|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() :conf used: może to coś da na moje udziska i sflaczały brzuch bo tego się obawiam najbardziej. No ale cany mnie powalają, a wiadomo na jednym się nie skończy. No nic pozostaje się tylko cieszyć,że nasz najgorszy stan przykryją swetry i kurtki, a na wiosnę już będzie lepiej...miejmy nadzieję.BTW mam pytanko, jaki puls mają wasze dzieciaczki? Moja od kilku wizyt ma 150/min. Ja też mam wyższy i mam nadzieję,że to przez ten fenoterol który łykałam. Ginka kazała się nie martwić, ale skierowanie na ekg mi dała hmmmm.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-21 o 15:14 |
|
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
cellaris - mój młody puls ma 140/min. Ja też mam wyższy. Moja Ginka tez kazała się nie martwić i dostałam skierowanie na ekg. Zrobiłam tydz temu i wszystko ok. Widocznie tak ma byc.
|
|
|
|
#3663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziuba ja się nie znam na tych ułożeniach, ale co to za głupia baba, żeby tak cię straszyć i takie rzeczy gadać?
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3665 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do cukru to mnie nie strasz Teraz laże caly dzien i sie martwie, bo ja ostatnio mam chcice na slodkie jak nie wiem. Chyba z tego wszystkiego pojde sobie zmierzyc cukier w poniedzialek![]() Gin mi nic nie mowil. Cieszyl sie, ze Mlody urosl, bo na poczatku zle uslyszal poprzednia wage i minorową mial mine, jak mu wyszly te 2kg. Myslicie, ze dzieci moga za duzo przybierac na wadze? ![]() Zestresowalam sie... Cytat:
Moj obwod stoi w miejscu-jak leze to 100, jak stoje to 98, ale wazne ze mlody sie miesci.Dziuba- no to nahisteryzowalas Tztowi Dobrze, ze sie facet zorientowal i zareagowal pozytywnie ![]() Olek- to ma nagadane codziennie i przez Mamusie i Tatusia i kota ![]() No i co za glupia baba ci takich glupot nagadala. Nie martw sie. Na kolejnych usg lekarz na pewno bedzie to jeszcze to sprawdzal.Cytat:
![]() Co do pulsu, to ja wiem tylko jaki Olek mial na KTG w szpitalu- oscylowal miedzy 120 a 180 (i polozne mowily, ze tak jest ok) Srednio wychodzilo mu miedzy 135-146. Gin mi nie mierzy pulsu malego, tzn moze mierzy, ale nie mowi mi o tym. Mojego pulsu tez nie mierzy Ale ja mam srednio 70-86.
|
|
#3666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi nie wolno - żadnych używek, dieta... chociaż dzisiaj pofolgowałam sobie i zjadałam kawałek pizzy - cukier był duży, ale nie gigantyczny. Do tego jest mi już cholernie niewygodnie... Zasypiam dopiero nad ranem, ale ja tak mam, że jak tż się budzi to ja też wstaję... no i rezultat jest taki, że chodzę niewyspana na maksa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------------------- Poprasowałam wszystkie ciuszki Byliśmy też z tż-tem zamówić wózek i fotelik do auta. Przygotowałam ubranka dla małej do szpitala (popakowałam w woreczki foliowe takie zestawy body + pajacyk lub kaftanik + śpiochy, do tego dałam czapeczki i niedrapki bo nie wiem jak sobie w szpitalu zażyczą ubrać). Oczywiście wszystko dobrane kolorystycznie niech mała od początku porządnie wygląda. Mam też poskładane w szafie i stwierdzam, że za dużo mam tych ubranek Strasznie to wszystko mam wciśnięte do tej szafy no ale jakoś jest. Nie mam pojęcia jak tż się w tym odnajdzie, ja sama nic z tego nie wiem Mam ciuszki od 0-3, podzieliłam ubranka na takie bliżej 0 i na takie bliżej 3 m-ce. Ale i tak nic z tego nie wiadomo... No i ogólnie w domu porządkowałam - to pierwsza sobota od nie wiem kiedy co jestem w domu bo zawsze nam coś wypadało. Nawet kwiatka dzisiaj przesadziłam (takiego, co go miałam przesadzić na wiosnę ![]() No i znalazłam fotkę chyba z poniedziałku co mi tż zrobił dla upamiętnienia wielkiego brzuchola Generalnie to jestem z siebie dumna
|
|
#3667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to widziałam "w akcji" butelki Dr.Browna. Tzn.widziałam na własne oczy jak ciekną przy przechylaniu do ust dziecka!! Dziwne... A przecież mało nie kosztują! |
|
|
|
|
#3668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trochę głupio to natura obmyśliła.Powinno być raz i już konkretnie z finałem na porodówce,a nie takie pierdu pierdu Boszzz ,a ja dziś polazłam z chrześniakiem Tżta na spacer.No i oczywiście trochę się zapomniałam i przegapiłam godzinę karmienia.Tak mi się rozdarł w połowie drogi,że chyba całe osiedle słyszało.Nie było żartów,biegiem do domu w wrzeszczących 3-miesięczym bąblem...Ale mi się włos zjeżył,mówię wam głodny bobas,to zły bobas
|
|
#3669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no no, pieknie! Wymieklam przy tych woreczkach Podobaja mi sie bardzo te nalepki-kawki, fajnie ci sie z kuchnia kompnujeSlusznie dumnaś z Siebie
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa... wooow!
Odwalilas kawal dobrej roboty!Nalepki, bardzo fajnie sie komponują, woreczki z ubrankami to super pomysl (pewnie sciągne go od Ciebie ) no i Ty dzis super wygladasz, wrecz przeciwnie do mnie. ![]() chciałam Wam probobic jakies zdjecia, ale jakas popuchnieta jestem po tej wczorjaszej imprezce, poza tym, nie daje rady z samowyzwalczem (nie ostrzy), a nie dorobilam sie jeszcze pilota do mojego lustra, jesli TZ mi nic nie psrytknie to dupa blada... szajsu nieostrego nie bede Wam pokazac. ![]() kasienka... widze ze wkrecasz sie bobasowy klimat Ja dzis po poludniu porbowalam sie zdrzemnac, po niecalym kwadransie drzemki ktos zostawil wozek z placząco-zawodzącym niemowleciem pod nasza klatką (może to TY!? ) , ja prawie zerwalam na rowne nogi, a moj mąz spał nadal jak zabity.... ciekawe jak to bedzie za juz niecale trzy tygodnie.angelikaw... piekny brzuchol taki okrąglusi
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-21 o 17:54 |
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że dziś coś cicho na wątku
![]() dziuba81, Teraz to już chyba większość z nas ma takie myśli, obawy. Ja się sobie nie podobam, to jak mam uwierzyć, że mąż jest zachwycony? No, lustro mam, widzę jak się zmieniłam i to wcale nie na lepsze. Brzuszek, owszem, cudny, ale reszta ciała taka... flakowata się zrobiła... ALE! Już niedługo wszystkie urodzimy i będziemy powoli (co niektóre znacznie szybciej ) wracać do swoich wag, figur i jędrności ![]() Ano właśnie, nie ma już odwrotu ![]() cellaris, mój Borys, raz ma 140, raz 150. Ale to jest taki standard. Na ktg miał momentami nawet do 190. Położna powiedziała, że to wszystko w granicach normy. Klarissa, za prasowanko ![]() Szafa, widzę pełna, nalepki bardzo ładne, a twój brzuszek wcale nie taki wielki na tym zdjęciu Cytat:
![]() A chrześniaka-biedaka zagłodziłaś |
|
|
|
|
#3672 |
|
Raczkowanie
|
puk puk
to tylko ja mala istotka weszlam tu ukradkiem bo sie za wami stesknilam a siedze u mamy bo remontu c.d. zaczeli jechac sufity pomalu wiec jakos sie w koncu rusyz to, bo tak aby szlifowanie a po tym pelno kurzu, a trza bylo mamie pomoc wczoraj maly mi taka na noc zafundowal zgage ze myslalam ze aby zapalniczke i ogien bylby niesamowity.masakra.i to przekrecanie sie z boku na bok to juz wogole.pomalu 36tc sie zbliza i az jestem w szoku ze to juz pomalu pomalu.smieje sie ze jak sie skonczy remont to na koncu urodze potem postaram sie was nadrobic w tym co tam napisalyscie od wczoraj mam nadzieje ze u kazdej z was ok?!?!? aha, wczoraj przyszla do mnie paka ze stojakiem do wanny i pare ******* typu, sudocrem, pare spiszkow-ktore mama chciala od jednego sprzedajacego i naprawde dobre gatunkowo-polecam-sprzedajacy to rodzyneczki- wzielam te podklady belli poporodowe i niewiedzialam ze to takie mega duze sa,.normalnie pielucha miedzy nogami!!! ah....boje sie tej zmiany zyciowej ktora nadciaga wielkimi krokami...... |
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ciuszków masz kochana dużo,ale ja mam chyba w sumie podobnie.Pewnie niektórych nie wykorzystam...trudno Aha,i zapewniam Cię,że nie będzie Ci się chciało układać tych łaszków tak idealnie jak teraz mszu To raczej nie ja stałam pod twoją klatką bo nie miałam czasu na przestoje Ale mówię ci,ja nie wiem jak z takiego małego gardła mogą się wydostawać tak przeraźliwe dźwięki...Na woodstock'u mógłby nadawać bez nagłośnienia...
|
|
#3674 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A z nalepkami to było tak, że szukałam czegoś dużego na ścianę, oczywiście źle przeczytałam rozmiar w aukcji... i okazało się, że są za małe na to miejsce co chciałam. I wpadłam na pomysł, że udekoruję szafkę - jak mi się znudzi, bez trudu mogę oderwać Nawet tż-towi się spodobało a on raczej nie lubi takich ozdób ![]() Cytat:
Ja dzisiaj też wyglądam jakby mnie walec przejechał... Faktycznie zaczynam kiepsko na twarzy wyglądać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-22 o 20:51 |
|||||||
|
|
|
#3675 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga wiadomość od Mpik82:
"Jestem na porodówce. Mam 7 cm rozwarcia Dziś urodzę "
|
#3677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja się zawzięłam, że nie będę niczego prasowaćCytat:
Teraz dla odmiany brzuch mnie kłuje. Do tego kłuje też pod żebrami- mam tak ostatnio raz na jakiś czas. Może pomogłoby jakbym wzięła jeszcze magnez ale i tak biorę końskie dawki, więc może po prostu poczekam aż przejdzie... Mnie też brzuch się powoli opuszcza- tzn może nie widac tego aż tak mocno, ale czuję, że lżej mi się oddycha. No i niestety biegam coraz częściej do toalety- czuję coraz mocniejszy ucisk w dole brzucha i na pęcherz... |
||
|
|
|
#3678 |
|
Rozeznanie
|
ufff ![]() nastepna ![]() Trzymam kciuki Mpkiu!
|
#3679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to powodzenia Mpik![]() ja też już chcę.... ![]() no a któraś tu dziś wróżyła, że następna będzie Pomidora
Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-08-21 o 19:01 |
|
|
|
|
#3680 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha, a skurcze przepowiadające to myślałam, że są bolesne.. A kiedyś jak twardniał mi brzuch to bezboleśnie, a teraz bardzo boli takie twardnienie i do tego jest ucisk na pęcherz ogromny, nie wiem czy to tak ma być. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już miesiąc temu o tym marzyłam, żeby coś upiec... Mój TŻ przez to 2 godziny do pracy później poszedł, bo czekał, żeby zjeść jeszcze
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
a gdzie nasza aneczka?? ...tez na porodówce??
|
|
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo- teraz zauważyłam, że Mpik miała taki sam tp jak ja- więc tym bardziej ja też już chcę się rozpakować
|
|
|
|
#3683 |
|
Rozeznanie
|
wow Mpik ale jazda......
trzymam kciukasy mocnnnooooooo bardzooooninaad to ja wywróżyłam Pomidorę, widać kiepsko mi to wrózenie poszło ![]() Klarissa jestem w szoku co do szafy Twojej malej, pięknie, jestem pod wrażeniem i takie wszystko dopracowane, ehhhss nie mam takiej weny...a cuchów dużo bardzo jaka to rozmiarówka od 56 do ilu???? bo zastanawiam się czy nie mam za mało
|
#3684 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No fakt baba glupia ze straszy,ale to rehabilitantka dla ciezarnych i sprawia wrazenie osoby ktora wie co mowi.I dlatego tak sie przejelam.No ale moze tylko sprawia takie wrazenie. Cytat:
-"Zrobiles mi dziecko a teraz ja musze sie wszyskim martwic...,ble ble ble" ![]() i tak potrafie truc pol dnia.A pozniej mi glupio i rycze. Bede miala wizyte w srode to sie wypytam co i jak tyle ze u poloznej,ale moze ona mi doradzi,co z tym moim Dzieciakiem. Cytat:
Ale Ty fajnie wygladasz na tym zdjeciu.Fiu fiu ale laska. ![]() A szafa prygotowana jak dla prawdziwej ksiezniczki,BRAVO klaski :Wiesz o tym ze takie sprztanie to sygnal ze porod sie zbliza wielkimi krokami? Cytat:
Najgorsze jest to,ze teraz jestem pelna zapalu i sobie mysle: "Jak urodze to odczekam te 6 tyg i zapisze sie na silownie ,bede cwiczyc zdrowo sie odzywiac i szybko wroce do formy" Ale boje sie ze jak ten czas nastanie to nie bedzie mi sie chcialo i nic z soba nie zrobie z lenistwa i juz zawsze bede Wielka Berta.
|
||||
|
|
|
#3685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczy swoje maleństwo niedługo...Dziewczyny, widzę że się powoli rozkręcamy
|
|
#3686 |
|
Raczkowanie
|
A co Z Mpik?
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- OMG Mpik miala termin chyba cos jak ja.No to teraz jestem osr... TRZYMAM KCIUKI!!!!!! DAWAJ Mpik DAWAJJJ!!!! |
|
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Klarissa-naprawde super ten pomysl z woreczkami i cudnie wygladasz brzusio zgrabniutkiA ja dolanczam sie do pozerajacych wszystko co spotkam na swojej drodze,az sama jestem zdziwiona ze potrafie tyle jesc,moze porcje nie wielkie ale praktycznie caly dzien buzia mi sie nie zamyka,a co najgorsze nie potrafie sobie odmowic |
|
|
|
|
#3689 |
|
Rozeznanie
|
Mpik trzymamy kciuki za szybki i sprawny poród. Fajnie że jednak jako 3 urodzi nam się na forum dziewczynka
A ja wczoraj kończyłam 30 tydz i byłam na usg. .
|
|
|
|
#3690 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, bardzo dziękuję za info o tętnie dzieciaczków
Cytat:
no za niedługo to nas tu resztki zostaną tych nierozpakowanych.Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

i to mnie doluje....

.Postanow ilam sie dluzej nie meczyc i kupilam sobie zapas na dzis.
Teraz laże caly dzien i sie martwie, bo ja ostatnio mam chcice na slodkie jak nie wiem. Chyba z tego wszystkiego pojde sobie zmierzyc cukier w poniedzialek
A jeszcze u mnie w Lublinie nie podają zzo...

no no, pieknie! 
no i Ty dzis super wygladasz, wrecz przeciwnie do mnie. 
) , ja prawie zerwalam na rowne nogi, a moj mąz spał nadal jak zabity.... ciekawe jak to bedzie za juz niecale trzy tygodnie.
Bo ja się zawzięłam, że nie będę niczego prasować
dobrze, że przy nich się powstrzymałam bo na pewno by im to popsuło imprezę 
klaski :