29 tydz.na suwaczku. Pozdrawiam was i miłego weekendu. |
|
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
To ja może wezmę się za sprzątanie...
już dość tego użalania się ![]() Bela baw się dobrze ja chętnie poszłabym na wesele
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-08-21 o 10:21 |
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie mam jeszcze szafki na małego rzeczy... To akurat kupimy dopiero jak się remont skończy, razem z innymi meblami, pewnie pod koniec września... Póki co trzymam w dużych reklamówkach
![]() Też myślę nad kombinezonem. Trochę mnie ceny dołują, no ale przecież trzeba będzie z dzieckiem wychodzić na spacery, a to akurat styczeń będzie... Wczoraj widziałam w Smyku wyprzedaż kombinezonów, ale były same typowo dziewczęce - białe w kwiatki i różowe ![]() Mallinka, ja staram się pretensji do mojego męża nie mieć, bo widzę, że jest bardzo zajęty no i poniekąd robi to wszystko dla nas i dla naszego dziecka. Więc nie mogę narzekać. Tylko troszkę mi smutno... Na USG zawsze ze mną chodzi i widzę, że go to rusza To tylko wina moich wyśrubowanych oczekiwań...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-21 o 10:24 |
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia, mallinka wszystkiego najlepszego w dniu imienin
![]() w koncu zdecydowaliśmy sie na łozeczko http://www.mebledladziecka.pl/Lozecz...ylia-2147.html z materacem wyjdzie 600zl w pon zamawiamy bo nie wiemy jak zamowic zeby bylo białe ![]() a zamowiłam dzisiaj karuzelke do michałka http://www.naszedzieci.pl/index.php?...mart&Itemid=64 znowu dwie rzeczy z listy skreslone
|
|
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
Malinka, Pelnia wszystkiego najlepszego!!
Dziewczyny, współczuję "zjazdów" z facetami. Nam to przychodzi łatwiej. Szybciej wchodzimy w rolę opiekunki-mamy. U mnie też się w końcu coś ruszyło. Mąż rozkręcił moje "panieńskie" łóżko i stare łóżko z sypialni rodziców. Wkrótce oba wywieziemy na działkę. Będzie miejsce na kącik dla malucha. Tymczasem wczoraj zbadałam malucha stetoskopem. I po raz pierwszy udało mi się namierzyć serducho.
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, kciuki za echo będą zaciśnięte
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia, Mallinka wszystkiego najlepszego!!!
Mallinka, nawet nie wiedziałam, że dziś Joanny, wszystkie znane mi Joasie obchodzą imieniny w Dniu Matki ![]() Współczuję problemów z facetami, ale tak to już jest, że oni inaczej podchodzą do narodzin dziecka, my nosimy w brzuszku maleństwo, także do nas to wcześniej dociera. Ja na swojego na szczeście narzekać nie mogę, bo dba o mnie, na kazde usg chodzimy razem, bo on sobie nie wyobraża nie być, nie kłócimy się specjalnie często, choć miewałam okresy, kiedy miałam chandrę no i kłótnie tez były. Nawet musiałam jechac do niego do pracy, bo chciał się pochwalić swoją córką Zauważyłam tylko, że co do wyprawki to jakoś tak nie dociera do niego, że dziecko potrzebuje spokojnego kącika, jak mu powiedziałam, że byśmy musieli komodę kupić to sie zdziwił, bo nie pomyślał, że przecież gdzieś ubrania dla córeczki musimy trzymać no a jak mu pokazałam listę, którą Weronisia przesłała odnośnie wyprawki to oko mu zbielało
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka, eh ale chyba TZ sie Toba interesuje co?
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Kootek łóżeczko śliczne
w ogóle te pokoiki z tego sklepu są urocze ![]() Joanna ja też mam stetoskop w domu, może spróbuję złapać malucha...ale to dopiero wieczorem bo tera koszą trawę i piłują drzewo dookoła ![]() my łóżeczko dostaniemy od siostry ale też fajne, drewniane zrobione przez szwagra i komode u niego zamówiliśmy, to czekam niecierpliwie na te meble tylko on czasu ma mało moja mama stwierdziła że pewnie w grudniu się doczekam ale ja zamierzam we wrześniu go przycisnąć ![]() Dziękuję za życzenia
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
Aliszcze, a ja obchodzę 2 dni przed dniem matki.
![]() Kretencja, dzięki za link do sprzedawcy "bieszczu". Kupię kilka kompletów na 56, bo mi się nawet podobają. No i tekst o forach internetowych...
|
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
Irsin interesuje się jak ma dobry humor... ale wkurza mnie strasznie że codziennie mu muszę wyliczać co mnie boli, że on umie tylko powiedzieć: chodź ze mną do pracy-on pracuje koło domu i wcześniej mu dużo pomagałam,teraz nie dam rady-od razu brzuch mnie boli i twardnieje
i tak w kółko, irytuje mnie to bo nie dość że mi źle z tym że taka nieprzydatna jestem to jeszcze muszę wciąż się tłumaczyć i potrafi cały dzień nic nie robić-przesiedzieć przed tv co mnie do szału doprowadza bo teraz to on nas utrzymuje... a jest tyle do zrobienia jak nie w pracy to w domu
|
#771 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ale sobie dziś pospałam, aż do 10 ![]() Cytat:
kurczę, dlaczego ja nie znam jakiejś fajnej krawcowej ![]() ja kupiłam do tej pory 4 pary spodni ciążowych (3 lumpkowych i 1 sklepowe) - długie, lniane z Mama Licious - 3/4 bojówki beżowe za całe 5,60 zł moje ulubione jak do tej pory- no i dżinsy, które są póki co za duże - mam jeszcze sukienkę ogrodniczkę z panelem, na którym jest namalowany dzidziuś, takie fajniejsze spodnie dresowe, ale na 3/4, no i dostanę jeszcze jedną spódnicę, więc mi to chyba starczy, ale mam ciągle wrażenie, że nie mam co na siebie włożyć ![]() Cytat:
![]() fajny blog Cytat:
jak to dobrze, że ja swoich snów nie pamiętam, może z dwa razy do roku, wiem co mi się śniło
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-08-21 o 10:51 |
|||
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze, mój też na mnie zrzuca takie decyzje. Bo on nie ma głowy do tego
No i fajnie, kupię to co mnie się będzie podobać ![]() Joanna, ja planuję więcej kupić na 62. Jakoś mam przeczucie, że Dzidź będzie duży. I ja i mój Brat urodziliśmy się duzi, ja mam wielki brzuchol, więc typuję, że Tymek też do kruszynek nie będzie należał
|
#773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to se kupie poczekam tylko na jakąś promocje w końcu mam jeszcze cztery miesiące więc może trafi się jakieś ładne pudełko ![]() z tym mlekiem też stwierdziłam że nie kupie obeznam się z tematem a potem TŻ wyśle do sklepu jeśli będzie potrzebne dla dziewczyn zestresowanych pociesze was my jednocześnie martwimy się ciążą do tego budujemy dom a mąż stawia warsztat i rozkręca firmęnie ma go po 12 godzin w domu nawet czasu brak na kłótnie, tylko wymiana zdań co kupiłam jaki majster przyjechał jak tam w firmie hahaah ale powiem wam że ja ogólnie jestem wielki nerwus a w ciąży jakoś mi przeszło, oczywiście denerwuję się płaczę itp. ale nie żyje w takim ciągłym stresie jak przed....... |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwonil przed chwila tz pyta sie jak sie cuzje to mowie ze srednio ale nienajgorzej i nie zapytal czy z nim pojade wiec juz nie wiem o co chodzi.. nie wiem czy lezec w dresie czy sie szykowac juz mnie to w****ia. A dostalam wczoraj od niego roze tak bez okazji a pozniej oczywiscie musielismy sie poklocic. NIE kumam. Irsin i git, macie jasna sytuacje. Dobrze ze tak powiedzialas. A *******e. Spie! ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Wlasnie.. spotkalam rano sasiada co mi opowiedzial ze niedawno w moim miescie dziewczyna zmarla przy porodzie bo dusznosci dostala Swietnie. Ludzie tylko potrafią dołować.
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
[/COLOR]Wlasnie.. spotkalam rano sasiada co mi opowiedzial ze niedawno w moim miescie dziewczyna zmarla przy porodzie bo dusznosci dostala
Swietnie. Ludzie tylko potrafią dołować.[/QUOTE]Ja nigdy kobietą w ciąży nie opowiadałam takich rzeczy ale niektórzy mają wyczucie ostatnio w pracy koleżanki zaczęły licytować się historiami jak to u jednej w rodzinie dziecko przy porodzie wypadło i zmarło u drugiej tez coś tam zrobili itp.itd. Dziewczyny wczoraj się dowiedziałam że wózka nie dostaniemy nie chce mi się nawet tej sytuacji opisywać ale z rodziną to najlepiej na zdjęciu(mieliśmy w planie kupić na wiosnę nową spacerówkę na wypasie a zimą jeździć w pożyczonej gondoli)a teraz wychodzi na to że trzeba kupić wszystko i chce coś lepszej firmy jednak ceny to ok 2tys moim zdaniem trochę za dużo jak na wózek co myślicie o kupie używanego zestawu? widzę że przy odrobinie szczęścia można dostać coś fajnego do 1tys wszystkie kupujecie nowe wózki? Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-08-21 o 11:32 |
|
|
|
#776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cała Polska Cytat:
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, my kupujemy najprawdopodobniej używkę w komisie
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny. Wiem, ze nie zabrzmi to najlepiej ale ciesze sie ze nie tylko ja nie zyje w bajce (dziewczynka powinno sie zabronic ogladac bajek i filmów, oraz czytac ksiazek o tematyce ... żyli dlugo i szczesliwie....).
Tez niestety moj tz ma stosunek ambiwalentny do ciazy i moich humorow. Owszem nieraz sie zdarza ze polozy reke na brzychu jak mala mnie kopie , bo wtedy gadam do niej jak nawiedzona i sie hihram. Powiedzialam kiedys do kolezanki jak sie skarzylysmy obie na naszych tz, ze kazda kobieta rodzac chlopca oprocz niego i lozyska powinna urodzic instrukcje obslugi ![]() Dobra konie tego mojego narzekania, ide prasowac i gotowac zurek. |
|
|
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
używany miał być quinny, ale teraz rozwazam nowy xlander z 2010r bo w sumie chcialabym zeby wszystkie moje dzieci nim pojezdziły całe dwoje ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- dostalam pudełeczko truskawek od teścia nie wyglądały apetycznie to przerobiłam na koktajl truskawkowo-malinowy teraz to dopiero pycha
|
|
#780 |
|
Rozeznanie
|
dzasta110
nawet mi nie mów nasze plany legły w gruzach za każdym razem a mieliśmy ich wiele już tyle raz się rozczarowaliśmy że szkoda pisać w budowę też przestałam wierzyć ale po trzech latach udało się. Więc głowa kretencja ja jeszcze z TŻ dziś przedyskutuję ale przeglądając allegro te wózki naprawdę są za połowę ceny i stan bardzo fajny. Jeśli kupimy a będzie coś z nim nie tak no to najwyżej wystawie na sprzedaż ruda3000 najgorzej jest pogodzić rzeczywistość z wyobrażeniami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

co chyba dobre nie jest.
Ech, chyba po prostu życie to nie bajka i trzeba się z tym pogodzić, że rzadko jest tak, jakbyśmy sobie życzyli. Ja też chodzę bardzo często podminowana, często się z mężem kłócę, mam też momenty ogromnego spadku nastroju, takie ciężkie chandry... A spodziewałam się, że ciąża będzie jak piękny sen 

moja mama stwierdziła że pewnie w grudniu się doczekam
używany miał być quinny, ale teraz rozwazam nowy xlander z 2010r bo w sumie chcialabym zeby wszystkie moje dzieci nim pojezdziły