Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 15:11   #3661
cellaris
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

ja ostatnio ciagle dola lapie...
nie wiem moze ja przewrazliwiona jestem, ale mam fiola na punkcie tego jak wygladam, ja wiem ze jestem w ciazy, i to ze teraz jestem gruba mi jakos wisi... z rozmiaru s/m musze przejesc na l/xl
i ze brzuch duzy jest to wiecie same to inaczej sie wyglada bo uwage przyciaga brzuch i jakos tak reszta ciala przy takim bembnie sie mala wydaje ale mnie dobija ze urodze i dopiero wygladac jak pasztet chodzacy
bo co brzuch troche opadnie, zrobi sie sflaczaly balon a cala szeroka d..... i uda zostana i to mnie doluje....
ze bede po porodzie i bede wygladac okropnie, i nie uda mi sie tego zrzucic i mi juz tak zlostanie???? mnie to przeraza wrecz...
dzis sie malo nie poryczalam w przebieralni, jak zobaczylam swoje uda napakowane i celulit... jak bym ogladala ten program "jak dobrze wygladac nago"
Oj jak ja cię doskonale rozumiem. U mnie to samo, mam wrażenie,że jestem jednym, wielkim chodzącym cellulitem A najgorsze jest jeszcze to,że ja to nie bardzo mogę coś ćwiczyć na siłowni etc... i zostają mi dłuuugie spacery i BARDZO umiarkowany ruch/sport. Dlatego po ciąży zostaje mi dietka, spacerki i jakieś magiczne kremy. Powoli zastanawiam się czy nie odłożyć sobie kaski na jakieś bardziej profesjonalne masaże :conf used: może to coś da na moje udziska i sflaczały brzuch bo tego się obawiam najbardziej. No ale cany mnie powalają, a wiadomo na jednym się nie skończy. No nic pozostaje się tylko cieszyć,że nasz najgorszy stan przykryją swetry i kurtki, a na wiosnę już będzie lepiej...miejmy nadzieję.

BTW mam pytanko, jaki puls mają wasze dzieciaczki? Moja od kilku wizyt ma 150/min. Ja też mam wyższy i mam nadzieję,że to przez ten fenoterol który łykałam. Ginka kazała się nie martwić, ale skierowanie na ekg mi dała hmmmm.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-21 o 15:14
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 15:33   #3662
falbala
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

cellaris - mój młody puls ma 140/min. Ja też mam wyższy. Moja Ginka tez kazała się nie martwić i dostałam skierowanie na ekg. Zrobiłam tydz temu i wszystko ok. Widocznie tak ma byc.
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 15:36   #3663
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Oj wiem cos o tym,wczoraj nawet ciasteczka nie zjadlam,postanowilam ograniczyc slodycze ale tak mnie nosilo ze myslalam ze cos rozp...dole-sorki ale tak sie czulam,jak jakis cpun na glodzie.Postanow ilam sie dluzej nie meczyc i kupilam sobie zapas na dzis.
no a ja jak ostatnio po tych słodyczowych obżarstwach stanęłam na wagę to jednak postanowiłam się trochę pomęczyć i ograniczyć te słodkie paskudztwa
dziuba ja się nie znam na tych ułożeniach, ale co to za głupia baba, żeby tak cię straszyć i takie rzeczy gadać?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 16:17   #3664
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
cellaris - mój młody puls ma 140/min. Ja też mam wyższy. Moja Ginka tez kazała się nie martwić i dostałam skierowanie na ekg. Zrobiłam tydz temu i wszystko ok. Widocznie tak ma byc.
Dzięki kochana no moja gin twierdzi,że do 160/min u dzidzi jest ok, ale wiadomo jak to z nami mamusiami jest
Stary 2010-08-21, 17:14   #3665
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
No to nieźle maluch rośnie, co lekarz na to? Bo jak moja Dagmara przytyła pół kg w 2 tygodnie to lekarz się zdziwił i aż dopytywał czy krzywa cukrowa była dobra. Podobno norma to 150 gr na tydzień.
Ewa= baw sie dobrze
Co do cukru to mnie nie strasz Teraz laże caly dzien i sie martwie, bo ja ostatnio mam chcice na slodkie jak nie wiem. Chyba z tego wszystkiego pojde sobie zmierzyc cukier w poniedzialek
Gin mi nic nie mowil. Cieszyl sie, ze Mlody urosl, bo na poczatku zle uslyszal poprzednia wage i minorową mial mine, jak mu wyszly te 2kg.
Myslicie, ze dzieci moga za duzo przybierac na wadze?
Zestresowalam sie...

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
pochwalę się mieszkankiem naszej Karolci...

104cm w obwodzie

zdjęcia z 18.08. - 35t1d
Angelikaw- no spory brzuszek i cos tak nisko juz, nie? Moj obwod stoi w miejscu-jak leze to 100, jak stoje to 98, ale wazne ze mlody sie miesci.

Cytat:
Zuziczka powiedz Olkowi ze tak ma trzymac
Dziuba- no to nahisteryzowalas Tztowi Bidne te nasze chlopaki Dobrze, ze sie facet zorientowal i zareagowal pozytywnie
Olek- to ma nagadane codziennie i przez Mamusie i Tatusia i kota

No i co za glupia baba ci takich glupot nagadala. Jak to moze byc twoja wina? Nie martw sie. Na kolejnych usg lekarz na pewno bedzie to jeszcze to sprawdzal.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Oj jak ja cię doskonale rozumiem. U mnie to samo, mam wrażenie,że jestem jednym, wielkim chodzącym cellulitem A najgorsze jest jeszcze to,że ja to nie bardzo mogę coś ćwiczyć na siłowni etc... i zostają mi dłuuugie spacery i BARDZO umiarkowany ruch/sport. Dlatego po ciąży zostaje mi dietka, spacerki i jakieś magiczne kremy. Powoli zastanawiam się czy nie odłożyć sobie kaski na jakieś bardziej profesjonalne masaże :conf used: może to coś da na moje udziska i sflaczały brzuch bo tego się obawiam najbardziej. No ale cany mnie powalają, a wiadomo na jednym się nie skończy. No nic pozostaje się tylko cieszyć,że nasz najgorszy stan przykryją swetry i kurtki, a na wiosnę już będzie lepiej...miejmy nadzieję.

BTW mam pytanko, jaki puls mają wasze dzieciaczki? Moja od kilku wizyt ma 150/min. Ja też mam wyższy i mam nadzieję,że to przez ten fenoterol który łykałam. Ginka kazała się nie martwić, ale skierowanie na ekg mi dała hmmmm.
Cellaris- no dajciez spokoj z tym cellulitem, przeciez wszystkie go mamy Ja wlasnie w ramach sportu wrocilam ze spaceru, uff i pozarlam kawalek tortu z bita smietana...
Co do pulsu, to ja wiem tylko jaki Olek mial na KTG w szpitalu- oscylowal miedzy 120 a 180 (i polozne mowily, ze tak jest ok) Srednio wychodzilo mu miedzy 135-146. Gin mi nie mierzy pulsu malego, tzn moze mierzy, ale nie mowi mi o tym. Mojego pulsu tez nie mierzy Ale ja mam srednio 70-86.
Stary 2010-08-21, 17:25   #3666
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
No, i zaczniemy się niedługo wszystkie powoli rozpakowywać
Ale w nocy jakie mnie dopadły te bóle @ to sobie pomyślałam, że jak tak bolą skurcze porodowe (a nawet bardziej pewnie), to ja się boję!!!!
No ja też się zaczynam bać, chociaż spać w nocy nie mogę i tak się pocieszam, że trochę bólu i znowu będę normalna, bo teraz od pewnego czasu czuję się już jedynie opakowaniem na dziecko...

Nic mi nie wolno - żadnych używek, dieta... chociaż dzisiaj pofolgowałam sobie i zjadałam kawałek pizzy - cukier był duży, ale nie gigantyczny. Do tego jest mi już cholernie niewygodnie... Zasypiam dopiero nad ranem, ale ja tak mam, że jak tż się budzi to ja też wstaję... no i rezultat jest taki, że chodzę niewyspana na maksa.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Klarissa wiesz co,ja też sobie pomyślałam,że skoro te krótkie skurcze przepowiadające są takie bolące,to już nawet nie chcę myśleć jak wygląda poród,gdzie tych skurczy jest mnóstwo i trwają dłużej A jeszcze u mnie w Lublinie nie podają zzo...
Ja miałam silne bóle okresowe, na szkole rodzenia mówiła nam babeczka, że u takich kobiet jak ja lepiej się znosi bóle. No i ja też będę rodzić na żywca, bez znieczulenia

Cytat:
Dziewczyny,moja kruszynka jest odwrocona glowa w dol ale buzia do zewnatrz to podobno nie najlepiej przy porodzie.Bo dziecko musi przyciagnac brudke do klatki piersiowej a to nie najlepsza pozycja dla rodzacego sie dziecka.O wiele lepiej jak jest zwrocone plecami do zewnatrz.Czy slyszalyscie ,albo czytalyscie cos madrego na ten temat bo mnie baba w SR przerazila.Powiedziala ,ze to moja wina bo zle siedzialm przez cala ciaze i ze dziecko nie mialo szansy sie prawidlowo obrocicNiby ze trzeba siedziec z prostymi plecami i bardziej do przodu a ja faktycznie cala ciaze sie opieralam np siedzac na sofie bo tak mi bylo wygodnie.Teraz sie martwie ze przeze mnie dzidziol bedzie mnial utrudnione wyjscie na swiat,ale ja wczesniej tego nie wiedzialam
Co za jakieś pierdoły... Jedno z drugim pewnie związku nie ma żadnego, a z tego co czytałam przy takim ułożeniu można rodzić SN. Ja całą ciążę siedzę czy śpię tak jak mi wygodnie, bo zalecenia zaleceniami ale ja najlepiej przecież wiem, co odczuwam a dzieciaka mam prawidłowo ułożonego. Nie przejmuj się tak, bo czasem chociażbyś na rzęsach wisiała to dziecko się nieprawidłowo ułoży i nic się na to nie poradzi...

Cytat:
Dzięki kochana no moja gin twierdzi,że do 160/min u dzidzi jest ok, ale wiadomo jak to z nami mamusiami jest
Moja ma z reguły ok. 140 - 150.

----------------------
Poprasowałam wszystkie ciuszki Nogi mi do tyłka wchodzą, ale jestem z siebie dumna. Nie wiem czy już pisałam, ale ja nienawidzę prasować i to jest wielkie poświęcenie z mojej strony.

Byliśmy też z tż-tem zamówić wózek i fotelik do auta. Przygotowałam ubranka dla małej do szpitala (popakowałam w woreczki foliowe takie zestawy body + pajacyk lub kaftanik + śpiochy, do tego dałam czapeczki i niedrapki bo nie wiem jak sobie w szpitalu zażyczą ubrać). Oczywiście wszystko dobrane kolorystycznie niech mała od początku porządnie wygląda.

Mam też poskładane w szafie i stwierdzam, że za dużo mam tych ubranek Strasznie to wszystko mam wciśnięte do tej szafy no ale jakoś jest. Nie mam pojęcia jak tż się w tym odnajdzie, ja sama nic z tego nie wiem Mam ciuszki od 0-3, podzieliłam ubranka na takie bliżej 0 i na takie bliżej 3 m-ce. Ale i tak nic z tego nie wiadomo...

No i ogólnie w domu porządkowałam - to pierwsza sobota od nie wiem kiedy co jestem w domu bo zawsze nam coś wypadało. Nawet kwiatka dzisiaj przesadziłam (takiego, co go miałam przesadzić na wiosnę . Pochwalę się wam moimi porządkami w szafce dla małej i moim dzisiejszym dziełem pt. "upiększamy kuchnię" (chodzi mi o nalepki)

No i znalazłam fotkę chyba z poniedziałku co mi tż zrobił dla upamiętnienia wielkiego brzuchola

Generalnie to jestem z siebie dumna
Stary 2010-08-21, 17:28   #3667
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mniej lub bardziej doświadczonych mam:

Czym się kierować przy wyborze butelki do karmienia?
Ja mam laktator i butelki Avent. Używałam ich jako au-pair, moja siostra ich używa i kilka koleżanek. Raczej już nie będę dokupować z innych firm
Za to widziałam "w akcji" butelki Dr.Browna. Tzn.widziałam na własne oczy jak ciekną przy przechylaniu do ust dziecka!! Dziwne... A przecież mało nie kosztują!
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 17:33   #3668
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
nie chcę Cię martwić ,ale skurcze przepowiadające powinny być bezbolesne więc może jednak powoli coś się rusza
Dla świętego spokoju do 38 tc chciałabym dociągnąć

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
kasienka1701, nie ma się co stresować przepowiadającymi. Ja tam czekam z utęsknieniem na coś konkretnego, bo po tym, jak dwa tygodnie temu dostałam takich paskudnych bóli, to od tamtej pory cisza (pomijając "normalne" bóle podbrzusza)
Oj ja nie lubię takich straszaków.Albo się coś zaczyna,albo niech mnie nie denerwuje Trochę głupio to natura obmyśliła.Powinno być raz i już konkretnie z finałem na porodówce,a nie takie pierdu pierdu

Boszzz ,a ja dziś polazłam z chrześniakiem Tżta na spacer.No i oczywiście trochę się zapomniałam i przegapiłam godzinę karmienia.Tak mi się rozdarł w połowie drogi,że chyba całe osiedle słyszało.Nie było żartów,biegiem do domu w wrzeszczących 3-miesięczym bąblem...Ale mi się włos zjeżył,mówię wam głodny bobas,to zły bobas

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 17:36   #3669
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Poprasowałam wszystkie ciuszki Nogi mi do tyłka wchodzą, ale jestem z siebie dumna. Nie wiem czy już pisałam, ale ja nienawidzę prasować i to jest wielkie poświęcenie z mojej strony.
Klarissa- no no, pieknie! Wymieklam przy tych woreczkach Super Podobaja mi sie bardzo te nalepki-kawki, fajnie ci sie z kuchnia kompnuje Jak zestaw!
Slusznie dumnaś z Siebie
Stary 2010-08-21, 17:53   #3670
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Klarissa... wooow! brawo Mamusiu! Odwalilas kawal dobrej roboty!
Nalepki, bardzo fajnie sie komponują, woreczki z ubrankami to super pomysl (pewnie sciągne go od Ciebie ) no i Ty dzis super wygladasz, wrecz przeciwnie do mnie.

chciałam Wam probobic jakies zdjecia, ale jakas popuchnieta jestem po tej wczorjaszej imprezce, poza tym, nie daje rady z samowyzwalczem (nie ostrzy), a nie dorobilam sie jeszcze pilota do mojego lustra, jesli TZ mi nic nie psrytknie to dupa blada... szajsu nieostrego nie bede Wam pokazac.

kasienka
... widze ze wkrecasz sie bobasowy klimat Ja dzis po poludniu porbowalam sie zdrzemnac, po niecalym kwadransie drzemki ktos zostawil wozek z placząco-zawodzącym niemowleciem pod nasza klatką (może to TY!? ) , ja prawie zerwalam na rowne nogi, a moj mąz spał nadal jak zabity.... ciekawe jak to bedzie za juz niecale trzy tygodnie.

angelikaw... piekny brzuchol taki okrąglusi

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-21 o 17:54
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 17:55   #3671
ycnan
Zadomowienie

Widzę, że dziś coś cicho na wątku

dziuba81, na pocieszenie Teraz to już chyba większość z nas ma takie myśli, obawy. Ja się sobie nie podobam, to jak mam uwierzyć, że mąż jest zachwycony? No, lustro mam, widzę jak się zmieniłam i to wcale nie na lepsze. Brzuszek, owszem, cudny, ale reszta ciała taka... flakowata się zrobiła... ALE! Już niedługo wszystkie urodzimy i będziemy powoli (co niektóre znacznie szybciej ) wracać do swoich wag, figur i jędrności

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
oj kochana teraz nie ma nie chce teraz trzeba rodzić i już
Ano właśnie, nie ma już odwrotu

cellaris, mój Borys, raz ma 140, raz 150. Ale to jest taki standard. Na ktg miał momentami nawet do 190. Położna powiedziała, że to wszystko w granicach normy.

Klarissa, za prasowanko
Szafa, widzę pełna, nalepki bardzo ładne, a twój brzuszek wcale nie taki wielki na tym zdjęciu

Cytat:
Oj ja nie lubię takich straszaków.Albo się coś zaczyna,albo niech mnie nie denerwuje Trochę głupio to natura obmyśliła.Powinno być raz i już konkretnie z finałem na porodówce,a nie takie pierdu pierdu
Hehe, z tym się muszę zgodzić. Najpierw nastraszy, a potem panika i strach przed porodem. A tak to szast prast, boli to do szpitala i rodzimy. I nie byłoby czasu, żeby się bać
A chrześniaka-biedaka zagłodziłaś
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:02   #3672
Ewcia811211
Raczkowanie

puk puk
to tylko ja mala istotka
weszlam tu ukradkiem bo sie za wami stesknilam
a siedze u mamy bo remontu c.d.
zaczeli jechac sufity pomalu wiec jakos sie w koncu rusyz to, bo tak aby szlifowanie a po tym pelno kurzu, a trza bylo mamie pomoc
wczoraj maly mi taka na noc zafundowal zgage ze myslalam ze aby zapalniczke i ogien bylby niesamowity.masakra.i to przekrecanie sie z boku na bok to juz wogole.pomalu 36tc sie zbliza i az jestem w szoku ze to juz pomalu pomalu.smieje sie ze jak sie skonczy remont to na koncu urodze
potem postaram sie was nadrobic w tym co tam napisalyscie od wczoraj
mam nadzieje ze u kazdej z was ok?!?!?
aha, wczoraj przyszla do mnie paka ze stojakiem do wanny i pare ******* typu, sudocrem, pare spiszkow-ktore mama chciala od jednego sprzedajacego i naprawde dobre gatunkowo-polecam-sprzedajacy to rodzyneczki- wzielam te podklady belli poporodowe i niewiedzialam ze to takie mega duze sa,.normalnie pielucha miedzy nogami!!!
ah....boje sie tej zmiany zyciowej ktora nadciaga wielkimi krokami......
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:16   #3673
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Poprasowałam wszystkie ciuszki

Mam też poskładane w szafie

No elegancko No ciuszków masz kochana dużo,ale ja mam chyba w sumie podobnie.Pewnie niektórych nie wykorzystam...trudno Aha,i zapewniam Cię,że nie będzie Ci się chciało układać tych łaszków tak idealnie jak teraz

mszu
To raczej nie ja stałam pod twoją klatką bo nie miałam czasu na przestoje Ale mówię ci,ja nie wiem jak z takiego małego gardła mogą się wydostawać tak przeraźliwe dźwięki...Na woodstock'u mógłby nadawać bez nagłośnienia...

Stary 2010-08-21, 18:17   #3674
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Prawdę mówiąc ja też bym chciała żeby nam natura darowała skurcze przepowiadające. Jak i tak ma boleć to niech raz boli a szybko

Cytat:
Boszzz ,a ja dziś polazłam z chrześniakiem Tżta na spacer.No i oczywiście trochę się zapomniałam i przegapiłam godzinę karmienia.Tak mi się rozdarł w połowie drogi,że chyba całe osiedle słyszało.Nie było żartów,biegiem do domu w wrzeszczących 3-miesięczym bąblem...Ale mi się włos zjeżył,mówię wam głodny bobas,to zły bobas
No wyobrażam to sobie...

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Klarissa- no no, pieknie! Wymieklam przy tych woreczkach Super Podobaja mi sie bardzo te nalepki-kawki, fajnie ci sie z kuchnia kompnuje Jak zestaw!
Slusznie dumnaś z Siebie
No wiem, że woreczki może dziwny pomysł ale po co się mają ciuszki kurzyć? Są wyprane, wyprasowane, zapakowane i tż dzięki temu nie będzie się musiał zastanawiać co do czego, bo ma gotowe zestawy A z nalepkami to było tak, że szukałam czegoś dużego na ścianę, oczywiście źle przeczytałam rozmiar w aukcji... i okazało się, że są za małe na to miejsce co chciałam. I wpadłam na pomysł, że udekoruję szafkę - jak mi się znudzi, bez trudu mogę oderwać Nawet tż-towi się spodobało a on raczej nie lubi takich ozdób

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Klarissa... wooow! brawo Mamusiu! Odwalilas kawal dobrej roboty!
Nalepki, bardzo fajnie sie komponują, woreczki z ubrankami to super pomysl (pewnie sciągne go od Ciebie ) no i Ty dzis super wygladasz, wrecz przeciwnie do mnie.
Zdjęcie jest z poniedziałku Ja dzisiaj też wyglądam jakby mnie walec przejechał... Faktycznie zaczynam kiepsko na twarzy wyglądać

Cytat:
chciałam Wam probobic jakies zdjecia, ale jakas popuchnieta jestem po tej wczorjaszej imprezce, poza tym, nie daje rady z samowyzwalczem (nie ostrzy), a nie dorobilam sie jeszcze pilota do mojego lustra, jesli TZ mi nic nie psrytknie to dupa blada... szajsu nieostrego nie bede Wam pokazac.
A jak imprezka? Udana?
Cytat:
Klarissa, za prasowanko
Szafa, widzę pełna, nalepki bardzo ładne, a twój brzuszek wcale nie taki wielki na tym zdjęciu
No ale w obwodzie znowu mi przybyło 2 cm. Już mam w brzusiu 97 cm

Cytat:
Hehe, z tym się muszę zgodzić. Najpierw nastraszy, a potem panika i strach przed porodem. A tak to szast prast, boli to do szpitala i rodzimy. I nie byłoby czasu, żeby się bać
A chrześniaka-biedaka zagłodziłaś
Ja bym tak chciała - boli to znaczy, że rodzę, szpital i do roboty, a nie takie straszaki...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-08-22 o 20:51
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:29   #3675
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
BTW mam pytanko, jaki puls mają wasze dzieciaczki? Moja od kilku wizyt ma 150/min. .
Mój maluszek też ma między 40 a 150 i to jest normalny puls u naszych szkrabów. Nie masz się czego obawiać

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no właśnie- moja mama siedzi sama w domu i narzeka, że nie ma co z sobą zrobić ale nie chce nigdzie wyjść (czasem nawet po zakupy i na krótki spacer czy do ogrodu posiedzieć nie chce), znajomych do siebie zapraszać też nie chce. Normalnie ręce opadają...
U mnie natomiast jest taki kłopot z teściową. Ona co prawda narzeka że nie może usiedzieć w miejscu że ja nosi ale i tak mimo tego nigdzie nie wychodzi a potrafi cały dzień usiedzieć w fotelu przed tv. Co prawda moja teściowa bierze silne leki ale i tak mówi że jej się nic nie chce - ani jeść, ani spać ani nigdzie chodzić i to po niej widać. Jak była u nas w odwiedzinach tydzień to nic tylko siedziała przed tv lub czytała gazetę a ja z brzusiem w te koszmarne upały, które były tylko gotowałam i sprzątałam. Normalnie zero życia w tej osobie no ale może jeszcze wróci do normalnego stanu.

Cytat:
wózeczek wczoraj doszedł Ja też widziałam go wcześniej niż na zdjęciach. Kolorki w sumie niewiele odbiegają od tych na zdjęciu, może w rzeczywistości są tylko troszkę bardziej intensywne- (ale to wg mnie na plus).No i chyba za ten długi czas oczekiwania (że nie odznaczyli, że zamówienie było opłacone) dostałam parasolkę do wózka (bo teoretycznie nie powinno jej być w tym zestawie, który zamawiałam przez stronę producenta)
Ninaad ta parasolka to niestety nie był gratis za długi czas oczekwiania bo ja tez ją dostałam a jak pisałam wózek dostałam w niecały tydzień po zamówieniu.

Cytat:
tak...ale mnie np chodzi raczej o to, że jeżeli któraś z nas nie ma, przynajmniej na początku, ochoty na takie odwiedziny (z różnych względów), to mamy chyba powinny to uszanować (chociaż wiem, że nie mogą się już doczekać wnuczków)
U mnie zapewne rodzice odwiedzą mnie jeszcze w szpitalu ale potem już w domu chciałabym sama z mężem zająć się opieką nad naszym szkrabem. Jak nie będziemy dawać rady to wtedy piproszę mamę o pomoc. A teściowa pewnie nie prędko nas odwiedzi bo ona jakaś chyba taka wystraszona jest że zostanie babcią
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:53   #3676
kasienka1701
Zadomowienie

Uwaga wiadomość od Mpik82:

"Jestem na porodówce. Mam 7 cm rozwarcia Dziś urodzę "

Stary 2010-08-21, 18:55   #3677
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
to może podrzucę ci swoje do prasowania? Bo ja się zawzięłam, że nie będę niczego prasować
Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
ta parasolka to niestety nie był gratis za długi czas oczekwiania bo ja tez ją dostałam a jak pisałam wózek dostałam w niecały tydzień po zamówieniu.
no trudno - tak czy inaczej zdziwiłam się, bo teoretycznie nie powinno jej być w paczce

Teraz dla odmiany brzuch mnie kłuje. Do tego kłuje też pod żebrami- mam tak ostatnio raz na jakiś czas. Może pomogłoby jakbym wzięła jeszcze magnez ale i tak biorę końskie dawki, więc może po prostu poczekam aż przejdzie...
Mnie też brzuch się powoli opuszcza- tzn może nie widac tego aż tak mocno, ale czuję, że lżej mi się oddycha. No i niestety biegam coraz częściej do toalety- czuję coraz mocniejszy ucisk w dole brzucha i na pęcherz...
Stary 2010-08-21, 18:57   #3678
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:

ufff

nastepna

Trzymam kciuki Mpkiu!
Stary 2010-08-21, 18:58   #3679
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:

No to powodzenia Mpik

ja też już chcę....

no a któraś tu dziś wróżyła, że następna będzie Pomidora

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-08-21 o 19:01
Stary 2010-08-21, 19:00   #3680
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Też korzystam z tego kalendarza,ale rozmawiałam z ginką na ostatniej wizycie i ona powiedziała,że powinniśmy trzymać się ukończonego 37tc. Wtedy na 100% mówimy o ciąży donoszonej,ale...... już przy ukończonym 34tc nie ma niebezpieczeństwa dla dziecka gdyby sie urodziło, fakt musi pobyc w inkubatorku i mogą być przejściowe problemy z oddychaniem, ale wszystkie organy są już prawidłowo wykształcone i od 34tc dzidzia tylko nabiera tłuszczyku. W 36tc już spokojnie można rodzić i raczej inkubator jest niepotrzebny. No a ten 37tc to taki tydzień "zapasiku"dla dzidzi. Dlatego lepiej urodzić po skończonyjm 37tc,ale już od 34tc nie trzeba się jakoś panicznie bać porodu. Oj ale się rozpisałam,ale mam nadzieję,ze cosik wytłumaczyłąm.
Mi ginka też tak tłumaczyła, że ważne żeby chociaż 34tc skończyć, to maluszkowi już bardzo dobrze rokuje. Jak skończyłam 34tc to mówiła, że mój kolejny "plan" to wytrwać do 36tc, a potem jeszcze parę dni do 37tc, tak mnie fajnie mobilizowała. I udało się

Cytat:
nie chcę Cię martwić ,ale skurcze przepowiadające powinny być bezbolesne więc może jednak powoli coś się rusza

Lenka to poszukaj dokładnie w wynikach i przejrzyj kartę ciąży, badanie na paciorkowca to GBS, ja mam wynik wpisany w kartę nie martw się do września zostało już bardzo mało czasu
To dzięki za podpowiedź, sprawdzę sobie potem. Ciekawe czy wynik jest potrzebny u mnie w szpitalu przed przyjęciem na porodówkę

Aha, a skurcze przepowiadające to myślałam, że są bolesne..
A kiedyś jak twardniał mi brzuch to bezboleśnie, a teraz bardzo boli takie twardnienie i do tego jest ucisk na pęcherz ogromny, nie wiem czy to tak ma być.

Cytat:
Hehe. Ja takie myśli miałam w trakcie "ataku" bólu. I tylko sobie ryczałam... i myślałam, że ja nie chcę
Teraz to już nie ma wyjścia

Cytat:
No a do tego tak samo z dlonmi,prawa bardziej.A Ciebie tez tak boli ta noga w kostce ,bo mnie tak naparza ze nie ma mowy o masowaniu.To tak jak bym miala siniaka albo taka zbita i stluczona.
Nie, mnie nie boli stopa cała, tylko jak palce zginam. Mam takie dwie poduszki zamiast stóp

Cytat:
Dzwonił do mnie tż a ja w ryk nie nadaję się już do niczego. jest mi słabo, brzuch mnie boli i jeszcze strasznie zaczęłam się bać porodu
Rodzice pojechali na wesele i tylko wyszli to się rozbeczałam dobrze, że przy nich się powstrzymałam bo na pewno by im to popsuło imprezę
Muszę sobie coś pysznego na pocieszenie kupić
Pomarudziłam wam troche i mi lepiej
Biedna... to zapraszam na ciasteczko, upiekłam drożdżówkę z konfiturą truskawkową i kruszonką

Już miesiąc temu o tym marzyłam, żeby coś upiec... Mój TŻ przez to 2 godziny do pracy później poszedł, bo czekał, żeby zjeść jeszcze
Stary 2010-08-21, 19:06   #3681
falbala
Raczkowanie

a gdzie nasza aneczka?? ...tez na porodówce??
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:14   #3682
ninaad
Wtajemniczenie

ooo- teraz zauważyłam, że Mpik miała taki sam tp jak ja- więc tym bardziej ja też już chcę się rozpakować.No ale do czwartku mam jeszcze brać leki, więc pewnie tak szybko mi nie pójdzie...
Stary 2010-08-21, 19:16   #3683
elenka1
Rozeznanie

wow Mpik ale jazda...... no tego się dzisiaj nie spodziewałam trzymam kciukasy mocnnnooooooo bardzoooo

ninaad to ja wywróżyłam Pomidorę, widać kiepsko mi to wrózenie poszło

Klarissa jestem w szoku co do szafy Twojej malej, pięknie, jestem pod wrażeniem i takie wszystko dopracowane, ehhhss nie mam takiej weny...
a cuchów dużo bardzo jaka to rozmiarówka od 56 do ilu???? bo zastanawiam się czy nie mam za mało

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:21   #3684
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:
no a ja jak ostatnio po tych słodyczowych obżarstwach stanęłam na wagę to jednak postanowiłam się trochę pomęczyć i ograniczyć te słodkie paskudztwa
dziuba ja się nie znam na tych ułożeniach, ale co to za głupia baba, żeby tak cię straszyć i takie rzeczy gadać?
A tam ja tam jem,cukier mam ok a tylko mi daje radosc

No fakt baba glupia ze straszy,ale to rehabilitantka dla ciezarnych i sprawia wrazenie osoby ktora wie co mowi.I dlatego tak sie przejelam.No ale moze tylko sprawia takie wrazenie.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziuba- no to nahisteryzowalas Tztowi Bidne te nasze chlopaki Dobrze, ze sie facet zorientowal i zareagowal pozytywnie
Olek- to ma nagadane codziennie i przez Mamusie i Tatusia i kota

No i co za glupia baba ci takich glupot nagadala. Jak to moze byc twoja wina? Nie martw sie. Na kolejnych usg lekarz na pewno bedzie to jeszcze to sprawdzal.
No biedne,moj TZ to ma ze mna pieklo,jak cos jest nie po mojej mysli to ja od razu:
-"Zrobiles mi dziecko a teraz ja musze sie wszyskim martwic...,ble ble ble"
i tak potrafie truc pol dnia.A pozniej mi glupio i rycze.

Bede miala wizyte w srode to sie wypytam co i jak tyle ze u poloznej,ale moze ona mi doradzi,co z tym moim Dzieciakiem.

Cytat:
Co za jakieś pierdoły... Jedno z drugim pewnie związku nie ma żadnego, a z tego co czytałam przy takim ułożeniu można rodzić SN. Ja całą ciążę siedzę czy śpię tak jak mi wygodnie, bo zalecenia zaleceniami ale ja najlepiej przecież wiem, co odczuwam a dzieciaka mam prawidłowo ułożonego. Nie przejmuj się tak, bo czasem chociażbyś na rzęsach wisiała to dziecko się nieprawidłowo ułoży i nic się na to nie poradzi...
No mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok,bo chce SN,swoja droga tak sobie mysle,ze zrobilam wszystko zeby Malenstwo bylo zdrowe ale na pewne rzeczy nie mamy wplywu,tak jak pisalas wyzej.A jak by tak sluchac tych wszystkich pouczen i dobrych rad to mozna sie wprdzic w jakas paranoje.

Ale Ty fajnie wygladasz na tym zdjeciu.Fiu fiu ale laska.Jak tak dobrze nawet nie bedac w ciazy nie wygladalam

A szafa prygotowana jak dla prawdziwej ksiezniczki,BRAVOklaski :
Wiesz o tym ze takie sprztanie to sygnal ze porod sie zbliza wielkimi krokami?

Cytat:
dziuba81, na pocieszenie Teraz to już chyba większość z nas ma takie myśli, obawy. Ja się sobie nie podobam, to jak mam uwierzyć, że mąż jest zachwycony? No, lustro mam, widzę jak się zmieniłam i to wcale nie na lepsze. Brzuszek, owszem, cudny, ale reszta ciała taka... flakowata się zrobiła... ALE! Już niedługo wszystkie urodzimy i będziemy powoli (co niektóre znacznie szybciej ) wracać do swoich wag, figur i jędrności
Eeee tam,ja mam wrazenie ze juz zawsze bede taaaaka wielka.
Najgorsze jest to,ze teraz jestem pelna zapalu i sobie mysle:
"Jak urodze to odczekam te 6 tyg i zapisze sie na silownie ,bede cwiczyc zdrowo sie odzywiac i szybko wroce do formy"
Ale boje sie ze jak ten czas nastanie to nie bedzie mi sie chcialo i nic z soba nie zrobie z lenistwa i juz zawsze bede Wielka Berta.
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:22   #3685
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:

Ale jej fajnie!!! Zobaczy swoje maleństwo niedługo...
Dziewczyny, widzę że się powoli rozkręcamy
Stary 2010-08-21, 19:28   #3686
dziuba81
Raczkowanie

A co Z Mpik?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

OMG Mpik miala termin chyba cos jak ja.No to teraz jestem osr...
TRZYMAM KCIUKI!!!!!!
DAWAJ Mpik DAWAJJJ!!!!
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:28   #3687
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
No biedne,moj TZ to ma ze mna pieklo,jak cos jest nie po mojej mysli to ja od razu:
-"Zrobiles mi dziecko a teraz ja musze sie wszyskim martwic...,ble ble ble"
i tak potrafie truc pol dnia.A pozniej mi glupio i rycze.
a u mnie jak ja marudzę za dużo to TŻ mówi- 'sama chciałaś'

Wiesz o tym ze takie sprztanie to sygnal ze porod sie zbliza wielkimi krokami?
ale taka ospałość, zniechęcenie itp- podobno też

eeee tam,ja mam wrazenie ze juz zawsze bede taaaaka wielka.
Najgorsze jest to,ze teraz jestem pelna zapalu i sobie mysle:
"Jak urodze to odczekam te 6 tyg i zapisze sie na silownie ,bede cwiczyc zdrowo sie odzywiac i szybko wroce do formy"
Ale boje sie ze jak ten czas nastanie to nie bedzie mi sie chcialo i nic z soba nie zrobie z lenistwa i juz zawsze bede Wielka Berta.
i tam- marudzisz
Stary 2010-08-21, 19:51   #3688
majka59
Raczkowanie

Cytat:

No to pierwsza dziewczynka bedzie na watkuMpik trzymamy kciuki

Klarissa-naprawde super ten pomysl z woreczkamii cudnie wygladasz brzusio zgrabniutki

A ja dolanczam sie do pozerajacych wszystko co spotkam na swojej drodze,az sama jestem zdziwiona ze potrafie tyle jesc,moze porcje nie wielkie ale praktycznie caly dzien buzia mi sie nie zamyka,a co najgorsze nie potrafie sobie odmowica slyszalam ze podczas karmiena ma sie jeszcze wiekszy apetytmam nadzieje ze w moim przypadku sie to nie sprawdzi,bo inaczej kiepsko widze tracenie tego tluszczu z d...ka
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:00   #3689
kaska1980
Rozeznanie

Mpik trzymamy kciuki za szybki i sprawny poród. Fajnie że jednak jako 3 urodzi nam się na forum dziewczynka

A ja wczoraj kończyłam 30 tydz i byłam na usg. Mój Kacper leży juz główką w dół ale Pani doktor powiedziała że jeszcze może się przekręcić nie jeden raz. Mały waży 1300g +/-200 g. Ilość wód w normie. Łożysko zdrowe, wszystkie przepływy prawidłowe. Narządy wszystkie ok, parametry też. Nawet powiem Wam że termin porodu z OM idealnie się zgodział z tym wykazanym przez wczorajsze usg. Mały nawet ma widoczne włoski na głowie czyli takie fajnie, słodkie widoczne igiełki na główce.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:03   #3690
cellaris
Rozeznanie

Dziewczynki, bardzo dziękuję za info o tętnie dzieciaczków , no to widzę,że nie mam się czym przejmować
Cytat:

Mpik dawaj, dawaj......dasz radę no za niedługo to nas tu resztki zostaną tych nierozpakowanych.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Mi ginka też tak tłumaczyła, że ważne żeby chociaż 34tc skończyć, to maluszkowi już bardzo dobrze rokuje. Jak skończyłam 34tc to mówiła, że mój kolejny "plan" to wytrwać do 36tc, a potem jeszcze parę dni do 37tc, tak mnie fajnie mobilizowała. I udało się
Ja mam tak samo. Teraz sobie mówię....byle do środy, potem...byle do 8 września, no a po 8 to tylko kilka dni

Cytat:

No i ogólnie w domu porządkowałam - to pierwsza sobota od nie wiem kiedy co jestem w domu bo zawsze nam coś wypadało. Nawet kwiatka dzisiaj przesadziłam (takiego, co go miałam przesadzić na wiosnę . Pochwalę się wam moimi porządkami w szafce dla małej i moim dzisiejszym dziełem pt. "upiększamy kuchnię" (chodzi mi o nalepki)

No i znalazłam fotkę chyba z poniedziałku co mi tż zrobił dla upamiętnienia wielkiego brzuchola

No Klari wyglądasz ślicznie, a pomysł z woreczkami super, pewnie go od ciebie "zgapię"

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości