Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 23:28   #3721
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
pochwalę się mieszkankiem naszej Karolci...

104cm w obwodzie

zdjęcia z 18.08. - 35t1d
fajny kształtem podobny do mojego

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dzwonił do mnie tż a ja w ryk nie nadaję się już do niczego. jest mi słabo, brzuch mnie boli i jeszcze strasznie zaczęłam się bać porodu [COLOR="Silver"]

połóz się może, jutro będzie nowy dzień ja też dziś zaliczyłam niezłą huśtawkę nastrojów...

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
BTW mam pytanko, jaki puls mają wasze dzieciaczki? Moja od kilku wizyt ma 150/min. Ja też mam wyższy i mam nadzieję,że to przez ten fenoterol który łykałam. Ginka kazała się nie martwić, ale skierowanie na ekg mi dała hmmmm.
Filip ma zawsze 140

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Poprasowałam wszystkie ciuszki Nogi mi do tyłka wchodzą, ale jestem z siebie dumna. Nie wiem czy już pisałam, ale ja nienawidzę prasować i to jest wielkie poświęcenie z mojej strony.
Mam też poskładane w szafie i stwierdzam, że za dużo mam tych ubranek Strasznie to wszystko mam wciśnięte do tej szafy no ale jakoś jest. Nie mam pojęcia jak tż się w tym odnajdzie, ja sama nic z tego nie wiem Mam ciuszki od 0-3, podzieliłam ubranka na takie bliżej 0 i na takie bliżej 3 m-ce. Ale i tak nic z tego nie wiadomo...
super to wszystko wyszło a Ty wyglądasz kwitnąco

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Zmolestwalam TZ i zrobil mi zdjecia w ciuchach ktore kupilam. nie sa najpiekniejsze,ale ciuchy widac w miare.
super ciuszki, no i te kapciochy ślicznie wyglądasz i masz Zuziczko przesympatyczny wyraz twarzy

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Na ta okolicznosc, załaczam pewnie swoje ostatnie zdjecia
wow ... jak ja bym chciała mieć takie szczupłe odnóża

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Uwaga wiadomość od Mpik82:

"Jestem na porodówce. Mam 7 cm rozwarcia Dziś urodzę "

Cytat:
Mam kolejną wiadomość od Mpik82:

"Milenka przyszła na Świat o 20:15, 2700 gr Strasznie szybko poszło
jeszcze jej nie ma przy sobie,bo ją badają "

Mpiczku gratuluję z całego serca i szczerze zazdroszczę
Stary 2010-08-22, 00:02   #3722
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Mpik82 serdeczne gratulacje Witamy pierwsza dziewczynke na watku Czekamy na zdjecia Milenki i na relacje z mega szybkiego porodu Buziaki dla Was

Zuziczko bardzo udane zakupy a i modelka niczego sobie

Mszu Ty rowniez bardzo ladnie wygladasz I wcale nie widac zadnych dysproporcji

Klarissa widze, ze z Ciebie to taka dusza artystyczna Pieknie Ci to wyszlo, bardzo gustownie Zdolna mamusia

To tyle ode mnie na dzisiaj bo zmeczona jestem... lezeniem i jedzeniem przez caly dzien

Dobrej nocki dziewczyny

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 00:20   #3723
dziuba81
Raczkowanie

Red face Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Brawooo Mpik.Gratulacje i wszystkiego dobrego.Witamy Cię mała Milenko!klask i:
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 01:46   #3724
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Jestem nie zgadniecie co się stało, Kinia się obróciła ginka mało nie spasdła z krzesełka jak robiła usg, a dzisiaj jest 38+2, nie wiem jak ona to zrobiła i kiedy bo wód mało, miejsca mało, no akrobatka normalnie. A ja w ogóle nie zauważyłam zmiany, jak macałam brzuch to wydawało mi się że jest wszystko jak było Więc Pomi , Bordowa jeszcze macie szansę
Super
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
HEJJ

ja tylko na chwile wrzucam wam dzisiejszego Patryka (fotki robione telefonem wiec przepraszam za jakosc )
Przepiękny mały książe
Cytat:
Czym się kierować przy wyborze butelki do karmienia? Oczywiście zakładam, że będę karmić piersią, ale jak wiecie, nie zawsze jest to możliwe. Nie chcę więc podejmować decyzji pochopnie i w miarę wcześniej upatrzyć sobie coś, co w razie potrzeby zakupię po porodzie. Wybór jest ogromny...

Avent - antykolkowa, będzie pasowała do laktatora tej firmy. Jedną 125ml już mam.
Tommee Tippee - również antykolkowa, anatomiczny kształt smoczka
Lovi - podobnie jak powyższa. Dodatkowo butelka samosterylizująca się, tzn. do sterylizacji w mikrofali bez potrzeby użycia dodatkowych urządzeń.
Dr. Brown - hit antykolkowy...

i zgłupiałam
Ja kupiłam Aventa bo mam prawie wszystko z tej firmy i koleżanki chwaliły
Cytat:
Wazylam się ;D i tak w dniu porodu mialam 65 kg, a dzis 56,5 (waga startowa 53 ale nie chce do niej wrocic chce żeby skora na brzuchu się ujedrnila i tak może zostac) a w dniu porodu w pasie mialam 102, a dzis 85 (startowa około 76)

Zapalenie piersi zeszlo, zatory piersi tez – teraz mi sika jak z kranu (zostaly male grudki ale to już nie to co było )
Super Wszystko idzie w dobrym kierunku
Cytat:
Ciocie Wizazowe,

wierze, ze trzymalyscie kciuki.
Aleksander nadrabia przez tydzien przybral ponad 400gram I wazy 2kg.
No oszalalo mi dziecko Jak tak dalej pojdzie to jeszcz i do 4kg dobijemy
To dobrze,niech nadrabia

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj kończyłam 30 tydz i byłam na usg. Mój Kacper leży juz główką w dół ale Pani doktor powiedziała że jeszcze może się przekręcić nie jeden raz. Mały waży 1300g +/-200 g. Ilość wód w normie. Łożysko zdrowe, wszystkie przepływy prawidłowe. Narządy wszystkie ok, parametry też. Nawet powiem Wam że termin porodu z OM idealnie się zgodział z tym wykazanym przez wczorajsze usg. Mały nawet ma widoczne włoski na głowie czyli takie fajnie, słodkie widoczne igiełki na główce.
Super że wszystko dobrze
Cytat:

Gratulujemy serdecznie

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 08:18   #3725
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć... Wygląda na to, że jestem dziś pierwsza?
Spać nie mogę... W nocy też nie mogłam - po każdym siusiu próbowałam zasnąć, jak mi się udało, to znów musiałam wstać...

No i w nocy znów miałam te miesiączkowe bóle + ból w krzyżu.. Ale to pewnie od długiego siedzenia - byliśmy wczoraj na grillu. Pojechaliśmy o 15tej, a wróciliśmy przed 22gą. Oczywiście ja byłam kierowcą - pozwoliłam mężusiowi na ostatni imprezowy weekend, bo już potem musi być w gotowości

W międzyczasie dowiedzieliśmy się, że nasi znajomi zostali rodzicami (6 dni po TP). Mój mąż był oszołomiony Może dlatego, że znają się z tym kolegą od podstawówki (mają nawet to samo nazwisko). No i dotarło do niego, że teraz moja kolej

Idę Was nadrobić, nie było mnie ledwie kilka godzin a tu 3 strony do czytania

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Zuziczka, mszu, Pomidora, naked21 - dziękuję

mszu - ślicznie wyglądasz...

Cytat:
Angelikaw- no spory brzuszek i cos tak nisko juz, nie? Moj obwod stoi w miejscu-jak leze to 100, jak stoje to 98, ale wazne ze mlody sie miesci.
dzięki, tak jest dość nisko, choć jeszcze się nie obniżył

Twój brzusio również śliczny Bardzo mi się podoba płaszcz na zdj. nr 3.

Cytat:
tu masz obrazki http://ciazaporod.pl/porod_porod_nat...ykul,4856.html

nie wiem jakie masz dokładnie ułożenie, ale przy twarzyczkowym robi się cc
Moja koleżanka rodziła naturalnie przy takim ułożeniu, dowiedziała się o zagrożeniu dopiero po urodzeniu... Na szczęście dla dziecka skończyło się ok, gorzej z jej 'Szanowną' ;/

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Poprasowałam wszystkie ciuszki Nogi mi do tyłka wchodzą, ale jestem z siebie dumna. Nie wiem czy już pisałam, ale ja nienawidzę prasować i to jest wielkie poświęcenie z mojej strony.
Super Rozumiem Twoją euforię, ja też nienawidzę prasować

Bardzo ładny brzusio
Podoba mi się też szafa - te kosze to doskonałe rozwiązanie.

Nalepki super, sama takich szukam, kupiłaś na All?

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Ja mam laktator i butelki Avent. Używałam ich jako au-pair, moja siostra ich używa i kilka koleżanek. Raczej już nie będę dokupować z innych firm
Za to widziałam "w akcji" butelki Dr.Browna. Tzn.widziałam na własne oczy jak ciekną przy przechylaniu do ust dziecka!! Dziwne... A przecież mało nie kosztują!
dzięki za odp. jednak kupuję Aventa, ew. jedną szt. TT.

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
ah....boje sie tej zmiany zyciowej ktora nadciaga wielkimi krokami......
nie tylko Ty

Pomi - ja też wcinam słodycze tłumacząc sobie, że i tak po porodzie będę musiała je odstawić

Cytat:

Cytat:

ooo ale super wiadomość!!!

GRATULACJE!!!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 08:38   #3726
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Mpik - ale super, że miałaś taki szybciutki poród i Milenka jest już z Wami.
G R A T U L A C J E ! Duuuużoooo zdrówka!

Brzuszki - fajne i wszystkie już typowo ciążowe, a nie jakby się więcej zjadło, bo to w końcu 8-9 m-c ciąży

Wczorajsze zakupy w Ikei bardzo się udały, bo właściwie kupiłam wszystko co chciałam m.in. śpiworek, ochraniacz do łóżeczka, ręczniczki, śliniaki, ochraniacz na materac, kosz (na pieluchy), stolik, pojemniki do szuflad (żeby mi się skarpetki itp. nie walały po całej szufladzie) itd.
W Tesco kupiłam dwa 3-paki pajacyków na 3-6 m-cy (31,50 zł), 6-9 m-cy (19,50 zł), 2 czapeczki - 11,50 zł.

Mamy już w domku fotelik samochodowy z bazą

Wczoraj pokazywałam szwagierce ciuszki i inne rzeczy dla małego i stwierdziła, że mam tego full i mogę synka przebierać kilka razy dziennie i faktycznie jak tak popatrzyłam to np. różnych spodenek w rozm. od 0-6 m-cy to mam chyba ponad 30 par, bodziaków też sporo, pajacyków również, najmniej mam śpiochów i kaftaników, ale też niemało i to wszystko trzeba poprać, a wcześniej podzielić kolorami, uprasować i poukładać na półkach a do tego pranie prześcieradełek, kocyków, pieluch, a najgorsze to prasowanie
Stary 2010-08-22, 08:54   #3727
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
Ja też spać nie mogę, chociaż obiecałam sobie, że to nasz ostatni z mężusiem weekend we dwoje i się razem wybyczymy. Ale w rezultacie on śpi, a mnie wszystko boli Więc stwierdziłam, że chociaż do końca obrobię zdjęcia, bo później nie będę miała czasu, a maż niech sobie śpi.

Majka, fajnie, że tyle zakupów już za tobą Teraz rzeczywiście najgorsza część przed tobą - trochę to potrwa, zanim wszystko wypierzesz i poprasujesz. Ale potem jak miło będzie na to patrzeć

Angelikaw, ja też byłam pod koniec lipca taka dobra dla męża i pozwoliłam na ostatnią imprezę A niech się chłopaki wybawią, potem już nie będą mogli A co wiadomości o znajomych i szoku twojego TŻta - mój też jakby dopiero się obudził i jest w wielkim szoku, że to już!

Wczoraj mój mąż stwierdził, że to będzie takie dziwne mieć dziecko, bo z jednej strony będziemy wiedzieć, że to nasz, a z drugiej - przyniosą nam obcego bobasa i powiedzą, że to nasz dziecko I trzeba bedzie go poznać dopiero! No heloł! A z kim on gada do brzucha, kto w brzuchu poguje i wprawia go w falowanie? Ja mu dam, że jak obce dziecko

Idę zaraz robić jajecznicę

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 09:02   #3728
angelikaw
Zakorzenienie

Majka, widzę, że zakupy rzeczywiście udane

Ja muszę kupić jakieś koszyki do szafy, bo nie mamy szuflad, a bielizna leży luzem na półce i mam dość jej ciągłego układania... Poza tym zajmuje przez to sporo miejsca.

Pomi - mój mąż pojechał na ryby z moim tatą Skorzystał, z okazji, bo ma wolną niedzielę, a do tego przyjechał mój tata (który pracuje w delegacji i przyjeżdża raz na 2 tyg., czasem co tydzień).

A do mnie też nie dociera, że wkrótce (w sumie już lada dzień) pojawi się nowy członek rodziny I że będę musiała całkowicie zmienić swoje przyzwyczajenia, plan dnia itp.
Stary 2010-08-22, 09:09   #3729
Majka232
Zakorzenienie

Pomidora - faceci to wzrokowcy i to co widzą ich przekonuje.
Mój "uwierzył" w moją ciążę po usg w 13 t.c. gdy poszliśmy na nie razem i zobaczył, że dziecko w moim brzuszki naprawdę siedzi, a wcześniej wiadomo - u mnie żadnych objawów typu mdłości, brzucha zero, więc nie docierało. Później jak mi się już brzuszek bardziej zaokrąglił (ok. 7 m-ca) to też widziałam kolejny krok w jego umyśle Teraz jak koledze, którego zna od tzw. kołyski urodziła się córcia i ją zobaczył to chodzi i powtarza jaka ona malutka (a dziewczynka 3,5 kg i 57 cm ) a jak nasi Tż-ci zobaczą swoje to dopiero zrozumieją, że to już, a później zajmując sie nimi 24 godz. na dobę dotrze do nich, że są ojcami. Z resztą do mnie też to średnio dociera. Jak widzę brzuszek i czuję ruchy to wiem, że to niedługo, ale to jeszcze ogromna abstrakcja

Zuziczka - mi wyszło na usg, ze w ciągu tyg. mój synus przybrał 500g, a w ciągu 3 tyg. - 900 g. Gin powiedziała, że trzeba do wcześniejszej wagi dodać ok.300g, a od tej ostatniej odjać i wyjdzie mniejsza różnica, a waga na podst. wymiarów z usg, a ta prawdziwa to róznice +/- 300-500g.
Ja też sie trochę zestresowałam tym ostatnim pomiarem jak usłyszałam 2305 g (32t5d)

angelikaw - ostatnio kupiłam fajne koszyczki w Biedronce (brązowy+beżowy) 2 szt. za ok.24 zł, ale są takie ładne, że będą stały na widoku i nie schowam ich do szuflady i dlatego kupiłam takie sztywne materiałowe i są super. Żałuję, że wzięłam tylko 1 opak.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-22 o 09:12
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 09:18   #3730
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
angelikaw - ostatnio kupiłam fajne koszyczki w Biedronce (brązowy+beżowy) 2 szt. za ok.24 zł, ale są takie ładne, że będą stały na widoku i nie schowam ich do szuflady i dlatego kupiłam takie sztywne materiałowe i są super. Żałuję, że wzięłam tylko 1 opak.
ja kupiłam fioletowe Ale masz rację - są zbyt ładne, by je chować do szafy. Póki co nasza kotka sobie je upodobała i myśli, że to dla niej do spania Nigdzie nie chce spać, tylko w tych koszykach.. Chyba muszę kupić jeszcze 2 szt. i jeden z nich oddać naszej Psotce
Stary 2010-08-22, 09:23   #3731
Majka232
Zakorzenienie

angelikaw - tak patrzę na te fioletowe i byłyby idealne do naszej sypialni (pasują do tapety, zagłówka w łóżku i pufy). Może kupię jeśli jeszcze będą.
Ostatnio zwracam uwagę tylko na rzeczy dziecięce, a nie jak kiedyś dla siebie...
Stary 2010-08-22, 09:26   #3732
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio zwracam uwagę tylko na rzeczy dziecięce, a nie jak kiedyś dla siebie...
ja też
a te koszyki kupiłam właśnie ze względu na dziecko - przydadzą się na różne akcesoria (wcześniej muszę je odkłaczyć ).

Chciałam kupić jeszcze jedne fioletowe, ale zostały same szare, zielone... Nawet brąz by mnie zadowolił.. muszę odwiedzić inne biedronki...
Stary 2010-08-22, 09:40   #3733
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Wczoraj mój mąż stwierdził, że to będzie takie dziwne mieć dziecko, bo z jednej strony będziemy wiedzieć, że to nasz, a z drugiej - przyniosą nam obcego bobasa i powiedzą, że to nasz dziecko I trzeba bedzie go poznać dopiero! No heloł! A z kim on gada do brzucha, kto w brzuchu poguje i wprawia go w falowanie? Ja mu dam, że jak obce dziecko \
Mój był lepszy-wymyślił, że weźmie do szpitala flamaster i zaznaczy małemu piętę, żeby mieć pewność!
Niby żartował, ale sam pomysł mnie dobił

Ciekawość mnie zżera jak się ma Nika i jej synek..
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:05   #3734
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
No właśnie też się zastanawiam czy u nich wszystko w porządku.
Nika powinna już być w domku, chyba minęły 3 doby...

Zamówiłam na all 2 żele poporodowe i 2 kremy przeciwko rozstępom Musteli oraz Oilatum Soft 500ml i znów portfel uboższy o ponad 300 zł
Normalnie szok, ale kupując w moim mieście wydałabym na to jakieś 100 zł więcej, super, że ktoś wymyślił allegro
Stary 2010-08-22, 10:08   #3735
cellaris
Rozeznanie

Cześć dziewuszki

Cytat:

"Milenka przyszła na Świat o 20:15, 2700 gr Strasznie szybko poszło jeszcze jej nie ma przy sobie,bo ją badają "
Gratulujemy klask i: no to pierwsza dziewuszka już z nami

Cytat:
ja kupiłam fioletowe Ale masz rację - są zbyt ładne, by je chować do szafy. Póki co nasza kotka sobie je upodobała i myśli, że to dla niej do spania Nigdzie nie chce spać, tylko w tych koszykach.. Chyba muszę kupić jeszcze 2 szt. i jeden z nich oddać naszej Psotce
Sliczne te koszyczki, ja chyba też sie wybiorę do Biedronki, może będą zielone? A co do spania kotki, moja ostatnio sadowi się w wózku małej

Cytat:
Mój był lepszy-wymyślił, że weźmie do szpitala flamaster i zaznaczy małemu piętę, żeby mieć pewność!

Dobre mój tż jeszcze na taki pomysł nie wpadł, no ale kto wie co go jeszcze najdzie.

No i resztę cytatów mni wcięło więc tak z głowy...

zuzi super zakupy, a płaszczyk wymiata.

mszu gdzie ty jakieś dysproporcje widzisz? Slicznie wyglądasz

Pomi ty się delektuj tym ostatnim wolnym weekendem.

A mnie wczoraj spotkało coś strasznego.....idę sobie wieczorem do wc a tu...hemoroid normalnie....myślałam,że mnie to ominie. Najgorsze,że lekko krwawił na szczęście już przeszło,ale co ja mam z nim zrobić :conf used: wizytę u ginki mam dopiero za tydzień to ją podpytam, a może wy macie jakieś pomysły ???? Tylko wiecie, nie zbyt hardcorowe
Stary 2010-08-22, 10:15   #3736
aaneczka1984
Zadomowienie

Hej babeczki

Na samym początku Mpik gratulejszyn!!!!!!!!:roza :

Ja jestem po weselu, nawet fajnie było....do czasu....
az powiedziałm męzusiowi że chcę jechac do domu...
Ten dopiero w trans wpadał, a ja juz chcę jechać??
Dodam że dla niego wytrzrymałam do 3 w nocy!!!!
Gdyby to nie było wesele jego brata to bym wczesniej jechała...
Posiedzialam, pojadłam, zatańczyłąm "chusteczkę'...
No ale....tza cza było siła wyciągać z pomoca teściów i ciotek bo za chiny jechac do chałpy nie chcial
Ponerwowaliśmy się strasznie na siebie i postanowiłam sama wracać autem, ale własnie teście go przyprowadzili...teraz kuma w pokoju Dominika..
a niech se spi..... nie mam ochoty z nim gadać..
jeszcze wielce możny panoczek mi śmiał wmawiać że robie z siebie ofiare, że wcale zmączona nie jestem...bo niby czym..siedzeniem???
Grrr......
Mam ochote go udusić

Wiecie ja taka głupia jestem że szok...
no bo ja tez se te koszyczki kupiłam...a kobita w Biedronce mnie oszukała..
była wtedy kolejka...ja robiłam większe zakupy więc nie zwróciłam uwagi na błąd w paragonie..
No bo ona mi wbiła cene za sztukę a nie za komplet..czyli 2 x te 25zł
Zajezdzam do domu patrze....cos mi nie pasi....
no niestety reklamacji nie przyjmują po odejściu od kasy...
Od tej pory sprawdzam każdy paragon .....
Ale jakie ja zaćmienie miałam....sama jestem sobie winna....

MIłej niedzieli...ide spać bo Dominiś też ma drzemke
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:30   #3737
martucha84
Zakorzenienie

Gabisun no jest coraz lepiej no da się da jestem takkkkkkkkaaa zadowolona – wczoraj z mezem stwierdzilismy ze jest już naprawde super a z dnia na dzien ma być jeszcze lepiej

Zuziczka gratuluje!! Olek pieknie urosl! No i super wygladasz

Elenka nie odciagam pokarmu – karmie go i po karmieniu 2 godziny wytrzymuje wiec mogę wyjsc (choc czasem 1.5 no ale daje rade ) wogole nie mam laktatora – przyjaciolka doradzila żeby nie uzywac dopóki laktacja się nie unormuje i nie zgra z malym bo najwazniejsze żeby się piersi i on zgraly a dopiero potem wprowadzic odciąganie – no i się grzecznie słucham czytalam wroznych miejscach niektórzy polecaja inni nie.. ja poki co nie ale na bank będę odciagac

Ycnan lenka 1985ewa dziekuje

Angelikaw super wygladasz!!

Kasienka a tam szczesciara… sama zobaczysz ze jak urodzisz to będzie roznie raz wesolo raz smutno i te wesole momenty będą tak uskrzydlac ze szok no i po 2.5 tyg u każdej z nas będzie już lepiej niż na początku a te skurcze to przepowiadające – no i mialas bole krzyzowe czyli takie jak na porodowce będą.. to już niedlugooo

Klarissa samo spadlo nic nie ćwiczyłam jem normalnie.. no ale jakos tak poszlo razem z porodem mam nadzieje ze wiecej nieschludne tyle mi starczy jestem zadowolona.. no może ta malo sprezysta skora na brzuchu.. ale.. wygladasz swietnie!! No i widdze przygotowania Ida pelna para
Stary 2010-08-22, 10:31   #3738
martucha84
Zakorzenienie

Cellaris bo ja taki dziwny stwor bylam chuda a dluga..

Ray będzie dobrze.. zobaczysz wszystko ladnie zrzucisz a co do wyjscia z domu to mialam to samo.. nawet jak zrobilam zakupy to haha az wstyd się przyznac powiedziałam do meza – jedzmy gdzies jeszcze gdziekolwiek.. no i siedzieliśmy w aucie na parkingu pod Tesco i gadaliśmy jakos tak hahaha chciałam pozyc odpoczac wiec mialam to samo takaaaaaaaaaaaaaa radosc.. wowww ale jak wpadlam do domu to od razu do młodego… swietnie to porównałaś jakbym z wiezienia wyszla.. a raczki serio maja bezwładne sama się bala ze cos mu zrobilam ot my baby

Dziuba pewnie ze się uda zobaczysz..

Mszu slicznie wygladasz

Pomidorko dziekuje tez mam wrazenie ze się taki mój robi ale nie mowie glosno żeby nie zapeszyc a co do włosów to brązowieją mu rozjaśniają się ale nie sa rudawe.. (szkoda ) tak padl oswiatlo bo ja jeszcze na aparacie z telefonu…

Mpik GRATULACJEEEE !!!! witamy MILENKE rosnij zdrowo!!

Sytuacja z chrzcinami rozwiazana – pogadalam z siostra – bardzo chce być chrzestna i ona wolalabym zrobic to na przelomie wrzesnia października wiec jak dla mnie luz.. napisałam maila do ojca franciszkana to mi odpisal ze dobre i zle przesady sa niezgodne z nauka kosciola i ze jeśli siostreze zdrowie pozwala to nie ma przeszkod żeby była chrzestna i ze to jest cud zycia z którego trzeba się cieszyc.. wiec jak poszliśmy do rodzicow i babcia wyjechala ze zmiana chrzestnej to jej to odczytalam no i powiedziałam ze Kasia jest mi najblizsza osoba i nie wyobrazam sobie nikogo innego no i moja mama się przyznala ze była u spowiedzi i zapytala księdza o to i powiedział jej to samo co tej franciszkanin mi.. no i ze ona jest za.. babcia stwierdzila ze skoro ksiądz tak powiedział to ok.. Moj tata się nieodezwal ale nie ma wyjscia najważniejsze ze siostra jest za
Stary 2010-08-22, 10:32   #3739
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
była wtedy kolejka...ja robiłam większe zakupy więc nie zwróciłam uwagi na błąd w paragonie..
Od tej pory sprawdzam każdy paragon .....
Ale jakie ja zaćmienie miałam....sama jestem sobie winna....
Współczuję przejścia z Tż-tem.
Mój mężus też często przedłuża nasze wizyty u znajomych, ale niedrastycznie, raczej idziemy na kompromis. Ja chcę już wracać, Tż chce zostać, więc zostajemy, ale np. max.godzinkę i tak jest w porządku
Z koszyczkami, miałam identyczną sytuację, ale zorientowałam sie przy kasie bo kupiłam tylko koszyczki ikilka produktów, a wyszło mi prawie 60 zł, a powinno niecałe 40 i mi zminusowali o -24 zł.
Stary 2010-08-22, 10:35   #3740
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Mpik82 serdeczne gratulacje Witamy pierwsza dziewczynke na watku!!!!!
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:44   #3741
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze wielce możny panoczek mi śmiał wmawiać że robie z siebie ofiare, że wcale zmączona nie jestem...bo niby czym..siedzeniem???
Grrr......
Mam ochote go udusić
no tak, czasem mężczyźni są tacy niedomyślni, że szlag człowieka trafia ;/

Paragony też sprawdzam, od kiedy w NOMI naliczyli nam prawie 200zł! za dużo. Oczywiście nie zorientowałam się od razu. Brakło mi gotówki, wiec płaciłam kartą... Po odejściu od kasy (na szczęście jeszcze nie wyszliśmy ze sklepu) okazało się, że zamiast w m2 policzyli nam sztuki! I cena wyszła kosmiczna. Na szczęście zwrócili kasę bez problemu.

Cytat:
Angelikaw super wygladasz!!
dziękuję

Cytat:
Sytuacja z chrzcinami rozwiazana – pogadalam z siostra – bardzo chce być chrzestna i ona wolalabym zrobic to na przelomie wrzesnia października wiec jak dla mnie luz.. napisałam maila do ojca franciszkana to mi odpisal ze dobre i zle przesady sa niezgodne z nauka kosciola i ze jeśli siostreze zdrowie pozwala to nie ma przeszkod żeby była chrzestna i ze to jest cud zycia z którego trzeba się cieszyc.. wiec jak poszliśmy do rodzicow i babcia wyjechala ze zmiana chrzestnej to jej to odczytalam no i powiedziałam ze Kasia jest mi najblizsza osoba i nie wyobrazam sobie nikogo innego no i moja mama się przyznala ze była u spowiedzi i zapytala księdza o to i powiedział jej to samo co tej franciszkanin mi.. no i ze ona jest za.. babcia stwierdzila ze skoro ksiądz tak powiedział to ok.. Moj tata się nieodezwal ale nie ma wyjscia najważniejsze ze siostra jest za
Świetna wiadomość!
Stary 2010-08-22, 10:48   #3742
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A mnie wczoraj spotkało coś strasznego.....idę sobie wieczorem do wc a tu...hemoroid normalnie....myślałam,że mnie to ominie. Najgorsze,że lekko krwawił na szczęście już przeszło,ale co ja mam z nim zrobić :conf used: wizytę u ginki mam dopiero za tydzień to ją podpytam, a może wy macie jakieś pomysły ???? Tylko wiecie, nie zbyt hardcorowe
Możesz jedynie kupić jakąś maść, która złagodzi objawy i raczej nic więcej.

Cytat:
Ja wczoraj zapłaciłam za 4 kaftaniki 34 zamiast 26zł!! Oczywiście kapnęłam się w domu, a kupowałam w hurtowni, w sumie żadnego papierka przypominajacego paragon nie dostałam, ale specjalnie tam wracać też mi się nie opłacało

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:49   #3743
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
no to super, że wszystko już wyjaśnione i dogadane z przyszłą chrzestną
Cytat:
Współczuję przejścia z Tż-tem.
Mój mężus też często przedłuża nasze wizyty u znajomych, ale niedrastycznie, raczej idziemy na kompromis. Ja chcę już wracać, Tż chce zostać, więc zostajemy, ale np. max.godzinkę i tak jest w porządku
a u mnie odwrotnie- ostatnio to ja mówię, że gdzieś chcę iść a TŻ mi mówi, że zaraz się zmęczę i lepiej mam odpoczywać i się nie przemęczać

Kurna- spałam dziś do 9 i dalej mogłabym. Aż zrobiłam sobie kawkę, bo oczy mi się normalnie zamykają- zobaczymy czy kawa postawi mnie na nogi.
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:50   #3744
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Cytat:

Gratuluje KOCHANA : jupi:

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ilonko, jak oczko? Mam nadzieję, ze lepiej
Oczko lepiej , ale mam inny PROBLEM czy któraś WAS zmaga się z hemoroidami?? Nie wiem co mogę stosowac a co nie wczoraj cos wyczułam a dziś już wiem na 100% że dopadło mnie to cholerstwo i już w ogóle jestem zdołowana Czy któraś z Was może używa jakiegoś leku bo wiem że nie wszytko można ????

Malowanie pokoju skończone. Wydawało się że to nie dużo roboty a jednak sporo nam zeszło Kolor nie do końca taki jakim chciałam no ale... Miałam już wstawiać łóżeczko ale stwierdziłam że chyba za wcześnie??
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:05   #3745
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
czy któraś WAS zmaga się z hemoroidami??
Mi pomogly, prakrycznie jak reką odjął w ciagu dwóch/trzech dni, czopki i masc POSTERISAN
tanie moze to to nie jest, bo za oba zapłaciłam ok. 60 zł... ale od tamtego momentu nic nie worciło, nawet jesli to wiem ze jest to niezawodna masc

pomidora, naked, martucha, angelikaw, cellaris, ania13.03... dziewczyny, dziękuje, za miłe słowa

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-22, 11:07   #3746
Astorianka
Raczkowanie

MPIK GRATULACJE Niech się Milenka zdrowo i szczęśliwie chowa Wow, pierwsza dziewczynka na topiku

Ja od wczoraj zdycham na ból żeber i kręgosłupa... Okropieństwo, młoda coś szaleje za bardzo

łóżeczko turystyczne udało się złożyć - sposobem Dzisiaj popiorę kocyki i zacznę pakować torbę i jestem teoretycznie gotowa na wszystko...chociaż do terminu miesiąc i 4 dni...

Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:14   #3747
ycnan
Zadomowienie

martucha84, bardzo się cieszę, że wyjaśniła się sprawa z chrzcinami

Pomidora, budź męża i korzystajcie z ostatnich chwil beztroski

Babeczki moje kochane, posiadające psy, koty, czy inne wolno biegające stworzenia Mam sprawę, dość ważną, bo chyba potrzebuję bodźca do zmiany nastawienia...
Widzę, że pozwalacie swoim zwierzakom włazić i nawet spać w wózkach itp rzeczach dla dzieciaczków. A ja mam jakąś blokadę i psinki mej nie dopuszczam do łóżeczka, wózka, czy nawet fotela do karmienia. Mam gdzieś zakodowane, że to jest błe i wszystko dla dziecka ma być wolne od sierści i psa w ogóle. Wiem, że wyniosłam to z domu, bo u mnie nigdy żadnych psów czy kotów nie było i jakoś mamuśka mi wpoiła, że takie zwierzaki są z założenia brudne (zarazki ) i trzeba pilnować. I namolnie myję ręce po każdym kontakcie z psem. Wiem, że to głupawe, ale mam jakąś blokadę i potrzebuję porządnych argumentów, żeby wymusić w sobie inne myślenie i podejście do sprawy.
Będę wdzięczna, nawet za opieprzenie mnie i wyzwanie od głupków, byle by pomogło na mój zryty mózg

A teraz spadam gości zabawiać
Miłego dnia wszystkim
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:15   #3748
Zuziczka
Rozeznanie

Mszu- super wygladasz, naprawde. Cycuchy do Ciebie pasuja i niejedna musi ci takich zazdroscic
Ja zawsze bylam sportowym typem i moj biust to jak dwa dodatkowe miesnie, hehe, wazne ze ksztaltne i jedrne. Choc teraz w ciazy to dostaly w kosc "(rozstepy...)

Pomi, Naked, Ania
- dziekuje

Pomi- az nie moge uwierzyc, ze we wtorek bedziesz juz miala Tymka w realu Ale fajnie

Klarissa, Angelikaw- mamy teraz te same TP Bo u mnie albo 26 albo 27 (i tak wiem, zeby sie tym nie sugerowac).

Cytat:
Pomidora - faceci to wzrokowcy i to co widzą ich przekonuje.
Jak widzę brzuszek i czuję ruchy to wiem, że to niedługo, ale to jeszcze ogromna abstrakcja

Zuziczka - mi wyszło na usg, ze w ciągu tyg. mój synus przybrał 500g, a w ciągu 3 tyg. - 900 g. Gin powiedziała, że trzeba do wcześniejszej wagi dodać ok.300g, a od tej ostatniej odjać i wyjdzie mniejsza różnica, a waga na podst. wymiarów z usg, a ta prawdziwa to róznice +/- 300-500g.
Ja też sie trochę zestresowałam tym ostatnim pomiarem jak usłyszałam 2305 g (32t5d)
Majka-moj TZ ma to samo. Mowi do brzusia, brzuch go kopie, faluje i podskakuje, ale jest to dla niego abstrakcja. Przyznam sie, ze dla mnie mimo wszystko tez.
Dzieki za info o wadze, troche sie uspokoilam. Choc ten cukier sobie jutro sprawdze jeszcze. Krzywa cukrowa mialam w porzadku, raczej nizej niz nawet w polowie normy. Mam nadzieje, ze Alek po prostu nadrabia.
Tez kupilam koszyczki z Biedrony- fioletowe w kolka

Cytat:
Aaannaa- no facet nie chce zostac oszukany
Nika jak z nia pisalam to ciagle byla obolala i nieco zdolowana. Wierze, ze jej przejdzie szybko. To dzielna Mamuska! Mlody troche schudl i wazyl 2800.

Cytat:
Zamówiłam na all 2 żele poporodowe i 2 kremy przeciwko rozstępom Musteli oraz Oilatum Soft 500ml i znów portfel uboższy o ponad 300 zł
Normalnie szok, ale kupując w moim mieście wydałabym na to jakieś 100 zł więcej, super, że ktoś wymyślił allegro
Majka-no u mnie po piatkowych zakupach zero na koncie Nie wiem jak ja sprawdzalam stan konta. Eh, dobrze, ze debet jest w razie W. Bo wyplata to najwczesniej za 2tygodnie.

Cytat:
Aneczka- ty idz i reklamuj te koszyki (jesli masz paragon ciagle!) Nie ma czegos takiego jak "odejscie od kasy i nieuwzglednianie reklamacji". Bez przesady, wredna kasjerka i tyle.
Co do TZ, to jak bylismy na weselu. Ja odpadlam o 2ej. Wiec TZ zaprowadzil mnie do lozeczka, dal buzi i poszedl sie bawic dalej. On nie chcial mnie meczyc, ja nie chcialam go ograniczac- dogadalismy sie

Moje dziecko codziennie rano nagminnie straszy swa Matke; nie rusza sie w ogole (?!). No spi ten moj Maly jak kamien Musze niezle ponaciskac brzucha, aby laskawie przekrecil sie na drugi bok. Troche mnie to stresuje.
Stary 2010-08-22, 11:22   #3749
justysia8522
Raczkowanie

Witam w słoneczny niedzielny poranek Niestety ochłodzenia chyba nie będzie, a szkoda bo stopy mam jak Fiona

Serdecznie gratuluje wszystkim ropakowanym mamusiomklaski :klas ki:

Od dłuższego czasu tylko Was poczytuje, bo jesteśmy w trakcie dużego remontu, niestety pieniążków nie starczy na wszystko ale najważniejsze, że centralne ogrzewanie jest już założone

Coraz bardziej się boję nadchodzących tygodni, już niedługo pora się rozpakować, a tu jeszcze prawie nic nie gotowe:mur :

Co do hemoroidów to chyba się jednego nabawiłam, w czwartek mam wizytę u gina (o ile dotrwam do czwartku-bo w planach nie mam wcześniejszego porodu) , więc go wypytam dokładnie co i jak, mam nadzieję, że w przyszłości w jakiś cudowny sposób zniknie
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:29   #3750
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
[B]m
Babeczki moje kochane, posiadające psy, koty, czy inne wolno biegające stworzenia Mam sprawę, dość ważną, bo chyba potrzebuję bodźca do zmiany nastawienia...
ycnan ale po co zmieniac nastawienie. Moim zdaniem Twoje nastawienie jest jak najbardziej OK!
troche Ci nawet zazdroszcze, ze masz psa, bo psa sie da ulozyc, i jak sie mu powie ze ma czegos nie robic to tego nie robi. koty to niestety indywidualisci i gleboko maja to gdzies ze je przeganiam od Nadiowego wozka albo lozeczka, bo jak tylko widza ze nie patrze to tam wlaza. I szczerze mnie troche krew przy tym zalewa, bo moj maz twierdzi, ze one po porstu musza zbadac teren i pozniej juz wlazic nie beda, ale ja w to szczerze watpie. wiec poki co owinelam wszytsko folia, a pozniej po prostu dostana szlaban na wchodzenie do naszej sypialni!!! a jak mezusiowi to nie bedzie pasic to moze spac w salonie

edit: mi osobiscie zarazki nie przeszkadzaja, bo nawet jakbys szorowala sie DOMESTOSEM codziennie, to jest to rzecz kotra byc musi istniec w naszym otoczeniu, ale denerwują mnie, zwłaszcza teraz w okresie letnim.. kłaki, a wlasciwie to ich codziennie usuwanie...

Zuziczka
... podobno jakie dziecko w brzuchu takie pozniej po porodzie, dzieci mojej kuzynki byly aniołkami w brzuchu, a pozniej aniołkami poza nim... wiec ja bym sie nie stresowala

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-22 o 11:45
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości